Episodes

 • ”Før i tiden ville jeg gerne se pæn ud for andres skyld. Men denne gang ville jeg gerne være sund for min egen skyld.

  Hvis nogen kalder dig grim, og du selv synes du er smuk, så kan de ord ikke skade dig. Det svarer til, at nogen siger noget til dig på et sprog du ikke forstår. Det er et kendetegn for et vinder mindset.

  Lad være med at leve så meget i fortiden og i fremtiden. Husk nu at være til stede og fokuser på de ting, der er lige foran dig, så kommer resten af sig selv.

  Du er nødt til at passe på dig selv, hvis du vil vinde i det lange løb”

  Ordene er Rasmus Schelde-Bollins, og du lytter til 2. del af samtalen med en talentfuld mand.

  Der er to store drivkræfter i vores univers: Kærlighed og frygt. Rasmus fortæller om, hvordan han bruger det faktum, når han skal træffe svære beslutninger.

  3.30 Rasmus fortæller om, hvordan han gennem årene er blevet mentalt stærkere.

  Forberedelse er et keyword, når det handler om top performance.

  En god vane kan afføde en anden god vane, og så har du dominoeffekten.

  14.00 Vi taler om 168 timer om ugen, som vi alle har til rådighed. Hvis du vil have et arbejdsark, der kan hjælpe dig til at få overblik over, hvordan du bruger dine 168 timer om ugen, så send en besked til mig: [email protected]. Så sender jeg dig arket.

  14.45 Rasmus deler 3 gode råd til dig der gerne vil være mentalt stærkere

  Vær klar på at se lidt dum udHusk at det oftere er fravalgene det handler om - lav en prioriteringslisteDu er nødt til at passe på dig selv, hvis du vil vinde i det lange løb

  Lige meget hvad du gør, så kan du ikke blive i tempo 100 hele tiden. Så brænder du jo simpelthen kroppen og hovedet af. (Det er meget svært for de mennesker, der har talentet målrettet)

  Vi taler om de forskellige livsfaser: 20’erne – 30’erne – 40’erne – 50’erne.

  Depression: Nu gider jeg ikke spille den karakter mere i dit liv. Gider du lige at stoppe med det, fortæller kroppen dig.

  22.00 Hvad ser, hører og føler Rasmus, når han præsterer sit allerbedste?

  Rasmus fortæller Wim hof metoden – når det drejer sig om at bruge sit åndedræt.

  Rasmus deler et godt råd til sit yngre jeg og sit ældre jeg.

  Lad være med at leve så meget i fortiden og i fremtiden. Husk nu at være til stede og fokuser på de ting, der er lige foran dig, så kommer resten af sig selv.

  Rasmus vil gerne invitere menneskene bag Mindcamp og Hjernero ind i Mental Vinder studiet; Mads Hyldig og Martin Riis Kastrup til en snak om mental styrke.

  Rasmus giver os to fantastiske citater med til resten af dagen:

  Dwayne the Rock Johnson: ”Tænker du one day eller day one?”

  ”Du fortjener hele verden. Verden skylder dig absolut ingenting.”

  Tak for at du lytter med.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • ”Jeg er stadigvæk på mit 11. sabbatår

  En dag tog jeg en kold tyrker og genfandt den gamle Rasmus, ham som vennerne kunne stole på og en der altid var i godt humør.

  Failure is success if you learn from it. Der findes ikke forkerte følelser, der findes positive og negative følelser, men ingen af dem er forkerte - de har alle sammen et job hos dig."

  Ordene er Rasmus Schelde-Bollins. Rasmus arbejder til daglig i TalentX, hvor han hjælper virksomheder med at finde de rette talenter og med at skabe en High Development Culture. Han er en passioneret gamer (World of Warcraft) og er en stor vidensbank.

  Glæd dig til en episode med en knivskarp og indsigtsfuld gæst, som deler sine tanker og erfaringer med inspiration fra blandt andre Søren Kirkegaard, Marcus Buckingham, Carol Dweck, law of attraction og kvantefysikken.

  14.00 Hør hvorfor talenter er så interessante at arbejde med. Du kan ikke putte mennesker i en kasse uden at skære hjørnerne af.

  Hvem er det, der skal sørge for at medarbejderne er motiveret på arbejdspladsen? Vil du være en god leder, skal du kende dine medarbejderes motivationsknapper og demotivationsknapper.

  Marcus Buckingham – ”9 lies about work” en bog der er værd at læse

  23.15 Hvad er en Mental Vinder for Rasmus? For mig er det en, der ser en læring i alt, hvad der sker i livet på godt og ondt.

  Rasmus fortæller om law of attraction – vi dykker ned i kvantefysikken, frekvenser og alt er energi og vibrationer.

  Hvis du indstiller dit sigtekorn på et eller andet, så er verden fyldt med muligheder og det skal nok komme til dig.

  Hør mere om Law of attraction i episode #112.

  Rasmus fortæller om forskellen på en der ikke er mentalt stærk og en Mental Vinder. Det handler om at se verden i sort/hvid versus i farver. Hør om ”the art of showing up”, som en måde til at skabe en livsændring.

  Fastlåst vs udviklende mindset:

  Jeg var bare uheldig (fastlåst mindset)… så er det jo lidt spøjst, at du har været uheldig 6 uger i træk.

  Det der er gennemgående for os alle (…med udviklende mindset); vi er ikke bange for at se dumme ud.

  Her kan du læse Rasmus’ indlæg på LinkedIn om WOW og mindset.

  I episode #122 kan du høre 2 del af samtalen med Rasmus.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • I denne episode får du mulighed for at finde din Mental Vinder følelse, det jeg også ofte kalder for din VIWA følelse. (VIWA står for Vinder Indstilling Winning Attitude).

  En effektiv øvelse med baggrund i NLP (Neuro Lingvistisk Programmering).

  Således kan du igen og igen blive den bedste udgave af dig selv i de situationer, hvor du ønsker at præstere dit allerbedste. Det er en tilstand, hvor der er overskud, ro, glæde, styrke og selvtillid inden i dig. Tilstanden, hvor vi ikke bekymrer os og er fredet for indre kampe og konflikter.

  Jeg guider dig igennem øvelsen, hvor du finder frem til den tilstand, hvor du har det allerbedst og er den bedste udgave af dig selv.

  0.30 Introduktion.

  1.50 Øvelsen starter: Find et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret de næste 15 minutter. Download arket, hvor du kan skrive detaljerne om din Mental Vinder følelse ned: https://mentalvinder.dk/find-mv.

  12.30 Tid til at skrive detaljer ned.

  Jeg håber, at du er blevet inspireret.

  Giv gerne denne episode et like og del podcasten med tre af dine venner og kolleger.

  Denne episode er en recast af episode 20.

 • Det var en mandag aften. Jeg gik og ryddede af efter aftensmaden. Igen havde jeg spist lidt for meget aftensmad. TV’et kørte i baggrunden – på TV2.

  Der var reklamer igen… pludselig stoppede jeg op. På skærmen var der et billede af en familiefar midt i livet – han var lidt for godt i stand. Og så hørte jeg:

  Det du putter i munden efter 18 sætter sig om natten.

  Det var første gang i mit liv, at jeg hørte den sætning. Og den gjorde noget ved mig.

  Den fik mig til at stille spørgsmål til mig selv. Og det bedste spørgsmål, som jeg stillede mig selv var: Hvad er du bange for?

  Hvad er du bange for, at der sker, hvis du ikke spiser noget sødt efter kl. 18?

  Hør svaret i denne episode.

  I denne episode dykker vi ned i det at stille spørgsmål, stille de gode spørgsmål, stille de spørgsmål der får dig derhen, hvor du gerne vil hen.

  Jeg deler min historie fra 2022 om at få en bedre kropssammensætning og mindre indre fedt. Jeg vil nemlig være her mange år endnu. Derfor vælger jeg at ændre min adfærd omkring hvad jeg putter i munden og hvornår. 😊

  Jeg er coach, far, mand, badmintontræner, mental træner, arbejdslystkonsulent og forfatter. Men jeg er også et menneske der vil fremstå som sund og en der passer på sig selv.

  Det handler om mine værdier og overbevisninger, som hviler på mine færdigheder, viden og evner.

  Du hører om de neurologiske niveauer, som kan hjælpe dig til at blive mentalt stærkere og mere bevidst om hvor du vil hen med dit liv.

  Her er de neurologiske niveauer:

  Omgivelser

  Adfærd

  Færdigheder

  Værdier og overbevisninger

  Identitet

  Vision - mening

  Vil du have sparring eller coaching, så er du velkommen til at kontakte mig på mail: [email protected] eller besøg mentalvinder.dk og book en tid til en uforpligtende 20 minutters samtale.

  Husk at abonnere på podcasten. Så er du blandt de første, der ved når en ny episode er tilgængelig. 👍😃

  Denne episode er en recast af episode #49.Tak for at du lytter med. Det betyder mere for mig end du tror. 🙏

 • Du møder Hans-Kristian Solberg Vittinghus (HK) - holdverdensmester i badminton i 2016, og stadig en del af verdenstoppen i herresingle i en alder af 35 år. Han elsker badminton og er et af de mest passionerede mennesker, som jeg kender. Denne episode er lavet over Zoom, da HK på optagelses tidspunktet er i Birmingham for at spille All England 2021. I 2009 interviewede jeg HK første gang i 2009 om det at være en Mental Vinder og nu fortæller han om, hvordan han har udviklet sig mentalt. Han deler gavmildt ud af sine erfaringer og du får tips til at blive mentalt stærkere.

  3.30 Hvad er du mest stolt over at have opnået?

  Hvordan har corona nedlukningen påvirket dig? Om at genfinde motivationen efter 3 måneders tomrum og være tilbage endnu skarpere, hvilket resulterede i en finaleplads i Toyota Thailand Open i januar 2021.

  12.00 Hvad er en mental vinder for dig? Hør hvordan han definerer en Mental Vinder i dag. HK er faktisk ret uenig med det svar, som han gav i 2009.

  18.45 HK er meget visuel - hør om opvasken, radioen der spiller i baggrunden og de to gnavne gamle mænd fra Muppet Show.

  Vi kommer omkring HKs samarbejde med mental træner Jakob Hansen. Et samarbejde, som har hjulpet HK rigtig meget. Og hvordan Jakobs bog ”Præster under pres” blev læst i ugen, hvor HK i 2016 vandt Australian Open.

  22.30 Et lytterspørgsmål fra Leila Soon Jørgensen: Hvordan kommer dine erfaringer fra badmintonbanen til at hjælpe dig efter karrieren? Evnen til at håndtere indre og ydre pres.

  26.45 Hvad kendetegner en person med et mental taber mindset?

  Evnen til at se indad og altid kæmpe til sidste bold. Hør om frustrationen i 2. sæt i finalen mod Viktor Axelsen, da HK får en fiberskade i maven.

  31.50 Hvornår føler du dig mest som en ”Mental Vinder” - til træning eller til konkurrence? HK fremhæver evnen til at være mentalt stærk til den daglige træning, selvom det jo er turnerings resultaterne er afgørende for, om han kommer ind i de store turneringer.

  35.40 HK er gavmild og er en inspirator for mange blandet andet gennem hans engagement i Solibad og podcasten ”A year on tour with Vittinghus”. Hvor kommer lysten til at give til sine medmennesker fra?

  40.00 HK svarer på, hvad der skal til for at han endnu oftere kommer helt op på en 10’er på Mental Vinder skalaen. Han har med stor succes brugt 3 R modellen; Registrer, Release og Refokuser. Læs om den på mentalvinder.dk eller i bogen Præster under pres.

  44.00 Hvad ser HK for sig på sin indre videoskærm, når han er den bedste udgave af sig selv? Hvad hører han og hvad føler han? Om at være enormt hård overfor sig selv og at være overbærende over for andre. Hør om HKs følelse af flow.

  49.00 HKs tre gode råd til lytterne for at blive 1 % bedre hver dag:

  Vær åben overfor dine egne begrænsningerKast dig ud i det og arbejd med dig selvDu kan træne dit mindset overalt - også i køen i Netto

  52.30 HKs råd til sit yngre jeg som 17-årig: Kom i gang med mental træning.

  54.30 En overraskende afslutning for værten, hvor HK deler en oplevelse, der har brændt sig fast hos ham. ”Du er sur - hvorfor?”

  Følg HKs podcast: A Year on Tour with Vittinghus her: https://vittinghus.podbean.com/.

  Find 3R modellen her: https://mentalvinder.dk/blog/

  Bogen Præster under pres er skrevet af Kristoffer Henriksen og Jakob Hansen.

  Episoden er en recast af episode #13.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • ”Vi bragte humoren i spil, som gjorde at vi faktisk fik en tryghed, der medførte respekt, tillid og ærlighed.

  Nogle gange er det ikke træneren, der skal vide det her, så er det måske (kun) ens nærmeste medspiller…

  Når jeg går til træning, kan jeg så glemme nogen ting (der fylder i dagligdagen) og så træne?

  Eller skal jeg have parkeret nogen ting og så kan jeg træne?

  Karen fortæller om forskellen på at træne mænd og kvinder.

  Du bliver aldrig for gammel til at lege. Det er først, når du stopper med at lege, at du bliver gammel.

  Når nerverne godt kan spille op til dans, så ser jeg ofte for mig selv en cirkel, hvori vi jubler og hvor jeg står skulder ved skulder med mine holdkammerater.”

  Ordene er Karen Brødsgaards.

  I 2. del taler vi om sammenligningen mellem det at gå efter guldet i sportens verden og erhvervslivet. Ifølge Karen er det umiddelbart svært at sammenligne, da jagten på fx OL-guldet er en passion, men for mange arbejdstagere er deres arbejde ikke en lige stå stor passion. Mange arbejder for at få smør på brødet til at realisere deres passion i andre sammenhænge.

  4.00 Hvad er en Mental Vinder og det modsatte for Karen?

  Hør hendes tankevækkende svar, som tager udgangspunkt i teamet og ikke individet. Vi skal blandt andet en tur på bunden af Vejle Å.

  Der er perioder, hvor vi ikke spiller så godt. Her er opgaven at minimere de minutter med dårligt spil. Hvad skal jeg som træner sige til spillerne? Hvad skal jeg som spiller sige til mine holdkammerater?

  14.00 Karen giver tre gode råd til dig der gerne vil være mentalt stærkere.

  At vove er at vindeAccept af at fejleAt se folk i øjenhøjde

  15.30 Hvad har været med til at udvikle Karens mentale styrke igennem hendes liv?

  Jeg har nok aldrig set begrænsninger i tingene – og det har givet nogen slag over nallerne.

  Hør Karens råd til både sit yngre og ældre jeg.

  Hun deler sine overvejelser om processen med at finde hendes næste job.

  Hør også hvordan Karen forbereder sig til at lykkes bedst muligt.

  Karens afsluttende bemærkning om udstråling – er man i tvivl om hvordan en person har det – så spørg.

  Karen vil gerne invitere Camilla Martin i Mental Vinder studiet til en snak om mental styrke og et perspektiv set fra en individuel sportsgren.

  "Jeg taber aldrig - enten vinder jeg, eller så lærer jeg"!

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • ”En af mine stærke sider er, at jeg aldrig har været bange for at dumme mig eller se lidt dum ud. Eller vove nogen ting, hvor jeg tænker; jamen, jeg ved godt, at der ikke er fast grund under fødderne, men hvor kan det her bære mig henad.

  Vi har også ting, der sker i livet udenfor håndbolden, som vi også bringer med os.

  Uanset hvor jeg har været har jeg altid haft fællesskabet som nr. 1.”

  Ordene er Karen Brødsgaards.

  Karen har haft en fornem spillerkarriere på landsholdet i håndbold. Hun har vundet 2 OL-guldmedaljer hhv. i 2000 og 2004 og EM guld i 2002. I tiden efter den aktive karriere, har hun været underviser på højskoler, været assistenttræner, træner i både Sverige og Danmark og har uddannelser som idrætspædagog og Mastercoach på CV’et.

  Glæd dig til en spændende samtale om fællesskaber, vedholdenhed og nysgerrighed.

  Svend Brinkman, Camilla Martin, Tonje Kjærgaard, Anja Andersen, Camilla Andersen, Jan Pytlick og Kim Jensen er en række af de mennesker, der har efterladt et indtryk hos Karen og som du kan høre om i denne 1. del af samtalen med Karen.

  Vi taler om at være ung og overgangen fra Ungdomslandsholdet til Dame A landsholdet. Og et rigtigt godt råd fra Karens mor: Tror du ikke bare lige, du skal give det en chance?

  Jeg forstår dælme godt, at ungdommen har svært ved at vælge for de kan prøve alt.

  Ofte siger jeg til dem: Nu skal I ikke prøve noget, som I er dygtige til – det ved I jo I kan. Hvis man tager på højskole, skal man prøve det, som man ikke er så dygtig til, og så finder man ud af det.

  Hør hvad Karen blev opmærksom på i skiftet fra rollen som spiller til trænerrollen. Og fællesskabets betydning for succes.

  I næste uge kan du høre 2. del af samtalen.

  Tak for at du lytter med!

 • I denne episode træner du dine fem sanser; se, høre, lugte, smage, føle og den sjette sans – intuitionen:

  Sanseøvelser, også kaldet sansetræning, har til formål at “motionere” sanserne. Du lærer dine sanser bedre at kende, og du lærer noget om de følelser, der dukker op, når du bruger de forskellige sanser.

  Et andet formål med sanseøvelserne er at stimulere vores sanser, hvilket forhåbentlig giver nogle mere skærpede sanser, mere bevidsthed omkring sanserne og en udvidet sanseforståelse.

  Fokuser på åndedrættet.Tag en tur med på stranden.Nyd din livret.Se dig selv præstere fantastisk i en konkurrence, hvis det fx er sport. Eller til en præsentation eller til et møde på jobbet, hvor du præsterede på højeste niveau. (Byt selv ordet konkurrence ud med det, der giver mening for dig).Mærk forskellen på det dybe åndedræt og det overfladiske åndedræt.Tænk på en person, som er en rollemodel for dig. Brug din fornemmelse/intuition til at blive mere bevidst om, hvad du kan gøre for at blive lige så god som eller bedre end din rollemodel. Hvilke mentale udfordringer er det du gerne vil have løst for at udvikle dig hurtigere og nå dine mål hurtigere?Mærk forskellen på spændte og afslappede muskler.Kom tilbage til nuet.

  Når du laver øvelsen, må du ikke køre bil eller cykle eller gå i befærdede områder. Find dig et roligt og uforstyrret sted i de 9 minutter som øvelsen varer.

  God fornøjelse. 🙂💓

  Har du brug for sparring eller coaching er du velkommen til at kontakte mig på [email protected]. Eller book en 20 minutters uforpligtende samtale med mig her: Du finder flere meditations øvelser på https://mentalvinder.dk/gratis-inspiration/

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • Du møder Thomas Laybourn – verdensmester i badminton i 2009, to gange Europamester og stadig optaget af sin store passion; badminton. Han brænder for at inspirere og hjælpe badmintonspillere over hele verden blandt andet med sit globale projekt: Badmintonfamly.com. Thomas er iværksætter med stort I. Nu kan du lære ham nærmere at kende og høre hans bud på hvordan han er blevet en Mental Vinder og hvordan det er fortsat at være så passioneret 9 år efter sit karrierestop.

  Dette er 2. del af interviewet. 1. del finder du i episode #113.

  1.30 Hvad er beviset på, at du har succes?

  5.20 Få indblik i, hvad Thomas ser for sig, hvad han hører og hvad han føler, når han er på toppen og en mental vinder. Thomas har brugt dette visualiseringsværktøj med stor succes igennem sin karriere. Lyt med og mærk gåsehuden på armene.

  9.20 Tre gode råd fra Thomas til dig for at blive mentalt stærkere i dagligdagen.

  12.00 Thomas’ råd til sit yngre jeg som sen teenager.

  14.00 Så er det tid til svare på lytterspørgsmål. Nishant fra Indien spørger om; hvordan har du udviklet dit mindset til at blive verdensmester og OL deltager?

  16.15 Anne Olsen spørger: Hvordan kan man håndtere mentalt, at man inden en kamp kan tvivle på egne evner, hvis modstanderen virker bedre end en selv? Kort sagt håndtering af nervøsitet før en kamp.

  19.15 Leila Soon Jørgensen spørger: I hvilken grad har du haft fokus på din vejrtrækning i din karriere?

  20.45 Tommy Jørss spørger: Hvor meget betyder den mentale lyst til at vinde i forhold til den fysiske kapacitet? I dette svar møder vi Lee Chong Wei, Usain Bolt og din egen indre Hulk.

  23.20 Thomas’ tidligere makker Peter Steffensen spørger: Havde du bestemte vaner, da du spillede? Den opmærksomme lytter fornemmer en inside-viden hos Peter 😉. Hør om svedbåndet og hyppige toiletbesøg inden en kamp.

  26.20 Verdensmesterens bedste råd – start altid dagen med et glas vand.

  28.10 Hvem vil du gerne se og høre i Mental Vinder studiet? Thomas vil gerne høre en badmintonkollega, som har været en af hans modstandere igennem hele karrieren.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, som er Thomas' og min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • Du møder Thomas Laybourn – verdensmester i badminton i 2009, to gange Europamester og stadig optaget af sin store passion; badminton. Han brænder for at inspirere og hjælpe badmintonspillere over hele verden blandt andet med sit globale projekt: Badmintonfamly.com. Thomas er iværksætter med stort I. Nu kan du lære ham nærmere at kende og høre hans bud på hvordan han er blevet en Mental Vinder og hvordan det er fortsat at være så passioneret 9 år efter sit karrierestop.

  2.55 Hvad er du optaget af lige for tiden?

  8.30 Hvordan har din ”karriere-vej” været i badmintonverdenen? Den har jo været speciel.

  10.30 Som 19-årig ”vågner jeg op” efter at have stoppet med badminton som 17-årig.

  12.20 Nu er det all-in på badminton i en alder af 22 år. (Tanja Berg roses 12.55-13.15).

  14.00 Hvornår begynder du at spille mixdouble på landsholdstræningen?

  17.00 Udfordringen ved at skifte fra herredouble til mixdouble – få tingene til at gå op i en højere enhed. Der arbejdes på banen, men også udenfor banen sammen med vores mentale coach.

  En snak om hvad der har været bedst – resultaterne eller den personlige udvikling. Og alt det der foregår udenfor rampelyset.

  20.55 Hvad er en Mental Vinder for dig? Stor selvindsigt. At lytte – parere – og kaste det ad h… til. Hør om den grønne kasse og de røde mennesker.

  23.50 Thomas er verdensmester i at tænke i muligheder og håndtere negative eksterne påvirkninger.

  26.00 Min hjerne kan ikke stoppe… den kører 24/7.

  28.00 Hvad kendetegner en med mental taber mindset?

  28.50 Hør Thomas’ vigtigste værdi; At have det sjovt. Opfordring til alle om at finde sine værdier og ikke mindst leve efter dem.

  32.00 Dilemmaet mellem at leve efter sine værdier og have et almindeligt fuldtidsjob, så jeg kan tjene nogen penge. En fysisk og psykisk nedtur, der gjorde mig afklaret.

  ”Jeg har travlt med at leve” er et motto for Thomas på både godt og ondt.

  Lyt til 2. del af interviewet i næste episode og få blandt andet svaret på spørgsmålet: Hvad er beviset på, at du har succes?

  Besøg https://badmintonfamly.com/ som Thomas Laybourn er stifter af.

  Episoden er en recast af episode #10.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, Thomas' og min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • I denne episode dykker jeg ned i loven om tiltrækning og ”dit sprog bliver din virkelighed”.

  Loven om tiltrækning er en filosofi, der foreslår, at positive tanker bringer positive resultater ind i en persons liv, mens negative tanker bringer negative resultater. Den er baseret på troen på, at tanker er en form for energi, og at positiv energi tiltrækker succes på alle områder af livet.

  Alt er godt i nuet. Det er i fortiden eller fremtiden, at dine bekymringer, frygt og ulykke får næring.

  Hvordan er dine tanker og hvordan påvirker de din adfærd?

  Hør hvordan Rikke Madsen (gæst i episode #45) bruger loven om tiltrækning og overbevisningen ”dit sprog bliver din virkelighed”.

  Jeg har en udfordring til dig om at du vælger en sætning, der starter med ”Jeg tiltrækker…”.

  Eller en sætning der starter med ”Dag for dag bliver jeg bedre og bedre til…”

  Sig denne sætning 20 gange hver dag i 20 dage og se hvad der sker.

  Spis elefanten i små bidder – små skridt ad gangen er en genial vej til at nå sine mål.

  Jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer med loven om tiltrækning. Del gerne på Mental Vinders Facebook profil: https://www.facebook.com/mentalvinder

  Har du brug for sparring eller coaching, så kan du kontakte mig på [email protected] eller på Facebook.

  Indsigt er godt – handling er bedre!

  Tak for at du lytter med.

  Husk at abonnere på podcasten, hvis du gerne vil være mentalt stærkere.

  Denne episode er en recast af episode #57.

 • ”Det er trygt at blive et sted, hvor man er vellidt, så det har krævet mod at sige mit job op.

  Vær åben – del dine drømme, følelser og tanker. Der er altid en anden derude, der har det på samme måde som dig.

  Jeg gik fra at være en modig løve på savannen til at være en lille bitte mus, der kryber i skjul.

  Jeg har altid været meget ordentlig og perfektionist. Hvad er det andre ser og tænker om mig?”

  Ordene er Schenna W. F. Hallgrens. Hun er stifter af coach virksomheden: ”Vi lever” og hun er en nøgleperson i Vindinge IF badminton. Tidligere har hun arbejdet 20 år i den finansielle sektor, heraf 15 år i Danske Bank. Hun har desværre også været hårdt ramt af stress.

  At være med til at skabe et andet menneske er det største for mig.

  13.00 Schenna er en modig kvinde, som er stolt af at hun turde tage en karrierepause for at finde ud af, hvad der motiverer hende mest.

  17.00 Hvad er en Mental vinder for Schenna?

  Mentale Vindere har ikke nogen specifik alder eller erfaring. Hør om 10-årige Alberts ”Mental Vinder adfærd”.

  23.00 Schenna deler sin personlige stress historie med lytterne.

  Schenna giver gode råd til dig, som er stressramt og gode råd til de mennesker, der står ved siden af den stressramte.

  32.00 På hvilke områder i sit liv vil Schenna gerne være mentalt stærkere?

  39.00 Jeg skal øve mig på, at der er nogen ting der er vigtige for Tim (min mand), og som ikke er vigtige for mig.

  Hvad kendetegner en person med et ”ikke Mental Vinder mindset”?

  44.20 Hør Schennas tre gode råd til dig der gerne vil være mentalt stærkere.

  Find dine værdier – udlev dem og evaluer løbendeVær åben – del dine drømme, følelser og tankerVær nysgerrig – på dig selv. Hvad kan jeg lære af det?

  49:00 Schennas råd til sit yngre jeg i 20’erne og sit ældre jeg som 60-årig.

  Hvad ser, hører og føler Schenna, når hun er allermest mentalt stærk?

  Til dig kære lytter: prøv selv at svare på spørgsmålene og lav en mental ”power poster”, som du kan have med dig, når du vil præstere dit bedste.

  Schenna opfordrer dig til at vælge en ting ud fra denne podcast, der vil gøre dit liv bedre.

  Hun vil gerne invitere Kasper Hjulmand (landstræner i fodbold) ind i Mental Vinder studiet.

  Du kan komme i kontakt med Schenna på http://vilever.dk/, [email protected] eller på LinkedIn: linkedin.com/in/schenna.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • I denne episode giver jeg dig – helt gratis ☺️ – 5 tips, der kan øge din mentale styrke.

  SpejløvelsenTag opvasken og ryd op med det sammeVær taknemmeligSæt små delmålHvad skal der til for at det bliver en god dag?

  Du fortjener det bedste liv.

  Måske kan denne episode hjælpe dig til at stoppe op og mærke efter:

  Hvordan står det til med din livstilfredshed?

  Hør om taknemmelighedstorsdag.

  Og hvordan du når langt mere med ”små skridt ad gangen” metoden.

  Det du fokuserer på lige nu, bringer det dig tættere på dit mål?

  Hvad er formålet med det vi foretager os, det vi siger og det vi tænker?

  Jeg taler om mine fejl og indrømmer, når jeg har fejlet. Hvad gør du?

  Når du bruger disse tips, bliver din verden mere farverig – mere nuanceret og ikke kun sort- hvid.

  I episode #109 får du 5 mentale hverdagstips, der svækker dit mindset.

  Del - del - del denne episode, hvis den har værdi for dig.

  Tak for at du lytter med.

 • I denne episode giver jeg dig – helt gratis – fem tips, der kan reducere din mentale styrke.

  SpejløvelsenLad opvasken stå og vasketøjet liggeVær utaknemmeligI morgen bliver sikkert også en møgdagHold dine fejl for dig selv

  Du fortjener det værs… øh bedste liv.

  Måske kan denne episode hjælpe dig til at stoppe op og mærke efter:

  Hvordan står det til med din livstilfredshed? 🤔

  Hør også om forskellen på at være en quick-starter, slow-starter eller en no-starter.

  Del denne episode med en anden og giv ham/hende et skud mental svaghed. Vi må stå sammen i at holde de andre nede!

  I næste episode #110 får du 5 mentale hverdagstips, der styrker dit mindset.

  Tak for at du lytter med! 🤩👍

 • ”Gør dig umage – punktum. Ellers er alt andet ligegyldigt.

  Jeg har ikke mødt dem, der synes det er fedt at høre på undskyldninger.

  Man kan se på en vinder, at han/hun gør sig umage

  Svagheden ved at indsamle informationer, er at man finder kun finder det man søger efter.”

  Ordene er Jakob Høis. Dette er 2. del af samtalen med ham. Der er mange guldkorn at hente, så lyt med.

  Det at komme med undskyldninger står som det stærkeste tegn på en ”mental taber”.

  8.45 Hør Jakobs tre gode råd til dig, der gerne vil være mentalt stærkere

  Vær nysgerrig – hvem står overfor digVær ærlig om, hvordan du har det, når det er sværtGør dig umage – for ellers er alt det andet ligegyldigt

  Jakob deler sit syn på at gøre grundlæggende værdier til virkelighed. Hvordan ”lever” man værdierne i dagligdagen?

  19.00 En tur i maskinrummet som landstræner for doublerne. Jakob er/var analysens mester med brug af video. Blik klogere på hans tilgang og brug af analyserne.

  25.00 Hvad ser Jakob tilbage på med stolthed i sit liv?

  Der bliver talt om OL medaljer til Storbritannien, den første mesterskabsmedalje som dansk landstræner og en skelnen mellem processen og resultatet.

  32.00 Hør Jakobs råd til sit yngre jeg i midten af 20’erne. Et råd som har fulgt ham lige siden.

  Og rådet til sit ældre jeg: Husker du at gøre det, der er sjovt?

  Jakob vil gerne invitere den tyske landstræner Jeppe Ludvigsen og den danske landstræner Jesper Hougaard i Mental Vinder studiet.

  Del podcasten med de mennesker, du synes, der gør sig umage.

  Del podcasten med de mennesker der er gode til at bruge undskyldninger som forklaring på, hvorfor tingene ikke gik som de ønskede.

  Tak for at du lytter med – det sætter jeg stor pris på.

  ☺️🔥

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • ”Det kan være hårdt at være i rum med mig.

  Jeg har fået en rolle, som ham der kradser og stiller de kritiske spørgsmål og det nyder jeg.

  Jeg har en høj forventning om at folk kan og vil meget selv, tager eget initiativ. Når det så ikke sker, så kigger jeg indad og spørger mig selv, hvor har jeg fejlet…?

  Folk der råber og skriger, ser jeg som mindre værdige.”

  Ordene er Jakob Høis, tidligere badmintonlandstræner i Tyskland, Storbritannien og Danmark. I dag arbejder han som Athletics & Activity Director på Copenhagen International School.

  En skole, hvor der er 126 forskellige nationaliteter og en arbejdsplads, som er meget værdidrevet.

  For mig er Jakob forbundet med kvalitet - vi sætter overliggeren højt og vi vil gerne gøre tingene lidt bedre i dag end vi gjorde i går.

  Glæd dig til en episode med en talentfuld herre, hvor vi taler om ledelse, at gøre sig umage og skiftet fra ledelse af verdens bedste badmintonspillere til en lederrolle på en international skole, hvor fællesskabet og inklusion spiller en stor rolle.

  13.20 Hør om Jakobs nye dagligdag.

  Jakob fortæller om sin badmintonrejse – der startede med en forelskelse i sporten. En rejse, der har bragt ham rundt i hele verden.

  24.00 Ordet ”umage” betyder meget for Jakob og noget han altid har med i sin mentale rygsæk.

  ”Umage” er titlen på den bog, som jeg aldrig får skrevet.

  Jeg siger ikke, at nu skal du koncentrere dig, men at du skal gøre dig umage.

  Er der forskel på at træne/lede drenge og piger eller mænd og kvinder?

  32.00 Hvad er Jakobs syn på det at fejle? Og her kommer vi en tur ind på badmintonbanen.

  Vi skal som træner ikke fortælle atleterne, hvad de skal gøre.

  Jeg synes det er cool nok at fejle, men jeg hader fejlene.

  35.00 Vi udforsker, hvordan Jakobs syn på en Mental Vinder har forandret sig siden 2010.

  Jeg bander nok mest, når jeg er begejstret – så gør jeg det ikke mod nogen, men så er der energi i sproget.

  At bruge sproget (banderi) til at nedgøre, at forstærke en holdning, ser jeg som et stærkt, stærkt svaghedstegn.

  Episoden er 1. del af samtalen med Jakob. I episode #108 kan du høre 2. del og her får du blandt andet godt tre gode råd til at blive mentalt stærkere.

  Tak for at du lytter med.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • Du lytter til 2. del af samtalen med et af de mest positive mennesker, som jeg kender - Sune Gavnholt.

  I denne episode kommer vi blandt andet en tur til Vietnam, hvor Sune har en 20-15 føring mod en vietnamesisk spiller, der svinder ind til 20-19 og så sker det magiske.

  Vi skal hjem til familien Gavnholt, i tiden før SMS’er og smartphones. Og vi taler om vigtigheden af at fejre, fx med en tur i Sunes sauna, at vælge sine kampe med omhu og hvordan vi skal anerkende vores spillere. Stresshåndtering kommer vi også omkring.

  Et udvalg af Sunes statements:

  ”Enten skal jeg gøre noget ved det, eller så skal jeg glemme det

  Det er lige det her jeg elsker allermest – det er her jeg gerne vil være.

  Lad være med at lytte til alle mennesker, men lyt til dem du stoler på og dem der vil dig det bedste.”

  Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i min verden – du skal finde din egen vej og så gå med den.

  4.00 Hør Sunes definition på en Mental Vinder.

  Evnen til at bevare en positiv og produktiv tankegang når der er modgang og bevare fokus.

  7.00 Sune fortæller om sin opfattelse af en person, der ikke er mentalt stærk.

  Vi taler om begrebet tidslinje.

  12.15 Sunes tre gode råd til dig der gerne vil være mentalt stærkere:

  Der er også en dag i morgen - det skal nok gå det heleDu er god nok, som du erHusk at se det store billede – alting handler ikke om dig – sæt tingene i perspektiv

  Der kommer også et godt råd til forældre omkring opdragelse.

  Sune har fra sine forældre fået denne ”læresætning” med: Enten skal jeg gøre noget ved det, eller så skal jeg glemme det.

  Sune fortæller om, hvad han ser, hører og mærker, når han føler sig allermest som en Mental Vinder.

  24.00 Sunes råd til sit yngre jeg som 11-12-årig, hvor han lige har vundet sit første Danmarksmesterskab: Tro på dig selv.

  Og hør hans råd til sit ældre jeg: Nyd det.

  32.00 Sunes afsluttende bemærkning til jer lyttere: Gør noget ved tingene for at skabe det gode liv. Du må selv gøre det der skal til.

  Sune vil gerne invitere sportspsykolog Kristoffer Henriksen ind i Mental Vinder studiet.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • ”Min spillerkarriere ser jeg som den uddannelse jeg har taget for at blive en dygtig træner.

  Jeg er stolt over at kunne sige; Jeg forsøgte alt, hvad jeg kunne for at blive så god som muligt.

  Det er spillerne selv, der skal bære projektet. Man peger altid først på sig selv, hvis der er noget man som spiller er utilfreds med.”

  Denne episodes gæst brænder for badminton og hjælper hver dag unge talenter til at blive endnu bedre i sit virke som sportschef og cheftræner i Randers Badmintonklub og i Ikast. Navnet er Sune Gavnholt, som også er landstræner for Færøerne. Han er et ”procesmenneske”, der nyder at være i ”maskinrummet” og udvikle spillerne. Resultaterne kommer i anden række.

  Sune er for tiden optaget af evalueringssamtaler af den forgange sæson og planlægning af den kommende badmintonsæson. ”Jeg har mange af de ”usynlige timer” i forbindelse med trænerjobbet og det nyder jeg faktisk.”

  Hør hvad ser Sune tilbage på med stolthed?

  Sune roser alle de unge spillere i klubben, som uopfordret kontakter ham for at få en samtale.

  Vi kommer en tur i Viby J’s ungdomsafdeling, da Sune selv var ungdomsspiller.

  Ranglisten bliver der også talt om i denne episode. Den får alt for meget opmærksomhed især i ungdomsrækkerne, er Sunes melding til trænere, spillere og forældre.

  Hvordan bruger Sune sin tid, når det drejer sig om opmærksomhed til den enkelte spiller. Er det de spillere, der er højest i hierarkiet, der får mest opmærksomhed fra Sune, eller de spillere, der er nederst i hierarkiet.

  ”Livet er til tider rigtigt hårdt, men kan vi holde fokus på de gode ting, og de ting vi ønsker, der skal ske for os selv, så er det fantastisk at være til.

  For mig handler det om indsatsen.

  Jeg foretrækker jo altid den udmærkede spiller, som leverer en kæmpe indsats, end den rigtige gode spiller, som pisser sit talent væk. Jeg skal hjælpe begge lige meget…

  Vi skal tale indsatsen op – vi skal tale sparringsspillerne op.”

  Episoden er første del af samtalen med Sune. Hør 2. del og få 3 gode råd til dig der gerne vil være mentalt stærkere i episode #106.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • Mød en af verdens bedste damedouble og mixdouble spillere fra badmintonverdenen: Christinna Pedersen.

  ”Alt handler ikke om resultater.

  Når jeg var allermest nervøs, var jeg god til at sige det højt til min makker og træner.

  Smilet var virkelig vigtigt for os i vores damedouble.”

  Ordene er Christinnas.

  Hvad er Christinna optaget af lige for tiden. Hør om det nye projekt 2talsport.dk.

  9.10 Hvad ser du tilbage på med stolthed i dit liv?

  12.15 Chris fortæller om rejsen med damedoublen med Kamilla Rytter Juhl. Det startede med, at Christinna og Kamilla var blevet kærester.

  21.30 Vi taler om Christinnas syn på en Mental Vinder i 2010 og nu her i 2023.

  Christinna fortæller om sit fokus i starten på landsholdstræningen og makkerskabet med Joachim Fischer.

  ”Jeg viser overfor mine makkere, at jeg gør hvad jeg kan lige nu som oplægger på jeres bane. Jeg beklager i princippet med mit kropssprog, hvis det ikke er godt nok. Men I kan se, at jeg gør alt hvad jeg kan, og jeg skal nok skynde mig at blive en bedre badmintonspiller.”

  27.30 Hvad kendetegner en ”Mental Taber”?

  ”Da jeg kom til Brøndby, var jeg en del af rosset i den ene af hallen, men jeg var klar til at gribe chancen, når den bød sig. Jeg ringede stolt hjem til mine forældre første gang jeg til træning fik lov til at spille et sæt med Jens Eriksen.”

  En snak om spidse albuer, at håndtere presset og om at stille krav til trænere og træningsmakkere.

  Der er træninger, hvor jeg har grædt og har haft brug for en krammer fra min træner.

  36.15 En tur i maskinrummet hos Joachim Fischer og Christinna og deres mixdouble makkerskab.

  Hvad gør du, når spillet ikke lige kører for din makker? Dilemmaet med at ville hjælpe sin kæreste på bekostning af det gode spil.

  Det skulle ikke virke for vigtigt for os, når vi gik på banen. Vi var rigtig gode til at være i nuet og kæmpe sammen der.

  48.00 Hør Christinnas mentale forberedelser inden en kamp.

  Når vi spillede mod indoneserne, havde jeg det svært.

  Når jeg var allermest nervøs, var jeg god til at sige det højt til min makker og træner.

  52.45 Chris giver tre gode råd til dig der gerne vil være mentalt stærkere.

  Tro på dig selvVær arbejdsomHvil i dig selv

  56.00 Christinnas råd til sit yngre jeg som 26-årig: vent ikke så længe med at sætte fokus på det fysiske. En tur med til konditionstræningen sammen med Styrke-Mads. Og rådet til hendes ældre jeg: når man bliver forælder (uanset alder): Få det allerbedste frem fra dagen der er gået og nulstil hen over natten.

  Christinna vil gerne invitere ”manden i vores liv” Kenneth Jonassen (dansk cheflandstræner) ind i Mental Vinder studiet.

  God lyttelyst! 😃

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk

 • Dette er 2. del af samtalen med tidligere landstræner og nuværende sportschef i Team Skælskør Slagelse, Steen Schleicher Pedersen.

  Hør Steen fortælle om en af verdens bedste herredoubler: Jens Eriksen og Martin Lundgaard – en double, der fik tilnavnet cowboyen og bogholderen. Vi taler om, hvilken personlighedstype, der gør forskellen, når det virkelig spidser til. Og her kommer Anja Andersen ind i lydbilledet.

  "Vi må gøre noget andet her, for det her kommer ikke til at virke.

  Ting tager tid, så man skal have noget tålmodighed, men man skal på den anden side også være utålmodig. Hvis man er i gang med noget der ikke virker, så skal man gøre noget andet".

  Ordene er Steens.

  07.00 Steen taler om, hvordan han bruger evaluering… hele tiden. Det skyldes hans analyserende talent, som kører hele tiden (Her refererer Steen til sin Talent Test TT38 – hør episode #6 og #7 hvor der er fokus på Talent Testen TT38).

  Jeg har selv været ekstremt dårlig til at rose – nu er jeg bare dårlig, så jeg er på vej

  Sig hellere nej tak end at skulle arbejde med noget som er kedeligt.

  Vi har i dansk badminton haft nogen magre år, hvor vi har haft en dårlig ledelse, og det starter helt oppe ved formanden.

  Jeg kan godt se for mig, at landstræneren opholdt sig i Dubai hos Viktor og Anders sammen med nogen af vores unge talenter.

  Mennesker gør det, der giver mening for dem.

  Vi skal være superopmærksomme på, at ungdomsspillerne ikke står og laver multibold uden feedback.

  En af de værste ting, som jeg har lavet som træner, var at jeg fik en spiller – et kæmpetalent - til at stoppe fordi, at jeg havde langt større ambitioner på hans vegne end han selv havde på det tidspunkt.

  10.50 Steens tre gode råd til dig der vil være mentalt stærkere:

  Grib dig selv i at gøre noget godt og ros dig selv og ros også andreDu er ok, også selvom du bare er et almindeligt menneskeLær dine styrker at kende

  14.00 Hvor ser Steen dansk badminton henne om tre år? Det handler rigtig meget om ledelsen iflg. Steen. Hvilke interne udfordringer og internationale udfordringer står vi overfor?

  25.00 Hvad ser, hører og føler Steen, når han gerne vil lykkes med at få sin driver til at slå mere lige på golfbanen? Et spændende dyk ned i Steen læringsværktøjskasse med NLP, en beslutningsboks og en eksekveringsboks.

  Hør Steens råd til sit yngre jeg som 12-årig: Det skal nok gå alt sammen, og du er ok.

  Og Steen vil gerne have et godt råd til sit ældre jeg, men han giver også et råd til dig, kære lytter – i slutningen af 40’erne: Sørg nu for at holde dig i form.

  Steen vil gerne invitere håndboldtræneren Jan Pytlick i Mental Vinder studiet til en snak om mental styrke.

  Steen giver en sidste boganbefaling, som har hjulpet til en bedre forståelse af sig selv og sin medmennesker. Bogen hedder Fordelen ved at være indadvendt af Marti Olsen Laney.

  Denne episodes samarbejdspartner er YONEX, min foretrukne leverandør når det drejer sig om sportsudstyr til ketsjersport.

  http://yonex.dk/Cms/

  https://www.instagram.com/yonexscandinavia/

  https://www.facebook.com/Yonexdk