Episodes
-
Tämä podcast-jakso on englanniksi. This podcast episode is in English.
Gitte Hansen on elokuvakonsultti, joka keskittyy dokumenttielokuvien kehittämiseen, tuotantoon, rahoitukseen ja levitykseen. Hän on yksi Kehittämön kansainvälisistä mentoreista. Miten mentori ja mentoroitava peilaavat toisiaan luovassa prosessissa, ja miksi tämä on tärkeää? Haastattelijana Pamela Cohn.
Gitte Hansen is an independent film consultant who focuses on the development, production, financing, and distribution of documentary films. She is one of the international mentors at Kehittämö. How do the mentor and mentee mirror each other in the creative process, and why is it important? Interviewer: Pamela Cohn.
-
Tämä podcast-jakso on englanniksi. This podcast episode is in English.
Karol Griffiths työskentelee elokuvien parissa kehityskonsulttina, käsikirjoitustoimittajana, kirjoitusmentorina ja tuottajana. Hän on yksi Kehittämön kansainvälisistä mentoreista. Miten mentorista voi tulla elokuvaprojektille kuin perheenjäsen? Griffiths avaa mentorin työtä käsikirjoittamisen näkökulmasta. Haastattelijana Pamela Cohn.
Karol Griffiths works in the film industry as a development consultant, script editor, writing mentor, and producer. She is one of Kehittämö’s international mentors. How can a mentor become like a family member to a film project? Griffiths explains the work of a mentor from the perspective of screenwriting. Interviewer: Pamela Cohn.
-
Missing episodes?
-
Tämä podcast-jakso on englanniksi. This podcast episode is in English.
Grant Keir toimii elokuva-alalla opettajana, mentorina, käsikirjoituskonsulttina ja tuottajana. Hän on yksi Kehittämön kansainvälisistä mentoreista. Miksi tunteen herättäminen yleisössä on kriittisen tärkeää ja miten se onnistuu? Keir pohtii tunteiden muovaamista osana elokuvanteon prosessia. Haastattelijana Pamela Cohn.Grant Keir works in the film industry as a teacher, mentor, script consultant and producer. He is one of the international mentors of the Kehittämö program. Why is evoking emotion in the audience critically important, and how can it be achieved? Keir reflects on shaping emotions as part of the filmmaking process. Interviewer: Pamela Cohn.
-
Tämä podcast-jakso on englanniksi. This podcast episode is in English.
Françoise von Roy ja Franz Rodenkirchen ovat kokeneita käsikirjoituskonsultteja, jotka toimivat Kehittämö-ohjelman kansainvälisinä mentoreina. Miten kaksikko suhtautuu haastaviin elokuvaprojekteihin tai etämentorointiin? Entä millainen heidän mielestään mentorin ja elokuvantekijän välisen suhteen tulisi olla? Haastattelijana Pamela Cohn.
Françoise von Roy and Franz Rodenkirchen, experienced script consultants, serve as international mentors for the Kehittämö program. How does the duo approach challenging film projects or remote mentoring? What is their view on the mentor-filmmaker relationship? Interviewer: Pamela Cohn.
-
Tänä vuonna AVEK-palkinnon sai taiteilija Tuomas A. Laitinen. Jaksossa kuulet Laitisen palkintopuheen.
-
Millaista on elokuvien vaikuttavuustyö, miksi sitä tehdään ja miten tekeminen on viime vuosina Suomessa kehittynyt? AVEKin tuotantoneuvoja Mikko Peltosen keskustelukumppanina on vaikuttavuustuottaja Sini Hormio. Jaksossa kuullaan myös ohjaaja Suvi Westin ajatuksia aiheesta.
-
AVEKin tuotantoneuvoja Mikko Peltonen ja Ylen elokuvatiimin tuottaja Erkko Lyytinen keskustelevat dokumenttisarjoista, niiden tekemisestä, muodosta, arvostuksesta ja levityksestä. Keskusteluun oman asiantuntemuksensa tuovat myös Elina Pohjola, Matti Näränen, Joonas Berghäll, Elli Toivoniemi ja Eva Wahlström.
-
Tässä jaksossa Ulla Simonen ihmettelee, miten kirjan kirjoittaminen eroaa elokuvakäsikirjoituksen kirjoittamisesta. Näistä eroista ja yhtäläisyyksistä puhuvat Ullan kanssa elokuvaohjaaja, esikoiskirjailija Reetta Aalto sekä elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, dramaturgi ja kirjailija Jan Forsström. Lisäksi jaksossa keskustellaan kirjailijaksi tulemisen matkasta sekä kirjailijana ja elokuvaohjaajana olemisen eroista.
-
AVEKin johtaja, Ulla Simonen keskustelee yhdessä AVEK-palkitun taiteilija Jenna Sutelan sekä FRAMEn toimitusjohtajan Raija Kolin kanssa mediataiteen kansainvälisyydestä, taiteilijan polusta kansallisesta taiteilijasta kansainväliseksi sekä Jenna Sutelan taiteesta ja siitä miten sovitaan bakteerin tai limasienen kanssa yhteistyöstä.