Episodes
-
In deze aflevering van OnderwijsConnected deelt futurist en psycholoog Bart Götte een urgent verhaal over de toekomst van ons onderwijs. Wat gebeurt er wanneer scholen niet op tijd inspelen op de razendsnelle veranderingen in de wereld om ons heen? Bart daagt ons uit om anders te denken over leren en ontwikkelen en stelt prikkelende vragen over de houdbaarheid van het huidige systeem. Hoe bereiden we leerlingen voor op een toekomst die we zelf nauwelijks kunnen voorspellen? Een must-listen voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs en wil weten wat er nú moet veranderen om straks niet achter te lopen.
Belangrijkste onderwerpen:Hoe scholen kunnen inspelen op toekomstveranderingen
Bart bespreekt hoe onderwijsinstellingen nu al moeten anticiperen op de snelle veranderingen in de samenleving en de arbeidsmarkt. Hij gaat dieper in op wat deze veranderingen betekenen voor de manier waarop we leren en ontwikkelen.
De houdbaarheid van het huidige onderwijssysteem
Is het huidige onderwijssysteem nog wel opgewassen tegen de uitdagingen van de toekomst? Bart deelt zijn visie op waarom het systeem op de schop moet en waar we naar toe moeten werken om relevant te blijven.
De kracht van creativiteit en flexibiliteit
Hoe kunnen scholen creativiteit en flexibiliteit beter inzetten om leerlingen voor te bereiden op een toekomst vol onzekerheid?
-
In deze aflevering van OnderwijsConnected bespreken oprichters Ton Markink en Mathieu Bootsveld hun visie op onderwijsinnovatie. Ze delen hun persoonlijke achtergronden, de missie van OnderwijsConnected, en hun aanpak om onderwijsorganisaties te transformeren door talentmanagement en kwaliteitsverbeteringen. Hun doel is simpel: bijdragen aan beter onderwijs voor alle kinderen.
-
Missing episodes?
-
In de tweede aflevering van deze podcast praat André van der Zee met onderwijspionier Jos Timmermans. Jos is bestuurder bij Stichting Aves. Hij duidt de noodzaak om efficiënter samen te werken in kleine regio's om kwalitatief goed onderwijs te kunnen blijven waarborgen. Ook het lerarentekort en de impact van commerciële bureaus op het werven van leraren komt aan bod in deze aflevering. Verder benadrukt hij dat schoolbesturen proactief moeten nadenken over een hergroepering en denominatie om het onderwijs beter te organiseren en verbinding te creëren in de gemeenschappen.
-
In deze aflevering praten we met Herman Soepenberg, lid College van Bestuur bij Symbio. Herman en zijn collega Peter Breur zijn vernieuwers die jaren geleden al voorsorteerden op de tekorten in het onderwijs. Toen het lerarentekort nog maar net zichtbare contouren begon aan te nemen, nam Symbio, onder aansturing van Herman al een aantal belangrijke stappen. Met een andere bril keek hij naar mogelijke oplossingen voor de uitdagingen in het onderwijs. In deze podcast deelt hij zijn visie op de innovatieve aanpak van Symbio en hoe deze de manier waarop wij onderwijs ervaren, kan veranderen.