Episódios
-
Henrik berättar om flera metoder och taktiker för en account manager/kundansvarig som vill ha en bra lönsamhet.
Han ger äventips inför kundmötenhur ett företag behåller befintliga kundervad gör man med en kund man själv inte vill havad grunden är till affärsrelationer m.m. -
Estão a faltar episódios?
-
I detta poddavsnitt träffar vi advokaten Erik Öhrskog, delägare på Lindskog Malmström Advokatbyrå. Erik är specialiserad inom obeståndsrätt och förordnas löpande som konkursförvaltare. Många bolag går igenom en utmanande tid och räntehöjningar, inflation m.m. har inneburit ökade kostnader och likviditetsproblem i en rad branscher. Med Erik diskuterar vi vad en konkurs innebär och vilken roll en konkursförvaltare har. I vilka situationer kan en rekonstruktion vara en bättre lösning och vad innebär en likvidation? Erik hjälper oss reda ut begreppen och berör också den viktiga frågan om styrelsens/bolagsledningens ansvar. När riskerar ledningen att personligen behöva betala bolagets skulder? Avslutningsvis delar Erik med sig av några tips och vad som kan vara tidiga varningssignaler på att utvecklingen går i fel riktning. Nyttig lyssning i dessa tider!
-
Vi pratar om yrkesstoltheten för redovisningsekonomen.Bråkiga kunder och misstag.Samt tips inför ett säkert månadsbokslut, hur tänket går kring debiterings grad och debitering rent generellt när många tjänster går att automatisera.Men ekonomen kan aldrig automatiseras bort - vilket vi har flera exempel på.
-
I detta poddavsnitt kommenterar vi de förslag på förändringar som finns gällande vilka företag som ska få tillämpa K2 regelverket i samband med upprättande av sina årsredovisningar. Vi berör också K2s förenklingsregler och hur dessa förhåller sig till väsentlighetsregeln. Vad hände egentligen med förändringarna i bokföringslagen? Och så dyker det upp en trollkarl och mycket mycket mer. Ett avsnitt som du som redovisare och ekonom verkligen inte får missa
-
Interimsekonomen, en alldeles speciell ekonom.Vad finns det för fallgropar och hur kan vi undvika dem?
Hur tar vi oss an interimsuppdrag på bästa sätt? -
Vi träffar Ella som arbetat som ekonom i snart 2 års tid.Vi får höra om misstag allt från 2 miljoner som bokades åt fel håll till datorer som glömdes på nattklubbar.Du får de bästa tipsen om hur du ska fixa din första tid som ekonom på bästa sätt.
-
Hur mycket får en säljare äta lunch med potentiella kunder innan det ska beskattas som förmån?
Får de anställa dricka hur mycket kaffe som helst vart som helst utan att det blir förmån?
Kan beskattningsunderlaget utgöras av syftet? T.ex. bröstimplantat beskatta med 0% eller 25% beroende på syftet.
Om ett företag köper rätten att nyttja en loge av ett fotbollsförbund under en säsong, hur gör vi med momsen och kostnaden? -
Går det att vara en bra ledare i en större organisation?
Vad gör man om medarbeterna inte är nöjda?
Hur tar vi oss framåt och håller lågan uppe hos de unga som ska ta över efter oss som sätter riktlinjer. -
Hur kommer ChatGPT påverka ekonomins roll? Vad har ChatGPT för risker? Vad händer om man frågar en ChatGPT en ekonomisk fråga och den svarar fel
-
"Hållbarhetsredovisning börjar med hållbar personal", men räcker det att tex köpa ekologiska bananer till fikastunden för att företaget ska anses ha ett hållbart företagande? Är det så att detta är något som berör mindre företag? Lyssna för att ta reda på hur det ligger till!
-
Vilken momssats något ska beskattas med har att göra med vad det är för vara eller tjänst vi säljer.
Hur beskattas en likbil, är det en persontransport eller varutransport?Beroende på vart en vårta sitter på foten så kommer utförandet att ta bort vårtan beskattas med 0% (sjukvård) eller med 25% (skönhetsoperation).
Jan berättar även med sitt möte med bombmannen som ville har 3 000 tillbaka i moms.
The Ark får även vara med i samtalet då de bifogade en CD skiva till en tidning för länge sedan och detta utgjorde en tvist över hur detta skulle beskattas.
Häng med i senare momssnacket med Jan och Annica, och hur det gick till när de träffades första gången. Vilket också är en rolig historia!
-
Milena Jelbring gästar detta avsnitt av Eduhouse Poddcast. Annica som främst arbetar med redovisning har sin motsvarighet inom lön i Milena.
Milena är årets auktoriserade lönekonsult 2021 av SRF, driver en egen lönebyrå och föreläser. Tillsammans pratar de om att handla i ”god tro”, göra en lön på några nollor för mycket och hur fungerar det egentligen med semester?” -
Vår gäst denna gång är skattebrottsexperten Pia Bergman
Vi pratar om ekonomisk brottslighet, inbrottstjuvar som snor både tält och bokföringspärmar, fruar och älskarinnor som slåss i rättssalen (där männen är åtalade för skattebrott) och om en händelse där skattebrottet ändå var till en god sak.
Vi pratar om vikten att jobba mot skattebrott men även förebyggande. Så vi alla får ett tryggt och rättvist samhälle. -
Det första avsnittet av Eduhouse Podcast!
I detta avsnitt får vi följa Annica Kämpe och Ekonompoddens Christoffer Mattssons samtal, där den ekonomiska rådgivaren med erfarenhet av revisonsbranchen möter redovisningskonsulten för att diskutera ekonomernas roll och framtid.
De pratar bland annat om ekonomernas framtid kryddat med historier från ekonomernas forntid, bokföring som brinner upp, digitalisering och hur är egentligen relationen mellan revisorn och redovisningsekonomen?
Här delas erfarenheter som inte går att läsa i en lärobok under ett samtal, som vi får möjligheten att lyssna på!