Episodes

 • Aflevering 95 van de beste podcast in het universum op je beeldbuis of in je favoriete player. Er is deze week weer een boel gebeurd in de wereld van Nerd Culture. Zo maken we een reis langs 1995, is Justin Roiland gecanceld en kijken we reikhalzend uit naar seizoen twee van Invincible.

  Rick & Morty's Justin Roiland is gecanceld

  We beginnen uiteraard met het grootste nieuws van deze week: Justin Roiland is gecanceld. Het begon allemaal met een aankondiging van Adult Swim waarin ze lieten weten de samenwerking met Rick & Morty bedenker Justin Roiland stop te zetten. Daarbij lieten ze wel weten door te gaan met de show. Niet veel later bracht ook Hulu naar buiten de samenwerking stop te zetten met betrekking tot Solar Opposites en Koala Man. Zelf stapte Roiland die zelfde week nog op bij High on Life's Squanch Games. Wat is er hier precies aan de hand? Wij zijn er voor je ingedoken!

  Krijgen we meer Star Wars sequels met Rey?

  Er was deze week ook Star Wars nieuws en dan met name op het vlak van sequels. Zo liet Daisy Ridley weten graag open te staan om terug te keren als Rey Skywalker in een universum hier ver ver vandaan. Dat was niet het enige, ook Ron Howard zei in een interview met The Hollywood Reporter dat wat hem betreft er absoluut nog een sequel in zit voor de Han Solo film. De film werd destijds niet eens slecht ontvangen, maar stelde vooral erg teleur in de box office.

  Biker Mice from Mars keert terug

  Wie is er niet mee opgegroeid? Biker Mice from Mars. Huey kennelijk niet, want die was niet mee bekend maar ik denk de meesten hier wel. Ik heb goed nieuws voor de fans, want de serie gaat een comeback maken. Niet alleen keert de cartoon terug, maar ook een hele speelgoedlijn zal daaraan worden vastgeplakt. Biker Mice from Mars was misschien niet het meest populair in de jaren '90, maar de concurrentie was dan ook moordend.

  James Gunn wil Marvel acteurs inhuren voor DC

  Er gaat geen week voorbij zonder een goede quote van James Gunn die momenteel aan het roer staat bij DC Studios. De nieuwe vormgever van de DCU wist wederom het internet op stelten te zetten door te zeggen dat hij ervoor open staat om Marvel / Guardians of the Galaxy acteurs te casten voor zijn nieuwe universum. Aan tafel zijn de meningen in elk geval verdeeld over of dit een goed ding is.

 • Volg ons op YouTube: https://www.youtube.com/@NerdCulturePC

  Welkom bij aflevering 94 van Nerd Culture! Wist je dat we sinds kort een eigen YouTube kanaal hebben? Je kan ons eenvoudig supporter door je te abonneren op het kanaal en een like op de video achter te laten wanneer je je ermee vermaakt hebt. Zo simpel kan het zijn!

  In aflevering 94 maken we natuurlijk een reis door de tijd, dit keer het jaar 1994. Het was wederom een bijzonder jaar. Zo verscheen de PlayStation voor het eerst, trouwde een 15-jarige Aaliyah met R. Kelly en pleegde bijvoorbeeld Kurt Cobain zelfmoord. Het was echter ook weer een jaar vol topfilms. Zo verschenen Forrest Gump, The Lion King, True Lies, Dumb and Dumber, Speed, The Mask, Pulp Fiction en The Shawshank Redemption allemaal dit jaar. Jim Carrey beleefde z'n ultieme doorbraak met maar liefst drie blockbuster films dat jaar.

  The Mandalorian heeft een nieuwe trailer gekregen

  Uiteraard gaan we het deze aflevering hebben over het derde seizoen van The Mandalorian. Deze week deelde Disney+ een nieuwe trailer voor het seizoen dat vanaf één maart te zien is op de streaming services. Voor diegenen die gestopt zijn aan het einde van seizoen twee zal het een verwarrend begin zijn aangezien dit hele seizoen wordt opgezet vanaf aflevering vijf in The Book of Boba Fett. Gaat deze show opnieuw hoge ogen gooien of doet het een Boba Fettje? Wij kijken ernaar uit!

  Velma krijgt één van de allerlaagste scores ooit op Rotten Tomatoes

  Velma houdt de gemoederen flink bezig. Afgelopen week werd de Scooby-Doo spin-off gelanceerd op HBO Max. De show gooit er een aantal grote veranderingen doorheen. Zo is Velma nu donker en lesbisch en moet ook Shaggy eraan geloven. De show is vooral gestoeld op extreme wokeness en grappen over witte mensen, een formule die vooralsnog niet de weg naar succes is gebleken. De show heeft één van de allerlaagste scores ooit op Rotten Tomatoes. Zowel vanuit critici als vanuit publieksscores. Het is zelfs zo extreem, dat men denkt dat het een vooropgezet plan is vanuit rechts voor een psyop. It peaked our interest en dus gaan we het dan ook zeker checken!

  Iron Man keert terug in Avengers: The Kang Dynasty

  Last but not least kwam daar het nieuwtje vanuit MCU Source dat Robert Downey Jr. confirmed zou zijn voor een terugkeer als Tony Stark aka Iron Man in Avengers: The Kang Dynasty. Aan tafel zijn de meningen flink verdeeld, is dit nu juist episch of een enorm zwaktebod? Hoe dan ook, neem het met een korrel zout maar het is heerlijke voer om over te discussiëren.

  Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

  Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Goedemorgen deze zondagochtend. Aflevering 93 staat voor je klaar waarin we uitgebreid het jaar 1993 bespreken, het over de nieuwe Quantumania trailer gaan hebben, Nicholas Cage met Face/Off 2 de revue passeert en we het hebben over de mogelijke komst van een Captain Planet film.

  First things first: 1993. Want ook dit was weer een jaar vol film classics. Zo hebben we het vandaag de dag nog geregeld over de originele Jurassic Park van Steven Spielberg, maar ook over Sylvester Stallone toppers zoals Demolition Man en Cliffhanger. Ook was dit het jaar van Bill Murray’s Groundhog Day, Schindler’s List, Free Willie, Cool Runnings en nog heel veel meer.

  Ant-man and the Wasp: Quantumania

  Dan was daar deze week ook de nieuwe Ant-Man and the Wasp: Quantumania trailer. Deze trailer geeft volgens ons helaas net iets teveel weg van het verhaal, waarbij de eerste trailer wat stijlvoller en mysterieuzer was opgezet. We nemen de look van Jonathan Major’s Kang the Konqueror onder de loep en checken ook de eerste beelden van Darren Cross als MODOK. Gaat Quantumania de hooggespannen verwachtingen waarmaken? Gaat Ant-Man het overleven? We bespreken het allemaal.

  Nicholas Cage is at it again in Renfield

  Er gaat natuurlijk geen week voorbij zonder dat we het over Nicholas Cage hebben. De man is een National Treasure *wink wink*. Deze week onthulde hij de eerste details van de sequel op het legendarische Face/Off uit 1997. Daarnaast was daar ook de trailer van Renfield. Een horror/komedie waarin Cage in de huid kruipt van niemand minder dan Dracula.

  We krijgen mogelijk een Captain Planet film

  Last but not least werkt Glenn Powell, onder andere bekend van Top Gun Maverick, aan een Captain Planet film. De acteur / schrijver werkt samen met Leonardo DiCaprio’s productiehuis om dit van de grond te krijgen. Powell’s insteek is een wat meer duistere en serieuzere take op kleurrijke superheld met zijn Planeteers. Het is natuurlijk niet geheel verrassend gezien het feit dat Leonardo DiCaprio een groot voorstander klimaatactivisme en wat natuurlijk diep in de roots zit van de tekenfilmserie Captain Planet zelf.

  Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

  Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

  Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

  Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez – Sphinx – Podstation – Curiocaster

 • Welkom bij aflevering 92 van Nerd Culture waarin we uitgebreid terugblikken open het jaar 1992 in film & TV, we het gaan hebben over Star Wars The Bad Batch seizoen twee, Aaron Taylor-Johnson mogelijke de nieuwe James Bond gaat worden en wij onze top drie lijstjes met jullie delen waar we het meest naar uitkijken in 2023.

  Star Wars The Bad Batch seizoen 2

  Na iets meer dan een halfjaar na het eerste seizoen worden we nu getrakteerd op het tweede seizoen van Star Wars The Bad Batch. The Bad Batch is een animatieserie die zich afspeelt in het Star Wars universum. Het volgt het verhaal van een groep genetisch verbeterde klonen, genaamd de Bad Batch, die worstelen om hun plek te vinden in een snel veranderende melkweg. De show speelt zich af na de gebeurtenissen van de Clone Wars en voor de gebeurtenissen van de Originele trilogie. Het Bad Batch-team bestaat uit Clone Force 99, een uniek team van klonen met uitzonderlijke vaardigheden die zijn gecreëerd om de ultieme soldaten te zijn. Ze moeten hun vaardigheden en vaardigheden gebruiken om te overleven en te bloeien in een melkweg die geen gebruik meer heeft voor hen.

  Aaron Taylor-Johnson de nieuwe James Bond?

  Deze week kwam daar ineens het nieuws naar buiten dat Aaron Taylor-Johnson, bekende van onder andere Kick-Ass, deze week gesprekken heeft gehad met de producers van James Bond. De Britse acteur staat op de nominatie om in de voetsporen te treden van Daniel Craig. Is Aaron een goede keuze of hadden we toch liever een Henry Cavill, Idris Elba of Tom Hardy gezien?

  Top drie voor 2023

  Net als in onze eindejaarsspecial hebben we dit keer lijstjes gemaakt met onze favoriete films en TV shows voor 2023. Gaat dit het jaar van Marvel worden of hebben we ons pijlen gericht op Nolan’s Oppenheimer of Dennis Villeneuve’s Dune Part Two? Uiteraard verschijnen er in 2023 ook weer een boel TV shows met onder andere Secret Invasion, The Mandalorian season 3, The Witcher en nog heel veel meer. Wie prijken er bovenaan onze lijstjes? Je hoort het aflevering 92 van Nerd Culture.

  Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

  Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze 'boosts' kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

  Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

  Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez - Sphinx - Podstation - Curiocaster

 • Ga er maar goed voor zitten want we hebben vandaag niet alleen een bonus episode voor je, maar een heuse eindejaarsspecial van maar liefst drie+ uur. Ideaal om mee uit te brakken met je kater op nieuwjaarsdag. Uitgebreid gaan we in op wat ons opviel op het gebied van film en televisie in 2022.

  Tip: Nerd Culture heeft een eigen YouTube kanaal! Vanaf nu zullen we dit kanaal gaan gebruiken voor meer Nerd Culture video content. Be a cool nerd and subscribe: https://www.youtube.com/@nerdculturepc 

  Heads-up: we hebben dit op locatie opgenomen waardoor er helaas wat audio issues zijn opgetreden. Dit hebben we tot een absoluut minimum weten te beperken, maar je zult soms nog wel wat storing horen. Excuses daarvoor!

  Top vijf films van 2022

  Ieder van ons heeft een lijstje gemaakt met zijn top vijf films uit 2022. Er kwam natuurlijk behoorlijk veel uit en zeker niet alles was even goed. We kijken naar jou Marvel Phase 4. Zo waren Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Thor: Love and Thunder voor ons toch wel de grootste teleurstellingen van dat jaar. Gelukkig kwam er ook genoeg toffe stuff uit zoals Top Gun Maverick, Everything Everywhere All At Once, Glass Onion en nog heel veel meer.

  Top vijf series van 2022

  Naast films zijn er natuurlijk ook mega veel TV series te bekijken. Check alleen al hoeveel streaming services er zijn tegenwoordig: Apple TV+, Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Netflix, Amazon Prime Video en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Zo'n versplinterde streaming markt maakt het moeilijk om in de gaten te houden wat je nu echt moet gaan kijken en daarom hebben wij een persoonlijke top vijf voor je klaargezet want er waren er dit jaar een aantal om je vingers bij af te likken. En dan hebben we Yellowstone nog niet eens gezien! Zo passeren Atlanta, The White Lotus, Rick & Morty, Better Call Saul, House of the Dragon, The Rings of Power, Andor allemaal de revue. Ook hebben we het over grote teleurstellingen als She-Hulk, The Book of Boba Fett en Obi-Wan.

  Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

  Brievenmaandag is tegenwoordig ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze 'boosts' kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

  Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

  Geen fan van Fountain? Check deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez - Sphinx - Podstation - Curiocaster

 • Welkom bij aflevering 91 van Nerd Culture, ook op eerste kerstdag gaan we ons best doen om je van de nodige broodnodige nerd hit te voorzien. In aflevering 91 duiken we terug in het jaar 1991, bespreken we de Oppenheimer trailer en hebben we het over een mogelijke Terminator Reboot. Daarnaast is ook Jelle terug!

  Christopher Nolan dropt nieuwe Oppenheimer trailer

  Deze week dropte daar de trailer van Christopher Nolan's Oppenheimer. Een film waar we niet allemaal naar uitkijken, maar waarvan we toch niet kunnen ontkennen dat de film een mega cast bevat. In deze trailer steelt Cillian Murphy absoluut de show. Het zijn vooral bijzonder veel sfeerbeelden met een aantal quotes, maar het was genoeg om het internet te hypen.

  James Cameron denkt aan een Terminator Reboot

  De Terminator franchise heeft sinds deeltje twee Judgment Day niet echt hoogtijdagen meer gekend. Alles wat daarna uitkwam werd lauwtjes ontvangen inclusief de door Cameron geproduceerde Genisys en Dark Fate. Volgens de regisseur was het achteraf een fout om Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger terug te brengen omdat vrijwel niemand van de tieners deze twee bejaarden nog kent van het origineel en het daarmee zijn effect verloor. Ook denkt de Avatar regisseur aan een mogelijke Terminator reboot. Dit keer zonder killer robots maar dan met een focus op artificial intelligence.

  Hideo Kojima zegt dat Death Stranding alles anders gaat doen

  Video game verfilmingen hebben niet een hele goede naam. Na Tomb Raider, Assassin's Creed, Super Mario Bros (90's) en onlangs Uncharted zijn we dan dan ook niet echt enthousiast meer. Toen werd daar ineens de Death Stranding film aangekondigd. Kojima laat echter weten dat hij alles anders gaat doen en daarmee niet dezelfde wil maken als andere filmgames. Dit hebben we natuurlijk vaker gehoord en we hebben dan ook zo onze twijfels. We laten ons echter graag verrassen door de legendarische game ontwikkelaar!

  Diego Luna als Mr. Fantastic in Fantastic Four?

  Deze week gingen daar de geruchten dat Diego Luna zijn entree zou gaan maken in de Marvel Cinematic Universe. Nog opvallender was misschien nog wel welke rol hij zou gaan spelen: Mr. Fantastic. Zoals je misschien wel weet werkt Marvel aan een nieuwe Fantastic Four. Luna zou een opvallende keuze zijn. Deze week ging hij in een podcast in op de aanhoudende geruchten.

 • Nerd Culture aflevering 90 op de vroege zondagochtend voor je bakkes, dit keer niet met stand-in Jelle maar met vast-onderdeel Huey! We trappen deze episode dan ook direct af met de grote aankondiging dat vanaf vandaag Huey een vast onderdeel is van de show naast de presentatoren Jelle en Koos.

  Wordt Vervolgd icoon Han Peekel overleden

  We moeten het deze keer helaas hebben over het overlijden van Han Peekel op 75-jarige leeftijd. Ik denk dat voor velen Nerds onder ons deze man een plekje in het hart heeft veroverd. Wie keek er vroeger bijvoorbeeld niet naar de spirituele opvolger van Nerd Culture? Ik heb het natuurlijk over Wordt Vervolgd. Geheel in stijl met een vlinderdasje bracht Han Peekel je op de hoogte over het laatste nieuws over comic books en tekenfilms. Het was niet alleen heel erg leuk om te kijken, maar ook nog eens informatief zoals we laten zien hoe bijvoorbeeld Meneer Bommel en Tompoes werd gemaakt. Hoewel het programma al vele jaren van de buis is zullen we het samen met meneer Pekel nooit vergeten.

  Brendan Fraser maakt een comeback in The Whale

  Brendan Fraser is een naam die vaak voorbijkomt in menig aflevering van de show. Zo zijn we natuurlijk opgegroeid met The Mummy en George of the Jungle, maar gaat het de laatste tijd vooral over de glorieuze comeback die hij momenteel aan het maken is in Hollywood. Zo hebben we vandaag de trailer van A24's The Whale. Een arthouse film, dus ga er maar goed voor zitten!

  Avatar 2: The Way of Water meest succesvolle release ooit

  Deze week verscheen daar Avatar 2: The Way of Water in de bioscoop. Hoewel wij nog steeds denken dat het één grote conspiracy is dat deze franchise de allergrootste film release alle tijden is, is ook deeltje twee hard op weg om records te verbreken. Zo lijkt de film in zijn eerste week al meer dan 525 miljoen op te halen en zou het daarmee de allergrootste release van Disney ooit worden. Wij geloven er niets van, maar cijfers liegen niet!

  DC Studios, Spider-Man Across the Spider-Verse & 65

  Natuurlijk gaan we het ook hebben over super heroes, daar was deze week namelijk erg veel nieuws. Zo hebben we meer informatie omtrent alles wat er gaande is bij DC Studios waaronder de toekomst van het Matt Reeves' The Batman universum en het inmiddels definitieve vertrek van Henry Cavill als Superman. Ook dropte daar deze week de trailer van Sony Animation's Spider-Man Across the Spider-Verse. Last but not least hebben we ook nog eens de trailer van 65 waarin Adam Driver aka Kylo Ren miljoenen jaren terug de tijd in reist om ervoor te zorgen dat dino's nog eerder doodgaan door ze neer te schieten met z'n futuristische gun in plaats van geduldig te wachten tot er een meteoriet inslaat. Enjoy!

 • Aflevering 89 staat voor je klaar met de laatste keer Huey als stand-in Jelle. We hebben ook deze week een extra lange aflevering voor je klaarstaan van meer dan twee uur. Meer is niet altijd beter, maar we hadden dan ook een hoop te bespreken. Zo is er een boel gebeurd in 1989, is er een interne oorlog gaande bij DC Studios en hebben we vette trailers van, You People, Brandon Cronenberg's Infinity Pool en Christian Bale's The Pale Blue Eye.

  Kom naar de Indiana Jones and the Dial of Destiny premiere met de Nerd Culture community!

  We trappen zoals altijd de show af met huishoudelijke mededelingen. Dit keer doen we een oproep na een idee van één van onze kijkers. Laten we met z'n allen samen naar de premiere gaan van Indiana Jones and the Dial of Destiny. Misschien bezoeken we allemaal dezelfde screening, maar liever nog huren we gewoon één complete bioscoopzaal af. En wij denken dat het kan, met jullie hulp! Laat vooral in de comments weten of jij oren zou hebben voor één grote meet-up ter ere van deze Indiana Jones.

  The Cosby Show en Batman domineren pop culture in 1989

  1989 is natuurlijk het jaar dat de Berlijnse Muur viel. Significant, maar natuurlijk ver buiten ons straatje. Wij nemen jou dan ook graag mee in de top vijf box office van dit jaar. Het zal je niet verbazen, maar Tim Burton's Batman met in de hoofdrol Michael Keaton was dat jaar de allergrootste film. Ook was het het jaar waarin Seinfeld en The Simpsons debuteerden met hun pilots. Ook was het 't jaar waarin Pepsi Madonna opzij zette vanwege haar controversiële 'Like A Prayer' music video. Samen met jullie maken we een trip down memory lane!

  Het is hommeles bij DC Studios omtrent Batman Beyond en meer

  Een tijdje terug wisten we jullie al te melden dat James Gunn en Peter Safran vanaf nu de scepter zwaaien bij DC Studios. Dat is niet onopgemerkt gebleven want de twee heren sparen niets of niemand. Zo is Wonder Woman 3 onder leiding van Patty Jenkins van de baan, hoeft Dwayne Johnson niet meer te rekenen op Black Adam 2 en lijkt ook Henry Cavill's Man of Steel 2 op de tocht te staan. Ook lijkt daar de live action Batman Beyond film met Michael Keaton op het hakblok te liggen. Dit heeft voor een hoop interne spanningen gezorgd bij Warner Bros en DC Studios. Een hoop te bespreken dus!

 • Welkom bij Nerd Culture aflevering 88 waarin Huey Brown voor de een-na-laatste keer de honneurs waarneemt voor de van zijn vakantie genietende Jelle. Jasper Staal, na zijn officieuze Nerd Culture-debuut tijdens de Teenage Mutant Ninja Turtles Special op gamekings.tv, voor het eerst aansluit om het te hebben over alles wat het jaar 1988 ons op nerd gebied gebracht heeft. En waarin we het niet konden laten om een dag na het opnemen van deze podcast  onze webcams  nog heel even aan te slingeren om het te hebben over de kakelverse trailer van Indiana Jones V: The Dial of Destiny.  

  We kunnen er deze week niet omheen: Cocaine Bear. Je verwacht bij zo'n krankzinnige naam, zo'n belachelijk idee en zo'n insane filmposter dat diegene die dit heeft bedacht toch goede stuff gesmoked heeft. Niets is minder waar. Cocaine Bear is niet alleen Ray Liotta's laatste film, het is ook nog een gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1985 in Tennessee vond een beer een grote pak coke en nam daar eens een goede snuif van. Het gevolg was een rampage die z'n weerga niet kent waar nu in 2023 een film van gaat verschijnen. 

  In deze aflevering checken we de poster en uiteraard de trailer. Ruim een dag nadat we klaar waren met het opnemen van deze aflevering van Nerd Culture dropte daar ineens de Indiana Jones and the Dial of Destiny trailer. Normaliter zouden we dit aan ons voorbij laten gaan en in de volgende aflevering bespreken, maar voor Indy maken we graag een uitzondering. The Dial of Destiny is Harrison Ford's vijfde en laatste film als Indiana Jones. We zien een boel voorbijkomen in de trailer waaronder een de-aged Harrison Ford, wellicht hebben ze toch een manier gevonden om nog een zesde en een zevende te maken! Dan is daar de trailer waar eigenlijk vrijwel iedereen het over had deze week en waar het internet vrijwel unaniem er over eens was dat The Super Mario Bros Movie trailer geweldig was. Als het internet het ergens over eens kan worden dan is er echt iets aan de hand. Nintendo adepten Huey, Jasper en Koos checken de laatste trailer en geven hun visie op deze samenwerking van Illumination en Nintendo. 

  Brievenmaandag is dus vanaf deze week ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze 'boosts' kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. 

  Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het! Download hier de iOS versie en hier de Android versie! Geen fan van Fountain? Support ons via deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez - Sphinx - Podstation - Curiocaster

 • Welkom bij aflevering 87 van Nerd Culture met dit keer als tafelgast Huey Brown! Vandaag doen we de podcast in een iets andere insteek dan je mogelijk van ons gewend bent. Door de laptop op tafel kunnen we nu ook nieuwe en andere onderwerpen laten zien dan we vooraf hebben afgesproken. Dit zal misschien nog niet helemaal vlekkeloos lopen in deze eerste aflevering, maar het is dan ook een experiment.

  Bob Iger vervangt Bob Chapek bij Disney

  Bob Chapek is opgestapt als CEO van Disney. Chapek was oorspronkelijk de protégé van Bob Iger en werd dan ook twee jaar door hem begeleid. Uiteindelijk vond het bedrijf dat er toch verandering doorgevoerd moest worden en speciaal daarvoor keert Iger terug voor twee jaar. Hij zal een vernieuwde strategie bij Disney opzetten en daarnaast opnieuw een opvolger klaarstomen. Wat voor een impact heeft dit op Disney en moeten we de geruchten geloven dat nu Kathleen Kennedy's baan bij Lucasfilm hierdoor op de tocht staat.

  Indiana Jones 5 gaat gebruik maken van de-age technologie

  Harrison Ford keert terug als Indiana Jones voor een vijfde deel. De 80-jarige acteur zal de Disney de-age make-over krijgen want tijdens de openingsscène van de film zal Indiana eruit zien zoals je hem gewend bent van de originele trilogie. Al we de eerste geluiden mogen geloven is dit de beste uitvoering van de de-age technologie dan we tot nu toe gezien hebben. Wij zijn in elk geval zeer benieuwd!

  Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps

  Brievenmaandag is dus vanaf deze week ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze 'boosts' kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

  Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

  Geen fan van Fountain? Support ons via deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez - Sphinx - Podstation - Curiocaster

 • Een hele goedemorgen fellow nerds vandaag hebben we Nerd Culture podcast aflevering nummertje 86 voor je klaarstaan. Schenk de koffie maar alvast in en ga er goed voor zitten want vandaag hebben we als gasten vrienden van de show Daan van den Brink & Huey Brown. We hebben het onder andere over Quentin Tarantino, de nieuwe Alien film, The Old Way, Streets of Rage en Bill Skarsgard die terugkeert als Pennywise the Clown in It. 

  John Carpenter's Escape From New York krijgt een reboot 

  Ik denk dat we allemaal wel bekend zijn met de inmiddels legendarische Escape From New York / LA franchise, ook al heb je je hem misschien nog nooit gezien. Die laatste groep mensen kan zich in elk geval opmaken voor een nieuwe kans want de franchise krijgt een reboot met ook dit keer John Carpenter als producer. Voorheen werd de hoofdrol van Snake Plissken vervult door niemand anders dan Kurt Russell, een personage waar Hideo Kojima zijn Snake / Big Boss op baseerde. Wie kan deze schoenen gaan vullen? Als we de geruchten mogen geloven zal het mogelijk zijn zoon Wyatt Russell worden die we eerder ook al zagen als de nieuwe Captain America in Falcon & The Winter Soldier. 

  Quentin Tarantino gaat een 8-delige miniserie maken 

  Quentin Tarantino staat natuurlijk hoog aangeschreven bij ons. Wat ons betreft behoort hij tot één van de groten aller tijden. Toch is hij absoluut niet te spreken over de huidige periode in cinema. Volgens hem is het samen met de 80's, en 50's het slechtste tijdperk ooit. Zelf refereert ie naar de 70's als juist één van de hoogtepunten. Is dat ook zo? We bespreken het deze aflevering! Maar, dat was niet het enige Tarantino nieuws. Zoals je misschien wel weet gaat de man nog maar één film maken voordat hij met pensioen gaat. Echter, lijkt hij nu een uitweg te hebben gevonden door aan de slag te gaan met een 8-delige mini/TV-serie. 

  Fast X gaat de allerduurste productie worden in de franchise 

  De populariteit van de Fast & The Furious franchise is nog steeds ongekend populair. Dat na negen films en spin-offs. Ieder deel wordt weer meer bombastischer dan het vorige. In de vorige film gingen we naar space, wat staat er dit keer op ons te wachten? Vooralsnog geen idee, maar we weten wel dat het budget inmiddels van 200 miljoen dollar naar 340 miljoen dollar is gegaan. Een stijging van maar liefst 70%! Daarmee zou de film minimaal een miljard moeten ophalen om überhaupt break-even te mogen draaien. We houden het in de gaten! 

  Support Nerd Culture via Podcasting 2.0 apps 

  Brievenmaandag is dus vanaf deze week ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze 'boosts' kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het! 

  Geen fan van Fountain? Support ons via deze andere Podcasting 2.0 certified apps: Breez - Sphinx - Podstation - Curiocaster

 • Het werd tot op het laatste moment nog een beetje spannend, maar het is ons uiteindelijk gelukt: Nerd Culture aflevering 85 over Kevin Conroy, John Wick 4 en Huey's trip naar Disneyland Anaheim waarin hij Star Wars Galaxy's Edge heeft bezocht. We hebben de aflevering vanuit huis moeten opnemen, dus alvast excuses voor de wat mindere audiokwaliteit.

  Kevin Conroy op 66-jarige leeftijd overleden

  We trappen het nieuws natuurlijk af met het overlijden van Kevin Conroy op 66-jarige leeftijd. De stemacteur verloor afgelopen donderdag na een korte strijd met kanker het leven. Conroy is volgens velen de beste Batman ooit. Zo was hij onder andere te horen in de bejubelde Animated Series uit 1992 en natuurlijk ook de Arkham games. Conroy stond dan ook vaak tegenover zijn medespeler Mark Hamill, met wie hij een nauwe band deelde. De twee werkten voor het laatst nog samen aan He-Man: Masters of the Universe.

  Studio Ghibli X Star Wars samenwerking komt eraan

  Star Wars Visions was één van de tofste projecten die we onder leiding van Disney hebben gezien. Het kon dan ook niet lang uitblijven dat er een sequel zou komen. Die was dan ook al redelijk snel bevestigd, maar vandaag hebben we de spreekwoordelijke kers op de taart. Want niemand minder dan Studio Ghibli is een samenwerking aangegaan met Lucasfilm voor een aflevering van Visions. Wij kunnen in elk geval niet wachten!

  Pepsi Where's My Jet?

  We bekijken deze week in Nerd Culture drie verschillende trailers: The Witcher: Blood Origins, John Wick 4 en Pepsi Where's My Jet. Die laatstgenoemde is een hele toffe documentaire op Netflix over een marketing actie van Pepsi uit de jaren '90 waarbij er zogenaamd een Harrier Jet te winnen zou zijn wanneer je 7.000.000 Pepsi punten zou inleveren. Een zo goed als onmogelijke opgave, of toch niet?

  Verdien of support Bitcoin tijdens het luisteren van Nerd Culture in de Fountain Podcast app

  Brievenmaandag is dus vanaf deze week ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze 'boosts' kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

  Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

 • Het nerd volk heeft gesproken: ze wilden deze week twee edities van Nerd Culture in plaats van een. En de wil van het volk is wet. Daarom vandaag deze special over twee nieuwe films: Black Adam en Black Panther: Wakanda Forever. Jelle en Koos pakten op een regenachtige dinsdag de bus naar het centrum en bekeken de films. Ga er dus maar even lekker bij achterover zitten. Het is misschien even wennen zo midden in de week, maar het gaat er niet minder lekker om zijn. Een gloednieuwe film uit het Marvel universum besproken door jouw twee favoriete nerds. Hoe fijn kan er woensdag zijn…

  Wakanda Forever review: Net zo goed als Black Panther?

  Waar gaat de film over? In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige krachten. De strijders zijn genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong'o) en Everett Ross (Martin Freeman) om samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. En die strijd gaat natuurlijk niet zonder slag en stoot.

  Wat vinden de heren van Black Adam?

  De tweede film die Jelle en Koos bespreken is Black Panther. Een man heeft duizenden jaren geleden magische krachten gekregen van de tovenaar Shazam. Hij heeft deze krachten gebruikt voor kwaadaardige doeleinden, waardoor hij eeuwenlang gevangen heeft gezeten. Nu staat hij op het punt om vrij te komen. In de film ga je zien wat er dan gebeurd. En in deze speciale editie van Nerd Culture hoor en zie je dan wat de beide heren van deze film vonden. Zondag de gewone editie van Nerd Culture. Wat dan nummer 85 betreft. We naderen daarmee het lustrum met rasse schreden.

  Verdien of support Bitcoin tijdens het luisteren van Nerd Culture in de Fountain Podcast app

  Brievenmaandag is dus vanaf deze week ook als podcast te beluisteren en daarmee maken we ook gelijk de overstap naar Podcasting 2.0 en het value4value systeem. Fountain.fm is een voorbeeld van een podcasting 2.0 player en een player die we zelf ook gebruiken. Via deze app verdien je Bitcoin (sats) door naar podcasts te luisteren en diezelfde sats kun je, mits je dat wil, ook weer gebruiken om jouw favoriete podcasts te supporten/boosten. Bij deze ‘boosts’ kun je ook een berichtje plaatsen, deze berichten gaan we in de toekomst oplezen ter vervanging van de reviews. Dus deel een leuke anekdote, stel een vraag/dilemma of drop een tip of shoutout. Als je toch al podcasts luistert, waarom geen sats ontvangen while doing it? Check het!

  Download hier de iOS versie en hier de Android versie!

 • Een gloednieuwe Nerd Culture staat op je te wachten op de zondagochtend. Vandaag schotelen we je aflevering nummer 84 voor met onder andere nieuws over Henry Cavill's The Witcher, Avatar: The Way of Water en een prequel van Friday the 13th genaamd Camp Crystal Lake. Dit is overigens ook de laatste kans dat je nog op Nerd Culture kunt stemmen voor The Dutch Podcast Awards, dus stem op ons mocht je vinden dat we een prijsje hebben verdiend met deze podcast.

  Henry Cavill stopt als Geralt in The Witcher

  We hadden het natuurlijk vorige week al eventjes over Henry Cavill. Toen werd er bekend dat de Britse acteur in de toekomst weer aan de slag gaat in het DC universum als the one and only Superman. Toen hadden we nog niet het slechte nieuws meegekregen dat hij vervangen zou gaan worden in The Witcher door Liam Hemsworth. Netflix fans waren direct in rep en roer en riepen al direct op tot een boycot van de serie. Wat ligt er hier precies ter grondslag aan? Zijn het scheduling issues of is er toch meer aan de hand? Meer en meer berichten komen naar buiten over creatieve verschillen met de schrijvers, die openlijk het bronmateriaal belachelijk zouden maken.

  The Last of Us heeft een releasedatum gekregen op HBO Max

  Nu hebben verfilmde gaming series niet een hele goede naam binnen onze community, maar toch kijken we bijna met z'n allen eensgezind uit naar de release van de The Last of Us serie op HBO Max. We hebben in elk geval goed nieuws, want we hebben een releasedatum. Fans kunnen vanaf 16 januari 2023 helemaal los gaan met de show. Benieuwd hoe het eruit ziet? Check hier nog even de trailer!

  Peter Pan krijgt een horror reboot

  Je hebt het ongetwijfeld gehoord in een eerdere Nerd Culture aflevering, maar er bestaat dus een horror versie genaamd van Winnie the Pooh genaamd Pooh: Blood and Honey. De film trailer kreeg dan ook miljoenen views vanwege het scherpe randje omtrent deze klassieker. De film zag er niet goed uit, maar de aandacht was er. Dat smaakte naar meer volgens de producenten, want dezelfde studio heeft nu een horror versie aangekondigd van Peter Pan.

  Stem op Nerd Culture bij de Podcast Awards!

  We hadden het stiekem eigenlijk niet meer verwacht, maar de nerd army kwam samen en maakte zich sterk voor de podcast. Dat wil zeggen, we zijn genomineerd voor Podcast van het Jaar in de categorie Media & Entertainment! Natuurlijk willen jullie first en foremost bedanken voor het supporteren en nomineren van onze podcast. Secondly, willen jullie vragen om op ons te stemmen voor Podcast van het Jaar. Stemmen kan tot 6 november via deze link!

 • Welkom bij aflevering 83 van Nerd Culture en we hebben aardig wat te bespreken deze week want zo hebben we onder andere de seizoensfinale van House of the Dragon gekeken, de nieuwe Tales of the Jedi gecheckt en gaat er heel wat veranderen bij DC onder leiding van James Gunn.

  Ant-Man and the Wasp: Quantumania is Marvel's eerste Phase 5 trailer

  Deze week werd daar dan eindelijk de allereerste phase 5 trailer gedropt door Marvel Studios. Ant-Man and the Wasp: Quantumania trapt deze nieuwe fase af en introduceert ons aan Kang the Conqueror zoals al door He Who Remains werd voorspeld in de allerlaatste aflevering van de Disney+ show Loki. Zit Kang opgesloten in de Quantum realm? Is dit hoe hij buiten schot is gebleven bij He Who Remains? De Quantum realm bevindt zich namelijk buiten de sacred timeline zoals we allemaal geleerd zijn natuurlijk. We zijn benieuwd!

  Star Wars: Tales of the Jedi nu te zien op Disney+

  We blijven nog heel even bij Disney+ want Lucasfilm bracht deze week hun korte anthologie series uit genaamd Tales of the Jedi. Deze Star Wars animatieserie focust zich op verhalen rondom Count Dooku, Ahsoka en natuurlijk Qui-Gon Jinn die al eerder een kleine cameo maakte aan het einde van de Obi-Wan Kenobi serie. Deze serie trekt geen nieuwe conclusies maar geeft wel een diepere achtergrond aan de periodes die zich afspeelden tijdens de prequel era.

  James Gunn is de nieuwe Kevin Feige van DC Studios

  Dit was toch wel het grootste nieuws deze week. James Gunn stapte al eens eerder over naar DC Studios toen hij gecanceld werd bij Disney om Tweets van 12 jaar geleden. Uiteindelijk werd de extravagante regisseur weer in genade aangenomen, maar toen had ie inmiddels The Suicide Squad al gemaakt voor DC. Die samenwerking is kennelijk zo goed bevallen dat hij nu de sleutels van geheel DC. Samen met Peter Safran is hij vanaf nu de co-CEO.

  Stem op Nerd Culture bij de Podcast Awards!

  We hadden het stiekem eigenlijk niet meer verwacht, maar de nerd army kwam samen en maakte zich sterk voor de podcast. Dat wil zeggen, we zijn genomineerd voor Podcast van het Jaar in de categorie Media & Entertainment! Natuurlijk willen jullie first en foremost bedanken voor het supporteren en nomineren van onze podcast. Secondly, willen jullie vragen om op ons te stemmen voor Podcast van het Jaar. Stemmen kan tot 6 november via deze link!

 • Daar is ie dan eindelijk, de horror special terwijl we ons warm maken voor Halloween aka spooky season. Koos en Jelle dragen hun favoriete horror films aan specifiek uit de jaren '70 en '80. Werk van onder andere Stephen King, George A Romero, Brian De Palma en Ridley Scott komen allemaal aan bod.

  De jaren '70 horror films hebben een harde rauwe eigen stijl

  Koos heeft gekozen voor de jaren '70, met name om de rauwe randjes die dat tijdperk met zich meedraagt. Een unieke periode ook in cinema. Om het aanbod zo divers mogelijk te houden heeft Koos ervoor gekozen dat de aanbevelingen nog in kleine subgenres kunnen worden onderverdeeld. Het is uiteindelijk een top vijf geworden, maar Gamekings zou Gamekings niet zijn als we daar nog een lange lijst aan honorable mentions aan vastplakken. Zo passeren o.a. Invasion of the Body Snatchers, Tales from the Crypt, The Hills Have Eyes, Halloween, The Texas Chainsaw Massacre en Nosferatu the Vampyre de revue.

  De jaren '80 horror films ontdekten obscure nieuwe subgenres

  Jelle is gegaan voor de jaren '80 en heeft naast zijn lijst van honorable mentions een aantal iconische films uitgekozen van legendarische regisseurs waaronder één van zijn favorieten: Peter Jackson's Bad Taste. Echter zul je ook films als Christine, The Dead Zone en Amsterdamned voorbij zien komen. Daarnaast heeft Jelle voor zijn nummer één aanbeveling wel een hele bijzondere op het lijstje staan, we zijn benieuwd of jullie hem goedkeuren!

  Stem op Nerd Culture bij de Podcast Awards!

  We hadden het stiekem eigenlijk niet meer verwacht, maar de nerd army kwam samen en maakte zich sterk voor de podcast. Dat wil zeggen, we zijn genomineerd voor Podcast van het Jaar in de categorie Media & Entertainment! Natuurlijk willen jullie first en foremost bedanken voor het supporteren en nomineren van onze podcast. Secondly, willen jullie vragen om op ons te stemmen voor Podcast van het Jaar. Stemmen kan tot 6 november via deze link!

 • Deze week in Nerd Culture aflevering 81 nog geen horror-special, die bewaren we voor volgende week, maar we werken al wel wat richting spooky season toe! Zo hebben we de Hellraiser reboot gecheckt, maar ook de Marvel Studios Special Werewolf by Night. Daarnaast checken we twee horror trailers en hebben we het over The Exorcist reboot (zucht).

  The Naked Gun krijgt een reboot met Liam Neeson

  Liam Neeson gaat de hoofdrol spelen in een The Naked Gun reboot, ja echt waar. We hebben er nog een beetje moeite mee om ons voor te stellen hoe de Noord-Ierse acteur in de voetsporen zal treden van de legendarische Leslie Nielsen. The Naked Gun was ooit één van de grappigste komedie franchises uit de jaren '90, kan dit überhaupt nog gemaakt worden vandaag de dag? Laat het ons weten in de comments!

  Werewolf by Night & Hellraiser review

  Zoals ik al zei hebben we deze week twee films gekeken voor de Hellraiser & Werewolf by Night review. Twee horror projecten waarvan de roots sterk in het verleden liggen. Zo is Hellraiser een reboot van de classic uit de 80's en is Werewolf by Night juist een ode aan de 30's/40's monster movies van onder andere Universal. Is dit iets wat Marvel vaker moet gaan doen? Je hoort in deze podcast wat wij ervan vinden!

  Stem op Nerd Culture bij de Podcast Awards!

  We hadden het stiekem eigenlijk niet meer verwacht, maar de nerd army kwam samen en maakte zich sterk voor de podcast. Dat wil zeggen, we zijn genomineerd voor Podcast van het Jaar in de categorie Media & Entertainment! Natuurlijk willen jullie first en foremost bedanken voor het supporteren en nomineren van onze podcast. Secondly, willen jullie vragen om op ons te stemmen voor Podcast van het Jaar. Stemmen kan tot 6 november via deze link!

 • Op deze zondagochtend, onder een fris najaarszonnetje, presenteren we jou, zoals elke week, een smakelijke portie Nerd nieuws. Opgediend in de vorm van een video en podcast. Ook dit keer hoor je van Jelle en Koos alles wat er de afgelopen zeven dagen is gebeurd in de film-, serie- en comic wereld. In deze Nerd Culture praten de twee over onder andere de The Super Mario Bros. trailer, Spawn, de fascinatie van Keanu Reeves voor Ghost Ridera en Violent Night. Pak zoals elke zondag snel jouw bakkie koffie erbij en een croissante of een zacht gekookt eitje (hard gekookt mag ook) en ga relaxed achterover op de bank genieten van Nerd Culture nummer 80.

  De eerste beelden van The Super Mario Bros. Movie getoond

  Nieuws genoeg de afgelopen week. Nintendo en Illumination onthulden bijvoorbeeld de eerste Super Mario Bros trailer. Eentje die binnen no time door 1 miljoen mensen werd bekeken. Wat vinden Jelle en Koos van de eerste beelden. En kunnen ze wennen aan het feit dat Mario opeens een menselijke stem heeft? Slachtofferhulp wil dat Netflix de serie over Jeffrey Dahmer verwijdert. Het zou traumatiserend zijn voor slachtoffers van verkrachting en geweld. Ook hebben de twee het over Velma die vanaf nu lesbisch is in Trick or Treat Scooby-Doo! Todd McFarlane’s Spawn krijgt eindelijk nieuwe schrijvers en Keanu Reeves gaat de live-action BRZRKR zelf regisseren.

  Keanu Reeves wil graag Ghost Rider spelen

  Over Keanu Reeves gesproken. Naar verluidt heeft de acteur gesproken met Kevin Feige en wil hij graag Ghost Rider spelen in de MCU. David Harbour is voorts de kerstman in de eerste Violent Night trailer, Frasier keert terug voor nieuwe seizoenen op Paramount+ en Jared Leto gaat Karl Lagerfeld spelen in een nieuwe biopic. Volle bak fine nerd stuff dus voor een prettige zondagochtend. Dit is Nerd Culture #80.

 • Op de zondagochtend is er altijd één zekerheid, en dat  is dat jouw vaste portie Nerd nieuwtjes in de vorm van Nerd Culture voor je klaar staat. Alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld krijg jij van Jelle en Koos te horen en zien. Opgediend in de vorm van een podcast en/of video. Vandaag hebben de twee heren zoals altijd flink wat nieuws voor je klaar staan. Bijvoorbeeld over James Earl Jones die stopt met de stem van Darth Vader. Een groot gemis mogelijk want hij had een epische stem. Wolverine komt naar Deadpool 3. Armor Wars is een film geworden in plaats van een serie. Wat vinden de twee van dit besluit. Of Blade, dat er regisseur is kwijtgeraakt. Pak maar snel jouw bakkie pleur er bij, haal de croissant uit de oven en ga relaxed op de bank liggen. Dan kijkt of luistert Nerd Culture nummer 79 het meest lekker weg.

  Wolverine te zien in Deadpool 3

  Veel nerdy nieuws deze week, met als een van de headliners het nieuws dat Armor Wars nu een film is in plaats van een serie. Hoe dan? Jonathan Majors gaat Dennis Rodman spelen in 48 Hours in Las Vegas. Lijkt ons een interessante maar lastige rol, want Rodman was wel een type… In een epische teaser maakte men bekend dat Wolverine in Deadpool 3 te zien zal zijn. Daar kunnen Jelle en Koos niet anders dan verheugd over zijn, toch? Ook praten ze over de eerste trailer van The Last of Us. Vet? Of niet? Dit en vele andere onderwerpen en kijktips zie en hoor je in Nerd Culture #79

  Stem Nerd Culture in de Dutch Podcast Awards

  Binnenkort worden de Dutch Podcast Awards gehouden. En ooit willen we met die bokaal in onze handen staan. Helpen jullie mee? Zorg er dan voor met jullie stem dat we bij de genomineerden komen te staan. Wie weet staat de Award dan binnenkort wel op onze desk. Stemmen kun je hier.

 • Op de zondagochtend is het, zeker als het buiten wat grijzig kan zijn, en grijs is het, fijn dat jouw vaste portie Nerd nieuwtjes in de vorm van Nerd Culture voor je klaar staat. Alles wat er de afgelopen week is gebeurd in de film wereld krijg jij te horen en zien in de vorm van een podcast en/of video. Vandaag hebben Jelle en Koos een flinke bak nieuws voor je in petto plus hun ervaring met Andor. En nieuws is er genoeg. Wat dacht je van nieuws over Lethal Weapon 5, Ted Lasso, Beverly Hills Cop, Power Rangers en de eerste Spiderman productie zonder streepje. Zelfs de auto correct moet daar aan wennen. Pak maar snel jouw bakkie pleur er bij, haal de croissant uit de oven en ga relaxed op de bank liggen. Dan geniet je optimaal van Nerd Culture nummer 78.

  Wat vinden we van Andor?

  Ga er maar lekker klaar voor zitten en dompel jezelf onder in een lekker stroom aan Nerd talk. Zo leert de originele cast keert terug voor Beverly Hills Cop: Axel Foley. Je gaat de eerste trailer voor M. Night Shyamalan’s Knock at the Cabin zien en we praten over Mel Gibson die onlangs een update gaf over Lethal Weapon 5. Verder in het nieuws: Power Rangers krijgen een eigen Cinematic Universe op Netflix en Vince Gilligan en Rhea Seehorn komen voor twee seizoenen naar Apple TV+. Allemaal toffe topics om een goede discussie over op te zetten.

  De eerste beelden van de Super Mario-film komen er aan

  Wil je nog meer? Dat kan. Jelle en Koos praten ook over de eerste teaser trailer voor Super Mario die we 6 oktober te zien gaan krijgen. Er is ook de eerste Spiderman comic zonder streepje in de naam en onze grote vriend Ted Lasso maakt z’n debuut in FIFA 23. Meer dan genoeg stuff om lekker over te kleppen. Druk snel op de Play knop en geniet van Nerd Culture nummer 78.