Episodes
-
MUCİZELER KURSU NEDİR ? NEYİ AMAÇLAR ?
BU BÖLÜM BU SORULARIN CEVAPLARINI ANLATMAK AMACIYLA HAZIRLANMIŞTIR. -
Çevrenize bakın. Gördüğünüz her şey için bu aynen geçerlidir. Bu yüzden bugün gördüğünüz her şeye bu düşünceyi ayrım yapmadan uygulayın.
Örneğin:
"Bu kalemde sadece geçmişi görüyorum."
"Bu ayakkabıda sadece geçmişi görüyorum."
"Bu elde sadece geçmişi görüyorum."
"Bu bedende sadece geçmişi görüyorum."
"Bu yüzde sadece geçmişi görüyorum."
Herhangi bir şey üzerinde özellikle durmayın fakat hiçbir şeyi de özellikle atlamayın. Her bir şeye kısaca bakın ve bir diğerine geçin. -
"Altüstüm çünkü orada olmayan bir şey görüyorum."
Bu düşünce üzerinde yapılacak olan egzersizler daha öncekilere çok benziyor. Altüst oluş şeklinizi (öfke, korku, endişe, depresyon vs.) ve bu kederin sebebi olarak gördüğünüz şeyleri özellikli olarak belirleyin.
Örneğin;
".................'ya kızgınım çünkü orada olmayan bir şey görüyorum."
"................konusunda endişeliyim çünkü orada olmayan bir şey görüyorum."
Yine bu uygulamayı yaparken bazı üzücü düşüncelere bu dersi uygulamak konusunda direnç hissederseniz, bir önceki derste bahsettiğimiz şu iki uyarıyı kendinize hatırlatınız:
"Küçük kederler yoktur.
Hepsi huzurumu eşit derecede bozar."
ve
"Kederin bu şeklini tutup, diğerlerini boş veremem.
Bu egzersizler için, hepsini aynı olarak göreceğim." -
"Altüst oluşum, hiçbir zaman düşündüğüm sebepten dolayı değildir."
Bu ders de tıpkı öncekiler gibi size acı verdiğini düşündüğünüz 'herhangi' bir kişi, durum veya olay üzerine uygulanabilir. Düşünceyi, üzüntünüzün (altüst oluşunuzun) sebebi olduğuna inandığınız her kim, ne ya da hangi durum ise onun üzerine özellikle uygulayın.Bugünün düşüncesini, altüst oluşunuzun herhangi bir 'sebebi' üzerine uygularken, üzüntünün algıladığınız ismini ve buna sebebiyet verdiğini düşündüğünüz şeyi yazın.
Örneğin;
".................'ya düşündüğüm sebepten dolayı kızgın değilim."
".................'dan düşündüğüm sebepten dolayı korkmuyorum."Bu egzersizlerde ayrımcılık yapmayıp, bazı şeylere diğerlerinden daha fazla veya az önem vermemenin daha öncekilere göre zorlaştığını göreceksiniz. Aşağıdaki cümle egzersize devam etmenize yardımcı olabilir:
"Küçük kederler yoktur.
Hepsi huzurumu eşit derecede bozar."Sonra yine zihninizi araştırın ve sizi rahatsız edeni bulun. Sizi ne kadar az veya çok rahatsız ettiğine inandığınıza aldırmayın.
Aynı zamanda, bugünün düşüncesini bazı üzüntü kaynaklarına uygulayıp bazılarını atlamaya istekli olduğunuzu fark edeceksiniz. Eğer bu olursa, önce şunu düşünün:
"Kederin bu şeklini tutup, diğerlerini boş veremem.
Bu egzersizler için, hepsini aynı olarak göreceğim."
Sonra zihninizi bir dakika kadar araştırın ve canınızı sıkan birkaç farklı üzüntü kaynağı bulun. Size ne kadar önemli veya önemsiz göründüklerine aldırmayın. Bugünün dersini her birine uygulayın. Uygularken üzüntünün sebebini (algıladığınız şekliyle) ve onu deneyimlerken yaşadığınız duygularınızı da isimlendirin. Diğer örnekler şunlar olabilir:
"..............konusunda düşündüğüm sebepten dolayı endişeli değilim."
"..............konusunda düşündüğüm sebepten dolayı sıkıntılı değilim."
Bir gün içerisinde üç veya dört egzersiz yeterlidir. -
"Bu düşünceler hiçbir anlam ifade etmiyor.
Onlar da bu odada (sokakta, yerde, pencereden) gördüklerim gibiler."
Öncekilerden farklı olarak bu egzersizlere günün düşüncesi ile başlamayın. Bu uygulamayı yaptığınız süreler içerisinde, bir dakika boyunca zihninizden geçen düşünceleri tespit edin. Sonra bu dersleri, zihninizden geçtiğini fark ettiğiniz düşüncelere uygulayın. Eğer mutsuz düşünceleriniz olduğunu fark ederseniz, günün düşüncesini uygulamak için onları kullanın. Fakat yalnızca "kötü" olduğunu düşündüklerinize uygulamak için seçmeyin. Hepsine uygulamaya çalışın.
Bugünün dersini uygulamak için kullanacağınız düşünceleri seçerken, her düşüncenizin içerdiği ana temayı veya kapsadığı olayları belirleyiniz.
"........... hakkındaki bu düşünce hiçbir anlam ifade etmiyor.
O da aynı bu odada (veya neredeyseniz) gördüğüm şeyler gibi." -
"Gördüğüm hiçbir şeyi anlamıyorum."
"Bu odada (sokakta, yerde, pencereden) gördüğüm hiçbir şeyi anlamıyorum."
Bu düşünceyi de diğerlerini uyguladığınız gibi hiçbir ayrım yapmaksızın uygulayın. Gördüğünüz her şey, o anda düşüncenin uygulandığı bir özne haline dönüşsün. Bu düşüncenin gördüklerinize uygulanıp uygulanamayacağı konusunda hiçbir sorgulama yapmamaya özen gösterin. -
"Gördüğüm her şeyin bana ifade ettiği tüm anlamı, onlara ben verdim."
"Bu odada (sokakta, yerde, pencereden) gördüğüm her şeyin bana ifade ettiği tüm anlamı, onlara ben verdim."
Bugünün düşüncesi ile yapılacak egzersizler bir önceki ile aynıdır. Uygulamaya yakınınızdaki nesnelerle başlayın ve gözünüzün temas ettiği her şeye dersi uygulayın. Daha sonra bakış açınızı genişleterek çalışmayı genişletin. Uygulama sırasında başınızı çevirin ve bakış açınızın dışındakileri de kapsayarak uygulamayı sürdürün. Eğer mümkünse arkanıza dönün ve düşünceyi gördüklerinize uygulayın. -
"Gördüğüm hiçbir şey bir anlam ifade etmiyor."
"Bu odada (sokakta, yerde, pencereden) gördüğüm hiçbir şey bir anlam ifade etmiyor."
Şimdi yavaşça çevrenize bakın ve özellikli olarak gördüğünüz her şeye bu düşünceyi uygulamaya başlayın:
"Bu masa hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu sandalye hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu el hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu ayak hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu kalem hiçbir anlam ifade etmiyor."
Sonra yakın çevrenizden biraz daha uzağa bakın ve bu düşünceyi daha geniş bir alanda gördükleriniz için uygulayın:
"Bu kapı hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu beden hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu lamba hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu işaret hiçbir anlam ifade etmiyor."
"Bu gölge hiçbir anlam ifade etmiyor." -
ÖĞRENCİLER İÇİN ÇALIŞMA KİTABİNİN GİRİŞ BÖLÜMÜNDE YER ALAN AÇIKLAMALARIN ANLATILDIĞI BÖLÜMDÜR. MUCİZELERE KURSUNUN DERSLERİNE BAŞLAMADAN DİNLENMESİ UYGULAMALARIN ANLAŞILABİLMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR.
-
MUCİZELER KURSUNUN İLK OLARAK HANGİ TARİHTE KİM TARAFINDAN YAZILMAYA BAŞLADIĞINI NE KADAR SÜREDE TAMAMLANDIĞINI AYNI ZAMANDA DA NASIL UYGULANACAĞI HAKKINDAKİ GENEL BİLGİLERİ BU BÖLÜMDE DİNLEYEBİLİRSİNİZ.