Episodes

  • Hvilke ferdigheter har du måttet lære i voksen alder som du skulle ønske du fikk med deg fra barndommen?

    Og hvilke superkrefter har du med deg som du ikke tenker over at du faktisk fikk med deg, bevisst eller ubevisst?


    Det er ufattelig mye vi lærer i oppveksten som vi ikke tenker over at påvirker store deler av livene våre.

    Vårt forhold til oss selv, til relasjoner, penger og motgang er noen eksempler programleder Jeanette Sleveland tar opp i denne episoden.


    Hun deler også et uvanlig, men utrolig kult spørsmål til jobbintervju situasjonen som vil gi intervjuer mye mer informasjon enn svaret på spørsmålet.

    I tillegg har hun en tanke om hvilken jobb enhver ungdom eller ung voksen burde teste for å lære seg selv å kjenne og få med seg flere av disse superkreftene.


    Har du selv reflektert over hvilke superkrefter du har med deg fra barndommen din? Hvis du skulle få velge, hvilke hadde det blitt?


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Mentalskolens kursleder Kristin Klæboe er tilbake i studio og i denne episoden snakker vi om hvordan vi selv bruker mentaltrening i hverdagen. Vi deler våre aller beste tips til hva du kan tenke og gjøre når dagen er litt kjip og når livet butter i mot. Men det stopper ikke der. Mentaltrening kan sidestilles med en holdning til livet eller en innstilling til det som møter oss. Dermed er det ikke bare når det butter i mot at mentaltrening kommer til sitt rett. Her får du høre om hvordan Kristin feiret 50 års dagen sin i ett helt år samt hennes forklaring til hvorfor hun har det så bra! Du får også en innblikk i hvordan Jeanette forholder seg til det å skulle på sykehus, noe hun har fått ganske så god trening i gjennom de siste årene, etter å ha blant annet ha fått påvist en BRCA genfeil.


    Er uttrykket "det er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det" en klisjé eller har det noe for seg? Kristin og Jeanette prater og ler mye sammen, hver eneste dag, men det er det slett ikke alle som gjør. Kanskje kjenner du noen som savner å le? Eller kanskje savner du det selv? Vi snakker om hvordan vi kan le mer i hverdagen og vi gir deg, det vi selv mener, er verdens beste oppskrift på hvordan håndtere ting som går på tverke. Lytt og vurder selv.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Hvorfor klarer noen å selge sand i Sahara mens andre sliter med å selge gull? Hva gjør de som er gode til å overtale andre? Å ha kunnskap om prosessene som er i sving, kan både hjelpe oss å bli flinkere til å overtale andre og også å stå i mot overtalelse. Men er egentlig alltid overtalelse noe negativt og dårlig? I følge sosialpsykologer som har forsket på overtalelse er det mye vi kan gjøre for å øke sjansene våre for å klare å overtale andre. Det finnes to ulike veier til overtalelse som hver fungerer best i ulike situasjoner. I tillegg er det fire ulike elementer som er av stor betydning enten vi er klar over det eller ikke. Jobber du innen salg, undervisning, trening, ledelse eller politikk, så er dette antageligvis dagligdagse problemstillinger - hvordan få andre til å forstå, kjøpe eller tro på ditt budskap eller ditt produkt? Har rekkefølgen på budskapet noe å si? Hva med alder på mottaker eller utseende til avsenderen?


    I denne episoden deler Jeanette Sleveland noen refleksjoner fra det sosialpsykologiske fenomenet overtalelse og elementene du kan tenke over når du trenger å overtale noen om noe. Og ikke minst hva du kan gjøre for å IKKE selv bli overtalt, ja om det er hensiktsmessig og ønskelig da? Så kan du selv ta stilling til om du tenker at overtalelse er en kunst eller om det bare er sleipe salgstriks.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hva vet vi i dag om motivasjon? Og hvordan kan vi bruke denne kunnskapen til å jobbe på lag med denne tjeneren, istedenfor å bli dens fange?

    Vi har alle vært motiverte og vet hvor deilig det er når motivasjonen er tilstede. Vi er fulle av energi og pågangsmot og det føles kanskje som at ingenting i verden kan stoppe oss, men plutselig en dag så er den borte og hva skjer med prosjektet vi hadde satt i gang med da? Tilbake i studio er livlige og dyktige Kristin Klæboe med Jeanette Sleveland og vi snakker om motivasjon og mange av dens fasetter. Hvordan vi kan kjenne igjen fra -og til motivasjon og hvordan påvirker det oss? Hvordan vi kan skille mellom indre og ytre motivasjon og gjøre den ekstra jobben med å finne vårt BIG WHY, målet bak målet. Vet du hva personlighetsforskere har funnet ut at er de viktigste menneskelige motivasjonsfaktorene? Det som er de egentlige grunnene til at et mål eller en jobb blir attraktivt for oss.


    Kanskje har du hørt at visualisering er viktig og lurer på om visualisering har en viktig rolle for motivasjonen vår? Det kan være lurt å vite når og hvordan det fungerer og når det kan være kontraproduktivt. Alt dette og enda litt til er vi gjennom i denne episoden av podcasten vår.


    Kristin deler også en herlig historie om en kunde som la opp dagene sine slik at han fikk små dopaminvennlige shots utover dagen - for på den måten å skape sin egen motivasjon og progresjonsloop. Ja, for heldigvis kan vi skape vår egen motivasjon, bare vi vet hvordan vi gjør det! Kan vi på den måten gjøre motivasjonen til en trofast venn, fremfor en utro tjener?


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Bli med på en gjennomgang av de skjulte hemmelighetene bak hva som fungerer når du skal studere. Kanskje er du student og står ovenfor en eksamensperiode eller skal i gang med nye studier? Kanskje er du nysgjerrig på hvordan du kan forbedre egne læringsstrategier på jobb eller andre arenaer? Uansett bør spørsmålet dukke opp; hvordan kan jeg studere smartere, og ikke hardere? Har du lyst på gode karakterer? Da er denne episoden et must! I denne episoden tar Jeanette Sleveland for seg boken "Study like a Champ" - den psykologibaserte guiden til beste karakter! Her får du praktiske tips til hvordan du skaper gode studievaner og jobber på lag med langtidshukommelsen din. Nyttig for deg som er student og deg som har lyst til å huske bedre og forstå hva som fungerer og hva som ikke fungerer når du skal lære noe nytt.

    Vi tar blant annet for oss elementene planlegging, spacing og hva som er det lureste du kan gjøre i forberedelsene til eksamen. I tillegg ser vi nærmere på notater, har det noe for seg? Og isåfall; er det egentlig best å notere for hånd eller på maskin? Finnes det ulike læringsstiler og bør vi tilrettelegge for egen preferanse? Isåfall hvordan gjør vi det? Og sist men ikke minst - hvordan fungerer det å høre på musikk mens man studerer? Kan det hjelpe på hukommelse og fokus?

    Forskerne bak boken "Study like a Champ", Regan A. R. Gurung og John Dunlosky gir oss sine beste tips og har fått fremragende resultater med sine studenter både i forsøk og i klasserommene. Velkommen inn i læringens verden og lær hvordan du lærer best!


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Kan vi navigere etter følelsene våre? Det sies at følelsene våre er vårt indre kompass, så hvor pålitelige er de? Vi legger følelser under forstørrelsesglasset for å forstå mer av følelsenes fysiologi i denne episoden. Gjest i studio sammen med Jeanette Sleveland er Jørund Anker Skurdal som har fordypet seg i studier og forskning på følelser og jobber mye med følelsesbevissthet med sine kunder. Han forteller oss blant annet at følelser kommer med en handlingsimpuls og er et motivasjonssystem og han sammenligner følelser med den musikken du hører i hodet.


    Har du tenkt gjennom hvilke følelser som var forbudte følelser i din oppvekst? Alle mennesker vokser opp i miljø og familier med ulikt forhold til følelser. Noen følelser er akseptert og blir fremelsket, andre er gjerne forbudt og tabubelagt. Det utvikles ulike familie strategier for hvordan man unngår de forbudte følelsene og dette snakkes sjelden om. Er det sarkasme som brukes? Sinne kanskje? Eller humor? Lages det mat og kosestunder så man bare kan late som det vonde ikke finnes? Eller er strategien å fordype seg i jobb og andre oppgaver som blir veldig viktige? Hva som har vært tabu/forbudte følelser og hvordan vi har forhold oss til dette påvirker oss også i voksen alder og i andre relasjoner. Har du tenkt gjennom hvilke følelser du har et trøblete forhold til og hvilke strategier du bruker for å håndtere dem?


    Vi snakker også om forskjellen på primær- og sekundærfølelser og om forholdet mellom følelser og humør. Hvordan kan vi lytte til følelsene våre og hvordan kan vi sjekke inn for å forstå hvor de kommer fra og hva de egentlig prøver å fortelle oss. Hvordan skille beskjeden fra følelsene og handlingsimpulsen som følger med den? Følelser er nemlig aldri feil, men kan komme til uttrykk feil, så hvordan gjennomskue følelsene som skjuler andre følelser og brukes som et skalkeskjul for noe vanskelig? Og hva gjør du når du står i en skvis mellom egne og andres kompass?


    Følelsesregulering er også noe vi kommer inn på og ulike strategier for å håndtere de vanskelige følelsene som sårbarhet, sinne og frykt. Og sist men ikke minst verdien av å møte andre på deres følelser fremfor å prøve å fikse dem.


    Velkommen til en titt under huden for å forstå følelser bedre. Og du, om du liker episoden og tenker at andre også kan ha nytte av å høre på den, så del den gjerne. Det blir vi skikkelig glade for 😍


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • De fleste av oss har blitt lurt i løpet av livet, kanskje av en aprilspøk? Kanskje har noen gått bak ryggen på deg eller på annen måte klart å lure deg til å tro på noe eller noen? Det føles som regel kjipt å bli lurt, men visste du at vi lurer oss selv hele tiden for å opprettholde vår egen selvfølelse og beskytte oss selv? Og vi er så flinke til det at vi ikke engang vet at vi gjør det! Tankeskjevheter eller mentale snarveier, har vi alle sammen, på fagspråket heter det heuristikker. Disse tankesnarveiene kan sees på som automatiske måter å oppfatte, tolke og se oss selv og andre på, og når disse skjevhetene blir systematiske, kan vi kalle det bias. Du har kanskje hørt om confirmation bias eller bekreftelses bias? Når vi tror at vi vet noe, så ser vi etter bevis som kan bekrefte det vi allerede tror vi vet? Dermed går vi ofte glipp av bevis for det motsatte, som er rett foran nesen vår. Hva skjer når disse biasene gir oss et feilaktig bilde av oss selv?


    Bli med inn i den finurlige mentale verden hvor vi lurer oss selv til å tro at vi er litt bedre enn vi er. I denne korte episoden blir du kjent med noen av de vanligste biasene vi mennesker har. Du kan jo allerede nå svare på spørsmålet; Hvor god er du til å kjøre bil sammenlignet med andre (om du har lappen)?. Vil du si du er under gjennomsnittet, gjennomsnittlig eller over gjennomsnittet god? Tenk gjennom spørsmålet og gi deg selv en score før du hører på episoden. Kan du kan kjenne deg igjen i det Jeanette Sleveland beskriver, enten om det å kjøre bil eller noen av de andre tankeskjevhetene våre? Du vil også få vite hva som er positivt og hva som kan være negativt med disse måtene å lure oss selv på.


    Vi håper du liker episoden og at du lærer en ting eller to om deg selv. Hvis du tenker at andre også vil ha gleden av denne episoden, så gi oss en rating der du hører podcast, så vil andre også finne oss 💫


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Har du en ungdom i (stor)familien som er i ferd med å stake ut retning i livet? I ferier og når frister nærmer seg, viser familiens voksne gjerne interesse for ungdommens fremtid og spør i vei: Hva gjør du nå? Hva skal du gjøre til høsten? Hva skal du bli? Tanken er kanskje å vise interesse og dele noen råd på veien....men resultatet kan bli at ungdommen kvier seg for å komme hjem eller delta i familieselskapet.

    Hvordan kan vi møte ungdommen bedre? Hva er gode spørsmål å stille for å få i gang den gode samtalen og lære å kjenne de unge voksne og hva de står for?

    Er det å vokse opp i et samfunn hvor utgangspunktet er "du kan bli hva du vil" bare positivt? Og kan ungdommen virkelig bli hva de vil i dag? I studio har vi fått med dyktige Monika Forvik som jobber som ungdomscoach og studieveileder i Din vei. Hun er i tillegg hjernen bak den suksessrike ungdomspodcasten Jungeltelegraf1. Monika deler i denne episoden blant annet noen av de beste spørsmålene å stille og hvordan du kan legge til rette for de gode samtalene som kan bidra til at ungdommen finner sin vei. Kanskje bonusen er at dere også skaper tettere bånd på veien, og blir kjent på nye måter? Velkommen til en samtale rundt bordet med Jeanette Sleveland og Monika Forvik, om ungdom og retning i livet.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Mange opplever i løpet av livet en følelse av å miste seg selv og at de ikke lenger vet hvem de er. De reagerer ikke lenger som de gjorde før og merker en endring i tanker, følelser og reaksjoner. Kanskje står de i en stor livsendring og føler at de har mistet både fotfeste og retning? Eller kanskje kommer det som lyn fra klar himmel. Hvordan kan vi vite hvem vi egentlig er? Og kan vi måle personligheten vår? Er personligheten vår som en diamant som slutter å skinne om vi ikke tar vare på oss selv? Noen beskriver det som om diamanten er gravd ned i så mye møkk og grums at det virker helt mørkt og dødt. Kan vi da få diamanten til å skinne igjen om vi om vi bare er villige til å gjøre jobben med å spa bort møkka og ta en skikkelig vårrengjøring på indre bane?


    Du har kanskje tatt en personlighetsanalyse i løpet av livet og fått en beskrivelse av deg selv? Men hva så? Kan dette lede oss til å finne vårt ekte jeg?


    I denne episoden vil Jeanette Sleveland dele noen refleksjoner rundt personlighet og hvordan vi kan få et tydeligere bilde av hvem vi er. I refleksjonen er det lagt vekt på sosialpsykologi og personlighetspsykologi. Dette er ingen fullstendig fasit på hvem vi er, men kan forhåpentligvis være en hjelp til å se deg selv og andre rundt deg fra ulike sider og tenke på selvet på ulike måter. Her har jeg delt inn personlighet i 5 kategorier. Hvilke andre kategorier ville du hatt med?


    Jeg hører gjerne dine tanker om selvet og hvordan vi kan definere vårt selv. Send meg gjerne en mail på: [email protected].


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Arbeidslivet er i endring. I løpet av få dager kan en hendelse på andre siden av jorden få store konsekvenser for oss her i lille Norge. Med krig, pandemi, flyktningekriser og klimaendringer står utfordringene i kø. For å bli bedre i stand til å håndtere raske endringer, er arbeidslivet i full gang med å omstille seg til et «smidig tankesett». Hva innebærer dette? Hva skal til for å henge med i utviklingen? Hva skjer med de bedriftene som ikke vil eller får til å endre seg?


    Ord som agil, DevOps og smidig-coach dukker stadig opp på radaren, men hva betyr de? Jeanette Sleveland har invitert med gjest Signe-Marie Hernes Bjerke som sitter på smidig-kompetansen som nå er blitt så etterspurt. Signe-Marie svarer blant annet på hvor tankesettet kommer fra, filosofien bak og hva som skiller en smidig organisasjon fra en tradisjonell organisasjon. Vi snakker om smidige prinsipper, verdier og tankesett og hvordan alt dette henger sammen med psykologisk trygghet på arbeidsplassen. Kanskje lurer du på hva som skal til for å lykkes med det agile skiftet i næringslivet og hvordan du kan tilegne deg denne kompetansen? I tillegg til å høre på podcasten kan du lese mer på hjemmesidene våre her: https://www.mentalskolen.no/mentalskolens-coachutdanning-trinn-5. Velkommen til en episode hvor vi lærer at vi kan forandre et tradisjonelt business mindset til nye måter å jobbe, tenke og drive organisasjoner på - er du klar?



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hva er suksess og hva skal til for å oppnå det?

    Aiman Shaqura kom til Norge som barn etter 10 år på flukt med familien sin. Familien hadde ingenting. Aiman hadde ikke engang mulighet til å være med klassen på skoletur, for det kostet penger. Mot alle odds har Aiman bygget seg opp, fra gutten som kom til Norge med familien uten å eie nåla i veggen, til å bli en suksessfull seriegründer og businessmann. Han gikk fra ingenting til å omsette for over 100 millioner i året.


    Hvilke valg har Aiman tatt som har ført ham dit han er i dag? Hva har han måttet gjøre, ofre og tenke for å komme dit? Hva har vært driven som har fått ham til å fortsette? Og er suksessrike mennesker som ham alltid på topp og har trua på seg selv og det de holder på med? Eller dukker det opp tvil og sårbarhet også hos tøffe gutter og jenter som ser ut til å være født med supermann drakta på?


    Jeanette Sleveland i Mentalskolen og Aiman Shaqura har en ærlig og åpen prat i studio og utforsker forskjellen som utgjør forskjellen på middelmådighet og suksess. Vi prater om mindset, valg, fokus og de viktige spørsmålene man bør stille seg selv på veien. Aiman deler raust av sine nøkler og tips for å oppnå suksess, hva enn suksess er for deg. Enten du er, eller ønsker å bli, gründer, leder eller sjef i eget liv. Her kommer gullkornene på rekke og rad og det er lett å la seg motivere og inspirere av Aimans sterke historie 💥


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hvordan vet man om man bare er i en kjip periode på jobben eller om det er på tide å ta sin hatt og gå? Opp til 40% av oss er i en situasjon hvor vi har lyst å bytte jobb. Disse tallene har skutt i været etter epidemien. Kanskje er det flere nå som stiller seg de viktige spørsmålene om hva som virkelig betyr noe? Og som våger å kjenne etter på hva jobben egentlig gir? Vi investerer tross alt minimum 1/3 av døgnet på jobb, fem dager i uken. Om ting kjennes feil der vi er, hvordan kan vi gå frem for å finne en jobb som oppleves meningsfull og som gir trivsel og glede i hverdagen? Altfor mange er i en jobb hvor de opplever at de ikke får brukt seg skikkelig, at de råtner på rot og stagnerer.

     

    Kanskje er det flere enn dagens gjest, Anette Austheim, som kjenner seg igjen i jakten på godfølelsen gjennom ytre tilfredsstillelse, som shopping og ferieturer? Anette merket etterhvert at dette ikke var det som skulle til. Hun skjønte at hennes misnøye i hverdagen, ikke ville gå over av seg selv og at det var opp til henne å skape den arbeidshverdagen hun ønsket seg. Hun begynte jakten på å finne ut hva hun ville gjøre, hva som var viktigst for henne, tok steget og sa opp en trygg og fast jobb. Skummelt for de fleste, men verdt det, for å få en arbeidsdag hun elsker og trives med. I denne episoden deler hun av sine erfaringer og veien fra det trygge og faste til det ukjente nye. Jeanette og Anette snakker om alt fra motivasjonen til å gå, signalene om at det er på tide å gå og ikke minst deler Anette sine beste råd og tips om hvordan finne veien til drømmejobben. 

     

    Kjenner du på at du vil gjøre noe annet? Og at dette “annet” kanskje kan være å jobbe med mentaltrening, coaching og utvikling av andre mennesker?  

     

    Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat med oss i Mentalskolen for å sjekke om noen av våre tilbud kan hjelpe deg å finne retningen din, eller om du tror at en mentaltrener-og coachutdanning kan være veien å gå .

     

    Book time her: https://calendly.com/mentalskolen/coachutdanning. 


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hva gjør vi når kunnskapslageret er fullt og kjøleskapet tomt? Mange av oss har prøvd å endre livsstil og gjøre kostholdsendringer uten å lykkes.

    Kroppen vår er ekstremt avansert og består av mange systemer som snakker sammen. Noen av disse systemene er på nett og snakker bra sammen, andre er i konstant krig.... Så hva kan vi selv gjøre? Tarmen vår blir kalt "our secont brain" og den påvirker hjernen vår og psyken vår - og omvendt. Hjernen og psyken påvirker tarmen!


    Vi har med oss kostholdsekspert og helsecoach Ann Christin Hansen som, blant mye annet spennende, har utviklet det populære Equ brødet, briks og melblanding uten unødvendige tilsetningsstoffer. Vi snakker om hvilke sannheter folk har om mat og hvordan dette kan være med å ødelegge for en vellykket vaneendring. Vi kommer også inn på trender - mattrender. Kanskje har du lurt på hvilke trender som gjelder akkurat nå og hva som kan være positivt og negativt med de ulike trendene?


    I samtalen rundt bordet mellom Jeanette Sleveland og Ann Christin Hansen snakker vi om hva som skjer når vi blir "sinnsyke i gjerningsøyeblikket" (sa noen sjokolade?). Og sist, men ikke minst, deler vi hvilke mentale strategier som skal til for å lykkes med en kostholdsendringer.


    Er du klar for å bli motivert og inspirert til å ta tak i egen helse? Start med å få oversikt over totalbelastningene på systemet ditt.

    Last ned Mentalskolens energianalyse gratis her. Analysen er basert på forskning av Lisa Feldman Barrett. Her får du et flott utgangspunkt for å skjønne hvordan det står til med kroppsbudsjettet ditt. Her finner du ut hva som tapper deg, hva som gir påfyll og hva som skal til for å få til en bedre balanse. Når du har den oversikten, kan du gå videre med å gjøre de nødvendige endringene for deg. Kanskje blir du overrasket over at det ikke er det du trodde som er nøkkelen til at du skal få det bedre? Du er noen tasteklikk unna å komme i gang! Og hvem sier ikke "ja takk" til mer glede, overskudd og energi i hverdagen?


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Mariann Deila Bryn er tilbake i studio og deler i denne episoden en av sine aller største flauser.

    Kanskje har du også en opplevelse i bagasjen som har preget deg og som har begrenset deg i etterkant?


    De aller fleste av oss har hatt opplevelser som vi er flaue og skammer oss over, og som vi ønsker å skjule for omverdenen.

    Ofte er dette opplevelser som vi selv ubevisst, gjør verre enn det er, gjennom måten vi tenker på det. Tro det eller ei, men det skal ikke så mye til for å lære seg å tenke annerledes. Noe som kan åpne opp for læring, i stedet for skam.


    Episoden i dag starter med tanker om flyskrekk og hvordan vi mennesker stadig går på limpinnen og blir lurt av både egne tanker og måtene vi tenker på. Vi kan bli skremt av egne tanker og agere basert på tankene våre, fordi vi tror de er sanne. Noe de slettes ikke trenger å være. Vi mennesker tenker utrolig mye rart. Heldigvis er ikke tankene våre kommandoer til nervesystemet vårt (selv om det av og til kan føles slik). Har du tenkt over at måtene du tenker på, er vaner?


    Du har gjennom livet lært deg til å tenke på spesifikke måter og dette blir til mønstre som gjentar seg. Altså har vi ikke bare enkeltstående tanker men tankestiler. Noen av disse stilene er snarveier i måten vi tolker og konkluderer på. Dette er ofte bra for oss, det sparer oss for energi og tid. Men, det gjør også at vi stadig går i noen feller - og blir lurt, fordi konklusjonene ikke stemmer med virkeligheten.


    Vi går i denne episoden gjennom noen vanlige tankefeller, slik at du kan kjenne dem igjen og forstå at du er i ferd med å bli lurt.... av deg selv. Når du vet hva som skjer, kan du også begynne å endre disse vanene og finne andre måter å tenke på, som fungerer bedre for deg.


    Velkommen til en samtale rundt bordet med Jeanette Sleveland og Mariann Deila Bryn om våre tanker og tankevaner.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Mikael Niaz Ali levde et liv til fare for seg selv og andre. Han var en del av Oslos farligste gjengmiljø. Et brutalt liv med kriminalitet, rus og vold som en del av hverdagen. 

     

    Vi får i denne episoden et rått og ærlig innblikk i Mikaels liv, fra barndom og oppvekst og frem til i dag. Her får du høre om hjerterskjærende opplevelser, som én etter én førte livet hans i ulike retninger og fra vendepunkt til vendepunkt. For Mikael har ikke bare snudd opp ned på livet sitt én gang, men flere! 

     

    Mens de fleste av oss har utfordringer med å klare å endre på en uvane, har Mikael gang på gang reist seg og vist hva han er laget av. Han har snudd livet fra å være “the bad guy” til å bli “the good guy” og jobber i dag med å hjelpe andre ut av rus, gjeng og kriminalitet. Vi lurer på hvordan snuoperasjonen ut av det farlige livet var og fortsatt er. Hva var prisen han måtte betale og betaler den dag i dag for valgene han tok for mer enn 20 år siden?  

     

    Hva kan vi lære av hans historie? Hva kunne menneskene rundt ham ha oppdaget, og sagt eller gjort, for å snu den skumle ferden han var på vei inn i? Hva kan vi gjøre om vi selv er bekymret for noen, som kanskje er på vei i en farlig retning? 

     

    Og du, skulle du ha lyst å nå Mikael, så kan du nå ham på: [email protected].

    Eller du, enda bedre - ta en tur innom Gamle Munch kaffebar på Tøyen i Oslo og slå av en prat med ham og hans flotte kollegaer da vel. Det ryktes at kaffen der er veeeeldig god.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hvor ofte har du ikke tenkt “hvis han bare kunne...”? 


    Vi går gjerne rundt med et ønske om å forandre andre, om det er sjefen, kjæresten, barna eller venninnen. Kan vi forandre andre? Og hva kan vi i så fall forandre? Kanskje er du en av de mange der ute som har ønsket deg en “custom made” kjæreste?


    Kristin forteller om hvordan hennes nye innsikt og kommunikasjonsferdigheter fra coachutdanningen bedret samspillet med datteren, og gjennom dét familielivet. Det handler om å starte med seg selv og ikke minst spørre seg selv hva er det egentlig jeg vil med det og hva kan jeg gjøre.

     

    Jeanette Sleveland og Kristin Klæbo fra Mentalskolen gir sine beste tips til hvordan jobbe med endring og deler selvsagt også tips fra psykologien samt knuser myter rundt det å forandre andre.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hva kan du gjøre når du føler deg stuck? Når du føler at du står fast, ikke kommer videre eller at du ikke har noen valg? Kanskje føler du deg overveldet og usikker eller fanget i en situasjon du ikke ser veien ut av. Ofte handler det å være stuck om en av de tre universelle fryktene som vi snakker om i denne episoden. Jeanette Sleveland og Kristin Klæbo fra Mentalskolen tar oss fra stuck til flyt og frihet. 

     

    Vi deler også hvordan vi jobber med denne tematikken i coaching gjennom hovedstegene: 

    Bevisstgjøring og forståelse av hva som skjer Forskjellen på følelser og sannheter Løse opp i frykt(ene) 

     

    Finnes det psykologisk forskning på det å være stuck? Vi tar en nærmere titt. Kanskje knuser vi noen myter og retter opp i vranglære? I coaching hjelper vi ofte kunden til å klare å tenke ut av boksen for å finne løsninger og muligheter. Er du klar for å finne veien ut av stuck? 

     


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Hva er selvfølelse og hvordan vet vi om selvfølelsen vår har brister? Mariann Deila gir ut sin tredje bok våren 2023, og deler her noen gullkorn fra boken sin. Hun snakker blant annet om det å føle seg verdifull sammen med andre, om mental robusthet og fleksibilitet.  

      

    Vi drodler litt rundt forholdet mellom selvfølelse, selvtillit og mestringstringstro samt hvilke gevinster det gir på livskvaliteten å jobbe opp en robust selvfølelse. Det handler ikke om ‘happy-go-lucky’ hele tiden og det å kunne tenke positive tanker. Vi trenger å tåle livets motsetninger og å kunne anerkjenne når vi har det vanskelig. Når vi står i veien for oss selv og strever med å skape positive, varige endringer er det ofte selvfølelsen vi trenger å jobbe med. 

      

    Hva sier psykologisk forskning om selvfølelse? Vi knuser noen myter som florerer om temaet og sist men ikke minst, så gir vi våre tre beste råd til hvordan styrke selvfølelsen. Jeanette Sleveland og Mariann Deila fra Mentalskolen tar oss igjennom episoden.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.