Episodes
-
I dagens udsendelse behandler vi en mail fra en lytter, der har dårlig samvittighed over ikke at have inviteret sin alkoholiske far nok med i hendes liv, og nu er han død. Hvordan forholder kristendommen sig til følelsen af skyld og skyldsbegrebet helt generelt? Jens spørger "hvad får jeg ud af at tro på dig, Jesus" og her må præsterne skuffe: intet, er svaret. Troen er ikke en genvej. Vi taler om Jesus´ syn på opdragelse, og så får vi en bibelsk fortælling om det man kunne kalde "en rigtig aula-mor".
Medvirkende: Else Hviid / kastelskirken og Helene Reingaard Neuman / Hjælpepræst Marmorkirken.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Vi har en lytter, der gerne vil spørge om hvorfor han besidder en dødslængsel. Han mener sig ikke selvmorstruet, men længes efter den fred og ro som han forestiller sig findes i efterlivet.
Inge vil gerne vide, hvorfor hendes tro forlod hende da hendes mand døde, og hvordan hun genfinder håbet, mens Lasse beder om helt konkrete værktøjer til at håndtere et bekymret sind. Og til sidst, svarer vores lytter Hanne Toke, der tidligere har været med i programmet for at spørge, hvor hans afdøde søn mon er nu.
Udsendelsen kredser om dette budskab: troen er aldrig en genvej. Det er ikke nemmere at leve, fordi man har en tro. Det, der er vigtigt at huske er, at himlen og lyset også er på jorden. Det er nu, vi skal leve. Det er i livet håbet ligger.
Medvirkende: Sarah Auken, Søborg Kirke, Keld Dahlmann, tidl valgmenighedspræst Århus valgmenighed og Jesper Tang Nielsen, valgmenighedspræst V. København og Vartov valgmenighed.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Missing episodes?
-
Anne vil gerne høre, hvad Jesus om ville sige til en oplevelse hun havde til yoga, hvor hun fik det hun selv kalder "en religiøs højdepunktsoplevelse"
Sussie bruger bønner og velsignelser i sit eget liv når der er noget hun ønsker skal gå godt. Men lige lidt hjælper det. Hvis der findes en Gud, hvorfor virker det så ikke? Og hvordan skal man så bede?
En lytter har skrevet ind: hun er skuffet over og vred over på sin mor. "hvorfor kunne Jesus tilgive men jeg kan ikke"? Lyder spørgsmålet. Og måske er er tilgivelse ikke altid vejen frem, måske er det bedre at forsone sig. Ikke med sin mor, men med, at man ikke har hende i sit liv.
Og så må man bede om tilgivelse for at man ikke kan tilgive.
Medvirkende: Rikke Graff / Sognepræst i Sønderby og Kærum kirker, Preben Kok/ tidligere sognepræst i Engum ved Vejle og sygehuspræst på Vejle sygehus og Sarah Auken/ Søborg Kirke ved Gilleleje.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Anna på 25 har skrevet ind til programmet: hun døjer på snart 3. År med eftervirkningerne af en hjernerystelse. Hun stiller spørgsmålene: hvem er man når man ikke synes man bidrager? Hvad kan hun have med sig i tankerne når hun udelukkende føler sig som en belastning for omverdenen? Og hvordan opretholder man sin selvfølelse når alt det man identificerer sig med, er taget væk?
Mød også lytteren der har afvist en udstrakt hånd, afvist et andet menneske der gerne ville være venner. Skal man have dårlig samvittighed over at afvise et potentielt venskab?
Vi hører også fra en kvinde der er bange for at hun har truffet sit livs mest forkerte beslutning: hun har købt hus i Køge. Hvorfor i alverden skræmmer Køge hende så meget? Hvad ville Jesus have sagt om det?
Peter Friis/ Flintholm Kirke, Karsten Møller Hansen / Tårnby Kirke og Vita Andreasen / De fire kirker på vestfyn.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Hvad ville Jesus sige om gruppearbejde? Skal man indgå i samarbejder man ikke har lyst til, blot for at løfte andre? Og hvad kan vi gøre for den kvinde der fortæller om at stå på hospitalet med sit for tidligt fødte barn i armene? Om den situation hvor man kan se at noget farligt er sket men hvor man intet kan gøre? Og hvordan lærer hun at leve med sorgen over de konsekvenser fødslen havde for hendes søn?
Og hvad ville Jesus sige til en mormor der ikke får sin drøm opfyldt omkring at få sit barnebarn døbt?
Else Hviid/kastelskirken, Lars Gustav Lindstrøm Lindhardt / frederiksberg sogn (slotskirke og frb kirke)
Helene reingaard Neumann / hjælpepræst i marmorkirken.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Hvordan kan vores lytter Toke bevare forbindelsen til sin søn, der døde 7 år gammel for fire år siden?
Hvor er Tokes søn nu og hvad ville Jesus have sagt?
En nybagt tredjegangsmor har også skrevet ind: i lykkerus over sit nye barn og samtidig i stor sorg over en far der er blevet ramt af alzheimers. Hvordan balancerer man de to følelsesmæssige ekstremer? Hvordan kan man være den mor man gerne vil være når man samtidig er knust af sorg?
I den helt anden boldgade af levet liv - for livet er også praktikaliteter- hører vi fra Gro, der er i tvivl om hvilken bolig hun skal købe. Skal hun gå med drømmen og renovere sit eget, eller lytte til fornuften og købe en færdigistandsat villalejlighed? Hvad ville Jesus have sagt? Og hvad mener han overhovedet om det at eje? 'Karsten Møller Hansen / Tårnby Kirke,Rikke Graff/ Sognepræst i Sønderby og Kærum kirker,
Peter Kristian Friis/ Flintholm Kirke.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Hvor er sandheden? Sandheden er der hvor der er mindst to synspunkter der er sande på samme tid, siger tidligere hospitalspræst Preben Kok.
Men gælder det så også i spørgsmålet om hvorvidt man som minoritet har ret til ligestilling?
En lytter på 23 har skrevet ind og bedt om præsternes råd til at finde mening i, at hun er blevet voldtaget to gange, og vi har også fået post fra en stressygemeldt der har mistet tilliden til sig selv og sine kolleger. Hvad ville Jesus sige til hende?
Preben Kok tidligere præst i Engum Kirke, Sarah Auken præst i Søborg Kirke og Karsten Møller-Hansen præst i Tårnby kirke.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
En kvindelig lytter er kommet på plejehjem. Men hendes mand lever stadig sit liv- nu med en anden kvinde. Hvad ville Jesus sige til det?
Hvad ville Jesus fortælle håndboldherrerne der netop har vundet VM? for hvordan er det nu med kristendom og konkurrence? Kan det gå hånd i hånd?
Og så er der spørgsmålet om Jesus´ blik på psykopater eller som det faktisk hedder: folk der lider af en dyssocial personlighedsstruktur (forkortet DS). Hvad ville Jesus sige til vores lytter der mener at han bor med en person med DS? Hvordan skal man håndtere det at være pårørende?
Og kan man overhovedet overføre mange tusind år gamle etiske principper på en - i verdenshistorisk kontekst - ny disciplin som psykiatrien?
Skriv dit spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
I dagens afsnit hører vi fra en bedstefar der er kommet til at kalde sit barnebarn for idiot.
Hvad ville Jesus sige til det? Og hvordan kan man som bedstefar være en person som barnebarnet husker for det gode?
Vi har også fået en mail fra Torben- der med slet skjult kritik spørger, hvad Jesus der jo ikke snobbede opad, ville sige til at det var tre skriftkloge der forsøgte at kloge sig på ham, direkte her i statsradiofonien.
Dagens panel:
Jesper Tang Nielsen/ Valgmenighedspræst i Vartov og Københavns Valgmenighed.
Peter Kristian Friis/ Sognepræst i Flintholm Kirke.
Rikke Graff Kristensen/ Sognepræst i Sønderby og Kærum kirker.
Du altid kan skrive dine spørgsmål til [email protected]
Vært: Iben Maria Zeuthen. -
Hvornår er det tid at gå fra hinanden? Set fra en kristen synsvinkel lover man jo at holde sammen til sine dages ende, når man siger ja foran alteret.
Hvis man som par dræner hinanden så meget for kærlighed, at man ikke har kærlighed at give andre, skal man gå, mener præst Karsten Møller Hansen.
Præst Else Hviid tager altid det engelske ritual, hvor venner og familie lover at hjælpe parret med at holde sammen, med i sine vielser.
Vi taler om liv, død og kærlighed, når vi deler tanker fra menneskelivet og spørger: Hvad ville Jesus have sagt?
Panel: Karsten Møller Hansen, Else Hviid og Sarah Auken.
Vært: Iben Maria Zeuthen.
Du kan skrive dine spørgsmål til [email protected]