Episodit
-
I det här avsnittet diskuterar jag ledarskap med musikläraren som var min handledare på högstadiepraktiken om hennes syn på ledarskap, vad musikämnet erbjuder eleverna för förmågor/lärdomar och om hur det är att vara en handledare för lärarstudenter.
-
I detta avsnitt får vi träffa Annmari Wangin och Andreas Baro från Kulturskolan i Linköping, Magnus Eriksson från Sveriges Orkester Förbund och Suzanne Larsson från Kulturskolan i Upplands Väsby. Vi pratar om orkesterverksamhet och hur man får den att blomstra.
-
Puuttuva jakso?
-
I detta avsnitt Träffar jag två av mina klasskamrater från musikhögskolan i Malmö Jacob Delen och Johan Dahlberg och vi diskuterar vilka erfarenheter och lärdomar vi fått under våra första två år i yrket.
-
Ett samtal med Slagverksläraren och föreläsaren Fredric Käld om att motivera och inspirera elever samt vikten av en god relation.
-
Lärandematriser är en bok och ett pedagogiskt tillvägagångssätt att flytta fokus från bedömning till lärande och synliggöra det i iakttagbara handlingar. Jag pratar med musikern, musikläraren, föreläsaren och författaren Johan Alm.
-
Varför finns det ingen ny kurslitteratur i musikämnet... Eller finns det? Jag träffar musikläraren Patrik Andersson som är författaren till den nya boken "Dags att Lira"
-
I detta avsnitt intervjuar jag min vän Shinnosuke Matsumoto, Assisterande professor, lärare på musiklärarutbildningen vid Sendai Universitet och forskare. Vi diskuterar hans forskning om svensk musikundervisning.
-
Jag pratar i detta avsnitt med Susanna Cederquist om hur dyslexi påverkar musicerande negativt och positivt samt hur man kan tänka när man har elever med dyslexi i musikämnet.