Episodes
-
Hvor sidder kærligheden – i hjertet? I hjernen? I generne? Eller et helt andet sted? Det giver Lone Frank, videnskabsjournalist, forfatter og ph.d. i neurobiologi, et svar på i sin bog ”Størst af alt”. Da hun mistede sin kæreste gennem 13 år til sygdom, besluttede hun at blive klogere på de store følelser, som fylder så meget i Iivet. Samtidig med, at hun graver sig ned i de videnskabelige vinkler på kærlighed, går hun selv i terapi hos en psykolog for at forstå sin egen måde at elske på. I Mellem ørerne fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær, hvad hun lærte – og hvorfor hun er blevet bedre til kærlighed i dag. Hør også, hvordan videnskaben kan hjælpe os til at fungere mere tilfredsstillende i vores nære relationer til dem, vi elsker.
-
Endnu en gang er Helle Helle udkommet til stående klapsalver fra anmelderne. Og som en del gange før, er hendes hovedperson fra dér, hvor hun selv voksede op. BOB hedder han her i bogen af sammen navn. Han er fra Rødby-egnen og flytter til København med sin kæreste. Som Helle Helle selv gjorde, da hun var på hans alder. Hør, hvorfor hun bliver ved med at skrive om liv og personer fra sin egen opvækst, og hvorfor hun føler, at hun stadig i dag som 55-årig har meget til fælles med BOB, som er 22.
-
Missing episodes?
-
Jesper Stein er kendt for sine krimier med hovedpersonen Axel Steen, som han også har fået de gyldne Laurbær for. Det er ikke nogen hemmelighed, at hans hovedperson slås med nogle af de samme dæmoner som ham selv: For meget alkohol, rod i sjælen, mange kvinder, meget sex og drømme om et stabilt familieliv, som brister…Men nu har Jesper Stein udgivet den selvbiografiske ”Rampen”, hvor han tager os med tilbage til sin egen opvækst og sit eget udgangspunkt. For at forstå. Både sig selv og sine forældre og deres skilsmisse, som har trukket meget, meget lange spor.
-
Pernille Aalund - forfatter, foredragsholder, tidligere direktør og tv-vært - har lagt sit liv om fra et krævende job i Gentofte med fokus på bundlinjen og materiel velstand til nu, hvor hun lever på landet og bruger meget af sin tid hver dag på at bede og takke for det, hun har. I sin nyeste bog, ”Bønnens kraft” fortæller hun, hvad det skift har betydet – og hvordan hun praktiserer sit liv i bøn. Og i bogen guider og inspirerer hun andre, der vil gå den samme vej. Hør hende blandt meget andet fortælle om, hvordan hun bad om hjælp – og fik den. På et toilet midt i en stresset arbejdsdag.
-
Han har spist rensdyrtestikler. Boet helt alene i de sibiriske skove uden ur eller lys. Blevet jagtet af den russiske pelsmafia. Været tæt på at dø af sult. I 30 år har antropolog og direktør for Nationalmusset, Rane Willerslev, været på opdagelsesrejse i fjerne egne og levet livet på kanten. Hør ham fortælle om sine ekstreme oplevelser og om, hvad de har lært ham. Og hør også, hvorfor han pludselig indså, at prisen for leve et liv med eventyret var for høj.
-
Skuespiller, filminstruktør og forfatter Hella Joof deler i sin seneste bog, der hedder ”Tvilling, yndling, grævling” de fejl, hun har begået og de mentale snubletråde, hun er faldet over i sit liv. Hør hende fortælle, hvordan hun forsonede sig med sin mor, der var alkoholiker. Og hvordan hun lagde en ny strategi, da hun opdagede, at hendes offer-gen var blevet for stort. I Mellem ørerne giver hun gode råd og mulige løsninger videre med sin sædvanlige Joof´ske klogskab og lune.
-
Katrine Engberg er aktuel med sin 5. krimi i serien om Jeppe Kørner og Annette Werner. ”Isola” hedder den – og den handler om ensomhed og et lig, der er kløvet i to af en savklinge. Hør Engberg fortælle, hvor og hvordan ideen til den bestialske død opstod. Og hør også, hvordan hendes egen ensomhed som barn og ung har trukket lange skygger henover hendes liv og nu altså også fået en plads i bogen.
-
Vil du også gerne have et længere, sundere og sjovere liv? Så lyt med i denne udgave af Mellem ørerne, hvor professor og overlæge Bente Klarlund fortæller, hvordan vi kan få det bedst mulige liv. Og det handler ikke kun om kost, motion, rygning og alkohol - de ting, vi godt ved - men også om tro, taknemmelighed, uselviskhed og ærefrygt.
-
Mette Blomsterberg elsker julen og al dens væsen. Og i sin nye bog ”Min jul” giver hun sine bedste opskrifter videre – og i Mellem ørerne fortæller hun også Cecilie Frøkjær om, hvordan hun forbereder og fejrer højtiden, og om hvordan man kan undgå den værste stress i en tid, som udmatter mange. Hun fortæller desuden, hvordan hun bruger juletiden til eftertanke og refleksion over året, der er gået.
-
Mads Steffensen er normalt omgivet af Monopolet i et af Danmarks mest populære radioprogrammer, Mads og Monopolet. Her i Mellem ørerne er han alene, men aktuel med sin nye bog om programmet , der hedder ”Ikke et ord om Preben”. Han fortæller blandt andet Cecilie Frøkjær, hvad et godt dilemma er, og hvorfor der er brug for Mads og Monopolet. Hør også, hvad han selv lærer af at være kaptajn på udsendelsen – og hvad der sker undervejs i studiet, når der er slukkede mikrofoner og plader i æteren, og vi lyttere ikke kan høre med.
-
*Live fra Storydays*Sanger Alberte Winding havde en ungdom, hvor hun følte sig som ingenting – og både hår og tøj og personligheden var helt forkert. Hun tilbragte tre af sine teenageår i USA, hvor hun prøvede at finde både sig selv og sin plads i verden. Hun ser tilbage på den periode i sin erindringsroman ”Småt brændbart” og fortæller blandt andet Cecilie Frøkjær om, hvordan hun i de år opdagede sin sangstemme, mens hun passede børn og gjorde rent.
-
Vi kender hende som den karismatiske, bramfri, sprudlende dommer i Vild med dans – med to sæt briller i håret. I sin biografi ”Et lyst sind er ofte en viljessag” fortæller Britt Bendixen blandt andet om de to kvinder, der har formet hende – hendes mor og mormor. De var stærke kvinder, der gav deres fightervilje og arbejdsdisciplin videre til Britt. Og hun tog det med sig ud i livet - et liv, der har været mere begivenhedsrigt end de flestes. Hun fortæller også Cecilie Frøkjær om den aften, hun dansede for Prinsesse Grace af Monaco – og om den dobbelt bypass-operation, hun fik for et års tid siden.
-
TV2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz lever livet for enden af
en rød mikrofon, altid på farten, med telefonen tændt om natten. I sin nye bog ”Live fra Amerika” fortæller han om sine møder med Donald Trump, hvordan han arbejder i marken, og hvorfor han nogle gange går efter tilgivelse i stedet for tilladelse.
Han fortæller også Cecilie Frøkjær om, hvad det betyder at være en hvid mand, når han dækker de aktuelle raceuroligheder i områder med mange sorte. Og om dengang, han løj for åben skærm.
-
Rosa Kildahl blev kendt som Rosa fra Den Store Bagedyst – og seerne faldt for hendes smilende, glade og bramfrie væsen. Nu er hun aktuel med biografien, ”Rosa uden filter”, der handler om hendes liv. Og i denne udgave af Mellem ørerne fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær om, hvordan det var at miste sin første mand som kun 40-årig og finde kærligheden igen.
-
Nikoline Werdelin er kendt og elsket for både sine tegnede striber, brevkassesvarene i Ugebladet Søndag og de prisvindende teaterstykker. Nu debuterer hun også som forfatter med romanen ”Hvordan med redder en lemming”. Det er et portræt af fem mennesker, hvis veje krydser hinanden på tilfældig vis – til glæde for alle parter. I Mellem ørerne fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær om, hvorfor hun mener, at ensomhed er et vilkår, vi alle må lære at leve med, og hvad hun selv gør for at afhjælpe følelsen.
-
Anne-Grethe Bjarup Riis insisterer på, at vi skal tale om alt det svære. I sin nye bog ”I guds rige” fortæller hun meget ærligt om sin lille søns kræftforløb – han er heldigvis rask i dag - og hvor store veksler, det trak på hele familien. Hun fortæller blandt andet Cecilie Frøkjær om al den skyld hun har haft over at være en utilstrækkelig mor for sine to andre børn. Hun maler ingen skønmalerier. Heller ikke når det kommer til det andet spor, der løber i bogen – dét om hendes egen barndom, som var fuld af svigt, ensomhed og mangel på kærlighed og omsorg. En fortid, der har været hård at grave sig ned i, men som også er et håb om heling – for både hende selv og hendes familie.
-
Vejer du det, du gerne vil? Er du glad for det, du ser i spejlet? Eller er du i krig med din krop? Sundhedsekspert Michelle Kristensen beskæftiger sig i sin nye bog ”Gør kål på kærestekilo og singlesul” med de problemer, som tusindvis af kvinder har med deres udseende og velvære. Problemer, hun selv har kæmpet med i store dele af sit liv. I Mellem Ørerne fortæller hun blandt andet Cecilie Frøkjær, hvordan hun har pisket sig selv for at blive tynd nok. Og om hvordan man bliver venner med den genetik, man har og undgår at give sine egne kropsudfordringer videre til sine børn.
-
Efter mange år som en af Danmarks mest populære krimiforfatter, er hun nu gået en helt anden vej og har skrevet en kærlighedsroman. Den hedder ”Som natten kender stjernerne” og bogens hovedperson Malou er klassisk pianist. Det var Elsebeth Egholm oprindeligt også selv var på vej til at blive, da hun gik på musikkonservatoriet for 30 år siden. Musikken har ligget på hylden i mange år, men hun begyndte at spille igen, efter hun fik brystkræft – og sygdommen har også betydet, at hun nu vil skrive om lyst, længsel og kærlighed i stedet for krimi. For det er slut med at skamme sig over, at hun er til romantik. I ”Mellem ørerne” fortæller hun også Cecilie Frøkjær, hvad det betyder for hende at fylde 60 år lige om lidt.
-
Gæsterne i denne udgave af Mellem ørerne er et nyt krimi-makkerpar: Line Holm og Stine Bolther. De er begge journalister og har tidligere skrevet bøger, der handler om virkelighedens forbrydelser. Men nu er de gået sammen og debuterer med krimien ”For barnets bedste”. De fortæller blandt andet, hvordan de har fundet på deres hovedpersoner og om, hvordan deres forskelligheder har gavnet deres samarbejde. Et samarbejde, som Line i første omgang sagde nej til.
-
Skørbug, forfrysninger, krigeriske indfødte – for blot at nævne et par af de udfordringer, verdens mest kendte opdagelsesrejsende stod overfor i deres iver efter at kortlægge verden. Hvad drev dem ud på rejser, der var så vanskelige og livsfarlige, at de vidste, der var risiko for, at de ikke ville vende levende hjem? Forfatter Kåre Bluitgen har udvalgt ni af de mest kendte – blandt andre Columbus, Bering og Stanley – og fortæller deres fascinerende, brydsomme og spændende historie i Mofibo Originalen ”De opdagede verden”. Direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev har skrevet forordet – og de er begge gæster i denne podcast, hvor de blandt andet fortæller Cecilie Frøkjær, hvad de ni mænd har betydet for verden. Desuden taler de om deres egne opdagelsesrejser, og hvad der fik dem til at tage ud på strabadserende ekspeditioner.
- Show more