Episodes
-
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte ofereix una nova master class econòmica de Santiago Niño-Becerra, en aquesta ocasió en la seva versió llarga. L'economista valora qüestions com si els preus elevadíssims que es paguen per alguns futbolistes estan justificats en termes de mercat i negoci, la decisió de Portugal de no fer pagar IRPF a molts menors de 35 anys o les previsions econòmiques a mitjà termini, que apunten a més recessió a Alemanya i pèrdues enormes en cas que hi hagi un conflicte geopolític a gran escala.
-
Missing episodes?
-
Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, parlem d'economia amb Santiago Niño-Becerra, amb temes com els grans acomiadaments que preveuen empreses com Vodafone o Ford.
-
La master class econòmica del catedràtic Santiago Niño-Becerra ens analitza qüestions d'actualitat com ara les conseqüències econòmiques que poden sorgir arran del conflicte diplomàtic entre Espanya i l'Argentina, la gran dependència que té l'estat espanyol del turisme (i les conseqüències que això comporta) o el preu dels lloguers en bona part del país, que està provocant que a llocs com les Balears alguns treballadors no puguin pagar-los tot i tenir feina.
-
Comptem amb la master class econòmica de Santiago Niño-Becerra, que entre altres qüestions d'actualitat valora la notícia que el fabricant de cotxes elèctrics xinès Chery i l'empresa catalana Ebro hagin unit esforços per fabricar vehicles al terreny on fins fa poc hi havia instal·lada l'empresa Nissan, i explica per què creu que el salari mínim interprofessional no hauria de ser el mateix a tot el país.
-
L'economista Santiago Niño-Becerra aborda a la seva "Master Class", al "Revolució 4.0" amb Xantal Llavina, una qüestió de què cada vegada es parla més: la possibilitat que esclati una guerra mundial. També ens relata com Amazon ja es troba en l'última fase cap a l'ús de bots per automatitzar processos d'emmagatzematge repetitius.
-
El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge presenta una master class econòmica del catedràtic Santiago Niño-Becerra, en què aborda una qüestió cada vegada més propera: què pot passar quan la Xina lideri realment el món? També analitza dades tan xocants com el rècord de turistes durant el gener a l'estat espanyol, o el fet que uns dotze milions d'espanyols visquin al llindar de la pobresa, tot i que la majoria d'ells tenen feina.
-
A la "Master Class" econòmica de Santiago Niño-Becerra, parlem dels beneficis econòmics del Mobile i també dels costos que té, una dada de la qual no es parla gaire. Niño-Becerra també valora per què i quines conseqüències té que el PIB per càpita espanyol sigui més baix que el de països com Lituània, Estònia i Eslovènia. Al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
-
A la master class amb Santiago Niño-Becerra, analitzem temes d'actualitat com les protestes dels pagesos, que des de fa dies bloquegen carreteres per queixar-se dels baixos preus que cobren i de la gran quantitat de burocràcia que els toca fer, o també el negoci cada vegada més gran dels avatars i influencers virtuals.
-
Al programa "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina: master class econòmica de Santiago Niño-Becerra. Avui parlem de com i per què Madrid aposta per la Fórmula 1 i pels grans esdeveniments al preu que calgui, i també ens preguntem si el capitalisme està ferit de mort i quines conseqüències econòmiques pot tenir el possible triomf de Donald Trump a les eleccions americanes.
-
A la "Master Class", l'economista Santiago Niño-Becerra se centra en les previsions, algunes de les quals força impactants, que han llançat per al 2024 entitats i empreses tan solvents com el diari Financial Times o el banc danès Saxo Bank. Tot, al "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina.
-
Master Class econòmica de l'any amb Santiago Niño Becerra: analitzem com ha anat el 2023, la situació actual de l'Argentina i de quin pot ser el seu futur amb l'arribada al poder de Javier Milei. A més, fa diverses prediccions econòmiques de cap on pot anar el 2024 a l'estat espanyol i al món en general. També parlem del sector de l'anomenat legaltech, i ho fem conversant amb Víctor Climent, CEO de la start-up Calculatuindemnización. A més, parlem amb l'emprenedor Carlos Pérez, un dels creadors de Luzia, un assistent per a l'aplicació WhatsApp basat en la intel·ligència artificial i que amb només uns mesos de vida ja té 20 milions d'usuaris i ha atès prop de 1.300 milions de consultes. I acabem el programa coneixent la TikToker Blanca Guilera, que penja vídeos oferint unes lliçons d'història molt peculiars i que ja té més de 800.000 seguidors.
-
A la "Masterclass" econòmica, Santiago Niño Becerra, que vaticina que el preu de l'aigua pot pujar de manera molt notable en els pròxims anys, analitza per què els joves ho tenen tan complicat per emancipar-se o per estalviar i explica com empreses creades per youtubers tenen cada vegada més pes en l'economia de països com els Estats Units. Torna a visitar el programa Joana Barbany per presentar-nos el seu llibre "Rehumanizando la tecnología". També descobrim una proposta tecnològica que vol revolucionar el sector hoteler: hotelgest. I acabem el programa amb una nova edició de la secció "Seguretat jurídica", on sabrem de quina manera notaries i clients poden fer servir les noves eines tecnològiques.
-
Comencem el programa amb la master class econòmica de Santiago Niño-Becerra, que repassa qüestions d'actualitat com la proposta de reduir la jornada laboral a 37,5 hores setmanals i el sentit econòmic del canvi d'hora, entre altres. També coneixem l'empresa Jevnet amb el seu fundador, Jordi Esquerigüela. Fa poc ha estat guardonada amb un dels anomenats Oscars del màrqueting digital que atorga Google. A la secció "Revolucionant la publicitat", Jordi Urbea es planteja un tema d'absoluta actualitat: com encaren les marques internacionals la complicadíssima situació geopolítica mundial? I acabem el programa coneixent amb els seus responsables una plataforma que vol impulsar el talent i el lideratge juvenil: Liderem.
-
En aquesta master class econòmica de Santiago Niño Becerra parlem de la filosofia YOLO (You only live once), per la qual molts joves decideixen viure el present sense patir pel futur econòmic que els espera. També parlem de qüestions com la decisió de continuar sense posar peatges a les carreteres espanyoles i la reducció constant que estan acusant els estalvis de la població.
-
A la "Master class" econòmica de Santiago Niño-Becerra, analitzem qüestions com la decisió de Grècia de permetre jornades de tretze hores, la proposta d'Elon Musk de cobrar una quota als usuaris de la xarxa X (Twitter), el cobrament d'una taxa econòmica als creuers que atraquin a Catalunya per pal·liar els efectes de la contaminació, i el fet que els milionaris s'estiguin preparant per a l'apocalipsi mundial. Amb l'exjugador de bàsquet i emprenedor financer Ferran Martínez parlem del que suposa a nivell econòmic la celebració a Barcelona d'una competició de la importància de la Copa Amèrica de vela. També conversem amb l'executiu Mauro Fuentes, amb una llarga trajectòria en el sector del màrqueting digital en grans companyies, sobre com empreses de grans dimensions estan fent la transformació digital.
- Show more