Episodes
-
Suus was één van de vele jongeren die begin jaren '00 op civielrechtelijke basis in de jeugdgevangenis terecht kwamen, samen met jongeren die hier voor strafrechtelijke redenen naartoe werden gestuurd. Civielrechtelijk betekent dat je geen strafbaar feit hebt gepleegd. Ondanks het verschil in titel, werden de jongeren door de groepsleiders aka voormalige bewakers, hetzelfde behandeld... In deze aflevering praat Suus o.a. over haar ervaring in de jeugdgevangenis, solo reizen door Zuid-, Centraal-Amerika en Azië, terugkeren om te zorgen voor haar moeder, hoe het was om de jongste te zijn met veel oudere zussen, weglopen en spijbelen, de impact van isoleercellen, gesloten inrichtingen en holistische therapie.
Timestamps:
Iets over Suus - 2:32
De Ervaringen van Suus - 12:40TW: (seksueel) kindermisbruik, suïcide van groepsgenoten, ouder met kanker
Als je met iemand (anoniem) wilt praten over jouw ervaring met seksueel misbruik, kan je hier klikken om naar de site van slachtofferhulp te gaan.
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Volg Jeugdzorgen op Instagram voor extra's van de gasten!
-
De Jeugdzorg kwam voor het eerst in Jay's leven toen Jay vanuit de HIC naar Harreveld werd gestuurd. Een niet al te beste introductie tot de Jeugdzorg… Jay praat o.a. over theater, de jonge trans en queer organisatie WILD, hun super unieke schoenen, EBK’s, school en educatie op gesloten groepen, hoe dat laatste niet helpt om een fijne leeromgeving te creëren, moeten liegen over je herstel uit angst om langer in Harreveld te zitten, flashbacks en herbelevingen, de functionele neurologische stoornis (FNS) en hoe rolstoel(on)toegankelijk Nederland is.
TW: suïcide (gedachtes), zelfbeschadiging
Timestamps:Iets over Jay: 4:04De Ervaringen van Jay - 8:40Check HIER de speeldata voor de theatervoorstelling HET VERHAAL DAT NOOIT van WILD Productions!
Wil jij met iemand praten over zelfbeschadiging? Hopelijk is WijZijnMind (chat via de site of whatsapp 06 13 86 38 03 en/of bel naar 0900 1450) iets voor jou!
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
-
Missing episodes?
-
Toen TJ vijf was en zijn vader hem wilde ophalen voor visitatie, werd hij door zijn moeder verstopt in de slaapkamer, omdat zij niet wilde dat TJ naar zijn vader ging. Nadat de politie werd gebeld en het huis binnenging, vonden zij spullen in het huis wat, samen met de geschiedenis van het gezin, leidde tot THJ’s uithuisplaatsing. Zo kwam de Jeugdzorg voor het eerst (echt) in TJ’s leven. TJ praat o.a. over zijn passie voor feestjes en evenementen organiseren, zijn vader die pas op TJ’s derde van zijn bestaan afwist, gesloten groepen, de ups en downs maar de onvoorwaardelijke band met zijn moeder, zijn ervaring met soms dakloos zijn, de Jeugdzorg uitgaan zonder diploma in verband met alle gesloten plaatsingen en zijn doel om te strijden voor een betere Jeugdzorg.
Timestamps:
Iets over TJ - 1:07
De Ervaringen van TJ - 4:30TW: kindermishandeling, suïcide(gedachtes), ouderverstoting
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een berichtje naar @Jeugdzorgen op Instagram of mail naar [email protected]
-
Merlijns vroege jeugd was best fijn, totdat zijn vader overleed toen Merlijn 7 was. De beste vriend van zijn vader maakte misbruik van deze kwetsbare situatie, en samen met andere mannen misbruikten zij Merlijn seksueel. De jeugdzorg kwam voor het eerst in zijn leven toen hij (toen 13) van de HIC naar een besloten groep werd gestuurd. Hij kwam op de HIC terecht omdat hij tegen zijn moeder aangaf dat het hem niet meer lukte en hij niet meer wilde leven… Merlijn praat o.a. over Zelda, series bingewatchen en herkijken, HIC, aan veel nieuwe en heftige dingen blootgesteld worden, gesloten groepen, slechte én goede ervaringen binnen ZIKOS, psychoses en mensen zien, goede en slechte begeleiders, 2 op 1 behandeling en therapie.
TW: seksueel misbruik, zelfverwonding, suïcide (gedachtes)
Timestamps:Iets over Merlijn - 7:50
De Ervaringen van Merlijn - 11:00Wil jij met iemand praten over zelfbeschadiging? Hopelijk is
WijZijnMind (chat via de site of whatsapp 06 13 86 38 03 en of bel naar 0900 1450) iets voor jou!
zelfbeschadiging.nl
Als je met iemand (anoniem) wilt praten over jouw ervaring met seksueel misbruik, kan je hier klikken om naar de site van slachtofferhulp te gaan.
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113. -
De Jeugdzorg kwam met een klap in Jaydens leven toen hij op zevenjarige leeftijd van de een op de andere dag uit huis werd geplaatst. De reden voor de uithuisplaatsing was voor hem toen niet bekend, wat het extra heftig voor hem maakte. Met zijn zussen en broertje werd hij in een gastgezin gezet, maar de vier bleven helaas niet lang bij elkaar. Na het gastgezin kwamen zijn zus, broertje en hij in een crisisopvang. Hierop volgde een pleeggezin voor alleen hij en zijn broer. Zijn pleegouders hadden ook een uitwerkhuis, een soort gastgezin, met nog zes andere pleegkinderen. Zowel in het pleeggezin als in het uitwijkhuis heerste een angstcultuur… Jayden praat o.a. over zijn deelname als speechschrijver aan de Op weg naar Het Lagerhuis debatwedstrijd, de tv-finale, zijn liefde voor (hiphop) dansen, zijn studie rechten, het leven in een angstcultuur, de samenhorigheid en veerkracht van alle pleegbrussen, beschadigde en gebroken familiebanden, de beperkte omgangsregeling met zijn zusje en de terugkeer naar zijn moeder
TW: kindermishandeling
Tiimestamps:
Iets over Jayden: 0:45 EN 8:50
De Ervaringen van Jayden: 13:20Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een berichtje naar @Jeugdzorgen op Instagram of mail naar [email protected]
-
Jouw Ingebrachte Mentor, wat is dat eigenlijk?
In deze aflevering praat ik met Saad en Suzanne van stichting JIMwerkt over de oprichting van de stichting, de waarde van een JIM én hoe jij zelf ook aan een JIM kan komen!
Saad, content creater en acteur, vertelt ons hoe het was om zelf een JIM te hebben én later een JIM te zijn voor zijn zusje. Suzanne, onderzoeker en oprichter van JIMwerkt, praat over wat een JIM nou betekent voor een jongere, de ouders en de hulpverleners.
Wil jij zelf ook een JIM maar weet je nog niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? https://jimwerkt.nl/ helpt jou om aan Jouw eigen Ingebrachte Mentor te komen!
-
Isa werd op haar 5e uit huis geplaatst omdat haar ouders niet meer voor haar konden zorgen. Zij en haar broertje werden in een pleeggezin gezet wat liefdevol had moeten zijn, maar helaas niet was. Op haar 9e moest ze daarom ook dit gezin verlaten. Hierna volgde een traject vol met verhuizingen, loze beloftes en gesloten groepen. Isa praat o.a. over de reden voor haar deelname in de Miss Beauty verkiezingen in Friesland, haar creatieve uitlatingen, zich op jonge leeftijd uitspreken tegen onrecht, angststoornissen, uit je comfort zone gaan, weer 'integreren' in de samenleving na het leven in groepen en haar dankbaarheid voor haar tweede liefdevolle pleeggezin.
Timestamps:
Iets over Isa: 6:40
De Ervaringen van Isa: 10:10
TW: seksueel misbruik, suïcidegedachte
Als je met iemand (anoniem) wilt praten over jouw ervaring met seksueel misbruik, kan je hier klikken om naar de site van slachtofferhulp te gaan.
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Volg @Jeugdzorgen op Instagram voor meer van de gasten!
-
Eline groeide op in een gezin dat veel waarde hechtte aan geld, werken en presteren. Ze kon deze hoge latten niet ophouden en zo ontwikkelden sombere gedachtes die zich omzetten tot suïcide pogingen. Na enkele pogingen werd ze naar de gesloten ggz gestuurd en zo kwam de jeugdzorg bij Eline in het leven. Eline praat o.a. over haar liefde voor sporten, waaronder paardrijden en badminton, muziek en schrijven, fysiek en mentaal geweld in gesloten inrichtingen, 4 maanden lang opgesloten worden in een isoleercel, de eerste keer dat zij iemand vond die aan suïcide was overleden, niet geloofd worden door groepsleiders toen ze hulp ging halen, HIC, goede voorlichting in haar behandelingen maar niet veel transparantie over de overplaatsingen, bestempeld worden als ‘te complex’ en de ingewikkelde overgang van ‘jeugd’ naar ‘volwassene’ in de zorgwereld. Ook praten we samen over euthanasie(beleid) en doet Eline een oproep voor meer juiste, liefdevolle en langdurige hulp voor alle jongeren in het Nederlands zorgsysteem (ook die de Nederlandse overheid niet verder wilt helpen).
Timestamps:
Iets over Eline: 4:30De Ervaringen van Eline: 12:30
TW: suïcide (pogingen), depressie, iemand vinden die aan suïcide is overleden, kindermishandeling
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Jeugdzorgen is 6 januari weer terug met nieuwe afleveringen! Fijne feestdagen!
-
Wat doet inmenging van Jeugdzorg met ouder?
Wat gebeurt er als het misgaat? Wat als je als ouder steeds minder betrokken wordt in het leven van je kind? In deze vierde aflevering van Jeugdvragen, beantwoordt Patrick, vader van twee kinderen, deze vragen. Hij praat o.a. over vrijwillige en gedwongen Jeugdzorg, niet gehoord en erkend worden, de expertise van jeugdbeschermers, ouderverstoting, intiem terreur, ongelijke machtsverhoudingen, Facebook-support groepen voor ouders en werken aan een betere Jeugdzorg voor iedereen.
Patrick Meina LinkedIn - Instagram
*Rond minuut 22 zeg ik: "één biljoen". Hier bedoel ik de Engelse billion en de Nederlandse miljard. Ook heb ik even gecheckt naar de huidige plannen rondom de bezuinigingen op de Jeugdzorg. De extra bezuinigingen van 500 miljoen in 2025-26 zijn geschrapt. De geplande bezuiniging van 1.1 miljard staat nog steeds vast.
-
Op Rachels 7e gingen haar ouders uit elkaar en zijn zij en haar broertje bij hun vader gaan wonen, omdat haar moeder de zorg niet op zich kon nemen in verband met een verstandelijke beperking. Door de scheiding en ieders rugzakje was er altijd wel een bepaalde spanning in huis, die haar hoogtepunt bereikte toen haar oudere halfbroer overleed toen ze 16 was. Rachel had jammer genoeg geen contact met haar broer, omdat haar vader en de moeder van haar halfbroer geen contact hadden. Ze kwamen ook pas achter zijn dood op de dag van zijn crematie. Toen ze ook nog eens allemaal samen thuis opgesloten zaten tijdens corona, heeft Rachel aan hulpverleners aangegeven dat ze het thuis niet langer meer volhield. Hierop volgde een traject in verschillende kamertrainingggroepen. Rachel praat o.a over haar basgitaar en ukelele, weetjes uit haar studie psychologie, haar favoriete romance novels, parentificatie en een zorgrol opnemen, PTSS en verschillende wanpraktijken van groepsleiders zoals rapportages niet mogen inzien en het eten achter slot en grendel zetten
Timestamps:
Iets over Rachel: 6:45
De Ervaringen van Rachel: 15:40TW: eetstoornis, overleden broer
Wil jij met iemand praten over eetstoornissen? Hopelijk is Stichting Kiem iets voor jou! Stichting Kiem Instagram
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een bericht naar Jeugdzorgen op Instagram of stuur een mail naar [email protected]
-
Toen Emilio op een dag thuiskwam van school, stond niet zijn ouders, maar een goede vriend van zijn moeder hem op te wachten. Hij vertelde Emilio dat zijn moeder een hersenbloeding had gehad en in het ziekenhuis lag. Zijn broertje, zusje en hij zijn toen drie weken bij die vriend gaan wonen en vervolgens is de pleegzorg in beeld gekomen. Emilio werd alleen in een pleeggezin geplaatst, zijn broer en zus in een ander gezin. Emilio had het daar goed en fijn, maar het ging steeds slechter met hem toen er veranderingen kwamen in de ouderlijke macht. Zijn vader zag hij al niet omdat zijn moeder dat niet toeliet en omdat zijn moeders voogdij werd afgenomen dacht Emilio dat de wekelijkse meeting met zijn moeder zouden worden geschrapt. Emilio werd steeds somberder... Emilio praat o.a. over zijn ervaringsdeskundige werk, zijn tijd in het pleeggezin, weglopen, hoe het voelt om ouderverstoting mee te maken als kind, drie-milieusvoorziening, EMDR en PMT, suïcide gedachtes en poging, vloggen, GTA en Rocket League, Jongwijs, verkeerde diagnoses, de negatieve lading bij het woord Laagbegaafdheid, de koksopleiding en zijn toekomstige dromen.
Timestamps:
Iets over Emilio: 3:06
De Ervaringen van Emilio: 16:05TW: suicice gedachtes en poging, ouderverstoting
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een berichtje via Instagram naar Jeugdzorgen of mail naar [email protected]
-
Je kan je NU aanmelden voor het Unicef jongerenpanel van 2025! --> Meld je hier aan!
Wat is het Unicef Jongerenpanel?
Samen met Pleun, Jahan en Frederique van het huidige panel beantwoorden wij deze derde Jeugdvraag*. We hebben het over de aanmelding en selectieprocedure, de superleuke activiteiten én de unieke projecten die het panel elk jaar zelfstandig creëert. Wil jij je hierbij ook aansluiten? Meld je dan nu aan via bovenstaande link!
Unicef Jong Website
* Hoewel het de derde aflevering is van Jeugdvragen, was dit de allereerste aflevering die ik van Jeugdvragen heb opgenomen. Omdat de selectieprocedure nog niet was gestart, hebben we even gewacht met het uitbrengen van deze video.
-
Op Meike’s 15e gingen de scholen dicht in verband met Corona. Van met plezier naar school gaan en met vrienden afspreken, werd haar leven opeens ontzettend stil en eenzaam. Dit bracht heftige emoties mee, waar ze niet altijd even goed mee kon dealen. Ze stopte met eten om zichzelf te verdoven... Nadat er enkele meldingen bij Veilig Thuis waren gemaakt, werd er samen met haar ouders besloten dat ze uit huis geplaatst moest worden om hulp te kunnen ontvangen. Ze kwam terecht bij een kliniek die. door hun expertise, Meike ontzettend goed hebben geholpen. Echter, toen het beter ging met eten, ging de aandacht van de hulpverleners weer naar complexere gevallen, waardoor de eenzaamheid terugtrad. Meike praat o.a over haar energieke en creatieve instelling, sporten, schrijven, haar boek 'Leer Mij' dat in januari uitkomt, haar eetstoornis, hoe ze de band met haar ouders heeft onderhouden door hun onvoorwaardelijke liefde, veel verhuizen, een MAAND in een isoleercel overleven en je dromen nagaan.
Timestamps:
Iets over Meike: 6:47
De Ervaringen van Meike: 14:40TW: eetstoornis, isoleercel
Wil jij met iemand praten over eetstoornissen? Hopelijk is Stichting Kiem iets voor jou! Stichting Kiem Instagram
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een bericht naar Jeugdzorgen op Instagram of stuur een mail naar [email protected]
-
Sherr was drie toen zij en haar moeder van Curaçao naar Nederland verhuisden. Haar moeder heeft geprobeerd Sherr het beste te bieden, op alle mogelijke manieren. Toen zij en een vriendin, met Sherr in de kinderwagen, werden opgepakt op verdenking van diefstal werd Jeugdzorg ingeschakeld. Om de voogdijschap te kunnen houden moest haar moeder verschillende zaken op orde hebben en bewijzen dat ze voor Sher kon zorgen. Ondanks dat ze alles had geregeld wat geregeld moest worden, werd haar voogdij afgenomen en is Sherr naar een pleeggezin gestuurd. Sherr praat o.a. over haar dochter, schrijven, rappen, connecten met vrienden, koken zonder recepten, de impact van een uithuisplaatsing op relatie’s en haar moederschap, culturele norm verschillen in ouderschap, de Boddaert centrum en natuurlijk haar muziek.
Timestamps:
Iets over Sherr: 9:40
De Ervaringen van Sherr: 19: 20
Blessed by Sherr: 1:15:24
Sherr Instagram - Sherr Spotify
Aanrader > Tweede Kamer Debat 'Jeugd' 11 november 2024
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een bericht via Instagram naar Jeugdzorgen of mail naar [email protected]
-
In deze aflevering luisteren we naar het verhaal van Tirzah. Het is een heftig verhaal, maar ook een podcast vol met gelach en gezelligheid #copingstrategie;). Toen Tirzah 8 maanden was, leefde ze met haar moeder in een Veilig Thuis huis. Nadat haar moeder boodschappen ging doen en na 6 uur nog niet terug was, is Tirzah overgeplaatst naar een fijn crisis-pleeggezin. Op haar 2.5e werd ze overgeplaatst naar een vast pleeggezin, waar alles goed ging totdat ze op haar 8e in de puberteit terecht kwam. Tirzah praat o.a. over haar creatieve innerlijk, een verhuizing naar een ander continent, haar familie, ge-catcalled worden op je 12e, opgroeien met onvruchtbare pleegouders en alle 'Special Agent' dingen die je moet doen om te overleven in een gewelddadige situatie.
Timestamps:
Iets over Tirzah: 6:52
De Ervaringen van Tirzah: 16:20
TW: kindermishandeling, racisme, ouders met infertiliteit, vroeggeboortes, ouder met verslaving, baby geboren met verslaving
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Volg @Jeugdzorgen op Instagram voor extra's van onze gasten!
-
Welke financiële zaken moet ik geregeld hebben als ik 18 word?
In deze aflevering zit ik samen met Ebony van Grote Mensen Praat om deze Jeugdvraag te beantwoorden! Naast financiële zaken geeft Ebony ook tips over andere zaken die je kan regelen als je 18 wordt. We bespreken de volgende zaken:
ZorgverzekeringZorgtoeslagBudgeterenHuurtoeslagInschrijven woningsitesBelastingaangifte doenDUO / StudiefinancieringCollegekredietTegemoetkoming scholieren 18+DigiDHeb jij nog vragen? GMP helpt je graag! Check hier de website en Instagram.
-
Op Lisa's 11e kregen zij en haar familie te horen dat haar vader longkanker had. 4 maanden later is hij overleden. De band met haar moeder werd na de dood van haar vader steeds slechter en Lisa is toen een tijd bij haar tante gaan wonen. Hierna volgde een hectische periode met veel crisisopvangen en verhuizen om uiteindelijk op een fijne groep terecht te komen. Hier heeft ze drie jaar gewoond. Helaas werd ze door een eetstoornis en zelfmutilatie naar een gesloten groep gestuurd. Dit resulteerde in een ontzettend traumatische periode in haar leven. Lisa praat o.a. over schrijven, haar wens om een autobiografie te schrijven, piano spelen, haar nieuwe liefde voor lezen, op een dun lijntje lopen uit angst (en realiteit) om overgeplaatst te worden, de boeken van Cathy Glass, strippenkaarten en herbelevingen, zelfstandig wonen en afvragen of dat wel lukt en natuurlijk haar Tiktok account KindvandeOverheid!
Timestamps:Iets Over Lisa: 7:39
De Ervaringen van Lisa: 20:00TW: overleden ouder, eetstoornis, zelfbeschadiging
Wil jij met iemand praten over zelfbeschadiging? Hopelijk zijn onderstaande platforms iets voor jou:
WijZijnMind (chat via de site of whatsapp 06 13 86 38 03 en of bel naar 0900 1450)
zelfbeschadiging.nl
Wil jij met iemand praten over eetstoornissen? Hopelijk is Stichting Kiem iets voor jou! Stichting Kiem Instagram
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een bericht naar Jeugdzorgen op Instagram of stuur een mail naar [email protected]
-
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een berichtje via Instagram naar @Jeugdzorgen of stuur een mail naar [email protected]
-
Luca’s ervaring in de jeugdzorg begon op zijn 15e. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij vier was en hadden een moeilijke scheiding. Toen zijn ouders het lastig vonden om samen een besluit te nemen over een opname in een behandelgroep, is de jeugdrechter ingeschakeld. De jeugdrechter heeft het voogdijschap overgenomen van zijn ouders en zodoende zijn introductie in de jeugdzorg. Luca praat o.a. over zijn bachelor verpleegkunde, vrijwilligerswerk in de spoed, non-binair zijn, Belgische behandelgroepen, de relatie met zijn ouders, gesloten weekenden en het verschil tussen groepstherapie en (voor hem) werkende schematherapie samen met een hond.
Timestamps
3:45: Inzending luisteraars ‘positieve ervaringen personen in de jeugdzorg'
10:45 - Iets Over Luca
23:00: De Ervaringen van LucaTW: vechtscheiding, eetstoornis, zelfverwonding, depressie
Wil jij met iemand praten over zelfbeschadiging? Hopelijk zijn onderstaande platforms iets voor jou:
WijZijnMind (chat via de site of whatsapp 06 13 86 38 03 en of bel naar 0900 1450)
YOUZ https://www.youz.nl/aanmelden
zelfbeschadiging.nl
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113.
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een bericht naar Jeugdzorgen op Instagram of stuur een mail naar [email protected]
-
Moraya Lopez, een Amsterdamse singer-songwriter, heeft al op vroege leeftijd te maken gehad met de jeugdzorg. Je zult haar misschien kennen van haar album en theatervoorstelling ‘Valse Start’, geïnspireerd op haar ervaring in de jeugdzorg. Moraya praat o.a. over al op vroege leeftijd onveilig voelen, haar allereerste liedje, hoe erg ze niet van fietsen houdt, op zoek gaan naar afwijzing/bevestiging, lief zijn voor jezelf, haar Puerto Ricaanse roots, haar liefde voor haar overleden vader, op haar 11e uit huis geplaatst worden, een fijn gezinshuis, pieken en dalen na haar theatershow en natuurlijk muziek, muziek en muziek.
Timestamps:
Iets over Moraya: 5:16
De Ervaringen van Moraya: 43:15TW: overleden ouder, depressie, fatphobia, destructieve relatie
Moraya - 'Valse Start' Album - Moraya's Instagram
Denk jij aan suïcide of ken je iemand die dat doet? Bij 113 kan je (anoniem) chatten met iemand die voor je klaar staat, of bel gratis naar 0800-0113
Wil jij jouw verhaal ook delen? Stuur een bericht naar Jeugdzorgen op Instagram of stuur een mail naar [email protected]
- Show more