Episodes

  • I denne episode møder vi Christina Hernvig, der midt i karrieren kunne mærke en længsel efter at opleve andre sider af livet. I mange år havde hun "været oppe i sit hoved", og hendes nysgerrighed efter, hvad livet også kunne indeholde, begyndte at trænge sig på.

    Hun savnede at kunne mærke sin krop bedre og følte sig samtidig understimuleret på andre intelligenser ud over den mentale. Desuden begyndte spørgsmål om den spirituelle del af livet at boble frem. Hvem er jeg egentlig, og hvorfor er jeg her? Hvad er meningsfyldt for mig, og hvordan kan jeg bidrage?

    Christina sagde derfor sit ellers spændende job op og rejste til Indien, hvor en helt ny verden af muligheder og måder at anskue livet på blev åbenbaret. Gennem bl.a. yogatræning og meditation fik hun løsnet op for gamle spændinger og begyndte at udforske nogle – for hende – mere meningsfulde veje i livet.

    Det førte bl.a. til, at hun efter sin hjemvenden til Danmark i mange år underviste i og delte ud af sin store indsigt og praktiske erfaring med yogaen direkte hentet fra dens hjemland. Hun har bl.a. drevet sit eget yogastudie, Flex Yoga, i København i flere år og har desuden haft adskillige private lektioner og støttende samtaler med mennesker, der er nysgerrige på sig selv.

    Lyt med og få inspiration til, hvordan du kan følge din egen fornemmelse for, hvad der er rigtigt og meningsfuldt for dig. Hør om vigtigheden af at lytte til dit hjerte og være nysgerrig på dig selv. Du får også forslag til, hvordan du kan arbejde med din egen nysgerrighed og stille gode spørgsmål, som gavner din indre vækst, samt motivation til at tage de første skridt – i tillid frem for frygt – mod at skabe forandring i dit liv. Du kan finde Christina på hendes Facebook side: https://www.facebook.com/Christina-Hernvig-78576720455/

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: "Yoga? Det er da alt for mærkeligt.", vrid karkluden med følelser, kroppen som læremester, ren download, når mandigheden bliver sansende, du dør jo når du træder ud af flyveren, skift dine briller, utro med vennerne, "jeg har en krop!", let låget på dig selv, hagl på ruden, forhandle sig selv helt væk.

    SPILLETID: 1 time 40 minutter 34 sekunder

  • I denne episode møder vi Alun Biggart, der til daglig driver virksomheden Alun.dk, der sælger forskellige produkter inden for sundhed, træning og kost, som fx barfodsskoene FiveFingers, Raw Bite snacks og meget mere. Alun har skabt dette univers til alle, der gerne vil være sundere, lykkeligere og fyldt med god energi.

    Alun har oplevet tidligere i sit liv, at skabe sin første - meget sucessfulde virksomhed - med proteinprodukterne Maxim og finde ud af han ikke længere kunne stå inde for produkternes indholdsstoffer. Derudover oplevede han, på trods af han trænede og spiste sundt, at han ofte døjede med træthed, sygdom og influenza hver vinter.
    Alun fandt ud af, at det handlede om den stressede hverdag vi har skabt for os selv og at en løsning var at søge mere tilbage til det naturlige - både fysisk ift. træning og kost, samt hvordan vi går til hverdagen, hvordan vi tænker og vælger vores fokus.

    Alun.dk blev derfor skabt i et ønske om at udbrede denne nye erkendelse til så mange som muligt - og gøre viden om sundhed mere simpel og let tilgængelig. Det handler om at lytte til sin krops signaler og se på hvad vi naturligt er skabt til. Og samtidig gå efter det, som nærer dig og de ting og tilstande, som indeholder livskraft og energi.

    Hør med i et interessant interview og samtale hvor Alun kommer ind på hvordan man kan prioritere sine værdier, holde mentalt fokus på det der nærer og gør godt i hverdagen, samt at turde lytte til sin egen intuition.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: 8 gode timer om natten, du er ikke sund bare fordi du underviser i det, Danmark er som himlen uden bjerge, børn får ikke lov at drømme, når pensionistens sidste 30 år er gået tabt, idiot når du skifter karriere, forvirrede mennesker, børn lærer os om tilgivelse og nærvær, prøv at dele værelse med en myg, livet er spændende.

    SPILLETID: 56 minutter 47 sekunder

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • I denne episode møder vi Michael Schacht Petersen, som i 1998 var ude for en fyrværkeriulykke, der gjorde ham blind på stedet og efterlod ham på operationsbordet og 4-5 dage uden at være ved bevidsthed. Han vågner derefter op til en forandret verden, der nu er blevet mørk.

    Som dengang kun 23-årig, men med en indre fightervilje og selvstændighed, lod han det dog ikke bestemme over sit liv. Michael opholder sig 30 dage på hospitalet og tager kun modvilligt imod blindestokken, men lærte hvordan han kunne navigere på ny, mens han samtidig kunne være sig selv, ved ikke at se sit handikap som en begrænsning, men som et faktum han måtte forholde sig til.

    Han har sin naturlige trang til humor, som holder ham oppe og er den røde tråd gennem hele forandringen. Ligeledes har han hele livet haft en selvstændighed og vilje til at gøre tingene selv og på sin egen måde.

    Michael lever derfor i dag som selvforsørgende i egen lejlighed og bringer dagligt sine naturlige sælgertalenter i spil på sit job. Han ser fodbold, er sammen med vennerne, går til koncerter og nyder i det hele taget de ting han har - og oftest med et glimt i øjet og et smil til dem han møder.

    Lyt med i en inspirerende historie og indblik i en helt almindelig mands liv, som dagligt kræver mentalt fokus og et valg om at få det bedste ud af tingene. Og at se ens livssituation som mulighedsskabende, frem for begrænsende.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Fyrværkeriet er vist ikke fra Føtex, narkoman på statens regning, når livet er forbi, frem med armene og fej alt væk på din vej, sæt selv tuben tilbage i halsen, skoletræt i 2. klasse, jeg er jo kun blevet blind, hvilken potte har du drukket af, som Emil fra Lønneberg, det er jo ikke ligefrem 3 milliarder, har du egentlig kunst på væggene, vi røres ved.

    SPILLETID: 1 time 11 minutter 13 sekunder

  • I denne episode møder vi Anders Bøgelev Jensen fra Greenspeak, som er Danmarks velgørende teleselskab. Selskabet donerer dets overskud til virksomheder og organisationer, der arbejder for at gøre verden til et bedre sted. På den måde ønsker Greenspeak at involvere forbrugerne og gøre det nemt, at gøre godt og samtidig tydeliggøre at ens valg af produkter rent faktisk kan gøre en forskel.

    Anders er sammen med partnerne Mads og Mark, engageret i at forbedre den måde vi i dag driver forretning på - og så godt de kan med de ressourcer de har - forsøge at gøre verden til et bedre sted. Og for dem alle tre er der en personlig historie og skift i deres liv, som har skabt motivationen til det.

    For Anders, som er gæsten i denne episode, handler det bl.a. om, at hans far var utrolig farværende og prioriterede arbejde mere end nærværet med sit barn. Da Anders selv blev far, opdagede han pludselig, at han selv fandt på undskyldninger for ikke at have tid og kræfter til at være der 100% for sine egne børn og opbygge energien til at være en god far.

    Det gjorde at han begyndte at lægge mere mærke til hvordan mennesker behandler hinanden, hvordan virksomheder udnytter jordens ressourcer og om verden mon ville være værd at overdrage til næste generation når han selv blev gammel. Anders blev klar over, at han var usikker på om han ville risikere ikke at kunne se sine børn i øjnene både nu og om 5, 10 og 20 år - fordi han ikke gjorde noget...for at gøre verden til et bedre sted.

    Anders skabte derfor bevidst mere tid med børnene ved bl.a. at slukke for fjernsynet, at lede efter en ny arbejdsgiver, som prioriterede familien, og med et større formål end blot indtjening. Han indså dog hurtigt, at der ikke var mange af den slags virksomheder, så hvis han skulle skabe en positiv forandring, måtte han gøre det selv fra bunden, men også skulle inddrage andre i det - for at "at redde verden" - ene mand, var en for stor mundfuld. Anders tænkte at hvis nu vi hver især bare gjorde lidt, på en simpel måde, så var det et skridt i den rigtige retning.

    Anders sidder så en dag i S-toget hvor det pludseligt slår det ham, at vi alle sammen bruger mobiltelefoner! Den kendsgerning måtte være noget der kunne bruges, hvor alle kunne være med, uden det kræver store forandringer i hverdagen...Og sådan blev idéen om Greenspeak til...Vi har næsten alle et mobilabonnement - og gennem noget vi i forvejen alligevel skal have, kan vi da lige så vel gøre godt samtidig. Og med 17 års erfaring med kundeservice lå det Anders ligefor at skabe noget, hvor han kunne bruge sine kompetencer.

    Greenspeak har derfor lige løn for alle hvor ingen kan tjene mere end 30.000kr. om måneden - heller ikke direktøren. De har et princip om transparens og ærlighed - også med pengene, så regnskabet ligger frit fremme til download på deres hjemmeside. Der er ingen bindinger og hvis et produkt bliver billigere eller opgraderes, så får eksisterende kunder også en gratis opdatering uden at blive snydt. Og til sidst, så er det lagt over til kunderne og interesserede til at bestemme hvordan og til hvem selskabets overskud skal fordeles. Det sker ved forskellige former for afstemninger hvor kunderne bestemmer over 2/3 dele af overskuddet, mens 1/3 dele fordeles ved offentlige afstemninger.

    Du kan også læse mere information om Anders og hans partnere, samt teleselskabet Greenspeak på www.greenspeak.dk.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når den 2-værelses lejlighed bliver firmakontor, bankerne får smidt milliarder i hovedet, omlæg fra vækst til bæredygtighed, politikerne kan ordne det hele, plant en skov i Sahara, høvdingen beskytter stammen, at bo uden varmt vand i 10 år, glorie over hovedet, det kager lidt i kommunikationen, grovmotorikken er ikke engang færdigudviklet, det hjælper ikke at være sur.

    SPILLETID: 1 time 34 minutter 24 sekunder

  • I denne episode møder vi Mette Glargaard, som er vokset op i en dysfunktionel familie. Hun er enebarn af to skuespillere; Inger Gleerup og Poul Glargaard, hvoraf moderen var alkoholiker og startede dagen med en øl inden hun havde rejst sig fra sengen. Hendes far var sygeligt selvoptaget, afhængig af opmærksomhed fra andre og havde en voldelig og krænkende side, som ikke alle fik at se – formodentlig narcissist, som Mette beskriver det.

    Mette har i sin opvækst følt sig ubetydelig, uinteressant og ensom og det har været en lang og svær proces at komme ud på den anden side.

    Mettes far tog senere hen livet af sig selv og gav Mette skylden. Hun blev derfor kendt i offentligheden, som "Poul Glargaards datter", som er navnet på den bog hun har skrevet om netop dette.

    Mette var følelsesmæssigt undertrykt og styret og manipuleret af sin fars luner, men ser det ikke før langt oppe i livet. Hun finder på en barsk måde ud af, at hun var blevet en tro kopi af Poul Glargaard og havde den samme egocentrerede adfærd.
    Fordi hun ikke har set sin egen væremåde udefra betød det også, at der ikke var plads til at undersøge hvad det vil sige at være Mette...Og ligeledes har hun igennem sin opvækst haft oplevelsen af, at hun var uelskelig...

    Derfor er det også blevet vigtigt for Mette, at hun bevidst vælger at skabe plads til at være sig selv i dagligdagen og at gøre de ting, som gør hende godt, frem for at leve efter andres agendaer og holdninger. Hun har erfaret, at når der modstand inden i, så er der en årsag til det - og det har givet hende en grundlæggende interesse i at undersøge, hvad det er der gør, at vi ikke flytter os fra de ting, der begrænser livsglæden og udfoldelsen af vores egen unikhed. Mette vil gerne bryde gennem modstanden og formidle de ting hun ved, til inspiration til andre.

    Du kan også læse mere information om Mette på www.metteglargaard.dk.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Egoistisk, selvcentreret og forfærdeligt menneske, 'mindfucket' af sin far, "at være Mette, som ikke er forkert", når livet knirker, prik hul på en byld der lugter grimt, læn dig tilbage og stol på universet, du er den der er den, op i dit face, begrænset tid på båndoptageren, lær at være det menneske du gerne vil være, få alle mennesker til at elske dig, botox dronningen Stephanie Star, flyt dig 400 km. på 3 dage, hvor blev skæld-ud'en af?.

    SPILLETID: 1 time 37 minutter 37 sekunder

  • I denne episode møder vi Monique Spartalis, som er sanger og har levet et liv i tråd med sit naturlige talent, men er vokset op i en katolsk familie med meget faste normer, som hun ikke kunne stille sig tilfreds med.

    Monique ville gerne selv undersøge hvordan livet og tingene hang sammen og brød meget tidligt med de faste traditioner, på trods af omgivelsernes forargelse.

    Det stærke trossystem hun er opvokset i, har formet en særlig interesse for religion, spiritualitet og hvad det helt personligt kan betyde at finde mening og forsøge at leve et liv der måske har et højere formål og ikke stille sig tilfreds med fasttømrede overbevisninger der er reciteret fra en bog, uden egen erfaring.

    Monique oplever også, at blive elsket og anerkendt for at gøre det rigtige og se ud på en bestemt måde og føler derfor et indre savn ift. bare at være god nok som den hun er. Og har pga. disse autoriteter i hendes opvækst, haft en stærk trang til personligt at få erfaring og undersøge hvad der er op og ned og hvad hun selv mener om tingene.

    Hør en anderledes fortælling om at have det svært og være bange for at miste og være alene...Om at føle sig stærk og gå mod strømmen og tro på vi alle er frie sjæle, at forsøge at navigere i et mediebillede som kendt sanger og ikke miste sig selv. At blive gravid og ønske abort, samt miste sit barn, og om når ens far vil have man skal være advokat.

    Og så er det en fortælling om at søge at gå sin egen vej, at snuble og finde tryghed i adskillige forhold siden hun var 16, samt at tro på noget der er større end een selv og give kærlighed for at forsøge at gøre godt for andre. Om at ville være sig selv og stå ved det på trods af hvad andre tænker. Og at få mennesker til at stoppe op og mærke og reflektere...at blive rørt og sætte dybe følelser i gang.

    Du kan også læse mere information om monique.dk.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: 300 spartanere, jomfrufødsel, når troen virker kuk-kuk, når det ikke er interessant at være verdensstjerne, neej duu måe ikk sig någ om religion nej nej, at heale verden, mine børn havde helt sikkert været irriterende, "This too will pass", over skyerne skinner solen altid, dine børn er kun til låns, krise betyder udvikling.

    SPILLETID: 1 time 28 minutter 40 sekunder

  • I denne episode møder vi Lizl Rand, som har oplevet at være succesfuld karrierekvinde med topposter indenfor mediebranchen, men gennem 10 år levede med en indre angst, som hun ikke viste til omverdenen. En angst, der var stressudløst og tvang Lizl til at overveje hvad der var vigtigst for hende og hvordan hun bedst kunne passe på sig selv og finde mening i en svær periode i hendes liv.

    Lizl fortæller i dette interview om sin personlige historie, om som barn ikke at være i kontakt med sig selv, at føle sig forkert, ensom, ikke værd at elske og at hun ikke har haft en eksistensberettigelse. Lizl har derfor søgt at aflæse sine omgivelser og sikre at folk omkring hende var glade, gøre alt det rigtige og være "verdens bedste datter", med konsekvensen at hun ikke lærte at tage vare på sine egne behov.

    Lizl fortæller hvordan det har været med til at præge hende til at træffe sine valg op gennem livet, herunder at forfølge den karrierevej hun har taget, samt hvordan det har været at føle sig bange indeni, erkende ens udfordringer og til sidst arbejde sig gennem angsten og komme stærk ud af den igen - for så i dag ikke længere at have angst.

    Denne rejse har ført Lizl frem til at stoppe i mediebranchen, gennem ca. 20 år – de sidste tolv som leder – bl.a. som chefredaktør på magasinerne Q, Tidens Kvinder og Psykologi - for at kunne være mere sammen med sin hund og naturen, samt få mere tid til at skrive bøger. Hun har allerede haft stor succes med sin bestseller ’Kom stærk du af din angst’.

    Lizl arbejder i dag, blandt andet, for at udbrede viden om angst og brænder for at normalisere menneskers indtryk af dem selv og at de ikke er forkerte, samt nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser. Hun har som rød tråd i livet haft en naturlig interesse i at flytte og motivere mennesker og støtte dem i at se og finde sine egne ressourcer og ændre deres mentale overbevisninger.

    Lizl Rand underviser og coacher i dag både mænd og kvinder, primært indenfor stress, angst og/eller depression. Hun holder oplæg om stress, angst, selvværd, sygdomsindsigt, psykiske sygdomme, om at være pårørende, personlig branding, sociale kompetencer og kommunikation. Hun er udover at være uddannet journalist og psykoterapeut også instruktør i psykisk førstehjælp ved Psykiatrifonden.

    Du kan også læse mere information om Lizl Rand på www.lizlrand.com.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når du stamper sand op fra havbunden, livet er pauserne mellem lussingerne, de sære snegle i buskadset, en gave du ikke kan bytte, når de mørke briller bliver lysere, at være lige efter bogen, overlevelsessafari efter letmælk, angrib supermarkedet, 10.000 løver og en safaribus.

    SPILLETID: 1 time 29 minutter 07 sekunder

  • Vi møder Caroline Fibæk, der er uddannet Naturopath i Biologisk Medicin og er specialist i kvinders hormonsystem.
    Derudover har Caroline skrevet bøger om bla. sunde raw food kager og hvordan man kan nyde sig slank.

    Caroline tror på, at når man drager omsorg for sig selv, så er der større sandsynlighed for at skabe balance i kroppen og at sundhed er meget mere end bare at spise det rigtige. Og at det handler om at lære at mærke efter, anerkende hvordan man har det og give sig selv lov til at være i en proces.

    Gennem Carolines egen opvækst har hun bogstaveligt talt fået sundhed ind med modersmælken. Det har startet en opmærksomhed på de gode råvarer, på trods af at hun som barn var misundelig på de andre børn fordi de fik lov at få de usunde og tilsyneladende ret lækre snacks og købepizzaer.

    Carolines forældre bliver dog skilt tidligt i hendes barndom og hun må som ene- og delebarn leve skiftevis mellem en øko-hippie-mor, samt en far der er tidligere misbruger og som bliver mere og mere syg med panikangst, kronisk bugspytkirtel-betændelse, samt diabetes og fik ikke den nødvendige hjælp i det etablerede system. Faderen får også et tilbagefald med alkohol og bliver desuden fejlmedicineret gennem 25 år. Det gør, at hendes hverdag er præget af ustabilitet og en stærk frygt for at miste sin far og ikke at vide hvor hun havde ham.

    Fra da Caroline er 18 år gammel går hun en lang årrække i møde af stigende stress og traumatiserende episoder, med dødsfald tæt på i familien - bl.a. mister hun over en årrække, begge sine forældre og sin mormor.

    På trods af nogle intense år, så finder Caroline gåpåmodet frem og vælger at blive selvstændig og finde sig tilrette i sin dagligdag. Det ender desværre med, at uvisheden omkring svingende indkomst og det meget arbejde som kvinde i eget hus, ikke er nok til at holde hende på ret kurs. Det gør, at hun går ned med stress...

    Carolines forhold ender i perioden herefter også med at blive til en skilsmisse, hvorefter hun for 2. gang går ned med stress...Denne omgang varer det bare et helt år hvor hun ikke kunne noget - med fx manglende tidsfornemmelse, svigtende hukommelse, kun få timers søvn om natten, samt nedbrudt immunforsvar og angstproblemer.

    Caroline finder heldigvis sin viljestyrke frem, samt den gamle kerne af indre tryghed, som hendes mors alternative tilgang gav hende, og begynder derfra at eksperimentere med sin viden omkring kost, kroppens funktioner, psyken og hvad der skaber ubalance - og begynder en rejse tilbage til en hverdag med bearbejdning af sin fortid og den kobling der er mellem psyke, følelser, kost og krop.

    Og det er denne rejse og hands-on erfaring - med rent faktisk at ændre ubalance til fornyet balance i eget liv - som Caroline lever af at formidle ud fra i dag.

    Hør hendes historie, hvad hun gjorde for at genopbygge sig selv og lyt til spændende snak om kost og hormonernes indvirkning på vores trivsel, samt konkrete råd til hvordan du også kan finde vej gennem de ting, som forhindrer dig i at vibrere af sundhed og livsglæde.

    Og et godt råd fra Caroline er, at tage den med ro, gå efter at nyde noget mere og at være nysgerrig på dig selv...

    Du kan også læse mere information om Caroline Fibæk på www.carolinefibaek.dk.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: 1 kg. Matadormix på kanotur, køerne bliver masseret ihjel, da Kernesund ikke var opfundet, ler er godt for helbredet, når bulldozeren kører dig over, du må ikke knalde folk ned på gaden, find din zafe-zone når tingene er crazy, Pippi Langstrømpe kan det hele, mmmh en rå hare, løven tager ikke en omvej for at brænde entre-côte'en af, madpakkehormoner, når du klemmer din egen vandslange, meditere 4 timer i et skab, samt når mave-hjernen arbejder.

    SPILLETID: 1 time 53 minutter 07 sekunder

  • Denne gang møder vi Anja Vintov, som hele sit liv haft en dyb trang til at være sig selv og have følelsen af at give sig selv lov til at være det, hun har brug for, at udtrykke det hun føler eller sige det hun mener…

    Når hun giver sig selv lov til at være det hun har brug for, så er hun lykkelig…og essensen er, at undgå og undertrykke den man er.

    Anja oplever, at mange mennesker tror, at vi skal have lov til at være os selv, bl.a. fordi vi er vant til at skulle have det fra da vi var børn, når vores forældre bestemte og at mange ikke får lavet det skift når de bliver voksne – hvem er det i dag der giver mig lov – andre mennesker – eller mig selv?

    Som Anja netop giver dig lov til i denne episode, så må du gerne sige til dig selv: ”Jeg har det som jeg har det – og det må jeg gerne”.

    Og når vi tillader os selv det, så slipper vi modstanden indeni og kan bevæge os gennem følelserne og videre i et fornyet flow og glæde. Når vi til gengæld er bange for at være den vi er, så er det vi begynder at skærme os for de muligheder vi har her i livet.

    Anja Vintov er selv enebarn og har tidligt ikke følt, at hun kunne være den hun egentlig ville og fik tidligt følelsen af noget ”forkerthed” fordi hun ikke syntes at være helt som de andre og dele de gængse interesser. Oplevelsen af ikke at føle sig set og hørt gjorde også, at hun flygtede udad, frem for indad, og det førte hende på en rejse til Paris hos en familie hvor alt lugtede af facade og uægthed og hvor hun måtte søge ind i dansen, der var det ene sted hvor hun fik lov at være sig selv.

    Senere vendte hun tilbage til Danmark, og bevægede sig ind i en IT-verden ved en fejl, fordi hun misforstod firmanavnet med et hårproduktfirma…
    På trods af manglende IT-evner, så gjorde hun det godt og blev ”limen” i relationerne og salgsarbejdet, men samtidig blev jakkesæt og ”normalitet” også en del af hendes hverdag.

    Gennem karrieren indså Anja dog, at alt det hun naturligt var god til, når hun bare var sig selv, var menneskerelationer og valgte derfor at slippe et forhold og sige sit arbejde op, fordi det drænede mere end det opbyggede. Hun gik i stedet efter at kunne leve af at være sig selv og opbygge et nyt fundament for sit liv og undgå at gentage de gamle mønstre.
    Hun ville gøre op med frygten for ikke at være god nok, ikke at slå til og indså, at hun lukkede sig selv ned for ikke at mærke, det der var svært, samt at frygten overtog når hun forsøgte for meget at passe ind.

    Anja gik på opdagelse i hvad der skaber frygt hos mennesker og hvordan man ændrer det til tillid og flow og at det er gennem kroppen vi mærker vores behov og retning. Hun indså det vigtige i ikke at forsøge og regne tingene ud på forhånd når vi står i svære perioder af vores liv - for som hendes mormor altid sagde: ”Livet skal nok udfolde sig – du skal bare være i det”…

    Anja har sidenhen skrevet flere bøger, holder foredrag og kurser og har en specialistuddannelse i FLOW, som lærer mennesker at kultivere deres egen integritet og ståsted, samt give sig selv lov til at være den de er og arbejde med at bevæge sig frem mod noget der gavner, frem for at flygte.

    Husk, at det du giver dig selv lov til, giver du også andre lov til…

    Du finder mere information om Anja Vintov, samt FLOW uddannelsen på anjavintov.com.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når Google afslører dit behov, forelsket i Anton og de revnede bukser, hende med den mærkelige madpakke, når næsen vokser den forkerte vej, ”the girl from hell”, ikke at kunne stave til nej, helt blank i relationer, når du klæder dig ud på jobbet, barbapapa og barbamama, kør parallelkørsel med frygten, der tysses på opvaskemaskinen og danses med frygten.

    SPILLETID: 1 time 25 minutter 55 sekunder

  • Denne episode handler om hvordan man kan være et moderne menneske, der kan fungere på alle planer og være autentisk og ikke bare tage andres holdninger og meninger på sig...
    Om at turde undersøge livet, at lade sig undre, gå på opdagelse og have tillid til, at alting har en årsag og at forstå hvad en personlig udviklingsproces kræver...samt at turde kigge på sin egen adfærd og bagage og se hvilke sandsække vi har med os...for så at kunne give slip på dem. For når du skaber plads til at du kan få lov at vokse, som den du inderst inde er, bag alle lagene, så får du adgang til det flow der kommer af at du lever et meningsfuldt liv.

    Min gæst i denne episode hedder Niia Bloch og lader os vide, at udvikling er afvikling af indvikling. At når du oplever noget ikke er optimalt, så handler det om at finde ud af hvilke bånd og årsager, samt hvad plan det er på, at din udfordring ligger.

    Niia har selv oplevet hele sit liv, at være meget sensitiv og derfor også påvirket af omgivelserne og var så heldig, at hun ikke lukkede ned for både følelser og krop, men havde nogle voksne, der kunne spejle hendes behov. Og hun har fra lille af været nysgerrig på og undret sig over menneskers adfærd og at forstå hvorfor vi gør som vi gør.
    Det har kastet hende ud i en rejse i sin egen krop, følelser, tanker, spiritualitet og generel sundhed på utallige planer og gjort hende til hands-on ekspert i at hjælpe andre til også at finde de nøgler i dem selv, der kan låse op for næste trin i at afvikle de tillærte overbevisninger, der begrænser os som voksne. Niia har lært at netop hendes sensitiv er hendes styrke og at vi alle har nogle helt unikke egenskaber, som gør os til netop den vi er...og det skal have lov at komme frem (igen).

    Niia har erfaret, at vi som mennesker har 4 planer, som du overordnet kan arbejde med og undersøge i din proces:

    Det fysiske, emotionelle, mentale og værdimæssige/spirituelle.

    Niia har samlet de essentielle principper vi har brug for at kende, i en værktøjskasse, der gør dig i stand til selv at kunne undersøge og forstå hvilket plan din udfordring stammer fra og ligeledes hvilket plan(er) du løser det på. Nogle gange er dit symptom noget fysisk, men årsagen er måske psykisk - og det er den forståelse og sammenhæng, vi som mennesker skal lære at opdage hos og selv.
    Syntesen af hendes viden er lavet til en uddannelse i dig selv, nemlig LEEP (Leading Energy & Essence Practitioner).

    Du finder mere information om Niia Bloch, samt LEEP uddannelsen på niiabloch.dk.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: En mega giga menneskenørd, når du glemmer at stemme violinen, sidst jeg tjekkede var jeg kvinde, når du ikke kan kvæle den nøgne lille kejserdreng, føle dig selv i hegnet, når du har din egen Inger og Sonja, 1000 minus 60 giver 940, synd på sofaen med 4 liter is og 3 timers Netflix, du er smuk når du holder 1-mandsfest, god-damn-it-jeg-laver-yoga, IKEA-bakkerne popper op, jeg er ikke fed men gravid, når din indre-barne-pude er med på Tinder, samt når man står i lort til halsen ska' man sgu' ik' hænge med hovedet.

    SPILLETID: 1 time 53 minutter 07 sekunder

    Du kan også finde mit talkshow her:
    http://www.staytrue.dk/talkshow/episode-14-gaa-paa-opdagelse-i-livet/

    God fornøjelse :)

  • Denne episode handler om at slippe kampen og finde tillid til livet - at begynde at nyde at leve frem for at kæmpe for at leve.
    Og at vide der aldrig er en følelse der er forkert og at følelser kommer af en årsag.
    Om at du kan slutte fred med det der har været svært og hilse fortiden velkommen og turde være med den, så livet kan blive en leg frem for bare en ligegyldig streg.

    Pia Brøndum, der arbejder som coach & mentor, er min gæst i episoden og lever sit liv med det formål at hjælpe andre til at springe ud og blomstre.
    Hun er selv opvokset i en såkaldt kernefamilie, men har oplevet moderens alvorlige sygdom hele hendes liv og haft det som sit omdrejningspunkt.
    Under overfladen har det været meget tungt for hende fordi hun altid har været et sensitivt menneske.

    Pia blev derfor hurtigt "en lille voksen" og havde altid antennerne ude for at passe på sin mor og sikre sig at folk omkring hende var okay.
    Hun fik ros for at være "en dygtig pige" fordi hun var så fattet og hjælpsom med at handle og støtte. Og her startede hendes ydre behov for anerkendelse.

    Når de andre piger legede frit og ubekymret, mærkede hun selv en ufrivillig trang til at tage hjem og passe på sin mor, frem for at blive og lege.
    Og denne manglende opmærksomhed på sig selv, samt egne følelser og behov, gjorde at hun fik fysiske skavanker og psykiske udfordringer som bl.a. frustrationer og vrede.

    Pia begyndte også at tvivle på sine egne fornemmelser fordi hun godt kunne mærke det stod skidt til, mens de voksne i god tro sagde alt var ok. Kontrollen og mistilliden til livet sneg sig ind og op gennem teenagealderen lagde hun mere og mere låg på egne følelser og blev meget medafhængig af relationer, hvilket bl.a. gav en del dysfunktionelle forhold hvor hun skulle "redde" og "hjælpe" sine partnere.

    Lyt med og hør hvordan hun blev klar over at hun havde et negativt livsmønster og hendes rejse til at erkende hvilke følelser hun reelt gik med og hvordan hun gjorde sig fra af de traumer, som opvæksten havde givet.
    Pia fortæller om hvordan oplevelser sætter sig i psyken og giver anvisninger af hvordan man kan gøre sig fri af deres tag i os.

    Tanker, følelser og krop hænger sammen - og når du indser at du er så meget mere og at du har noget i dig, som naturligt er dig, så vil du kunne nyde at leve...og være den du er...

    Du finder mere om Pia Brøndum og hendes kurser og kontaktinfo på indresandhed.dk.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    Du kan se episoden og resten af talkshowet her:
    http://www.staytrue.dk/talkshow/episode-13-slip-kampen-og-faa-tillid-til-livet

    DET FORUNDERLIGE: Når man bliver mor inden "De Unge Mødre" kom på TV, de skæve skruer tiltrækker skæve skruer, tøm den ildelugtende skraldespand med gasmaske og heldragt, når knæene taler til dig, samt når du dropper ud af gymnasiet og mærker det store ramaskrig fra familien.

    SPILLETID: 1 time 11 minutter 22 sekunder

  • I denne episode interviewer jeg Eva Andrea, som er uddannet psykolog og kognitiv coach, og var så heldig i folkeskolen, at få lov at blive undervist i Howard Gardners 7 intelligenser og ikke kun i den sproglige og matematiske. Hun gør op med "man"-kulturen og beder dig stoppe op og gå din egen vej.

    Alle mennesker lærer forskelligt og når du får plads til at lære og udfolde dine talenter, som du har mest brug for, så føles det lettere at være dig selv og at du kan lykkes med det du gerne vil.
    Mange går og føler de skal leve op til krav og forventninger og skulle præstere ift. karakterer og arbejdspladsens krav. Og følelsen af at skulle kunne det samme som alle andre kan nemt skabe lavt selvværd.

    Der er altid nogle mål og bestemte kriterier vi skal nå alt efter hvor du arbejder og hvad du gerne vil, men vejen til at nå målene kan være vidt forskelligt...Og det vigtigste er, at du trives mens du gør det og mærker efter hvad du egentlig har brug for.

    Eva har selv fra tidlig alder lært, at hun lærer bedst og trives optimalt ved at have plads til sine egne måder at gøre tingene på.
    Hun lever derfor i dag af at hjælpe andre til at rumme og acceptere forskellighed og at du skal turde gøre tingene på din egen måde, så du kan være dig selv - din forskellighed og evner er en styrke...

    Eva har også prøvet at have angst og hæmmende nervøsitet op til bl.a. eksamener og præstationssituationer, som hun ved bl.a. selvhypnose og mentaltræning har lært at tackle - som fx ved at ændre sit mentale fokus til "det kan jeg godt" mindset, så vores tanker er mere realistiske og positive.

    Hvis du gerne vil trives, så er det vigtigt at du lærer dig selv at kende og gør op med hensynsbetændelsen. At du tør at sige til og fra og indretter dit arbejds- og privatliv så det matcher dine naturlige kompetencer og måder hvor du lykkes bedst på. Samt at du er opmærksom på hvordan du tænker om dig selv og hvilket kropssprog du bruger. Du kan fx også få inspiration til at ændre dit mindset via denne TedTalk med Amy Cuddy, som du finder ved at søge på Youtube: Your Body Language Shapes Who You Are

    "Hvis du bedømmer en fisk, på dens evne til at klatre i træer,
    så vil den leve hele dens liv og tro den er dum"

    - Albert Einstein

    Få inspiration i dette interview til at mærke efter hvilke normer og krav du er underlagt, både andres og dine egne, så du kan være dig selv og få lov at udfolde den bedste udgave af dig selv. Så der bliver plads til livsglæden og evnen til at tackle dine følelser og tanker, så nervøsitet, bekymring og modløshed ikke styrer dig.
    Du får også en konkret guidet meditation kaldet "Smilet"... :)

    Du finder mere om Eva Andrea på getbetternow.dk hvor du kan læse om Evas selvudviklingskurser.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Du må gerne abe efter, når du rejser dig op i jollen og råber "I am the king of the world!", du skal bare lave en powerpose, det er svært at bevæge sig når man ikke kan trække vejret, dengang man lyttede til kassettebånd på båndoptageren, samt vi skal ikke alle være Ronaldo.

    SPILLETID: 1 time 12 minutter 8 sekunder

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi derfor Tai Chi mester Torben Rif, der er et levende eksempel på at det godt kan lade sig gøre at gå efter det du gerne vil - også selvom økonomien ikke altid er lige god.

    Når du ikke går efter dine drømme og ikke tør at forfølge de fornemmelser du har for hvad du egentlig brænder for eller kan mærke du har lyst til, så risikerer du, at lægge en dæmper på din egen livsglæde og give plads til tvivl, bekymringer, usikkerhed og mistillid til at det du mærker er det rette.

    Torben har trænet kampkunst i mere end 30 år og ved hvad det betyder, når du ikke mærker efter hvad kroppen har brug for. Gennem Tai Chi har han lært hvordan man kan være tilstede og fuldt nærværende i det man gør, mens man gør det.

    Som ung mand var det fascinationen af kampkunsten, der tiltrak ham og var drivkraften. Men han oplevede til gengæld også, at alle de timer og glæde han brugte på at gøre sig klar til en konkurrence, blev ubetydelige med det samme han var færdig med en kamp...han blev ofte efterladt med et vakuum og en tomhed og kunne grave sig ned i flere måneder bagefter hvor ingen skulle tale til ham. Hvor lunten var kort og irritationen svær at slippe.

    Torben indså, at han higede efter anerkendelse udefra, via gøremål, medaljer og sin kunnen - at være god nok - og at resultaterne til stævner og det at "kunne" noget, særligt boostede hans selvtillid...men ikke selvværdet.
    Torben begyndte derfor i stedet at glæde sig over de små ting, som dagligdagen og træningen gav ham - han fokuserede på alt det gode undervejs, frem for kun på målet.
    Og så fandt han en årsag til hvorfor mange mennesker ikke kommer videre med deres ønsker og føler sig låst fast - og den hemmelighed begyndte han selv at leve efter, så motivationen og det indre drive - den ultimative kraft - kunne få lov at blomstre.

    Ved at vælge at anerkendelsen skulle komme indefra og at finde ud af hvorfor han egentlig lever sin drøm og gør det han brænder for, så kunne han nu gøre en forskel for andre og sig selv på mange flere planer, ved at være i balance mellem at gøre og være, at motivere og støtte...

    Hør et inspirerende bud og en personlig historie og vinkel til hvordan du kan gå efter det du gerne vil, hvorfor det er vigtigt at følge sine drømme, samt hvilke konkrete teknikker og råd, som Torben har lært virker når du gerne vil have det godt, vil være glad og tilfreds, få energien og overskuddet tilbage og rent faktisk nå dine mål.

    Du finder mere om Torben Rif på torbenrif.com hvor du kan læse om hans mentorforløb og personlige udviklingskurser.

    Derudover kan du finde Tai Chi kurser på ptcc.dk, der er den officielle side for Practical Tai Chi Chuan organisationen i Danmark.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når post-it noter bliver din bedste ven, så var der bare en gammel bedstefar som var mega langsom, kæmpebrødet i tank-top bliver væltet i gulvet, tab dig bare ved at tænke anderledes, samt den ultimative kraft er i os alle.

    SPILLETID: 1 time 2 minutter 33 sekunder

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi Henrik Rabell, som du kan læse mere om på hans blog salgforikkesaelgere.dk.
    Henrik har prøvet at gå efter sin drøm med at være selvstændig på et eventyr til Italien og at ende op med mavesår og mange negative tanker om sig selv og et skidt syn på fremtiden.

    Han fortæller om sin rejse til at indse, at han selv kunne ændre sit mindset og måde at se verden på og ikke længere føle sig tynget af fortidens valg.
    Henrik "endte" i sin tid i en sælgerverden, selvom det ikke er noget han egentlig brænder for, men mere formidlingen og den menneskelige trivsel. Han har altid haft "krudt i røven" og svært ved at sidde stille og det der hjalp ham som ung, var at lege med IT og fordybe sig i den verden.

    Henrik fortæller om hvordan han kom af med de negative tanker og de mange begrænsende følelser og overbevisninger.
    Det handler meget om at grave det rette fundament og vælge de rette værktøjer. Ligesom når tømreren skal bruge en hammer til at slå søm i og en sav til at save træ over, så har vi som mennesker også brug for bestemte ting for at have det godt.

    Henrik har derfor lært hvordan man bruger nogle simple værktøjer, til at ændre negative tanker og følelser til positive og derved bedre at kunne tackle fx det at gå til eksamen, at sælge dig selv til et jobinterview osv. Gennem selv at gå vejen og arbejde med sine mentale tilstande, lever han i dag af, hjælpe andre til også at finde glæde og trivsel med det de gerne vil - her særligt inden for salg og det at sætte sig op til noget, der synes svært og utrygt.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når din hjerne har nikotintrang, mavesåret gik væk da tankerne blev positive, at grave et fundament med hænderne, samt krammehjernen der hjalp med at holde fokus.

    SPILLETID: 56 minutter 08 sekunder

  • Denne episode handler om en meget personlig historie fra min gæst Karina, som har dækket sig til med følelsesmæssige panserplader for at beskytte sig selv mod at blive afvist og ikke føle sig elsket.

    Hun er opvokset i et hjem hvor materielle goder og at skulle leve op til nogle særlige idealer har præget hendes liv.
    Karina har aldrig hørt fra sin far, at han elsker hende og fik fra tidlig alder at vide hun skulle være den bedste til alt hvad hun laver.
    Der blev ikke talt om følelser og selv da Karina skrev et brev til sin far og udtrykte sit behov for at høre hvorfor han ikke siger, at han elsker hende, så fik hun intet svar fra ham.

    Det har gjort, at Karina har hungret efter kærlighed og at føle hun var god nok inderst inde. For det der blev lagt vægt på var de gode karakterer og at hun var "den pæne pige", som altid skulle gøre det rigtige.

    lukket hjerte bange for følelserI sit voksne liv har hun derfor lagt flere og flere beskyttelseslag - panserplader - uden på sig selv fordi hun er blevet brændt hver gang hun har villet have kærligheden fra de nære.
    Så hun lærte, at for at få opmærksomhed, kærlighed eller illusionen om at føle sig god nok, så skulle hun indordne sig og "finde" sig i andres opførsel og "følge med uden at sige fra" - med konsekvensen at lukke ned for sine egne følelser.

    Karina har derfor også tiltrukket og fundet adskillige kærester, der mindede om hendes far. De bestemte, var dominerende og var med til at nedbryde hendes eget værd.
    Men "så længe jeg gør det de gerne vil have, så kan de jo lide mig"...og derved accepteret at være i dysfunktionelle forhold i håbet om at få kærlighed og få fortalt fra dem at de elsker hende...

    Karina får dog en dag nok og går så over i modsatte grøft og bliver selv den dominerende og bestemmende for ikke at mærke sig selv og den sorg hun gik med. Samt for ikke at blive "brændt" igen og igen fordi det inderst inde gjorde ondt, at søge kærligheden hos andre, som hun havde lært den skulle søges.

    Karina oplever oven på alle disse udfordringer, som 30-årig, at få fysiske problemer, hvor hun indser, at der er en sammenhæng mellem krop og psyke og at hendes tristhed, ensomhed og manglende livslyst skyldtes, at hun havde lagt så mange barrikader oven på sig selv, samt at hun kunne komme skavankerne til livs ved at åbne op for sit eget indre.
    Og begynde at turde mærke den dybere kærlighed. At øve sig i at tåle at folk de krammede hende længe og have tillid til at folk vil hende det godt.

    Hør Karinas inspirerende historie og hvad hun gjorde for at få det godt igen, at turde være sårbar og give slip på behovet for at få anerkendelsen udefra.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når du råber under vandet kan ingen høre dig, det er hårdt at være en sur kælling, at suge opmærksomhed til sig som en svamp, samt at være udbrændt som 17-årig.

    SPILLETID: 1 time 39 minutter 24 sekunder

    Du kan også se episoden og hele talkshowet her:
    http://www.staytrue.dk/talkshow/episode-9-om-at-gaa-med-panserplader/

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi Jesper, der arbejder med personlig branding og lever af, at hjælpe formidlere, behandlere og selvstændige med at finde deres unikke kant og potentiale frem, så de kan komme ud over kanten med deres budskab.

    Jesper har selv prøvet, at gå karrierevejen inden for salg og marketing, men stod en dag og syntes ikke det gav mening, bare at sælge til folk uden at have en dybere mening med det.
    Samtidig har han gemt sig bag fint jakkesæt, attachemappe og sin faglighed og turde ikke være sig selv, når han var på jobbet.
    Han lærte, at for at kunne bevare arbejdsglæden, så kræver det, at man lærer sig selv bedre at kende og får brugt sine styrker og naturlige talenter aktivt...og at øve sig i at turde være sig selv, selv når man er faglig.

    Jesper forstod at han manglede sin fars anerkendelse, samt at den dybe sorg over at miste ham i en tidlig alder, var med til at skabe perfektionisten i ham og gjorde at Jesper konstant søgte anerkendelse i sine omgivelser og gennem titler og høje stillinger.

    Jesper tror også på, at hvis flere mennesker laver det de brænder for, så vil verden være et bedre og sjovere sted at være.

    "I det øjeblik, at du slukker for "normerne" og tænder for "jeg gør det her fordi det føles rigtigt for mig"-knappen, så styrker du dit selvværd og finder modet til at gøre det du brænder for"

    Jesper har erfaret, at selvom du har dygtiggjort dig i en branche og i en uddannelse og et fag, så kan du sagtens bære rundt på en masse usikkerhed, nervøsitet og egentlig ikke stole på du er god nok til det du gør.
    Når du kæmper for at tilpasse dig og glemmer at lytte til hvad du egentlig brænder for, så risikerer du at være "normal" og at ingen gider lytte til dig.
    Og det, ikke at stå ved sig selv, kan få dig til at gøre ting, som slet ikke passer til dig...
    Når du går gennem livet og laver noget, som du ikke er "skabt" til og negligerer det du egentlig har mest lyst til at lave, så er der større risiko for at miste gnisten.

    Vi har alle noget, som vi naturligt er gode til, noget vi bare gør fordi det jo er sådan vi er, og når du integrerer dét i dit arbejde, så tiltrækker du andre menneskers nysgerrighed og lyst til at købe, tale og have med dig at gøre...så du ikke bare bliver endnu en sælger, en der lægger låg på sig selv eller bare gør det som "man" gør fordi samfundet eller andre påvirker din indre kerne.

    Vil du gerne opleve mere engagement, flere livlige snakke, mere arbejdsglæde og føle det du laver til daglig, giver mening, så vil du have stor gavn af at høre hvorfor du skal tale om det du tror på, gøre mere af det som du naturligt kan lide at gøre, samt lade verden se den du inderst inde er...

    Brug dine skjulte talenter - det der er mest dig - i dit arbejde og dit privatliv.

    Hør en meget inspirerende og personlig fortælling om at kombinere sin faglighed med det man naturligt har flair for og derved føle, man er det rette sted, nyder det man laver og tør at udfordre sig selv.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    Du kan se mere om talkshowet herinde:
    http://www.staytrue.dk/gratis-inspiration/talkshow-det-forunderlige-hjoerne/

    DET FORUNDERLIGE: At have en far der er en super sej jægerpilot, at gå med jakkesæt og slips og kampsvede til møder selvom du hader at gå i tøjet, at bruge ble og blive voksen, en Hot Shots vending i luften, når du må skrive kvantefysik i panden for at få kærestens opmærksomhed, samt når tandpastatuben er klemt det forkerte sted.

    SPILLETID: 1 time 38 minutter 31 sekunder

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi erhvervspsykologen Henrik Leslye, som er ekspert i positiv psykologi. Han har specialiseret sig i, at formidle redskaber der løfter mennesker, både privat og fagligt, til øget trivsel.

    Positiv psykologi er forskningen i hvad der gør, at mennesker trives og er lykkelige, og indeholder konkrete metoder og redskaber, som forsøg viser har en effekt på arbejds- og livsglæden.
    Det er en måde at træne din hjerne til at blive mere positiv og optimistisk, så det bliver lettere at tackle de udfordringer og konflikter der uundgåeligt møder os i hverdagen.

    For at leve et "lykkeligt" liv, subjektivt og individuelt selvfølgelig da vi alle er forskellige, så er der 5 områder, man har defineret kan beskrive denne tilstand.
    For selvom du lige nu tydeligt kan se på din partner, kollega eller nabo, at vi ikke ser ens ud, så er vi alligevel kun 0,0003% genetisk forskellige og der er altså nogle generelle og konkrete ting, vi alle kan have gavn af at gøre.

    Positiv psykologi og trivsel er beskrevet via de 5 forskningsområder eller "pinde"/grene, der definerer "det gode liv":

    PERMA

    - Positive følelser
    - Engagement
    - Relationer
    - Meningsfuldhed
    - At lykkes (Accomplishment)

    Hvis du har fokus på at udvikle disse områder, så vil du have større sandsynlighed for at trives og føle du er dig selv og lykkes med det du gør.

    Henrik Leslye fortæller også, at graden af lykke hos mennesker er fordelt på ca.:

    - 10% omstændigheder
    - 40% psykologisk
    - 50% genetisk

    Og alligevel er der mange mennesker, som forsøger at blive lykkelige ved at søge at omstændighederne skal gøre det for os.
    Det tyder altså på, at du har større effektrate ved at fokusere på psykologisk trivsel - altså at arbejde med dit sind, tanker, følelser end at lade omgivelser, ny bil, ny frisure, partner osv. bestemme hvor godt du har det. Eller at forsøge, at skifte dine gener ud med Ole Henriksens...

    Du har faktisk en ret stor indflydelse selv, på din egen grad af lykke, ved at arbejde med din psyke. Men han lægger også vægt på, at det kræver arbejde...lykke er ikke bare noget der kommer af sig selv.

    DET FORUNDERLIGE: At man kan sætte kærlighed på formel, sure mennesker burde trækkes i løn, at smide et "happy-face" på, vil blot svare til at smøre læbestift på en gorilla - det gør den ikke mindre grim, red ægteskabet ved at lytte noget mere, samt når chefen har tunnelsyn og bestemt ikke er særlig god til at sprede positiv energi.

    SPILLETID: 1 time 24 minutter 33 sekunder

    Du finder også episoden på talkshowets hjemmeside her:
    http://www.staytrue.dk/talkshow/episode-7-positiv-psykologi/

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne taler jeg om personlige grænser. Jeg udfritter min egen hukommelse og kommer med konkrete oplevelser fra egen hverdag hvor jeg har set eller selv oplevet at grænser bliver overtrådt.

    Hvorfor er grænser vigtige for os hver især, hvordan begynder man at sætte dem og definere hvor ens grænser går?
    Om at vise hinanden tillid, give sig selv omsorg og respektere at man har en personlighed, at øllet bliver hældt op selvom du siger nej 5 gange, malerpenslen svinges forkert eller når tomaterne bliver skåret forkert...

    Få inspiration og idéer til at passe på dig selv og få mere glæde ved at indgå i sociale relationer ved at vise dine omgivelser hvem du er, hvad du tror på, hvad du vil finde dig i eller ej.

    Du kan følge med på mit talkshow og blive inspireret og finde øget motivation til et liv i trivsel og glæde, her:

    www.staytrue.dk/talkshow/episode-6-om-at-saette-personlige-graenser

    Har du kommentarer, spørgsmål eller andre tanker, så kan du skrive dine kommentarer på blogindlægget.

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi Annette Bjerre Ryhede, som er ekspert i mundtlig kommunikation og til daglig driver konsulentvirksomheden Artikulation hvor hun rådgiver og underviser i at få gennemslagskraft og få sit budskab igennem, når man tager ordet.

    Annette har været heldig at lære fra barnsben af, at det du siger har en værdi og at verden har brug for at høre din stemme. Den grundholdning har hun taget til sig og brænder for at videregive redskaber til at de, der ikke bare naturligt kommunikerer frit og flydende med alle, også kan (gen)finde deres engagement, glæde og frihed til at gøre det de gerne vil.

    Anette fortæller om at vi skal huske, at vi har noget vigtigt at fortælle – at vi alle kan en masse og det vi føler og tænker er relevant og værdifuldt.

    Vi gør det med alt og alle hver dag – kommunikerer…Sprog og kommunikation er så essentiel en del af vores liv og former vores relationer og måde vi er på – både når vi tør og ikke tør at give udtryk for vores meninger, holdninger, behov og budskaber.
    Når vi er opmærksomme på hvordan vi kommunikerer, så kan vi bedre løse konflikter, tackle egen usikkerhed og skabe læring og nye bånd til partner, kollegaer og familie.
    Ofte, så tror mange af os bare, at vi skal være perfekte og “performe” på en bestemt måde for at vi bliver anerkendt, respekteret og folk gider lytte til os, samt for at føle os “kloge” og “gode nok” i andres øjne – men sådan er det langt fra.

    Det handler om at holde fokus på budskabet og få sagt det aller vigtigste, at skære ind til kernen og rumme den usikkerhed der kan opstå.
    Annette mener også, at du skal “eje” alt hvad du er og stå ved dine “fejl” og turde indrømme når du fx er lav på energi, ikke gider sladder og når du kommer til at reagere og er bange for du har gjort andre “fortræd med dine ord, selvom det ikke har været din hensigt.
    At sårbarhed og autenticitet er det, som binder folk sammen. Hun nævner bl.a. en meget inspirerende TedTalk med forskeren Brené Brown, som du bør lytte til, der hedder Styrken ved sårbarhed og kan findes ved at søge på dette.

    Annette har også 5 gode råd, som hun uddyber i interviewet – her er de i kort form:

    1. Flyt dig fra det du har svært ved og mærk efter hvad du har brug for
    2. Turd at være din egen stemme – Tillad dig selv, at være alt det du er
    3. Bliv på din egen banehalvdel og lyt mere end du taler
    4. Hvad andre tænker om dig, handler ikke om dig, men om dem selv
    5. Vær “klar” når du kommunikerer

    I interviewet laver Annette også en helt konkret øvelse med dig, som hjælper dig til at “blive klar” og blive helt skarp på, hvad du egentlig mener, så du ikke væver, snakker udenom og bruger unødig energi på at holde møder eller skabe yderligere konflikt fordi du ikke ved hvad du vil sige.
    Du skal bl.a. spørge dig selv inden en dialog med andre:

    “Hvad er det vigtigste jeg skal have sagt eller give udtryk for?”, eller “Hvad vil jeg fortryde jeg ikke får givet udtryk for når den her samtale er slut?”

    Annettes vigtigste råd til dig er:

    “Brug din stemme – verden vil rigtig gerne høre den”

    Du finder Annette her: Artikulation.dk

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    DET FORUNDERLIGE: Når et Lucia-optog og en stemme som et skærebræt kan sætte sine spor, at man ikke behøver være supermand (eller -kvinde), at alle andre har så travlt med dem selv, at du næppe har tid til at tænke ligeså meget på dig og dine fejl, som du tror de gør, og hvorfor du godt må være være både dominerende, usikker og sårbar.

    SPILLETID: 1 time 7 minutter 45 sekunder

    Du finder også episoden på talkshowets hjemmeside her:
    http://www.staytrue.dk/talkshow/episode-5-kommuniker-bedre-med-dig-selv-og-andre/

  • I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi Niels Reib, som i dag lever af at hjælpe ledige med at komme gennem tiden uden job med anderledes vinkler og fokus på at skabe personlig trivsel som modvægt til den ofte udfordrende tid som ledig.

    Vi hører om hvorfor han kunne gå helt i sort over at den lokale ishandler ikke havde den Magnum Classic han så gerne ville have og hvordan hans tandsæt lyste hele stuen op en tidlig nat da vejen ud af modløsheden pludselig dukkede op i hans bevidsthed.

    Niels har selv oplevet at blive ledig og på kun 6 måneder endte med at grave sig ned i et sort hul og blev indlagt akut på psykiatrisk skadestue...

    Vi hører hvordan han rent faktisk kom gennem den svære periode, hvilke konsekvenser det havde og hvordan han kom ovenpå igen - denne gang med en mission og et brændende ønske om at ville finde glæden i hverdagen og hjælpe andre til ikke at gå ned med flaget på vejen til nyt job.

    En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

    Du kan følge med på mit talkshow og blive inspireret og finde øget motivation til et liv i trivsel og glæde, her:

    www.staytrue.dk/talkshow/episode-…nfinde-sin-gnist/

    Har du kommentarer, spørgsmål eller andre tanker, så kan du skrive dine kommentarer på blogindlægget.