Episodes

 • I denne episode deler jeg mine 10 leveregler med dig. Leveregler, som er med til at give mig et godt liv, der giver mig glæde, overskud og en stor livstilfredshed.

  Min opfordring til dig, er at du efter denne episode investerer 30 minutter i dig selv og noterer dine leveregler ned.

  Mærk efter, om de er de rigtige for dig. Hvis der er nogen af dem, der ikke er de rigtige for dig. Så har du nu muligheden for at skifte dem ud.

  Leveregler er individuelle. Disse leveregler giver mening for mig og ikke nødvendigvis for dig. Min intention med denne episode er blot at prikke kærligt til dig og få dig til at reflektere over dit liv og din dagligdag. Og så selvfølgelig følge min leveregel nr. 9: Indsigt er godt – handling er bedre. 😉

  Her er mine leveregler i 2021:

  Jeg må lave syv fejl om dagen.Har du ikke noget godt at sige, så lad være med at sige noget.Der er altid noget godt i enhver situation.Praktiser taknemmelighed: Hver dag noterer jeg tre gode ting ned, som jeg har gjort eller oplevet i løbet af dagen. Ting som gør mig glad og taknemmelig.For at jeg kan være noget for andre, må jeg først og fremmest være der for mig selv. (Link til superhjerneyoga squat: https://www.youtube.com/watch?v=6G-QlMGIG8wJeg taber aldrig – enten vinder jeg, eller så lærer jeg.Ros mennesker omkring dig.Kom ud af din komfortzone mindst 2-3 gange om ugen.Indsigt er godt – handling er bedre.Søg først at forstå - og bliv så forstået.

  Læs om Bliv en Mental Vinder kurset: https://mentalvinder.dk/bemv.

  God fornøjelse.

 • ”Jeg må lave 7 fejl om dagen” er et af mine mottoer.

  Vidste du at FEJL er en forkortelse for

  Fejl

  Elsker

  Jeg

  = Læring

  Lyt med i denne episode, hvor jeg dykker ned i det at fejle og giver dig konkrete tips til at lære dine overbevisninger om fejl bedre at kende.

  Og jeg giver dig muligheden for at planlægge, hvordan du fremover vil håndtere de fejl du møder på din vej.

  Du møder badmintonspilleren, der havde sit liv bedste samtale sammen med mig. Temaet for samtalen var fejl.

  Du møder en ung Bjarne, der begår en stor fejl på tankstationen som telefonpasser, og en ældre Bjarne der fejler som landstræner.

  Hvad er forskellen på gode og dårlige fejl i dit univers?

  Hvilken fejl har vist sig at være allermest værdifuld i dit liv?

  Abdul Kamar (Indiens præsident 2002-2007) og Thomas Edison (opfinder af glødepæren) er også med i denne podcast episode.

  God lyttelyst.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Der er desværre stadig krig i Europa; Ukraine og Rusland strides og der dør mennesker hver dag.

  Denne episode er en hyldest til alle soldater og mennesker, der kæmper for at komme krig og uvenskab til livs.

  Min gæst er Jack Pilak Nielsen, tidligere professionel soldat, som har været udsendt tre gange; til Kosovo, Irak og Afghanistan. Sidste udsendelse var med hold 4 til Camp Bastion. Hold 4 var de første danske soldater, der angreb fjendtlige stillinger, siden 1864.

  Jack er en fantastisk personlighed med barske soldater oplevelser bag sig og nu trives han som ægtemand og far til to dejlige piger.

  Glæd dig til en ærlig samtale. Jack deler en række af sine livsværdier og hvordan han lever dem. Vi taler om mod, modgang, vilje og målrettethed.

  Få svarene på Leila Soon Jørgensens (en af vores trofaste lyttere) gode spørgsmål:

  1) Hvordan mærker du i dit nuværende job, at du bruger dine erfaringer som soldat?

  2) Hvordan mærker du de 'mørke og lyse' sider af dig selv af de oplevelser du har haft fra din tid som soldat, nu hvor du har stiftet familie?

  3) Hvad gjorde, at du valgte at tage til Afghanistan?

  Hør også om følehjernens - fight or flight princip. At skulle håndtere tanken i Afghanistan: ”Jeg overlever ikke i dag” i forbindelse med at være den første soldat, der sparker døren ind, når der skulle ryddes bygninger.

  Når jeg ikke har et mål, begynder jeg at kede mig…

  Få svarene på de to typiske spørgsmål man får, når man kommer hjem efter at have været udsendt som soldat.

  Pyt knappen og en ”det skal nok gå” tankegang.

  Jacks spejløvelse: En personlig samtale foran spejlet - Når du har sagt A, må du også sige B.

  Jacks tre gode råd til lytterne:

  Sæt dig et mål og del det op i små delmålGør noget, der giver dig god energiGiv plads til hinanden i et forhold

  Jacks råd til sit yngre jeg, som 18-19-årig: Fordyb dig i en ting og bliv rigtig god til det, frem for at forsøge at være god til fem ting.

  Hvem vil Jack gerne invitere i Mental Vinder studiet? Eskild Ebbesen, som er så dedikeret, fokuseret og en Mental Vinder som kan dykke virkelig dybt.

  I podcasten fremhæver Jack Kim Kristensen som en fantastisk leder i Afghanistan og Kims bog: Følg mig - ledelse fra fronten. Bogen blev kåret som årets lederbog i 2015.

  Denne episode er en recast af episode #16.

 • “If a coach cannot teach something to a player in 10 minutes, he is not a good coach. There is nothing wrong with the player, it’s the way you explain it, that is not right.

  Why do children, who win when they are young, stop to play? It is because they never learn how to lose.

  You need the loosing part in order to be a winner. You need to know what it is. And if you then keep going, my God you are strong.”

  The words are Ron Daniels, a world class badminton coach, who has had almost the entire world as his workplace. He is the guest in this episode of the Mental Winner podcast.

  A Mental Winner is flexible.

  “Instant improvement” – Rons key sentence for creating world class training and faster development.

  Ron tells about the three steps in learning: 1) knowing 2) recognizing 3) doing and the traficlights evaluation tool.

  Take care of your racket as if it is your rifle: https://www.youtube.com/watch?v=nkGIxGdZoYY.

  Hear about Rons experience regarding the difference between Asian players and European players and their mental state.

  To become a world champion is a decision. Goals don’t just fall on you. You decide them. It’s a conscious thing. Hear the story about former World Champion Peter Rasmussen.

  Mental Winners never think in problems – they think in solutions to problems.

  Ron would like to invite Tobias Wadenka in the Mental Winner podcast. Tobias, who is a former German professional badminton player who is now a badminton coach.

  You can get in touch with Ron here: https://www.facebook.com/Orovietnam or https://www.facebook.com/huynh.duong.16718

 • Der er rigtig mange ansvarsfulde job i verden. For mig er jobbet som flyveleder et af disse job. Er du uopmærksom, kan det have fatale følger med flystyrt og døde passagerer som en konsekvens.

  Du møder Mikkel, som er præsident for IFISA (International Flight Information Service Association). Mikkel tager os med ind i hans spændende verden som flyveleder - Flight Information Service Officer (FISO) og Head of Procedures hos Naviair.

  Episoden er en recast af episode #12.

  Glæd dig til at høre Mikkels bud på, hvad der kendetegner en person med Mental Vinder adfærd. Hør også om, hvordan det er at have mistet begge sine forældre som 24-årig og at skulle være reservefar for sin teenage lillesøster.

  2.30 Indblik i luftfartens verden og flyvelederrollen. Mikkel svarer også på spørgsmålet om der er der plads nok i luften om 20 år og hvad med dronernes indtog i luftrummet?

  13.30 Hvad er en Mental Vinder for dig?

  16.30 Hvad er du mest stolt over at have udrettet i dit liv? Om at være en holdspiller og være stor nok til at bede om hjælp.

  21.30 Hvordan har tabet af dine forældre som 24-årig gjort dig mentalt stærkere?

  23.45 ” Jeg synes, min mor er irriterende” - ”du skal bare være glad for at du har din mor”.

  26.45 Man skal huske at være lige så glad for de gode ting man laver, som man er sur over de dårlige ting.

  28.30 At være en rollemodel og inspirator på jobbet, hvor der hersker en ”nulfejlskultur” og som badmintontræner, hvor vi godt må fejle og lære af det.

  31.30 Arbejdsoverload: Tryk på den røde ”jeg har brug for hjælp” knap, som ikke er rød, men hvid.

  33.45 Et godt råd til alle ledere: Indfør Luftfartbranchens § 50 Mental Sygedag reglen.

  44.00 Historien om den nyuddannede flyveleder, der melder klart ud. Hun bruger konkret det første af ledere og medarbejderes fem grundbehov: Fortæl mig hvad du ønsker af mig.

  52.30 Vigtigheden i at kunne lytte globalt (med alle sanser), når du kommunikerer med piloten. Historien om den blinde dreng, der besøger Naviair.

  55.30 Mikkels tre gode råd til lytterne:

  * Husk dine egne succeser

  * Giv dig selv mentale pusterum

  * Gå efter det.

  58.10 Mikkels råd til sit yngre teenage-jeg.

  59.30 Hvem kunne Mikkel tænke sig at invitere i studiet: Landstræner i badminton Kenneth Jonassen fordi han er formidabel til at coache spillerne til at præstere deres bedste.

 • ”Jeg har fundet mig selv nok til at turde være den jeg er.

  Jeg behøver ikke at ligne en model – jeg er god nok som jeg er. Uperfekthed er perfekt.

  Det var så overvældende at få så mange hænder, der var villige til at løfte én på alle mulige områder.

  Du må godt have en bums, når du går på skønhedsklinik.

  Man skal huske at man har en god dag hver dag.”

  Ordene er Pernille Bloch Madsens. Pernille er kvinden bag voresegedal.dk. En kvinde med stor iværksætterlyst og hun har et stort hjerte, som mange mennesker nyder godt af. Pernille bor i Ølstykke, hun har modtaget Egedal kommunes Kulturpris i 2013 og Egedals Erhvervspris i 2019. Hun er verdens bedste ambassadør for Egedal og nyder arbejdslivet som selvstændig. Og så betyder det meget for Pernille at være ærlig.

  Hør om Pernilles omsorgsgen blandt andet med at hjælpe syriske flygtninge der kom til Egedal, krisen da Pernilles mand fik 4 blodpropper i hjernen, hendes evne til at fortælle og dele de gode historier. Vi skal også en tur på skønhedsklinik og i en dametøjsbutik.

  Denne podcast er også en hyldest til Pernilles mand Henrik.

  En Mental Vinder rejser sig flere gange end hun falder.

  Hør om dannelsen af Egedal Erhvervsnetværk

  50.30 Pernilles tre gode råd til lytterne, der gerne vil være mentalt stærkere.

  Husk selvkærlighed

  Udfordr dig selv

  Husk at smile og grine

  Råd til sit yngre jeg: Hvad gør dig glad, hvad kan du lide at lave? Gør det du kan lide – følg dit hjerte. Råd til sit ældre jeg som pensionist: Husk at holde dig engageret med andre mennesker.

  Pernille vil nyde at høre Helle Rasmussen formand for HØJ Håndbold i Mental Vinder podcasten.

  Du finder Pernille på https://voresegedal.dk.

 • Min lærer sagde til mig som 8-årig: ”Du bliver aldrig til noget.”

  Jeg er blevet mentalt stærk, fordi jeg ikke var god til noget.

  Man skal ikke vande en død plante.

  Hvis man ikke er blevet fyret, så har man ikke prøvet hårdt nok.”

  Ordene er Ron Daniels, en stor badminton træner personlighed, der har haft næsten hele verden som arbejdsplads.

  Hvad ser, hører og mærker Ron, når han er på toppen og mental stærk?

  Han ser spillerne, som han arbejder med, lykkes.

  Det er en stor release – en eksplosion af lykke

  Lyd – der er fuldstændig stille.

  Vi hører, hvordan Ron sammen med Eric Pang var med til at besejre en ung Victor Axelsen.

  ”Din datter er nr. 245 for mig, som jeg træner til at blive en topspiller. Og det er din første gang som forældre. Du ved intet - endnu - om, hvordan du skal opdrage en topspiller. Kig lidt på, tag lidt med fra de erfaringer, som vi har og de fejl, som jeg har set hos forældre.”

  3 tips til dem der gerne vil være mentalt stærkere:

  1. Vær nysgerrig – lyt til andre (og gamle) mennesker.

  2. Hav dine argumenter på plads

  3. Husk humor

  Rons råd til sit yngre jeg: Gør det nu.

  Rons råd til sit ældre jeg: Sæt dig selv et mål hver dag og gør det nu.

  Ron vil gerne invitere to legender fra badmintonverdenen – Birgit og Bjarne Eriksen i Mental Vinder studiet. Og Tobias Wadenka som er en tidligere tysk professionel badmintonspiller, der nu er badmintoncoach.

  I episode #65 kan du høre 1. del af samtalen med Ron.

  Du kan komme i kontakt med Ron her: https://www.facebook.com/Orovietnam eller https://www.facebook.com/duong.daniels.

 • ”Gå ud af mit kontor – kom ind igen og sig præcis det samme igen (”Jeg har et problem”), men med et smil på læben.

  Jeg er blevet mentalt stærk, fordi jeg ikke var god til noget.

  Man skal ikke vande en død plante.

  Hvis man ikke er blevet fyret, så har man ikke prøvet hårdt nok.”

  Ordene er Ron Daniels, en stor badminton træner personlighed, der har haft næsten hele verden som arbejdsplads. Ron er i Danmark især kendt for Orø Denmark International Badminton Camp. I dag bor han i Vietnam, hvor han driver sit eget Badminton Bed & Breakfast sted sammen med sin kone Hyunh. Ron har gennem tiden hjulpet rigtig mange spillere til at udnytte deres fulde potentiale og hjulpet forældrene med at blive de bedste badmintonforældre. Han uddanner trænere og så er han bare et nysgerrigt menneske der gerne udfordrer det eksisterende for at skabe udvikling.

  I denne episode får du nye perspektiver på, hvordan du arbejder med udvikling af dig selv og andre.

  Hør ikke mindst den vilde historie om, hvad der gjorde Ron til en Mental Vinder. Det handler om en skolelærer i 1. klasse.

  Ron deler effektive værktøjer; ”chain of events”, 3 niveauer af kompetencer – vide, genkende, udføre og trafiklys-evaluering.

  Der er gode råd til atleten, forældre til børn og til træneren. Ja alle får nye indsigter.

  Vi kommer med Ron til møde med SID (3F), hvor han tog sin søns (legetøjs-) maskinpistol med til mødet. Vi hører, hvordan Ron sammen med Eric Pang var med til at besejre en ung Victor Axelsen. Louis Van Gaal og Christopher Hitchens hører du også om.

  I episode #66 kan du høre 2. del af samtalen med Ron.

  Du kan komme i kontakt med Ron her: https://www.facebook.com/Orovietnam eller https://www.facebook.com/duong.daniels.

 • 2.6.22 Tommy Jørgensen – bordtennis entusiast og mentor #64

  ”Jeg glider 17 meter ned i en gletsjerspalte… men jeg tænkte hele tiden, det kunne have været værre. Jeg har brugt alle mine liv på den tur.

  Når der er en chance, så husk at tage den. Det er ikke sikkert, at den kommer igen.

  Make sure that the guy next to you is having a great day”

  Ordene er Tommy Jørgensens. Tommy er en engageret mand og familiefar med godt humør. Han motiveres af at give mennesker omkring sig gode oplevelser. Bordtennis er en stor del af hans liv. Han har været formand i Team Nørreå Bordtennis i 25 år og været grønlandsk landstræner. Han elsker at tage ud og opleve verden, han har været en del af rejsebranchen med dens fordele men også hårde krav om at præstere her og nu.

  Et 17 meter fald ned i en gletsjerspalte og corona-nedlukningen har været med til, at Tommy har taget sit liv op til revision og lavet livsændringer.

  Vi taler om oplevelsen i Parken, da Kristian Eriksen falder om, om udviklingen på Tjele Efterskole, om hele tiden at jagte det næste mål, om betydningen af skulderklap. En tur i børnenes rekordbog og at være campdirector i USA gennem Lions. Åke Hareide kommer vi også til at tale om og hans evner som teambuilder.

  Great things come to great people. Hvis du gør gode ting, kommer der også gode ting til dig. Husk at være taknemmelig. Husk at rose; også at rose opad.

  Der er mange guldkorn og konkrete tips at hente fra Tommy i denne episode.

  Denne episode er også en hyldest til Tommys kone Lotte.

  Tommy vil gerne høre Kristian Eriksen og Åke Hareide i Mental Vinder studiet.

  Vil du i kontakt med Tommy, kan du finde ham her: https://www.facebook.com/tommy.jorgensen.12

  God fornøjelse.

 • ”Jeg har altid været konkurrencemenneske, men det har ændret sig nu. Nu kan jeg tage et nederlag og grine af det bagefter.

  Det er, når vi er på vej, at vi lever.

  Du skal tage tid og rum til dig selv. Du er nødt til at kunne mærke dig selv.

  Der skal være plads til ikke at få indtryk i en hverdag og ikke at lave noget.

  En følelse er i kroppen i max 30 sekunder, hvis den får lov at passere igennem.

  Jeg blev lettet, da jeg fik afslag på lederjobbet.”

  Ordene er Toke Hougaards.

  Han er gæsten i denne episode. Toke er et fantastisk godt menneske og ekspert på det menneskelige og kropslige liv. Han er manden bag Mind Your Body (tokehougaard.dk), hvor han arbejder som Body SDS behandler. Han er et passioneret menneske, der brænder for at hjælpe andre til et bedre liv, brænder for badminton og nu kan han også kalde sig ultraløber.

  Glæd dig til at høre Tokes bud på, hvordan du får et liv i balance og passer på dig selv. Vi skal også op og ned ad af Alpe d’Huez to gange, høre om Body SDS’s fortræffelige evner, tale om følelser, mental styrke og fysisk overbelastning. Vi kommer omkring den mentale stopknap og forskellen på fysisk og mental smerte.

  ”Jeg gik fra at være rigtig meget skadet til ikke at være skadet, takket være Body SDS.”

  Nå, ja, der er også noget med en badmintonkamp mellem Toke og jeg, en kamp, som Toke gerne vil have at lytterne får resultatet af. 😉

  Du får selvfølgelig tre gode råd fra Toke til et bedre liv og vi kommer også omkring vigtigheden af at trække vejret med kvalitet.

  Tokes råd til sit yngre jeg: Åbne op og turde blotte sig som pre-teenager.

  Rådet til sit ældre jeg: Vær søgende og nysgerrig – bliv ved med at være i gang som 70-årig.

  Toke inviterer Anette Fredsted i Mental Vinder studiet.

  Du kan connecte med Toke på https://tokehougaard.dk.

  Hvis du ikke allerede abonnerer på podcasten vil jeg opfordre dig til at gøre det. Så får du de nyeste episoder direkte, når de udkommer.

  Tak for at du lytter med. 😀

 • ”En Mental Vinder tør godt at lave fejl. Hvis vi ikke laver de fejl, så kan vi jo ikke lære af dem.

  Det her mentale halløj er jo noget, som man kan øve sig på.”

  Nu kommer 2. del af samtalen med Jesper Juul Windahl. 1. del af samtalen kan du høre i episode #61.

  Jesper er en talentfuld mand med et spændende CV; verdensberømt trombonespiller, dirigent, næsten 20 år som solobasunist i Radiosymfoniorkestret, professor på Musikkonservatoriet og frivillig leder i Valby Badminton Club.

  I denne episode sætter Jesper ord på hvad en Mental Vinder er for ham. Vi taler om musikstykket Bolero af Ravel, Hans Kristian Vittinghus (du kan høre Vittinghus i episode #13), de to rum; øverummet og koncertsalen, en tur på rostadion, Jesper mentale kasse med starmoments, en tur til Kina og improvisering.

  ”Vi har stadig ret til at spille fejl i koncertsalen, men vi har ikke ret til at evaluere over den, når vi er i nuet. Dér skal vi være i boblen. Når vi er i mål, kan vi kigge tilbage på, hvad vi kan gøre bedre.”

  Jesper tre gode råd til dig der vil være mentalt stærkere:

  Du skal turde fejleVær åbenHusk at øve dig

  Du får også Jespers råd til sit yngre og ældre jeg.

  Jesper vil gerne invitere kvintetten: Jørn Ravnholt, Arne Nielsson, Jens Bjørn Larsen og Michael Schønwandt og BS Kristiansen i Mental Vinder studiet til en snak om mental styrke.

  Og lyt til Jespers afsluttende bemærkning, som er guld værd at have med sig, når man skal præstere.

 • ”Jeg elsker at dirigere et Brass Band, for lyden rammer simpelthen lige i mit hjerte. Jeg bliver så lykkelig, når jeg hører den lyd, hvis det ellers lyder godt.”

  Der er mange ting, der stimuleres af musik – evnen til at fordybe sig og evnen til at orientere sig og spille sammen som et hold.

  Vi øver det rigtige. Hvis vi spiller for hurtigt, kommer vi til at lave for mange fejl. Så øver vi fejl og det er ærgerligt. Det vi øver, er det vi tager med os på scenen.”

  Jesper er en talentfuld mand med et spændende CV; verdensberømt trombonespiller, dirigent, næsten 20 år som solobasunist i Radiosymfoniorkestret, professor på Musikkonservatoriet og frivillig leder i Valby Badminton Club.

  Vi taler om at låne musikere af hinanden, svarende til at FCK udlåner en angriber til Brøndby, hvis Brøndby skal spille ude i Europa.

  Jesper uddanner fremtidens professionelle musikere. Du får et indblik i musikkens verden, og hvordan livet som musiker ser ud. Og vigtigheden i at vi har de lokale musikskoler i Danmark. Skal dit barn lære at spille musik? Hør Jespers svar.

  Vi taler om at være i nuet – hør Jespers glimrende vandslange metafor. Og hvornår det er tid til at evaluere. Processen med at lære den svære passage og at samle på starmoments.

  Du kan høre resten af samtalen i Episode #62.

  Tak til Jesper for den musikalske intro og outro til denne episode.

 • Nu skal vi bruge 10-15 minutter på at give slip på spændinger og stress.

  I denne øvelse får du teknikker til at lokalisere muskelspændinger, som opstår i løbet af dagen og jeg guider dig i, hvordan du giver slip på spændingerne.

  Vi gennemgår hele kroppen, imens du ligger ned.

  Nu er det din tid til at slappe af.

  God fornøjelse!

  Du finder flere øvelser på https://mentalvinder.dk og i andre podcast episoder.

 • Hvordan får jeg livet som forælder til spille godt sammen med at være et selvstændigt menneske med karriere og personlige interesser?

  I 2020’erne føler mange et enormt pres på at skulle præstere på (for) mange arenaer og være online 24/7, have et hjem der shiner og være den overskudsagtige forælder der lige bager en kage til klassen.

  Dagens gæst Lone Carmel er familierådgiver og ekspert i hverdagsrelationer. Hun driver relazion.dk og hjælper familier, par, individer og virksomheder med at få bedre og stærke relationer.

  Det handler om mennesker hver dag, når Lone står ud af sengen. Og de første, som hun tænker på, er hendes børn - har de det godt.

  Glæd dig til en spændende samtale, hvor Lone på en elegant og inviterende måde giver gode tips til bedre relationer i familien og i livet generelt. Lone svarer på spørgsmålet: Hvilke råd har du til familie- og karrieremennesket for at kunne fungere i 2020’erne?

  Vi kommer vidt omkring: Snapchat, ”Smiley-dørmåtten, ”Tik Tok, Piet Heins ”Ting tager tid”, Jesper Juuls bog: ”Her er jeg, hvem er du”, læsestund, idræt, alkohol, træk vejret og selvværd vs selvtillid.

  Det er en dårlig ting kun at møde mennesker, der ligner dig selv.

  Lone har skrevet bøgerne ”Hverdagsrelationer” og ”Demens, dilemmaer og stjernestunder”.

  I virkeligheden er vi nogle gange ikke glade for os selv. Det er lidt ærgerligt, for vi har jo os selv med hele tiden.

  Hvorfor elskede min far og mor mig ikke. Hvorfor overholder de ikke aftaler?

  Alle har brug for at være god til noget.

  Man er god nok som man er, uanset hvad.

  Piet Heins tre T’er: Ting tager tid

  Når nærværet er taget ud af familien eller tempoet er hæsblæsende på ens job, så får vi ikke refleksionen med. Og så bliver vi bliver nogle gange lidt dumme og kommer lidt op i det røde.

  Det er rigtigt vigtigt at grine; humor er en sindssyg vigtig ting, for at vi trives.

  Mor og far har ansvaret for stemningen i familien, det gælder også for lederen på jobbet.

  Få ”Nu skal min familie have det bedste af mig” og ”Hvad er det egentlig jeg gør for mig selv?” til at gå hånd i hånd.

  Vær et ordentligt menneske.

  Vær dig selv, du er god nok. Kram din nabo.

  Der er en god grund til, at folk handler som de gør. Det er ikke altid hensigtsmæssigt, men det skyldes at vi har nogen skyggesider, som gør at vi handler.

  3 gode råd:

  Træk vejret, find dine skyggesider, vær nysgerrig og giv noget af dig selv.

  Lone vil gerne invitere Laura Carmel og Lillian Gregersen i Mental Vinder studiet.

  Vil du lære Lone bedre at kende:

  Hun har skrevet bøgerne ”Hverdagsrelationer” og ”Demens, dilemmaer og stjernestunder”. Du finder Lone på hendes hjemmeside: https://relazion.dk/ eller på Facebook: https://www.facebook.com/relazionroskilde.

  Har du feedback til podcasten, så skriv gerne til [email protected] Abonnerer du endnu ikke på Mental Vinders podcast vil jeg anbefale dig at gøre det. Så får du altid den nyeste episode, når den udkommer. Og du kan nemt afmelde dig igen.

 • Vi har interviewet en række "mentale vindere", som deler deres erfaringer.I denne episode møder du Leila Soon Jørgensen 45 år og mor til Oliver siden 2014.

  Episoden er en recast af episode #1. Og podcasten med Leila er den næstmest downloadede episode.

  Som tidligere dobbelt dansk mester i squash, adopteret fra Korea i en alder på blot 4 måneder møder du i denne episode en stærk kvinde på 45 år, som har været igennem en positiv udvikling fra at have enormt høje krav til sig selv for at være god nok, at være sin egen værste kritiker til nu at have meget mere mental vinder adfærd i dagligdagen.

  Hvad er hun pt. optaget af i dagligdagen?

  Hør Leila fortælle om, hvordan hun ser forskellen på en mental vinder og en mental taber.

  Bliv inspireret af hendes levesætninger; jeg vil være 1 % bedre i dag end i går og at jeg vil eje mine morgener.

  Hun deler spejløvelsen – jeg elsker mig selv og fortæller hvor grænseoverskridende det var for hende.

  Få indblik i hvad hun ser for sig, hvad hun hører og hvad hun føler, når hun er på toppen og en mental vinder.

  Hun giver også 3 råd til alle lytterne og sit yngre jeg.

  Hun vil gerne høre Jack Pilak Nielsen i Mental Vinder podcasten og Jack kan du høre i episode #16.

 • I denne episode dykker jeg ned i loven om tiltrækning og ”dit sprog bliver din virkelighed”.

  Loven om tiltrækning er en filosofi, der foreslår, at positive tanker bringer positive resultater ind i en persons liv, mens negative tanker bringer negative resultater. Den er baseret på troen på, at tanker er en form for energi, og at positiv energi tiltrækker succes på alle områder af livet.

  Alt er godt i nuet. Det er i fortiden eller fremtiden, at dine bekymringer, frygt og ulykke får næring.

  Hvordan er dine tanker og hvordan påvirker de din adfærd?

  Hør hvordan Rikke Madsen (gæst i episode #45) bruger loven om tiltrækning og overbevisningen ”dit sprog bliver din virkelighed”.

  Jeg har en udfordring til dig om at du vælger en sætning, der starter med ”Jeg tiltrækker…”.

  Eller en sætning der starter med ”Dag for dag bliver jeg bedre og bedre til…”

  Sig denne sætning 20 gange hver dag i 20 dage og se hvad der sker.

  Spis elefanten i små bidder – små skridt ad gangen er en genial vej til at nå sine mål.

  Jeg vil meget gerne høre om dine erfaringer med loven om tiltrækning. Del gerne på Mental Vinders Facebook profil: https://www.facebook.com/mentalvinder

  Har du brug for sparring eller coaching, så kan du kontakte mig på [email protected] eller på Facebook.

  Indsigt er godt – handling er bedre!

  Tak for at du lytter med.

  Husk at abonnere på podcasten, hvis du gerne vil være mentalt stærkere.

 • I denne øvelse arbejder du med din selvtillid og hvordan du kan styrke din selvtillid.

  Du finder dit eget mentale rum og arbejder med at acceptere dig selv for dine stærke sider og svage sider.

  Først starter vi med at gennemgå kroppen og laver en bodyscanning med fokus på tyngde og varme.

  Så går du tilbage til situationer, hvor du har oplevet stor selvtillid.

  Den følelse du registrerer, når du tænker tilbage på tidligere situationer og din evne til at have det rette fokus arbejder du med at integrere i dig.

  God fornøjelse.

 • In this episode you get the opportunity to find your Mental Winner feeling, what I also often call your VIWA feeling. (VIWA stands for Winner Setting Winning Attitude).

  An effective exercise based on NLP (Neuro Linguistic Programming).

  Thus, you can again and again become the best version of yourself in the situations where you want to perform your very best. It is a state where there are calm, joy, strength and confidence within you. The state where we do not worry and are protected from internal struggles and conflicts.

  The exercise is designed for badminton-, tennis-, squash- and tabletennis players. But you can use it in any lifesituation. Just replace the words related to racketsports with the words you find relevant.

  I will guide you through the exercise, where you will find the state where you feel the very best and are the best version of yourself.

  After you have listened to the episode, I recommend you to write down the keywords, you have found. Please use this link, where you can download the pdf file. https://mentalvinder.dk/explore-viwa

  Enjoy finding your inner VIWA.

 • ”Lad børn og unge være som de gerne vil være og ikke sige til dem; ”det er forkert at se sådan der ud”.

  Jeg håbede, at jeg vågnede op en dag og bare var dreng.

  Før i tiden var jeg meget ængstelig omkring offentlige toiletter og dameomklædning, nu hviler jeg mig meget mere i mig selv.

  Jeg er fan af at visualisere og bruger det hver eneste dag.”

  Ordene er Miko Schiøtt Kongstads, en modig transmand, som lige siden børnehaven har kunnet mærke, at han følte sig som en dreng. Og det selvom at han dengang hed Mille og biologisk var en pige.

  Miko fortæller åbent og ærligt om sin transition fra kvinde til transmand, en transition som i 2021 peakede med en topoperation, hvor brysterne blev opereret væk. Nu er han i gang med hormonbehandling.

  Som 16-årig fortæller Miko (Mille) sin mor, at han (hun) gerne vil have fjernet sine bryster på et tidspunkt.

  Glæd dig til en spændende episode, hvor vi taler om at være non-binær, vi skal til Island Games på Åland, en tur i damernes omklædningsrum, visualisering, hormonbehandling og Miko giver selvfølgelig tre gode råd til dig, der vil være mentalt stærkere.

  17.00 Hvilken modgang og modstand har Miko mødt i sit liv pga. sin kønsidentitet; jeg føler mig som en transmand?

  19.00 Hvilke krav er der til nutidens pædagoger, lærere og trænere i forhold til at rumme flere køn end blot de to biologiske køn (dreng – pige)?

  29.00 Badminton var et helle og pusterum for Miko og han var rigtig god til legen med fjerbolden. To korsbåndsskader fik dog Miko til at reflektere over livet og han slap badminton på højt niveau.

  32.30 Hør hvordan Mille kom til at hedde Miko.

  40.00 Hvad er en Mental Vinder for Miko? Og hør hans definition af en ”Mental Taber”.

  En MV er en person, der hviler rigtig meget i sig selv, står fast ved sine holdninger og meninger. Virker urørlig, men på en behagelig måde overfor andre mennesker. Det er en, der respekterer andre mennesker, selvom de har forskellige holdninger.

  En Mental Taber: har tendens til at snakke ned til sig selv, kan komme til at påvirke sine omgivelser med det, en der ikke giver plads til andre mennesker, er negativ overfor andre mennesker.

  45.30 Mikos tre gode råd til dig, der gerne vil være mentalt stærkere.

  Søg hjælp

  Italesæt følelserne udadtil

  Tålmodighed – ting tager tid at komme over

  48.00 En tur til Island Games på Åland og en drøm om lange smashopsamlinger. Miko fortæller om hans brug af visualisering.

  52.30 Hvad ser, hører og mærker Miko lige inden, når han skal gøre sit allerbedste? Han mærker en kæmpe lethed, som om han nærmest svæver over underlaget og det ser lyst ud. Der er stille omkring ham. Afhængig af konteksten ser han sig selv i forskellige situationer.

  57.50 Mikos råd til sit yngre jeg i puberteten: Jeg vil kramme mig selv og sige det skal nok gå alt sammen. Dine drømme skal nok blive til en realitet.

  58.50 Mikos råd til sit ældre jeg som 60-årig: Jeg vil give mig selv en kæmpe high 5 og sige, det var godt du tog de valg du gjorde for 30 år siden.

  Følg dine drømme så du kan forestille dig det der i fremtiden.

  Miko inviterer en stærk grønlandsk i Mental Vinder studiet, nemlig Qupanuk Olsen.

  Miko inviterer unge og forældre til at kontakte hende, hvis de har spørgsmål omkring transition. Du kan komme i kontakt med Miko på Facebook: https://www.facebook.com/19miko89

  På sexlinjen.dk og lgbt.dk finder du mere information om køn og seksualitet.

  Hvis du ikke allerede abonnerer på podcasten, så skynd dig at gøre det. Og giv den gerne en anbefaling. Jeg kæmper for mental sundhed til flere, for #dufortjenerdetbedsteliv.

  Tak for at du lytter med.

 • I denne episode får du en Mental Vinder VIWA øvelse (VIWA = Vinder Indstilling Winning Attitude) , hvor du arbejder med dit mindset.

  Præstationsfrygt. Du må turde gøre noget dårligt før du kan gøre det godt. Det er en vigtig grundsætning og i denne Mental Vinder øvelse skal vi forsøge at træne det. Øve os i at acceptere dårlige resultater af og til.

  Du udvider din komfortzone, når det drejer sig om at håndtere dårlige resultater.

  Vi arbejder med:

  Koncentrer dig om at turde udføre et dårligt resultat af og til

  Beslut at du vil acceptere dig selv, uanset hvor dårligt det går

  Du accepterer dig selv, uanset hvor dårlig et resultat du får.

  Prøv at koncentrere dig lidt om det

  Så udelukker du og er ligeglad med andres meninger, forventninger og krav

  Prøv helt at udelukke andres meninger, forventninger og krav.

  Føl dig fri og accepter dig selv uanset resultatet

  God fornøjelse.

  Del endelig denne episode med mennesker, som du tænker, kan have gavn af denne Mental Vinder øvelse.

  Besøg mentalvinder.dk og find flere gratis øvelser: https://mentalvinder.dk/gratis-inspiration/