Episodes

 • Episode 99 - Utdatert pressestøtte og markedsføring

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Pressestøtten er like overmoden for endring, som dagens digitale markedsføring. MediaPuls ser nærmere på vinnerne og taperne i kampen om over 300 millioner kroner i norsk pressestøtte. Har den digitale markedsføringen satt seg fast i 90-tallet, og hva bør vi i så fall gjøre mer, mindre eller annerledes? Mens AT&T kjøper opp mediehuset Time Warner for å tilpasse seg den digitale transformasjonen, går Telenor motsatt vei, og sier opp nærmere 200 ansatte. Vi ser litt nærmere på DDOS-angrepet som tok ned flere av våre digitale tjenester, Facebook som vil satse på ledige stillinger, Instagram som kommer med Live-streaming og Twitter som sier opp 300 ansatte. Også deler vi ut MediaPuls sin mediepris for oktober. Tidslinje: 00:00 - 01:20 - Innledning 01.20 - 06:30 - AT&T kjøper Time Warner 06:30 - 09:15 - MediaPuls sin mediepris for oktober 09:15 - 14:15 - DDOS-angrep «tok ned» Netflix, Spotify og en rekke andre tjenester 14:15 - 25:45 - Pressestøtten: Vinnerne, taperne - og fremtiden 24:45 - 35:10 - Digital markedsføring er støkk i 90-tallet 35:10 - 40:30 - Sosiale medier siden sist Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Episode 98 - Vi har kun sett starten på personalisering

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Hvor langt eller kort har vi kommet med personalisering av innhold? Mens norske Cxense mener vi er helt i starten, mener andre vi har gått får langt. Og hvordan ser disrupsjon ut i praksis? Personalisering handler om å tilpasse innholdet mot bruker. Der personalisering er intelligent, er ofte retargeting ikke det. Enkelte mediehus har begynt å personalisere forsiden på sine nettsider. Men det er "peanøtter" sammenlignet med hvor langt Facebook og Google har kommet, så hvordan kan man da hevde at det har gått for langt? MediaPuls diskuterer personalisering, demografi, programmatisk og retargeting, og har fått besøk av det norske teknologiselskapet Cxense, og deres Chief Operating Officer, Vigleik Takle, for å diskutere personalisering - for både mediehus og merkevarer. Vi ser også nærmere disrupsjon. På forretningsmodeller som blir forstyrret, endret og ødelagt som følge av teknologien. Mediehusene har følt disrupsjon på kroppen siden Internett gjorde sitt inntog for 25 år siden. Som ble ytterligere forsterket av Google og nye annonseplattformer, og som har akselerert de siste årene etter at sosiale medier ble en viktigere og viktigere plattform for distribusjon og dialog - og ikke minst markedsføring. Disrupsjon, som følge av teknologi, har ødelagt en rekke andre forretningsmodeller også, som foto-bransjen, underholdningsbransjen, forlagsbransjen, taxi- og hotellnæringen, og nå også TV-bransjen. Nå er det TV-distributørene som står for tur, og enkelte har valgt å samarbeide med mobiloperatørene - som også ser utfordringer i deres egen forretningsmodell - som en konsekvens av den digitaliseringsbølgen som skyller over nasjonalt og internasjonalt. Tidslinje: 00:00 - 00:45 - Innledning 00.45 - 03:45 - Mobiloperatører inngår samarbeid med innholdsleverandører 03:45 - 13:00 - Har personalisering gått for langt 13:00 - 21:00 - MediaPuls-gjest: COO Vigleik Takle fra Cxense om personalisering 21:00 - 23:15 - Har personalisering gått for langt (fortsettelse) 23:15 - 33:15 - Disrupsjon i praksis 33:15 - 36:15 - Sosiale medier siden sist Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 97 - Trenger vi egentlig DAB og TV2?

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Holder dekningsdirektøren i Telenor det han lover, kan vi droppe DAB i bilen. Og trenger vi TV2 for at NRK skal ha en konkurrent? Hans-Petter er høyt oppe etter å ha testet en ny måte å se på film, en ny måte å surfe på internett og en ny måte å kjøre bil. Og når man kjører bil, er sannsynligheten stor for at at man hører på radio. FM i dag, og DAB i morgen. Men om dekningsdirektøren i Telenor holder det han lover, kan vi derimot droppe DAB-radioen, og heller strømme radiokanaler fra hele verden via smarttelefonen. MediaPuls tok en prat med dekningsdirektøren i Telenor, Bjørn Amundsen, fra bilen - over smarttelefonen - for å høre om det er dekning bak lovnaden. Tirsdag denne uken ble mediemangfoldsutvalgets delrapport om kommersiell allmennkringkasting langt frem av Fritt Ords Knut Olav Åmås. I korte trekk handler Åmåsutvalget (omdømt av MediaPuls) om Norge skal bruke offentlige midler på å gi NRK konkurranse. Åmåsutvalget handler om fremtiden for allmenkringkasting, og hvorvidt og hvordan en konkurrent til NRK eventuelt skal sikre et bredt, norskt tilbud. Det handler også om en kulturminister som har dårlig tid, og som har presset frem Åmåsutvalgets rapport i «hu og hast». Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 96 - Google, søk, søkeordanalyse, AdWords og Instant Articles

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  MediaPuls har fått besøk av Norges beste foredragsholder - Magnus Strømnes Bøe fra Red Performance - for å snakke om hva som er viktig å huske på i 2017 på egne nettsider. Hva blir viktig å huske på i 2017 for egne nettsider? Har Facebook gjørt Google til en annenrangs søkemotor med Instant Articles, eller kommer SEO og søkeordsanalyse til å bli viktig også til neste år? Er det Keyword Planner som er det beste verktøyet for å finne frem til hvilke ord du bør fokusere på, og hva er de viktigste grepene du bør ta, for å ha en god nettside. Vi har fått besøk av Magnus Strømnes Bøe fra Red Performance for å de beste tipsene. Magnus Strømnes Bøe ble nylig kåret av ANFO til Norges beste foredragsholder, og det er tipsene fra foredraget som førte han til topps vi kommer til å diskutere. I tillegg til Magnus og Google-tips, tar vi for oss Ipsos sin omdømmeundersøkelse som ble sluppet i uken som gikk, og vi har begynt å lese om den nye lang-lesingsserien til Dagbladet om "Gutten i plastposen". Facebook har åpnet Workplace for alle, IT-selskapet EVRY har blitt Europeisk Facebook-partner, og Facebook har bestemt seg for å gjøre det enklere for deg å tjene mer penger på Instant Articles. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 95 - Hokus, pokus, Oculus

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Digitale innfødte blir VR-innfødte. Alle kommer til å ha sitt eget virtuelle sted og sin egen avatar på VR-web i fremtiden. Facebook bladde opp to milliarder dollar for Kickstarter-selskapet Oculus Rift i 2014. For kort tid siden gjennomførte Oculus sin utviklerkonferanse, og kom med en rekke spennende nyheter. Hos Facebook har Mark Zuckerberg definert Facebook sin fremtid i tre hovedpillarer; VR, AI og Internet.org. I denne episoden av MediaPuls diskuterer vi nærmere høydepunktene fra konferansen, og hva VR vil bety for mediebransjen. Mens eksemplene på norske VR-prosjekter fra mediebransjen er ytterst få, er satsningen stor og strategisk hos flere av de toneangivende mediehusene "over there". Marius sin favorittavis, The New York Times, har bestemt seg for å fjerne bannerannonsene, og erstatter det utskjelte reklameformatet med Flex Flame, som avisen har utviklet sammen med Google. I "sosiale medier siden sist"-spalten tar vi en kikk på Campaign Planner verktøyet til Facebook, og gratisverktøyet Audio 360, som gjør det mulig å legge til "Spatial audio" til 360 video. Snapchat har lansert post-roll annonser, samtidig som de har gått et steg tilbake og fjernet auto-avspilling av storyen. For Twitter sin del ser det dessverre veldig mørkt ut om dagen. Den ene etter den andre potensielle oppkjøpskandidaten flyr sin vei, og tar sjekkheftet med seg. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 94 - Full fart i feil rekkefølge

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Det satses digitalt, men mediehusene tviholder fortsatt på det tradisjonelle - være seg papir eller lineært. Det har vært en dramatisk uke for norske mediehus. VG satser på papiravisen igjen, mens TV 2 og TV3 krangler om drama-torsdag. Mens Finansavisen bruker utallige sider av sin papiravis til å ramse opp utdaterte aksjekurser, lanserer Dagens Næringsliv DN Investor - som gir sanntids-kurser og analyser fra Oslo Børs på mobil og desktop. Aksjeverdier for over 24 milliarder kroner er borte hos Schibsted på under ett år, og det er før Facebook har kommet i gang med Marketplace. Google styrker sitt økosystem med lansering av en rekke hardware, produkter - ikke minst Google Pixel - som er en high-end-telefon, som går rett i strupen på Apple og Samsung. Sentralt i alt Google lanserte står Google Assistant - som med sin kunstige intelligens skal tilby alle sin unike og personlige Google. Mens Google går mot et mer personlig og talestyrt Internett, går norske mediehus fortsatt for papir og lineært innhold. Foruten Facebook Marketplace, som sendte Schibsted aksjen ned 6%, ser vi nærmere på Facebook Events, og registrerer at Facebook fortsetter å kopiere Snapchat. Denne gangen er det WhatsApp som kopierer. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 93 - Digitalisering i mediehus

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Digitalisering er på radaren hos de fleste mediehus. Vi ser nærmere på de som har lykkes, og hva som engasjerte oss mest i september i sosiale medier. I episode 93 ser vi nærmere på mediehus som har tatt det digitale spranget. Mediehus som kutter i papiravisen, reduserer frekvens, og som satser mer eller mindre alt av ressurser på digitale plattformer. I tillegg har det også dukket opp flere spennende heldigitale satsninger som gir veldig gode brukerinntekter. Både i Norge, Norden og verden forøvrig. Norske Storyboard holder oversikt over hvilke saker i mediene og blant bloggere som engasjerer oss mest. Nå som september er historie, ser vi tilbake på måneden som gikk, på hvilke saker som engasjerte oss mest - og på hvilke type saker dette var. I spalten "sosiale medier siden sist" tar vi nærmere kikk på skepsisen til reklame i sosiale medier, i tillegg til en av ukens kanskje store Facebook-nyheter; Facebook at Work nå vil rulles ut til "alle" 10. oktober. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 92 - Ingen umiddelbar suksess med Facebooks umiddelbare artikler

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Facebook Instant Articles skulle forandre Internett og gjøre Google til en annenrangs søkemotor. Så langt kan det se ut som endringene lar vente på seg. Mens norske mediehus merker liten eller ingen forskjeller etter at de tok i bruk Facebook Instant Articles, kan flere amerikanske nettaviser slå i bordet med langt større engasjement og delinger. Men gir det mer "kling i kassa"? MediaPuls tok en telefon til VGs digitaldirektør, Ola Stenberg, for å høre mer om deres erfaringer med Facebooks lynraske publiseringstjeneste. Digitaldirektøren hadde tatt med seg familien til fjells i anledning av høstferien, og måtte ta samtalen ute i høstvinden. Foruten Facebook Instant Articles, kommer vi innom et dødsfall blant de sosiale nettverkene. Twitter ruller ut Moments for alle og Facebook fortsetter å kopiere Snapchat. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 91 - Pop, Hjorth, Trump og teknologi

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Forskere hos Sony har laget FlowMachines som bruker kunstig intelligens til å lage musikk. Planen er å lansere et helt album i 2017, men allerede nå kan du høre verdens første pop-låt laget nesten utelukkende av maskiner. I episode 91 er det teknologi som står i sentrum. For det er det teknologi som definerer mye av dagens virksomheter, være seg mediehus - eller de som jobber med medier. Norske mediehus vil at Facebook skal definere seg selv som et medieselskap, mens Facebook selv definerer seg som et teknologiselskap. Og det gjør de helt rett i. Selskapet begynte som en plattformleverandør, men utvikler programvare, hardware og snart vil de også gi deg og meg Internett-tilgang. I motsatt ende har du teleselskapene som Telenor og Telia, som beveger seg oppover i verdikjeden. Schibsted har mottatt tilbud om gratis teknologi fra det norske teknologiselskapet, Cxense, men vi tror Schibsted vil takke nei. Og vi tror nok også Amedia vil takke nei til et samarbeid med Schibsted. Vår samarbeidspartner, Medier24, ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) for brudd på god presseetikk. Den tidligere journalisten i Dagens Næringsliv, Mina Ghabel Lunde, stod bak den anonyme troll-kontoen på Twitter, og valgte å melde Medier24 og 9 andre mediehus til PFU etter at hun ble avslørt. Hun karakteriserer det hele som en karriere-fatwa, og ser ikke ut til å ha lagt episoden bak seg. Sist episode var det Salesforce som muligens ville kjøpe Twitter. I denne episoden er det Disney. Antall bedrifter som annonserer på Facebook har økt med over 30 prosent på seks måneder, og Snaplytics har lansert en analyseplattform for Snapchat. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 90 - Baklengs inn i fremtiden

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Økonomien til Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse (Skup) er hardt rammet av det styret oppfatter som underslag og regnskapsrot. Kassa er nesten tom og stiftelsen har nå sendt brev til sine støttespillere med bønn om pengegaver. Skup trenger minst 600 000 kroner og håper på en million. Vi synes det er mye annet man kan (og bør) samle inn penger til. Tv-veteran Finn H. Andreassen lanserte for kort tid siden en helt ny modell for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi er derimot ganske så enig med både NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen som blåser av forslaget, og Schibsted-direktøren, Einar Hålien, som synes dette er et forslag som går baklengs inn i fremtiden, og håper at ikke Knut Olav Åmås, som leder Mediemangfoldsutvalget, satser på "fort og gæli". Mens mediekonsernene kutter og kutter, hever lederne millioner i bonus. Det er det mange som synes er både uetisk og ikke minst umusikalsk. Men er det noe nytt, og er det virkelig uetisk? Hva gjelder sosiale medier i episode 90, tar vi for oss Snapchat som lanserer videobriller og endrer navn, og som nå lar amerikanere registrere seg for å fremme. Twitter har lenge vært ute i hardt vær, men nå ser det kanskje ut til å lysne i horisonten. Aksjekursen steg 20 prosent på rykter om et mulig oppkjøp, og nei - det er ikke Google det er snakk om, men Salesforce. Et annet selskap som også har opplevd litt (for mye) vind i seilene i det siste, er Facebook. Nå er det ikke lenger falske nyheter som trender, eller bilder som blir sensurert, men måling av videoer som ikke henger helt på greip. Mens hos Google går det så det griner - visstnok - og i en rekke av nye apper som selskapet har lansert i det siste, har turen kommet til Allo, som Marius mener vil være den viktigste appen du ikke kommer til å bruke. Men vi spør - er Google inne på noe veldig bra uansett? Dagbladet er endelig på plass med egen podkast. Den vil handle om det amerikanske valget. Og hva gjelder det amerikanske valget, så har nye analyser avdekket at over en tredjedel av de som følger presidentkandidatene ikke er mennesker, men roboter. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 89 - Oppblåste lesertall, forsmådde redaktører og dialekten til Helga Pedersen

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Hva har oppblåste lesertall, forsmådde redaktører og Helga Pedersen til felles? Ingenting, utenom MediaPuls. MBL la for kort tid siden frem nye lesertall for den norske mediebransjen. På grunn av nye metoder for måling, kom tallene nesten i skyggen av diskusjonene rundt Gunnar Stavrums offensive debatt om at mediehus har tatt i mot millioner av reklamekroner fra norske annonsører for lesere som ikke finnes. Fra Schibsted, og da spesielt Aftenposten, ved sjefredaktør Espen Egil Hansen, males fortsatt Facebook-fanden på veggen etter beste evne. Og internasjonale medier som The Guardian, blir velvillig med på «malingen». Men hjelper det å klage på Facebook, når utfordringene til Aftenposten først og fremst ligger hos Aftenposten? Og har Espen Egil Hansen tatt inn over seg, at hos Facebook er han like mye redaktør som det vi andre er som bruker seg av Facebook sin plattform som publisering, distribuering, reklamering og dialog? Denne uken har generalsekretæren i Norsk Presseforbund takket for seg, og flyttet seg over til Schibsted - eller nærmere bestemt Tinius Stiftelsen, som administrerende direktør. Det skal bli litt av noen sko å fylle for den som skal ta over etter Stavrum. Hva gjelder sosiale medier, så er Twitter i gang med å kopiere Snapchat, mens fra Facebook dukker det opp nye annonseløsninger som kobles opp i mot varelageret til fysiske butikker. Og på en eller annen måte klarer Marius og Hans-Petter å komme inn på dialekten til Helga Pedersen - i den grad Helga har en dialekt i det hele tatt. Det er med andre ord duket for nok en innholdsrik, og forhåpentligvis underholdende episode av MediaPuls! Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 88 - Blodig ettårsdag

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  18. september 2016 er det nøyaktig ett år siden MediaPuls "gikk på lufta" for første gang, og siden den gang har mediabransjen blødd kraftig. 88 episoder har det blitt. Over 60 gjester har vært "på besøk", og utallige endringer innenfor medier i inn- og utland har blitt diskutert. I denne episoden tar vi en liten kikk tilbake, men mest av alt fremover. Mediabransjen blør som aldri før, og nå har også krisen for lengst spredt seg til TV-bransjen. EU har lansert planer for hvordan mediebransjen kan reddes, mens Facebook på sin side har lansert et sertifiseringsprogram, slik at annonsørene kan bli enda flinkere til å nå sine kunder direkte. Over to millioner så NFL-kampen sist torsdag live-streamet via Twitter, og Facebook lanserer planer for hvordan netthandel kan gjennomføres via Facebook Messenger. Tusen, tusen takk for alle dere som har stilt opp på MediaPuls, men først og fremst tusen takk til alle dere som lytter. Som liker, kommenterer og deler. Som kommer med innspill og kommentarer; på SMS, epost, Facebook, Twitter og via iTunes. Ett år gikk veldig fort. Vi gleder oss til fortsettelsen, og håper dere blir med oss videre. Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 87 - Suksessfulle selskaper er teknologiselskaper

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Flyselskaper blir banker, teleoperatører blir mediehus og nettbutikker blir apotek. Felles for de alle er at de først og fremst er teknologiselskaper. Marius er i New York og har slått av en prat med blant annet Are Traasdahl fra TapAd og Robert Bole som jobber som strategisk rådgiver for medieselskaper som The New York Times, The Antantic og norske Byline Me. I Norge deles det ut over 1000 priser i året, og øverst henger SKUP-prisen aller øverst. Nå henger SKUP-prisen for 2016 i en tynn tråd, for SKUP er raka fant. Og som om det ikke manglet på priser, har MediaPuls valgt å dele ut en pris selv. En aldri så liten diplom som går til en særs dyktig programleder fra NRK som aldri har mottatt en pris. Mobilen er fremtiden og de yngste viser vei. Det er de yngste som sitter med definisjonsmakt, og vi spør om de eldre redaktørene og sjefene vet å lytte. Det er på mobilen alt av innhold konsumeres, og det har begynt å bekymre Mediacom for hvordan dette vil slå ut på reklamemarkedet for radio over DAB. I sosiale medier har vi testet ut Twitters nye TV-app til Apple TV, Xbox og Playstation. Google har utvidet det sosiale aspektet på YouTube, og Twitter utvider de «berømte» 140-tegnene fra 19. september. Facebook og Twitter har valgt å delta i First Draft News-initiativet til Google hvor et av formålene er å filtrere bort feilinformasjon og forbedre kvaliteten på nyheter som spres i sosiale medier. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 86 - Good morning Vietnam

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Mediebransjen og Facebook har de siste dagene i stor grad handlet om hvordan de redigerte mediene la press på Facebook, og bruken av det ikoniske krigsbildet fra Vietnam-krigen. Det startet med forfatteren Tom Egeland som for et par uker siden la ut bildet av den ni år gamle jenta som i 1972 løp naken i gatene i Vietnam, etter et amerikansk napalmangrep. Egelands post ble slettet, og til slutt ble Egeland "utvist" fra Facebook i 24 timer. Torsdag kveld, 8. september, skrev sjefsredaktøren i Aftenposten, Espen Egil Hansen et brev til Facebook-sjefen, Mark Zuckerberg, og fredag kveld, 9. september, ga Facebook etter - etter massivt press fra Norges statsminister, og et tilnærmet globalt redaktørkorps, og tillot bruk av det ikoniske bildet. Marius og Hans-Petter diskuterer i denne episoden Facebook sin rolle. En rolle som et teknologiselskap, som en global plattform og som verdens største redaktør. Har Facebook et samfunnsansvar? Er det algoritmer eller mennesker som sensurerer og fjerner innhold? Når norske medier velger å bruke Facebook til å kommentere sakene de publiserer, fordi de ikke klarer å håndtere det selv, kan de da forvente at Facebook skal klare det? Kan de kreve det? Har de redigerte mediene selv skyld i at Facebook har fått den posisjonen de har, og hva nå? Har Facebook endret sine retningslinjer, eller kun godkjent bruk av ett enkelt bilde som inneholder nakenhet? Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 85 - Felles krefter mot nye plattformer, Facebook, "clickbait", porno, nakenhet og sensur.

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Schibsted samler kreftene for å konkurrere med Facebook. Krf foreslår pornofilter, mens nordiske medier foreslår en "nakenløsning". Og mediene er i harnisk over Facebook sensur. Har norske medier misforstått hva Facebook er? Marius Karlsen har gjennomført et lite livsstilsprosjekt ved å skru av prosent-anvisningen for batteriet på mobilen, og Hans-Petter har akkurat vært hos TV2 Nyhetskanalen for å snakke om den mye omtalte iPhone 7 - med eller uten jackplug. Hos Schibsted så samles i disse dager teknologi-kreftene for å lage nye produkter, verktøy og plattformer. Og Schibsted innoverer såpass mye om dagen, at de blir kåret til landets tredje beste selskap på innovasjonsfronten. Det er imponerende, og lover godt for fremtiden. Enda mer imponerende er det at Trigger havner på 7. plass i den samme kåringen. Ellers har det vært noen "sølete" dager i det siste. Tom Egeland har blitt "utvist" i 24 timer fra Facebook, og da ropes det i medie-koridorende om ytringsfrihet. Hos Krf diskuteres det om det ikke heller skal innføres et pornofilter, mens nordiske mediehus har vært i møte med Facebook og foreslått en Nordisk Facebook-utgave, som skal være mer liberal for nakenhet. Derimot burde de samme mediehusene heller diskutere hvordan de kan rette opp i en ellers svak tillit - som er sterkt svekket som følge av "clickbait", reklamejournalistikk og plagiering. Det er med andre ord en "helt" normal uke i det norske medielandskapet. Og btw - Facebook News Feed fyller 10 år :) Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 84 - Et viktig skritt mot sponsing av journalistikk

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Bernt Olufsen slår et slag for sponset journalistikk. EU slår ned på adblocking og står opp for nettnøytralitet. Og de yngre bryr seg lite om DAB. Troverdighet er pressens viktigste kapital og en forutsetning for at media kan utfylle sin demokratibyggende samfunnsrolle. Den tidligere VG-redaktøren og nå styreleder i Polaris Media, Bernt Olufsen har konkludert i en bloggpost at det ville vært bedre om innholdsmarkedsføring og native advertising heller var direkte sponset enn at den legges inn under ansvarsområdet til avisenes markedsavdelinger. Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC) har slått fast at Europeiske teleoperatører ikke får lov til å blokkere annonser i deres nettverk, men at det er helt greit at vi som forbrukere gjør det. Elektronikkbransjen omtaler DAB - til tross for at teknologien er fra 80-tallet - som en nyvinning. Normalt er det de yngste som som adopterer nyvinninger først, men i DAB-tilfellet er det de eldre som viser vei. Hans-Petter har testet Livestream Mevo-kameraet, som er et frittstående kamera for Facebook Live-sendinger. Google melder om at YouTube Live-visninger har økt med 80% det siste året, og vi ser nærmere på 8 viktige Instagram-endringer så langt i 2016.

  starstarstarstarstar
 • Episode 83 - Når alle blir sine egne mediehus

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Rema 1000 planlegger det. Paleet har gjort det. Drammen kommune har gjort det, og nå kommer flere etter. Private og offentlige organisasjoner blir sine egne mediehus. Til stor forargelse for de redigerte mediene. Digital transformasjon og disrupsjon står i fokus. Kampanje arrangerte Media Business 2016-2020 onsdag 31. mai, med fokus på "Post den digitale transformasjonen". Men finnes det noe slikt, og er mediehusene på noen som helst måte forbi? Det vil aldri være noe slikt som "post den digitale transformasjonen", men heller "post transformasjonen for å bli digital - og digitalisert". Da venter blockchain og mikrobetaling for å nevne to nye teknologier som kan disrupte mediebransjen. Mer teknologi, men ikke minst mer godt journalistisk innhold står sentralt. Tiden da mediene hadde monopol på innhold er over. Kanal trumfer merkevare (og mediehus), og kanal trumfer innhold. Med dagens teknologi kan alle bli sine egne mediehus, og det ser vi også stadig oftere eksempel på. Sist ute er Drammen kommune som etablerer egen redaksjon for å skape sine historier, fremfor å "trykke opp pressemeldinger" til pressen. I Danmark gikk statsministeren på luften - via Facebook Live for å presentere regjeringens økonomiske planer frem mot 2025. Dagen etterpå arrangerte han den tradisjonelle pressekonferansen. I Oslo trekker Paleet ut sin reklame i motemagasinene, og etablerer et eget digitalmagasin - fordi de ikke fikk nok igjen for annonseringen. Det er store endringer hva gjelder ordskiftet, og de tradisjonelle mediene må akseptere disse endringene. Jo før, jo bedre. Det største problemet til mediene er i tillegg ikke fallende inntekter, men fallende tillit. Tillit som forvitres pga dårlig merking, men også fordi de svikter sitt eget mandat som den fjerde statsmakt. Når halvparten av de mediehusene deler på Facebook er på siden av samfunnsoppdraget, og hver fjerde sak er en "klikksak" så går det utover tilliten. Mediehusene trenger ikke mer journalistikk, men bedre journalistikk - og bedre bruk av teknologi. Gratis billett til Just Marketing + gratis Farris! I denne episoden har vi også gleden av å tilby 10 lyttere gratis billett til Just Marketing-konferansen som blir arrangert i Oslo, tirsdag 6. juni på Victoria Kino. Og som om ikke det er nok, så sponser Farris drikke til alle som kommer! Det eneste du trenger å gjøre er å gå inn på https://www.eventbrite.com/e/just-marketing-konferansen-tickets-26328440073?discount=Mediapuls. De 10 første som registrerer seg, får billetten gratis! Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 82 - Ny livsstil for MediaPuls

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Internett er 25, Twitter er 10 og HansPetter.info er 6 år. Det markeres med ny livsstil for MediaPuls. Native Advertising vil ikke redde mediebransjen, mens EU vil gjøre sitt beste. Bloggere, influencers, opinionsledere er den "nye vinen", eller burde vi egentlig skrive Farris-brusen. Branded Content er en av mange nye trender for merkevarer å komme i kontakt med sine målgrupper på, men som med reklame, så finnes det både godt og dårlig innhold innenfor denne markedsføringsdisiplinen også. På sosiale medier-fronten er det ingen store nyheter, foruten at Pinterest har gjennomført sitt åttende oppkjøp .... bare i 2016. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 81 - Fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to Twitter

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Troll og hatprat er i ferd med å ødelegge Internett og Twitter. Og Facebook er i ferd med å ødelegge for ytringsfriheten med misforstått sensur. Troll, nettroll, hatprat, sjikane, hets, trusler og mobbing. I økende grad blir ordene benyttet i sammenheng med Internett og ikke minst Twitter. Og i flesteparten av tilfellene er det hvite, middelaldrende menn som troller minoritetskvinner. Twitter har blitt 10 år, men har gjort svært lite for å få kontroll og bukt med sine troll. Kanskje ikke så rart, siden 8 av 10 i ledelsen hos Twitter er hvite, middelaldrende menn. Twitter sine gründere har sine grunner, og når Twitter "funker", så er det verdens beste (og kanskje viktigste) sosiale nettverk. Men trumfer ytringsfrihet alt, og skal i det hele tatt Twitter forholde seg til hva som blir sagt og delt? Er Twitter en medieaktør på lik linje med en TV-kanal eller en avis, eller er Twitter en del av Internetts infrastruktur på lik linje med Telia og Telenor? På den andre siden har du Facebook som aldri har lagt skjul på at de sensurerer og fjerner. Men av og til går de for langt, og misforstår sine egne sensurregler. Og når de tråkker i salaten, er det da riktig å stå stille, eller burde Facebook (Norge) komme på banen og forklare seg? MediaPuls tar diskusjonen i episode 81, og kommer med følgende oppfordring for å sjekke om Twitters nye anti-troll-filter fungerer: Send meg en Twitter-melding hvor du skriver “Hei @hpnhansen, jeg synes du er en jævlig kødd. Håper du dør en smertefull død asap! #MediaPulsProsjekt” Fungerer filteret som det skal, så vil jeg ikke se disse tweetsene...fungerer det ikke, vil jeg se det. Resultatet tar vi for oss i neste episode av MediaPuls! Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar
 • Episode 80 - Arendalsuka, mediebarometeret og Social Tracker

  · MediaPuls - Ukentlig puls på mediabransjen.

  Arendalsuka 2016 er historie, og med det er mediebransjen for alvor i gang etter en lang sommerferie. Skolen er i gang. Arendalsuka er historie. OL i Rio er unnagjort. Mediebarometeret for juli er publisert. Ipsos MMI har lagt frem fersk oversikt over våre sosiale medier-vaner for andre kvartal, og Facebook fortsetter å pumpe ut nye tjenester....og apper. Det er med andre ord duket for en tettpakket episode av MediaPuls. Arendalsuka 2016 Arendalsuka er en glimrende anledning for ALLE som er litt interessert i politikk, politikere, maktkamp, lobbyister, PR-bransjen, og ikke minst journalistikk. I løpet av en uke har du anledning til å bli bedre kjent med innsiden av disse maktkonstellasjonene, og det vil jeg anbefale alle å gjøre. Om du aldri har vært med tidligere, så bestem deg allerede nå for at du skal få det med deg til neste år. MediaPuls planlegger allerede nå å podde fra Arendalsuka i 2017. Med andre ord har vi ingen planer om å legge inn årene. Og når det er sagt, er det kun en måned til MediaPuls kan feire ett år. Takk for at du lytter til MediaPuls Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på http://bit.ly/MediaInnspill. Du finner Hans-Petter og Marius på http://HansPetter.info og http://Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på http://Mediapuls.no.

  starstarstarstarstar