Bölümler
-
I det här avsnittet av Kidsologi & Vänner gästas jag av Birgitta Klang och Martina Nisbeth. Birgitta är vd och grundare av Hedda Hela Livet och Martina är COO på Hedda Hela Livet och har lång erfarenhet inom branschen. De båda brinner för att stötta nyblivna föräldrar i sitt föräldraskap och i det här avsnittet diskuterar vi första tiden när man kommer hem från BB, baby blues och mycket mer!
-
Veckans gäst är Martina Nelson som är psykolog, författare och föreläsare. Med böcker som "Svart bälte i föräldraskap" och den pågående boken "Adhd på jobbet" lyfter hon viktiga ämnen och belyser diagnoser.
I det här avsnittet pratar vi om NPF-diagnoser och hur det är att leva med en person med en NPF-diagnos. Dessutom samtalar vi om vad vi kan göra som underlättar vardagen för den diagnostiserade.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Malena och Katharina har båda lång erfarenhet med att jobba med barn i båda förskola och skola.
Vi får här höra hur vi kan göra för att hjälpa våra barn att känna sig bekväm och lugn i förskolan.
Hur vi som föräldrar kan både hjälpa och stjälpa våra barns förskolestart med våra egna känslor.
-
Maria Dufva är kriminolog och är idag den personen de flesta av oss lyssnar till vad gäller våra barns liv på nätet. Maria har skrivit fyra böcker i "Värsta Bästa"-serien och spenderar mycket tid ute och föreläser i skolor för elever och personal för att lära oss om livet på nätet. I dagens podcast får vi lyssna till Maria och höra vad hon tycker vi föräldrar kan göra för att finnas där för våra barn i samband med digitalt användande.
-
Sömn, ett hett debatterat ämne och vem är inte bättre att svara på frågor om barn och sömn om inte sömnforskaren Christian Benedict. Författare till boken “Sömn sömn sömn”.
Jag ställer frågor som; Hur mycket behöver vi egentligen sova, och vad har sömn och ADHD för koppling till varandra?
-
Till Kidsologi & Vänners premiäravsnitt bjuder jag in Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni, författarna bakom boken “Vad alla föräldrar bör veta”. Vi pratar om deras bok och om den psykologiska tallriksmodellen, vad är den och hur kan vi tillämpa den på vårt föräldraskap.