Episodes
-
Bernie Sanders was de laatste hindernis voor Joe Biden op weg naar de nominatie, en een hardnekkige. Nu dat ook hij zijn verlies heeft erkent, staat Biden er alleen voor. Hij gaat het het opnemen tegen Trump. Dat wordt nog lastig, want Biden krijgt de afgelopen weken niet eens zendtijd.
-
Een tijd geleden namen we een tijdloze podcast op, met het idee dat sommige onderwerpen daadwerkelijk tijdloos zijn. Helaas. Door het virus is al datgene wat voor maart nog belangrijk was in de vergetelheid geraakt. Toch - denkend dat niet iedereen altijd behoefte heeft aan podcasts over het virus - een keer wat anders: Ruben en Erik duik(t)en diep in het grensbeleid van President Trump. Opgenomen in februari, maar inmiddels voelt dat als een eeuwigheid geleden.
-
Missing episodes?
-
President Trump zag het coronavirus vanaf het begin al als een pandemie. Althans, dat zijn zijn woorden. Maar tot zo'n twee weken geleden vergeleek de president het coronavirus nog met de jaarlijkse griep. Zijn huidige doel: dat de economie met Pasen weer op volle toeren draait. Kijkend naar de situatie in New York lijkt ons dat wat te ambitieus.
-
In een week tijd is het aantal besmettingen in onze stad, New York, opgelopen van 95 naar 4000. Dat cijfer lijkt bijna dagelijks te verdubbelen, en dus is de stad die nooit slaapt veranderd in een stad die stilstaat. Vanuit onze huiskamers en over de telefoon proberen we inzicht te bieden in deze sluimerende coronacrisis.
-
Terwijl Erik in New Orleans zit en Ruben thuis is in vrijwillige quarantaine, nemen we over de telefoon een podcast op. Want ook hier is de 'coronacrisis' officieel losgebarsten. Het land kampt met een gebrek aan tests, waardoor niemand echt weet hoe wijdverspreid het virus hier daadwerkelijk is.
-
Huh? Was Joe Biden niet al afgeschreven? Nope. De oud-vicepresident maakt een baanbrekende comeback tijdens Super Tuesday. Pete Buttigieg, Amy Klobuchar, en nu ook Michael Bloomberg, allemaal scharen ze zich achter Joe Biden. Op links is Bernie Sanders de winnaar. Hij schrijft de grootste staat van al op zijn naam: Californië.
-
Zeven Democraten stonden deze week op het debatpodium. Zes daarvan probeerden met een schreeuwwedstrijd koploper Bernie Sanders van zijn troon te stoten. De linkse senator heeft een achterban die niet van zijn zijde wijkt. Als andere kandidaten nog een kans willen maken, dan moet ten minste één van ze de eer aan zichzelf houden.
-
Elke week zijn er wel nieuwe opiniepeilingen. Maar welke kan je vertrouwen? Zaten ze er vier jaar geleden niet naast? Ruben en Erik praten over welke cijfers kloppen.
-
Na de tweede voorverkiezing is de verkiesbaarheid van Joe Biden ver te zoeken. De nieuwe koplopers zorgen voor twijfel onder Democratische kiezers: Is Amerika bereid om een homo te verkiezen? Kunnen we wel winnen met zo'n linkse kandidaat? Deze dilemma's ten spijt zijn Pete Buttigieg en Bernie Sanders de winnaars van New Hampshire.
-
Soms is er een week waarin het nieuws zich maar blijft opstapelen; dit is zo'n week. De eerste staat heeft gestemd in de voorverkiezingen: Iowa. Wij waren erbij. Maar twee dagen na de zogenoemde caucus weten we nog steeds niet wie de winnaar is. Verder verscheurt Nancy Pelosi het transcript van Trump zijn State of the Union. En, Trump mag nog zeker een paar maanden op zijn plek blijven zitten, want de Senaat heeft hem vrijgesproken in de impeachment-rechtszaak.
-
We hebben twee dingen te vieren: onze jubileumaflevering en de verkiezingen. Op 3 februari is het eindelijk zover, dan worden de eerste voorverkiezingen gehouden in Iowa. Aan de hand van luisteraarsvragen nemen we je mee naar de 'Hawkeye State', waar wij de komende week op zoek zullen gaan naar interessante kiezers en mooie verhalen.
-
De aanklacht tegen president Trump is in de Senaat beland. 100 senatoren bepalen het lot van de president, voorgezeten door de hoogste rechter van Amerika. Bij gebrek aan camera's in het Congres, proberen wij duiding te geven - zowel op de inhoud als de vorm. Een kleine disclaimer: je hoort soms plopjes in de geluidsopname, excuses daarvoor.
-
Wat als je niet door het voeren van campagne meetelt in de verkiezingen, maar door je geld? Twee rijke mannen hebben honderden miljoenen in hun verkiezingscampagne gestoken: Tom Steyer en Michael Bloomberg. We bespreken welke invloed al dat geld heeft op de kans die deze kandidaten maken op het Witte Huis.
-
Trump's grootste vaardigheid: de aandacht afleiden. We dachten het nieuwe jaar in te gaan met nieuws over een geïmpeachte president en een spannende race van de Democraten. Maar, bewust of niet, het gaat vooral over Iran. Is een oorlog met het land voorkomen? Ten tijde van onze opname lijkt het daar wel op.
-
President Donald Trump is de derde president in de Amerikaanse geschiedenis die is geïmpeacht door het Huis van Afgevaardigden. Vanuit Washington DC hebben we de hele week verslag gedaan van deze historische gebeurtenis. In de auto terug, onderweg naar New York, bespreken Erik en Ruben wat ze hebben gezien en hebben meegemaakt.
-
Het is een historische week in Washington. De Democraten in het Huis van Afgevaardigden hebben twee 'articles of impeachment' opgesteld. Toch hebben we het vooral over andere zaken, zoals het langverwachte onderzoek naar het onderzoek naar de Trump-campagne. Is het onderzoek naar Trumps campagne eerlijk verlopen? Je hoort het in een nieuwe aflevering van Bestemming Witte Huis.
-
Een paar dagen stond Kamala Harris op de tweede plek in de peilingen. Dat was afgelopen zomer. Nu stapt de senator uit Californië uit de race - het geld is op. Met het vertrek van Kamala Harris hebben nog maar zes presidentskandidaten zich weten te kwalificeren voor het zesde debat in december. Ze zijn allemaal wit en ze zijn bijna allemaal oud.
-
Over het hele land staan Amerikanen in de file, onderweg naar familie voor Thanksgiving. Een ideaal moment om ruzie te maken met je oom over unisex-toiletten en strengere wapenwetten. Ook Washington is met reces, maar ondanks dat komt er deze week genoeg interessants naar buiten: Miljardair Michael Bloomberg stelt zich officieel kandidaat, en de impeachment-verhoren gaan een nieuwe fase in.
-
Tijdens de impeachment-hoorzittingen zien we getuigen die soms met schokkende openbaringen voor de dag komen. Wat we ook zien zijn Republikeinen en de Democraten in de hoorzittingscommissie, die zoveel mogelijk uit hun beperkte spreektijd proberen te halen. Nog minder spreektijd hebben de presidentskandidaten tijdens het vijfde debat van de Democraten.
-
Erik en Ruben zijn in Washington DC om verslag te doen van de eerste openbare impeachment-hoorzittingen. Bij gebrek aan een stille ruimte nemen de heren de podcast op in de auto. Een beetje rumoerig, maar daardoor niet minder interessant!