Episodes

 • Sigge Winther Nielsen taler med Anna Mollerup, vicedirektør ved Socialt Udviklingscenter SUS, om, hvordan unge udenfor job og uddannelse kan medskabe den indsats, som skal hjælpe dem selv.

  Løsningen starter nemlig ved at høre de unges stemmer.

  Det har de gjort i ungeindsatsen Vindmøllen. Den ligger i udkanten af Esbjerg, og der er kommet vilde tilgange og endnu vildere resultater ud af at lytte til de unge.

  I det her afsnit taler vi om erfaringsbaseret viden – et effektivt værktøj til tackle vilde problemer.


  Du får bl.a. svar på:

  - Hvordan involverer vi de unge og lader deres erfaringer spille en central rolle i udviklingen af indsatser?

  - Hvordan mobiliserer man helt andre aktører i løsningen af et vildt problem?

  - Hvordan har en vindmølle hjulpet unge i job og uddannelse?

  Og så får vi at vide, hvad Anna Mollerup ville ønske, hun vidste, da hun arbejdede i centraladministrationen fra ti år siden.

  Til den flittige elev i masterclass’en: Der er som altid vitaminrige boganbefalinger til sidst, som man selv kan kaste sig ud i.

  Sigge Winther Nielsen udfolder i denne podcast ét forandringsværktøj ad gangen – det gør han sammen med en spændende gæst, som har prøvet det af i virkeligheden.

  Første hold er udsolgt af masterclass i vilde problemer. Tilmeld dig NU vores andet hold: https://www.invi.nu/masterclass-i-vilde-problemer

  RABAT PÅ BOG: Du kan læse mere om erfaringsbaseret viden, og hvordan det har hjulpet unge i job og uddannelse, i Vilde problemers kapitel 12. Du kan få 25% rabat med koden: VILD25. Køb bogen på her: https://gad.dk/vilde-problemer

  Vært: Sigge Winther Nielsen

  Underviser: Anna Mollerup

  Gæster: Kathrine Geisler Madsen og Tine Nielsen

  Tilrettelægger: Anders Degn

 • Sigge Winther Nielsen taler i denne episode med Jacob Torfing, professor ved Roskilde Universitet, om »supervilde« problemer og samskabelse på det grønne område – og så kan du høre, hvordan et møde mellem Jacob Torfing og kredsen af de magtfulde departementschefer gik helt, helt galt.

  I dagens afsnit hiver vi verdenskortet frem og sætter en nål i Musicon i Roskilde og en nål i The Central Highlands i Vietnam. Jacob Torfing fortæller, hvordan samskabelse er blevet anvendt til at bygge bæredygtigt i Roskilde, og hvorledes multinationale selskaber og kaffebønder har samskabt en bæredygtig kaffeproduktion.

  Samskabelse bliver af flere forskere set som en af de lovende metoder til at afhjælpe klimakrisen og andre »supervilde« problemer. Hør i dag om:

  - Hvad er »supervilde« problemer egentlig?

  - Hvad skal du være særligt opmærksom på, hvis du igangsætter samskabelse i din organisation – eller et andet sted på kloden?

  - Hvordan kan den samme tilgang bruges til at skabe bæredygtig omstilling i to vidt forskellige lande som Danmark og Vietnam?

  Til den flittige elev i masterclass’en: Der er som altid vitaminrige boganbefalinger til sidst, som man selv kan kaste sig ud i.

  Sigge Winther Nielsen udfolder i denne podcast ét forandringsværktøj ad gangen – det gør han sammen med en spændende gæst, som har prøvet det af i virkeligheden.

  FÅ PLADSER TILBAGE: Tilmeld dig NU den fysiske masterclass i vilde problemer her: https://www.invi.nu/masterclass-i-vilde-problemer

  RABAT PÅ BOG: Du kan læse mere om systemisk forandring og kerneårsagerne til Danmarks mange indbrud i bogen Vilde problemers kapitel 9. Du kan få 25% rabat med koden: VILD25. Køb bogen på her: https://gad.dk/vilde-problemer

  Vært: Sigge Winther Nielsen

  Underviser: Jacob Torfing

  Gæst: Sille Askefrø Bjørn

  Tilrettelægger: Anders Degn

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Sigge Winther taler i denne episode med Martin Østergaard Christensen, den øverste embedsmand i Aarhus Kommune. 

  Stadsdirektør Martin Østergaard står i spidsen for et kæmpe eksperiment. Aarhus Kommune har udvalgt seks vilde problemer de vil gøre indhug i – og det kræver en vild omstilling af kommunen. Det kan ende galt, men det har også potentialet til at ændre hele den måde, vi driver den offentlige sektor på i Danmark.

  - Hvordan er det at sidde bag roret, når en arbejdsplads med 28.000 medarbejdere skal ændre tankesæt og væremåder? 

  - Hvad kræver vilde problemer af topledere – både når det gælder kompetencer og mental stamina? 

  - Hvordan finder man modet, når det var nemmere at lade være? 

  Det spørger vi Martin Østergaard om i dette afsnit, hvor du også får svaret på, hvad hans medarbejdere egentlig mener om det, han har gang i.

  Til den flittige elev i masterclass’en: Martin Østergaard anbefaler to bøger: Maskiner der tænker af Emma Strunke og så en gammel klassiker: Lykkeper af Henrik Pontoppidan.

  Her kan du læse mere om, hvordan de arbejder med vilde problemer i Aarhus Kommune:

  Det har vi lært 2023: Gentænk problemet

  Sådan arbejder Aarhus Kommune med vilde problemer

  Sigge Winther Nielsen udfolder i denne podcast et forandringsværktøj ad gangen – det gør han sammen med en spændende gæst, som har prøvet det af i virkeligheden.


  RABAT PÅ BOG: Du kan læse mere om Aarhuskompasset og de seks vilde problemer i kapitel 10 i bogen ‘Vilde problemer – værktøjskasse til politikere, praktikere og policy-entreprenører’. Du kan få 25% rabat med koden: VILD25.


  Køb bogen på her: https://gad.dk/vilde-problemer


  FÅ PLADSER TILBAGE: Tilmeld dig også den fysiske masterclass her: https://www.invi.nu/masterclass-i-vilde-problemer

  Vært: Sigge Winther Nielsen

  Underviser: Martin Østergaard Christensen

  Gæst: Ruth Lehm

  Tilrettelægger: Anders Degn

 • Sigge Winther Nielsen taler med Britt Wendelboe, Programchef i Bo Trygt, og Anders Dybdal, direktør hos Operate, om systemisk forandring.

  Systemisk lederskab gør op med forandringstilgange, der søger hurtige svar, handling og effekt. Værktøjet giver dig blik for, hvem og hvad der egentlig er problemet, og benyttet i den rette kontekst, kan du med langt større præcision sætte ind lige der, hvor det vil have den største effekt og sikre bæredygtige resultater.

  Hvad er systemisk lederskab for en størrelse? Hvad skal der til for at reformulere et problem og finde de nøgler som kan låse det vilde problem op? Hvordan har utopisk tænkning været med til at minimere antallet af indbrud i Danmark?

  De spørgsmål og mange andre får du svar på i denne uges masterclass i vilde problemer – og så får du et par tips med på vejen til, hvordan du bedst sikrer dit hjem mod indbrud.

  Til den flittige elev i masterclass’en: Der er som altid tre vitaminrige boganbefalinger til sidst, som man selv kan kaste sig ud i.

  Sigge Winther Nielsen udfolder i denne podcast et forandringsværktøj ad gangen – det gør han sammen med en spændende gæst, som har prøvet det af i virkeligheden.

  RABAT PÅ BOG: Du kan læse mere om systemisk forandring og kerneårsagerne til Danmarks mange indbrud i bogen Vilde problemers kapitel 9. Du kan få 25% rabat med koden: VILD25.

  Køb bogen på her: https://gad.dk/vilde-problemer

  Tilmeld dig også den fysiske masterclass her: https://www.invi.nu/masterclass-i-vilde-problemer

  Vært: Sigge Winther Nielsen

  Undervisere: Britt Wendelbo og Anders Dybdal

  Gæst: Emil Hermund

  Tilrettelægger: Anders Degn

 • Sigge Winther taler med Christian Bason, medstifter af Transition Collective, om missionsdrevne organisationer.

  Hvad er en mission egentlig?
  Hvordan opsætter man en månelandings(mission) i sin egen organisation?
  Hvordan styrer man en portefølje af indsatser på tværs af missionen, så vi kommer til ’månen’?

  De spørgsmål og mange andre får du svar på i denne uges masterclass i vilde problemer, hvor du også kan høre om Bason helst vil ”flytte sten” eller ”lave podcast”.

  Til den flittige elev i masterclass’en: Der er som altid tre vitaminrige boganbefalinger til sidst, som man selv kan kaste sig ud i.

  Tilmeld dig INVI's fysiske masterclass her: https://www.invi.nu/masterclass-i-vilde-problemer

  Læs mere om Vorby og se videoerne i deres fulde længde her: https://ddc.dk/tools/vorby/

  RABAT PÅ BOG: Du kan læse mere om missionsdrevne organisationer og Vorby, fremtidsbyen hvor unge trives, i bogen Vilde problemers kapitel 7.

  Anvend koden VILD25 og få 25% i rabat: https://gad.dk/vilde-problemer.

  Vært: Sigge Winther Nielsen

  Underviser: Christian Bason

  Gæst: Marie Herborg Krogh

  Tilrettelægger: Anders Degn