Episodes

  • Bob van Iersel (Mediamanager Heineken Nederland) maakt met zijn team content voor de bekendste biermerken in de Nederlandse markt, zoals Heineken, Amstel en Brand.Hoe draagt video bij aan de contentstrategie van Heineken Nederland? Hoe ziet de toekomst van YouTube eruit en hoe zetten merken online video in? Ronnie Overgoor gaat in de 7DTV-serie The Future of YouTube, in samenwerking met 5PM, in gesprek met uitgevers, merken en marketingspecialisten. Heineken mediacontentBob: “Ik ben verantwoordelijk voor alles wat op mediagebied gebeurt voor de Nederlandse markt. We werken samen met creatieve mediabureaus, maar we doen zelf ook veel. Alles wat over het merk Heineken gaat, wordt op globaal niveau aangestuurd door Heineken International.”  Samenwerking Team5pmBob: “Voor de inrichting en strategie van YouTube werken we samen met Team5pm. Zij hielpen ons in het begin vooral met het updaten van ons YouTube-kanaal, zoals het toevoegen van thumbnails, beschrijvingen, afspeellijsten en het maken van de juiste content. Bij een volgend groot project schakelen we Team5pm in om mee te denken over de strategie.”  Ben je benieuwd hoe Bob van Iersel het YouTube-kanaal wil laten groeien? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Voor een goede mondverzorging poetsen we twee keer per dag onze tanden. De mondzorgmarkt wordt gedomineerd door suffige en stoffige merken. Gouden Duo Elias van der Linden en Kim Hiemstra van Boombrush vindt dat dit anders kan. Hoe maken zij de tandenborstelmarkt hip en leuk? En wat maakt hun samenwerking zo goed? Deze 7DTV-aflevering uit de serie Gouden Duo’s is gemaakt in samenwerking met Centraal Beheer Zakelijk.BoombrushElias: “Boombrush is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Roland en mij. We vinden de markt van tandenborstels en de mondzorg saai en vastgeroest. Er zijn alleen maar reclames met teksten als  ‘Mijn tandarts beweert dat’ en ‘99% meer plak verwijderen’. Het is zo’n groot alledaags onderwerp, want iedereen verzorgt zijn mond: dat kan veel leuker en hipper. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn: je hebt helemaal geen bluetooth of app nodig om mond te goed te kunnen verzorgen.”Kim: “Op het moment dat het bedrijf live ging, sloot ik aan bij fouders Elias en Roland om het online-marketing gedeelte op te pakken. (…) We hebben elkaar leren kennen op een feestje waar we het hadden over Boombrush, business, en werk. Het klikte en groeide uit tot een relatie.”             Ben je benieuwd wat het toekomstscenario is van Kim Hiemstra en Elias van der Linden voor Boombrush? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Jordy Kool inspireert als investeerder, spreker, auteur én ondernemer. Een lange tijd zat zijn gezondheid het ondernemen in de weg. Dat was voor hem het punt om het roer om te gooien. Hij schreef het boek ‘Groeien als Kool’ dat bomvol ondernemerslessen zit. Wat kunnen we leren van zijn ondernemersavontuur? GezondheidJordy: “Ik wilde al langer stoppen met mijn job en was al bezig met de opvolging van mijn IT-bedrijf Infotheek. Dat werd niet met heel veel enthousiasme ontvangen. Het ziekzijn was voor mij de druppel om te stoppen. Ik heb eerder momenten in mijn carrière gehad dat ik te lang doorging en niet naar alle signalen van mijn lichaam luisterde.”Urban Gym Group“Tijdens mijn studie heb ik vier jaar lang in een sportschool gewerkt en ik wilde uiteindelijk weer terug in de sport. Toen ik 2014 geld van tafel haalde en dat snel wilde investeren, ben ik een search uit gaan zetten om iets in fitness te doen. Zo’n discountketen past niet bij mij, want ik wilde in iets bijzonders stappen. Ik liep tegen Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch aan en ben toen ingestapt bij TrainMore. Een jaar later hebben we daar de Urban Gym Group van gemaakt in combinatie met Clubsportive en High Studios. Ben je benieuwd hoe Jordy Kool zijn carrière pad heeft bewandeld en welke investeringskeuzes hij maakt? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Natuur en planten zijn goed voor onze lichaam en geest. Toch wonen we met steeds meer mensen in de stad waar het groen ons niet per se om de oren vliegt. Gelukkig zijn er meer mensen die een groenere stad in de toekomst voor zich zien, zo ook het Gouden Duo van MOSS Amsterdam. Oprichters Nina Sickenga en Tessa Duste zetten zich in voor de vergroening van de stad. Hoe is deze samenwerking ontstaan en wat maakt hen zo’n goed duo?  Deze 7DTV-aflevering uit de serie Gouden Duo’s is gemaakt in samenwerking met Centraal Beheer Zakelijk.MossNina: “Makers Of Sustainable Spaces (MOSS) is ontstaan vanuit onze gezamenlijke visie over hoe de stad van de toekomst eruit moet zien. 80 procent van de wereldbevolking woont straks in een stedelijk gebied, terwijl een stad op dit moment niet het gebied is waar je per se wil zijn. We zijn gestart met het idee dat we de buitenkant van gebouwen konden gebruiken om de stad te vergroenen en te verduurzamen. Maar we hebben ook gezien dat steeds meer mensen met burnouts kampen, ziek zijn of niet graag heel de dag op kantoor of de werkvloer zijn. MOSS wil een gebouw koppelen aan groene oplossingen in de letterlijke zin van het woord: dus écht met planten bezig zijn.”Tessa: “We gaan verder dan alleen het inrichten van kantoorplekken. Een kantoor is een hele interessante omgeving, omdat je veel kan bereiken met groen. Waar staat een bedrijf voor? Waar staat een gebouw voor? Je moet denken aan de mensen en de medewerkers die gebruik maken van de gebouwen: ze willen op een gezonde plek werken. Maar denk ook aan ziekenhuizen of scholen. We verkennen de mogelijkheden van wat wij doen. Of het nou binnen of buiten is: de vergroening is in principe gebouwgebonden.”            Ben je benieuwd wat het geheim van de succesvolle samenwerking is van het duo Tessa Duste & Nina Sickenga? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Wil je punten scoren op YouTube, dan moet je meer doen dan alleen vette of interessante video’s maken. Er zijn allerlei tips & tricks om jouw video’s en YouTube-kanaal te laten groeien. Peter Minkjan (oprichter van YouTube bureau Team5pm) weet als geen ander hoe je het bekendste online videokanaal inzet voor je bedrijf.Hoe ziet de toekomst van YouTube eruit en hoe zetten merken online video in? Ronnie Overgoor gaat in de 7DTV-serie The Future of YouTube, in samenwerking met Team5pm, in gesprek met marketingspecialisten. Team5pmPeter: “We hebben het hartstikke druk en groeien snel. We zijn drie jaar geleden met z’n viertjes gestart en ondertussen zijn we met een team van 80 mensen. Vorig jaar zijn we in mei gestart met Studio Catwise: een productiestudio. We hadden al veel adviesklussen en zijn samen met Frank de Wit van Endemol met Studio Catwise begonnen. Daarmee hebben we twee merken: 5PM en Studio Catwise. Begin dit jaar hebben we alles teruggebracht naar één merk - één organisatie als Team5pm - omdat het intern en voor klanten makkelijker is (…) Ik ben Chief Product Officer. Ik focus me niet op de financiële zaken, niet op de algemene zaken maar écht op het inhoudelijke stuk. Ik hou me met grote uitdagende, nieuwe klanten bezig, met productontwikkeling en innovatie. Ik noem mezelf ook weleens de nerd van het bedrijf.”     Ben je benieuwd welke tips & tricks Peter Minkjan geeft voor jouw YouTube content? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • De bierbrouwers schieten als paddenstoelen uit de grond. Jeugdvrienden Marck Harmes en Rocco Chin van Stanislaus Brewskovitch steken er met kop en schouder bovenuit. Naast bier brouwen organiseren zij hun eigen festivals, openen een eigen bierwinkel en zetten een horecazaak op. Wat maakt dit duo zo succesvol en hoe is de samenwerking ontstaan? Deze 7DTV-aflevering uit de serie Gouden Duo’s is gemaakt in samenwerking met Centraal Beheer Zakelijk.Stanislaus BrewskovitchMarck: “We kennen elkaar al vanaf de kleuterklas. Ik heb ervaring in marketing en reclame, waarbij ik veel opdrachten voor biermerken heb gedaan. Tijdens een klein bierfestival kwam ik Rocco tegen waar hij mij vertelde dat hij iets met bier ging doen en dat hij hulp nodig had bij het maken van een poster. Hij had veel ideeën maar we hadden beide niet veel budget. De oplossing? Als betaling ontving ik een deel van het bedrijf.”Rocco: “Ik wilde eigenlijk wat voor mezelf doen en ik was al bier aan het brouwen. Daarnaast wilde ik een keer een groot rockfestival organiseren. De combinatie van die twee, was een begin om langzaam uit te bouwen. Ik heb een vijf jarenplan gemaakt met vijf verschillende ideeën, waar onder een eigen brouwerij. Blijkbaar vond Marck mijn verhaal geloofwaardig genoeg om er samen in te stappen.”  Ben je benieuwd welke creatieve ideeën Marck Harmes & Rocco Chin hebben voor de toekomst en wat hen zo’n gouden duo maakt? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • De ontwikkelingen op het gebied van tech gaan sneller dan het licht. Metaverse is de volgende stap van ons onmisbare en vertrouwde internet. Techexpert Jarno Duursma dompelt zich dagelijks onder in dit onderwerp. Wat staat ons allemaal te wachten en wat kunnen we met metaverse? MetaverseJarno: “Door de coronapandemie zijn we steeds meer gewend geraakt aan sociaal overleg via online-kanalen. Alles verplaatst zich richting online: dat hebben we geïntegreerd in ons dagelijks leven. Technisch hebben er een flink aantal verbeteringen plaatsgevonden. Dan doemt opeens de vraag op: wat als we deze lijn doortrekken? Dan komen we met z’n allen in een driedimensionale, virtuele ruimte. Het is een extra laag boven het internet en boven op onze eigen wereld. Doormiddel van VR of AR kun je switchen tussen deze verschillende werelden. Op die manier creëer je driedimensionaal internet.” Ben je benieuwd hoe techexpert Jarno Duursma naar de toekomst van internet kijkt en wat dat voor ons kan betekenen? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Het grote publiek kent Annemarie van Gaal van televisieprogramma’s en haar column in De Telegraaf. Haar financiële kennis en expertise put ze uit eigen ervaring en ze heeft in haar carrière al drie keer een eigen bedrijf verkocht. Wat is haar ondernemersverhaal? Hoe heeft ze een financiële klapper kunnen maken en wat zijn haar tips? Deze 7DTV-aflevering uit de serie Dream Exits is gemaakt in samenwerking met bedrijfsovernamespecialist No Monkey Business.Independent MediaAnnemarie: “In de jaren 90 woonde ik in Rusland. In 1991 ben ik samen met mijn toenmalige zakenpartner, Derk Sauer, Independent Media gestart. De organisatie bestond uit twintig tijdschriften, vier dagbladen, vakbladen en vakbeurzen. Een megagroot bedrijf dat we verkochten toen we 700 à 800 man in dienst hadden.” “We hebben eigenlijk twee verkoopmomenten gehad. Het eerste toen we een minderheidsbelang wilden verkopen aan een Russische oligarch. Het bedrijf was nog steeds 100% Nederlands en we merkten dat de oligarchen heel veel macht kregen. Ze wilden allemaal een deel van ons bedrijf kopen, omdat we het meest “sexy” mediabedrijf waren. Het was de glorietijd van de Russische democratie, onafhankelijke pers was heel belangrijk en onze bedrijfsnaam klopte het helemaal. Voor de verkoop hadden we één voorwaarden: wij bleven Independent Media heetten. Wij geloven niet dat een democratie kan bestaan zonder onafhankelijke pers. Er moet dus altijd in vrijheid geschreven worden, ook als er een slecht bericht over een bedrijf naar buiten komt. In het heden hadden we niet meer bestaan”, aldus Annemarie. Ben je benieuwd naar Annemarie van Gaal haar ondernemersverhaal na haar Russische avontuur en de grote financiële klapper? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Steeds vaker wordt er een beleving cadeau gedaan in plaats van een fysiek cadeau. Loes Daniels (Founder Experiencegift) sprong in dit gat en richtte Hotelgift op: de cadeaukaart die je geeft voor een wereldwijde reiservaring. In 2020 is ze opgenomen in de Quote Top 100 Jonge Miljonairs met een omzet van 14 miljoen. Wat is haar ondernemersverhaal? En wat zijn haar toekomstplannen? ExperiencegiftLoes: “Met Experiencegift maken we het mogelijk om iemand een ervaring cadeau te geven. We zijn in 2014 gestart met Hotelgift: een cadeaukaart voor meer dan 270.000 hotels wereldwijd. In 2017 hebben we Flightgift gelanceerd: een cadeaukaart voor alle grote airlines. En in 2019 Activitiygift de cadeaukaart voor activiteiten.  Ik ben Experiencegift begonnen, omdat het nog niet bestond. Er zijn nationale kaarten voor hotels, maar er was nog geen cadeaukaart waarmee je iemand een hotelovernachting wereldwijd cadeau kon geven. Ik werkte jaren geleden bij Ernst & Young en als een echte consultant ben ik een Excel gaan bouwen. Wat heb ik nodig? Wat zou het stappenplan zijn? Is er vraag naar? De giftcardmarkt groeide toen al elk jaar met meer dan 10% en dat doet het nog steeds.” Ben je benieuwd hoe Loes Daniels haar omzet binnen twee jaar van 14 miljoen naar 100 miljoen euro wil laten groeien? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • De ANWB is meer dan een wegenwachtservice: ze zijn er voor je wanneer je onderweg of op je bestemming bent. Daar kon de onlinewereld niet op achterblijven. Met het aantrekken van Francine Bout (Online Video Manager ANWB) is het YouTube kanaal in een korte tijd van 5.000 naar ruim 40.000 subscribers gegroeid. Wat kan videocontent bijdragen voor de ANWB? En wat is hun strategie? Hoe ziet de toekomst van YouTube eruit en hoe zetten merken online video in? Ronnie Overgoor gaat in de 7DTV-serie The Future of YouTube, in samenwerking met 5PM, in gesprek met marketingspecialisten. ANWB videocontentFrancine: “Ik ben verantwoordelijk voor alle videocontent van de ANWB op onze online-kanalen. Ons YouTube kanaal zien we als owned-media. Ik werk binnen de afdeling corporate communicatie, waar ik samenwerk met de collega’s die onze Facebook- en Instagrampagina beheren. Samen met team-video en leuke bureaus werken we aan de productie van al onze video’s. (…) We werken met een wekelijkse, vaste programmering: vrijdag een autoreview, zaterdag een wegenwachtvlog en daaromheen – in het kader van campagnes – bijpassende video’s of videoseries waarvan we denken dat mensen het leuk vinden om te zien.”  Ben je benieuwd hoe Francine Bout het ANWB YouTube kanaal heeft laten groeien en wat haar strategie is? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • In de wereld is er maar een klein percentage dat écht veel geld verdient. In onze samenleving moeten veel mensen hard werken om rond te kunnen komen. Onderzoeksjournalist Sander Heijne dook dieper in dit onderwerp en schreef samen met onderzoeker Hendrik Noten het boek Fantoomgroei. Hoe heeft onze economie zo kunnen ontsporen?BOOKSTORIESIn de 7DTV-serie Bookstories - in samenwerking met uitgeverij Business Contact – krijg je belangrijke ondernemerslessen van inspirerende auteurs van businessboeken. Meer info op de website van Business Contact. Podcast, managementboek & FantoomblogIn hun podcast ‘Fantoomgroei’ bespreken Sander Heijne en Hendrik Noten wat hen opvalt in de actualiteit. Komt de politiek al los van het beleid dat ons zoveel fantoomgroei heeft opgeleverd? Of gaan ze door op oude voet. Luisteraars komen in de podcast aan het woord via de Fantoomlijn. In het boek ‘Fantoomgroei’ leggen de heren uit dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat? Sander: “Ons boek gaat over dat je op een hele ander manier naar de economie en samenleving moet durven kijken omdat alle problemen die we nu hebben niet meer op te lossen zijn binnen het huidige stelsel. Daar moet je heel anders voor durven kijken. Wij geloven er niet in dat je er een grote blauwdruk kunt leggen op de hele samenleving.”FantoomgroeiDit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. “De aanleiding van het boek is dat de vermogensongelijkheid enorm is in Nederland en eigenlijk overal in de wereld. Je ziet dat de inkomens minder hard groeien dan de economische groei. We werken met z’n alle heel hard om economische groei te realiseren maar die waarde komt maar bij een hele kleine groep terecht. De veel grotere groep werkt heel hard en ziet er relatief weinig voor terug in zijn portemonnee.” Ben je benieuwd naar de nieuwe wereld van Sander Heijne en zijn visie op een duurzame economie? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Voormalig Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) was een lange periode tech specialist in de politiek. Na tien jaar wilde hij zich meer met inhoudelijke onderwerpen bezighouden. Hij sloeg het ondernemerspad in en richtte zijn adviesbureau op: Bureau Digitale Zaken. Hoe gaat hij met zijn nieuwe onderneming het verschil maken? PolitiekKees: “De politiek uit: dat bevalt goed. Na tien jaar begon ik te merken dat ik het inhoudelijk nog steeds ontzettend leuk en uitdagend vond maar dat ik het politieke proces steeds vermoeiender vond worden. Letterlijk en geestelijk, je moet heel de tijd aanwezig zijn en je wordt ook nog eens constant afgeleid. Ik wilde juist meer met inhoudelijke onderwerpen bezig zijn.” Bureau Digitale Zaken“Het bureau adviseert branches, overheden en bedrijven op het gebied van digitale vraagstukken. Ik word bijvoorbeeld ingehuurd als adviseur voor datacenters: die hebben aan de ene kant een belangrijke rol in wat betekent Nederland in geopolitieke vraagstukken en hoe zelfstandig zijn we. Aan de andere kant hebben we enorme duurzaamheidsvraagstukken. Daarmee wil ik ze helpen zodat zij een koers varen die ik vind passen bij de toekomst van Nederland. Ik wil ook iets met data bij overheden, want je ziet ook dat ze ongelofelijk bezig zijn om burgers in de gaten te houden. Waarschijnlijk met goede intenties, maar wel met slechte uitkomsten. Ten tweede, wil ik een rol blijven spelen in het maatschappelijk debat.” Ben je benieuwd hoe Kees Verhoeven de digitale markt gaat veroveren met zijn adviezen? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Er zijn meerdere redenen om de keuze te maken om je bedrijf te verkopen. Martijn van der Hoeden heeft eerst zélf ervaren hoe het is om een techbedrijf te verkopen en het hele verkooptraject te doorlopen. Vanuit die ervaring heeft hij No Monkey Business opgericht: de bedrijfsovernamespecialist in de techbranche. Wat is zijn ondernemersverhaal? Deze 7DTV-aflevering uit de serie Dream Exits is in samenwerking met bedrijfsovernamespecialist No Monkey Business gemaakt.Assistance Software Martijn: “Ik heb zelf ervaren hoe het is om een bedrijf te verkopen. Ik heb toen een verkoopplan gemaakt voor het bedrijf: Assistance Software. We wilden onze missie volbrengen en zorgen dat we snel doorgroeiden. Bij Assistance Software maakten we projectmanagement software. Je ziet bij techbedrijven dat de technologische houdbaarheid van je software steeds korter wordt. Ik merkte dat ik wilde focussen op softwareontwikkeling en de marketing, maar niet het implementeren.”Verkooptraject bedrijf“De software was heel erg goed, alleen die grote global deals konden we niet sluiten. Dat begon mij te irriteren: ik wilde Champions League spelen. Als je dat wilt doen, moet je heel snel doorgroeien óf een strategische partij vinden. Zo hebben wij een plan gemaakt: Assistance Software 2015-2020. Om het bedrijf binnen vijf jaar echt klaar te maken voor een goede exit. Je moet je goed realiseren dat iemand je bedrijf koopt om het geld terug te verdienen. Er moet een enorme winstpotentie in het bedrijf zitten, dat moet je aan kunnen tonen als je het bedrijf op een goede manier wilt verkopen.” Ben je benieuwd naar het verkooptraject en de ondernemerslessen van Martijn van der Hoeden? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Een voetbalgame is veel meer dan een potje voetbal spelen achter je spelcomputer. E-sporter Eldridge O’Niel heeft een florerende E-carrière opgebouwd in de (voetbal)gamewereld. Hoe bouw je zo’n carrière op? Hij deelt zijn inspirerende verhaal. E-SporterEldridge: “Ik ben een professioneel E-sporter. Ik vertegenwoordig als voetbalgamer het Nederlands elftal van de KNVB: E_oranje. Het is mooi om na jarenlang gamen je eigen land te vertegenwoordigen op het EK. Vorig jaar ging het EK niet door, maar in de gamewereld wel.’PES-speler“Fifa en PES worden gemaakt door twee verschillende ontwikkelaars. Fifa door EA en PES door KONAMI. EA is een veel groter bedrijf dan KONAMI: ze kopen alle licenties op, hebben veel meer geld waardoor ze een monopolie positie hebben. Daarom is FIFA meer mainstream en wordt het door jongeren gespeeld. Als ik bij FIFA zou spelen zou ik een van de velen worden, bij PES krijg ik de kans om bij de top van de wereld te spelen.”Ben je benieuwd hoe Eldridge O’Niel de top heeft weten te bereiken in de gamewereld? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers!

  • Video on demand is niet meer weg te denken uit het huidige media-aanbod. Met de komst van Xander Czaikowski (Director Digital Distribution & Partnerships Talpa Network) is een online team opgezet om KIJK – het online platform van Talpa – op de kaart te zetten. Wat is zijn strategie? Director Digital Distribution & Partnerships Talpa NetworkXander: “Ik zorg voor de distributie van onze Talpa audio- en videocontent die digitaal plaatsvindt. Denk aan het luisteren van radio op je Sonos device of het kijken van Chateau Meiland op YouTube of KIJK.nl. Binnen Talpa hebben we een nieuwe opzet: alles en iedereen die aan digitale touchpoints werkt, hebben we samengevoegd in een Talpa’s online platform topteam. Dat is een team van 120 man die werken aan alle websites, apps en platformen die we zelf beheren. Dat zijn marketeers, product owners, productmanagers, solution architecten en tech leads.” Ben je benieuwd wat de nieuwe YouTube strategie van Xander Czaikowski voor Talpa en KIJK is? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Als je als tropenarts merkt dat je met een paar simpele hulpmiddelen een grote impact kan maken, kom je in actie. Hoe mooi is het als je het ondernemerschap en je medische kennis kunt combineren? Niek Versteegde (tropenarts & CEO van GOAL 3) combineert zijn kennis en rol bij GOAL 3: het bedrijf dat medische technologie maakt voor ontwikkelingslanden. Wat is zijn drijfveer?  GOAL 3Niek: “Ik ben een ondernemende tropenarts. Ik heb ik in Tanzania gewerkt waar ik twee rollen combineerde. Enerzijds was ik projectmanager van mijn stichting: Stichting Vrienden Sengerema Hospital. Anderzijds bood ik klinische zorg aan. Één project was het voorraadbeleid van het ziekenhuis herzien, het andere grote project het opzetten van een couveuseafdeling. Vanuit daar ontstond de inspiratie om op een schaalbare manier meer impact te maken. Ik geloof niet in politiek, want het is per definitie niet grens gebonden én het is traag. Ik geloof er ook niet in dat je op een schaalbare manier iets kan doen met giften: daarmee onderhoud je onafhankelijkheid. Een onderneming is een goede manier om dat te doen, maar is geen concreet startpunt. Dat ontstond drie jaar geleden toen ik mijn compagnon Bart Bierling leerde kennen. Hij was bezig met de ontwikkeling van een monitor voor baby’s in ontwikkelingslanden. Toen werd één plus één snel drie.”  Ben je benieuwd hoe Niek Versteegde op wereldwijde schaal impact wil maken? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • We maakten voor de eerste keer kennis met de Meilandjes bij het programma Ik Vertrek. Tien jaar later zijn ze razend populair met hun reality serie Chateau Meileind, er verschijnen boeken én kledinglijnen. Hoe gaan ze om met deze populariteit? En wat is het ondernemersverhaal achter de familie? Erica Renkema – het ondernemersbrein – deelt het verhaal. OndernemerErica: “Wij zijn in 1993 begonnen met ondernemen: Martien begon samen met zijn zus een winkel in Lisse. Als partner zaten we daar financieel ook in met een lening en ons huis als onderpand. Het leuke van zelfstandig ondernemen is dat je gewoon je eigen ding kan doen: op inkoop volg je je hart. Koop je iets dat de klant mooi vindt? Dat weet je eigenlijk nooit, dus volg je je eigen hart.” De Meiland-onderneming“In onze BV zit alles wat we met tv doen, dat moet je vanuit een bedrijf doen. We hebben nu twee BV’s – vroeger waren het er meer – en sinds gisteren heb ik daar een nieuw activiteit aan toegevoegd. Een webshop, maar daarover later meer.” Ben je benieuwd hoe Erica Renkema en haar familie hun onderneming tot zo’n succes hebben gemaakt? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Webinars zijn al jaren op de markt, maar bleef lang een onderschoven kindje. Door de coronapandemie zijn online seminars niet meer weg te denken uit de communicatiemix. Marthijn Pieters (CEO Online Seminars) deelt zijn ondernemersverhaal en welke kansen er voor bedrijven liggen bij het organiseren van een online event. Online SeminarMarthijn: “We zijn actief op de congresmarkt – die nu wat rustiger is – maar internationaal vertegenwoordigd is. We maken interactieve uitzendingen: online seminars die op dit moment booming zijn. De voorwaarde is dat je luistert naar de 1000 man aan de andere kant van de lijn, zodat het altijd interactief is. Doe je dat niet, kan je beter een ander medium gebruiken. (…) Twaalf jaar geleden hebben we de naam Online Seminar vastgelegd: deze naam dekt de lading heel aardig. Wij zijn van origine een Nederlandse onderneming met vijftig medewerkers die voornamelijk werkzaam zijn op ons Amsterdamse hoofdkantoor. Daarnaast hebben we kantoren in Brussel en Madrid.  Ben je benieuwd waarom Marthijn Pieters pas aan het begin staat van de online events? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • De medische wereld en het digitale zorglandschap zijn allebei vol in beweging. Deze domeinen versterken elkaar als je ze op de juiste manier met elkaar verbindt. René Kock (oprichter van everywhereIM) is expert op dit gebied. Hij ontwikkelt apps voor de medische wereld om de zorg meetbaar en beter te maken.  René: “In 2011 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als appbouwer en ontwikkelde ik twee apps voor farmaceuten. Ik kreeg steeds meer klanten en ging met arts Erik Edelman samenwerken op het snijvlak van IT en zorg. Vanaf dat moment zijn we ons gaan focussen op de medische zorg. (…) De zorg is al twintig jaar een groeimarkt en dat blijft het ook de komende veertig jaar. Deze markt is – ook door corona – langzaam. Mede hierdoor zien we dat digitaal werken écht werkt.” Ben je benieuwd hoe René Kock met zijn bedrijf de grootste medische app uitgever kan worden? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers! 

  • Favoriete merken: iedereen heeft ze. Hoe zorg je ervoor dat jouw merk voor velen een favoriet merk wordt? Gijs Huisman (G2O) vertelt waar je mee kunt beginnen.De theorie van LawrenceDe theorie van Lawrence is een van de theorieën die Gijs Huisman toepast wanneer hij kijkt naar de branding van een organisatie. ‘Er zijn vier type drijfveren en met deze theorie wordt er gekeken naar waar mensen intrinsieke en basale motivatie vandaan halen. De vier drijfveren: Acquire: je krijgt energie van het vergaren van bijvoorbeeld spullen. Defend: wat je opgebouwd hebt, wil je beschermen. Bond: je bent graag in connectie met anderen en Learn: je krijgt energie van het constant hebben van nieuwe prikkels. Deze vier drijfveren zitten in ieder mens, maar kunnen niet allemaal dominant zijn. Dat geldt ook voor bedrijven en daar ga ik naar op zoek.’ Klik hier voor meer informatie over drijfveren. Ben je benieuwd hoe Gijs Huisman zorgt dat jouw bedrijf een lovebrand wordt? Bekijk deze nieuwe aflevering bomvol tips voor ondernemers!