Folgen
-
In de drie-en-twintigste aflevering zijn Mezen Dannawi en Sebastiaan Popma namens de NPO te gast. Mezen Dannawi is Manager Video on Demand bij de NPO en Sebastiaan Popma is Product Owner NPO Start. We spreken beiden over het vernieuwde NPO Start, de betaalde versie, exclusieve NPO Start-content, NLZiet, crossmedialiteit en meer.
-
In de twee-en-twintigste aflevering is Liedewij Hentenaar te gast. Zij is meer dan 11 jaar directeur van Audify die de audiomakers en verkoophuizen van radiostations en audiosector vertegenwoordigt en daar de marketing voor doet. We spreken met haar over Audify, de prestaties van 2023, verwachtingen voor 2024, de radiomarkt en radio-ontwikkelingen, podcasts, het NMO Luisteronderzoek en meer.
-
Fehlende Folgen?
-
In de één-en-twintigste aflevering (de tiende aflevering van seizoen twee) spreken we over de uitkomsten en gevolgen van de onderzoekscommissie Van Rijn die keek naar de NPO, records bij radioreclame en buitenreclame, telecommers die bakzeil halen als het gaat om de eredivisierechten, Concertzender die met een jazzender komt en verdere ontwikkelingen bij Paramount Global.
-
In de twintigste aflevering (de negende aflevering van seizoen twee) spreken we over de komst van Kink op FM in de Randstad, Feyenoord die met een eigen streamingdienst begint, internetbeluistering groter dan FM, Paramount die wel heel openlijk te koop staat, directiewisselingen bij Talpa Network en Ad Alliance (het reclameverkoopbedrijf van RTL Nederland) die de contracten verlengt met Paramount, Walt Disney Company, Ziggo Sport en Warner Bros. Discovery.
-
In de achtiende en negentiende aflevering (de zevende en achtste aflevering van seizoen twee) is Prem Radhakishun te gast. Een speciale eindejaarsspecial in twee delen waarin met Prem de actualiteit wordt doorgenomen, het afgelopen jaar met ook een vooruitblik op komend jaar. De overname van RTL Nederland door DPG Media komt aan bod, Ongehoord Nederland, de radioveiling, Joe, Radio4all en meer.
-
In de achtiende en negentiende aflevering (de zevende en achtste aflevering van seizoen twee) is Prem Radhakishun te gast. Een speciale eindejaarsspecial in twee delen waarin met Prem de actualiteit wordt doorgenomen, het afgelopen jaar met ook een vooruitblik op komend jaar. De overname van RTL Nederland door DPG Media komt aan bod, Ongehoord Nederland, de radioveiling, Joe, Radio4all en meer.
-
In de zeventiende aflevering (de zesde aflevering van seizoen twee) spreken we over de talkshowwisselingen bij de NPO (Eva Jinek, Khalid Kasem/Sophie Hilbrand, het verdwijnen van Op1), Matthijs van Nieuwkerk naar RTL Nederland, Ongehoord Nederland die mag blijven als publieke omroep, de Media100 en de deellijsten, hoogtepunten van het Future of TV Advertising Global congres in Londen, procedures van Kink tegen Mediahuis Radio, Talpa Network en Radio4all en de overname van Kabeltex door KPN.
-
In de zestiende aflevering (de vijfde aflevering van seizoen twee) spreken we over de NPO en de nieuwe app voor NPO Start/NPO Plus, Canal+ die terugkeert in Nederland, Ongehoord Nederland die geen spoedeisend belang had tegen de NPO, de invloed van tv-fabrikanten en platforms op content en erotiek, de definitie van open net rondom de evenementenlijst, Telegraaf TV en FAST.
-
In de vijftiende aflevering (de vierde aflevering van seizoen twee) is Frank Volmer, algemeen directeur van de Ster, te gast. Met hem spreken we uitgebreid over het commerciële Ster-beleid voor 2024, politieke ideeën over een reclameloze NPO, reclameverboden, het Nationaal Media Onderzoek en meer.
-
In de veertiende aflevering (de derde aflevering van seizoen twee) bespreken we de verlenging van het contract tussen 'het voetbal' en ESPN (The Walt Disney Company) en de positie van 'de telecommers' die bezwaar hebben. Verder de achtergronden van de ACM-bezwaren bij de overname van YouFone door KPN, het Sterbeleid 2024, de nieuwe directeuren video bij NPO en 'New 8' een Noord-Europese samenwerking waar ook de NPO aan meedoet.
-
In de dertiende aflevering (de tweede aflevering van seizoen 2) bespreken we ontwikkelingen bij de NPO waaronder de nieuwe strategie, de begroting 2024 en het adviesrapport 'Eenheid in veelzijdigheid' van het Adviescollege landelijke publieke omroep waar Pieter van Geel de voorzitter van is.
Verder spreken we over het centraliserende Paramount in Europa, de zender Fox die per november Star zal worden en de ACM die een zogeheten fase 2-onderzoek gaat doen naar de overname van Youfone door KPN.
-
In de twaalfde aflevering (de eerste aflevering van seizoen 2) spreken David en Taco met Rolf van Houten, Business Development Director van Serviceplan Group.The Netherlands. Ze bespreken daarbij hoe Serviceplan Group zich in Nederland positioneert als enerzijds Nederlands anderzijds internationale groep in de (continu) veranderende mediawereld en mediamix.
Verder aandacht voor hoe reclame voor online gokken toch mogelijk blijft, Joe, Radio4All, het NMO Kijkonderzoek en Odido.
-
In de elfde aflevering spreken David en Taco met Anco Scholte Ter horst, CEO van Freedom Internet. Ze bespreken daarbij het specifieke karakter van Freedom Internet en hoe deze provider zich in een concurrrend landschap staande houdt. Ook worden de ontwerpbesluiten van de ACM over toegang bij KPN en VodafoneZiggo besproken.
Verder een bespreking van de uitkomst van de radiofrequantieveiling voor commerciële landelijke radiostations: wat betekent dit voor de verschillende partijen en het radiolandschap?
-
De tiende aflevering is opgenomen bij de NPO waar David en Taco spreken met Mark Minkman, directeur Financien bij de NPO. Zij bespreken de ins en outs over de geldstromen van de Nederlandse Publieke Omroep vergeleken met andere Europese publieke omroepen. In het tweede deel aandacht voor onder meer de Youfone-overname door KPN, DPG Media die zijn eigen Ad Manager krijgt in de strijd tegen de big tech en wat betekenen de privacy-aspecten rondom Google Analytics nu Tele2 in Zweden een forse boete moet betalen.
-
In de negende aflevering bespreken David en Taco dat Grand Prix Radio mogelijk uit het NMO Luisteronderzoek moet, een gebrek aan distributievisie bij NPO Luister. Ze vragen zich af of sprake is van een aanval op vrijheden in de reclamewereld en wat betekent de overname van het glasvezelnet van Primevest door KPN?
Verder aandacht voor Talpa Network die minimaal 3 jaar zelfstandig wil blijven en is videoconsumptie echt anders geworden nu het laagterecord van de kijkdichtheid van lineaire tv is verbroken?
-
In de achtste aflevering bespreken David en Taco wat het einde van de mogelijkheid tot het delen van Netflix-abonenementen betekent, opnieuw uitstel rondom de uitzendrechten van het Eredivisie-voetbal en de investeringsplicht van streamingdiensten is enorm afgezwakt en zelfs ondermijnd volgens de staatssecretaris.
Verder wordt grensoverschrijdend gedrag bij marketeers in de richting van reclamebureaus besproken en hoe de NPO zich als doelmatig en efficient presenteert. Vanaf minuut 31:30 is Coen Kempen te gast, Global Head of Strategy Media van onderzoeksbureau Kantar.
-
In de zevende aflevering bespreken David en Taco issues bij het NMO Luisteronderzoek bij simulcast van evenementen op radio en televisie, hogere tarieven bij Videoland, Addressable reclame bij de zenders van RTL Nederland en Talpa Network via VodafoneZiggo. Verder wordt de situatie omtrent het toezicht door het Commissariaat voor de Media van reclameregels bij influencers besproken en wordt geanalyseerd wat de samenwerking tussen T-Mobile Netherlands en Delfta Fiber betekent. Iets te vragen? Gast, Item of onderwerp idee? [email protected]
-
In de zesde aflevering bespreken David en Taco de situatie omtrent de uitzendrechten van het voetbal nu telecommers hun bod bekend hebben gemaakt. Wat doet The Walt Disney Company? (de opname was net voordat het uitstelnieuws bekend werd). De televisiereclamemarkt daalt licht, zegt RTL Group. Wat iser aan de hand in tv-land? En verder ontwikkelingen bij de NPO waar de STER toch weer wat meer reclamezendtijd mag verkopen en voor Ongehoord Nederland einde oefening als publieke omroep dreigt. Werkt dit publieke omroepverenigingenbestel nog als je gaat beschouwen hoe alle omroepverenigingen functioneren?
-
In de vijfde aflevering is Rogier Bruggeman te gast. Hij is CEO van het onafhankelijke mediabureau ZIGT. Met hem spreken we over de mediabureauwereld, de hoge tarieven en het Nationaal Media Onderzoek. Verder in deze uitzending aandacht voor het (proforma) beroep tegen het ACM-verbod op de overname van Talpa Network door RTL Group én we spreken over de uitzendrechten van het Eredivisie-voetbal die een alliantie van telecompartijen willen 'afsnoepen' van ESPN/Disney
-
In aflevering 004 praten we kort over de Mediahuis-overname van RadioCorp, Radio Veronica én het slecht ontvangen rapport over de misstanden bij The Voice. We hebben een uitvoerig gesprek met Michel van der Voort, directeur van Screenforce over onder andere de grote vraag naar tv-reclame terwijl we minder kijken en een betuttelende overheid.
- Mehr anzeigen