Episódios

  • I denne opfølgende episode inviterer vi en helt særlig gæst i studiet: investor og løvinde Anne Stampe. Hun var med i rummet, da vi præsenterede Noutron i Løvens Hule – og hun var den, der for alvor troede på os og Noutron.

    Vi taler med Anne om hendes egen vej ind i Løvens Hule, og hvad der driver hendes passion for startups og iværksætteri. Hun deler, hvorfor det er vigtigt for hende at bidrage med mere end kapital – som netværk, sparring og et fællesskab, der rækker langt ud over et investeringsmøde.

    Vi dykker også ned i Annes tanker om sportsernæring som branche, hvad der fangede hendes interesse ved netop vores case, og hvordan hun oplevede situationen i studiet. Vi spørger, hvad hun ser af muligheder og udfordringer for os nu – og hvor hun mener, vi har vores største styrker og hvad vi stadig skal arbejde på.

    Det er en ærlig samtale om kemi, kompetencer og troen på hinanden – og om det, der sker, når man som virksomhed og investor for alvor begynder at bygge noget sammen.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @annestampeo, @nordic_female_founders, @noutronofficial, @msaelgen.ccc og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • I denne episode deler vi en af de mest intense og lærerige oplevelser, som vi har haft som iværksættere: at stå i Løvens Hule og pitche Noutron.

    Vi fortæller om hele processen – fra de første tanker om, hvorvidt vi overhovedet skulle søge, til hvordan vi forberedte os, og hvad det krævede at blive udvalgt. Vi deler vores tanker om Noutrons udvikling og vores egne kompetencer og erfaringer, men også de steder, hvor vi godt vidste, at vi manglede noget.

    Du får et indblik i, hvordan det foregik: en meget direkte og intens oplevelse, der slet ikke kunne forberedes fuldt ud. Vi taler om nervøsitet, spørgsmål vi ikke havde regnet med, kemien med løverne – og hvordan det føltes, når vores produkt og virksomhed ikke helt blev forstået, som vi havde håbet.

    Vi fortæller også om den investering, som vi fik, og hvordan det føltes lige bagefter. Vi tager dig med ind i efterbehandlingen – et hurtigt forløb, men med mange detaljer og dokumenter, der skulle gennemgås og verificeres.

    Det er en ærlig snak om at turde stille sig frem, tage en chance og lære en masse – både om os selv og om at drive virksomhed.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen.ccc og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

    Instagram:

  • Estão a faltar episódios?

    Clique aqui para atualizar o feed.

  • Laktat er i disse år blevet et varmt emne i sportens verden. Flere og flere atleter og trænere bruger laktatmålinger til at styre og optimere træningen, og alligevel er der stadig mange misforståelser om, hvad laktat egentlig er – og hvad det ikke er. I denne episode dykker vi ned i laktatens fascinerende rejse fra et udskældt affaldsprodukt, der blev beskyldt for at give syre i benene og forårsage ømhed, til en central spiller i kroppens energistofskifte.

    Vi ser nærmere på forskellen mellem laktat og mælkesyre, og hvorfor der faktisk ikke findes mælkesyre i kroppen. Vi gennemgår, hvordan laktat dannes, hvordan det fungerer som både energikilde og buffer, og hvordan det transporteres rundt i kroppen gennem den såkaldte "lactate shuttle".

    Derudover kigger vi på, hvordan man i praksis kan bruge laktatmålinger – hvad de kan sige om din træningsintensitet, hvor dine tærskler ligger (LT1 og LT2), og hvorfor laktat i nogle tilfælde er en bedre prædiktor for performance end VO2 max. Vi kommer også omkring faldgruber: Hvad påvirker egentlig laktatniveauerne, og hvorfor én enkelt måling sjældent fortæller hele historien.

    Vi runder også andre aspekter af laktat og hvordan det fungerer som et signalmolekyle og hvilken rolle det spiller i alt fra muskelmetabolisme til hjernefunktion og måske endda appetitregulering.

    Kort sagt: Laktat er ikke din fjende – det er en af kroppens vigtigste brændstoffer, og måske din bedste ven, når det gælder om at forstå og optimere din præstation.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen.ccc og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Dansk eliteløb har længe haltet efter vores nordiske naboer, men de seneste år har en ny generation af løbere skubbet til grænserne og sat nye rekorder. Hvad har ændret sig, og hvorfor ser vi pludselig denne fremgang? I denne episode af Noutron Performance Podcast taler vi med assisterende landstræner Rasmus Folino om udviklingen, udfordringerne og fremtiden for dansk mellem- og langdistanceløb. Vi dykker ned i, hvad der har været de afgørende faktorer for denne udvikling – fra forbedrede træningsmetoder og stærkere talentmiljøer til et øget fokus på detaljer som restitution og ernæring.

    Hvordan arbejder landstræner teamet med at udvikle løbere, og hvad kræver det at tage springet fra talent til international elite? Overgangen fra junior til senior er en af de største udfordringer, og vi ser på, hvad der skal til for at sikre, at unge løbere ikke falder fra, men tværtimod får de optimale rammer til at præstere.

    Vi ser også mod de helt store løbenationer som Østafrika, USA og de bedste europæiske miljøer – hvad kan vi lære af dem, og hvor langt kan dansk eliteløb egentlig nå? Er det realistisk, at vi kan konkurrere på den største scene? Episoden afrundes med de vigtigste budskaber til løbere, trænere og alle med interesse for dansk eliteløb. Hvor skal vi hen de kommende år, og hvor kan man følge udviklingen?

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @rasmusfolino, @danskatletik og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Bikarbonat har været i rampelyset i sportsverdenen de seneste år, og mange professionelle atleter har åbent erklæret, at det hjælper dem med at forbedre deres præstationer. Men hvad er bikarbonat egentlig og hvordan virker det?

    Bikarbonat er et naturligt molekyle, som kroppen selv producerer for at regulere pH-niveauet. Når du træner hårdt, dannes laktat og hydrogenioner, hvor sidstnævnte får musklerne til at blive sure og dermed hæmme deres evne til at trække sig sammen. Her kommer bikarbonat ind i spillet. Det fungerer som en buffer, der neutraliserer den ophobede syre i musklerne og kroppen, hvilket hjælper med at forsinke træthed og forbedre din udholdenhed.

    Men hvorfor er der så meget hype omkring bikarbonat? Svaret er, at det faktisk virker. Bikarbonat er et af de få kosttilskud, der har videnskabelig dokumentation for at forbedre præstationen med 1-5%, især under træning, der varer mellem 30 sekunder og 5 minutter. Men hvordan og hvornår skal man indtage det for at få bedst effekt?

    Der er dog nogle markante bivirkninger, som du skal være opmærksom på. For store doser kan føre til oppustethed og mavesmerter, men ved at finde den rette dosis og timing kan man måske undgå disse problemer. Det er også vigtigt at huske, at bikarbonat ikke er et mirakelmiddel for alle. Lyt med og bliv klogere på, hvordan du måske kan bruge bikarbonat til at optimere din præstation i konkurrencer.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen.ccc og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • I denne episode får vi besøg af den enestående ultraløber Stine Rex, som har sat flere verdensrekorder og konstant presser grænserne for, hvad menneskekroppen kan udholde. Stine er kendt for sine ekstreme præstationer i 24-timers, 48-timers og 6-dages løb, hvor hun har løbet hundredvis af kilometer i streg – og hun stopper ikke der!

    I dag dykker vi ned i Stines utrolige rejse fra hendes første løb til de utallige rekorder og de ekstreme udfordringer, som hun har overvundet. Hvordan forbereder man sig mentalt og fysisk til at løbe i op til 72 timer eller slå verdensrekorder på løbebånd og landevej? Hvad sker der, når kroppen siger stop, men sindet nægter at give op?

    Vi taler også om, hvordan Stine har håndteret den opmærksomhed og kritik, der følger med at være på toppen af ultraløbsverdenen, herunder kontroversen med den amerikanske ultraløber Camille Herron, som beskyldte Stine for snyd efter hendes rekord på 48 timer.

    Stine deler sine bedste træningsstrategier, hvordan hun optimerer sin kost og restitution, og hvilke mentale teknikker hun bruger til at tackle smerte og udmattelse. Og selvfølgelig dykker vi ned i hendes største præstationer, som har sat dansk og international rekord – inklusive hendes verdensrekord på 913 km i et 6-dages løb.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @stinerex og @msaelgen.ccc

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Plantebaseret kost er et emne, der ofte skaber debat – især når det gælder sportspræstation. Er en kost uden kød og animalske produkter virkelig bedre og kan den give kroppen alt det, den har brug for til at præstere på højeste niveau?

    Meget af hypen stammer fra Netflix-dokumentarer som The Game Changers, men har de ret i at plantebaseret kost er den ultimative diæt for atleter eller mangler der nuancer?

    I denne episode dykker vi ned i, hvad videnskaben siger om plantebaseret kost. Vi ser på fordele, ulemper og de vigtigste næringsstoffer, man skal være opmærksom på, hvis man træner meget og spiser plantebaseret, hvilket inkluderer protein, kulhydrater, fedt, jern, B12 vitamin og kreatin.

    Hvis du er atlet og overvejer en plantebaseret livsstil, får du her en gennemgang af videnskab og praktiske tips til, hvordan du optimerer din kost, så du får nok energi, protein og mikronæringsstoffer til at præstere dit bedste!

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Kampen mod uret – jagten på de afgørende sekunder

    Enkeltstart er en disciplin, hvor rå power, aerodynamik og millimeterpræcision afgør, hvem der står tilbage som den bedste. Det er en kamp mod uret, hvor jagten på marginalerne kan betyde forskellen mellem sejr og skuffelse.

    Dagens gæst har markeret sig som en af Danmarks stærkeste på netop denne scene. Med flere topplaceringer i nationale og internationale løb og en imponerende sejr i det danske Zwift-mesterskab i 2024, ved han, hvad der kræves for at blive blandt de bedste.

    Men hvad skal der egentlig til for at præstere på højeste niveau? Hvordan forbereder man sig til et mesterskab? Og hvad driver en rytter til at blive ved med at optimere og jagte de sidste sekunder?

    Vi dykker ned i forberedelsen, taktikken og alt det, der ligger bag en toppræstation i enkeltstart. Fra træning og ernæring til mental styrke og udstyr.

    Velkommen til – Frederik Muff.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Foråret markerer en vigtig overgangsperiode, hvor træningen skifter fra den tunge, opbyggende vinterperiode til en mere målrettet sæsonforberedelse. I denne episode taler vi om, hvordan du bedst periodiserer din træning, så du får maksimalt udbytte af vinterens arbejde og rammer foråret stærk og klar til konkurrence.

    Vi starter med at se på, hvorfor denne overgang er vigtig, og hvordan du mentalt kan forberede dig på skiftet. Det handler ikke kun om at ændre træningen, men også om at justere dit mindset – man udvikler sig nemlig kun, hvis man er åben for forandringer.

    Vi dykker ned i forskellene i træningen mellem off-season og sæsonstart, hvor vi skifter til mere specifik træning med højere intensitet og flere race-specifikke sessioner, afhængigt af mål. Vi taler om, hvordan du gradvist øger intensiteten uden at overbelaste kroppen, samt hvordan 80/20-princippet kan hjælpe dig med at finde den rette balance. Styrketræning bliver også gennemgået med eksempler på, hvordan denne ændrer sig, når konkurrencerne nærmer sig.

    Det ville ikke være en Noutron podcast uden at nævne ernæring og den afgørende rolle, den spiller for at få mest muligt ud af denne periode, hvor kroppen bliver udsat for højere intensitet i træningen. Det er vigtigt at justere energiindtaget, især kulhydrater, for at understøtte den øgede intensitet. Vi gennemgår, hvordan du undgår energimangel, hvilke symptomer du skal være opmærksom på, og hvordan du tester din race-day ernæring i god tid.

    Til sidst vil vi gennemgå, hvordan du nailer din recovery og udvikler det rigtige mindset til at bygge videre på vinterens grundtræning.

    Lyt med og få styr på, hvilke elementer du skal inkorporere i forårets træning for at blive bedst muligt klædt på til sommerens konkurrencer!

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Kuldeterapi har vundet mere indpas som en mainstream recovery metode, der kan hjælpe dig med at restituere og dermed øge din evne til at træne mere og bedre. Men virker det rent faktisk? Og hvordan påvirker det kroppen?

    Efter hård eller langvarig træning opstår der mikroskopiske muskelskader forårsaget af varme, metabolisk stress og mekanisk belastning. Musklerne fungerer efterfølgende dårligere i timer eller dage, mens de reparerer sig selv. Genopretning er derfor essentiel for atleter, der ønsker at yde deres bedste – og her kommer kuldeterapi ind i billedet.

    Kuldeterapi indebærer eksponering for lave temperaturer, oftest mellem 5-15 grader. Der findes flere metoder, fra kolde bade (Cold Water Immersion) og isposer til helkrops kryoterapi, hvor man udsættes for ekstrem kulde i få minutter. Tanken er, at kulden reducerer smerte i form af muskelømhed samt sænker inflammation og oxidativ stress.

    Men metoden er ikke uden kontroverser. Mens nogle studier viser, at kuldeterapi kan hjælpe med at reducere inflammation og forbedre kapillær funktion, viser andre, at det kan hæmme muskeltilvækst, især efter styrketræning. Derudover kan det påvirke gendannelsen af muskelglykogen og potentielt reducere proteinsyntesen.

    Så hvad betyder det for dig? Skal du hoppe i det kolde vand efter hver træning, eller bør du være mere strategisk? I denne episode dykker vi ned i videnskaben bag kuldeterapi, ser på de reelle effekter og hjælper dig med at finde ud af, om det er en strategi, du bør inkludere i din træning? Lyt med og bliv klogere!

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • I denne episode dykker vi ned i essensen affueling og dens afgørende rolle i udholdenhedssport. Vi starter med det grundlæggende: Hvad er fueling, og hvordan spiller makronæringsstoffer som kulhydrater, fedt og kreatin ind i energidannelsen i kroppen? Vi udforsker, hvordan vores krop lagrer energi som glukose og fedt, og hvordan det aerobe og anaerobe system arbejder sammen for at danne ATP – kroppens primære energi.

    Vi diskuterer, hvorfor korrekt fueling er helt essentielt for performance. Fra de kritiske øjeblikke, hvor glykogenlagrene tømmes, til hvordan kroppen tvinges over på fedtforbrænding og kan ramme “muren.” Vi berører teorien bag glykogenlagre i muskler og lever, hvorfor ketogene diæter og faste ikke fungerer ved intensiv træning, og hvordan ineffektiv fueling kan nedsætte musklernes funktion.

    Fra kulturændringer til praktiske strategier:Vi ser nærmere på, hvordan forståelsen for behovet for energiindtag har ændret sig blandt atleter – fra professionelle cykelryttere som Michael Valgren og Mattias Skjelmose til ny forskning i timing og kvalitet. Hvilken rolle spiller forholdet mellem forskellige sukkertyper som glukose og fruktose for absorption og performance? Vi forklarer også, hvordanslow carbs som isomaltulose og galaktose kan give en stabil energi dannelse og bedre fedtforbrænding ved længerevarende events.

    Forskning og fremtidens muligheder:Med grundlag i Thiens viden og nuværende forskning på Aarhus Universitetshospital, tager vi også et kig på den nyeste forskning inden for fueling, herunder professor Gareth Wallis’ arbejde med sukkerforbrænding og inkorporering i lever og muskler. Vi diskuterer fremtiden for individuel ernæring baseret på kropsstørrelse og intensitet samt potentialet i nye produkter af sukkerarter i kombination med protein, ketoner og laktat for optimal recovery og performance.

    Lyt med og få en dybere forståelse af, hvorfor korrekt fueling er en game changer for din træning og konkurrence, og hvordan du kan implementere de bedste strategier i din egen træning!

    Find os på:

    Hjemmeside:www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Hvordan påvirker sårbarhed, selvværd og selvtillid din performance i sport? Mange tror, at mental styrke kun handler om at være mentalt hård og usårlig, men forskning viser noget andet. Sårbarhed – at turde være åben om usikkerheder og egne begrænsninger – er faktisk er blevet påvist til at kunne styrke ens performance, kreativitet og udvikling. For det kræver styrke at erkende sine begrænsninger og bede om hjælp, for netop dette kan skabe dybere relationer, øge mental robusthed og hjælpe dig til at præstere bedre.

    Forestil dig en træner eller atlet, der deler deres bekymringer og mødes med forståelse. Det styrker ikke kun relationerne, men skaber også et miljø, hvor medfølelse hjælper alle med at acceptere fejl som en naturlig del af læring. Samtidig styrkes din selvtillid – troen på, at du kan lykkes. Denne tro formes af dine tidligere oplevelser og især hvordan du tolker dine oplevelser. Når du lærer at tackle præstationsangst og forventninger, omfavne dine følelser og bruge dem konstruktivt, kan du ikke kun løfte din præstation, men også forbedre din trivsel over længere tid.

    Dette er emner, der ofte bliver overset i sportens verden, hvor fokus er på resultater og som til tider er domineret af en machokultur. Men hvad nu, hvis det at acceptere din sårbarhed og styrke dit selvværd og din selvtillid er det, der kan gøre den største forskel for dig? Vi gennemgår disse emner og inviterer dig til at udforske, hvordan mentale og følelsesmæssige faktorer kan blive din hemmelige styrke – både på banen og i livet.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @carolienmillenaar og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • I denne episode dykker vi ned i, hvordan kreatin – et velkendt kosttilskud i fitnessverdenen – måske kan spille en rolle i udholdenhedssport. Kreatin er et naturligt stof, der produceres i kroppen og fungerer som en vigtig energikilde under korte, intense aktiviteter. Men hvordan fungerer det egentlig i kroppen, og kan det også gavne længerevarende og udholdenheds krævende sportsgrene?

    Vi ser på kreatins rolle i energiproduktionen, herunder dets evne til at genopbygge ATP – kroppens primære energikilde – og gennemgår studier, der både fremhæver potentialet og begrænsningerne ved kreatintilskud til udholdenhedssport. Du får også indsigt i, hvordan kreatin påvirker kropsvægt, restitution og muskelvolumen, samt hvilke doseringsstrategier der er mest effektive.

    Er kreatin en skjult gamechanger for udholdenhedsatleter, eller er det kun relevant for eksplosive sportsgrene som vægtløftning og sprint? Lyt med, når vi diskuterer videnskaben og praktiske erfaringer, der kan hjælpe dig med at afgøre, om kreatin er værd at tilføje til din træning.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • I denne episode har vi besøg af Emil Holm, Danmarks bedste mandlige kortdistance triatlet, der netop har deltaget i OL i Paris. Emil deler, hvordan det er at træne i Stevns med sin far som træner, og hvordan han balancerer triatlonens tre discipliner – svømning, cykling og løb. Vi snakker også om, hvordan han finder den rette balance mellem intensitet og volumen, samt hvordan en typisk uge ser ud for en triatlet på hans niveau.

    Emil fortæller om sine forberedelser op mod OL, og hvilke justeringer han har lavet i sin træning for at kunne præstere optimalt. Vi diskuterer også, hvordan kosten og hans syn på energi har ændret sig i løbet af hans karriere, og hvordan vi i Noutron forsøger at hjælpe Emil med at være på toppen.

    Det mentale er også en stor del af Emils rejse. Hvordan holder han motivationen oppe, når træningen bliver hård? Hvordan håndterer han presset fra internationale konkurrencer?

    Til sidst snakker vi om Emils fremtidsplaner, hans drømme for OL, og hvordan han ser triatlonsporten udvikle sig i Danmark.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @emil.holm3 og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Cirka 45% af vores daglige handlinger styres af vaner – de automatiske handlinger, vi gentager igen og igen uden at tænke over det. Fra den første kop kaffe om morgenen til den måde, vi kommunikerer på, er vaner fundamentet for vores hverdag. Men hvad er det, der gør vaner så stærke, og hvorfor kan de være så svære at bryde? I denne episode dykker vi ned i videnskaben bag vaner, hvordan de dannes, og hvordan du kan bruge dem til din fordel.

    Vaner dannes gennem gentagelse, hvor situationer og handlinger forbindes så stærkt, at de til sidst udføres automatisk. De adskiller sig fra rutiner ved ikke nødvendigvis at have et mål eller en bevidst intention. Vi undersøger tre teorier om vaneopbygning, herunder stimulus-respons-modellen, som viser, hvordan omgivelser og signaler kan udløse en vane. Samtidig ser vi på belønningens rolle og på, hvordan vaner kan blive så dybt indgroede, at de kan overleve, selv når belønningen mister sin værdi.

    Men hvordan bryder man dårlige vaner og opbygger nye? Vi giver dig konkrete strategier, såsom at fokusere på små skridt, også kaldet micro habits, og hvordan konsistens er vigtigere end intensitet. Vi diskuterer også selvregulering og vigtigheden af at have medfølelse med sig selv, når man fejler – for det vil ske. Videnskaben viser, at det kan tage mellem to uger og et år at opbygge en vane, men hemmeligheden ligger i at starte småt og holde fast.

    Uanset om du vil forbedre din kost, søvn, træning eller produktivitet, er denne episode din guide til at tage kontrollen over dine vaner og skabe varige ændringer i dit liv.

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Det mentale aspekt ved vi alle er vigtigt, men hvordan forholder man sig egentlig til det? De fleste har nok et forhold til mentaltræning, der kører på autopilot, uden at man reelt arbejder med det for at blive bedre til at tackle de udfordringer, der dukker op i vores tanker.

    Vi har fornøjelsen af at tale med Mikkel og Håkon fra Mindwise, som begge, med imponerende CV’er, fortæller om, hvordan de arbejder med mentaltræning til dagligt. De træner ikke kun Danmarks bedste Ironman-atlet, Magnus Elbæk Ditlev, men også erhvervslivet og almindelige motionister. For alle kan have gavn af at få mere struktur og flere værktøjer til at håndtere den mentale tilgang.

    Vi gennemgår, hvad sportspsykologi er, og hvad der sker i hovedet, når man skal præstere under pres. De præsenterer ACT-metoden, som stilles op mod gammeldags mentaltræning. Her fokuseres på seks kerneprocesser, der øger psykologisk fleksibilitet, og hvordan disse kan hjælpe os i både træning og konkurrence.

    Til sidst snakker vi om Magnus’ mentale kamp under Ironman Texas 2022, og hvordan han formåede at bruge de værktøjer, Mikkel har lært ham, til at overkomme en vanskelig defekt med et tidstab på over 10 minutter – og alligevel sikre sig en andenplads på podiet.

    Hvis du finder samtalen interessant, kan du læse mere om Mindwise og deres arbejde på www.mindwise.one.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @mindwise.one, @mikkelmortensen92 og @hakonmagnus_.

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • I denne episode tager vi fat på et emne, der ofte fylder meget i sportens verden: vægt. Hvorfor spiller vægt en så stor rolle i performance, og hvordan former vores historie, kultur og sociale medier vores syn på det? Vi dykker ned i det komplekse forhold mellem vægt og præstation og undersøger de fysiologiske og biologiske faktorer, der spiller ind.

    Fra de akutte konsekvenser af restriktive diæter til de langsigtede fysiske og mentale konsekvenser af lav vægt diskuterer vi videnskaben bag energibalance, næringskvalitet og timing. Undervejs fremhæver vi vigtigheden af at forstå individuelle forskelle i stofskifte, køn og anatomi, samt hvordan man kan skabe bæredygtige vaner baseret på viden og selvindsigt.

    Vi ser også på udviklingen i holdninger til vægt i sport og understreger den stigende erkendelse af behovet for at spise nok, acceptere sårbarheden omkring mad og tage sportsernæring til sig på en målrettet måde. Til sidst giver vi konkrete råd til atleter om at opretholde et sundt forhold til vægt, håndtere præstationsmål og tage ansvar for deres egen sundhed.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Hvorfor er det så svært at opretholde en sund vægt? Selvom det kan lyde simpelt at tage en beslutning om det, handler det om meget mere end viljestyrke. Vores biologi og stofskifte arbejder ofte imod os, da kroppen evolutionært er udviklet til at holde på energi. Samtidig påvirker faktorer som stress, søvn og følelser vores spisevaner i høj grad.

    Vi lever også i et samfund, hvor vi konstant udsættes for fristelser – kalorietung og stærkt forarbejdet mad, der er designet til at trigge vores belønningssystem. Travle hverdage gør det endnu sværere at prioritere sund madlavning. Sociale normer og sociale medier spiller også en rolle og kan forstærke usunde mønstre samt føre til stigmatisering og skam, især hvis man ikke har fået indarbejdet sunde vaner tidligt i livet.

    Der findes ingen universel løsning, der passer til alle. Vores behov ændrer sig gennem livet, og det er helt normalt, at vægten svinger. Det vigtigste er at finde en balance, der fungerer for dig, og acceptere, at perfekt kontrol hverken er realistisk eller nødvendigt.

    Lyt med, når vi dykker ned i de biologiske, psykologiske og sociale faktorer, der gør vægtkontrol til en udfordring, og hvordan du kan finde din egen vej til sundhed og trivsel.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Navnet Thomas Bundgaard vækker genklang hos de fleste cykelinteresserede i Danmark. Thomas har i mange år været en fast del af cykelscenen – både som cykelrytter og, gennem det seneste årti, som ejer af brandet Velofit. I denne samtale dykker vi ned i Thomas’ historie og diskuterer, hvordan det er at være iværksætter samtidig med at køre på et højt niveau. Hvordan har cykelscenen egentlig udviklet sig de seneste 10-15 år? Der er sket markante forandringer inden for træning, tests, ernæring og selvfølgelig de mentale aspekter. Vi gennemgår de største "gamechangers" og diskuterer, hvordan de har bidraget til udviklingen i cykelsporten.Alderen er noget, ingen af os kan løbe fra, men hvordan formår Thomas stadig at køre Gravel på højeste internationale niveau samtidig med at han også har en familie og egen virksomhed? Han deler sine guldkorn med os, og vi diskuterer, hvordan almindelige cykelryttere måske kan lære lidt af hans principper.En særlig tak skal også lyde til Thomas og hele holdet bag Velofit for at tage os ind som de første tilbage i 2021.Find os på:Hjemmeside: www.noutron.dkInstagram: @noutronofficial, @thomasbundgaard, @velofit og @thienvluongYoutube: @NoutronPerformanceHusk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.

  • Antallet af mennesker, der bliver påvirket af stress, fortsætter med at stige, på trods af det øgede fokus på problemet. Men hænger de to ting sammen, eller er livet i 2024 ganske enkelt blevet sværere at navigere end tidligere?

    I denne podcast dykker vi ned i, hvad stress egentlig er, og hvordan kroppen reagerer – både i akutte situationer og ved kronisk stress. Stress er dog komplekst, da det både opleves individuelt og er præget af mange forskellige holdninger til, hvad det er, og hvordan det bør håndteres.

    Vi ser nærmere på, hvordan både ydre og indre faktorer kan få kroppen til at gå i en stresset tilstand, og vi giver konkrete råd til, hvordan du kan håndtere begge dele.

    Hvis du ønsker en guide til stresshåndtering, er du velkommen til at skrive til os, da vi gerne sender den gerne ud via vores nyhedsbrev, hvis der er nok interesse.

    Find os på:

    Hjemmeside: www.noutron.dk

    Instagram: @noutronofficial, @msaelgen og @thienvluong

    Youtube: @NoutronPerformance

    Husk at tilmeld dig vores nyhedsbrev for de nyeste vejledninger og gode tilbud.