Episodes
-
‘Sell in May and stay away’ is een gekende beursleuze. ‘But remember to come back in September’, wordt er vaak bij vergeten. Danny Reweghs vertelt of er enige waarheid in die beursleuze zit en of die dit jaar opgaat, gezien het atypische jaarbegin. Daarnaast bespreekt hij de recente resultaten van biotechbedrijf Argenx en holding in wordin D’Ieteren.
-
Het lijkt er steeds meer op dat we terecht zijn gekomen in een nieuwe periode waarin de rentes structureel hoger zullen gaan. Dat heeft vooral gevolgen voor de techsector op de beurs. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg bij de recente verkoopgolven van techaandelen en vertelt waar beleggers zich eventueel nog aan kunnen verwachten. Verder bespreekt hij de recente resultaten van Microsoft en Melexis.
-
Missing episodes?
-
Deze week komt de Fed-met een cruciale beslissing over het rentebeleid. De kans is groot dat ze voor het eerst sinds lang de rente met 0,5% procent zal verhogen en dat de rente de rest van het jaar nog hoger zal gaan. De vraag is of dat voldoende is om de inflatie te temmen en tegelijk niet te veel is om een recessie in te luiden. De aandelen van de week zijn Mithra en Sipef.
-
Naast koerswinst zijn dividenden een niet te onderschatten bron van rendement voor beleggers. Danny Reweghs legt dat nog een keer uit aan de hand van enkele voorbeelden en bespreekt de meest relevante dividendwaarden. Daarnaast gaat hij in op de recente resultaten bij holding GBL en streamingbedrijf Netflix.
-
Begin dit jaar waren alle ogen gericht op de reactie van de centrale banken op de stijgende inflatie. Dat zorgde voor veel onzekerheid. Daarbovenop stuurde de oorlog in Oekraïne een nieuwe schokgolf door financiële markten. Danny Reweghs vertelt hoe hij de portefeuille van Inside Beleggen daardoor heeft geloodst en wat we voor het tweede kwartaal kunnen verwachten.
-
Na een tien jaar durende stilte komt er weer wat leven in de uraniummarkt. De prijs van de grondstof is sinds een goed jaar weer aan het stijgen. Danny Reweghs vertelt over de recente ontwikkelingen en hoe beleggers daarop kunnen inspelen. Verder bespreekt hij de resultaten van zorgvastgoedspeler Aedifica en staaldraadproducent Bekaert.
-
De Chinese beurs ligt al anderhalf jaar in de lappenmand en blijft teleurstellen. Ook recent kreeg ze nog tegenwind vanuit Chinese en Amerikaanse regelgevers. Danny Reweghs analyseert en nuanceert de staat van de Chinese aandelenmarkten. Met de aandelen van deze week, Alibaba en Prosus, blijft hij in hetzelfde vaarwater.
-
Voor centrale banken is het kiezen tussen de pest en cholera in hoe ze moeten reageren op de huidige economische situatie. Enerzijds dreigt een groeivertraging, anderzijds loopt het inflatiegevaar op. Danny Reweghs geeft tekst en uitleg over de laatste rentebesluiten van de ECB en de Fed en wat die voor beleggers betekenen. Daarnaast kwamen holding D’Ieteren en chemiereus Solvay met sterke resultaten, waarop hun koersen onderuit gingen. Hoe zit dat?
-
Vorige aflevering vertelde Danny Reweghs al dat elke tegenslag, zoals een oorlog, winnaars en verliezers met zich meebrengt. Dat geldt niet alleen voor bedrijfssectoren, maar ook voor regio’s. In deze aflevering vertelt hij hoe Brazilië als lachende derde hond wegkomt uit de huidige situatie.
Daarnaast bespreekt hij het grand cru jaar 2021 voor Akkermans & van Haaren en EVS. -
Het voornemen van Europese lidstaten om meer te investeren in hun defensie en legers heeft zijn effect niet gemist op de Europese defensieaandelen. Hun koersen schoten met tientallen procenten omhoog. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers die sector momenteel moeten inschatten. Daarnaast gaat hij dieper in op de resultaten en vooruitzichten van de bierbrouwerij en het postbedrijf des vaderlands.
-
De oorlog in Oekraïne zorgt voor veel onrust op de beurs. Danny Reweghs kadert de situatie, legt de gevolgen uit en geeft advies over hoe beleggers hun portefeuille daarnaar kunnen aanpassen.
De Belgische bioscoopgroep Kinepolis lijkt de coronamiserie goed te hebben verteerd. De financiële resultaten voor 2021 waren sterk en de balans is robuust genoeg zodat het bedrijf weer kan aanknopen met zijn groeiverhaal van voor corona. -
Catherine Yeung is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Fidelity. Ze werkt in Hong Kong en is gespecialiseerd in opkomende markten en China. In de podcast vertelt ze hoe China er economisch voor staat en wat beleggers er de komende periode nog van mogen verwachten. De groeiende middenklasse, stijgende inkomens en de groeikansen die dat biedt voor lokale Chinese bedrijven, worden volgens haar nog vaak onderschat.
-
Vincent Juvyns is marktenstrateeg bij JP Morgen en daarmee de geknipte gast om nog eens met een macrobril naar de financiële markten te kijken. In de aflevering spreekt hij onder meer over de woelige beursmaand die we in januari zagen, over de renteverhogingen die er zitten aan te komen, hoe de beurzen daarop zullen reageren, welke segmenten van de aandelenmarkten momenteel het meest aantrekkelijk zijn en hoe het met China gesteld is.
-
De Chinese aandelenmarkten waren vorig jaar bij de minst presterende. Danny Reweghs maakt de staat op van de Chinese economie en beurzen en licht toe waarom het nu voor beleggers wel eens het moment zou kunnen zijn.
De producent van luxegoederen LVMH en techgigant Microsoft hebben verschillen dingen gemeen. Het zijn beide kwaliteitsaandelen die duur noteren en best op de kop getikt worden wanneer de beurzen tussentijds corrigeren. -
Vorige week kwam het bestuur van de Fed voor het eerst dit jaar bijeen om het monetaire beleid uit te stippelen. Vooraf gingen de beurzen zwaar in het rood. Danny Reweghs gaat na of dat een voorbode is voor de komende periode. Streamingbedrijf Netflix ging zwaar onderuit. Niet te verwonderen gezien de recente resultaten. En daarnaast heeft het Nederlands-Brits voedingsbedrijf Unilever het hoe langer hoe moeilijker, maar dat schept kansen.
-
Afgelopen week zagen we twee giga-overnames in de gamingsector. Danny Reweghs legt de sector onder de loep, fileert de overnames en destilleert er de kansen voor beleggers uit.
In eigen land kwam het nieuws dat de overheid een participatie neemt in de verzekeraar Ageas. Dat werd niet gesmaakt door beleggers, getuige daarvan de opdoffer die de koers kreeg. Maar verandert het iets aan het lange termijnperspectief voor Ageas? -
Het nieuwe jaar belooft meer schommelingen op de beurs en hoogst waarschijnlijk een correctie die dieper zal zijn en langer zal duren dan de terugvallen in 2021. Danny Reweghs legt uit hoe beleggers zich daarop kunnen voorbereiden en de correctie kunnen uitzweten.
De Belgische materialengroep Umicore is jarenlang een beurslieveling geweest op de Brusselse beurs. Het laatste half jaar is de koers van het aandeel echter gehalveerd. We overlopen wat er aan de hand is bij het bedrijf. - Show more