Folgen
-
Een dagvoorzitter die bijdraagt aan je communicatiedoelstellingen? Heel graag! Talitha Muusse opent haar dagvoorzittersdagboek en neemt collega Stefan Smeenk mee in de wondere en belangrijke wereld van het dagvoorzitterschap.
-
Hoogsensitiviteit is een superkracht. Aldus expert Esther Bergsma én veelzijdig wetenschappelijk onderzoek. “Er is nog steeds veel te weinig bekend over dit onderwerp maar we leren steeds meer.” We vragen haar het hemd van het lijf in een ontdekkingstocht naar hoe jij als communicatieadviseur of leidinggevende je HSP-superpowercollega’s zo goed mogelijk kan faciliteren om optimaal te presteren in jouw organisatie.
-
Fehlende Folgen?
-
De didodrukte, de kamelenweek, hoe je het ook wilt noemen: op dinsdag en donderdag is het drukker op de weg dan maandag, woensdag, vrijdag. Hoe zorg je ervoor dat mensen minder of op andere dagen in de auto stappen richting werk?
In deze Getting Comfie with gaan we in gesprek met Theo is mobiliteitsadviseur bij Zuid-Holland Bereikbaar. Theo vertelt over hoe hij en zijn organisatie dit probleem probeert op te lossen door zich te richten op werkgevers.
-
In deze speciale aflevering van Getting comfie with... bespreken Tamar van Steenbergen en Stefan Smeenk de belangrijkste lessen voor het maken van een podcast. Wanneer zet je een podcast in en hoe zorg je voor een succesvolle uitzending? "We moeten echt iets met podcasts doen!", hoor je steeds vaker. Maar toch blijft het maken van een podcast een vak apart. Niet alleen het hebben van de juiste apparatuur, maar ook het bedenken van een leuke insteek. En hoe zorg je dat een gesprek goed loopt tijdens de opname? De belangrijkste vragen beantwoorden Tamar en Stef in de nieuwste aflevering van Getting comfie with... En deze keer is het mogelijk om de podcast niet alleen te luisteren, maar ook te kijken! Tamar en Stefan zijn al een tijdje betrokken bij het podcastteam van Future Communication. Samen zijn zij verantwoordelijk voor alle aflevering. De ene keer vinden zij leuke sprekers en onderwerpen, de andere keer zitten zij ook zelf achter de microfoon om de gast alle leuke en interessante vragen te stellen.
-
Om écht werkplezier te ervaren, daar schuilt een diepere filosofie achter. Rob Pieters zet zich in om bij de KvK dit werkplezier te verwezenlijken. In deze aflevering van Getting Comfie with... bespreekt Stefan Smeenk, communicatieconsultant bij Future Communication, samen met Rob hoe hij werkplezier bij de KvK tot stand brengt en hoe hij zelf eigenlijk werkplezier ervaart.
-
De Omgevingswet, die vanaf 1 januari 2024 van kracht wordt, vervangt 26 bestaande wetten en regels door één wet. Hiermee vereenvoudigt en versnelt de overheid het aanvragen van vergunningen, met als doel meer betrokkenheid en interactie binnen en buiten gemeenten. In deze aflevering van Getting comfie with... bespreken Wout Dekker en collega's van Wyzer Wilfried de Jong en Piter Reitsma welke invloed deze nieuwe wet gaat hebben op inwoners en gemeenten.
-
In deze aflevering van Getting comfie with… gaat Judith Boekel (omgevingscommunicatie) in gesprek met Annie van de Pas, directeur van de natuur- en milieufederaties, en Niek Mouter, universitair hoofddocent aan de TU Delft en medeoprichter en wetenschappelijk directeur van Populytics. Prinsjesdag staat in het teken van de regeringsplannen voor komend jaar. In 2023 liggen er op het gebied van duurzaamheid nog grote opgaven. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor nog meer energiebesparing? En hoe gaan we om met de grote vraagstukken rondom landbouw en stikstof? Het gebruik van de ruimte is daarin een belangrijke kwestie. Zeker in Nederland is het soms vechten om vierkante meters, vanuit verschillende belangen. Hoe creëer je dan draagvlak? En wat is de rol van communicatie? Tijd voor een goed gesprek met twee experts in duurzaamheidsvraagstukken en participatie.
-
In deze aflevering van Getting comfie with... gaat contentconsultant Tamar van Steenbergen met collega's Kristel van Heemert (interne communicatie) en Judith Boekel (omgevingscommunicatie) aan de slag voor onze nieuwe opdrachtgever gemeente Future Ville. In deze fictieve gemeente wordt namelijk een gloednieuw winkelcentrum gebouwd met als doel meer werkgelegenheid, economische groei en meer toerisme. Zowel intern als extern ligt er een lastig communicatievraagstuk. Gelukkig kunnen onze collega's van Future Communication daarbij helpen. Vanuit zowel het interne- als het omgevingscommunicatieperspectief bespreekt het drietal deze fictieve casus en de mogelijke aanpakken om alle stakeholders met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Wat zijn de overeenkomsten tussen de twee aanpakken en wat de verschillen?
-
In het tweede deel van dit politieke tweeluik gaat onze directeur Wout Dekker samen met framingexperts Sarah Gagestein en Lars Duursma dieper in op de gevolgen van framing voor omgeving en kiezer. Door framing kan het volk het vertrouwen in de politiek helemaal kwijtraken, zoals bij de capitoolbestorming in de VS. Aan de andere kant kan framing ook juist voor een toename in vertrouwen in één specifieke partij zorgen, zoals bij de verkiezingswinst van BBB. En hoe kunnen we framing inzetten in verandertrajecten?
Meer weten over Lars en Sarah? Lars is oprichter van Debatrix en host samen met Victor Vlam eigen podcast De Communicado's. Sarah staat al jaren aan het roer van bureau Taalstrategie, dat frames analyseert, beoordeelt en bedenkt voor organisaties met idealen. Beiden schreven ook boeken. Dompel je onder in hun respectieve publicaties via uitgeverijen Haystack en Debatrix.
-
Framing: het lijkt misschien spannend maar ook jíj past dagelijks frames toe. In deel 1 van dit politieke tweeluik van Getting comfie with praat Wout Dekker met communicatie-expert Lars Duursma en framingspecialist Sarah Gagestein over framing. Wat is framing en hoe beïnvloeden frames ons dagelijks leven? Ook gaan ze dieper in op hoe een frame ontstaat en welke rol framing speelde tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2023.
Meer weten over Lars en Sarah? Lars is oprichter van Debatrix en host samen met Victor Vlam eigen podcast De Communicado's. Sarah staat al jaren aan het roer van bureau Taalstrategie, dat frames analyseert, beoordeelt en bedenkt voor organisaties met idealen. Beiden schreven ook boeken. Dompel je onder in hun respectieve publicaties via uitgeverijen Haystack en Debatrix.
-
Ze is oprichter van het Feministerie, eigenaar van advies-, coaching- en trainingsbureau Publice én adviseur bij SheConsult. Ook is ze actief bij GroenLinks, is ze docent overheidscommunicatie én voorzitter van de jury van het managementboek van het jaar. Liesbeth Tettero is van alle markten thuis. In deze aflevering van Getting comfie with… gaat ze met directeur Wout Dekker in gesprek over het belang van diversiteit op de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen die ze de afgelopen jaren in het kader hiervan in het communicatieveld zag. Veel luisterplezier!
-
Copywriter Michiel van der Blij praat met collega Stefan Smeenk over de schrik van veel contentspecialisten: AI en slimme ‘kletsrobots’ zoals ChatGPT. Moeten we ons als tekstschrijvers zorgen maken of valt die dreiging nog wel mee? In deze aflevering van ‘Getting comfie with...’ vertelt Michiel dat hij ChatGPT vooral ziet als een handige extra tool om ons werk makkelijker te maken. We kunnen deze ontwikkeling ook maar beter omarmen. We ontkomen er toch niet aan en misschien worden we daardoor wel betere tekstschrijvers. Hoe, waarvoor en wanneer je ChatGPT en andere chatbots het beste kunt inzetten hoor je in deze nieuwe aflevering.
-
Assertiviteitsaanjager Jildou Oostenbrug begeleidt professionals in organisaties die vastlopen en energie verliezen in hun werk. Door terug te gaan naar ‘de bedoeling’ (wat beweegt je om te doen wat je doet) en van daaruit een krachtige visie te ontwikkelen, ontstaat energie. Onderdeel daarvan is het aanleren van assertiviteit. En dat kan, écht. In deze aflevering van ‘Getting comfie with…’ hoor je hoe dat doet en waarom het zo belangrijk is. Communicatieconsultant Stefan Smeenk en Jildou onderzoeken tijdens een kop koffie alle facetten van dit onderwerp.
-
Martijn Jacobs is directeur van Loo van Eck. Je kent LVE misschien van de radio 1-reclames waarin een zware stem afsluit met: 'de grootste schrijfopleider van Nederland'. Martijn is een voorvechter van heldere taal in organisaties en is niet bang om daar ver voor te gaan. Cultuurverandering in een organisatie zonder mensen te ontslaan? Volgens Martijn niet mogelijk. Juridische teksten in heldere taal? Daardoor gaat juist de waterdicht van de tekst omhoog. Kortom: genoeg gespreksstof in deze Getting Comfie With.... Ook een keer een (online) kop koffie drinken om te praten of sparren? Of ken je iemand die we móeten interviewen? Neem contact op met Stefan Smeenk: 06 13 63 62 89 of [email protected].
-
Marion van der Voort is dagvoorzitter, communicatiestrateeg en interim adviseur voor bestuurders, projecten en organisaties. Ze leidt congressen, bedrijfsbijeenkomsten en informatiebijeenkomsten waar de belangen verschillen. Daarnaast specialiseert ze zich bij Bureau voor Gebiedscommunicatie in participatie en omgevingscommunicatie. In de podcast vertelt ze meer over haar werk en hoe zij weerstand ombuigt naar waardevolle weerstand.
Ook een keer een (online) kop koffie drinken om te praten of sparren? Of ken je iemand die we móeten interviewen? Neem contact op met Hetty Kleine: 0611041642 of [email protected].
-
Evita Bloemheuvel is naast communicatieprofessional ook activist, wat ook doorschijnt in haar werk. Ze werkte voorheen onder andere voor 113 Zelfmoordpreventie, waar zij het als persvoorlichter voor elkaar kreeg dat de hulplijn ook via het telefoonnummer ‘113’ te bereiken is. Daarnaast werkte ze samen met journalisten om de berichtgeving rondom zelfmoord te verbeteren. Inmiddels duikt ze voor Vluchtelingenwerk Nederland in een heel ander actueel maatschappelijk thema: de huisvesting van vluchtelingen in Nederland. In de podcast vertelt ze meer over haar werk en hoe zij kijkt naar de samenwerking met de journalisten. Ook geeft ze tips om als activist ook impact te hebben als communicatieprofessional.
-
Trainingsacteur Ilse Stijntjes reist het hele land door om bedrijven te trainen in persoonlijke communicatie. Tijdens haar training bootst ze situaties op de werkvloer na, zodat werknemers ter plekke hun communicatie kunnen oefenen. Daarnaast geeft Ilse achteraf adviezen hoe zij bepaalde situaties anders kunnen aanvliegen. Maar hoe verloopt zo’n training nou precies? En waarom is het zo leerzaam voor bedrijven om dit te doen?
Stefan Smeenk gaat met Ilse in gesprek over haar ervaringen tijdens deze trainingen. Als afsluiting deelt ze ook een aantal tips om als communicatieprofessional moeilijke situaties persoonlijker aan te vliegen, dus blijf lekker hangen tot het einde!
-
Paul Stamsnijder is oprichter en directeur van de Reputatiegroep, een toonaangevend adviesbureau in Utrecht dat organisaties helpt met reputatievraagstukken en crisismanagement. Wout Dekker gaat met hem in gesprek over de actualiteit: veel organisaties staan onder druk omdat hun reputatie fors is aangetast: Talpa (The Voice), Ajax, politieke partijen VOLT en de PvdA, het koningshuis en zo kunnen we nog wel even door gaan. Hoe moet je daar als communicatieprofessional mee omgaan? En kun je je op dit soort situaties voorbereiden en hoe dan? Paul Stamsnijder schreef verschillende boeken over dit thema (onder meer De vent is de tent, Stakeholdermanagement en zijn meest recente boek is Purpose). Hij is regelmatig te gast in actualiteitenprogramma’s, schrijft opiniërende artikelen en is actief op social media. Tipje van de sluier? ‘Denk het ondenkbare’.
-
"Een goed gesprek. Daar kun je me voor wakker maken! Mijn oude radiohart maakte dan ook een sprongetje toen ik in 2019 groen licht kreeg voor het opzetten en presenteren van deze podcast! Nu 2 seizoenen en 30 afleveringen verder, zeg ik dan ook met pijn in mijn hart vaarwel. Dank lieve luisteraars, dat ik in jullie oor mee mocht reizen :) En natuurlijk heel veel dank aan alle gasten die belangeloos aanschoven om een goed gesprek aan te gaan over ons vak en alles wat daarbij komt kijken. Niet getreurd echter, want ‘Getting comfie with…’ gaat door. Hoe precies en met wie blijft nog even een verrassing. En ik? Ik ga ergens anders aan de slag. Wie weet komen we elkaar nog eens tegen! Ik hoop het. Dag en graag tot een volgende keer!" Bianca Groot
-
Dit is de laatste aflevering in een serie van 3 specials waarin we het hebben over veranderen. Aangeschoven is Marije van den Berg, Stopstrateeg. Zij vertelt over hoe stoppen kan helpen bij verandering. Dat klinkt tegenstrijdig. Het hoe en waarom, hoor je hier!
Lees- en luistertips: Stop. Stopstrategie voor organisatie van Marije zelf, Rational Ritual van Michael Suk-Young Chwe, Onmacht van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek, Sterspeler van John Grisham, De regels en de rek van Baukje Keijzer, Wij zijn de stad van Floor Milikowsky, Begrip van Angela Riddering en Herrie Geuzendam, podcast De Spindoctors.
De oplettende luisteraar heeft gezien dat onze podcast een nieuw logo heeft. Sterker nog, we zijn helemáál in een nieuw jasje gestoken. Dat komt doordat we onze focus hebben verlegd naar verandercommunicatie. Dat is waar we goed in zijn. Wij helpen organisaties grip te krijgen en houden bij veranderingen in de leef- of werkomgeving van mensen. In deze specials gaan we specifiek in op veranderingen of veranderen.
Ook een keer een (online) kop koffie drinken om te praten of sparren? Of ken je iemand die we móeten interviewen? Neem contact op met Bianca: 06 12 74 83 86 en [email protected].
- Mehr anzeigen