Episodes

 • ** Denne podcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Just Eat **

  Fredag bliver det endelig tid til 1. division igen!

  Her får du en optakt til foråret levet af to herrer, der kender rækken særdeles godt.

  Den ene er Morten Karlsen, som senest var træner i HB Køge. Den anden er Rasmus Monnerup, der foruden at være mester ovre i ‘Det Taktiske Værksted’ i Mediano Lab, er tidligere træner i FC Roskilde.

  Udsendelsen er ikke en slavisk gennemgang af holdene, men skal snarere fungere som et overblik forud for forårspremieren.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Sortesokker.dk - Medianos partner på Serie A og La Liga**

  Coronavirussen raser i det meste af Europa, og i weekenden medførte det intet mindre end fire aflyste kampe i Støvlelandet. Vi vender det og andre aktuelle emner fra Italien indledningsvis, inden vi kaster os over en længere tematisk snak om Inter, Eriksens start i klubben og hele projektet omkring Antonio Conte.

  Gæsterne hos vært Kenneth Hansen er i denne udgave kommentator og skribent Karsten Krogh samt Inter-fan Erdal Ahmedovski.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank - vores første hovedpartner på EM*

  Her foretager Jonas Hebo Rasmussen og Francis Dickoh en sportslig vurdering af det danske hold før EM-slutrunden i fodbold til sommer.

  Om 108 dage møder Danmark Finland i den første EM-kamp på dansk grund. Simon Kjær er landet i AC Milan, Christian Eriksen i samme by hos Inter, mens Martin Braithwaite nu assisterer nogle af verdens allerbedste spillere i FC Barcelona. Flere andre spillere nåede at skifte klub i transfervinduet, og det kigger vi på i denne EM status med fodboldspillerne Jonas Hebo Rasmussen og Francis Dickoh i Mediano-panelet.

  Vi kigger på, hvor forhåbningerne på Danmarks vegne er øget siden kvalifikationen mod Irland i Dublin, hvor Martin Braithwaites strakte højre ben og en lang tå kom til at spille en afgørende rolle, ligesom vi ser på, hvor problemerne på Åge Hareides hold måtte være.

  Vi runder idealopstilling og vurderer de nærmeste alternativer.
  Vært: Peter Brüchmann

 • ** Denne podcast er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og Just Eat. Der optræder desuden et sponsoreret element fra Experian **

  Runde 23 nærmer sig, og uret tikker i forhold til Top 6-kapløbet, men selvom mesterskabsslutspillet endnu ikke er matematisk udelukket for et hold som OB, så er de også nødt til at kigge nedad i den positioneringskamp, der venter på den anden side af grundspillet.

  Som altid kommer Superliga Preview hele vejen rundt om runden. Og så som altid består ekspertsiden af Benjamin Leander og Francis Dickoh.

  Ønsker du at hoppe fra optakt til optakt finder du tidskoder herunder:
  AGF - HOB: 00:05:43
  EfB - FCN: 00:21:30
  ACH - RFC: 00:31:09
  Data-indslag præsenteret af Experian 'Table of Time': 00:45:21
  OB - SIF: 00:59:08
  BIF - LBK: 01:15:47
  FCK - AaB: 01:28:04
  FCM - SJE: 01:45:54

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Medianos hovedpartner på Premier League, Xee**

  I ugens Mediano PL gennemgår vi runde 27 i Premier League, som blev spillet i den forgangne weekend. Det blev en runde, hvor Chelsea gav Tottenham et nyrestød i kampen om Champions League-billetter i næste sæson. Men Lampards tropper skal se sig over skulderen, for både Manchester United, Wolverhampton og måske endda Arsenal øjner en plads i top 4. Ugens udsendelse blev ramt af et sent sygdomsafbud, så Thomas Gaardsøe er ene mand i panelet. Thomas har tidligere spillet i Premier League, og arbejder i dag som fodboldagent.
  Vært: Adam Møller Gomaa

  Vi taler om kampene i følgende rækkefølge:

  Burnley - Bournemouth (00:03:19)
  Sheffield United - Brighton (00:09:40)
  Crystal Palace - Newcastle (00:15:30)
  Southampton - Aston Villa (00:19:55)
  Chelsea - Tottenham (00:27:12)
  Leicester - Manchester City (00:44:35)
  Manchester United - Watford (00:52:40)
  Wolverhampton - Norwich (01:01:25)
  Arsenal - Everton (01:07:20)

 • **Udsendelsen i denne artikel indeholder et sponsoreret element fra sortesokker.dk. **

  Efter en række spændende kampe i sidste runde, er det nu blevet tid til at få afviklet resten af ottendelseinalernes første runde.

  I denne uge er vi nået til anden halvdel af ottendedelsfinalerne i Champions League, som blandt andet byder på kæmpekampen mellem Real Madrid og Manchester City

  I panelet sidder journalist og fodboldspiller, Arnela Muminovic samt fodboldspiller Jonas Hebo Rasmussen.

  Der er en række særdeles interessante temaer i de fire kampe, og du kan blandt andet høre om Messis møde med Maradonnas gamle publikum, Bayerns nuværende form, Juventus’ lette lodtrækning og naturligvis en god optakt til Real Madrid-Manchester City.

  Vi taler om kampene i følgende rækkefølge:

  Napoli-Barcelona (00:03:12)

  Chelsea-Bayern München (00:25:15)

  Lyon-Juventus (00:49:58)

  Real Madrid-Manchester City (01:04:08)

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank*

  Fodboldtræner Rasmus Monnerup og tidligere fodboldspiller Sandro Spasojevic sidder i dagens panel, der gennemgår 22. spillerunde af Superligaen.
  Man kan sige, at bundholdene kan have fået afgørende indflydelse på placeringen af det danske mesterskab. I hvert fald har F.C. København lidt hårdt i de to første runder i foråret, hvor man har tabt til nr. 13, Esbjerg, og fået uafgjort mod nr. 14, Silkeborg. I det hele taget kan man sige, at FCK lider på udebane, hvor holdet er 12 point efter FCM, mens man faktisk er tre point bedre, når man kigger på holdenes point på respektive hjemmebane. Til sammen giver det et ni points forspring til FCM.

  Derfor spørger vi også panelet, om der nu er gået Liverpool-tilstande i Superligaen med midtjyderne i Liverpools rolle med reference til Premier League.
  Vi taler naturligvis om alle kampe og har analyser på både det taktiske og et forsøg på at se efter de lidt større linjer i holdenes udviklinger.

  Vi taler i rækkefølge om:
  - AC Horsens-AGF (00:03:15)
  - Hobro-FC Midtjylland (00:17:30)
  - FC Nordsjælland-SønderjyskE (00:30:20)
  - Randers-OB (00:45:35)
  - Lyngby-Esbjerg (00:57:00)
  - Silkeborg-F.C. København (01:03:40)
  - Månedens talent (01:30:30)
  - AaB-Brøndby (01:34:00)
  Vært: Peter Brüchmann
  Udsendelsen rummer sponsorerede elementer fra Just-Eat og Peter Larsen Kaffe.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Xee**
  Efter et par weekender med et lidt skævt program, er der igen fuldt program henover weekendens i den bedste engelske række - Hebo & Monnerup klæder dig godt på i denne udsendelse

  Premier League går efterhånden ind i den afgørende fase, og der er særdeles meget på spil alle steder i ligaen - minus helt i toppen, hvor det kun er et spørgsmål om tid før Liverpool kan kalde sig engelsk mester. I runde 27 er det især i bunden og i kampen om de Europa fokus er med en række indbyrdes opgør - blandt andet Chelsea-Tottenham, Arsenal-Everton og Leicester-Manchester City.

  Kampene bliver gennemgået som de spilles, hvilket giver følgende rækkefølge:

  Chelsea-Tottenham (00:05:10)

  Burnley-Bournemouth (00:23:37)

  Crystal Palace-Newcastle (00:31:00)

  Sheffield United-Brighton (00:40:28)

  Southampton-Aston Villa (00:52:00)

  Leicester-Manchester City (01:01:40)

  Manchester United-Watford (01:15:35)

  Wolves-Norwich (01:23:00)

  Arsenal-Everton (01:26:50)

  Liverpool-West Ham (01:40:27)

 • **Denne udsendelse er sponseret af hovedpartner Arbejdernes Landsbank og Superliga Preview Partner Just Eat**

  Mod forventning fik Superligaen ikke for alvor lagt fra land i sidste weekend, hvor to af syv kampe blev aflyst. Til gengæld regner vi ikke med nogen aflysninger i runde 22, og her får du en optakt til alle syv kampe.

  Panelet består som altid af Benjamin Leander og Francis Dickoh, der med hver deres tilgang klæder dig på til kampene.

  Runden bliver talt igennem i kronologisk rækkefølge, og ønsker du at hoppe rundt imellem de forskellige optakter, kan du gøre det via tidskoderne herunder:

  HOB - FCM: 00:01:52
  FCN - SJE: 00:17:24
  Vind en plads på Medianos groundhoppingtur: 00:33:55
  RFC - OB (og dommerinput fra Leander): 00:34:48
  LBK - EfB: 00:55:23
  SIF - FCK: 01:08:46
  AaB - BIF: 01:20:37
  ACH - AGF: 01:38:56

 • **Denne udsendelse rummer et sponsoreret element fra Sortesokker.dk**

  I denne optakt til den første af to kampe i 16-delsfinalen er tidligere Hibernian-spiller Francis Dickoh og tidligere dommer og Medianos talmand Benjamin Leander i studiet. Fokus ligger på de skotske gæster, og optakten kommer rundt om:

  - Celtics spillestil og forventede startformation
  - Hvilke spillere vi bør holde særligt øje med
  - En vurdering af FC Københavns chancer for videre avancement
  - Den første VAR-kamp på dansk grund og kampens dommer Sergei Karasev
  - Og hvad vi kan forvente os på tribunen fra de irske gæster og på deres hjemmebane, Celtic Park

  Panel: Benjamin Leander & Francis Dickoh
  Vært: Sture Sandø

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Sortesokker.dk - Medianos partner på Serie A og La Liga**

  Martin Braithwaite og FC Barcelona synes umiddelbart ikke som to forenelige ting, men den 28-årige dansker meldes særdeles tæt på et vildt skifte til den spanske storklub.

  I denne særudsendelse taler vi om omstændighederne omkring handlen, Barcelonas nuværende tilstand og angriberens chancer i det næste halve år - og måske videre frem - i Catalonien.

  Morten Glinvad er gæst hos Kenneth Hansen, hvor samtalen også drejes ind på Glinvad besøg hos netop Martin Braithwaite tilbage i november måned, efter danskerens vitale scoring i Dublin. Hele interviewet kan også findes i Medianos Hovedkanal.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Xee**

  Så kom vi næsten i mål med runde 26 i PL - kun Manchester City og West Ham mangler at spille onsdag aften, før runde 26 er færdigsspillet. I denne udsendelse får du en gennemgang af kampene og en snak om Citys udelukkelse af CL.

  I starten af udsendelsen taler vi om Manchester Citys udelukkelse af Champions League, og vender hvilke konsekvenser det kan have for de lyseblå fra Manchester og Pep Guardiola.

  Du får selvfølgelig også en gennemgang af alle kampe - med ekstra fokus på Chelsea-Manchester United.

  Du kan blandt høre om:

  - Liverpools stabilitet

  - Sons betydning for Spurs

  - Aston Villas muligheder for overlevelse

  - Arsenals flotte sejr over Newcastle

  - Jordan Henderson er blandt de bedste i verden

  - Southamptons kvaler hjemme på St. Marys

  - Norwich er færdige i PL

  - Leicester kommer I top-3

  Og meget andet

  Vi taler om kampene i følgende rækkefølge:

  Wolverhampton-Leicester (00:15:30)

  Southampton-Burnley (00:19:30)

  Norwich-Liverpool (00:35:30)

  Aston Villa-Tottenham (00:50:00)

  Arsenal-Newcastle (01:02:25)

  Chelsea-Manchester United (01:14:40)

 • *Denne podcast er lavet i samarbejde med vores hovedsponsor Xee*

  Mediano Bundesliga er tibage efter en længere vinterpause. Derfor er der blevet tid til næsten to timers snak om Jürgen Klinsmanns dramatiske exit i Hertha, Håland-hypen i Dortmund og en detaljeret gennemgang af holdene efter forårets første fem runder.

  Vært: Arnela Muminovic
  Gæst: Nicolai Lisberg

 • **Udsendelsen indeholder et sponsoreret element fra sortesokker.dk**

  Vi har ventet og ventet, men nu skal vi ikke vente længere. I denne uge er Europas fineste klubturnering tilbage igen. Det er blevet Champions League-tid, og dermed er det også blevet tid til et genhør med Medianos Champions League-magasin. Der er 16 hold tilbage i turneringen, og det betyder, at vi kan glæde os til otte spændende ottendedelsfinaler, hvoraf de første fire spilles i denne uge. Her varmer vi grundigt op til ugens fire kampe. Panelet i denne udsendelse består af tidligere fodboldspiller, Francis Dickoh, og Nicolai Lisberg, som er journalist, bosiddende i Barcelona, med et stort kendskab til både spansk og tysk fodbold.
  Vært: Adam Møller Gomaa

  Vi taler om kampene i følgende rækkefølge:

  - Dortmund-PSG (00:06:55)
  - Atlético Madrid-Liverpool (00:30:50)
  - Atalanta-Valencia (00:45:05)
  - Tottenham-Leipzig (00:57:25)

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank og rummer et sponsoreret element fra Just-Eat*

  Der var nogle usædvanlige op- og nedture, store dramaer og to aflysninger, da forårets Superliga skulle indledes.
  F.C. København mistede et vigtigt skridt i toppen, da Esbjerg gav sig selv forhåbninger om, at sæsonen 2019/20 alligevel ikke ender værst tænkeligt.
  OB tabte for femte gang ud af seks mulige i en intens kamp mod Brøndbys forandrede hold med til sidst ni danskere på banen på samme tid, mens AaB klatrede klart indenfor i top 6, inden netop AaB og Brøndby mødes i næste runde.
  Det og meget andet bliver analyseret i denne udsendelse, hvor panelet består af fodboldtrænerne Rasmus Monnerup og Kristian Mørch Rasmussen.

  Vi taler i rækkefølge om:
  - Superliga-runden generelt (00:00:00)
  - FC Midtjylland-Lyngby (00:15:00)
  - Esbjerg-F.C. København (00:32:00)
  - Vind en plads på årets Mediano fodboldrejse (00:58:00)
  - SønderjyskE-Hobro (00:59:30)
  - Silkeborg-AaB (01:16:30)
  - Aflyste kampe (01:32:00)
  - OB-Brøndby (01:33:30)
  Vært: Peter Brüchmann

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Sortesokker.dk - Medianos partner på Serie A og La Liga**

  I februarudgaven af Mediano La Liga samler vi op på de sidste handler i vintervinduet. Vi hylder Bordalás' arbejde i Getafe og kigger på trænertendenserne i Spanien generelt.

  Derudover kigger vi nærmere på de nærtforestående europæiske kampe, hvor Real Madrid blandt andet skal op imod Pep Guardiola og Manchester City.

  I vores faste elementer tager en dansker os forbi Villarreal, ligesom en svensker stryger afsted med prisen som Månedens Talent.

  Holdet bag udsendelserne fra Spanien er som altid Morten Glinvad og Kenneth Hansen.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Xee**

  I weekenden spilles anden halvdel af runde 26, der grundet vinterpausen i Premier League, er delt op. Den bager vi naturligvis op til - denne gang med dobbelt op på trænerdelen, da Monnerup har Kristian Mørch med i studiet.

  Du bliver naturligvis klædt på til alle kampe, der gennemgåes i den rækkefølge, de spilles. Tidskoder finder du nedenfor.

  I denne udsendelse kan du blandt andet høre om:

  - Hvad du kan forvente når forskellige formationer mødes

  - Norwich har en chance mod Liverpool

  - Hvad Mourinho har gjort ved Spurs

  - Vardy og Leicester har tabt pusten

  - Hvorfor Southampton er så skidt kørende hjemme på St. Marys

  - Aston Villas problemer med at lukke ned for afslutninger imod

  - Hvordan Arsenal kan bryde Newcastle ned

  - Frank Lampard eller Ole Gunnar Solskjær er nået længst

  Og meget andet

  Vi taler om kampene i denne rækkefølge:

  Wolverhampton-Leicester (00:06:30)

  Southampton-Burnley (00:22:41)

  Norwich-Liverpool (00:37:00)

  Aston Villa-Tottenham (00:48:18)

  Arsenal-Newcastle (01:00:25)

  Chelsea-Manchester United (01:11:10)

 • ** Denne podcast er sponseret af Arbejdernes Landsbank og Just Eat **

  Så er det endelig tid til Superliga-fodbold igen. Fredag er ventetiden ovre, når EfB tager imod FCK kl. 19. Den og de resterende seks kampe i runde 21 tager vi et grundigt kig på i dette Superliga Preview.

  Udsendelsen bliver samtidig en premiere for forårets Preview-hold, der kommer til at bestå af Benjamin Leander og Francis Dickoh som de faste gæster, som vært Sture Sandø skal forsøge at holde styr på.

  Som altid har vi lavet tidkoder, og dem finder du herunder:
  EfB - FCK: 00:02:45
  SJE - HOB: 00:17:07
  FCN - ACH: 00:32:33
  SIF - AaB: 00:49:25
  AGF - RFC: 01:09:34
  OB - BIF: 01:33:53
  FCM - LBK: 01:54:03

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Medianos hovedpartner på Premier League, Xee**

  Denne weekend bød på tre Premier League-kampe, og derfor er der god tid til hvert opgør i ugens Mediano PL. Dog er fokus i denne udsendelse klart størst på Everton, som slog Crystal Palace og fortsatte den gode stime under Carlo Ancelotti. I studiet sidder fodboldtræner, Rasmus Monnerup, og Hvidovre-spiller, Morten Nielsen, sammen med vært, Adam Møller Gomaa, som har friske øjenvidneberetninger med hjem fra Goodison Park.

 • **Udsendelsen er sponsoreret af Medianos hovedpartner Arbejdernes Landsbank og af Just-Eat*

  Kan man ved udgangen af et transfervindue sige, hvem der har haft et godt vindue eller ikke?
  Eller spurgt mere konkret:
  - I hvilken grad kunne man forudse, at Anel Ahmedhodzic ville blive en så vigtig spiller for Hobro?
  - Hvem havde forudset, at Patrick da Silva, Rezan Corlu, Kasper Enghardt, Marcel Rømer, Frederik Winther, Emil Nielsen og Andre Riel alle ville få større eller mindre succes i Lyngby?
  - Og hvor sikre var alle udenfor FC Midtjylland egentlig på, at det var klogt at skifte en halv startopstilling, fase anfører Jakob Poulsen ud og sætte vand over til hurtigere kræfter end Tim Sparv?

  Nej vel. På Mediano mener vi, at det er bedst at bedømme et transfervindue efter længere tid end lige, når det lukker. Det er sværere og måske ikke helt så sjovt og dampende aktuelt. Men det er, hvad vi prøver at gøre i denne udsendelse, hvor Sandro Spasojevic, tidligere fodboldspiller, og Rasmus Monnerup, fodboldtræner og vært og redaktør på Mediano, analyserer transfervinduet anno sommeren 2019.

  Vi taler i rækkefølge om:
  - Transervinduet generelt (00:00:00)
  - FC Midtjylland (00:17:28)
  - F.C. København (00:29:00)
  - AGF (00:43:30)
  - Brøndby (00:54:00)
  - Randers FC (01:01:00)
  - AaB (01:07:00)
  - FC Nordsjælland (01:16:00)
  - Lyngby (01:26:00)
  - OB (01:35:30)
  - AC Horsens (01:43:00)
  - SønderjyskE (01:47:45)
  - Hobro (01:55:30)
  - Esbjerg (01:59:00)
  - Silkeborg (02:05:00)
  Vært: Peter Brüchmann