Episodes

  • Andre menneskers fejl og mangler træder så tydeligt frem, når vi sætter dem under lup og trævler op i hver en handling, hvert et ord og hvert et blik. Hvert et klik. Men mens vi ryster på hovedet og dømmer vores nabo, vores kæreste, vores kollega eller vores politikere for deres laster, glemmer vi måske samtidig at se på vores egne? Bemærker vi overhovedet bjælken i vores eget øje, mens vi på Facebook vrisser over splinten i de andres?

    Dovenskab er en af de syv dødssynder, som ellers tæller hovmod, griskhed, utugt, misundelse, fråseri og vrede. Men hvem er ikke doven, og er det ikke ok? Alle bliver vrede - og ofte med god grund. Misundelse og griskhed driver os til at skabe resultater. Vi fråser med stor begejstring, og vi fortaber os lidenskabeligt i utugten. Vores selvoptagethed i uendeligt hovmod er nærmest betingelsen for at kunne begå sig på sociale medier. Bruger man de syv dødssynder som målestok, er det en synd at være menneske. Men uden dem er der måske ikke meget at komme efter? I syvende og sidste afsnit af serien taler fremtidsmennesket Christiane Vejlø med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer om, hvorvidt vi skal forsøge at undgå dødssynderne - eller om vi kan vi bruge dem til noget, når vi sammen går morgendagen i møde?

    Produktion: Elektronista Media

  • Du kender godt følelsen. Hjertet hamrer afsted, vejrtrækningen bliver hurtigere, og du knytter dine hænder, så knoerne bliver hvide. Du har lyst til at slå i bordet, rulle dramatisk med øjnene eller hvæse ukvemsord, til du bliver hæs. Måske føler du et behov for at sparke til noget, eller måske ligefrem til nogen? Fordi nogen har - føler du - gjort dig uret. Nogen tager fejl. Måske ved nogen slet ikke, at de har sat alt det i gang. Men du føler det. Du føler vrede. Og vrede er en af de syv dødssynder, som ellers tæller hovmod, griskhed, utugt, misundelse, fråseri og dovenskab. Skal vi stadig undgå dem for enhver pris, eller kan vi bruge dem til noget? Fremtidsmennesket Christiane Vejlø taler med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer.

    Produktion: Elektronista Media

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Har du proppet dig med julemad, tømt slikposen før biograffilmen begyndte eller smidt halvdelen af køleskabet ud, fordi du i din supermarkeds-rus simpelthen havde købt for meget? Så er du en synder. Ligesom alle os andre i øvrigt. Overforbrug, overspisning og selvisk gaben over for meget er fråseri. Og fråseri er en af de syv dødssynder, som ellers tæller hovmod, griskhed, utugt, misundelse, vrede og dovenskab. Men måske kan vi faktisk bruge de syv dødssynder på vores rute mod fremtiden? Fremtidsmennesket Christiane Vejlø taler med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer.

    Produktion: Elektronista Media

  • Har du set det store, grimme hus, de har bygget? Som om de huse, vi andre bor i, ikke er fine nok. Det er helt tydeligt, at de tror, de er bedre end alle os andre. Selv om du er det mest rummelige overskudsmenneske, så har du nok også mørke øjeblikke, hvor du hemmeligt håber, at din konkurrent ikke får opgaven. Hvor du ønsker, at du bare havde et job, et intellekt, et smagfuldt hjem, en humoristisk sans, en udadvendt personlighed, et mådehold eller en tålmodighed som den person, hvis tilsyneladende perfekte liv ætser dig op indefra. Misundelse er en grim ting, siger man. Men måske kan vi faktisk bruge de syv dødssynder på vores rute mod fremtiden? Fremtidsmennesket Christiane Vejlø taler med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer.

    Produktion: Elektronista Media

  • Der er et prustende uhyre vækket inden i dig. Det helmer ikke, før sulten er stillet. Du har lyst til at kaste dig over og indtage mennesket, som er objekt for din kødelige trang. Du kan ikke bare sige, hvordan du har det. For lysten er enten forbudt eller forbundet med et kryptisk sæt spilleregler, hvor du risikerer at miste alt det, du længes efter, hvis du træder forkert. Er du for udfarende, er du vulgær. Er du for tilbageholdende, er du uinteressant. I programmet ser vi nærmere på utugt - eller den forbudte lyst - som er en af de syv dødssynder, der ellers tæller hovmod, griskhed, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. Men måske kan vi faktisk bruge de syv dødssynder på vores rute mod fremtiden? Fremtidsmennesket Christiane Vejlø taler med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer.

    Produktion: Elektronista Media

  • Du kunne jo faktisk godt tænke dig en federe bil, en større lejlighed, en ny smartphone eller endnu et par alt for dyre sko. Kunne du ikke? Hvis du er menneske, så er du af og til grisk. Og griskhed er en af de syv dødssynder, som ellers tæller hovmod, utugt, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. Skal vi stadig undgå dem for enhver pris, eller kan vi bruge dem til noget? Fremtidsmennesket Christiane Vejlø taler med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer.

    Produktion: Elektronista Media

  • Flyv ikke højere, end vingerne bærer. Du skal ikke tro, du er bedre end os andre. I vores moderne samfund, bevæbnet med den danske jantelov, er det nærmest en folkesport at tale folk ned, hvis de kommer lidt for godt igang. Vi bryder os ikke om hovmod. Og hovmod er en af de syv dødssynder, som ellers tæller griskhed, utugt, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab. Men måske kan vi faktisk bruge de syv dødssynder på vores rute mod fremtiden? Fremtidsmennesket Christiane Vejlø taler med præst Lars Gustav Lindhardt og forfatter Knud Romer.

    Produktion: Elektronista Media

  • Hvad vil det sige at være menneske i en tid, hvor teknologi og accelereret udvikling
    slynger os fremad i stor hast? Hvad kan fortiden lære os om fremtiden?

    Sammen med præsten Lars Gustav Lindhardt og forfatteren Knud Romer søger teknologieksperten og fremtidsmennesket Christiane Vejlø tilbage til de syv berømte dødssynder og undersøger, hvilken rolle de spiller for det moderne menneske.

    For hvad betyder misundelse i en tid, hvor vi oplever alle andres perfekte liv på sociale
    medier? Er dovenskab på vej til at blive en ønskelig kvalitet i en verden i evig bevægelse?
    Bliver det den skamfulde følelse af fråseri, som kommer til at stoppe vores overforbrug og
    redde planeten? Hvad gør vi, når den ene terapeut vil have, at vi skal tøjle vores indre vrede,
    mens den anden ønsker, vi skal i kontakt med den? Er det hovmod eller evolution, når
    forskningen stiler mod at skabe evigt liv? Kan vi leve med den griskhed,
    tech-virksomhederne udviser, når de tjener penge på vores private data? Og er den
    nydelsessyge, der rammer os gennem internettes mangfoldighed af porno, skadelig for
    vores evne til virkelig at mærke ægte, analoge mennesker af kød og blod?

    Serien 'De syv dødssynder' er produceret for folkekirken af Elektronista Media.