Episódios
-
اگه همه خودشون فکر می کنن خوبن، پس کی بده؟
ایده ی این اپیزود از اونجایی شروع شد که یه روز با ذوق یه جمله معروفی رو برای علیرضا(تدوینگر پادکست) خوندم و اون به جای اینکه ذوق کنه یا بگه عجب جمله ای گفت "پوپولیستیه". بعد کلی بحث و همفکری، ایده و مفهوم کلی حرفش خیلی برام جذاب بود و احساس کردم موضوع به شدت مهم و مفیدی می تونه باشه در راستای شک گرایی و تفکر نقادانه. برای همین از خودشم خواستم که در این اپیزود حضور پیدا کنه و این اولین باریه که تو هرمس صداشو می شنویم :) قبلا گفتم ولی باز به این بهانه از تمامی زحمات علی بابت تدوین و نهایی کردن اپیزود ها و آهنگ ها و همفکری ها و همه چیش ازش تشکر می کنم و باعث افتخارمه این رفاقت و همکاری.
پدیده ی پوپولیسم ادبی این روز ها از رگ گردن به همه ما نزدیک تره و خوبه که ما هم قبل از پذیرش و ذوق زدگی نسبت به جملاتی از این قبیل، نگاهی متفاوت تر داشته باشیم و تا جای ممکن کمتر ازشون تاثیر بپذیریم یا اون هارو نشر بدیم.
🔊 اپیزود بیست و هفتم منتشر شد.
▪️در این اپیزود، به ترم پوپولیسم در ادبیات می پردازیم و چند تن از شایع ترین جملات ادبی رو از این منظر بررسی می کنیم. ممکنه براتون جالب باشه که شوپنهاور(فیلسوف محبوبم) رو هم در این زمینه نقد کردیم. جمله ای که خودمون قبلا در پیج کار گرافیکیش رو انجام داده بودیم و هنوز هم هست.
📌 تمامی لینک پلتفرم های پادگیر در کانال پین شدن.
لطف می کنید اگر که پادکست رو دوست داشتید از ما حمایت کنید و به دوستان و اطرافیانتون معرفیش کنید🌷
Instagram: Hermes.pod
-
بعد از گذشت یک سال از مهاجرت تحصیلیم، تصمیم گرفتم اپیزودی در باب مهاجرت بسازم و تمامی نظرات و تجربیات شخصیم رو باهاتون به اشتراک بذارم تا هم از زاویه دید خودم به این پدیده مهم پرداخته باشم و هم کمکی باشم به سهم خودم به تمامی کسانی که تردید دارن مهاجرت کنن یا نکنن. در این اپیزود مهمان هم داریم. امید به مهاجرت پناهندگی می پردازه و از سرگذشتش و اتفاقاتی که در کمپ براش افتاده توضیح می ده و من هم از مهاجرت تحصیلی می گم و در انتها بچه ها رو راهنمایی می کنم که چه کار هایی باید بکنن. مسائلی نظیر زبان، اینکه پیش آژانس های مهاجرتی بریم یا خیر و ... علاوه بر این ها، از منظر اجتماعی و روان شناختی نیز راجع به مهاجرت صحبت کردیم. من در این قسمت به عنوان مدافع و طرفدار مهاجرت ظاهر شدم، چرا که تا بدین حال مهاجرت از بهترین تصمیمات زندگیم بوده و برگردم قطعا باز همین کار و خواهم کرد. به همین خاطر، نقدی کردم بر دوستانی که صرفا بر جنبه های تاریک مهاجرت تاکید می کنن و ممکنه با ساختن ویدیو های سیاه و سفید و افکت های غمگینشون موجب دلسردی دیگران بشن.
🔊 اپیزود بیست و ششم با نام "مهاجرت" منتشر شد.
📌 تمامی لینک پلتفرم های پادگیر در کانال پین شدن.
لطف می کنید اگر که پادکست رو دوست داشتید از ما حمایت کنید و به دوستان و اطرافیانتون معرفیش کنید
🌷Instagram: Hermes.pod
Intro and outro Music Copyright: L'amour by May Roosevelt
-
Estão a faltar episódios?
-
چرا بعد از جدایی، خیلی از آدم ها تمایل دارن که باز به هم دیگه برگردن؟ آیا برگشتن به رابطه ای که تموم شده کار درستیه؟ سبک های دلبستگی(Attachment styles) چی هستن و هر یک به چه شکل تعریف می شن؟ چطور بفهمیم سبک دلبستگی ما چیه؟ پدیده Phantom Ex چیست؟ چرا خیلی از افراد فکر می کنن که دیگه قرار نیست رابطه ای مشابه با رابطه قبلی رو تجربه کنن و عموما جملاتی نظیر "هیچکی مثه اون نمیشه رو بازگو می کنن؟" چه عواملی باعث می شه که افراد جدایی سخت تری رو تجربه کنن و یا مدام به رابطه قبلی شون فکر کنن؟ چطور می تونیم با این تعارض ها مقابله کنیم؟
🔊 اپیزود بیست و پنجم، قسمت هفتم(آخر) مجموعه “قطار” منتشر شد.
▪️در این اپیزود، به تمامی سوالات و مسائل مطرح شده در بالا پرداخته شده. هر آنقدر که ما بتونیم بهتر خودمون رو بشناسیم و علاوه بر اون، اطلاعات بیشتری نسبت به پدیده های رواشناختی کسب کنیم، بهتر می تونیم با تعارضات و مشکلاتمون کنار بیایم و در آینده هم تصمیمات به مراتب مناسب تری خواهیم گرفت.
لطف می کنید اگر که پادکست رو دوست داشتید از ما حمایت کنید و به دوستان و اطرافیانتون معرفیش کنید
🌷Instagram: Hermes.pod
Ending music copyright: "Ham nafas" by Shadmehr Aghili
-
امید مانند ستاره ای آویزان از آسمان بر فراز آنان به پرواز درآمد، آن ها باور کرده بودند؛ گمان داشتند که متعلق به یکدیگرند. آن دو دلداده برای نخستین بار بوسه های آتشین نثار هم کردند و با تلخی و رنجی جانسوز از هم جدا شدند.
رنج هر چیزی دقیقا هم سنگ ارزش آن است. این است که به گمانم انسان یک جور هایی به رنج رغبت دارد. اگر مهم نمی بود اهمیتی هم نمی داشت. اگر انسان غیر مستقیم از رنج لذت ببرد، دیگر به نظرش رنج عبث نمی آید. رنج نشان می دهد که هنوز فراموش نکرده ایم. رنج به خاطره طعم می دهد. رنج گواهی عشق است...
◾️ کم کم داریم به انتهای این سفر نزدیک می شیم. در این اپیزود به شهر سوم رسیدیم. شهر فراق و جدایی و هجران. تنها یک قسمت به پایان مجموعه "قطار" باقی مانده.
▫️این قسمت، می تونه اپیزود خیلی خوبی برای افرادی باشه که هنوز با سوگ عاطفیشون در کشمکش هستن. اگر دوست و یا عزیزی از شما درگیر دنیای تاریک و سیاه جدایی و فراقه، حتما این اپیزود رو باهاشون به اشتراک بگذارید تا شاید بتونیم مرهمی بر زخماشون باشیم و بینشی عمیق و روشن برای ادامه راه بهشون هدیه بدیم.
🔊 اپیزود بیست و چهارم، قسمت ششم مجموعه “قطار” منتشر شد.
کتاب استفاده شده در این قسمت:
عکاسی، بالون سواری، عشق و اندوه/جولین بارنز/ترجمه عماد مرتضوی
Instagram: Hermes.pod
-
◾️ هر بار که از خواب بیدار می شم، به این فکر می کنم که به چند شکل و چند صورت دیگه می خوای به خوابم بیای. خسته شدم از خواب دیدنت…
زمانی که با او همنشین بودم، هرگز او را در رویا نمی دیدم. حالا از هم دوریم اما در رویا با هم هستیم و عجیب اینکه از زمانی که با انسان های مهربان در همسایگی اینجا آشنا شده ام، تصویر او را در رویا می بینم. گویی می خواهد به من بگوید: هر چه می خواهی این سو و آن سو نگاه کن؛ مطمئن باش موجودی دلربا تر و محبوب تر از من نخواهی یافت. و اینگونه سیمای او در هر رویای من جلوه گر می شود.
▫️هر داستان عاشقانه، بالقوه، داستان اندوه نیز است 🖤
🔊 اپیزود بیست و سوم، قسمت پنجم مجموعه “قطار” منتشر شد.
کتاب های استفاده شده در این قسمت:
عکاسی، بالون سواری، عشق و اندوه/جولین بارنز/ترجمه عماد مرتضوی
خویشاوندی های اختیاری/ گوته/ ترجمه سعید پیرمرادی
لطف می کنید اگر که پادکست رو دوست داشتید از ما حمایت کنید و به دوستان و اطرافیانتون معرفیش کنید🌷
Instagram: Hermes.pod
-
◾️تو مسیرمون به سمت شهر دوم، گپ دوباره ای با مهدی زدیم تا به ایستگاه برسیم. بعد با باران پیاده شدیم تا از شهر دوم بازدید کنیم. شهر دوم(حین رابطه) هم محله ها و اهالی زیبا و قشنگ داره که در آرامش مشغول امرار معاشن، هم محله های تاریک و سیاهی که اهالیش، کم کم مقدمات رفتن به شهر سوم رو فراهم می کنن. چهار اسب مخوف و کلیدی، عامل دسته بندی و مرز بندی این محله ها و افراد هستن.به جرات اگر به این چهار نماد در روابط عاطفی و جدی اهمیت داده باشه، می شه تا میزان بسیار زیاد و حائز اهمیتی، احتمال اینکه رابطه به شکست و جدایی کشیده بشه رو پایین آورد. با وجود اینکه اکثریت فکر میکنن که دیگران نقش مهمی رو در نابسمانی روابطشون بازی می کنن، خودشون اصلی ترین عاملی هستن که رابطه رو به سمت نابودی می کشونن.
- کاش هممون یه دونه از این کنترلا تو زندگیمون داشتیم.
+ این کنترلا تو تک تک هر کدوممون وجود داره؛ فقط کافیه رجوع کنیم به خودمون.
🔊 اپیزود بیست و دوم، قسمت چهارم مجموعه “قطار” منتشر شد.
لطف می کنید اگر که پادکست رو دوست داشتید از ما حمایت کنید و به دوستان و اطرافیانتون معرفیش کنید🌷
Instagram: Hermes.pod
-
◾️ تو دوره زمونه ای که رفته رفته مفهوم عشق و رابطه سالم کم کم در حال کم رنگ شدنه یا به نوعی محو شده، تو زمونه ای که عمق و بقای روابط عاطفی کم تر و کم تر میشه و تو عصری که اکثریت به جای شک کردن و تامل به درون خودشون عشق و زیر سوال می برن، براتون بیشتر از زیبایی های عشق و ملزوماتش از منظر خودم صحبت کردم.
بعد از بازدید از شهر اول(پیش از رابطه) در قسمت قبل، دوباره سوار قطار شدیم تا این بار عازم شهر دوم(حین رابطه) بشیم…
لطف می کنید اگر که پادکست رو دوست داشتید از ما حمایت کنید و به دوستان و اطرافیانتون معرفیش کنید🌷
متن ابتدای اپیزود از کتاب "چهل نامه کوتاه به همسرم" از نادر ابراهیمی
Instagram: Hermes.pod
-
در ادامه ی مسیرمون به سمت شهر اول، لا به لای صحبتامون با باران، گپی با بهروز میزنیم و بعدشم قهوه نیمارو براش می بریم و به صحبتاش گوش می دیم. در نهایت به شهر اول می رسیم و از قطار پیاده می شیم...
Instagram: Hermes.pod
Telegram: @HermesPod
-
در راستای اپیزود هجدهم ، با باران سوار قطار می شیم تا به سمت شهر اول حرکت کنیم. در قطار افراد دیگری هم حضور دارند که باران با اون ها آشنا میشه ...مجموعه قطار هرمس آغاز شد.Instagram: Hermes.pod
-
"همه میخواهند که مستقل باشند، اما در عین حال افراد میخواهند که خود را با دیگران پیوند دهند. میخواهند که با دیگری نزدیک باشند، هر چند نزدیکی با دیگری به معنای قربانی کردنِ آزادی خود از پاره ای جنبه ها است"
سارتر: علت آنکه انسان موجودی پوچ است این است که میخواهد خدا شود، در حالی که هیچ خدایی وجود ندارد.
دموکراسی چیست و چه ارتباطی با رمانتیسم دارد؟ تاثیرگذارترین فیلسوف عشق در مکتب اگزیستانسیالیسم که بود و چه گفت؟ رویکرد انتخابی شما در لحظات تصمیم گیری کدام است؟ عقل یا احساس؟
شنونده قسمت پایانی مجموعه #فلسفه_عشق باشید.
در این قسمت به ارتباط دموکراسی و اگزیستانسیالیسم با رمانتیسم خواهیم پرداخت.
Instagram : Hermes.Pod
-
"در جایی که میتوانند شهوت داشته باشند نمیتوانند عشق بورزند، و در جایی که میتوانند عشق بورزند نمیتوانند شهوت داشته باشند"
شوپنهاور: عشق همیشه کور است و کسی که عاشق میشود دیگر به فرمان عقل توجهی ندارد.
ارزیابی و ارزش بخشی چه مفهومی دارند؟ دیدگاه شوپنهاور، فروید، هیوم و مونتنی درباره عشق چه بوده است؟ پیامدهای این دیدگاه برای ازدواج چیست؟ در بحث دوگانه انگاری عشق شما به کدام یک اعتقاد دارید؟
در این قسمت با دو مفهوم "ارزیابی" و "ارزشبخشی" به طور کامل آشنا خواهیم شد. مقاله "شایع ترین شکل انحطاط در زندگی اروتیک" از فروید را بررسی خواهیم کرد و نظر خانم ها را نیز در این راستا جویا میشویم.
Instagram : Hermes.Pod
-
"در بسیاری از ازدواج ها -و از جمله ازدواج های موفق- زوج ها به طریقی مرحلهی شور و اشتیاق شدید را از سر میگذرانند و با این حال میتوانند به نوعی از عشق برسند که حاصل گذرکردن از آن دوره های پر شور گذشته است"
استاندال: گرچه عشق همواره فریبنده است، اما در عین حال شادکامی انسان محقق نمیشود مگر آنکه به توهماتی که عشق پدید آورد دل بسپرد.
انواع گوناگون عشق رمانتیک چیست؟ روسو، استاندال، دوموسه، پروست و شوپنهاور در باب عشق چه گفتهاند؟ آیا عشق و اشتیاق یکی تلقی میشوند؟
در این قسمت خواهیم فهمید که عشق شهسوارانه به چه صورت عشق را" "انسانی شده" و "دموکراتیزه" کرد. در ادامه به نقش و اهداف کلیسا خواهیم پرداخت و با دو جنبش پیوریتانیسم(پاکدینی) و عقل باوری آشنا خواهیم شد.
کاور : مجسمه جیان لورنزو برنینی از سنت ترزا
Instagram : Hermes.Pod
-
"در کشورهایی که تکتک افراد را به زور میخواهند در یک قالب ثابت بگنجانند، به ویژه در حکومت های تمامیت خواه، مردم سعی میکنند بر طبق نوعی الگوی هماهنگی و سازگاری زندگی کنند و این شبیه آن است که در عشق، افراد به دنبال یکی شدن با هم باشند"
سقراط: ما همگی میدانیم واقعیت چیست. همگی به طور عینی و ملموس میدانیم که مفاهیم عمیق چه معنایی دارند، اما اندیشههایمان درهم و مغشوش است.
بنابراین کار فیلسوف این است که به ما کمک کند اندیشه هایمان را روشن کنیم.
در این قسمت به مخالفت نیچه و دیوید هیوم با افلاطون میپردازیم و با دو مضمون اساسی از فلسفه افلاطون یعنی مفهوم "استعلا" و "یکی شدن" آشنا خواهیم شد که تاثیری عظیم بر تمام تفکرات بعدی داشته است.
Instagram : Hermes.Pod
-
آیا عشق رمانتیک مفهومی جدید است؟ نقش جنبش رمانتیسم در سیر عشق چیست؟ عشق شهسوارانه و رمانتیک چیست؟ شکسپیر در این راستا چه نقشی دارد؟ نگرش و سیر فلسفی افلاطون به عشق چگونه است و چه نقشی در ایجاد مذهب داشت؟ عشق افلاطونی چیست؟ با راه حل افلاطون نسبت به گذر کردن از کشش های جنسی موافقید؟
مجموعه "فلسفه عشق" آغاز شد.
Instagram : Hermes.pod
-
فلسفه چیست؟ کلمه فلسفه به چه معناست و ریشه آن از کجا نشات میگیرد؟ وقتی از لفظ فلسفه استفاده میکنیم مقصودمان چیست؟ قلمرو های مختلف فلسفه چه نام دارد؟ ارتباط روانشناسی، جامعهشناسی، سیاست، هنر و حقوق با فلسفه چگونه است؟ لفظ سوفیست به چه معناست و در طی تاریخ دچار چه تحولاتی شده است؟
فصل دوم هرمس آغاز شد.
در این قسمت سعی میکنیم که به یک پایه و ادبیات مشترک از فلسفه برسیم تا در آینده مضامین مختلف فلسفه را بهتر درک کرده و موضوعات گوناگون را مورد بررسی قرار دهیم. برآنیم تا همیشه ذهنی پرسشگر و فلسفی داشته باشیم.
Instagram : Hermes.Pod
-
اپيزود فرعي شماره يك
فصل اول پادكست بعد از دوازده قسمت (يازده قسمت مجموعه در باب حكمت زندگي به علاوه يك اپيزود فرعي) به پايان رسيد.
بعد از استراحت و وقفه اي كوتاه فصل دوم منتشر خواهد شد. اين بهترين فرصت براي شنيدن قسمت هاي مجموعه قبليست.
هرمس را ميتوانيد در تمامي پلتفرم هاي معتبر پادكست دنبال كرده و گوش كنيد.
Instagram : Hermes.pod
-
"میتوان زندگی را به پارچهی سوزن دوزی شده ای تشبیه کرد که هر سوی آن را در یکی از دوره های زندگی میتوان دید. در نیمهی نخست زندگی، روی پارچه را و در نیمهی دوم پشت آن را: پشت پارچه چندان زیبا نیست، اما در عوض آموزنده است، زیرا ارتباط نخ ها را میتوان دید."
ولتر: هر کس روحیهی مناسب با سنش را نداشته باشد، فقط گرفتار مصائب سن خویش است.
▫️چرا دورهی کودکی را برترین دوران زندگی خود میپنداریم و آرزو میکنیم تا بدان برگردیم؟
◾️فصل ششم و اپیزود پایانی کتاب "در باب حکمت زندگی"
Instagram: Hermes.Pod
-
"کسی که در همهی حوادث آرامش خود را حفظ میکند، نشان میدهد که میداند، امکان شر در زندگی چقدر بزرگ و پر تنوع است و از این رو به آنچه در زمان حال اتفاق میافتد به منزلهی بخش کوچکی از آنچه ممکن است هنوز پیش بیاید مینگرد. آنچه طی یکسال واقع نمیشود، ممکن است در عرض چند دقیقه اتفاق افتد."
شوپنهاور: غالبا بیش از آنچه باور داریم، کوته فکریم و از سوی دیگر، خردمندتر از آنایم که گمان میکنیم.
◾️فصل پنجم کتاب "در باب حکمت زندگی" شامل چهار بخش میباشد که در این قسمت، به بخش چهارم یعنی "مسیر زندگی و سرنوشت" میپردازیم و با مقولههایی همچون : سرنوشت، سه نیروی بزرگ جهان، مسیر زندگی، بخت، رباخواری زمان، تجربه، حوادث و... آشنا خواهیم شد.
Instagram: Hermes.Pod
-
"در روابط عادی چنین است که اگر میدانستیم آشنایانمان در غیاب ما چه چیزهایی دربارهی ما میگویند، حتی یک کلمه با آنان سخن نمیگفتیم"
سعدی : بدان که نادان از مصاحبت دانا بیشتر در رنج است تا دانا از مصاحبت نادان.
◾️فصل پنجم کتاب "در باب حکمت زندگی" شامل چهار بخش میباشد که در این قسمت، به نیمهی دوم بخش سوم یعنی "دربارهی رابطهی ما با دیگران" میپردازیم و با مقولههایی همچون: شخصیت، کمبود و عیوب، انتقاد، دوستی و روابط، دوری و غیاب، عقل و هوش، نزاکت، سکوت، راز و... آشنا خواهیم شد.
Instagram: Hermes.Pod
-
"آن کس که بصیرت دارد اما در میان شیفتگانی فریب خورده قرار گرفته است، به کسی میماند که ساعتش درست کار میکند و در شهری زندگی میکند که ساعت همهی برج ها غلط تنظیم شده اند. فقط اوست که وقت درست را میداند، اما چه سود؟ دیگران همه، خود را با ساعت های شهر که وقت غلط را نشان میدهد وفق میدهند، حتی کسانی که میدانند فقط ساعت او وقت درست را نشان میدهد"
سنکا: هیچکس نمیتواند مدت درازی ماسکی که بر چهره دارد به نمایش بگذارد.
◾️فصل پنجم کتاب "در باب حکمت زندگی" شامل چهار بخش میباشد که در این قسمت، به نیمهی اول بخش سوم یعنی "دربارهی رابطهی ما با دیگران" میپردازیم و با مقولههایی همچون : طبایع پست، راه زندگی، عشق و احترام، تربیت، چهره، ماسک، وابستگی و... آشنا خواهیم شد.
Instagram: Hermes.Pod
- Mostrar mais