Episodes
-
Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa puhutaan ujostelusta ja deittailusta. Miten ujous tai introverttius vaikutti elämässäni kun kävin treffeillä ja mitä arvostin treffikumppaneissani? Vastaan myös muutamiin kysymyksiin ja oletuksiin itsestäni, sekä avaudun siitä miten esillä oleminen on vaikuttanut uniini.
-
Millaista introvertin arki on ekstrovertin kanssa? 10. jaksossa avaan ajatuksiani siitä, miten arkeni on muuttunut kun en asu enää yksin. Kerron myös mitä arvostin yksin asumisessa, mitkä asiat koin merkitykselliseksi ja ovatko nämä asiat muuttuneet.
-
Missing episodes?
-
Yhdeksännessä jaksoissa avaan millaista elämäni on kun tavoittelen unelmiani, mistä olen luopunut ja millaisissa asioissa joudun päivittäin tekemään kompromisseja itseni kanssa. Pohditaan miten oman jutun voi löytää ja miten sen löytäminen voi vaikuttaa omaan elämään. Puhutaan myös varasuunnitelmista, kuuluuko unelmiaan varten suunnitella plan b?
-
Ikäviä viestejä, anonyymejä kommentteja ja alentavaa arvostelua, miten tällaiseen tulisi suhtautua? Miksi sosiaalisessa mediassa kiusaaminen ja kiusaajat hyväksytään ajatuksena "no niitä on aina"? Entä saako kiusaajille näyttää tunteitaan? Tällaisia asioita pohditaan podcastin 8. jaksossa ja puhutaan myös siitä miten epävarmuudet voivat ohjata käytöstämme.
-
Seitsemännessä jaksossa pohditaan syitä, miksi koin nuorempana introverttiuden olevan sellainen piirre minussa josta tulisi päästä eroon. Miten yhteiskunta on vaikuttanut negatiivisesti omaan minäkuvaani ja mitä se voisi tehdä toisin tukeakseen introvertti-nuoria.
-
Kuudennessa jaksossa puhutaan kaverittomuudesta, joka tuntuu olevan yllättävän yleinen asia vaikka sen kanssa joutuu olemaankin yksin. Miten kaverittomuus on vaikuttanut minuun lapsena ja myöhemmin aikuisena, sekä millainen olisi ideaali ystäväni. Pohditaan myös että voiko sanoa olevansa kaveriton ja yksinäinen, jos maailmasta kuitenkin löytyy muutama ihminen, joita silloin tällöin näkee ja voi sanoa ystävikseen.
-
Viidennessä jaksossa vertaillaan kahdenlaista kokemusta koulumaailmasta, peruskoulumaailmaa ja aikuisiän koulutusta. Syvennytään pohtimaan, miksi ja mitkä tekijät ovat tehneet aikuisiällä kouluttautumisesta mieluisampaa ja antavampaa kuin peruskoulu lapsena. Voisiko näitä tekijöitä siirtää myös peruskouluihin? Puhutaan myös viimeisimmästä ahdistuskohtauksestani ja siitä, miten tämän podcastin nimi on syntynyt.
-
"I'm sorry I'm late I didn't want to come", tähän ja muihin yleisiin introvertti-meemeihin törmää usein sosiaalisessa mediassa. Tässä jaksossa otetaan kantaa tähän ja tämän kaltaisiin oletuksiin introverteista, osuuko vai eikö?
-
Kolmannessa jaksossa pohditaan tapoja miten olla kiltimpi ja armollisempi omalle itselleen. Miten omista häpeä-kohdistaan voi tehdä juuri sen "oman jutun" ja olla itsensä suurin fani, sekä hyväksyä itsensä sellaisena kuin on.
-
Toisessa jaksossa puhutaan asioista jotka ärsyttävät minua muissa ihmisisissä. Puhutaan mm. naapureista, epäkohteliaista asiakkaista työpaikalla ja ekstroverteistä jotka eivät ymmärrä introverttejä. Paljastan mitä olen mieltä metalcoresta musiikin genrenä ja TOP 3 huonointa ice breakeriä kun tutustuu uuteen ihmiseen.
-
Hiljaisin Tyyppi Huoneessa podcast alkaa tästä! Ensimmäisessä jaksossa puhutaan unelmista. Esimerkiksi siitä miten unelmointi on ollut suuri osa elämääni jo pienestä pitäen ja miten omat saavutukseni ovat eronneet saavutuksista joita esimerkiksi vanhempani olisivat halunneet minun saavuttavan.
-
Sonja Tirkkonen on suomalainen lauluntekijä, intohimoinen idealisti, herkkä ja utelias haaveilija, sekä myöskin hiljaisin tyyppi huoneessa. Podcastissaan hän avaa ajatuksiaan siitä, millaista on ollut kasvaa ja elää introverttina maailmassa, jossa sitä pidetään usein huonona luonteenpiirteenä. Miten se on vaikuttanut häneen ja hänen ihmissuhteisiinsa, koulutukseen ja mahdollisuuksiin työllistyä sekä tavoitella unelmiaan. Instagram @sonjahelmitirkkonen Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100068106309653