Episodes

  • مدیرعامل انویدیا میگه که من به عنوان مدیرعامل مهمترین کارم اینه که سوال‌های درست بپرسم. کلا مدیرهای ارشد زیادی از اهمیت سوال پرسیدن توی کارشون حرف میزنن. ما هم توی فصل اول کارکست ۳ تا اپیزود در مورد سوال پرسیدن حرف زدیم. نویسنده‌های یکی از اون مقالات در مورد سوال پرسیدن، یه مقاله‌ی جدید نوشته در مورد اینکه چطور سوالات هوشمندانه‌تری بپرسیم. این آقا توی اون مقاله‌ی قبلیش داشت بهمون نشون میداد که سوال پرسیدن چقدر مهمه و حالا اینجا میخواد یادمون بده که چجوری سوال‌هایی، سوال‌های خوب هستن و چطور این سوالهای خوب رو شناسایی کنیم.

    لینک منبع این اپیزود:

    https://hbr.org/2024/05/the-art-of-asking-smarter-questions

    لینک نظرسنجی فصل چهارم کارکست:

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2ldnl45U0g24jlll7k2BQZlgTo6eEfMK4ftMTMLnpsUZ40w/viewform?usp=sharing

    اسپانسر این اپیزود: ویپاد | ترابانک پاسارگادوب‌سایت ویپاد:https://trc.metrix.ir/0sl7zg/حساب اینستاگرام:wepod_ir

    لینک اپیزود ۲۱۶ از پادکست فلسفیش کن:

    https://www.philosophizethis.org/podcast/episode-201-transcript-bkx3e-37rkx-bpl83-ysc9b-kkg62-rk7n2-8j6gw-p837t-fwc2c-armek-de5ar-2at4j-l2jz9-7zdw5

  • اسم استارباکس رو احتمالا شنیدید. بزرگترین برند قهوه‌ی دنیا با هزاران شعبه در سر تا سر جهان. ما معمولا توی کارکست از کسب و کارهای مربوط به تکنولوژی حرف میزنیم ولی استارباکس از اون شرکتاییه که نوآوریش از جنس تکنولوژی نیست ولی تونسته از ۳ تا کافی شاپ کوچیک توی سیاتل تبدیل به یه شرکت با ۴۰ هزارتا کافی شاپ و بیش از ۸۰ کشور دنیا گسترش پیدا کنه و ارزش شرکتش چیزی بیش از ۹۰ میلیارد دلاره. توی این اپیزود از کارکست میخوایم بریم سراغ داستان استارباکس و ببینیم چی شد و چطور شد که این قهوه فروشی کوچولو تبدیل به این شرکت عظیم شد.

    اسپانسر این اپیزودویپاد | ترابانک پاسارگادوب‌سایت ویپادhttps://trc.metrix.ir/0sl7zg/حساب اینستاگرامwepod_ir

    منبع این اپیزود

    https://www.acquired.fm/episodes/starbucks-with-howard-schultz

    لینک اپیزودهای معرفی شده از پادکست فاندرز

    https://www.founderspodcast.com/episodes/362-li-lu

    https://www.founderspodcast.com/episodes/363-li-lu-and-charlie-munger-and-warren-buffett

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • اگه یه مدتیه به اپیزودهای کارکست گوش نکردید احتمالا اینجا جای مناسبی برای شروع کردن نیست. از اپیزود ۶۶ شروع کنید. ولی اگه به دو اپیزود قبلی گوش کرده باشید، می‌دونید که ما رفتیم سراغ یه مقاله‌ی طولانی از چارلی مانگر درباره‌ی اشتباهات آدمها. مانگر توی حدود ۷۰ سالگیش این مقاله رو منتشر کرده و این مقاله نتیجه سالهای سال تجربه و مطالعه‌ش در مورد آدمهاست. توی دوتا اپیزود قبلی در مورد ۱۳ مورد از تمایلات رفتاری آدمها حرف زدیم و توی این اپیزود میخوایم بریم سراغ ۱۲تای بعدی.

    لینک منبع این اپیزود:

    https://assets.ctfassets.net/fzn2n1nzq965/0RUnI35jpt78x10nvlO2Y/b66a46dba182182a2a0082213eafc634/SP_PCA-ZINE_2023_11_27.pdf

  • توی اپیزود قبلی کارکست رسیدیم به اونجایی که مانگر توضیح میداد ما آدما به شک نکردن گرایش داریم. به اینکه وقتی فکر میکنیم یه چیزی درسته، دیگه دنبال این نمیریم که تغییرش بدیم. اگه اپیزود قبلی رو گوش کرده باشید میدونید که از ۲۵ تا تمایلی که آدما دارن کلا ۴ تاش رو گفتیم و هنوز هیچی نشده کلی چیز یادگرفتیم. توی این اپیزود میخوایم بریم سراغ ۹ تای بعدی تا کلی چیز جدید یادبگیریم.

    لینک منبع این اپیزود:

    https://assets.ctfassets.net/fzn2n1nzq965/0RUnI35jpt78x10nvlO2Y/b66a46dba182182a2a0082213eafc634/SP_PCA-ZINE_2023_11_27.pdf

    لینک سایت کرانه:

    https://karanehcw.ir/

    لینک بازی مینی‌مترو:

    https://dinopoloclub.com/games/mini-metro/

  • من اگه بخوام به شنونده‌های این پادکست فکر کنم، توی ذهنم آدمهایی رو میبینم که خودشون رو آدمهای منطقیی میدونن و در مورد چیزهای جدید کنجکاوی دارن. بعد خب اکثر آدمها برای خودشون درست و غلط‌هایی رو قبول دارن و سعی میکنن کارهایی که درست میدونن رو انجام بدن اما هممون یسری اشتباهات احمقانه‌ای هم میکنیم وتوی دنیای اطرافمون هم این اشتباهات رو میبینیم. عجیبه که برامون سوال پیش نیاد که این حماقت موجود در دنیای دور و برمون از کجا داره میاد؟ ممکنه رفته باشیم سراغ روانشناسی و تلاش کرده باشیم از اون طریق دنیای دور و بر خودمون رو درک کنیم. ممکن هم هست که مدل‌هایی توی ذهنمون ساخته باشیم که اشتباهات دنیای اطرافمون رو دسته بندی کنیم. چارلی مانگر که توی این پادکست زیاد ازش حرف زدیم میگه من وقتی از هاروارد به عنوان یه وکیل فارغ التحصیل شدم، خیلی سریع فهمیدم که چیزهایی که یادگرفتم نه میتونه اشتباه‌های احمقانه‌ای که خودم انجام میدم رو توجیح کنه، نه میتونه درک اشتباهات احمقانه‌ی دیگران رو برام ساده کنه. این شد که رفتم دنبال روانشناسی و دیدم اونجا هم کسی جوابی برای چیزهایی که دنبالشون میگردم نداره. این شد که توی سالهای عمرم، سعی کردم ببینم چه چیزهای احمقانه‌ای در دنیا میبینم، و سعی کنم براشون توجیح پیدا کنم، دسته بندیشون کنم و توی زندگی روزمرم با این نگاه دنیا رو ببینم. توی این اپیزود میخوایم بریم سراغ یه نوشته‌ی طولانی از مانگر که به سبک یه سخنرانی ۳ ساعته نوشته شده و توش ۲۵ تا اشتباه رایج آدمها و دلایل پشتش رو توضیح میده.

    لینک سایت کرانه:

    https://karanehcw.ir/

    اینستاگرام کرانه:

    https://www.instagram.com/karanehcw

    شماره تماس کرانه:

    09965989887

    لینک منبع این اپیزود:

    https://assets.ctfassets.net/fzn2n1nzq965/0RUnI35jpt78x10nvlO2Y/b66a46dba182182a2a0082213eafc634/SP_PCA-ZINE_2023_11_27.pdf

    لینک اپیزود ۸م کارکست:

    https://dotcast.org/p/karcast/1-8/

    اپیزود پیشنهادی از پادکست فلسفیش کن:

    https://www.philosophizethis.org/podcast/anarchism-part-one-26l4k-pj5c2-yehbw-jebes-cwz68

    لینک فیلم ۱۲ مرد خشمگین در آی‌ام‌دی‌بی:

    https://www.imdb.com/title/tt0050083/

    لینک کتاب سیالدینی:

    https://www.amazon.com/Influence-Psychology-Persuasion-Robert-Cialdini/dp/006124189X

  • از وقتی این مدل‌های بزرگ زبانی اومدن و هوش مصنوعی دوباره سر زبون‌ها افتاده، خیلیا میگن که کارهای آینده به سمت خلاقیت میره و کارهای غیرخلاقانه رو آدما کم کم کنار میذارن. حالا درست میگن یا نمیگن رو من نمیدونم، معمولا وقتی این اتفاق‌های جدید میفته آدمها تخیلات اشتباه میکنن. مثلا یه روزنامه‌ای رو از سال‌های جنگ سرد دیدم که میگه تا ۱۹۷۰ دیگه جاروبرقی‌های توی خونه‌هامون هم با انرژی اتمی کار میکنه. خلاصه، خلاقیت روش کار آینده باشه یا نباشه، ما توی کارکست میخوایم بریم دنبال کنجکاوی‌هامون و برای من کنجکاوی کردن در خلاقیت جالبه. توی مقاله‌ی این اپیزود میخوایم بریم سراغ تحقیقات روانشناسی و ببینیم چطوری میتونیم خلاقیت خودمون رو بهتر بشناسیم و ازش بهتر استفاده کنیم.

    لینک منبع این اپیزود

    https://hbr.org/2023/01/cultivating-the-four-kinds-of-creativity

    لینک معرفی اولین آیفون توسط استیو جابز:

    https://www.youtube.com/watch?v=x7qPAY9JqE4

    لینک سایت کارکست برای شنیدن مدرسه‌ی کارکست در نرم‌افزارهای پادگیر:

    https://karcast.ir

  • تیم مرسدس از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۱، ۸ سال پشت هم قهرمان مسابقات فرمول ۱ شده. بعد خب ما با خودمون میگیم یه تیمه که دوتا راننده داره، دوتا ماشین، چندان نباید سازمان بزرگی باشه، ولی تیم مرسدس فقط ۱۸۰۰ نفر پرسنل داره! از اونور قهرمانی توی مسابقات فرمول ۱ هم بسیار کار سختیه. سالی ۲۲ تا مسابقه‌ی grand prix برگزار میشه که توی سال ۲۰۲۱ از ۱۰ تا تیم شرکت کننده کلا ۴ تاشون تونستن از این ۲۲ تا مسابقه یکیشون رو برنده بشن. فاصله‌ی زمانی تیم‌ها هم باهم هزارم ثانیه‌ست. مسابقه دادن اینهمه آدم برای اینکه در هزارم ثانیه قهرمان بشن و ۷ سال قهرمانی پیاپی واقعا چیز خارق العاده‌ایه، اونم وقتی بهتون بگم که مرسدس قبل از سال ۲۰۱۴ هیچوقت توی این مسابقات قهرمان نشده بوده! توی این اپیزود میخوایم بریم سراغ روش‌های مدیریتی، مدیر این تیم تا ببینیم چطور یه آدمی که مهندس هم نیست موفق شده این تیم رو برای ۸ تا قهرمانی پیاپی رهبری کنه!

    منبع این اپیزود:

    https://hbr.org/2022/11/number-one-in-formula-one

    اسپانسر این اپیزود: ویپاد؛ ترابانک پاسارگاد

    وب‌سایت ویپاد

    https://trc.metrix.ir/0sl7zg/

    حساب اینستاگرام ویپاد

    https://www.instagram.com/wepod_ir/?hl=en

  • یکی از چیزایی که اکثر ما به صورت درست و حسابی یادنگرفتیم، ارتباط با آدمای دیگه‌ست، مخصوصا وقتی که میخوایم با دیگران مذاکره کنیم. توی مذاکره کردن، ما نمیتونیم چندان روی دانش طرف مقابل حساب کنیم، چون هرکسی برای خودش و به روش خودش وارد مذاکره میشه و دیگران هم معمولا به روش ما اینکار رو انجام نمیدن. حالا اگه ما مذاکره کننده‌ی خوبی باشیم، بدون اینکه نیاز داشته باشیم طرف مقابل چیز خاصی رو بدونه یا جور خاصی باشه می‌تونیم خروجی مذاکره رو برای خودمون بهتر کنیم و تاثیر زیادی هم روی نتیجه داشته باشیم. حالا چی بهتر از این که مذاکره کردن رو از کسی یادبگیریم که شغلش مذاکره با دزدای دریایی یا گروه‌های جهادی بوده که معمولا آدم‌هایین که اطلاعات چندانی ندارن و چیزهای زیادی هم بلد نیستن. مقاله‌ی این اپیزود رو یه آقای انگلیسی نوشته که کارش مذاکره با این آدما بوده و الان هم به مدیرعامل‌های شرکت‌ها یاد میده چطور با دیگران مذاکره کنن!

    منبع این اپیزود:

    https://hbr.org/2024/03/negotiate-like-a-pro

    لینک سخنرانی مانگر:

    https://www.youtube.com/watch?v=zNxsAhc6sk8

    لینک مدرسه‌ی کارکست رو برای پادگیر مورد علاقه‌تون از سایت کارکست پیدا کنید:

    https://karcast.ir

  • یکی از بزرگترین چیزهایی که باعث میشه نوآوری اتفاق نیفته بروکراسیه. بروکراسی نتیجه‌ی وجود لایه‌های متعدد مدیریتی و در نتیجه‌ی اون عدم امکان تصمیم گیری برای لایه‌های پایین، نبودن اطلاعات کافی توی لایه‌های بالا و در نهایت لختی شدید سازمانه. مقاله‌ای که توی این اپیزود میخوایم ازش حرف بزنیم، رفته سراغ مدل مدیریت چینی‌ها و سعی کرده توضیح بده چطور شرکت‌های بزرگ چینی که اکثرا هم شرکت‌های جوونی هستن، مدل مدیریتی خودشون رو اختراع کردن تا بتونن با بروکراسی کنار بیان و شرکت‌هاشون رو نوآور نگه‌دارن.

    اسپانسر این اپیزود: ویپاد؛ ترابانک پاسارگاد

    وب‌سایت ویپاد

    https://trc.metrix.ir/0sl7zg/

    حساب اینستاگرام ویپاد

    https://www.instagram.com/wepod_ir/?hl=en

    لینک منبع این اپیزود:

    https://hbr.org/2023/03/how-chinese-companies-are-reinventing-management

    لینک اپیزود معرفی شده از پادکست گیم‌کرفت:

    https://gamecraftpod.com/podcast/episode-06/

    لینک سایت اسپیک:

    https://speak.com

    لینک کامیونیتی کارکست

    https://t.me/KarcastCommunity

  • اکثر ما آدما برامون مهمه که بقیه از بیرون چطوری به ما نگاه میکنن، نظرشون در مورد ما چیه؟ این قضیه روی همه‌ی ابعاد زندگی ما تاثیر میذاره، چه تصمیم‌هایی میگریم، چه جاهایی میریم، چه لباس‌هایی میپوشیم، چه شغلی رو برای خودمون انتخاب میکنیم، حتی روی ازدواج و بچه‌دار شدن و چیزهای دیگه هم تاثیر میذاره. چارلی مانگر، یکی از تاثیرگذار ترین آدمهای دنیای کسب و کار که به زودی هم داره صد سالش میشه، میگه که آدما دوجورن، یا یه جدول امتیاز درونی دارن که خودشون به خودشون امتیاز میدن، یه جوری انگار فقط خودشون هستن که حق دارن در مورد زندگیشون و تصمیم‌هاشون قضاوت کنن، یه دسته‌ی دیگه هم هستن که میبینن دیگران در موردشون چی میگن و بعد تصمیم میگیرن که چه کنن. چارلی مانگر میگه ۹۹٪ آدما از دسته‌ی دومن، میبینن دیگران در موردشون چی میگن و بعد خودشون رو عوض میکنن تا دیگران در موردشون حرفهای خوب بزنن و از اونور هم از نظر مانگر برای اینکه بشه حسابی موفق بشیم باید این جدول امتیاز رو درون خودمون داشته باشیم. خلاصه که این مسئله چیزیه که هم آدمای مهمی ازش حرف زدن و هم تاثیر زیادی روی زندگی میذاره، این شده که توی این اپیزود میخوایم یه مقاله در مورد این بخونیم که جدول امتیازمون رو از بیرون ورداریم ببریم درون خودمون!

    اسپانسر این اپیزود: ویپاد؛ ترابانک پاسارگاد

    وب‌سایت ویپاد

    https://trc.metrix.ir/0sl7zg/

    حساب اینستاگرام ویپاد

    https://www.instagram.com/wepod_ir/?hl=en

    منابع این اپیزود

    https://hbr.org/2023/09/free-your-people-from-the-need-for-social-approval

    https://www.adlibris.com/fi/kirja/mans-search-for-meaning-9781846041242

    https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-snowball-warren-buffett-and-the-business-of-life-9780553384611

    لینک کتاب روانشناسی پول

    https://www.amazon.com/Psychology-Money-Timeless-lessons-happiness/dp/0857197681

    لینک کتاب تاثیرگذاری

    https://www.amazon.com/Influence-Psychology-Persuasion-Robert-Cialdini/dp/006124189X

    لینک کامیونیتی کارکست

    https://t.me/KarcastCommunity

  • اقتصاد امروز دغدغه اصلی اکثر آدمهاست. مخصوصا ماهایی که توی ایران زندگی میکنیم. اختلاف طبقاتی، فساد برای پولدار شدن و چیزهایی شبیه این. توی این اپیزود از کارکست میخوایم بریم سراغ داستان ثروت و مسئله‌ی اختلاف طبقاتی. اونم با یه نگاه نه چندان علمی، بلکه نگاه توصیفی یکی از کسایی که به نظر من از تاثیرگذارترین آدمهاییه که توی دنیای امروز ما هنوز حضور داره و ازش هم چندتایی مقاله توی کارکست تعریف کردیم. پاول گراهام، موسس موفق‌ترین شتاب‌دهنده‌ی دنیا، Y Combinator.لینک منبع‌های این اپیزود از کارکست:http://paulgraham.com/richnow.htmlhttp://www.paulgraham.com/gap.htmlلینک اپیزود معرفی شده از پادکست founders:https://www.founderspodcast.com/episodes/73095623/senra-warren-buffett-charlie-munger-a-study-in-simplicity-and-uncommon-common-senseلینک پادکست Game Craft:https://www.gamecraftpod.com/لینک کامیونیتی کارکست:https://t.me/KarcastCommunity

  • از سال ۲۰۱۶ که کمبریج آنالیتیکا تونست با استفاده از روانشناسی توی مارکتینگروی نتیجه‌ی انتخاب آمریکا و انگلیس تاثیر قابل توجه بذاره، حرف دور و بر استفادهاز روانشناسی توی مارکتینگ پررنگ‌تر شده. اون روزها ابزارهای هوش‌مصنوعیی که وجودداشت اصلا به پیشرفتگی امروز نبود، داریم از ۷ سال پیش حرف میزنیم! حالا یهپارادوکس اخلاقی به وجود میاد، اینکه یه چیزی بسازیم که هدفش بهبود انگیزه‌هایآدما باشه خوبه، ولی از اونور دستکاری کردن روح و روان آدم‌ها غیراخلاقیه. توی ایناپیزود میخوایم بریم اولا دنبال اینکه چطوری با استفاده از روانشناسی مارکتینگمیکنن و محصول میسازن، بعدش هم یه تلاشی بکنیم برای جواب دادن به پارادوکس اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی و رواشناسی به صورت همزمان توی مارکتینگ.لینک منبع این اپیزود:https://hbr.org/2023/03/what-psychological-targeting-can-doلینک کامیونیتی کارکست:https://t.me/KarcastCommunityلینک تست اوشن:https://bigfive-test.com/testلینک بازی hollow knight:https://www.hollowknight.com/لینک Nintendo Labo:https://www.nintendo.com/sg/switch/adfu/index.htmlلینک مصاحبه‌ی لکس فریدمن با مارک اندریسن:https://www.youtube.com/watch?v=-hxeDjAxvJ8

  • چندروز پیش داشتم با دوستام حرف میزدم و میگفتم احتمالا زندگی ما تا آخرش قراره به یادگیری باشه. گفتن چرا؟ گفتم به نظر میاد که این هوش مصنوعی و تکنولوژی جدید همینطوری هی سریع و سریعتر پیشرفت کنن و مجبورمون کنن چیزای جدید رو یادبگیریم تا بتونیم کار کنیم. ۲۰۰ سال پیش یکی که آهنگری یادمیگرفت، تا ۳ نسلش راحت میتونستن آهنگری کنن یا کشاورزی کنن یا هرچی. امروز ولی داستان دیگه عوض شده. توی همین ۵۰ سال گذشته، تلفن اومده، کامپیوتر اومده، اینترنت اومده، موبایل اومده و هوش مصنوعی. همه‌ی اینا توی ۵۰ سال. در حالی که شاید ۵۰ سال قبلیش مهمترین تغییر اومدن ماشین بوده. سرعت پیشرفت هرروز با شیب بیشتری زیاد میشه و به نظر میاد عمر چیزهایی که ما یادمیگیریم ۴-۵ سال بیشتر نیست دیگه. این اپیزود رفته دنبال همین، به عنوان که امروز یه شغلی داریم، چطوری چیزهای جدید یادبگیریم، چطوری یادگیریمون رو بهینه کنیم و به عنوان یه مدیر چیکار کنیم که کارمندهامون با سرعتی که باید یادگیری داشته باشن، چیزای جدید یادبگیرن.منبع این اپیزود از کارکست:https://sloanreview.mit.edu/article/learning-for-a-living/سایت کارکست:https://karcast.irکامیونیتی کارکست:https://t.me/KarcastCommunity

  • طراحی درست یک شغلشغل هارو چالش برانگیز طراحی کنید! اما زیاده روی هم نکنید.من مدت زیادی دنبال نیروی کار گشتم. بعد توی دوستا و همکارا دیدم که میگن به اندازه‌ی کافی رزومه‌ی خوب نمیگیرن یا اینکه اصلا نمیتونن نیروی‌های مناسب برای کارشون پیدا کنن. از اونور خیلی از آدمایی که میبینم از کارشون رضایت ندارن و حس میکنن که دارن توی اون مسیری که باید حرکت کنن، حرکت نمیکنن. اتفاقی که داره میفته چیه؟ اینکه کسی به ما یاد نداده چطوری اصلا یه کاری که داریم رو تعریف کنیم. اصلا برای اینکه کار رو خوب تعریف کنیم، چه خصوصیاتی باید داشته باشه کار و اینکه اصلا چطوری مطمئن باشیم همه‌ی آدم‌هامون دارن در راستای خواسته‌ی اصلی بیزینس ما توی شرکت کار میکنن. مشکلات این شکلی زیاده و نه تنها توی ایران بلکه توی اکثر دنیا وجود داره. توی این اپیزود میخوایم بریم سراغ یه مقاله‌ای که بهمون یاد بده چطوری کار رو تعریف کنیم و چطوری مطمئن باشیم با گذر زمان کار برای آدمها جالبه و در راستای خواسته‌ی بیزینسمون کار میکنن.لینک کامیونیتی کارکست:

    https://t.me/KarcastCommunityلینک مقاله‌ی این اپیزود:https://hbr.org/2023/01/designing-jobs-right

    لینک اپیزود ۱۵۷ از اکوایرد:https://www.acquired.fm/episodes/benchmarks-mitch-lasky-and-blake-robbins-on-the-art-of-business-in-gamingلینک پادکست خورجین:https://castbox.fm/channel/%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%AC%DB%8C%D9%86-id4946094

  • مدتیه وقتی توی خیابون راه میرم،به چشمم آدم‌های خشمگین خیلی خیلی زیاد شدن.
یا خشم توی تک تک رفتارهای روزمره‌ی آدم‌ها نفوذ کرده یا اینکه یه خشم نهانی پشت
یه سدی قرارگرفته که منتظر یه ترک توی این سده که روی همه آوار بشه. معمولا خشم
ناشی از ۳ تا چیزه. نا امید شدن از آینده، اینکه دنیا بر علیه خواسته‌های یه آدمی
قرارگرفته و قوانین بازی عادلانه نیست و آخریش هم دو دستگی و این ایده که یه مایی
وجود داره و یه دیگرانی. حالا مستقل از دلیل پشت خشم، ما چه خشمگین باشیم و چه
نباشیم، هر روز در معرض خشم هستیم. مقاله‌ی این اپیزود در مورد همینه. چطور با خشم
مواجه بشیم!

    لینک منبع این اپیزود:

    https://hbr.org/2023/01/managing-in-the-age-of-outrage

    لینک کامیونیتی کارکست:

    https://t.me/KarcastCommunity

    لینک اپیزود‌های نینتندو از پادکست اکوآیرد

    https://www.acquired.fm/episodes/nintendo

    \https://www.acquired.fm/episodes/nintendo-the-console-wars




















  • بین مدل‌های سنتی
    مارکتینگ و مدل‌های جدید
    بحث و رقابت توی دنیا زیاده، مثلا همین
    اینفلوئنسر مارکتینگ، قبلا خفن­ترین تبلیغی که می­شد کرد این بود که عکس یه بازیگری رو بزنی
    روی بنر یا نهایتا بیاریش توی تبلیغ تلویزیونی محصولت. ولی الان دنیای مارکتینگ
    عوض شده، کلی آدم توی شبکه‌های اجتماعی هستن که با استفاده از فالوورهاشون محصول‌های
    مختلف رو می­فروشن. آمریکایی‌ها به روش‌های تبلیغات کلیکی اعتقاد دارن و هرجایی هم
    که رفتن ،سعی کردن همین مدل رو پیاده کنن. حالا اصلا این مدل چی هست؟ مدلی که میاد
    روی اینترنت بر اساس علاقه‌مندی‌های مشتری‌ یه محصولی رو بهش نشون میده و بعد هم سعی می­کنه
    محصول رو بهش بفروشه، حالا ممکنه توی این مسیر یه تخفیفی هم به مشتری بدن. چینی‌ها
    ولی داستانشون کاملا متفاوته. تمرکز اصلیشون روی شبکه‌های اجتماعیه تا بتونن با
    استفاده ازشون مردم رو به محصولشون علاقه‌مند کنن. توی این اپیزود میخوایم
    سعی کنیم از دید یه آمریکایی، بفهمیم اینفلوئنسر مارکتینگ چینی چی هست.

    لینک کامیونیتی کارکست:

    https://t.me/KarcastCommunity

    لینک منبع مقاله:

    https://hbr.org/2019/05/what-western-marketers-can-learn-from-china

    لینک ابزار chatGPT برای صحبت با پاول گراهام:

    https://www.chatbase.co/chatbot-iframe/www-paulgraham-com-et0o-nlkl


























  • توی این اپیزود میخوام در مورد یه چیزی حرف بزنم که حرف زدن در موردش سخته. ما
    امروز توی شرایط استرسی عجیب و غریبی هستیم. قیمت‌ها دارن هرروز سر به فلک میکشن،
    اوضاع روحی و روانیمون خیلی خوب نیست و اخباری میشنویم که هربار بهمون استرس
    وحشتناکی میدن. خیلی از ما بخاطر این استرس یا انقدر داریم کار میکنیم که نفهمیم
    داره چی میشه،‌ یا کلا از کار افتادیم و نمیتونیم هیچ کاری رو به نتیجه برسونیم.
    یا حتی شاید بعضیا رو به الکل و داروهای بی حساب و کتاب آورده باشن. درسته که مشکل
    ما خاصه. ولی خیلی از آدمای موفق جاهای مختلف دنیا هم، استرس زیادی رو تجربه
    میکنن. جدای خارجی ها هم توی همین شرایط امروزمون هم میبینم که بعضیا خیلی بهتر با
    این استرس کنار میان و بعضیا خیلی بدتر. توی این اپیزود میخوایم در مورد راهکارهایی
    صحبت کنیم که کمکمون میکنه با این استرس وحشتناکی که داریم کنار بیایم و بتونیم
    زندگی کنیم.

    لینک کامیونیتی کارکست:

    https://t.me/KarcastCommunity

    منبع این اپیزود از کارکست:

    https://hbr.org/2023/03/how-high-achievers-overcome-their-anxiety

    لینک کتاب 7Powers:

    https://www.amazon.com/7-Powers-Foundations-Business-Strategy/dp/0998116319

    لینک کتاب‌های معرفی شده توسط مقاله:

    https://www.amazon.com/Feeling-Good-New-Mood-Therapy/dp/0380810336

    https://www.amazon.com/Feeling-Good-Handbook-David-Burns/dp/0452281326







  • دنیایی که ما توش زندگی میکنیم، دنیای Misinformationه. اطلاعات غلط یا حتی ضد اطلاعات. آدمای مختلف به دلایل مختلف، سعی میکنن نظر اشتباهشون رو به آدم‌ها تلقین کنن و بقیه رو با خودشون همراه کنن. این اطلاعات غلط یه اثری درست میکنه به اسم اثر حقیقت خیالی. توی این اپیزود از کارکست، قراره در مورد این صحبت کنیم که چرا و چطور این اطلاعات غلط توی ذهن ما تبدیل به یه واقعیت غیرقابل انکار میشن و چطوری میتونیم جلوی این اشتباه بزرگ که روی کار و زندگیمون تاثیر خیلی زیادی میذاره رو بگیریم!لینک کامیونیتی کارکست:https://t.me/KarcastCommunityمنبع این قسمت:https://sloanreview.mit.edu/article/the-cognitive-shortcut-that-clouds-decision-making/

  • بحث برابری مرد و زن توی محیط کار یه چیزیه که خیلی حرفش زده میشه. مخصوصا توی کشورهای پیشرفته‌تر. ولی نگاه آدما به این قضیه یه نقطه ضعف بنیادی داره. اکثر آدم‌ها باور دارن که زن و مرد توی محیط کار یه سری تفاوت اساسی دارن که نتیجه‌ی ژن‌ها و بزرگ شدنشونه. حواسمون باشه که ما نمیخوایم بگیم که زن و مرد از نظر فیزیولوژیکی باهم فرق ندارن‌ها، دارن. چیزی که داریم میگیم اینه که خیلی از آدما فکر میکنن این تفاوت فیزیولوژی خیلی چیزها رو تحت تاثیر قرار میده. اینکه آدما فکر کنن زن‌ها کارها رو یه طور متفاوتی از مرد‌ها انجام میدن. نتیجه‌ی این نگاه میشه مقاله‌های زردی با عنوان‌های چرا زن‌ها توی شرکت کار X رو انجام میدن. یا مثلا زن‌های شاغل کار Y رو نمیکنن. آدمها میان این مقاله‌ها رو میکنن مبنای تفکرشون برای اینکه چرا مردها و زن‌ها به موفقیت‌ها یا بهتر بگیم موقعیت‌های یکسانی دسترسی ندارن. چیزهایی مثل: زن‌ها توی مذاکره خوب نیستن، یا مثلا اعتماد به نفس زن‌ها کمتره، یا حتی زن‌ها بیشتر از ریسک میترسن. از همه‌ی اینها بدتر هم اینه که میگن زن‌ها اهمیت کمتری به کار میدن چون مسئولیت‌های بیشتری توی خونه دارن! حرف ما فقط نکات منفی هم نیست. آدما میان یه سری نقاط مثبت خود ساخته هم این وسط اضافه میکنن که به خیال خودشون برابری رو درست کنن، چیزهای که زن‌ها توش بهترن. مثل اینکه زن‌ها بیشتر به حواسشون به بقیه هست، بیشتر همکاری میکنن، بهتر روی اهداف تمرکز میکنن. بعد میان این استدلال رو میکنن که اون نکات منفی که گفتیم وجود دارن ولی این نکات مثبت باعث میشه که نیاز داشته باشیم توی محیط کار خانم‌ها رو هم استخدام کنیم. کاری که مقاله میخواد بکنه اینه که بره ببینه تحقیقات علمی چی میگن در مورد این حرفایی که زدیم و بیاد واقعیت محیط کار رو نشون بده و بگه چطوری میتونیم برای هردوتا جنسیت برابرش کنیم

    ..لینک کامیونیتی کارکست:https://t.me/KarcastCommunityمنبع این قسمت:https://hbr.org/2018/05/what-most-people-get-wrong-about-men-and-women

  • سلام این اپیزود ۵۱م کارکست نیست. حرف زیادی هم برای زدن ندارم، دیگران خیلی بهتر از من حرف‌هایی که باید زد رو زدن. من توی این فایل فقط چند کلمه‌ای حرف میزنم.