Episodes

 • Jan og Henrik snakker om Olsen Banden på sporet filmen, fra 1975.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Det er lykkedes Olsen-banden at få en masse millioner med til Spanien. Her lever de tilsyneladende et liv i sus og dus. Yvonne i særdeleshed. Men de er ikke lykkelige, og Egon har altid pengene lænket til sig. Desværre har Bøffen fået færten af pengene, og det lykkes ham at stjæle pengene. Egon ryger hjem til fængslet, og da han kommer ud har han selvfølgelig en plan. Det har Yvonne også og derfor er hun gået til politiet for at få de 90 millioner igen, og beder om et forskud. Egon vil have sine penge tilbage, og i planen indgår DSB og en rangervogn samt køreplan. Pengene er vekslet til guldbarre, og placeret i en boksvogn fra Franz Jäger. Egon har styr på det, men desværre glemmer han at DSB har skiftet til sommerkøreplanen. Det bliver en livsfarlig opgave for banden. Politiet har arrangeret sommerudflugt hos DSB og Bøffen har opdaget Olsen-bandens foretagende. Det lykkes faktisk Olsen-banden, at stjæle guldbarrerne og købe aktiemajoriteten i det norske Dovre Oil. Skattevæsenet kan dog ikke se at indtægten fra Egons handel figurerer i regnskabet og han må atter en tur bag tremmerne.  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Olsen Banden går amok filmen, fra 1973.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Der er sket ting og sager imens Egon Olsen (Ove Sprogøe) har siddet inde – Benny (Morten Grunwald) og Kjeld (Poul Bundgaard) har fået fast arbejde hos Købmand Quist (Ejnar Federspiel). Benny (Morten Grunwald) er blevet juniorchef, og Kjeld (Poul Bundgaard) lagerchef. Købmandens Ragna (Birgitte Federspiel) er blevet forelsket i Benny, men det er ikke noget købmand Quist er særlig glad ved, da han havde håbet på en akademiker. Egon må tage til takke med Dynamit Harry (Preben Kaas) da Benny og Kjeld ikke er interesseret i planen Egon har gennemtænkt i fængslet. Det drejer sig om et kup til 6 millioner kroner i kontanter - penge som ikke kan spores. Dynamit Harry er nu blevet afholdsmand, og vil gerne hjælpe Egon med planen og sammen iscenesætter de et indbrud hos en købmand. Men det viser sig at være Bennys svigerfar der ejer Forretningen, og pengeskabet er tomt. Benny og Kjeld er på overarbejde og bliver mistænkt for indbruddet, og bliver sat bag tremmer. Det lykkedes for Egon at befri Benny og Kjeld under en transport. Nu da banden igen samlet kan de fortsætte med Egons plan.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Jan og Henrik snakker om Harry og kammertjeneren filmen, fra 1961.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Det hele starter ret banalt med gamle Harry Adamsen (Osvald Helmuth). Gamle Harry er opsynsmand ude på Hr. Krauses (Olaf Ussing) bilkirkegård, og det er meningen, at han, udover at passe kirkegården, skal holde et vågent øje med kvarterets unger, så de ikke splitter bilerne helt i atomer. Der er navnlig en bestemt dreng - ham Heisenberg (Palle Kirk) - der har så travlt med disse hersens rumfartsprojekter. For tiden eksperimenterer han med bygning af en raket, og bruger alt hvad han kan finde i de gamle udrangerede automobiler. Til gengæld for at holde opsyn har Harry opnået gratis logi i en gammelt skur bygget af diverse dele fra bilkirkegården. Ja ærlig talt, er det ikke videre bevendt med Harry som opsynsmand. Han synes ungerne skal have lov til at more sig og udfolde deres kreativitet. Krause har en anden opfattelse af samme spørgsmål. Han bliver blå i hovedet af raseri når han kommer derud og ser, hvordan ungerne ter sig. Harry fortæller, at han har arvet. Nu skorter det ikke med forslag, om hvad pengene kan bruges til, men Harry har taget en beslutning. Han ved lige præcis, hvad hans arv skal bruges til. Harry vil engagere en rigtig butler, sådan én, som man kun har i England. Én med jaket og stribede bukser. Hans egen personlige tjener, der kan pusle om ham, for selvom pengene kun kan holde til et par måneder, vil han nyde hvert sekund. Og sådan går det til, at Harrys hverdag med ét slag bliver forandret. Efter annonceringen dukker Walter Kristian Fabricius (Ebbe Rode) op. Han er typen på en rigtig butler. Nu oplever Harry, hvad personlig opvartning betyder. Dette mestrer Fabricius til ug med slange. Der vokser et særpræget, varm venskab op mellem de to mænd, og da pengene er opbrugt, og deres veje skal skilles, er det ikke uden vemod, men Fabricius har en løsning på deres problem som bliver til glæde for alle parter.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Mafiaen det er osse mig filmen, fra 1974.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  "Viffer" Hansen (Dirch Passer) er blevet medlem af "familien" og er faldet godt til i den italienske mafia. Donna Elvira (Jytte Abildstrøm) Luigis datter, har et godt øje til "Viffer" og Luigi er ikke uvenlig stemt over for forholdet. Tilbage i Danmark laver han et vellykket kup. Han sælger Rundetårn til oliesheiken Abdul (Preben Mahrt) for 10 millioner dollars. Don Luigi's danske mafiaforbindelse, Emilio Costello (Poul Glargaard), fortæller "Viffer", at Luigi er meget tilfreds og at en belønning venter ham. Ikke penge, men Donna Elvira. Det er ikke "Viffers" hensigt at aflevere pengene, så han opsøger sin gamle ven Valde Sørensen (Preben Kaas), som har et trykkeri. Valde har før fusket med falskmøntneri, så han laver 10 millioner dollars i store sedler. De aftaler at de skal bytte tasker i lufthavnen, hvilket også lykkes for dem. Under turen til Italien er "Viffer" under konstant bevogtning. Vel ankommen får han sin belønning - Donna Elvira. Hun er skøn, men har en stemme, der kan få en mand til at flygte. Det lykkes også "Viffer". Samtidig i Danmark søger Abdul hjælp hos en billig smågangster og smugler, Olfert (Axel Strøby). Han vil betale ham 2 millioner for at skaffe ham, hans penge tilbage og dermed få oprejsning for den tort, som "Viffer" har tilføjet ham. "Viffer" er vendt tilbage til Danmark og han tager ind til Valde for at hente pengene fra kuppet. Han tyr igen til en af sine utallige forklædninger for at undgå sine forfølgere. Under flugten bliver han indlagt på den lukkede afdeling hos den gale overlæge Gudmund Brikse (Ulf Pilgaard) med akut hukommelsestab. Under opholdet lykkes det ham at kopiere et billede til en værdi af 2 millioner. Under en del turmult lykkes det ham at flygte. Don Luigi og Donna Elvira er kommet til Danmark for at kræve "Viffer" til regnskab for brudt ægteskabsløfte - enten Donna Elvira for livstid - eller !!!!

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Mig og mafiaen filmen, fra 1973.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Charmørsvindleren Victor "Viffer" Hansen (Dirch Passer), laver sammen med vennen Richard Abelsteen (Klaus Pagh) et Millionkup i Sverige, forklædt som svensk diplomat, repræsentant for kongehuset, franarrer de en italiensk forretningsmand Vittorio Fercci (Poul Bundgaard) 10 millioner svenske kroner, ved at arrangere et giftermål mellem kongen og Vittorio's datter Marcellina (Susanne Heinrich). Efter kuppet flygter de til Danmark, og videre til Schweiz, men i lufthavnen bliver "Viffer" arresteret, for at have solgt en fremmed mands hund, og idømmes 6 mdr's. fængsel. Vittorio opsøger mafiabossen Don Luigi (Freddy Albreck) for at få hævn over "Viffer. Richard er i mellemtiden kommet til Schweiz, og sat pengene i en bank. Han opsøger "Viffer" i fængslet, for at fortælle ham hvilken bank, og Box nummer, men han vil intet høre, fordi han taler i søvne. Umiddelbart efter løsladelsen, hvor Richard henter "Viffer" bliver de jagtet af mafiaen. Richard bliver slået ihjel, men inden han dør, når han at fortælle "Viffer" at han har anbragt numrene "bagpå". "Viffer" tror han har numrene tatoveret på ryggen, og da han vil hente Richard hos bedemanden, er Richard blevet kremeret. "Viffer" finder et billede af Richard, med 4 pigenavne, alle har et hjerte tatoveret på ballerne, hvor der står 2 numre, og bogstaver, og så går han på jagt efter dem. Iført den ene fantasifulde forklædning efter den anden. Efter mange genvordigheder får han samlet brikkerne, også er der banko. Hans vej krydser 2 magtfulde mafiabosser, den ene vil have ham levende, og alle pengene, den anden ønsker ham død. "Viffer får derfor uventet hjælp af den første mafiaboss, og hans håndlangere.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Sømænd og svigermødre filmen, fra 1962.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Der er travlhed i rækkehuset hos familien Middelboe i Helsingør. Husets eneste datter, Bitten (Lone Hertz) skal giftes, og hendes mor, Emma Middelboe (Jessie Rindom Lauring) har travlt med at sætte alle i sving. Stakkels tante Rosa (Lily Broberg), der ejer en udpræget evne til altid at gøre det forkerte på de mest fortvivlede tidspunkter, er næsten ved at bryde sammen ved synet af brudekagen. Lige som de øvrige bryllupsforberedelser minder den hende alt for meget om den gang da hun selv skulle giftes, men blev svigtet foran alteret. Maskinerne i bunden af DSB-færgen fra Helsingør til Helsingborg larmer så meget, at maskinmester Henry Middelboe (Kjeld Petersen) ikke føler sig særlig generet af Emmas stemmeudfoldelse, da han kommer hjem. Mange års ægteskab har vænnet ham til tonen, og han trækker sig stilfærdigt tilbage til sine marsvin i ’Kahytten’, hans private hule. Nabokonen fru Kjær (Aase Werrild) har en evne til at dukke op på de mest ubelejlige tidspunkter, og hun tilbyder at brudgommen kan bo hos hende, for han må jo ikke se bruden før brylluppet – det betyder ulykke. Så dukker Peter Jensen (Ove Sprogøe) op. Med sig har han sin gode ven og forlover Kanusti (Dirch Passer). Kanusti er ikke særlig glad for tanken om sin rolle i brylluppet; han vil meget hellere hjem til Assens, og det var måske også klogest om han havde gjort det, for hans entré i det middelboeske hjem er nærmest en katastrofe. Bittens kusine, den veldrejede, smukke Yvonne (Judy Gringer), som skal være brudepige, bøder noget på Kanustis humør. Som brudens far har Henry i virkeligheden det vanskeligste job: Bryllupstalen. I dagevis har han fortvivlet prøvet at sætte en tale sammen, men uden held, og da de tre sømænd tilsyneladende går i vejen derhjemme, beslutter de at gå i byen for at fejre Peters sidste aften i frihed. Det går lystigt til i ’Skipperkroen’, og da Peter og Kanusti finder ud af, at de vil skrive en bryllupssang, kommer Henry i tanker om sin ufærdige bryllupstale. Det eneste ord han ikke er i tvivl om er ’Skål’, så det er tre opstemte Sømænd, der sent på aftenen kommer hjem til ’svigermor’. Samtidig kommer fru Kjær styrtende og meddeler, at hun alligevel ikke kan have Kanusti og Peter boende. Tante Rosa opdager et blødende hjerte i kaffegrumset og tager det for et dårligt varsel om brylluppet. Men Emma er ikke sådan at tage pippet fra. Der bliver redt op til Peter og Kanusti i stuen, men Kanustis størrelse gør det besværligt for Peter også at få plads på sofaen, så Peters søvn bliver meget urolig, og da Tante Rosa kommer til at røbe, at Emma har arrangeret at det unge par skal bo i et hus længere nede på vejen, går det helt galt. Peter vil selv bestemme hvor han og Bitten skal bo, og det skal i hvert fald være så langt væk fra svigermor som muligt. Da bryllupsdagen oprinder, har Peter lagt en plan, så dagen får et noget anderledes forløb end planlagt. Alt ender dog i fryd og gammen, men først efter svigermor er sat alvorligt på plads. Yvonne og Kanusti finder ud af, at de måske burde følge Bitten og Peters eksempel.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Rekrut 67 Petersen filmen, fra 1952.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Grete bor i en ejendom på Christianshavn sammen med mange festlige mennesker. Blandt andet viceværten (Rasmus Christiansen) og mælkemanden (Henry Nielsen). De kævles hver dag, men er alligevel de bedste venner. På 2. sal bor Anna Mogensen (Kate Mundt). Hun har lige født en lille pige, som hun vil kalde Marianne. Hver dag kommer Grete med morgenmad til hende og den lille, inden hun tager på arbejde. I samme ejendom bor doktor Christiansen (Ib Schønberg), som tilser mor og barn dagligt. Da papirerne til det offentlige skal udfyldes, kan Anna kun oplyse, at faderen hedder Peter. Han er tømrer og stammer engang imellem. Grete arbejder i køkkenafdelingen i et stormagasin. Hun eksperimenterer i det skjulte med potter, glas og pander som musikinstrumenter. Ved personalefesten har hun stor succes, da hun optræder med sine "køkken-inventar-instrumenter". Næste dag bliver hun kaldt til direktørens kontor, der spørger hende, om hun vil optræde med sit nummer ved et privat selskab i hans hjem i Vedbæk. På Christianshavn kommer doktor Christiansen hjem fra en fødsel i Dragør. Taxa chaufføren (Dirch Passer), som han har kørt med, har et system. Han gætter på, om det blev en dreng eller en pige. Gætter han rigtigt, betyder det at han skal tippe. Fru Rasmussen (Henny Lindorff) er kokkepige hos direktøren. Hun er fortvivlet. Hendes søn Peter (Buster Larsen), som er soldat, er slået totalt ud. Han er i besiddelse af et fortroligt brev, som skal afleveres Express til kaptajn Fang (Gunnar Lauring). Grete klæder sig resolut i Peters uniform. Så tager hun Peters motorcykel og kører til kompagniet med brevet. Inden hun ved af det, er hun på manøvre som kaptajn Fangs private ordonnans. Efter mange prøvelser lykkes det hende at undslippe. Vel hjemme i villaen, hvor Peter er kommet til sig selv, afslører han at han stammer. Resolut tager Grete ham med til Christianshavn - har hun mon taget fejl?

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Sommer i Tyrol filmen, fra 1964.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Der hvor sommersolen skinner og Alperosen gror, hvor himlen er så blå, så blå, i de smukke Østrigske Alper nær Sankt Volfgang i Zalskammergut, finder man Gästhaus ’Den hvide hest’. Overkelneren Leopold Brantmeyer (Dirch Passer) er dødeligt forelsket i den smukke kromutter, Josepha Vogelhuber (Susse Wold). Hun nærer ikke de samme følelser for Leopold og afviser hans tilnærmelser. Josepha til gengæld er forelsket i fabrikant Sigismund Sülzheimer (Ove Sprogøe) fra Düsseldorf. Sigismund er noget af en kvindebedårer, som aldrig lader en chance for en flirt gå fra sig. Han er en trofast stamgæst i ’Den hvide Hest’, som han gæster hvert år. Han bor altid på værelse nr.4, hotellets bedste, og dette værelse har Josepha reserveret til ham. ”Desuden kan man ikke være andet bekendt” siger Josepha. Hun tror, at det er Sigismund, der har sendt hende røde roser hver dag den sidste måned. Da Leopold fortæller hende, at det aldeles ikke er Sigismund, men ham selv, der har sendt roserne, bliver hun rasende.

  Det kommer til et opgør mellem Leopold og Josepha. Leopold forlader ’Den hvide Hest’. I Byen hører han, at Kejser Franz Joseph 2 (Peter Malberg) vil gæste ’Den hvide Hest’. Leopold overbringer Josepha nyheden. Hun genantager Leopold, men først efter, at han har fået gennemtrumfet nogle forandringer. Müller og Sigismund slår deres firmaer sammen. Nu kommer de jo i familie med hinanden. Kejseren ankommer, og han formår at åbne Josephas øjne. Da Leopold pga. gemytternes uoverensstemmelser igen vil forlade ’Den hvide Hest’ og Josepha i hans skudsmålsbog skriver, at han er ansat på livstid i ’Den hvide Hest’ går det op for ham, at endelig har han vundet sin Josepha.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Majorens oppasser filmen, fra 1965.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Den fortravlede forretningsmand Søren Justesen (Axel Strøbye) der er plaget af sviger moderen Fru. Jensen (Else Marie Hansen), og børnene Lisbeth (Sisse Reingaard), Bente ( Bente Messmann), for slet ikke at tale om hans plagsomme nabo Kærbo (Karl Stegger), som han udkæmper en drabelig vandkamp med over hækken. Søren beslutter efter at have set en campingvogn på en tankstation, at sådan en må familien have. Ferien står for døren, og børnene har deres egne planer, Lisbeth skal til England med skolen, og Bente skal på spejderlejr, og svigermor vil sikkert betakke sig for at campere. Søren glæder sig til, at holde ferie alene med sin kone Marianne (Lily Broberg) men ak sådan skulle det ikke være, Lisbeths Englandstur går i vasken, og Bente melder afbud til spejderlejren, da campingvognen står for døren. Svigermor syntes det er en glimrende ide, så hun inviterer sig selv. Og sådan gik det til, at fra at være alene, var de pludselig fem. Ved skæbnens lunefulde spil dukker Sørens plagsomme nabo op på samme campingplads, sammen med fruen (Ebba Amfeldt) og sønnen Kim (Christoffer Bro), og tilmed bliver de naboer, så kan stridighederne hjemme fra vejen fortsætte, indtil svigermor får dem forsonet. De unge derimod har ingen problemer, de har et godt øje til hinanden, uden at forældrene ved noget om det. Campinglivet med sine fornøjelige bekendtskaber, og vanvittige situationer, som familien kommer ud for, kan mange nok nikke genkendende til. Den opfindsomme svigermor sørger for at datter og svigersøn intetanende sendes på en lille ekstra ferie, da det endelig går op for hende, at de egentlig gerne vil være alene, bare for en gangs skyld. Men hvordan klarer de sig (Søren) alene uden noget at brokke sig over. ?

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Majorens oppasser filmen, fra 1964.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  I de gode gamle dage, da mennesket troede, at de kunne lære at flyve af fuglene, blev der gjort mange forsøg, især af den danske familie Edison Hansen. Ingen havde dog held med at komme i luften. Den senere eksperimenterende Thomas Edison Hansen (Dirch Passer) opfinder en raket, som han tilbyder forsvaret, men de tror ikke på projektet. For at bevise over for dem, at den fungerer, affyrer han raketten med sig selv ombord, for aldrig mere at vende tilbage. Centrum for begivenhederne flyttes nu frem til vor tid. Det misforståede raketgenis enke (Ghita Nørby) er bekymret over, at hendes søn, der aldrig har kendt sin far, fortsætter raketeksperimenterne, men hun forstår også godt sønnens ønske om at redde familiens ære. Danmarks nye forsvarsminister (Dirch Passer) kræver, at alle, der ikke har været soldat, skal møde til en ekstraordinær session. På vej til sessionen er Thomas Edison Hansen fast besluttet på at blive kasseret. Men så møder han Lise Clausen (Judy Gringer), hvis bil er gået i stå. Dette møde ændrer hans planer totalt. Hun er nemlig datter af majoren i Sandbjerglejren, hvor Thomas skal møde op. Thomas bliver rekrut 613 og han bliver hærens hidtil hårdeste prøvelse. Oversergent Mikkelsen (Poul Thomsen) prøver alt for at slippe af med 613, der efterhånden har anrettet betydelige psykiske og materielle skader. Det ser ud til at det lykkedes, da 613 ødelægger oberst Madsens (Karl Stegger) bil. Sorteper - eller 613 - sendes nu videre til major Clausen (Ove Sprogøe). Han skal være majorens oppasser. Da majoren finder ud af, at obersten står bag ideen, skal dette hævnes. Men 613 får, takket være datteren Lise og evnen til at lave punch, en berusende succes. En række dramatiske begivenheder omkring en formodet spionhistorie, fører 613 i kontakt med forsvarsministeriet. Det viser sig, at han har særdeles gode forbindelser på Christiansborg. Han bliver ofte opsøgt af en smuk ung mystisk kvinde Frk. Severinsen (Hanne Borchsenius), som han fører samtaler med i enerum. Alle spekulerer på, hvem hun er.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Ved kongelunden filmen, fra 1953.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  De to gamle venner og naboer fra kolonihaven i Kongelunden murer Jens Rasmussen (Henry Nielsen) og tjener Olsen (Ib Schønberg) er på vej hjem, Jens er i et forrygende humør, mens Olsens humør er på nulpunktet, han er lige blevet fyret fra sit job i Nyhavn. Jens prøver at live ham op med en sang, men opgiver, du er alt for pessimistisk siger Jens, du har et dejligt hus, en sød kone, og en smuk datter, hvad kan du forlange mere. På et autoværksted i byen arbejder Rasmussens søn Jørgen Rasmussen (Louis Miehe-Renard) sammen med sin gode ven Knud Hansen (Buster Larsen) - begge som mekanikere. Jørgen Rasmussen er forlovet med Olsens datter (Birgit Sadolin). Knud viser Jørgen et brev han har modtaget fra Anna hans forlovede, hun skriver at hun har været ved lægen, og fået vished om, at hun er gravid, og hun er ulykkelig, og gerne vil tale med ham samme aften. I omklædningsrummet på værkstedet får Jørgen og Knud byttet deres jakker, som for øvrigt er fuldstændigt ens. Den lange cykeltur fra København mod Kongelunden, samt det gode vejr, tager hårdt på Olsen og Rasmussen, de slår sig ned i grøftekanten og deler 2 bajere - transportomkostninger - siger Jens. Olsen medbringer nemlig på sin Long John en kasse bajere, som skal bruges til musikforeningens prøveaften samme dag. Beboerne i havekolonien vender efterhånden hjem fra arbejde, også sporvognskonduktør Svendsen (Dirch Passer) og hans kollega vognstyrer Iversen (Ove Sprogøe) som selvfølgelig har indrettet sig temmelig originalt - i en gammel udrangeret sporvogn. Jørgen fortæller Anne Marie at han skal ind til Knud til polterabend, og kan ikke være sammen med hende, da han har lovet Knud, at komme. Hun finder et brev som han har tabt, det er fra en pige der hedder Anna, og hun tror, at Jørgen har en affære, og bryder forholdet. Han står ganske uforstående overfor, hvad der er årsag til hendes opførsel, hun har ikke fortalt ham om brevet. Anne Marie kommer ud for den pigeglade ingeniør Valter Bruun (Verner Thaysen), men Jørgen kommer hende til undsætning, og hun besinder sig. Svendsen og Iversen skal på andejagt en nat, og dertil har de fremstillet en perfekt camouflage. Olsen og Rasmussen kommer op og toppes om placeringen af en flagstang, det resulterer i at de bliver forrygende uvenner. Olsen får et job på kroen i Dragør, og familien Rasmussen tager ud for at besøge ham, kan besøget fjerne uvenskabet mellem de to gamle venner, og skyder Svendsen og Iversen nogle ænder?

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Pigen og pressefotografen filmen, fra 1963.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Pressefotograf Bastian (Dirch Passer) og Lene (Ghita Nørby) er et godt team for ugebladet 'Tit og Lyt'. Bastian anvender utraditionelle metoder for at få det perfekte skud i kassen. Lene bruger sin charme for at skaffe den bedste historie. Axel Gormsen (Axel Strøby) overraskes på kontoret i en misforstået situation med sin sekretær Yvette (Judy Gringer). Lene og Bastian skal lave en artikel om ''Ugens ægtepar''. Tilfældet vil, at det bliver Gormsen og frue (Hanne Borchsenius). For at undgå skandale, lover Gormsen Lene og Bastian en lejlighed i en af hans ejendomme, mod at han får billederne. Lene og Bastian indgår et proformaægteskab for at få lejligheden. Lene betror en kollega Søren (Poul Hagen), at hun elsker Bastian. Søren lover at hjælpe Lene. Han har en ven som vil udgive sig for at komme fra bolignævnet. Ægteskabet går ikke, så Lene flytter, men så melder Lenes forældre Oberst Arnold Kristiansen (Bjørn Watt Boolsen) og fru Charlotte (Bodil Steen) deres ankomst.

  Tekst fra danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Det var på Rundetårn filmen, fra 1955.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Det er sommer og søndag og de 2 smukke søstre Johanne Hald (Anne Marie Juhl) og Grete Hald (Bodil Miller) cykler til Hornbæk for at bade. I en af skyskraberne på Bellahøj bor den pigeglade Landsretssagfører Viggo Hartsen (Kjeld Petersen) sammen med sin kone Kirsten (Bodil Steen), som er meget jaloux. Bølgerne gik højt aftenen i forvejen, hvad man ser et tydeligt bevis på. Et andet sted i byen, i et pulterkammer på loftet, finder vi sæsonarbejderen Lasse Larsen (Buster Larsen). Han bringer juletræer ud. Han er samtidig lidt af en plattenslager og altid på jagt efter nye ofre, som han kan snyde eller rulle. Hos Fru Hambro (Clara Østø) logerer de 2 musikere Hans Ramløse (Dirch Passer) og Poul Jensen (Ove Sprogøe). Der bliver telefoneret efter dem. De skal møde til prøve kl. 11 på deres arbejdsplads Restaurant "Rundetårn". Mens de 2 unge piger er ude at bade, kommer Lasse forbi. Han stjæler deres cykler med tasker og tøj. I en pung, fra en af taskerne, finder han en præmieobligation. Han dukker op på "Rundetårn", hvor han sælger obligationen til Hans og Poul. Hos Hartsen er der stadig krig på kniven. Viggo har købt en ny bil og foreslår at de kører en tur op ad Strandvejen, men Kirsten kan ikke komme med. Hun skal til sin mors fødselsdag. Viggo lover at hente hende på tilbagevejen. Johanne og Grete, som nu kun har deres badetøj på, stopper en bil for at få et lift til København. Det er landsretssagføreren. De betror sig til ham og han giver dem sin adresse, hvis der er noget han kan hjælpe med. Uheldet vil, at han i et vejkryds passerer en Taxa med sin kone, Hun bemærker hans selskab. Da han ankommer til sviger moderen for at hente Kirsten, kommer det til et opgør, og han bliver smidt ud, Kirsten bliver hos sin mor. Hans læser i avisen, at de har vundet den store gevinst på 200.000 kr. Samtidig opdager pigerne at deres obligation er udtrukket. De kan huske nummeret fordi det er Johannes fødselstal 29 9 1936 (2991 936). De henvender sig til damen (Asta Esper Hagen Andersen) i finanshovedkassen. Her forklarer de sagens sammenhæng, men hun kan ikke hjælpe dem, da obligationen er et ihændehaverpapir, hvilket vil sige, at den der kommer med den, kan få pengene udbetalt, medmindre at nogen kan bevise, at vedkommende ikke er den rette indehaver. Pigerne kommer i tanker om den venlige sagfører, så de henvender sig til ham for at beder om hjælp, Da Hans og Poul vil hæve deres gevinst, må de opgive deres navn og adresse og aflevere obligationen, som de får en kvittering for. Pigerne får på en måde Hans og Pouls adresse og de tager ind til sagføreren igen. Han finder ud af, hvordan de kan komme i kontakt med Hans og Poul. Han tilbyder at ledsage dem til restaurant "Rundetårn". Her fortæller de Poul og Hans, at obligationen er deres, men Poul og Hans afviser dem. Selv om der står en obligation imellem dem, føler de sig alligevel meget tiltrukket af hinanden. Poul og Hans lider af samvittighedsnag, og opsøger pigerne næste dag, for at foreslå dem at dele pengene med dem. Men pigerne synes der er noget mugget ved det, og afviser det. Den dag pengene bliver udbetalt, mødes de ved Rundetårn, og på toppen af tårnet frier de til pigerne. Lasse er imellem tiden dukket op på Rundetårn. Han forsøger at stjæle pengene, men det lykkedes ikke for ham. Han når da lige at kaste tasken med pengene ud over kanten på Rundetårn, så den hægter sig fast på siden. Han bliver af Hans og Poul beordret til at hente den igen. Han betinger sig at han får en andel i pengene. Hans, Poul og pigerne indvilger i det og han kan nu få sin store drøm opfyldt: En dejlig frugtvogn, og alt ender som det skal. Det troede Viggo også, da Kirsten atter vendte hjem, men ak, så heldig var han ikke.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Pigen og greven filmen, fra 1966.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Da den unge forkælede grev Ditmar Gyvelstjerne (Peter Steen), efter 1 års ophold i Amerika hvor han har studeret landbrug, vender hjem, opsøger han sin gamle kærlighed korpigen Susanne Hansen (Lene Tiemroth) på det teater, hvor hun danser. Hun lover at tage med ham hjem til godset Gyvelsten. Hvad han ikke ved er, at han er far til en datter, Susanne har født, mens han var bortrejst. Ved et uheld kommer babysitteren og suffløren Andreas Lillelys (Dirch Passer) og datteren lille Lulu med til godset. Andreas og Lulu bliver antaget for at være den nye hushovmester Nielsen og hans lille datter. Andreas accepterer dette for således at kunne hjælpe Susanne i det fine selskab. Susanne møder kun foragt fra den fine familie enkegrevinde Constance (Karin Nellemose) og komtesse Irene (Malene Schwartz) og kun Susannes ligefremhed og ukuelighed, får vendt den almindelige foragt til respekt. Filmen ender med et høstgilde, og her beslutter Susanne, at nu er tiden inde til at fortælle Ditmar, at Lulu er hans og hendes barn.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om I Kongens klæ'r filmen, fra 1954.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  I firmaet Petersen Petersen og Petersen A/S opdager lagerforvalter Jensen (Ib Schønberg), at der er skjult narkotika i nogle baller Kapok, afsendt fra Müller i Hamburg. Grosserer Johan Petersen (Kjeld Petersen) forsyner sig med lidt rigeligt cognac for at dulme nerverne og beslutter, at tage til Müller i Hamburg for at få en forklaring. Men den skal findes et helt andet sted, Nicolaj Hansen (Buster Larsen) og Jens Hik (Arthur Jensen), to snedige smugler, bliver opdaget, da de henter narkoen ude på Øresund, skarpt forfulgt af tolderne, sejler de ind i frihavnen, og gemmer varerne i Petersen, Petersen og Petersens pakhus. Johan Petersen som er blevet temmelig beruset, bliver stoppet af Politiet for spirituskørsel, og er indædt ond i sulet da han kommer hjem. Hans kone Karoline (Erni Arneson) foreslår ham en kold dukkert i Øresund for at dulme sit raseri. Han bliver ikke mildere stemt da han støder ind i en tidligere ansat i hans firma, nu løjtnant Henrik Grøn (Louis Miehe Renard), som sværmer for hans datter Elsebet (Elsebet Knudsen). Under deres skænderiet gør han Henrik opmærksom på, at han ikke kender ham, og at han er luft for ham. Nicolaj og Jens Hik er på vej til Johan Petersen’s privatbolig på Strandvejen. De møder 2 betjente som fatter mistanke til dem, og de flygter hver sin vej. Nicolaj ser Johan Petersen gå i vandet, og ser sit snit til at stjæle hans tøj. Han hænger sit eget i stedet for. Efter vandgangen kan Johan ikke finde sit tøj, og må tage Nicolaj's på. Samtidig i Hjemmet ankommer den nye stuepige Oline (Bodil Steen). Karoline er meget forvirret hun skal i byen, og lader Oline ene hjemme i villaen. Da Johan prøver at komme ind, tilkalder hun politiet, hun benægter, at kende noget til ham. I hans lomme finder politiet en indkaldelsesordre til militæret, lydende på navnet Nicolaj Hansen, så de afleverer ham på kasernen. Her bliver han taget under ’Kærlig’ behandling af Søren Rask (Dirch Passer) nr. 66 og Jens Rasmussen (Ove Sprogøe) nr. 65. Johan bliver ved med at påberåbe sig, at det er en fejltagelse, men ingen tror på ham, han opdager at Henrik Grøn er tjenestegørende på kasernen. Johan beder ham om, at fortælle hvem han er, men Henrik minder ham om den samtale, de havde sidst de så hinanden. Oline som er kæreste med 65, forsyner dem med alskens goder fra grossererens køkken, og under et besøg, fortæller han Oline hvor hun kan finde cognacen. Johan betror sig til 65, 66 og Oline, som lover at hjælpe ham af med, de belastende varer han har på sit lager. Under en øvelse ’låner’ de en lastvogn for at kører til firmaet og hente narkoen. Her overrasker de Nicolaj og hans kumpaner, det kommer til et vældigt håndgemæng. Det lykkedes Smuglerne at slippe væk, men de er så uheldig, at de kører op af de sliskerne og ind i lastbilen. Og bliver transporteret til Kasernen. Her bliver Nicolaj endelig langt om længe indlemmet i Kongens klæ’r.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Sjov i gaden filmen, fra 1969.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Under et natlig indbrud i en villa i Københavns omegn, bliver Peter Jensen (Dirch Passer) overrasket af den lille Winnie (Winnie Mortensen). Hun truer ham med en pistol og forlanger, at han tager hende med - væk fra de væmmelige mennesker, som hun bor sammen med i huset. Peter tager hende og hendes bamse med til den lejlighed, som han deler med Erik Rasmussen (Willy Rathnov). Denne er lidt betænkelig ved arrangementet og beder om en forklaring. Winnie fortæller, at hendes forældre er blevet dræbt ved en bilulykke og at hun var kommet til Danmark for at bo hos sin faster Anna, som hun aldrig har set, og at en rar mand havde fulgt hende til flyveren og foræret hende bamsen. I Københavns lufthavn var hun blevet modtaget af en venlig mand: ”Fløjten” (Ove Sprogøe) og hans håndlangere (Arne Møller og Kurt Andersen).”Fløjten” fortalte, at faster Anna desværre ikke kunne komme og hente, og at han skal gøre det for hende. Hjemme i villaen blev hendes bagage splittet i tusind dele og hun fik ordre til at tage sit tøj af. Der fandt de heller ikke det de søgte. Herefter fik piben en anden lyd. "Hvor er det"? havde ”Fløjten” spurgt. Det havde hun ikke kunnet svare på. ”Fløjten” og hans kumpaner var da taget tilbage til lufthavnen for at undersøge, om der var uafhentet bagage. Så var det, at Peter blev overrasket af Winnie. Han og Rasmussen er ansat i politiet og de var blevet enige om at undersøge huset lidt nærmere. Politiet havde nemlig i nogen tid haft mistanke om, at der foregik noget ulovligt i huset. Imens i lufthavnen konstaterer banden, at al bagage fra fly SK 972, ankomst kl. 19,00, er udleveret. De bliver enige om at vente til næste fly ankommer. Med det ankommer den flinke mand (Ernst Meyer), som sendte Winnie til Danmark. ”Fløjten” er rasende over, at varerne ikke var med Winnies bagage. "Jeg har gemt narkoen i Bamsen" fortæller han. I stor hast kører de tilbage til villaen og opdager, at Winnie er væk. Da Winnie ikke har noget tøj, bliver de enige om at holde øje med stormagasinerne. Næste dag får ”Fløjten” øje på Winnie og Peter i Illum. Winnie havde ikke fået sin bamse med og Peter køber derfor en ny magen til. ”Fløjten” ringer efter faster Anna (Lotte Horne), som her optræder for første gang. Det viser sig senere, at hun ikke er den rigtige faster, men hun overtager Winnie fra Peter. Hun fortæller, at hun bor på Forchhammersvej 9. Her dukker ”Fløjten” op og han flænser bamsen, men bliver rasende, da han opdager, at den ikke indeholder narkotika. Imens er Peter kommet hjem. Han opdager Winnies bamse og vil bringe den til Forchhammersvej. Han afleverer den ved en fejltagelse til bagermester Jacobsens (Karl Stegger) barn. Nu opstår der total forvirring omkring bamser af samme type. Lige så hurtigt som de bliver indkøbt, får ”Fløjten” fat i dem. På et tidspunkt går det galt. Rasmussen og Peter har drevet den stakkels ekspeditrice i legetøjsforretningen til vanvid, hvilket fører til, at Peter til sidst bliver arresteret. Chefen (Carl Ottosen) er rasende. Han beder Peter om kun at beskæftige sig med det, han har forstand på. Han bliver degraderet til færdselsbetjent, og vi oplever, senere hvordan han dirigerer trafikken på Sct.Hans Torv. Her lykkedes det ham at lave totalt trafikkaos. Nu tager begivenhederne fart: Alt går så hurtigt at det er svært at følge med i udviklingen, men, som det sømmer sig for god dansk underholdning, lykkes det endelig til sidst ordensmagten at udrede trådene.

  tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Færgekroen filmen, fra 1956.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Den kgl. privilegerede færgekro i Hørby ejes og drives af de 2 gode venner, Erik Hansen (Dirch Passer) og Lars Tofte (Ove Sprogøe). Foruden kroen ejer de den lille færge, som holder dem i forbindelse med fastlandet. Dyrlægen (Carl Johan Hviid) skal, sammen med proprietær Ravn (Kjeld Petersen), til bestyrelsesmøde i Landbobanken, angående den nye færgerute. Lars tror ikke rigtig på historien. Den har været fortalt så tit, men det er aldrig blevet til noget. Landsretssagfører Ermandsen (Poul Müller), som skal have et møde med interesserede i ruten, bliver ringet op af sin kommende svigersøn Johan Ranggaard (Henrik Wiehe), der spørger om nogen har tænkt på, at ejeren af Hørby Færgekro ved kgl. konsignation har eneret på al færgefart på Fjordby. Han beder Ermandsen om at det bliver mellem dem. Senere indvier han Erlandsen i sine planer om at købe kroen. Han opsøger Erik og Lars, og fortæller at han repræsenterer ejendomsselskabet "Godthåb", som agter at rive kroen ned og bygge en benmelsfabrik. De vil ikke sælge, så Ermandsen finder en stråmand, Andersen (Buster Larsen). Han bliver sendt til øen, hvor han indlogerer sig på kroen. Med sin beskedne optræden vinder han hurtigt de 2 venners tillid. I al fortrolighed fortæller han dem, at inden længe vil den ny hurtigrute blive en realitet. En kreds af folk, der iblandt ham selv, har tegnet sig for et beløb og Landbobanken har givet deres tilsagn. Andersen holder Ranggaard og Ermandsen underrettet, og for et kontant vederlag på 5000 kr. overtales han til at snyde Erik og Lars. Tilbage på kroen fortæller Andersen, at han godt vil låne dem 50.000 kr. til modernisering mod pant i kroen og færgen. Der udfærdiges 1 pantebrev i 5 eksemplarer. På de 4 står der, at lånet er afdragsfrit, og uopsigeligt i 10 år til 1. August 1956, på det sidste er årstallet rettet til 1966. Det er Andersens opgave at få underskrifterne på dem alle, uden at Erik og Lars opdager svindlen. Da Andersen kommer med pengene og pantebrevene, går alt som planlagt. Da pengene er brugt, kommer der et brev, hvori der står, at lånet er opsagt, og skal indfries inden 10 dage. De opdager nu, at de er blevet taget ved næsen. Erik opsøger Ermandsen for at få hjælp. Her træffer han Ravn. Han er der for at fri til Kamilla (Lily Broberg), der er ansat som pige i huset. Ermandsens datter Susanne (Mimi Heinrich) byder Erik indenfor, og de to fatter sympati for hinanden. Efter tvangsauktionen, hvor Ranggaard køber kroen og færgen, tager Erik og Lars plads i huset hos Ermandsen, som fordækt ægtepar. De indvier Susanne i deres fortrædeligheder og hun skaffer dem Andersens adresse. Her finder de det 5. pantebrev med det rette pålydende 1. August 1966. Der bliver kaldt til møde ombord på færgen med alle de involverede, Her sørger Ravn for, at alt bliver sat på plads, så Erik og Lars kan få deres kro og færge tilbage.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Pigen fra Egborg filmen, fra 1969.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  To mænd mødes på et værtshus. Begge hedder John Søgaard. Den ene er evighedsstudenten (Willy Rathnov), som er en doven uforbederlig og pigeglad ungkarl. Den anden (Dirch Passer) er kok på et hvalfangerskib, lige hjemkommet efter længere tid på havet. Begge venter på en telefonsamtale med en pige, men det bliver vældigt forkludret, da den forkerte John tager telefonen. De tager en tur i byen sammen, og under forløbet ansætter studenten kokken som sin oppasser. Advokat Kurt Mikkelsen (Ove Sprogøe), igennem hvem studenten får den månedlige check fra onklen, som bor i Australien, meddeler ham, at onklen er død, og at hans underhold bortfalder. Han har dog arvet godset "Egborg". Studenten tager dertil, for at tage det i øjesyn. Han får arbejde på godset, formidlet af godsbestyrer Koch's (Karl Stegger) datter Marianne (Sisse Reingaard). Da ingen må vide hvem han er, kalder han sig Johnny, Marianne viser ham rundt på godset og fortæller, at hun vil gøre alt for, at hendes far kan blive på Egborg. Hun vil endda gifte sig med "Idioten" fra København, som har arvet Egborg. Johnny bliver glad for stedet, og ikke mindst for Marianne, så han telefonerer efter John. Han skal udgive sig for at være arvingen. Da han ankommer, bliver der en trykket atmosfære, men Koch forlanger, at alle skal behandle John med respekt. Johnny fortæller John, at han er forelsket i Marianne, og at han, John, skal fri til hende. John har imidlertid fået et godt øje til kokkepigen Rikke (Birgit Sadolin). Så da Marianne siger ja til John's frieri, forsvinder både Rikke og Johnny fra Egborg.

  Tekst fra Danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Mor bag rattet filmen, fra 1965
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Harald Hummeltofte (Asbjørn Andersen), har haft antipati mod kvindelige bilister, lige siden hans kone Dagmar (Else Marie Hansen) engang i tidernes morgen kørte galt med familiens bil. Datteren Lykke (Helle Virkner) er gift med advokat Peter Jeppesen (Holger Juul Hansen) der er ansat i Haralds sagførerfirma. Peter har en vanskelig fogedforretning lydende på 1200 kr. mod slagtermester Madsen. Sagen ender med et forlig der viser sig at være en travhest. Hesten anbringes i ”Solskinsbo” Peter og Lykkes sommerhus i Tudsebølle, hvor Lykke for tiden slapper af med 4 børn – hvoraf det fjerde er et feriebarn og familiens hund. Peter fortæller sin svigerfar, at en stor ny kunde er indenfor rækkevidde, en stenrig amerikansk dame, baronesse Luli Von Løevenkopf (Bodil Steen) – som ejer store besiddelser i Danmark. Men uheldet vil at baronessen og Hummeltofte støder sammen og hun forlanger at Peter skal sørge for, at den gamle stivnakkede gnavpotte kommer ned med nakken og yder erstatning. Lykke får tilbudt at få det halve af beløbet hvis hun sælger hesten, hun sælger den til kørelærer Enoch – som synes at den er kringe-ling. De aftaler at Enoch betaler 600 kr. kontant og at Lykke får kørekort for resten af pengene. Sammen med døtrene Bitten og Agnes samt feriebarnet Harly holder Lykke sine køretimer strengt hemmeligt, for at skåne sin mand og far. Peter og Lykke glæder sig til en stille weekend i ”Solskinsbo”, men her dukker Racer Robert (Axel Strøbye) og grev Karl von Baumfeldt (Bent Meiding) op – for at hjælpe Lykke og Peters ældste, sønnen Anders (Christoffer Bro) med en nyerhvervet veteran bil, som skal køre veteranbilrace søndag. Helt galt går det da Lykkes forældre og baronessen kommer anstigende. Men Lykke har sin helt egen måde at klare problemerne på.

  Tekst fra danskefilm.dk

 • Jan og Henrik snakker om Nøddebo Præstegaard filmen, fra 1974.
  Kronologisk gennemgang af filmen.
  www.janoghenrik.dk/
  www.henrikogjan.dk/

  Den klassiske danske julefortælling om studenten Nicolaj og hans to ældre brødre, der holder ferie hos den rare præst familie i Nøddebo. Præstens døtre Emmy og Andrea Magrethe interesserer i høj grad Nikolaj, men det bliver hans to brødre, pigerne forlover sig med.