Episodes

 • Ghostbusters står som en af de helt store nostalgiske milepæle i mange Hjørne-lytteres opvæskst, men på trods af enorm popularitet, har vi aldrig rigtigt turde dykke ned i spøgelses-klassikeren fra 1984. I modsætning til mange andre store Hjørne-klassikere, så er det ikke en film, der nødvendigvis er ret let at kvantificere og diskutere - en situation, der ofte gør sig gældende, når vi snakke om komedier.

  Men ind i mellem skal man bare tage tyren ved hornene, hvilket vi gør i denne episode i anledning af premieren på den fjerde Ghostbusters-film Ghostbusters: Afterlife. Filmen i sig selv bliver naturligvis livligt diskuteret (spoilerfrit) til sidst i episoden, men eller bruger vi det meste af tiden på at nyde, dyrke og udforske magien i især den første film fra 1984.

  Hjørnets helt eget hold af Podcastbusters udgøres af Jannik Hansen, Marie Diemer Bille, special guest Dennis Jacob Rosenfeld og naturligvis redaktør Casper Christensen. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper, Jannik, Marie og Dennis

 • Der går altid så lang tid mellem filmene, at vi når at glemme det, men det er altid lidt magisk, når der kommer en ny Bond-film. Den unikke filmserie nyder så høj popularitet, kvalitet og anciennitet, at det næsten ikke kan undgås at føles historisk, når en ny af slagsen får premiere. Denne gang er det intet mindre end Bond-film #25, der er på menuen - No Time to Die - og vi giver den hele armen. Dedikerer en hel Cinemajour-episode til denne ene film, men går til gengæld i dybden med Craig-æraen og snakker lidt om vores forhold til de nu fem film.

  Vante Cinemajour-værter Casper Christensen og Jannik Hansen nyder selskab af en af landets fremmeste Bond-eksperter og -formidlere, Brian Iskov. Og det er altid bare en fornøjelse, at snakke Bond med Brian. Jannik har aldrig fået chancen for at snakke Bond før, trods sine mange år på Hjørnet, men han indhenter os andre i denne episode.

  Første del af episoden byder på en bred snak om Craigs Bond og hvad hele serien har vist sig at betyde i 1½ årti, hvor tingene udvikler sig hurtigere og hurtigere. En snak om Craig og instrukørerne, MeToo og wokeness, filmenes største sejre og nederlag, tolkning på filmenes roller i samtiden, og meget, meget andet.

  Anden del handler kun om No time to Die. Vi begynder med en relativt hurtig og 100% spoilerfri anmeldelse, hvorefter vi smider alle forbehold og går i dybden med filmens største overraskelser og hemmeligheder - alt det du ikke skal vide, første gang du ser den.

  Vi håber I nyder at høre denne episode bare halvt så meget, som vi nød at indspiller den, for det var simpelthen en perfekt oplevelse. Uden at afsløre for meget, så var det utroligt dejligt at kunne sætte sig ned med et par ligesindede venner og snakke om filmen, lige efter at vi havde set den, for der er altså ret meget at snakke om. Rigtig god fornøjelse både med filmen og episoden!

  Med venlig hilsen,
  Brie, Jannik & Casper

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Hvordan kan en af tidens absolut største instruktører stadig stå som så relativt et uskrevet blad? Hvordan er han gået fra skæve små indiefilm til Jordens største blockbustere på under et årti? Hvad er hans hemmelighed? Og hvem ÉR han?

  I anledning af premieren på Dune kaster Filmnørdens Hjørne sig over filmens instruktør, den canadiske Denis Villeneuve. Vi har set alle hans film og kravler os møgsommeligt gennem hele CV'et i forhåbningen om, at der tegner sig et billede af et menneske. Vi blev klogere filmnørder, og vi håber det smitter, hvis du lytter med.

  Bag mikrofonerne finder du vante stemmer som Jannik Hansen, Marie Diemer Bille og Casper Christensen, men ekstra special guest star og Villeneuve-apostel Stine Teglgaard har omsider sin debut på Hjørnet. Tag godt imod hende, for det bliver ikke sidste gang hun svinger forbi og tager med på en instruktør-odyssé.

  Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Jannik, Marie, Stine & Casper

 • Casper og Jannik er tilbage bag mikrofonerne og har set en masse film. Ikke ret mange af de samme film, men til gengæld har vi samlet set en god håndful. Blandt andet "den dyreste danske film nogensinde". Margrete Den Første har omsider premiere, så nu må vi se om filmen kan måle sig med sit enorme budget.

  Marvel er også klar med nyeste skud på stammen. Disney har været længe om at følge med tiden, men nu får verden omsider en helt igennem asiatisk Marvel-superhelt at se på det store lærred. Spørgsmålet er om den gennemført asiatiske Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings slipper for at virke for meget som en politisk korrekt tjekliste-film, eller om den ren faktisk leverer en god, dybtfølt historie.

  Resten af episodens film er et misk-mask er smalle og brede film, men hvad vi ikke havde overvejet, inden vi gik i gang med optagelsen, var, at det er nogle ret tunge film at snakke om. Enten fordi filmenes temaer er tunge, eller også fordi de er ret svære at anmelde. Under alle omstændigheder kaster vi os også over Reminiscence, Miss Osaka, Pinocchio, Worth og Turning Point: 9/11 and the War on Terror. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik

 • Da bjergbestigeren George Mallory blev spurgt om, hvorfor man dog skulle bestige Mount Everest svarede han tørt: "Fordi det er der." Da filmnørden Niels Paridon blev spurgt om, hvorfor man dog skulle se de ti første Fredag d. 13.-film ud i en køre svarede han tørt: "Fordi de findes." Ja, der er absolut ingen anden grund til at udsætte sig selv for denne lavine af morderiske 80'er-klassikere, udover at de findes... og at det tilfældigvis var fredag d. 13., da vi satte os ned og så dem. Og så igen...

  Nu har vi prøvet de her ekstreme filmmarathoner et par gange, og man opnår altså en helt særlig indsigt i de film man ser, når det foregår under så intense og fokuserede forhold. Ikke at der egentlig er så forfærdelig meget andet at fokusere på end, hvordan det gang på gang lykkes filmskaberne at finde på nye, kreative mord og ny, kreative måder at luske lidt teen-sex ind i løjerne i tide og utide.

  Vi startede kl. 09.00 om morgenen fredag d. 13. august og afsluttede vores seance omtrent kl. 02.00 om natten lørdag d. 14. august. Reglerne var simple: Vi skulle se de ti første Fredag d. 13.-film med ca. ti minutters pause mellem hver. Disse pauser skulle primært bruges på at optage indslag til podcasten, og det blev de. Jannik Hansen og Ask Hasslebalch dukkede op og pacede os gennem en del af de sidste film - heldigvis! Hele balladen blev livestreamet på YouTube undervejs, og vi refererer i episoden ofte til kommentarer eller spørgsmål, som vi har fået i chatten. Planen for det hele endte med at se ud som følger:

  Kl. 9:39 - Friday the 13th (1980)
  Kl. 11:24 - Friday the 13th Part 2 (1981)
  Kl. 13:01 - Friday the 13th Part III (1982)
  Kl. 14:46 - Friday the 13th: The Final Chapter (1984)
  Kl. 16:27 - Friday the 13th: A New Beginning (1985)
  Kl. 18:09 - Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)
  Kl. 19:45 - Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)
  Kl. 21:23 - Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)
  Kl. 23:13 - Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993)
  Kl. 0:50 - Jason X (2001)
  Kl. 2:22 - FÆRDIG!

  Vi lærte en hel del om Fredag d. 13.-filmserien, og vi skal nok lade være med at afsløre alt for meget her, men en ting må vi lige understrege. Vi nyder at finde ind til kernen af en filmoplevelse. At finde ud af, hvorfor den dog virker eller ej og hvad grunden er til, at den findes. Men nøjagtigt som med vores eget marathon, så er det svært at finde en dybereliggende årsag til disse films eksistens. Og dog... For blodige mord og stramme baller kan sgu også sige noget om samtiden, og det graver vi naturligvis i.

  Mest af alt er dette dog en rejsereportage fra en tur ind i Jasons verden, hvor mord er ren underholdning. Vi håber du nyder turen, for vi kommer til at gøre det igen med Freddy. Indtil da, rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper, Niels, Ask & Jannik

 • Sommeren går på held, og vi har haft travlt efter ferien. Forberedelserne til live shows både med Moviebox og Filmnørdens Hjørne tager tid samt planlægning af efterårets udgivelser tager tid. Men var har stadig set en stak film, der fortjener at blive diskuteret.

  The Green Knight, Ternet Ninja 2, The Suicide Squad, Supernova, Jungle Cruise og Jolt får ørerne i Hjørnemaskinen, og stjernerne strækker sig fra tre til fem stykker. Derudover har vi tyve minutters interview med et af de største koryfæer indenfor dansk film: Bille August. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik

 • Da Richard Donner døder d. 5. juli i den flotte alder af 91 år stod det mere klart end nogensinde, at han aldrig helt fik den opmærksomhed, han fortjente, selvom han var manden bag nogle af de mest mindeværdige blockbustere fra Hollywood. Det forsøger vi nu at råde bod på med vores sirligt udvalgte Team Donner bestående af Ask Hasselbalch, Jannik Hansen og Casper Christensen.

  Som optakt til denne episode spurgte vi jer i vores Facebook-forum, hvilke Richard Donner-film i bedst kunne lide, og Top 5 er soleklar:

  5. Lethal Weapon 2 (1989) - 33 stemmer
  4. The Omen (1976) - 59 stemmer
  3. Superman (1978) - 82 stemmer
  2. The Goonies (1985) - 97 stemmer
  1. Lethal Weapon (1987) - 163 stemmer

  Kæmpe hits - især Superman og Lethal Weapon, der på hver sin måde var nybrud indenfor sin genre. Hvor navnet på andre filmskabere med væsentligt mindre hits og bedrifter på samvittigheden let huskes af de fleste filmelskere, har Richard Donner dog formået at glide under radaren, til trods for at han satte i hvert fald et par filmhistoriske milepæle i Hollywood. Hvorfor? Det prøver vi denne gang at komme til bunds i, mens vi uhæmmet hylder den glade, livsbekræftende, sociale, følsomme, brummende, virkelig sjove instruktør og det gode menneske, Richard Donner.

  En sidste ting. Dette er vores udgivne episode nr. 300. Vi har lavet forskellige formater og serier gennem årene, men hvis man regner allesammen sammen, så runder vi altså denne gang 300. Det er ikke noget, vi som sådan fejrer. Det føles bare vildt, og der er kun én ting at sige til det: "We're too old for this shit!"

  Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Ask, Jannik & Casper

 • Danmark befinder sig midt i en kold krig mellem biograferne og enkelte distributører - nærmere bestemt de filmdistributører, der lancerer deres film i biografen og på streaming på samme tid. Dette fjerne biografernes monopol på at vise nye film. Det er biograferne egentlig indstillet på. Der hvor kæden hopper af, er når distributørerne kræver samme salær for leje af filmen til distribution, hvad end den kommer på streaming samtidigt eller ej. Den køber biograferne ikke. De vil ha' filmene billigere. Langt de fleste danske biografer boykutter derfor nu de film, der lanceres både i bif og på streaming samtidigt. Derfor er har endnu en af årets største blockbustere ikke premiere i mere end en håndfuld danske biografer - i dette tilfælde Black Widow. Vi kender ikke yderligere op og ned i sagen, men ved bare, at mange danske filmfans undrer sig over, hvorfor enkelte af årets største blockbusterfilm ikke kommer i biffen.

  Men Hjørnet boykutter ikke nogen, så vi anmelder rask væk Black Widow. Vi fik endda set den i en biograf (Park Bio), hvilket naturligvis kan anbefales. Derudover kaster vi os over Den gode spion, hvor Benedict Cumberbatch gi'r den som engelsk menigmand, der pludselig rulles ind i en af verdenshistoriens mest skelsættende spionhistorer. A Quiet Place II er nok årets bedst anmeldte gyserfilm indtil videre, man Jannik er ikke heeeeelt enig med den brede anmelderstand. Og så har vi taget en for holdet og set den måske dyreste film fra Amazon Prime nogensinde - The Tomorrow War. Rigtig gode fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Jannik & Casper

 • Westerngenren er en af filmhistoriens største og mest glemte genrer. Og med “glemt” mener vi ikke, at du ikke ser westerns, for det gør du sikkert. Du ser John Wayne hamre genrens regelsæt fast i ‘Dillingencen’ fra 1939. Eller du ser Sergio Leone reflektere den amerikanske sjæl i sit beskidte italienske spejl i ‘One Upon a Time in the West’ fra 1968. Eller du ser Clint Eastwood skyde genren en kugle for panden i ‘Unforgiven’ fra 1992. Alle gigantiske, vigtige og populære film.

  Westerngenrens troper blev etableret i filmhistoriens tidligste år. Siden da har genren udviklet sig i en sådan grad, at den nærmest har vendt vrangen ud på sig selv - en udvikling vi udforsker i denne episode. Ingen anden genre har i så høj grad viklet sig rundt om sig selv og spist sig selv op. For hvornår er der sidst blevet lavet en “gigantisk, vigtig og populær” western, som de førnævnte? Genren er så godt som udtømt, og hvorfor den så er det (når nu eksempelvis gyser-genren er lige så gammel og stadig er voldsomt populær)? Det snakker vi meget mere om i episoden.

  Episodens værter er Casper Christensen, Jannik Hansen, Marie Diemer Bille og special guest cowboy Dennis Jacob Rosenfeld. Den er optaget hjemme hos Marie i særdeles hyggelige omgivelser. Desværre sneg der sig en gremlin ind i vores system under optagelserne. Den skabte et irriterende ekko, som vi har forsøgt at eliminere i postproduktionen, men vi skal være de første til at indrømme, at lydkvaliteten ikke er oppe til vores sædvanlige standard her. Når det så er sagt, så vænner man sig hurtigt til den lidt uldne lyd. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Jannik, Marie, Casper & Dennis

 • En lille Cinemajour i godbid-størrelse, med anmeldelser af en håndfuld nye film og en enkelt TV-serie. Casper og Jannik har været i biffen og larm, men kan Fast & Furious 9 leve op til rollen som årets første sommerblockbuster?

  Christoffer Boe er tilbage med det vaskeægte kærlighedsdrama Smagen af sult, der er foregår i de øverste lag af den københavnske restaurantverden. Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau spiller et par der, i jagten på Michelin-stjerner, måske mister mere end de er parate til.

  Jannik stoppede simpelthen Pixars seneste film Luca, da han var halvvejs inde i den, men Casper så den færdig - vi diskuterer hvorfor, samt hvordan det måske er på tiden, at vi holder op med at sammenligne nye Pixar-film med 20 år gamle Pixar-film.

  Og så må episodens breaking news være, at Casper har set så meget af en TV-serie som det i skrivende stund er muligt og MERE end Jannik. Vi ser nemlig nærmere på den seneste Marvel-serie Loki, der byder på meget mere end man lige skulle forestille sig.

  Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Jannik & Casper

 • STOP! Stop lige op, og nyd dette øjeblik, for du sidder foran en Cinemajour-episode, hvor to forskellige film, hver får seks stjerne med på vejen. Det er så vidt vi ved ikke sket i Hjørnets historie, og det sker nok heller ikke igen lige med det samme... Og lad os så komme i gang,

  For denne episode er både fyldt til bristepunktet med anbefalinger og advarsler, og så er det uhyggeligt hurtigt leveret i forhold til vores vanlige stil. Vi skal dykke ned i The Father, Army of the Dead, Tove, Mare of Easttown, Centervagt, Bar and Star Go to Vista Del Mar, Flugt og Cruella. Otte film gennem maskinen på 1½ time. Det må sgu også være en rekord.

  Filmnørdens Hjørne er ikke helt tilbage for fuld damp endnu. Vi har først og fremmest ret store kalenderbingo-problemer, men der arbejdes løbende på sagen. Faktum er, at alle vi værter er vilde i varmen efter at komme i sving, men at det kan være lidt svært at finde tiden. Vi er tætte på en kalenderløsning, så vi forhåbentlig kan lange mange flere episoder over disken i de kommende måneder. Indtil da, rigtig god fornøjelse med denne episode.

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik

 • For 12. år i træk var Filmnørdens Hjørne klar til at overvære en Oscaruddeling med alt hvad der til hører af forhåbninger om et brag af at show. Men hvornår lærer vi det...

  Som bekendt var uddelingen i år handicappet af en corona-epidemi, der satte særlige restriktioner for, hvad kunne lade sig gøre. Netop disse restriktioner gav dog anledning til et spædt håb om nytænkning fra akademiets side. NU var chancen der, for at ryste posen. NU var chancen der, for at prøve noget helt nyt af. NU kunne det blive et show, der gik over i historien, som en Oscaruddeling hvis lige, man aldrig havde set.

  Disse forventninger blev på sin vis indfriet, for det var ganske rigtigt et Oscarshow, der ikke lignede noget andet. Færre gæster, intim atmosfære, god tid til takketaler og andre påfund gav i begyndelsen håb om en uddeling, der kunne vende bøtten på de forstokkede strukturer, der har præget de seneste års uddelinger. Falsk håb, for i guder, hvor var det dog kedeligt. Den løse stemning sugede al intensitet ud af løjerne. Det virkede til at samtlige vindere fik lov at tale lige så længe de ville. Et ønske vi selv har udtrykt flere gange blev dermed opfyldt, men problemet er, at selve showets pacing lå i hænderne på vinderne. Og når en vinder får nær ubegrænset taletid, dør tempo og stemning ud, hver eneste gang en takketale langsomt halter sin vej mod en afslutning. Derudover havde arrangørerne valgt at lade det være op til diverse Oscarpresenters, at sætte ord på de nominerede og deres bedrifter. Så ufatteligt mange ord... Det hedder et OscarSHOW - ikke et OscarTELL, men det var hvad vi fik, og det var frem for alt kedeligt. Vis for fa'en da nogle klip fra de film I vil hylde! Principielt var det dejligt at se vindere få tid til at tale i stedet for at blive pacet af scenen af utålmodige violiner, men det var bare ikke særligt underholdende. Mere humor, mere fest og mere film, næste gang tak.

  Selvom uddelingen mestendels var en omgang bedrøvelig omgang selvforherligelse af den mest alvorstunge skuffe, så var der lyspunkter. Daniel Kaluuyas gadedrenge-britiske takketale. Tyler Perrys humanitære opsang. Og naturligvis historiske TO Oscars til danskere: En til Thomas Vinterberg for Druk for bedste internationale film og en til Mikkel E.G. Nielsen for klip på Sound of Metal. Alt i alt dog ikke nok til at redde en drøvtygger-uddeling, der røg ind af det ene øre og ud af det andet.

  Alligevel havde vi sgu en fest. Vi livestreamede nemlig vores aften på Facebook og havde gennem hele natten følgeskab af små hundrede Hjørne-lyttere (og nu -seere), der satte ild i chatten og deltog i direkte afstemninger. Tusind tak til jer, tak til Jannik Hansen for at bekæmpe forældre-søvnen med koffein og kæmpe tak til Lars B. Frahm for at træde til efter en aflysning fra Hjørnevært Nikolaj Tarp. God fornøjelse og læg især mærke til hvordan vores glade, forhåbningsfulde filmjulelys i øjnene langsomt bliver slukket og erstattet med skuffet Oscarlede. Men ved I hvad? VI GØR DET IGEN NÆSTE ÅR. OSCAR! OSCAR! OSCAR!

  Med venlig hilsen,
  Jannik, Lars og Casper

 • Efter al sandsynlighed får årets Oscaruddeling de værste seertal i mands minde. Det har alle andre prisuddelinger fået, så selvfølgelig er Oscar ingen undtagelse. Slet ikke i et år, hvor Oscar-opløbet har været stort set støvsuget for store, populære film. Interessen i hvilke film, der skal belønnes med en lille gylden statue har længe været dalende og dette bliver ikke året, hvor den trend ændrer sig, men det er synd, for vi har ALDRIG set en Oscaruddeling, der er mere interessant.

  I et år har filmbranchen (og især biografbranchen) fået læsterlige klø af Corona-pandemien. De to brancherne er på flere måder i knæ. Utroligt meget er allerede gået galt. Corona-situationen lysner dog flere steder og den amerikanske filmindustri tør så småt at vejre morgenluft. Derfor er netop Oscaruddelingen deres største og bedste chance til, at fortælle hvorfor film er fantastisk. Hvorfor biografer er fantastiske. Hvorfor man skal se film og hvor fedt det er at lave dem. Aldrig har der været så meget på spil i en Oscaruddeling som i år.

  Vores Oscar-glæde har i årevis været svingende, men fordi alt er så anderledes i år - fra branchens tilstand, over de nominerede film, til selve showet - er det svært ikke at blive spændt. Går det HELT galt, som til Golden Globes, eller finder de rent faktisk på noget nyt og interessant, der kan fortælle en ny historie?

  Inden vi får afklaring, skal vi som altid gennem vores årlige ørkenvandring af en Oscaropvarmningsepisode. Udover at vores tekniske ambitioner for episoden er skruet lidt ned i forhold til tidligere år, så er det en Oscaropvarmningsepisode, som du kender dem.

  I første halvdel byder vi velkommen og gennemgår de ti mest nominerede film, og i anden halvdel forsøger vi (med hjælp fra Oscar-spåkonerne Lars B. Frahm og Kristian Enevoldsen) at forudsige, hvem der vinder hvilke priser.

  Episoden er optaget inde i den københavnske biograf Grand Teatret, hvor der er stille nok en lille stund endnu. Fra og med 6. maj buldrer det forhåbentlig løs med film i alle sale derinde, så det var en sidste og gylden chance for at optage en Oscaropvarmningsepisode i særligt passende omgivelser.

  God fornøjelse med episoden, og vi ses til vores livedækning af Oscarshowet natten til d. 26. marts på live på Facebook :-)

  Med venlig hilsen,
  Casper, Jannik & Nikolaj

 • Det koster os uden tvivl lyttere, at vi ikke binder Filmnørdens Hjørne til et fast format eller fokus. Folk hader ændringer, og Hjørnet ændrer sig hele tiden. En af de fede ting er til gengæld, at vi kan gøre lige præcis, hvad der passer os, for Hjørnet formes altid af os værter, og hvor vores nysgerrigheder måtte blafre hen. Denne gang sætter vi således tænderne i et projekt, der er så niche-nørdet, at vi egentlig ikke har nogle forventninger om, at I lytter til det.

  En fælles fascination af japansk (og asiatisk) kultur og historie bliver ved med at lokke Kultkælder-Niels og Redaktør-Casper tilbage til asiatiske filmfænomener. For 1½ år siden så de 15 Godzilla-film i streg og livestreamede hele ørkenvandringen på Facebook. Denne gang er opgaven væsentlig mindre, men stadig lidt af et maraton. I al sin enkelthed går det ud på, at de to filmnørder i årevis har snakket om at se samtlige Lone Wolf and Cub-serien af japanske samuraifilm i ét uafbrudt filmmaraton.

  Filmene om den herreløse, hævntørstige og retfærdige samurai og hans bette søn er blodige, ensformige og ekstremt 70'er-japanske, men netop disse sammenfald filmene imellem, får deres uligheder til at stå meget tydeligere frem. I sidste ende viser det sig, at disse seks film er glimrende eksempler på, hvordan filmsprog med ganske få variationer kan give ekstremt forskellige resultater og oplevelser. Nåja, og så bliver det utroligt nok ikke kedeligt, at se hoveder blive adskilt fra kroppe med lynende hurtige sving med samuraisværd.

  Episoden er mest af alt en løbende reportage fra det blodige filmmaraton, med diskussion om netop sete film både i minutiøse detaljer og det bredest mulige perspektiv. Om det er underholdende og lærerigt at lytte til, kan helt sikkert diskuteres. Til gengæld kan det ikke diskuteres at både Niels og Casper havde en kæmpe oplevelse med deres rejse ind i japansk folklore. Alle filmene ligger tilgængelig på (den amerikanske streamingservice) Criterion Channel, eller kan købes på DVD og bluray. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper, Niels, Itto & Daigoro

 • For første gang i umindelige tider samles to Hjørne-værter fysisk og optager en episode. Måske også derfor, at netop denne episode blev lidt længere end de forrige. Eller også er det fordi, der faktisk er utroligt meget for Casper og Jannik at snakke om denne gang, ikke mindst den overraskende mængde superheltefilm og -serier.

  Først og fremmest er der to store film fra DC-universet. Først Wonder Woman 1984 (HBO Nordic), der skal forsøge at gøre den forrige films enorme succes efter, og så er der naturligvis Zack Snyder's Justice League (HBO Nordic). Folk har meget delte meninger om disse film - en splittelse der til dels også viser sig på Hjørnet.

  Men superheltefesten fortsætter i serieverdenen, med premierer på tre superhelteserier, som vi også ser nærmere på: The Falcon and the Winter Soldier (Disney+), Superman & Lois (HBO Nordic) og den animerede Invincible (Amazon Prime).

  Derudover prøver vi også at finde den nye streamingservice Paramount+, og fortæller lidt om alle de andre ældre film og serier, vi ellers har brugt tid på. Rigtig god fornøjelse.

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik

 • Da vi tilbage i august 2020 fik besøg af Ulrich Thomsen, havde I lyttere så mange gode spørgsmål til ham, at vi blev nødt til at springe en masse af dem over. En hel gruppe af disse spørgsmål omhandlede Ulrichs relativt nye erfaringer som instruktør. Vi aftalte efterfølgende, at, når filmen blev tilgængeligt for det danske publikum, skulle han komme forbi igen, så vi kunne tage en hel samtale kun om instruktion og kunsten at fortælle historier på film.

  Sol, måne og stjerne så ud til at stå helt rigtigt, da SF Film i efteråret besluttede at distribuerer filmen, og en hel lille Danmarksturné blev planlagt. Ulrich skulle rejse rundt med sin film og holde talks og foredrag i forbindelse med visningerne, men...

  Nærmest på dagen, hvor filmen skulle ha' haft premiere, trådte anden omgang corona-nedlukning i gang. Igen-igen blev filmens udbredelse forhindret af corona, men det kan I høre meget mere om i episoden.

  Nu er Gutterbee omsider blevet gjort tilgængeligt for det danske publikum, og vi kan omsider udgive vores interview om instruktion med Ulrich Thomsen. Samtalen baserer sig på spørgsmål fra lytterne, men begrænser sig absolut ikke kun til dem. Vi kommer rundt i mange hjørner, og til tider skal man holde tungen lige i munden for at følge med, men spænd hjelmen. Det er nemlig en fornøjelse at få chancen for at diskutere instruktion, filmkultur, fortællemetoder og rent praktiske erfaringer med en af Danmarks største skuespillere, der bare ikke kan holde sig foran kameraet. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper & Ulrich

 • Nedlukningsdagbog dag 8.277... Vi trænger til at blive klippede og er ret sikre på, at studiebregnen er begyndt at hviske til os, men ellers er alt fint. Der er i hvert fald begyndt at være så meget lys for enden af tunnelen, at vi har lagt en ambitiøs plan for de næste mange måneder på Hjørnet. Ugentlige udgivelser af masser af Cinemajours og tema-episoder, og vi glæder os. Men indtil videre holder vi os til endnu en langdistance-Cinemajour spækket med film og serier.

  Jannik og Casper kaster sig over en lang række aktuelle film: Raya and the Last Dragon, Coming 2 America, His House, Never Rarely Sometimes Maybe, Pelé, The Hunt og Never Surrender. Og så har Jannik fået sat hak ved en hel række serier også: 30 Monedas, Big Sky og For All Mankind. Vi vender snart tilbage med flere episoder og mere filmnørderi, men god fornøjelse med denne Cinemajour #70 så længe.

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik

 • Endnu engang går vi på opdagelse i filmhistorien og finder skuespillere, som ifølge os er gået lidt for meget i glemmebogen. Om man føler, en skuespiller er "glemt" eller ej, er en meget individuel fornemmelse, men både Casper, Jannik og Nikolaj har hver deres gode grunde til at sætte fokus på netop de tre legender, der pryder denne episode.

  Nikolaj er først på banen og han har fundet Skotlands mest kendte skuespillerinde nogensinde: Deborah Kerr (udtales som "car"). Og hun ér glemt. I hvert fald af Casper, der undervejs finder ud af, at han kender hende meget bedre end han troede.

  Casper selv byder ingen ringere end tyske Marlene Dietrich ind på podcast-scenen for at udforske, hvordan den blå engel efter næsten 100 år stadig kan drage og tryllebinde både mænd og kvinder.

  Som i sidste episode tager Jannik ikke så langt tilbage i filmhistorien. Han finder nemlig igen episodens eneste nulevende skuespillere i amerikanske Sissy Spacek. Hun ser uskyldig nok ud, men der gemmer sig altid mere bag hendes fregnede ansigt, end man først opfatter.

  Det er en helt utroligt stor fornøjelse, at optage disse episoder. Den perfekte undskyldning for at sætte fokus på nogle skuespillere, som vi ellers ikke lige får chancen for at dyrke og hylde. Derfor er dette absolut ikke sidste episode i serien, men der går måske en stund inden vi optager den næste.

  Filmnørdens Hjørne står overfor en form for genoplivning post corona. Planer bliver lagt, kalendre bliver fyldt ud og vi skal meget vidt omkring. Om vi kommer rundt i landet vides endnu ikke, men vi der kommer i hvert fald mange episoder ganske snart. Mere info følger. Indtil da, god fornøjelse med tre af filmhistoriens mest talentfulde kvindelige skuespillere. Vi håber I bliver inspireret.

  Med venlig hilsen,
  Casper, Jannik & Nikolaj

 • Endnu en uge i nedlukning, endnu en uge med nye film på streaming. Denne gang kaster Jannik og Casper sig over en personlig film fra Ben Affleck (The Way Back), en børnevenlig varulve-film (Wolfwalkers), en Bonnie og Clyde-historie i skyggen af Black Lives Matter (Queen & Slim), en crazy omgang kinesisk action-mytologi (The Yin-Yang Master: Dream of Eternity) og et så travlt koreansk sci-fi-eventyr (Space Sweepers), at Jannik måtte gi' op efter 15 minutter. Nåja, og så har vi også set en håndfuld andre uaktuelle (men sjove) film, blandt andet Kill Squad. Rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik

 • Stille og roligt sætter vi gang i Hjørnet igen, og vi lægger ud med en god, gammeldags Cinemajour. Som mange andre er vi Corona-skilt ad, hvilket har to konkrete konsekvenser:

  Vi optager på lang afstand af hinanden, så i denne episode sidder Casper og Jannik i hver deres hjemmekontor og er “sammen” via Skype. Vi anmelder kun film fra diverse streaming services, fordi alle biografer stadig er lukkede.

  Når det så er sagt, så føles det ganske som det plejer, når vi her kaster os over en stak dugfriske premierefilm. Vi starter med at anmelde den ærkebritiske The Dig, hvor efter Casper er Rasmus Modsat og synes Locked Down er underholdende. Jannik er svært begejstret for Wandavision, mens Casper er nogenlunde fornøjet med Malcolm & Marie. Og så slutter vi af med Tom Hanks som Tom Hanks i News of the World.

  Vi kunne skrive side op og side ned om, hvad der er sket siden vi optog noget sidst, for disse er tossede tider, men nu kan det være nok ævl og kævl om ligegyldigheder. Der er FILM, der skal anmeldes, så lad os komme i gang. Og rigtig god fornøjelse!

  Med venlig hilsen,
  Casper & Jannik