Episodes
-
Ekskonen til den pædofili-tiltalte journalist sad i dag i vidneskranken i Retten i Roskilde. Hun kan fortælle om en mærkværdig hverdag, hvor hendes daværende mand var dybt manipulerende og har levet et dobbeltliv gennem 25 år. Og hvad der gjorde, at hun endte med at gå til politiet.
Grooming og manipulation lader til at gennemsyre sagen om den pædofili-tiltalte journalist. Vi spørger en børnefaglig konsulent, hvordan grooming kan lade sig gøre, og hvordan det bliver opdaget.
Haidar Ansari har siddet inde for forsøg på manddrab, og har tilbragt det meste af sin ungdom på sikrede institutioner for knivstik, narkosalg og gaderøverier. I dagens udsendelse giver han forklaringen på, hvordan han gik fra at være afstumpet voldsmand til sympatisk forfatter på rette spor.
Medvirkende:
Agnes Vesth, reporter på Døgnrapporten
Mirjam Westh, børnefaglig konsulent ved Børns Vilkår
Haidar Ansari, digter og forfatter
Værter:
Jacob Weil, Michelle Færch
Redaktion:
Emma Vinkel, Agnes Vesth
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Den pædofili-tiltalte journalist har blandt andet brugt en videostreaming-platform til angiveligt at udføre sine overgreb. I dag stiller vi det himmelråbende spørgsmål: Hvorfor er det så nemt for pædofile at få fat på børn på nettet?
Den 25-årige Brøndby-fan har meldt sig selv og været i grundlovsforhør. Altså den Brøndby-fan, der i weekenden blev landskendt, fordi han blev filmet, mens han overfusede og stjal en fodboldtrøje i et S-tog efter kampen mellem BiF og FCK.
Vi kommer også nærmere nogle mystiske omstændigheder i den sag, hvor en 30-årig har erkendt at slå en 60-årig kvinde ihjel.
Medvirkende:
Morten Dahlin, formand for Retsudvalget (V)
Christian Skettrup, digital analytiker ved Digitalt Ansvar
Emma Vinkel, reporter på Døgnrapporten
Thomas Vesth, regionsrådsmedlem (NB) tidligere efterforsker
Værter:
Jacob Weil, Michelle Færch
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Missing episodes?
-
Journalisten, der er tiltalt for pædofili, har kaldt sig selv for en slags konge af et netværk. I dag hører vi, hvad det gik ud på, og hvordan han forklarer, at han synes, han faktisk beskyttede sine ofre.
Først afviste de. Nu står det klart, at det faktisk var fagforeningen DBIO's systemer, der var blevet hacket, da knap 200 bioanalytikeres cpr-numre var blevet stjålet og brugt til at oprette profiler på et betting-site. Vi er kommet i besiddelse af en mail, og det viser sig, at fagforeningen blev hacket første gang for flere år siden.
På det seneste er der blevet talt en del om, hvad fodboldfans kan gøre for bekæmpe hooligan-vold. Men politiet har også en del at lære - for nogle gange er politiet selv med til at forværre situationen. Det hører vi om til sidst i udsendelsen.
Medvirkende:
Agnes Vesth, journalist på Døgnrapporten
Anna Pedersen, bioanalytiker
Haidar Ansari, digter og forfatter
Christian Rothmann, formand for Danske Fodboldfans
Værter:
Jacob Weil, Emma Vinkel
Redaktion:
Emma Vinkel, Agnes Vesth
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Iklædt en gul Brøndby-bluse røvede en mand mindst én FCK-fan for sin t-shirt. Det skete i et S-tog på vej fra derby i søndags. Et videoklip fra episoden forarger og er gået viralt, og en brøndby-fan har fået nok. Vi taler med ham og hans indsamling til de FCK-fans, det gik ud over.
Og hvad kan politikerne kan gøre for at hjælpe på fodboldvolden? Vi spørger retsordfører for Det Konservative Folkeparti, Britt Bager.
"Jeg har jo været en form for konge af et community". En historisk pædofilisag er startet i Retten i Roskilde. En 47-årig familiefar og journalist har angiveligt stået i spidsen for et pædofilt netværk. Vi fortæller fra første retsdag.
Medvirkende:
Rasmus L. Augustesen, Brøndby-fan
Britt Bager, retsordfører, Det Konservative Folkeparti
Haidar Ansari, digter og forfatter
Agnes Vesth, reporter på Døgnrapporten
Værter:
Jacob Weil, Michelle Færch
Redaktion:
Emma Vinkel, Agnes Vesth
Redaktør:
Jacob Weil -
Nu har der været endnu en fodboldkamp med kaos i slipstrømmen. I dag hører vi fra ledende politiinspektør hos Københavns Politi, der fortæller os, at han håber, at man kan tage kneb i brug, som man har lært fra bandepakkerne.
En mand på 47 er tiltalt for at have forurettet 31 børn. Sagen kom på politiets radar, fordi mandens ekskone blev kontaktet på messenger af nogle amerikanske fritids-efterforskere.
I weekenden dræbte en 30-årig mand en 60-årig kvinde og satte ild til et sommerhus. Journalister har beskrevet ham som åbenlys ustabil i grundlovsforhøret, og han blev også hurtigt fængslet på en psykiatrisk afdeling. Vi taler med Dansk Psykiatrisk Selskab og får en melding om, hvad der kunne være foregået i hans hoved, hvis han har haft en psykose.
Medvirkende:
Peter Dahl, ledende politiinspektør hos Københavns Politi
Heino Kegel, formand for politiforbundet
Jes Mortensen, kommunikationschef i FC København og Parken
Agnes Vesth, journalist på Døgnrapporten
Merete Nordentoft, forperson for Dansk Psykiatrisk Selskab
Værter:
Jacob Weil, Michelle Færch
Redaktion:
Emma Vinkel, Agnes Vesth
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Voldskulturen til fodboldkampe er blevet så slem, at det nu er et spørgsmål om tid, før nogen vil dø. Det fortæller formanden for Politiforbundet os i dag ovenpå et par uger med fodboldkampe i Brøndby, hvor der har været behov for betjente fra i alt seks politikredse.
I november går en 31-årig kvinde syrisk kvinde ud på motorvejen i Flensborg. Hun er lige flygtet ud af sin bil fra sin mand, som hun bor i Aarhus med. Kort forinden er hun stukket 34 gange med en kniv. Hun bliver ramt af en lastbil og omkommer. Nu er hendes syriske mand tiltalt i sagen.
En 23-årig mand tilstår at have været med til at kidnappe en 33-årig mand på åben gade i Brønshøj. Men han nægter at have været med til at mishandle og torturere den kidnappede. Og han regnede ikke med, at manden skulle bortføres så længe.
Medvirkende:
Kim Erik Hansen, vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi
Heino Kegel, formand for Politiforbundet
Peter Gram, Tysklandsredaktør hos JydskeVestkysten
Haidar Ansari, digter og forfatter
Signe Katholm Madsen, leder af Den Korte Snor
Emma Vinkel, journalist på Døgnrapporten
Værter:
Jacob Weil, Agnes Vesth
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
En 48-årig tidligere ansat ved Forsvarets Efterretningstjeneste er ikke længere sigtet for at have lækket topfortrolige statshemmeligheder. Det kan Døgnrapporten afsløre, efter at have talt med den nu rensede mands advokat. I december blev der rejst fire sigtelser i sagen. Siden da er to af de ellers meget alvorlige sigtelser droppet. Vi dykker ned i sagen.
En ny national strategi til forebyggelse og bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering frem til 2025 er på plads. I anden time i dag taler vi om en tilståelsessag om hvidvask - og så taler vi med en økonomichef fra Nordea om den monumentale opgave, det er, at bekæmpe hvidvask.
Medvirkende:
Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef hos PET
Simon Andersen, chefredaktør på 24syv
Thomas Hoffmann, professor i teologi på Københavns Universitet
Anita Nedergaard, økonomichef ved Nordea
Værter:
Jacob Weil, Agnes Vesth
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Den navnkundige ‘selvmordslæge’ Svend Lings er blevet tiltalt i en ny sag. Denne gang er han blevet anmeldt af en pårørende til en 29-årig, så derfor spørger vi Svend Lings, om det har fået ham på andre tanker.
DSB indsætter vagter på 29 s-togsstationer i København, fordi det skal øge trygheden. Derfor har vi inviteret en arkitekt i studiet, der har skrevet ph.d. i opfattet tryghed på togstationer. Alle har været på en creepy togstation, og hun ved hvorfor vi synes, den er creepy. Og hvordan man kan modarbejde det.
Medvirkende:
Svend Lings, tidligere læge
Jonas Mindbjerg, ejer af restaurant Mindbjergs
Sofie Kirt Strandbygaard, arkitekt og ph.d., NIRAS
Haidar Ansari, digter og forfatter
Værter:
Jacob Weil, Agnes Vesth
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Sidste sommer blev en mand bortført fra åben gade og holdt fanget og mishandlet i to uger. På fredag venter man, at der kommer en tilståelse fra en af de involverede.
Vi har fået et svar fra justitsministeriet om de lange sagsbehandlingstider ved domstolene. Der bliver inviteret til kaffe og løsningssnak blandt folketingets partier efter sommerferien.
I næste afsnit af miniserien om Haidar Ansari fortæller han om, hvordan han begynder at finde vej ind i de fine saloner, da han kommer i en ny folkeskole sammen med overklassens børn. Alligevel drages han tilbage til småkriminalitet og havner i sit første knivoverfald.
Medvirkende:
Mads Otte, lokalreporter hos TV 2 Østjylland
Emma Vinkel, journalist på Døgnrapporten
Haidar Ansari, digter og forfatter
Niels Elgaard Larsen, næstformand i IT-politisk forening
Mads Enggaard Wittrup, efterforsker hos Københavns Politi og stiller til borgerforslag
Værter:
Jacob Weil, Agnes Vesth
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
I Sverige ser det ud til, at en roma-domstol har afgjort, at to brødre skulle straffe deres mor og dennes nye kæreste. Nu er hun død, og svensk politi er i gang med en større efterforskning. Vi taler om sagen og ser på en gruopvækkende film, som brødrene har filmet umiddelbart efter forbrydelsen.
Faste lyttere af Døgnrapporten ved, at domstolene sander til - blandt andet fordi, der skal føres flere sager, hvor kriminelle skal udvises. I weekenden har DF-formanden Morten Messerschmidt så tweetet et forslag til at få lettet presset på domstolene - hvad med at udvise flere kriminelle?
Vi spørger DFs nye retsordfører, Susanne Eilersen, hvordan det kan hænge sammen.
Og til sidst hører vi om en række tyverier fra jyske rideskoler. Vi taler med en staldansvarlig, der fortæller om, hvad børnene på hendes skole har fået stjålet.
Medvirkende:
Susanne Eilersen, retsordfører for Dansk Folkeparti
Haidar Ansari, digter og forfatter
Martin Wittrup Enggaard, efterforsker hos Københavns Politi
Anne Marie Gerdes, overlæge og professor i klinisk genetik på Rigshospitalet og tidligere formand for Etisk Råd
Nina Pedersen, staldansvarlig hos Spjald og Omegns Rideklub
Værter:
Jacob Weil, Agnes Vesth
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Kaotiske scener udspillede sig på Brøndby Stadion i aftes. Maskerede polske fodboldfans træk angiveligt knive, og to betjente røg på skadestuen. Vi taler med en garvet indsatsleder, der ikke kan huske noget lignende.
Advokat Linda Langes klient tør ikke tale i telefon med hende, efter det er kommet frem, at Kriminalforsorgen ved en fejl har aflyttet fortrolige samtaler. Danske Advokater retter en skarp kritik.
- Hvorfor skulle det tage så lang tid?, lød det helt knust fra en i dag 60-årig mand, hvis sag har strukket sig over 13 år. Han blev frikendt, men siden 2009 har der været bremseklodser på alt i hans liv. Vi taler med hans advokat.
Medvirkende:
Kim Erik Hansen, vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi
Linda Lange, formand for fagudvalg for strafferet ved Danske Advokater
Preben Bang Henriksen, retsordfører (V)
Christian Laubjerg, forsvarsadvokat.
Værter:
Jacob Weil, Agnes Vesth
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
En 23-årig mand er blevet anholdt igen, og i dag forklarede han sig i et grundlovsforhør. Dørene blev lukkede, men ikke før offentligheden nåede at få sagens første indrømmelse af skyld.
Hvis du har en sag, der skal for Retten i Glostrup, så skal du på nuværende tidspunkt vente indtil 2024. Som minimum. Vi taler med en advokat, der har en klient, som har nægtet sig skyldig i en sag siden cirka 2017. Det får han tidligst lov til at bevise om to år.
Og så er der gang i et borgerforslag om at give politiet lov til at indføre slægtsforskning med DNA når der skal opklares forbrydelser. Vi taler med forslagsstilleren og finder ud af, hvad det går ud på, og hvorfor der er behov for efterforskning i DNA.
Medvirkende:
Lone Hammer Sørensen, journalist hos Randers Amtsavis
Kristian Braad, forsvarsadvokat
Lene Sigvardt, næstformand for Den Danske Dommerforening
Martin Wittrup Enggaard, efterforsker og forslagsstiller til borgerforslag
Emma Vinkel, journalist på Døgnrapporten
Værter:
Jacob Weil og Agnes Vesth
Redaktionen:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Kraniebrud og seks knivstik. En person med tilknytning til den forbudte bandegruppering Loyal To Familia blev tirsdag aften groft overfaldet på åben gade. Politiet mener, at det var drabsforsøg, og at Hell's Angels og støttegruppen AK81 er indblandet. Vi bringer det nyeste fra grundlovsforhøret.
Anna Petersen er en af de knap 200 bioanalytiker, der har fået stjålet deres cpr-nummer. Og pludseligt var der en profil i Annas navn og cpr-nummer på en betting-hjemmeside. Vi taler med hende om, hvad der er sket.
Når embedsmænd i staten klokker i det i sådan en grad, at de måske skal straffes eller sendes hjem - så er det andre embedsmænd, der skal vurdere om det er en god idé. Men hvorfor skal de vurdere sig selv og hinanden?
Medvirkende:
Emma Vinkel, reporter på Døgnrapporten
Anna Petersen, bioanalytiker
Janus Malcolm Pedersen, forsvarsadvokat,
Leif Donbæk, jurist og debattør
Jesper Olsen, formand for Transparancy International
Værter:
Jacob Weil og Agnes Vesth.
Redaktion:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvrig -
Antallet af sager med vold og trusler mod fængselsbetjente er faldet med 40% - er det en god historie, eller er det sminkede tal?
Vi taler med Kriminalforsorgens direktør og formanden for Fængselsforbundet
Lige inden sommerferien kom den længe ventede rapport om ulovlige aflytninger af advokater og deres klienter i fængslerne. Det drejer sig om 10 advokater, og vi taler med en af dem - og nu har han politianmeldt to fængsler.
Og så er en bølge af hærværk undervejs i Middelfart. En kvinde har fået kastet sten gennem sit vindue om natten, andre steder i byen er træer blevet ødelagt og potteplanter knust.
Medvirkende:
Ina Eliasen, direktør i Kriminalforsorgen
Bo Yde Sørensen, formand for Fængselsforbundet
Janus Malcolm Pedersen, forsvarsadvokat
Lena Malling Laursen, beboer i Middelfart
Søren Bak, vært på 24syv
Værter:
Jacob Weil og Agnes Vesth
Redaktionen:
Emma Vinkel
Redaktør:
Jeppe Øvig -
En 40-årig mand er blevet dræbt på Djursland og en større gruppe er anholdt. I alt er fem personer sigtet i sagen, og politiet mistænker en sjette person for at være på fri fod. Vi ser på historien.
En Mercedes har i høj fart kørt ned gennem en befærdet del af gågaden i Aarhus. Føreren kom i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre, og nu er der betonklodser i bybilledet - politiet vil ikke sige det - men vi spørger alligevel: Er det terror?
I en uge var en dobbeltmorder på fri fod, efter at han var stukket af fra en retspsykiatrisk afdeling under en uledsaget udgang. Vi taler med en cheflæge om, hvorfor der ikke er noget at være bekymret for.
Og slutteligt hører vi hvordan salget af ulovlige engangs e-cigaretter kaldet puff bars, minder om salget af narko, og hvordan det kan bruges som en slags støttehjul til unge aspirerende narkohandlere.
Medvirkende:
Johan Sørensen, journalist på TV2 Østjylland
Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef for PET
Trine Arngrim, cheflæge på Retspsykiatrisk Afdeling på Skejby
Jacob Holm Jørgensen, leder af SSP i Frederikssund Kommune
Værter:
Jacob Weil og Agnes Vesth
Redaktør:
Jeppe Øvig -
Statsadvokaten anker Bordeldronningens dom. Det betyder, at Rehena Wajids varetægstfængsling forlænges frem til den 23. november - og til den tid har hun så være varetægtsfængslet i snart to år. Og forholdene under en varetægt er umenneskelige, fortæller Rehena i retten. F.eks. har hendes 7 måneder gamle søn fået astma pga. mangel på frisk luft.
Derfor ringer Camilla Michelle Mikkelsen til Anja Nielsen, som er tidligere fængselsbetjent i Vestre Fængsel. Hun undersøger nemlig, hvad det er der foregår derinde bag murene, og hvordan forholdene er for de indsatte. -
Nichole Valentina er selvstændig sexarbejder og har været veninder med Rehena Wajid. Rehena fortæller, at det er Nichole, der får hende ind i sexbranchen, men venskabet slutter brat en sommerdag i august 2017 - og de taler aldrig sammen igen. Camilla Michelle Mikkelsen undersøger, hvordan det var at arbejde på Rehena Wajids bordeller - og så griber hun fat i noget af det bevismateriale, der viser en ny og ubehagelig side af Rehena Wajid, der ellers har skabt en fortælling om, at hun redder sexarbejderne.
-
Bordeldronningen er idømt 3,5 års fængsel - og så har hun fået en advarsel om udvisning af Danmark. Men hvordan har hun båret sig ad med at drive 27 bordeller? Og hvor mange millioner er der egentlig tale om? Det undersøger Camilla Michelle Mikkelsen i det her afsnit.
-
Den 1. december 2020 vælter politibetjente fra fem politikredse ind på 11 bordeller i en række jyske byer. Her anholder de en nu 31-årig kvinde fra Esbjerg. Hun har siddet varetægstfængslet lige siden, og 10. juni 2022 modtog hun sin dom: tre år og seks måneder i fængsel. Hun er hovedperson i en historisk stor sag om 27 bordeller, 60 sexarbejdere, hvidvask for millioner og bedrageri. I serien "Bordeldronningen" undersøger Camilla Michelle Mikkelsen sagen og kvindens baggrund. Hvem er hun - og hvordan bar hun sig ad?
-
Døgnrapporten arbejder hårdt på en solskoldning i sommerferien - og mens vi har sendepause, så har vi sat nogle af vores tidligere miniserier i kø i systemet.
De har cottoncoat og natkikkert i film, men hvad laver danske privatdetektiver i virkeligheden? Det finder vi ud af henover fem afsnit. - Show more