Episodes

 • Begin je zondagochtend goed met een heerlijk bakje koffie en een lekker croissantje. En dan hebben we ook nog eens een gloednieuwe editie van Nerd Culture voor je klaarstaan. Jouw favoriete podcast waar we alle Nerd nieuwtjes in behandelen. Hoe lekker is dat dan wel niet... Ook vandaag hebben Jelle en Koos een hoop te bespreken. Er zijn zoals altijd wat series en films bekeken. Plus een rits aan nieuwtjes verzameld plus wat aanraders. De twee gaan het onder andere hebben over Dr Strange 2. We gaan namelijk een wel heel bekende acteur terug zien in dit tweede deel. Dit en nog veel meer zie en hoor je allemaal in Nerd Culture nummer 42.

  The Batman is toch niet R-Rated

  Verder is er bekend gemaakt dat The Batman minder bruut gaan worden dan dat we eigenlijk hoopten. De film krijgt een PG-13 rating. Betekent dit meteen dat de film gaat tegenvallen? Jelle en Koos praten ook over Tony Stark. Zoals jullie vast weten ging het niet echt goed met hem in het laatste deeltje van The Avengers. Mogelijk komt er desondanks een nieuwe Tony Stark. En wij denken te weten wie de hoofdrol gaat spelen...

  De review van The Eternals

  Tot slot hebben ze het uitgebreid over The Eternals. Want die film is bekeken. Daarom een review op het einde van deze editie. Heb je die film nog niet gezien, pas dan op voor de spoilers. Koos en Jelle kondigen netjes aan wanneer het zo ver is. Kun je meteen de vingers in je oren stoppen als je de film nog niet gezien hebt. Moet je The Eternals gaan bekijken? Is het vet? Is het misschien wel de beste Marvel film aller tijden? Of viel het tegen? Het beloofd een gezellige en extra lange uitzending te worden. Je ziet en hoort het allemaal in Nerd Culture nummer 42.

 • Ook in 2022 hebben we elke zondag jouw favoriete nerdy podcast klaarstaan. Koos en Jelle hebben tijdens kerst niet bepaald stil gezeten. Films, series en comics werden volle bak gecheckt en bekeken. En dus hebben de twee een hoop nieuwtjes om met jullie te bespreken. Zo praten ze over The Matrix Resurrections, The Book of Boba Fett en nog veel meer. Pak er lekker een croissantje bij, zet een goede bak koffie en knal je favoriete podcast kanaal maar aan. Er staat namelijk een gloednieuwe editie van jouw favoriete Nerd riedeltje voor de zondagochtend klaar. Dit is Nerd Culture nummertje 41.

  Krijgen we toch The Amazing Spider-Man 3?

  Nu Spider-Man: No Way Home al een paar weken uit is en erg goed scoort bij critici, kijkers en kassa, kon je er op wachten dat er geruchten zouden komen over een nieuw deel. Zo lijkt het erop dat we mogelijk straks een acteur gaan zien uit een vorige Spider-Man film. En nee, het is niet Tom Holland. Wie dat wel? Dat hoor je zo meteen. Verder hebben we het over The Matrix en dan voornamelijk Keanu Reeves. Dat hij een goed mens is, daar waren we het al over eens. Het blijkt dat hij zijn zuurverdiende centjes uit de films niet alleen voor zichzelf houd. Waar gaan die dollars dan wel naar toe?

  Nerd Culture over The Matrix Resurrections

  In het nieuwe jaar gaan we het natuurlijk hebben over Boba Fett. De serie verschijnt nu wekelijks op Disney+ en de eerste twee afleveringen staan online. Vonden wij het vet? Verder hebben we het over The Matrix Resurrection. Want ook die hebben we gezien. Mensen zijn er niet echt tevreden over. Hoe hebben Jelle en Koos de film ervaren? Moet je hier voor HBO Max nemen? Of kun je het beter overslaan. Dit en nog veel meer ga je horen en zien in je favoriete podcast. Welkom bij Nerd Culture #41.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Na deze zondagochtend is het nog twee dagen wachten tot het officieel winter is. Meer dan genoeg reden om jezelf nog eens lekker om te draaien, te genieten van een bakje koffie en een croissantje terwijl je luistert naar je favoriete Nerd Podcast. We sluiten dit Nerd jaar af met een knaller. Nerd Culture nummer 40 staat helemaal in het teken van de bioscoop release van Spider-Man: No Way Home. Dus let op: Er zitten wat spoilers aan het einde. maar het merendeel is spoiler vrij. We gaan het immers ook even goed hebben over alle andere Spider-Man films. En Huey Brown schuift daar voor aan. Spidey is dan wel geen Batman, maar toch...

  Wie was de beste Spidey vertolker

  Wie kent hem niet? Het is de favoriete superheld van Stan Lee himself. We hebben het natuurlijk over Spider-Man, oftewel Peter Parker. Het verhaal begint zoals bij elke nieuwe reeks super hero films hetzelfde. Groot drama, sterfgevallen en dan begint het avontuur. Van de honderden Spider-Man comics, games en natuurlijk de MCU-films tot aan de mix van acteurs die in de huid van de held zijn gekropen. Er valt zo veel te vertellen over deze reeks. Wabt wie was nu de beste Spidey? Tobey Maguire, Andrew Garfield of Tom Holland. En wie zagen we terug in Spider-Man: No Way Home?

  Hoe goed was Spider-Man: No Way Home?

  Spider-Man staat natuurlijk ook bekend om zijn excentrieke bad guys. Van The Green Goblin, Electro, The Lizard, Sandmanm, Venom tot natuurlijk Doctor Octopus. Welke vijand zien we terug in No Way Home? We gaan het er allemaal over hebben in deze speciale episode van Nerd Culture, nummer 40.  Let nogmaals op de spoilers aan het eind als je de film nog niet hebt gezien. Koos, Huey en Jelle geven duidelijk aan wanneer ze het erover gaan hebben.

 • Welkom bij een nieuwe Nerd Culture. Het is tijd voor nummer 39. Koos heeft twee weken vakantie, maar speciaal voor jullie is hij gewoon aanwezig. Je bent een nerd of niet. Samen met Jelle gaat hij al het keiharde Nerd nieuws van de afgelopen week behandelen. Ze hebben het vandaag onder meer over Batman: Court of Owls volume 1 (die Jelle heeft gelezen), Zach Snyder en veel meer. Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Eet een lekker broodje, zet een bakje koffie en druk maar snel op de Play knop van de website, de podcast app of op YouTube. En geniet van een welverdiende editie van Nerd Culture op de vroege zondagochtend.

  Zack Snyder gaat verder met The Justice Leauge

  Laten we beginnen met Zack Snyder en The Justice Leauge. Daar is leuk nieuws over vrij gekomen. Daarna gaan de twee naadloos verder met Mel Gibson en Lethal Weapon 5, Chris Pratt's Super Mario, Vigo the Carpathian in het vervolg van Ghostbusters Afterlife, Power Rangers, Into The Spiderverse 2 (Spiderman: Across the Spiderverse) en Black Adam. Bij die laatste lijkt het er op dat Black Adam iets anders gaat worden dan gedacht. Wat we daarmee bedoelen? Dat zie en hoor je zo meteen.

  Nieuwe trailer verschenen van Spiderman: Across the Spiderverse

  En we hebben nog meer nieuwtjes voor je klaar staan. Zo gaan we het hebben over de She-Hulk. Ze lijkt wat minder agressief te worden dan The Hulk. Ze gaat namelijk zingen. Huh? Ja echt, hoe zal dat zijn? Daarnaast hebben de twee het over Spiderman: Across the Spiderverse. Want er is een trailer verschenen. Hoe vinden we dat en kijken we er naar uit? Verder gaan we het hebben over The Matrix Awakens: Unreal Experience. Dit project lijkt echt speelbaar te gaan worden. Tot slot hebben we ook nog slecht nieuws over Cowboy Bebop. Kortom, we hebben genoeg te bespreken in deze 39ste editie van Nerd Culture.

 • Het is duister, beschermd Gotham City en het heeft te maken met een vleermuis. We hebben het natuurlijk over Batman. Deze superhero is precies waar we het op deze knisperfrisse zondagmorgen over gaan hebben. Pak een lekker bakje koffie, maak een stevig ontbijt en ga er lekker voor zitten. Vandaag hebben we ook een speciale gast. Het is namelijk Huey, die stiekem ook een keiharde nerd is. Met de voorliefde voor 1 persoon. En daarom gaan we het uitgebreid hebben over de tegenpol van Superman. Inderdaad, Batman. Je hoort en ziet het allemaal in de Batman special van Nerd Culture nummer 38.

  Wat was onze eerste aanvaring met de legendarische superheld

  De eerste vermelding van Batman was terug in 1939. Dat is al 82 jaar gelden en nog steeds zijn we niet uitgekeken op hem. Vooral Huey checkt al zijn films, series, comics en zelfs games. Het is een superheld die tot op de dag van vandaag in onze hart zit. En daarom gaan we terug in de tijd. Want wat is onze favoriete Batman film? Houden we meer van de films van Christopher Nolan of hebben we toch een andere favoriet? En daarnaast, wat was eigenlijk onze eerste ervaring met deze superheld? En natuurlijk, is hij sinds die tijd veranderd? In positieve of negatieve zin.

  Wie is onze favoriete Batman acteur

  Daarnaast gaan we het over elk karakter hebben in deze legendarische DC Comics personage. Want natuurlijk was Batman niet de enige persoon die steeds naar voren kwam. De vleermuizenman is niets zonder zijn tegenpool The Joker. Welke Joker was onze favoriet? Was het Heath Ledger van The Dark Knight Trilogy of toch Jack Nicholson Joker uit de 1989 versie? Verder gaan we het hebben over onze favoriete acteur die de rol speelt van onze legandarische held. Is het Adam West, Michael Keaton of toch Christian Bale? Dit en nog veel meer in de Batman special van Nerd Culture nummer 38.

 • Welkom bij een nieuwe editie van Nerd Culture. Het is de podcast waar we alle nieuwtjes gaan behandelen over je favoriete Nerd stuff. Zo hebben we het vandaag over verschillende films, series, comics en nog veel meer. Zo gaan we het onder andere hebben over The Matrix Resurrections, de mega succesvolle serie Squid Game en Hawkeye. Je ziet en hoort het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Nummer 37.

  De serie Squid Game naar Noord Korea brengen is een slecht idee

  Een van de gespreksonderwerpen is een TV Show van Blade Runner en Alien. En dat klinkt in beide gevallen erg prettig in de oren. Verder is er nieuws over Kojima's nieuwe filmproductie bedrijf, een Mass Effect serie op Amazon en gaan Jelle en Koos het hebben over Noord-Korea en Squid Game. Blijkbaar is niet iedereen in dit fijne land zo blij met de serie. In deze podcast ga je horen waarom en wat de gevolgen kunnen zijn. Verder hebben we nog veel meer nieuwtjes voor jullie verzameld. Zo gaan we het even hebben over de Star Wars sequel. We hebben namelijk nieuwe details via Kathleen Kennedy gekregen. En er is nog meer Star Wars nieuws. Zo hebben we het over Disney en Dark Horse Comics.  De samenwerking tussen die twee lijkt goed te zitten.

  Nerd Culture over The Matrix Resurrections

  Natuurlijk moeten we het hebben over de aankomende film met Keanu Reeves genaamd The Matrix Resurrections. De release komt er snel aan en Jelle en Koos worden daar toch wel enigszins prettig nerveus van. En dus zeugen ze elke snippertje nieuws over deze film op. In deze editie van nerd Culture daarom meer details over het verloop van de film. Want gaat het een direct vervolg op de vorige delen zijn? Of wordt is het net iets anders? Daarnaast hebben we het ook over No Time To Die. De Bond-film heeft niet veel opgeleverd. Hoe kan dat? En wat zijn de gevolgen van het uitblijven van een kassucces? Dit en nog veel meer allemaal in Nerd Culture nummer 37.

 • Als je denkt aan een podcast speciaal gericht op jouw Nerd gevoelens, dan komt natuurlijk direct de podcast genaamd Nerd Culture boven drijven. Hoe fijn is het dan dat we vandaag een nieuwe editie voor je hebben klaar staan. Het is een perfect begin van je zondag. Lekker met een croissantje, beschuitje en een bakje koffie in bed. Ram maar snel op de Play knop en check de nieuwe editie via jouw favoriete podcast app of bij ons op de website. We hebben een hoop nieuwjtes voor je verzameld. Je ziet en hoort ze allemaal voorbij komen in een nieuwe Nerd Culture, nummer 36 om precies te zijn.

  Eerste trailer verschenen van Moon Knight

  Jelle en Koos hebben de hele week nieuwtjes afgestruind op het internet. Zo gaan ze het vandaag hebben over Ghostbusters: Afterlife. Want Koos heeft het bekeken. En hij wil er wel wat over kwijt. Daarnaast gaan ze het hebben over vertragingen bij de opnames van Spider-Man No Way Home, Tom Holland, Moon Knight, Disney+, Miramax, Tarantine en Pulp Fiction. Loopt dus niet allemaal soepel. De twee gaan het ook hebben over Crypto's. Want er was een speciale Pulp Fiction NFT. En daar was niet iedereen blij mee.

  Een nieuw seizoen van Star Trek Discovery

  Op het schema van vandaag staat ook een babbeltje te over de nieuwe Alien Serie. Daar is namelijk wat meer over bekend. De twee hebben het ook over James Bond. Want er is een nieuwe kandidaat die de rol graag zou willen spelen. Jelle en Koos hebben de afgelopen week ook wat nerd stuff bekeken, gelezen en beluisterd. En dus hebben ze het over Arcane, Shang-Chi, een nieuw seizoen van Star Trek Discovery, Ragdoll en The Legacy of Bobba Fett. Tel dit allemaal bij elkaar op en er is voldoende materiaal voor een goed begin van de zondagochtend. Veel plezier met Nerd Culture, nummer 36.

 • Het is zondag en we hebben iets voor je waarmee het goed wakker worden is. Kopje koffie erbij met een verse croissant. En dan deze podcast of video aan zetten, dan stroomt Nerd Culture je wereld binnen. Welkom bij een nieuwe editie. We hebben een fijne lading aan nieuwtjes voor je uit het geliefde Nerd Kingdom. Jelle is er vandaag niet bij, dus zit Koos gezellig met Daan. Samen gaan ze verschillende zaken behandelen. Zo hebben we nieuwtjes over Disney+, Marvel, Lego en veel meer. Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Vandaag is het de beurt aan nummer 35.

  Meer details over Star Wars: Obi-Wan Kenobi serie

  Laten we beginnen met nieuws van de kant van Marvel. Want dat mag niet ontbreken. Dan zou er iets goed mis zijn. Het nieuws betreft een nieuwe X-Men, die dit keer een beetje anders gaat zijn. De film komt naar op Disney+ en wij hebben meer details voor je. Verder gaan de twee heren het hebben over een nieuwe villain, de Goblin Queen. Natuurlijk kijken we ook naar nieuws omtrent Star Wars. Zo is er wat meer bekend over een nieuwe serie. En gaat Obi-Wan met iemand in gevecht. Een heuse rematch zelfs. Tegen wie zal dat zijn? En dit is nog lang niet het enige wat we vandaag voor je in petto hebben.

  Nerd Culture over Doctor Strange The Multiverse of Madness

  We gaan het in deze editie van Nerd Culture ook hebben over Sam Raimi’s The Multiverse of Madness. Verder hebben we het over de productie van de Luther film, Lego, een nieuwe Superman film, Sylvester Stallone, en een nieuwe coop tussen Ubisoft en Adidas. Mogelijk heeft dat wel te maken met Guardians Of The Galaxy. Daarnaast is er nieuws over Arcane en nog veel meer. Je ziet en hoort het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture.

 • Welkom bij Nerd Culture. Jouw favoriete podcast waar we al het nieuws uit de Nerd wereld bespreken. Zoals over verschillende comics, films en natuurlijk over onze favoriete series. Daarbij is het ook nog eens gewoon een lekker begin van de zondag ochtend. Met een bak koffie, croissantje er bij of als je nog aan het werk bent, gewoon op je oren. Nerd Culture kan overal geluisterd worden en via onze website ook nog is bekeken worden. Ram maar snel op de Play knop van jouw favoriete podcast app of via onze website. Welkom bij Nerd Culture nummertje 34.

  Nerd Culture over Aquaman: King of Atlantis

  Zoals je gewend ben gaan we beginnen met wat we de afgelopen week zelf hebben gezien. Daarna gaan we de verschillende nieuwtjes af die ons opvielen. En je weet het, het kan natuurlijk niet zo zijn dat we het deze week niet gaan hebben over Marvel. Zo gaan we de redenering vertellen achter de reshoots van verschillende films uit de MCU. Verder hebben we het over Apple TV. Daar komt een nieuwe docu op uit. Daar buiten gaan we het ook nog hebben over een nieuwe film met Robert Downey Jr. en Matt Damon. En er is meer. We gaan het ook over Aquaman: King of Atlantis hebben. Ook iets waar we naar uit kijken. Meer dan genoeg stuff om over te nerd en dus.

  Eerste trailer is verschenen van The Book of Boba Fett

  Een tijdje terug was er een ramp toen ze tijdens het filmen een echt pistool gebruikten. The Rock is naar buiten gekomen met een aankondiging dat het bij zijn films ieder geval niet kan gebeuren. Wij vertellen hoe hij dat gaat oplossen. Ook hebben we eindelijk beelden van The Book of Boba Fett. Daar kijken we natuurlijk erg naar uit. Hoe vet zijn ze? Dat is niet het enige waar we het vandaag over gaan hebben. Zo hebben we het ook nog over Jurassic Shark 2. Wat? Ja echt, we houden ook van obscure stuff. Dat en meer zie en hoor je in Nerd Culture nummer 34.

 • Terwijl je lekker aan het genieten bent van je weekend. Of dat je nog steeds druk aan het werkt bent. Hebben we op de zondag natuurlijk altijd je favoriete podcast. En niet zomaar een podcast. Maar eentje waar het precies gaan hebben over je nerd liefde. We hebben het dan maar over een ding Nerd Culture. Het is tijd voor deeltje 33 en we hebben een hoop onderwerpen om te bespreken. Van je favoriete films, series, comics en natuurlijk veel meer. Je ziet en hoort het allemaal in de Nerd Culture van deze week.

  Veel nieuwtjes over de DC Universe

  Zo hebben we vandaag een hoop nieuwtjes uit de DC Universe. Zo gaan we het onder andere hebben over het nieuwe seizoen van Batwoman. Daarnaast hebben we het ook voer wat we de laatste paar dagen hebben gezien. En natuurlijk nog meer nieuwtjes. We gaan terug naar de wereld van DC en bespreken een trailer van The Flash. De wereld van Barry Allen. Met zijn aartsvijand Eobard Thawne. Gaan we hem ook zien in de nieuwe film? Verder is er eerder bekend dat het zomaar kan zijn dat we Batman in de film gaan zien. Zal dit het begin zijn van de Justice Leauge?

  Nerd Culture over The Batman

  Verder hebben we nog meer nieuws van DC. Zo gaan we het hebben over Batman. Daar zijn wat nieuwe details over. Het gaat dan vooral over wie het gaat spelen. Wie zal dat zijn? Daarnaast gaan we het ook hebben over Black Adam, Shazam, Peacemaker, Aquamen and the Lost Kingdom, Catwoman, Naomi, Young Justice en veel meer. Het beloofd een gezellige podcast te worden. Een goed begin van je zondag ochtend met een lekkere bak koffie. Druk maar snel op de play knop van je favoriete podcast app of het filmpje op de website. Want je ziet het allemaal in een nieuwe Nerd Culture.

 • Het weekend is helaas bijna voorbij. Gelukkig hebben we nog een lekker dagje voor de boeg. Want het is vandaag zondag. Deze dag kan voor iedereen van alles betekenen. Voor ons betekent het maar één ding. Tijd voor gezelligheid en een bak vol nerd onderwerpen. En natuurlijk altijd een snufje Marvel. Het is tijd voor je favoriete podcast op Nerd gebied. Het is tijd voor Nerd Culture nummer 32. Jelle en Koos hebben tal van nieuwtjes voor je klaargezet. En larderen dat met een portie gezelligheid. Klik maar snel op de Play knop van je favoriete podcast app. Of bij ons op de website.

  Veel uitstel bij Marvel

  Deze week zijn er weer een hoop nieuwtjes verschenen. Is maar goed ook, anders wordt Nerd Culture wel erg kort. Nieuws bijvoorbeeld over een actrice waarover meer details naar buiten kwamen waarom ze is gestopt bij een serie. En het gaat dan over Batwoman. Die rol werd namelijk gespeeld door Ruby Rose. Na het eerste seizoen is ze er blijkbaar klaar mee. Maar hoe dan? Verder hebben we het natuurlijk nog over Marvel. Zo zijn er helaas een aantal films verschoven. Welke dat allemaal zijn? Dat gaan Jelle & Koos je haarfijn vertellen.

  De trailer is verschenen van de nieuwe Uncharted film

  Dan is daar de Uncharted film. Er is eindelijk een trailer van verschenen. Hoe beviel die? De twee gaan het hebben over The legacy of Boba Fett.  Daarnaast praten ze door over Dune. Daar zijn ook wat meer details over. De film lijkt namelijk niet overal even goed te worden ontvangen. Verder hebben we het over The Suicide Squad en Dragon Ball Z waar helaas een stemacteur van is overleden. Tot slot ook nieuws over The Matrix Resurrections, Quentin Tarantino en veel meer. Je ziet het allemaal in een nieuwe editie van Nerd Culture. Nummer 32.

 • Is jouw vaste ritueel voor de zondagochtend alweer begonnen, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Heb je de koffie klaargezet, croissantje of cornflakes gegeten en je favoriete podcast app geopend? Dan hebben we nu datgene voor je klaar staan, wat jouw zondagochtend helemaal af gaat maken. We hebben het natuurlijk over jouw favoriete podcast: Nerd Culture. Nummer 31 staat voor je klaar. En ook deze keer gaan Koos en Jelle het zoals vanouds hebben over verschillende nieuwtjes over je favoriete films, series en comics. Zodat jij jouw Nerd liefde kunt bevredigen.

  Squid Game is Netflix meest populaire show aller tijden

  Na de LOTR-special van vorige week kunnen we het nu in alle rust gaan hebben over Squid Game. Het is de populairste serie ooit op Netflix. En wij hebben het natuurlijk ook gezien. En dus is het tijd om er onze mening over te geven. Verder hebben we het over een Robin Williams biopic, een reboot van That '70s Show. Hoe dat genoemd gaat worden? Dat gaan Koos en Jelle je vertellen. Verder hebben we nieuws over de Alien films. Een wel heel bekende regisseur is erg kritisch geworden over de films. Daarnaast hebben we feitjes over Adam Warlock en één van Marvel's favoriete 'bad guys' Loki. Dan is er tevens meer nieuws vanuit de hoek van DC Universe. Superman is namelijk uit de kast gekomen.

  The Mandalorian seizoen 3 is gestart met filmen

  Dit is natuurlijk niet het enige nieuws wat we hebben. Er is behoorlijk veel gebeurd de afgelopen week. Daarom hebben we ook wat nieuws uit de Star Wars universe. Zo is de productie van The Mandalorian seizoen 3 eindelijk gestart. Het is echter nog afwachten wanneer we het kunnen zien. Verder hebben we nieuws over de Star Wars sequel trilogy. Het beloofd dus al met al een gezellige podcast te worden voor de zondag. Je gaat het allemaal zien en horen in Nerd Culture nummertje 31.

 • Het is tijd voor je favoriete podcast over al je favoriete nerd onderwerpen. Met vandaag een hele speciale editie. Jullie moesten misschien erg lang wachten. Misschien zelf een paar maanden. Maar het is eindelijk zo ver. Zo rollen we nu eenmaal. Vandaag zitten Koos, Jelle en Steven aan tafel. En je weet wat dat betekent. Daar is ie dan. De speciale editie van Nerd Culture nummertje 30. Helemaal in het teken van niks minder dan The Lord of the Rings. We delen onze nerd liefde graag en uitvoerig met je over onze favoriete fantasy wereld van J. R. R. Tolkien.

  Het verhaal van The Lord of the Rings

  Op een dag komt Gandalf op bezoek in Hobbitstee in de Gouw, waar de hobbit Bilbo Balings zijn 111e verjaardag viert. Dat is het begin van een bijzonder avontuur. Het verhaal zelf werd in 1954 geschreven. En sindsdien heeft het bij ons en bij vele andere de harten veroverd. Met in totaal zes films als we The Hobbit mee tellen. Daarnaast  zijn er verschillende boeken, games, en zelfs comics. Lord of Rings biedt een wereld waar we nog lang niet over uitgepraat zijn. Steven, Jelle en Koos gaan het met je hebben over hun favoriete momenten. Welke film ze het best vinden en natuurlijk veel meer.

  Wat maakte de serie zo goed

  Welke film was de beste? Misschien zullen de meningen verschillen. Ook willen we weten wat de beste momenten uit de verschillende films zijn? Of kiezen ze toch voor de boeken? Zijn de films nog steeds zo goed als toen we ze voor het eerst zagen? En was het verhaal in de latere delen even goed uitgewerkt of zelfs beter? Wat maakte de serie nog meer zo speciaal? Is het echt alleen het verhaal of ook/juist de stijl? Dit en nog veel meer zie en hoor je in de speciale editie van Nerd Culture. Enjoy!

  Stem Nerd Culture naar de winst bij The Dutch Podcast Awards! Categorie Wetenschap. Stemmen doe je hier. Zondag sluiten de stembussen.

 • Na twee hectische weken vanwege ons 20-jarig bestaan, kijken we natuurlijk uit naar de zondag. En je weet heel goed waarom. Het is tijd voor de vaste frisse blikken van onze favo Nerds. Het is tijd voor een nieuwe editie van Nerd Culture. Pak je croissantje, zet een lekkere bak koffie en start je zondag ochtend goed. Vandaag hebben we zoals altijd een bomvolle aflevering voor je klaar gezet. Plus een extra Need erbij.  Daan zit er namelijk ook vandaag bij om over de favoriete Nerd stuff te praten. Druk maar snel op de Play knop van de podcast app, op de website of gezellig op het YouTube kanaal. Het is tijd voor Nerd Culture nummertje 29.

  Wie gaat de nieuwe Xavier spelen in de MCU

  Vandaag hebben we zoals altijd veel nieuwtjes voor jullie. Natuurlijk gaan we eerst praten over wat we de afgelopen week hebben gezien of gelezen. Er viel weer genoeg te zien & te lezen. Daarna praten we natuurlijk gezellig over het nieuws. Zo hebben we wat nieuwtjes opgevist over Marvel. Er is bijvoorbeeld iets bekend geworden over de nieuwe X-Men in de MCU. Daarnaast weten we nu dat Marvel werkt aan 31 verschillende projecten. Genoeg om naar uit te kijken!  We hebben mogelijk ook wat apart nieuws. Er is namelijk wat aan de hand met de superheroes van Marvel. Wat zal dat zijn?

  De releasedatum van The Book of Boba Fett is bekend

  Maar er ook non Marvel nieuws. Anders had dit item Marvel Culture geheten. Zo staat een zeer bekende acteur open voor de rol van James Bond. Daarnaast hebben we ook nog iets over Stranger Things. Verder is er ook heel positief nieuws. Eindelijk is de releasedatum van The Book of Boba Fett bekend. Welke datum gaat dat worden? Hiernaast hebben we ook nieuws over George Lucas, Andy Serkis, Sam Raimi, Scarlett Johannsson en natuurlijk de nieuwe serie Squid Game. Kortom genoeg gezelligheid voor de zondag ochtend.

 • Het weekend is bijna voorbij. Dat kan maar één ding beteken. Het gaat over iets nerdies. Iets waar je op de zondag van kan genieten. Het gaat natuurlijk over je favoriete podcast. Het is tijd voor een nieuwe Nerd Culture. Deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos, maar we hebben vandaag ook Daan die gezellig erbij zit. Samen gaan ze al het belangrijke nerd nieuws van de afgelopen week langs. Zo hebben we nieuws over James Bond en natuurlijk veel meer. Zet je koffie dus maar klaar, geniet van een lekker ontbijtje en luister aandachtig. Het is tijd voor Nerd Culture, nummertje 28.

  Nieuws over een nieuwe James Bond

  Het is geen Nerd culture zonder het te hebben over nieuwe films. Bij de Nintendo Direct van gisteren ging het niet alleen over games. Er komt een nieuwe film aan. Er komt een Super Mario Bros film. Verder hebben we ook nog nieuws over een bijzonder iemand die moest huilen bij het kijken van Star Wars Episode 1. Hiernaast hebben we het over de nieuwe James Bond film en fantaseren we over eventuele acteurs die Daniel Craig zouden kunnen opvolgen. Verder hebben we nog een nieuwtje over James Bond. Het gaat over de acteur. Namelijk over Daniël Craig. Wat dat is? Dat hoor je in Nerd Culture.

  Nerd Culture over Stan Lee's favoriete Marvel character

  Dit is natuurlijk niet al het nieuws in nummertje 28. Zo hebben we weer Marvel nieuws. We hebben het vandaag over Spider-Man. Zo hebben we meer nieuwtjes over de favoriete Marvel Character van Stan Lee. Zo is er iemand die niet alles cool vind aan hem. Wat dat is? Verder is er bekend dat er wel een hele bijzondere fan is van Spider-Man. Verder hebben we natuurlijk nog wat nieuwtjes voor je klaar staan. Dat ga je allemaal zien of horen. In de 28e editie van Nerd Culture. Een goed begin van de zondag.

 • Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een nieuwe editie van Nerd Culture bij je ontbijt. Deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het belangrijke Nerd nieuws voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over Venom: Let There Be Carnage. Het lijkt erop dat het Venom omniversum zich hierin zal samenvoegen met de wereld van Spider-Man. Verder hebben we nieuws over Shang-Chi en Nicholas Cage. Het staat allemaal klaar voor je in de 27e editie van Nerd Culture. Je favoriete podcast om de zondag goed mee te beginnen.

  Meer details over Venom 2: Let There Be Carnage

  Nu we langzaam richting de release gaan van Venom 2: Let There Be Carnage, komen er steeds meer details naar  buiten. Zo hadden we het er eerder over dat de film geen R-rating zal krijgen. Het blijft PG-13. Nu komt de director van de film, Andy Serkis, met meer details. Zo vertelt hij dat ze echt tot het maximale gaan van wat mogelijk is binnen een PG-13 rating. Ze willen dat de film, ondanks het feit dat er weinig gore gaat zijn, echt tot de verbeelding gaat spreken. Ze zijn van mening dat het effect met PG-13 net zo heftig kan zijn. Verder zijn er meer details over Venom en Spider-man. Ze gaan elkaar ontmoeten in de Sony’s Spider-Man Universe.

  Nerd Cultue over Shang-Chi & Nicolas Cage

  Natuurlijk hebben we deze week ook nieuws over Shang-Chi. Zo lijkt het erop dat China niet blij is met de film. de film kan zelfs gevaar lopen door een uitspraak van Simu Liu. Zo vertelde hij terug in 2017 over de gang van zaken in China. Verder is het land niet blij met de geschiedenis van Shang-Chi. Eerder in de comics kwamen er veel racistische kenmerken naar voren. Daarom is het de vraag of en wanneer Shang-Chi gaat uitkomen in China. Verder hebben we nieuws over Nicolas Cage. Hij laat weten dat hij niet zomaar stopt met acteren. Dit en nog veel meer zie en hoor je in Nerd Culture nummer 27.

 • Nomineer ons voor The Dutch Podcast Awards! Categorie Media & Cultuur op Podcastawards.nl

  Neem een croissantje en ga er maar lekker voor zitten. Het is zondag en dat betekent een nieuwe Nerd Culture. Jouw favoriete podcast staat voor je klaar. Koos en Jelle hebben natuurlijk de afgelopen week aardig wat bekeken. Verder vertellen we wat ons de afgelopen week bezig hield in het Nerd Kingdom. We hebben vandaag een hoop nieuwtjes voor je. En natuurlijk zijn er ook weer een hoop geruchten. Tot slot zijn er ook een aantal brute trailers uitgekomen. Klik op de Play button van je favoriete podcast app, de website of van ons Youtube kanaal. Welkom bij Nerd Culture #26 met vandaag onder andere The Matrix Resurrections.

  Geruchten over The Matrix Resurrections

  Het is natuurlijk geen Nerd Culture zonder wat geruchten en laatste nieuwtjes. Afgelopen week is er een trailer verschenen van The Matrix 4. Het is bijna 18 jaar geleden dat The Matrix Revolutions uitkwam. In het afgelopen jaar zijn er veel roddels verschenen over deeltje 4. Maar nu hebben we eindelijk echte info. Deze week verscheen dan de trailer van The Matrix Resurrections. En na de trailer verscheen er meteen een nieuw gerucht. Het gaat over de toekomst van The Matrix. Interne bronnen vertellen dat Resurrections misschien wel een opening is voor deeltje 5 & 6.

  Nieuws over Star Trek & Spider-Man No Way Home

  Koos en Jelle brengen ook ander nieuws. Er komen bijvoorbeeld wat nieuwe Star Trek series. Dit keer gaat ze uitkomen op Paramount Plus. Één daarvan is Star Trek: Prodigy en daar is een trailer van verschenen. Verder komt er nog een serie uit. Star Trek: Strange New Worlds verschijnt in 2022 en de cast is bekend. Daarnaast hebben we ook nog Spider-Man nieuws. Er waren wat geruchten over dat Andrew Garfield in de nieuwe film zou spelen. Zelf ontkent hij het. Verder hebben we ook nieuwtjes over Better Call Saul, Shang-Chi, Black Widow en Dune Part 2. Kortom genoeg om te bespreken. Koos en Jelle hebben hun mening, de antwoorden op al je vragen én al het laatste Nerd nieuws voor je. Zet je favoriete podacst maar aan…

 • Is je vaste zondag ritueel alweer begonnen, maar heb je het gevoel dat er nog iets mist? Koffie gezet en croissantje gegeten? Dan hebben we nu datgene voor je klaar staan, wat jouw zondagochtend af gaat maken. Nerd Culture nummer 25 staat voor je klaar. Koos en Jelle hebben weer een smakelijke podcast (of video, als je liever kijkt). En deze keer gaan ze het hebben over Venom 2, Spiderman, South Park, Grey’s Anatomy, The Witcher en nog veel meer.

  Venom 2: Let There Be Carnage heeft een PG-13 rating

  Het leek bijna zo te zijn dat we een gruwelijke Venom konden verwachten in het nieuwe deel. Helaas blijkt het wat anders te zijn nu. Volgens Film Ratings heeft Sony Pictures' aankomende Marvel-film Venom: Let There Be Carnage officieel een PG-13-rating gekregen van de MPAA. Dit is natuurlijk niet heel gek, aangezien de eerste film ook PG-13 was, maar sommige van ons hoopte we toch dat het misschien met Carnage anders zou zijn. We hoopten op een R-rating. Helaas was het toch wat anders. Misschien een goed idee voor de volgende Venom?

  De toekomst van South Park is bekend geworden

  Al meer dan 20 jaar kunnen we ons vermaken met Eric, Cartman, Kenny, Kyle en natuurlijk Timmy. Korte tijd geleden tekenden South Park bedenkers Trey Parker en Matt Stone een gigantische deal met filmstudio's MTV Entertainment Studios en ViacomCBS. In het kader van die deal maken ze zes extra seizoenen, Maar dat niet alleen ze komen namelijk ook met maar liefst 14 nieuwe films. Gister was er bekend geworden dat elk jaar twee films te zien moeten zijn, tot 2027. De films lopen gelijk met nieuwe seizoenen. Verder hebben we natuurlijk nog meer nieuwtjes. Waar Daan en Jelle ook woorden aan gaan besteden is dat er nieuws is over Spider, Jackass, The Witcher en nog veel meer. De gezellige discussies tussen jouw favoriete nerds tref je aan in Nerd Culture, aflevering 25.

 • Het is alweer zondag ochtend, wordt lekker wakker met een kopje koffie, chil lekker op je bed of bank en geniet van je favoriete Podcast. Welkom bij de 24e editie van Nerd Culture. Jelle en Koos vullen, zoals elke zondag,  vol enthousiasme hun wekelijkse nerderige uurtje. In deze editie van Nerd Culture hebben ze het over een speciaal onderwerp, iets wat we natuurlijk allemaal herkennen uit onze jeugd.  We hebben een speciale uitzending, we gaan wat oude herinneringen naar boven halen. We gaan het hebben over cartoons dat onze favoriete nerds hadden gezien in de jaren 90. Koos en Jelle vertellen hun honorable mentions en komen zelfs met een top 5.

  Klassieke cartoons

  Vroeger hadden we natuurlijk geen Netflix, Videoland, Amazon Prima of Disney+ je moest het doen met wat kwam op tv. En holy shit wat kwamen er vette dingen uit in onze jeugd. Classic cartoons met zieke Intro's en bizarre outro's. Zelfs 20/30 jaar later kun je nog bepaalde intro's oproepen uit je geheugen zo vet waren ze. Jelle en Koos kunnen natuurlijk niet zonder wat echte klassiekers in hun top 5. Met bekende shows die nu zelfs nog bekend zijn, maar ook shows die voor ons misschien wel de eerste Anime was.

  Anime dat verzonnen is door een Nederlander

  Natuurlijk hebben we zelf ook een echt Nederlandse klassieker. Als we de muziek al horen, de stem of alleen puur de personage al. We hebben het natuurlijk over Alfred Jadocus Kwak. Het was verzonnen door onze eigen Herman van Veen. Echter was het toch een anime, het was namelijk gemaakt in Japan.

  Vertel ons jouw top vijf

  Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw top vijf. Heb je echte cartoons in je hoofd van wat je denkt dat hoort er zeker in. Laat het ons weten in de comments of als je een review doet in de Apple Podcast app.

 • Zondagochtend is geen zondagochtend zonder een nieuwe editie van Nerd Culture bij je ontbijt. En deze week hebben onze vaste hosts Jelle en Koos al het nieuws vanuit de Nerd wereld voor je klaar staan. De mannen gaan het deze week onder andere hebben over What If, de finale van The Bad Batch, Batman, Dune en zelfs The Mummy. Verder gaan ze het ook nog hebben over En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zet je koffie maar klaar, neem een croissantje in de hand en geniet van Nerd Culture.

  What if...

  Koos en Jelle hebben natuurlijk weer wat gekeken deze week. Ze hebben de Kerstaflevering gezien van Ted Lasso, maar natuurlijk hebben ze ook wat anders gezien. Aflevering 2 van What if... De Tweede aflevering is geweest en ze hebben het gezien. What if..  laat zien wat er gebeurt als belangrijke gebeurtenissen in de Marvel-Universum  verschillende uitkomsten hadden. De serie is gebaseerd op de What If reeks van de Marvel comics. Daarin mogen schrijvers helemaal los gaan op alternatieve versies van het Marvel-universum. Ze hadden de eerste aflevering al besproken, maar of de tweede aflevering ook zo goed was vertellen ze je vandaag.

  District 10 komt eraan

  De regisseur achter District 9 Neil Blomkamp heeft besloten om een vervolg te maken op District 9. De film kwam in 2009 uit, in het nieuwe deel moet het net grootschalig worden als toen. De eerste productie had naar verluidt een budget van 30 miljoen dollar. Mocht District 10 overeenkomen met de eerste film, is het geen dure aangelegenheid. N Wat Blomkamp betreft is het gebruik van visuele effecten ook niet per se altijd beter. De kosten van een film worden daardoor steeds hoger en of dat nou per definitie voor betere films zorgt? De vraag is nu hoe Blomkamp het zal gaan veranderen en of het inderdaad zo anders gaat worden als District 9.