Episodes
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden kahdestoista vieras on somevaikuttaja ja sisällöntuottaja Ina Lähteenmaa.
Jaksossa Linda-Maria ja Ina keskustelevat mm. Inan somessaan käsittelemistä teemoista: ilosta, armosta, ADHD:sta, keskeneräisyydestä sekä yhteisestä uskostaan Jeesukseen.
Millainen on ilon filosofia, mitä tapahtuu kun ADHD-ihminen näkee ketun parkkipaikalla ja kuinka Ina löysi uskon Jumalaan?
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden yhdestoista vieras on suomiräpin J. Karjalainen, artisti Pyhimys.
Linda-Maria ja Pyhimys tapasivat aikanaan Bass Camp-räppikoulussa, jossa Pyhimys bongasi Linda-Marian ja auttoi tämän uransa alkuun.
Mikä Linda-Marian lyriikoissa vakuutti ja mikä ansaituista palkinnoista on ollut Pyhimykselle se tärkein?
Lisäksi jaksossa keskustellaan rasismikohusta, joka kohdistui viime vuonna Pyhimykseen ja johon Linda-Mariakin otti kantaa.
-
Missing episodes?
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden kymmenes vieras on tatuointitaiteilija Saana Taiga.
Linda-Maria esittelee ensimmäistä kertaa kaikki kahdeksan tatuointiaan, jotka hänen iholleen on luonut Saana.
Jaksossa Saana kertoo työstään tatuoijana, henkisyyden merkityksestä elämässään ja siitä, kuinka nämä kaksi asiaa yhdistyvät hänen työssään.
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden kahdeksas vieras on seksityöntekijä, strippari ja pornonäyttelijä Miss Melissa.
Jaksossa Linda-Maria ja Melissa keskustelevat mm. seksityöntekijöihin liitetyistä stereotypioista, lapsuusaikaisen seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamasta traumasta, dissosiatiivisesta persoonallisuushäiriöstä sekä kanipehmolelun ensimmäisestä ambulanssimatkasta.
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden seitsemäs vieras on arkkitehti ja kuvittaja Rabbe Tiainen, yksi aktiivisista mielenosoittajista Venäjän suurlähetystön edessä.
Linda-Maria ja Rabbe tapasivat kevättalvella Tehtaankadulla. Miksi tapaaminen päättyi välikohtaukseen, jossa ”Slava Ukraina!”-iskulausetta huutanut Rabbe raahattiin poliisiautoon?
Jaksossa Linda-Maria ja Rabbe keskustelevat mm. Rabben paljon puhuvasta taideteoksesta, Ukrainan tilanteesta, Venäjän tyranniasta, kansalaistottelemattomuudesta sekä taiteen voimasta.
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden kuudes vieras on suomalaisen elokuvateollisuuden Stanley Kubrick, elokuvaohjaaja Aino Suni.
Jaksossa tosielämän ystävykset Linda-Maria ja Aino keskustelevat Ei koskaan enää-elokuvasta, jonka Aino ohjasi Linda-Mariasta, yhteisistä musiikkivideoprojekteistaan, sekä Ainon uudesta elokuvasta Sydänpeto.
Millaista on työskennellä ystävän kanssa ja minkälaisia tarinoita taiteessa saa kertoa?
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden viides vieras on Cult Cunthin perustaja, Mensan jäsen ja äidinkielenopettaja Säde Vallarén.
Jaksossa Linda-Maria ja Säde keskustelevat mm. Säden perustamasta kultista, suomen kielestä, Mensasta ja cancel-kulttuurista.
Säde myös kertoo, miksi tuntemattomien miesten kyytiin liftaaminen on hänen mielestään vähemmän pelottavaa, kuin tietyntyyppiset kanssafeministit somessa.
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden neljäs vieras on tasa-arvoasiantuntija ja Trasekin puheenjohtaja Kasper Kivistö sekä hänen koiransa Napoleon.
Lapinlahden vanhassa mielisairaalassa tutustuneet Linda-Maria ja Kasper puhuvat jaksossa mm. eläinten, eläinvideoiden ja somen vaikutuksesta mielenterveyteen. Lisäksi Kasper kertoo työstään transoikeuksien parissa sekä siitä, millaista on ollut elää maailmassa, jossa on tullut nähdyksi sekä naisena että miehenä.
Jaksossa mainitut instagram-tilit: @delightfulnews @good
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden toinen vieras on suomalaisen stand upin Volodymyr Zelenskyi, koomikko Juuso Kekkonen.
Jaksossa Linda-Maria ja Juuso keskustelevat mm. loppuunmyydystä Hybristofilia-näyttämöteoksestaan. Hybristofiliassa, eli seksuaalisessa kiinnostuksessa vakavia rikoksia tehneisiin, yhdistyy sekä true crime, että seksuaalisuus. Onko näillä kahdella jotain muutakin yhteistä? Entäpä kultinjohtajilla ja koomikoilla?
Muita jaksossa käsiteltäviä aiheita ovat ainakin BDSM, ihmissuhteet ja ihmissudet, punahilkka ja poltergeist sekä sarjamurhaajat ja sokerikakut.
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden toisen jakson vieras on suomalaisen kulttuurikentän Esmeralda, näyttelijä ja artisti Fanni Noroila.
Jaksossa Linda-Maria ja Fanni keskustelevat mm. näyttelemisestä, perhosista ja romanien oikeuksien puolesta järjestetystä historiallisesta mielenosoituksesta, jota he molemmat olivat järjestämässä. Jaksossa Fanni myös kertoo, kuinka on päässyt pisteeseen, jossa hän voi vihdoin sanoa ylpeästi olevansa romani.
-
Linda-Maria-podcastin toisen kauden ensimmäinen vieras on kirjailija Miki Liukkonen, jota Linda-Maria mielellään kutsuisi suomalaisen kirjallisuuden David Lynchiksi.
Epävakaata persoonallisuushäiriötä sairastavien vertaistukiryhmässä toisensa tavanneet Linda-Maria ja Miki keskustelevat jaksossa mm. kirjoittamisesta, taiteesta, mielenterveysongelmista, julkisuudesta ja rakkauden parantavasta voimasta.
-
Podcastin 16. jaksossa, ensimmäisen kauden päätösjaksossa Linda-Maria kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan.
Mikä tulee musiikissa muuttumaan artistinimen vaihduttua, koska häät ja mitä Linda-Maria toivoo kuuntelijoilta seuraavaa podcast-kautta varten?
Jakson purkituksen aikaan koronatilanne oli huomattavasti parempi, kuin sen tullessa ulos ja se kuuluu Linda-Marian puheissa. Tässä tilanteessa toiveikkuutta tarvitaan kuitenkin entistä enemmän ja jakson lopussa Linda-Maria jakaa vinkkinsä, kuinka nähdä oma tulevaisuus valoisampana.
Linda-Maria-podcast kiittää vuodesta 2021.
Kuullaan tulevaisuudessa!
-
Podcastin 15. jaksossa Linda-Maria kertoo, mikä laulaja Lana Del Reyssä häntä inspiroi.
Kuinka Linda-Marian omat alter egot liittyvät Lanan musiikkiin ja kuinka Lana on vaikuttanut Linda-Marian omakuvaan ja artistipersoonaan?
Entä miten Lana Del Rey ja Twin Peaks liittyvät toisiinsa ja kuka ihme on Lana Palmer?
-
Podcastin 14. jaksossa Linda-Maria avaa suorastaan yliluonnollista kiinnostustaan Twin Peaksia, sen hahmoja ja tapahtumia kohtaan.
Miksi surrealistisena pidetty sarja on Linda-Marian silmissä realistinen, murhattu Laura Palmer voimaannuttava ja demoninen BOB terapeuttinen?
-
Podcastin 13. jaksossa Linda-Maria kertoo kiinnostuksestaan true crimeen eli tosielämän tragedioihin.
Mikä tekee rikostapauksesta kiinnostavan ja voiko tragedioita käsitellä taiteessa kunnioittavasti?
Jaksossa Linda-Maria kertoo myös murhan uhrin omaiselta saamastaan palautteesta.
-
Miltä tuntuu taitelijasta, jonka traumoista puhutaan julkisuudessa enemmän, kuin taiteesta? Podcastin 12. jaksossa Linda-Maria puhuu traumakeskeisen julkisuuskuvansa vaikutuksesta uraansa ja mielenterveyteensä.
Millaista on, kun toimittaja vaatii yksityiskohtia lapsuuden kipeästä kokemuksesta ja samaan aikaan kommenttikentässä syytetään huomionkipeydestä?
Entä mikä päätös on tehtävä, jotta huomio kääntyy vihdoinkin siihen aiheeseen, josta taitelija on aina halunnut puhua: taiteeseen
-
Podcastin 11:a jaksossa keskustellaan paljon puhuttavista ilmiöistä, kuten call out-kulttuuri ja intersektionaalinen feminismi. (*Termit selitetään alla).
Linda-Maria kertoo, miksi päätyi lopettamaan someaktivismin ja siirtämään kantaaottavat ajatuksensa kirjoihin ja musiikkiin.
Miten yleisö on suhtautunut yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi profiloituneen Linda-Marian hiljenemiseen ja mitä tehdä somekulttuurille, joka saa aktivistit sulkemaan suunsa? Entä mistä aiheista puhumisesta Linda-Maria ei suostu somessakaan luopumaan?
*Call out-kulttuuri tarkoittaa erityisesti internetissä tapahtuvaa toimintaa, jossa ongelmalliseksi koetulla tavalla puhuva/käyttäytyvä henkilö/taho haastetaan julkisesti.
Intersektionaalinen feminismi on feminismin muoto, joka pyrkii sukupuolen lisäksi huomioimaan muutkin tasa-arvoon vaikuttavat tekijät, kuten etnisyyden.
-
Podcastin kymmenennessä jaksossa tutustutaan ei-toivottuihin asukkaisiin Linda-Marian mielessä: pakkoajatuksiin.
Pakko-oireinen häiriö voi näkyä sekä pakonomaisina toimintoina että häiritsevinä ajatuksina. Kuinka se on näkynyt Linda-Marian elämässä ja miten se on ajan myötä muuttanut muotoaan?
Jaksossa Linda-Maria jakaa myös itse keksimänsä keinon pakkoajatusten hallitsemiseen.
-
Podcastin yhdeksännessö jaksossa Linda-Maria kertoo, millaista on ollut elää lapsuudesta saakka paniikkihäiriön kanssa.
Minkälaisia paniikkioireet voivat olla stereotyyppisen hyperventiloinnin ja paperipussiin hengittelyn lisäksi? Millä lauseella hammaslääkäri saa takuulla laukaistua potilaassa paniikkikohtauksen ja mitkä sanat taas toimivat rauhoittavina?
Entä mitä paniikkioireista kärsivä voi itse tehdä rauhoittaakseen itseään?
- Show more