Episodit
-
For nogen er det ikke et naturligt ønske at få børn. Sådan er det for bloggeren Miriam Poulsen, der er den ene gæst i denne sæsons sidste episode om det frie valg, når det kommer til at stifte familie. Den anden gæst, kønsekspert hos Oxfam IBIS, Emma Holten, er også i tvivl og har reflekteret over, hvordan hun ønsker at leve sit liv fremover. Det frie valg har ikke altid været en selvfølge i Danmark. Den frie abort blev fx først indført i 1973. Sammen med Fallulah taler de om, hvordan kernefamilien ikke længere behøver være far, mor og børn, hvordan deres tanker om et fremtidigt familieliv ser ud og hvordan vi taler til og med andre om børn.
Greta - Bad Lovers
Soleima - Cheers for the Tears -
I dette afsnit af 'Hej Søster' skal det handle om iværksætteri. Hvordan kommer man ud over stepperne, og hvilke udfordringer kan der være for kvinder, der kaster sig ud i at være selvstændige. Den ene gæst i dette program, Mozghan Gerayeli, kom til Danmark fra Iran i 1986 og uddannede sig som softwareingeniør. Efter mange år som leder med god løn, besluttede hun sig i 2015, efter at have været gået ned med stress, at skabe et firma, hvor hun kunne hjælpe kvinder med anden etnisk baggrund end dansk i job. For hende er især det økonomiske aspekt en udfordring af at være selvstændig. Katrine Birk er også gæst. Hun har aldrig prøvet at være andet end selvstændig, da hun som 17-årig gik i gang med at skabe sit eget arbejdsliv ud fra sine præmisser. Hun er zoneterapeut og arbejder blandt andet med konceptet 'Tryk og glad'. For hende er der ikke modsætning mellem at have blød værdier og skabe en god forretning. Sammen med Fallulah taler de om at tage springet, hvordan det giver mening for dem at være iværksættere og hvor vigtigt kvindelige fællesskaber er.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
Turið - Voices
BBYBITES - Cuffin Season -
Puuttuva jakso?
-
"Det er det indre, der tæller". Det hører vi tit, men det gælder ikke i praksis. For 'smukke' mennesker har en lange række fordele gennem livet. I denne episode diskuterer Fallulah skønhedsidealer i den vestlige verden med sine gæster. Ekaterina Andersen læser teologi på Lund Universitet, og bruger sin baggrund til at forstå skønhedsidealer i en historisk og teologisk kontekst. Rikke Collin har haft atypisk bulimi i 7 år, men er nu rask, og bruger det meste af sin vågne tid på at være kritisk overfor mode- og skønhedsindustrierne. Hvis det stod til hende, talte vi ikke om kroppens æstetik, men alle dens fantastiske funktioner.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
Ravi Kuma - Pretty
Lowly - Baglaens -
Kroppens fysik og æstetik har altid været i centrum for mennesket. Men de seneste år er der i stigende grad også kommet fokus på noget mindst lige så vigtigt og vitalt: Psyken. I denne episode skal det handle om mentalt velvære. Fallulahs ene gæst er influencer og iværksætter, Carla Mickelborg, der efter en del år som skuespiller og diverse diæter og kure ændrede sit liv og nu i høj grad fokuserer på sit mentale velvære. Den anden gæst er journalist og tv-vært, Ida Rud, der blev landskendt i DR3-dokumentaren 'Tykke Ida'. Hun har hele sit liv kæmpet med krop og vægt og har taget kampen op og brugt mange år på at føle sig tilpas i sin krop og sit hoved. Sammen taler de alle tre om, hvordan man bedst passer på sig selv, sætter sine egne grænser og lytter til sin hjerne og krop.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
RebekkaMaria - Menneskekrop
Moura - Can't Let You Go -
Hej søster er et feministisk foretagende - men det er ikke kun for kvinder. Denne gang skal det handler om mænd og feminisme. Episodens gæster er radioværter på P6 BEAT, Anders Bøtter og Jacob Hinchely. Jacob Hinchely er ikke i tvivl - enten er du feminist og går ind for lige rettigheder til alle, eller også er du idiot. Anders Bøtter identificerer sig med alle feminismens værdier, men har det sværere med kategoriseringen - ligesom han har det svært med alle mulige andre kategoriseringer. Sammen med Fallulah udveksler de erfaringer, taler om deres opvækst - og taler om at være mand og feminist.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
Kwamie Liv - All The Other Boys
Rest in Beats - Synge igen -
Det skal handle om mobning i dette afsnit af 'Hej søster'. Det er ikke kun noget der sker i folkeskolen, men også på internettet, arbejdspladser og på uddannelser. Gæsterne er Cecilie Falgren Rubini, der er blogger og influencer, og hun blev mobbet og chikaneret gennem sin folkeskoletid. Der er også besøg af kvinderne bag podcasten 'Fries Before Guys', Nanna Hovgaard og Josephine Kuhn. Josephine oplevede at blive frosset ude under sin uddannelse på Aalborg Universitet, mens Nanna ikke har været ude for lige så voldsomme oplevelser som de to andre. Til gengæld oplevede hun i 8. klasse at have en ældre kæreste og fandt ud af, hvor meget status betød. Sammen med Fallulah taler de om deres oplevelser, hvordan vi ændrer mentalitet - og hvor ondt det kan gøre, når fremmede mener, de har ret til at skrive grimme ting på sociale medier.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
FVN - Pause
Jada - Not Alone -
I denne episode er det forbilleder, der er i centrum. Hvorfor er de vigtige at have - og hvorfor betyder repræsentation og spejling så uendeligt meget for især unge piger? Gæsterne er direktør i DFUNK, Natasha Al-Hariri, der i sin barn- og ungdom savnede at kunne spejle sig i popkulturens ikoner, samt historiker Gry Jexen, der det seneste år har haft stor succes med sin Instagramprofil 'Kvinde kend din historie', der nu også er en podcast. Hun beskæftiger sig bl.a. med de kvindelige forbilleder, vi aldrig er blevet præsenteret for, fordi disse kvinder er blevet skrevet ud af historien. Men det skal være slut nu. Sammen med Fallulah taler de om deres egne forbilleder, hvordan de selv prøver at være det for deres børn - og hvad vi kan gøre for at få plads til endnu flere forbilleder i vores samfund.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
Erika de Casier - Do My Thing
Anden musik:
Spice Girls - Wannabe -
Denne gang skal det handle om et af de emner, der har fyldt mere og mere i den offentlige debat de seneste år: køn. Vi er blevet præsenteret for en masse betegnelser, der for mange er helt nyt land. Hvordan navigerer vi rundt, og hvordan sikrer vi, at alle føler sig imødekommet? Gæsterne er Lasse Brogaard og Katrine Blauenfeldt. Lasse lever bl.a. af at vise make-up tutorials på sin Instagram og YouTube og har gået med make-up, siden han var teenager. Hvis det stod til ham, behøvede vi sket ikke tale om køn, for alle kunne have lov til at være sig selv. Katrine har som aktivist og debattør beskæftiget sig med kønsdebatten og mener, ungdommen - og dermed samfundet - er på vej et inkluderende sted hen.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
Askling - So Precious
O/RIOH - Selling Out -
Omdrejningspunktet for denne episode er, hvordan det er at være kvinde og arbejde i et fag, der traditionelt er besat af mænd. Gæsterne er Natasha Brock, der er stand up-komiker, samt Mette Schak Dahlmann, der også er blevet kendt som 'Murer-Mette'. Sammen med Fallulah taler de om, hvad man oplever som kvinde, i de fag, hvor man er i undertal, hvordan vi sikrer os, at flere unge piger tør springe ud i lige det, de har lyst til - og hvorfor vigtigt det er at føle sig repræsenteret.
Musik fra Hej Søster-playlisten:
Blondage - Boss
Faber - Bjerge i brand -
I dette første afsnit af Hej søster-podcast skal det handle om økonomi. Fallulah har besøg af Naima Yasin, der er Community Builder hos Copenhagen Fintech og optaget af, hvordan kvinder kan sikre sig bedre økonomisk. Den anden gæst er Avalon Khaan, der er Love Leader og arbejder med begrebet 'hjertebusiness'. Sammen vender de alle tre, hvordan kvinder kan blive bedre til ikke at skamme sig over at kræve deres værd, hvordan penge gerne må være noget, man vil have og hvordan økonomi og løn ikke længere skal være et fyord i venindekredse.
Musik fra Hej søster-playlisten:
Yakuza - Balanciaga
Girlcrush - Take my clothes off -
D. 5. februar har Heartbeats premiere på Hej søster-podcast. Hej søster-bevægelsen, stiftet af Fallulah, startede med en playliste på Spotify, voksede sig større og indebærer nu også blandt andet en podcast. I hvert afsnit dykker Fallulah ned i et emne, hun gerne vil blive klogere på, sammen med sine gæster. Det handler om, hvordan vi løfter hinanden, rummer forskelligheder og spreder god søsterkarma på vores vej.