Episodes

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank**

  Randers ligger på Superligaens 1. plads og tre af de hold, mange på forhånd havde tippet tippet til top 6 - Brøndby, AGF og FC Nordsjælland - ligger udenfor efter de første tre runder.
  Det er stadig mindre end 10 procent af turneringen, og transfervinduet står åbent en lille måned endnu, så turneringen er meget ung. Men derfor kan man godt analysere i Mediano Superliga, og det gør vi denne mandag i selskab med sportschef i FA 2000, Steffen Dam og fodboldtræner Rasmus Monnerup.

  Denne weekend kunne man især søndag overvære kampe med en helt særlig stemning, som man nærmest havde glemt, med tilhængere af begge hold på tribunerne. Det lod sig syne i Silkeborg (med AaB-fans), Aarhus (med Randers-tilhængere), Vejle (med Brøndbys tilhængere) og i Odense (med fans af F.C. København på tribunen).
  I denne udsendelse kan du høre om AGFs svære start, Brøndbys mange udskiftninger, FCKs udviking og selvfølgelig om topholdet Randers og hvor man ellers kan udlede noget af enten en god start eller en af de sværere. Om FC Midtjylland under Bo Henriksen, forskellen på Alms OB og forgængerne, AaBs fremgang og meget andet.

  Vi taler i rækkefølge om:
  - Superligaen generelt (00:00:40)
  - SønderjyskE-FC Nordsjælland (00:10:50)
  - Viborg-FC Midtjylland (00:27:20)
  - AGF-Randers (00:49:50)
  - Silkeborg-AaB (01:10:45)
  - Vejle-Brøndby (01:21:50)
  - OB-F.C. København (01:43:50)
  Vært: Peter Brüchmann

 • **Udsendelsen bringes i samarbejde med BookBeat og Arbejdernes Landsbank**

  I månedens udgave af Medianos bogmagasin Bold & Bøgers sætter værterne Sebastian Stanbury og Martin Davidsen fokus på De Olympiske Lege og opridser hvilke bøger, man skal læse for at komme i OL-stemning og blive klogere på den særlige OL-ånd. Her belyser de en række bøger, der både handler om OL, danske helte og flere af de atleter, der har ofret sig og skabt bemærkelsesværdige præstationer.. Og så kommer Davidsen og Stanbury også ind på nogle af de bøger, hvor sport, politik, samfund og raceforhold smelter sammen i gribende fortællinger. Udsendelsen rummer også de sædvanlige segmenter som Siden Sidst og Ønskesedlen.

 • **Lavet i Samarbejde med Arbejdernes Landsbank & Body is a Temple**

  I afsnit 16 af Players Lounge er Jonas Hebo taget til først Herning hvor han så FCM ekspedere Celtic ud, og senere Ikast hvor han så torsdagens træning samt havde en samtale med forsvarsspiller Daniel Høegh.

  Hebo snakker med sin tidl. U-landsholdskammerat om starten på et meget stærkt, men også ældre hold over i 2 interessant ophold i Basel og Heerenveen til at være en af de ældre i FCM.

  Hør blandt andet om:

  - Endelig at spille CL, og hvordan det så kan være fladt.
  - Forskellen på Dansk, Schweizisk & Hollands ligafodbold.
  - Møde med ‘Muren’ Walter Samuel.
  - Fodboldens tilfældigheder og timing.
  - Peter Utaka i Moonboots.

 • ** Denne podcast er sponseret af Arbejdernes Landsbank og Just Eat **

  Ved redigeringen af denne udsendelse viste det sig desværre på beklageligste vis, at der var fejl på filen, hvilket gjorde den godt første time af programmet uhørligt.

  Derfor er de første fire kampe mellem Viborg og FC Midtjylland, AGF mod Randers, Silkeborg mod AaB og første halvdel af Vejle mod Brøndby oplæst af vært Benjamin Leander, der reciterer Jonas Hebo Rasmussens vigtigste pointer. Selvom det er ærgerligt og forkortende for udsendelsen, havde alternativet været slet ikke at udkomme, så vi håber på forståelse for dette forhåbentlige engangs-tilfælde.

  Kampene mellem OB og FC København samt mandagskampen Sønderjyske - FC Nordsjælland var ikke en del af de beskadigede optagelser og bringes dermed i deres fulde længder.

 • **Lavet i samarbejde med Naturli**

  Daniel Agger - en hverdag med vilje

  Mød fodboldspilleren, landsholdsanføreren, virksomhedsejeren, velgøreren og nu fodboldtræneren Daniel Agger i en samtale om den røde tråd i hans arbejde. Daniel sætter ord på sin mentalitet: disciplin, vedholdenhed og viljen til at vinde “på grænsen til det sygelige”.

 • ** Denne podcast er sponseret af Arbejdernes Landsbank **

  Fem mål i fem kampe blev det foreløbigt undervældende slutprodukt på anden spillerunde i Superligaen 2021/22, men heldigvis er der stadig rigeligt at snakke om i denne mindre sommerferie-udgave af Mediano Superliga, hvor Peter Brüchmann og Sture Sandø holder ferie og derfor har overladt værtstolen til vikarierende debutant Benjamin Leander.

  Heldigvis er Lyngby Boldklubs assistenttræner Jonathan Hartmann i studiet med betragtninger fra især AaB mod FC Midtjylland og Brøndby mod Viborg, der var de kampe Jonathan så Live, mens han fra trænerbænken søndag eftermiddag dirigerede Lyngby til en 2-1 sejr over Nykøbing FC i 1. division og i sagens natur ikke kunne overvære opgørene med start 14:00 og 16:00 live.

  Så vær opmærksom på, at dette ikke er en 'normal' Superliga-udsendelse, hvis sådan en måtte findes.

  Alligevel kom der gode 90 minutters snak ud af udsendelsen, hvor tidskoderne ser ud som følger:

  00:03:55 SJE - VB
  00:15:45 AaB – FCM
  00:34:20 FCN – AGF
  00:50:50 RFC – OB
  01:04:30 FCK – SIF
  01:18:40 BIF - VFF

 • ** Denne podcast er sponseret af Arbejdernes Landsbank og Just Eat **

  Der er stadig sommer- og feriestemning over hele landet, men der er heldigvis også fodboldstemning.

  Lørdag åbner AaB og FC Midtjylland runde 2, hvor flere af de formodede mesterskabskandidater må se, om de kan få den første sejr i hus.

  Her i Mediano Superliga Preview kommer vi naturligvis hele vejen rundt om runden og mere til. Vi starter nemlig ud med at bruge nogle minutter på at tale om FCM's Champions League kval-kamp tirsdag.

  Panelet udgøres af Benjamin Leander og Jonas Hebo, der agerer vikar for Francis Dickoh, der holder lidt velfortjent ferie.

  Tidskoder:
  AaB - FCM: 00:04:10
  RFC - OB: 00:26:58
  FCN - AGF: 00:43:17
  FCK - SIF: 00:59:32
  BIF - VFF: 01:17:15
  SJE - VB: 01:35:19

 • ** Denne podcast er sponseret af Arbejdernes Landsbank **

  Nu er det kun et spørgsmål om dage, før 1. division sparkes i gang. Igen i år må man bare sige, at det er en enormt spændende sæson, vi har foran os. Halvdelen af trænerne i de 12 klubber er nye, spillere som Bjelland, Spelmann, Drachmann og Flanagan har meldt deres ankomst, og flere klubber byder sig til i kampen om oprykning.

  I sæsonens første udgave af Mediano 1. division gæster FC Helsingørs cheftræner Morten Eskesen og assistenttræner i Lyngby BK Jonathan Hartmann studiet for at se frem imod det der venter. Desuden har vi også en gennemstilling til Buster Emil Kirchner, der gør os klogere på situationen i EfB, der er den klub, der render med det meste af opmærksomheden lige for tiden.

  Lyngby BK og FC Helsingør fylder selvsagt en hel del i udsendelsen her, men der bliver også talt om blandt andet:
  – Hvilke projekter de finder mest spændende
  – Hvilke spillere vi skal glæde os til at se
  – Overvejelser omkring anførervalg og trupsammensætning
  – De mange kunstgræsbaner i 1. division i forhold til Superligaen
  – Hvorfor det kan vise sig at blive en meget tæt sæson
  – Og meget, meget mere

 • ***Udsendelsen er produceret og sponsoreret af fodboldstatistik fra Leandertal***

  Velkommen til det nye format på Mediano Data, hvor Jeppe Rud Skak og Benjamin Leander fra Leandertal hver tirsdag vil dissekere Superliga-runden set med tal-briller på. Ingen facitlister, intet om VAR-straffespark, men masser af data-vitaminer og fokus på afslutninger, Expected Goals, indlæg mm.

  I udsendelsen her berøres ikke alle hold, blandt andet vil AaB-tilhængere givetvis være skuffede over, at der ikke er et ord om deres heltes flotte point i Parken, men med data-briller var der ikke noget voldsomt, der sprang i øjnene i nordjydernes præstation. Derfor henviser vi til Mediano Superliga og Mediano Preview, hvis du vil ha' den dybere analyse af kampene set med spiller- eller trænerbriller på.

  God fornøjelse!

 • **Lavet i samarbejde med Naturli**

  Mød den tidligere superligatopscorer Peter Graulund i en samtale om livet på begge sider af mikrofonen.
  Troels og Peter taler om forskelle på at være regionalt talent, national profil og internationalt udfordret.

 • ** Denne podcast er sponseret af Arbejdernes Landsbank **

  Så fik vi taget hul på 21/22-sæsonen, og det blev uden fuldt udbytte til de fem bedst placerede hold fra sidste års turnering. Til gengæld hentede oprykkerne fra Viborg alle tre point i deres premierekamp, Andreas Alm kom fint fra land som OB-træner og Randers fortsatte hvor de slap.

  Her får du analyse af de fem kampe fra weekenden samt en optakt til mandagskampen mellem Silkeborg IF og SønderjyskE. Panelet udgøres af Steffen Dam og Jonas Hebo.

  Tidskoder:
  SIF - SJE: 00:05:59
  FCM - OB: 00:15:55
  FCN - VFF: 00:32:49
  VB - RFC: 00:45:36
  FCK - AaB: 00:56:36
  AGF - BIF: 01:19:27

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og rummer et sponsoreret element fra Pundit**

  EM-finalen var blot 56 timer gammel, da vi trykkede på optageknappen til denne udsendelse og et stykke inde i udsendelsen rammer vi stedet, hvor der er præcist 57 fra EM-finalens afslutning og 57 timer til Superligaens start. Det er en usædvanlig situation med et vist corona-snit, men det er også et udtryk for, hvor komprimeret fodboldkalenderen generelt er blevet.

  Her kigger vi på en Superliga-sæson, der på Mediano allerede er blevet kaldt den mest uforudsigelige Superliga-sæson i de fem år, vi har lavet Mediano og det svarer i øvrigt til de fem år med denne struktur med slutspil og nedrykningsspil.

  Fire klubber har fået ny træner, yderligere tre klubber har en træner, der nu skal i gang med sin første fulde sæson, så et mindretal har en træner, som klubberne har haft mindst én sæson. Det er også usædvanligt.
  Det er stadig for tidligt i transfervinduet til at kunne udråbe DM-favoritter og forudsige top 6-favoritter, men panelet gør alligevel et forsøg med alle de forbehold, der er så tidligt i fasen, hvor vi ikke ved, om Andreas Maxsø forlader Brøndby, Jonas Wind er tabt for FCK eller en international topspiller pludselig står i FC Midtjylland, for slet ikke at tale om Kameldeen Suleimana, Victor Nelsson, Jens Lys Cajuste, Haji Wright, Wahid Faghir og andre store spørgsmål.

  Panelet på den utaknemmelige opgave er fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen, sportschef i FA 2000, Steffen Dam og fodboldtræner Rasmus Monnerup.
  Vi taler i rækkefølge om holdene, som de sluttede den forløbne sæson:
  - Superligaen favoritter (00:00:45)
  - Brøndby (00:14:45)
  - FC Midtjylland (00:27:30)
  - F.C. København (00:42:20)
  - AGF (01:00:10)
  - Konkurrence og quiz (01:13:30)
  - FC Nordsjælland (01:17:00)
  - Randers (01:26:00)
  - AaB (01:34:40)
  - SønderjyskE (01:43:50)
  - OB (01:53:15)
  - Vejle (02:02:30)
  - Viborg (02:10:50)
  - Silkeborg (02:17:00)

  Vært: Peter Brüchmann

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank, Heineken 0.0, Just Eat og Zalando**

  51 kampe er spillet. England missede igen det afgørende straffespark. Måske i mere end en forstand. Seks kampe ud af syv på hjemmebane. Lidt held i at ende i en mildere halvdel end Italien. Og et flot og hurtigt mål i finalen.

  Alligevel formåede Italien at kæmpe sig tilbage og kronede den flotte slutrunde med en sejr efter straffespark. Det kigger vi på i denne status over hele EM-slutrunden, hvor vi også ser på:
  - Danmarks rolle i EM-slutrunden
  - De mest afgørende spillere
  - De største trænerpræstationer
  - De spillere, der vil præge fremtidens talentudvikling
  - De store skuffelser
  - Dommere, VAR og spillets udvikling.

  Vores panel består af fodboldtrænerne Kasper Kurland, Jonathan Hartmann, Rasmus Monnerup og fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen.
  Vært: Peter Brüchmann

  Her er link til det spørgeskema om EM, som vi nævner i udsendelsen: https://cutt.ly/jmY91Vd

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Medianos hovedpartnere på EM, Arbejdernes Landsbank og Heineken 0.0 - og rummer et sponsoreret element fra Just Eat**

  Så er det EMs sidste dag. Finaledagen. Her er Medianos Morgenshow søndag d. 11. juli med vores ambitiøse bud på det dybeste portræt, som vi er i stand til at lave på en times podcast.

  I dag skal det handle om England. Til den opgave har vi inviteret følgende følgende Englands-kendere i studiet:
  - Fodboldtræner Rasmus Monnerup
  - Fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen.

  I udsendelsen fortæller vi om et spørgeskema, som vi vil bruge til at blive bedre og lære af, hvad I som lyttere synes om vores EM-dækning. Du finder skemaet her: https://cutt.ly/6mUDs8C

  Hør også udsendelsen fra i går, hvor vi satte fokus på Italien
  Vært: Peter Brüchmann

 • ''Udsendelsen er sponsoreret af Medianos hovedpartnere på EM, Arbejdernes Landsbank og Heineken 0.0**

  Så er det dagen før EM-finalen. Her er Medianos Morgenshow lørdag d. 10. juli med vores ambitiøse bud på det dybeste portræt, som vi er i stand til at lave på en times podcast.
  I dag skal det handle om Italien. Til den opgave har vi inviteret følgende følgende calcio-kendere i studiet:
  - Karsten Krogh, kommentator, journalist og livslangt forelsket i Serie A
  - Morten Glinvad, kommentator, skribent og forfatter.

  I morgen kigger vi på England, så vi har helliget et morgenshow til hvert af de to finalehold.
  Italien har begejstret publikum, trænere og fodboldelskere med det dynamiske spil under denne slutrunde og med den passion for spillet og oplevelsen, som lyser ud af spillere fra det øjeblik, de træder ind på stadion. Men kan Italien også matche England på et Wembley, der i den grad bliver en hjemmebane for nationen, der har været i én finale, siden man trådte ind i FIFA og stillede op til VM i 1950 - alle EM-slutrunder inklusive?

  I denne udsendelse kigger vi på:
  - Italiens udvikling under Roberto Mancini
  - Den Sampdoria-prægede ledelsesstab med Gianluca Vialli, Alberigo Evani, Attilio Lombardo og flere andre til at supplere Mancini fra storholdet i 90erne.
  - Hvilke udviklinger i italiensk fodbold, som Mancini og holdet står på skuldrene af
  - Passionen hos det erfarne midterforsvar med Chiellini og Bonucci.
  - Og meget mere.
  Vært: Peter Brüchmann

 • Velkommen til et nyt format på Mediano, hvor Thomas Pyndt en gang om måneden vil tage en snak med forskellige personligheder uden for fodboldens verden.

  Her fortæller den 57-årige journalist og forfatter Martin Kongstad om sin oplevelse af slutrunden. Om hvordan landsholdet har samlet og flyttet, hvorfor Mikkel Damsgaard minder ham om Per Frimann, hvordan Dannebrog igen flagrer på Nørrebro og hvorfor det var helt umuligt at levere det planlagte DJ-sæt efter nederlaget til England onsdag aften. Men vi taler også om andet end det aktuelle EM.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af HelloFresh**

  Så er Mediano-redaktionen samlet igen. Det har vi været mange gange under denne travle EM-slutrunde. Men denne fredag bygger vi bro mellem EM og den Superliga, der begynder kun fem dage efter EM-finalen.

  I køkkenet og ved bordet denne fredag har vi fodboldtræner Rasmus Monnerup, fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen, kommentator og journalist Kenneth Hansen og vores alt-mulig-studentermedhjælper, Nicklas Beran, i denne rolle kaldet ‘Gastro-Nicklas’.

  Udsendelsen er bygget op i to halvlege, så vi i 1. halvleg taler EM og i 2. halvleg fokuserer på Superligaen.
  Vi gør ikke den store EM-status, men bearbejder særligt det danske holds indsats, indtryk og eftermæle for denne slutrunde - både herhjemme og i udlandet.
  Og så kigger vi frem mod Superligaen, der begynder i næste uge.
  Vært: Peter Brüchmann

  For at få rabat på op til 725 kr. de første 4 uger hos HelloFresh, skal du bruge koden 'hellomediano' eller følge dette link: https://cutt.ly/JmRFZm4

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Partnership - specialister i sponsorater og partnerskaber**

  Vi mangler én kamp: EM-finalen på Wembley. Ret meget uden Danmark.
  Men det er ikke det, vi skal tale om i dag. Vi skal tale om penge. Politik. Sponsorer. Og så skal vi tale åbent om at være i dårligt selskab.
  - Hvornår står Folkevogn ved siden af de forkerte selskaber?
  - Hvad sker der, når man ikke må lave regnbuer i Rusland, Ungarn og Aserbajdsjan?
  - Og hvad sker der med en rettighed som EM, når den bliver syltet ind i Qatar Airways, Alipay, Gazprom og en flok af kinesiske selskaber, der måske er sendt i byen for at sikre ny storhed til Kina og stats-apparatet?

  Ja, undskyld vi forstyrrer midt i EM-freden med noget alvorligt. Vi skal nok komme til England-Italien og finalen med udsendelser de kommende dage. Men her er Mediano Marketing – vores format om fodboldens forretningsudvikling.
  I dag foregår det så som et EM Morgenshow. Fordi det er aktuelt. Fordi det er vigtigt. Og fordi den historie – OGSÅ – skal fortælles.

  Panelet i studiet består af sponsorekspert Simon Bastiansen, der er director of strategic partnerships i bureauet Dentsu X, som blandt andet arbejder med globale sponsorater, og Stanis Elsborg, der er senioranalytiker i Play The Game og senest har sparret med landstræner Kasper Hjulmand om, hvordan landsholdet og DBU skal forholde sig i et felt, hvor en konsistent og fælles idrætspolitik bliver mere og mere nødvendig.
  Vært: Peter Brüchmann

 • **EM specials fra Troels Bech er lavet i samarbejde med Sport24 og Dell Technologies**

  Mød hele Danmarks Flemming Povlsen.
  Flemming har været med i dansk landsholdsfodbold og alle slutrunder, siden han meldte afbud til VM i Mexico i 1986 - for at tage sin studentereksamen.
  Hør ham fortælle om sin karriere på banen og om at være Danmarks mest benyttede TV ekspert. Vi taler om, hvordan han har kunne bevare stabiliteten i en ustabil verden, og Flemming kommer med mere flere gode råd til unge spillere og deres forældre. Vi taler om "hvalperabatten" og om rollemodeller. Og så taler Flemming og Troels taler om de nu bedre uddannede spillere og betydningen af, at passe til miljøet.
  Det blev faktisk en møg-god episode!

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Medianos hovedpartnere på EM, Arbejdernes Landsbank og Heineken 0.0 og rummer sponsorerede elementer fra Just Eat og Zalando**

  Her giver Medianos Morgenshow dig den store analyse af semifinalen mellem Danmark og England. Efter en fantastisk EM-turnering må Danmark nu rejse hjem. Det blev til et smalt semifinalenederlag til England, hvor en gruppe trætte danske spillere til sidst måtte kapitulere. Dermed slutter EM for Danmark, mens England er klar til finalen på søndag mod Italien.

  I panelet er:
  - Rasmus Monnerup, fodboldtræner
  - Peter Sørensen, fodboldtræner
  - Jonas Hebo Rasmussen, fodboldspiller i HIK
  Vært: Adam Møller Gomaa