Episódios
-
Erilaiset globaalit poikkeustilanteet voivat hetkellisesti vaikeuttaa elintarvikkeiden saantia myös Suomessa. Miksi kuluttajat eivät kuitenkaan saatavuushäiriöitä juuri huomaa?
Huoltovarmuusorganisaatioon kuuluvan Ruokapalvelupoolin poolisihteeri, valmiuspäällikkö Virpi Kulomaa sekä elintarvike- ja vesihuoltotiimin vetäjä, johtava varautumisasiantuntija Miika Ilomäki HVK:lta keskustelevat siitä, miten ruokapalvelut ovat mukana huoltovarmuustyössä. Miten pitkälle tulevaisuuteen viljaa on varmuusvarastossa? Miten pidetään huolta, että sairaaloissa ja palvelutaloissa riittää ruokaa poikkeustilanteissakin?
Lopuksi SPEKin asiantuntija Essi Kulju kertoo varautumiswrapeista sekä muista ruokatarpeista, joita kotona olisi hyvä olla valmiina.
-
Häiriötön sähkönjakelu on yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeistä. Miten jakelua priorisoidaan, jos myrsky tai valtiollinen sabotaasi aiheuttaa sähköstä pulaa?
Huoltovarmuuskeskuksen johtava varautumisasiantuntija Anssi Paalanen ja sähköverkkoyhtiö Elenian valmiusjohtaja Heikki Paananen keskustelevat siitä, miten Suomessa pidetään huolta energiavarmuudesta. Miksi energiavarmuus on Suomelle myös kilpailuetu?
Jakson lopuksi varautumisen asiantuntija Essi Kulju SPEKistä kertoo, miten kotitalouksissa voi varautua sähkökatkoihin.
-
Estão a faltar episódios?
-
Maamme kriittiseen infrastruktuuriin on kohdistunut viime aikoina poikkeuksellisen paljon tihutöitä ja niiden uhkaa. Eagle S -aluksen aiheuttamat kaapelikatkot joulupäivänä 2024 eivät kuitenkaan jääneet vaille viranomaisten tiukkoja toimia.
Iskunkestävä Suomi -podcastin ensimmäisessä jaksossa erikoistutkijaLotta HakalaSuojelupoliisista ja Huoltovarmuuskeskuksen operatiivisen osaston johtajaJaakko Pekkikeskustelevat, miten erilaisiin valtiollisiin ja muihin uhkiin varaudutaan. Myös yrityksissä on herätty Venäjän yhä häikäilemättömämpään vaikuttamistoimintaan.
Jakson lopuksi varautumisen asiantuntija Essi Kulju SPEKistä kertoo, miksi huoltovarmuus on kansalaistenkin asia.
Uusi jakso julkaistaan torstaisin.