Episodes

 • Siitä lähtien, kun aloitin Ostan Asuntoja YouTube-kanavan ja Ostan Asuntoja Podcastin, olen saanut tasaisin väliajoin palautteita lukihäiriöisiltä, kuinka tyytyväisiä he ovat olleet siihen, että asuntosijoittamisesta on voinut saada suomenkielistä sisältöä ja oppia kuuntelemalla.

  Osana tiistaiaudiokokeilua olen suunnitellut, että noin kuukauden välein eli 10 kertaa vuodessa yritän löytää ja lukea ääneen muiden tuottamaa laadukasta asuntosijoittamiseen ja vuokraustoimintaan liittyvää kirjoitettua sisältöä. Lukuosuuden jälkeen tiivistän muutamia omia ajatuksiani lukemastani sisällöstä. Tähänkin voi vaikuttaa antamalla palautetta. Kiitos kaikille tähän asti kokeilusta palautetta antaneille.

  Ensimmäinen blokirjoitus on Rahamedia.fi -sivustolle kirjoittavan Kati ”Taloushaukka” Valjuksen teksti ”Matkani kohti taloudellista vapautta”. Tutustuin Katiin ja hänen ajatteluunsa ja toimintaansa Ostan Asuntoja Podcastin jaksossa #127. Tämän nyt luettavan blogin pohdinta ei ole päällekkäistä podcastjakson sisällön kannalta, vaan tuo senkin kuunnelleelle lisäarvoa.

  Jos podcast jäi aikoinaan kuuntelematta, suosittelen sen kuuntelua.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

  Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

  Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

  OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

  OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

  Asuntosijoittamista, vuokraustoimintaa, yrittämistä, Lappeenrantaa – Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #49

  Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112

  Tiistaiaudion kuuntelumestat:

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

  [audio ]

  Jos olet Audible -käyttäjä, sieltäkin löytyy

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Mansen Maalarit Rasmus ja Veeti Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #161

  Ostan Asuntoja Tiistaivideo on jatkossa Tiistaiaudio ja tarjolla myös Podcastin kuuntelijoille – Blogi #263

  Mikä voisi johtaa asuntosijoittajan konkurssiin? – Tiistaiaudio #176

  Miten varautua hyvien asuntosijoitusdiilien kohdalle osumiseen? – Blogi #265

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

  Lue Lavitaebella -blogista kirjan arvostelu

  Lue Asuntoasiaa.fi Suvi Schwabin arvio kirjasta

 • Nyt on taas erilainen jakso tarjolla, kun vieraaksi saapuvat 18-vuotias Rasmus Kautto ja 17-vuotias Veeti Lepola, jotka yhdessä 17-vuotiaan Amos Kauton ja 18-vuotiaan Jesse Salmen kanssa muodostavat yrityksen nimeltä Mansen Maalarit. Mansen Maalareilla on ikävuosia yhteensä 14 enemmän kuin podcastin isännällä. 2 tuntia 20 minuuttia juteltiin Rasmuksen ja Veetin ja vielä olisi voinut jatkaa.

  Ensimmäisen inspiraation haastattelulle antoi Miika Asuntopehtoori Vuorensola, joka on monet kerrat twiittaillut, puhunut ja kirjoittanut siitä, että kaikkien yrittäjien ei tarvitse heti kilpailla elonmuskien, richardbransonien ja jeffbezosksien kanssa, kun ne kaikki jo pääsi avaruuteen. Otin sitten Mansen Maalarit seurantaan, kun huomasin, että nuoret miehet noudattivat Asuntopehtoorin ajatuksia. Haastattelupalaset loksahtivat kohdalleen, kun Maalareista Rasmus oli yhteydessä ja kysyi asuntosijoittamisesta. Lupasin vastata vähän pidemmällä kaavalla, jos saisin haastatella Maalareita.

  Ajatuksena oli tehdä jakso, jota Rasmus ja Veeti voivat jakaa omille seuraajilleen ja minä Rasmuksen ja Veetin ikäisten mummoille ja vaareille, jotka voivat sitten jakaa omille lasten lapsilleen innostumaan yrittämisestä, itsensä kehittämisestä, lukemisesta ja asuntosijoittamisesta. Joku välikauden kuuntelijakin voi tästä innostua yrittämään, opiskelemaan ja kasvattamaan asuntosijoitustoimintaansa.

  Veeti puhuu "self help" -kirjoista, joiden lukemisen mun mielestä voi aloittaa vanhempanakin ja meidän kaikkien mielestä kannattaa aloittaa nuorena, jos nuori yhä on. Kuten minäkin mieleltäni.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

  Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

  Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

  Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

  Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

  Asuntopehtoorin Blogista: Yrittäjyys on avain asuntosalkun kasvattamiseen

  Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

  Asuntoja Pehtoroiva yrittäjä Miika Vuorensola is back – Ostan Asuntoja Podcast #149

  UUTTA: Asuntopehtoorin arviointipalvelu

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja

  Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Neljän sijoitusasunnon voimalla inspiroiva Sanna Latvala – Ostan Asuntoja Podcast #160

  Ostan Asuntoja Tiistaivideo on jatkossa Tiistaiaudio ja tarjolla myös Podcastin kuuntelijoille – Blogi #263

  Mikä voisi johtaa asuntosijoittajan konkurssiin? – Tiistaiaudio #176

  Miksi kassavirtapositiivisia sijoitusasuntoja on yhä vaikeampi löytää? – Blogi #264

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

  Lue Lavitaebella -blogista kirjan arvostelu

  Lue Asuntoasiaa.fi Suvi Schwabin arvio kirjasta

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Viime viikon ensimmäinen Tiistaiaudio kokosi tiistaivideoita paljon suuremman määrän korvapareja ilman suurta kritiikkiä eli ainakin toistaiseksi kokeilu jatkuu. Joitain palautteita tuli sen suhteen, että videoilla pohdinta ja tahti olivat rauhallisempia ja sitä kautta helpompaa sisäistää. Podcastapeissa on nopeuden säätimiä eli yritän vähän rauhoittaa puhetahtia ja nopeatempoisempaa haluavat voivat säätää lisää vauhtia. Palautetta voi ja saa yhä antaa.

  Tyhjät kuukaudet, vuokralaisvalinnassa epäonnistuminen tai huijarin uhriksi joutuminen, asunnon remonttibudjetin ylittyminen, taloyhtiön huono hallinto ja siitä seuraava taloyhtiöremonttien epäonnistuminen tai evätty rahoitus, tasaisesti etenevä muuttotappiokehitys, hitaasti nousevat korot…

  Nämä on kaikki asuntosijoittajan kannattavuuteen vaikuttavia riskejä, muttei niistä toiminta yllättäen muutu katastrofiksi, jos sijotusasuntoja on useampia sekä kassavirrat ja puskurit on jollain tavalla kunnossa.

  Toki tapauskohtaisesti näistäkin voi homma mennä nurin, jos yhtälö on vedetty ihan viimesen päälle tiukalle luottokortit ja pikavipit maksimoiden, jolloin pienikin vastoinkäyminen voi sen kaataa.

  Yritin miettiä tähän kysymykseen sellaisia tapahtumia, riskejä, jotka eivät olisi yksittäistä asuntosijoittajaa koskevia kotiloituja tapahtumia, vaan aiheuttaisivat koko markkinaan jonkun järistyksen.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

  Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

  Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

  Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

  Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

  UUTTA: Ilmainen verkkokurssi - Asuntosijoittajaksi 10 päivässä

  Tiistaiaudion kuuntelumestat:

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

  [audio ]

  Jos olet Audible -käyttäjä, sieltäkin löytyy

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Neljän sijoitusasunnon voimalla inspiroiva Sanna Latvala – Ostan Asuntoja Podcast #160

  Ostan Asuntoja Tiistaivideo on jatkossa Tiistaiaudio ja tarjolla myös Podcastin kuuntelijoille – Blogi #263

  Miksi vuokrat voisivat kääntyä nousuun? – Tiistaiaudio #175

  Miksi kassavirtapositiivisia sijoitusasuntoja on yhä vaikeampi löytää? – Blogi #264

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

  Lue Lavitaebella -blogista kirjan arvostelu

  Lue Asuntoasiaa.fi Suvi Schwabin arvio kirjasta

 • Meitä yhdistää Sannan kanssa ainakin positiivisuus ja intohimo asuntosijoittamiseen.

  Sannan säästämisen ja asuntosijoittamisen varsinainen startti alkoi koronan seurauksena, kun hän havahtui siihen, että mikään ei ole varmaa eli palkkatulon rinnalle piti saada muita tuloja. Siitä hän lähti hakemaan rahatietoa ja myös jakamaan sitä avoimesti pyrkien omalta osaltaan edistämään avoimempaa rahapuhetta.

  Sanna ei ollut ennen koronaa kovinkaan paljon miettinyt taloutta. Sen verran aikaisemmilta sukupolvilta oli oppia jäänyt, että kaikki laina oli pahaa, jonka ansiosta hän oli tehnyt runsaasti ylimääräisiä lyhennyksiä ensiasuntolainaansa.

  Tämä on taas yksi niistä jaksoista, jonka toivoisin jaettavan eteenpäin mahdollisimman laajasti. Sanna on jo oppinut paljon, mutta nöyrästi ajattelee, että opittavaa riittää ja omaan tekemiseen keskittymällä saa asioita aikaiseksi, joita ei muutamaa vuotta aikaisemmin osannut kuvitella edes mahdolliseksi. Luvassa on hyvin selkokielellä ja jalat maassa inspiroivaa tarinaa siitä, miten Sannan ajattelupalikat menivät uuteen järjestykseen ja asuntosijoittaminen alkoi.

  Sanna Latvala Instagram

  Tony Robbins - Money Master The Game

  Rahamania Yrittämisen, asuntosijoittamisen ja valmentamisen moniottelija Tellu Uotila – Ostan Asuntoja Podcast #2 ja Ostan Asuntoja Podcast #12 – Asuntosijoittava lasten ja aikuisten talouskasvattaja Nina Nordlund osa 1

  Kati Valjus Toimittava Taloushaukka Kati Valjus Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #127

  Niina Huhtala Kasvussa Niina Huhtala Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #65

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

  Lue Lavitaebella -blogista kirjan arvostelu

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

  Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissätai Facebookissa.

  Tutustu ja pistä talteen kattava paketti Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Vuokratulojen verotus vuonna 2021

  Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

  UUTTA: Miten rivitalo toimii sijoitusasuntona

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja

  Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.

  Vuokraovi on suosituin vuokra-asuntojen markkinapaikka, jossa hyvää vuokrakotia etsivät vuokralaiset ja niitä tarjoavat vuokranantajat onnistuvat löytämään toisensa helposti. Vuokraovi.com.

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

  Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

  Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

  Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

  Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Ostan Asuntoja Tiistaivideo on jatkossa Tiistaiaudio ja tarjolla myös Podcastin kuuntelijoille – Blogi #263

  Miksi vuokrat voisivat kääntyä nousuun? – Tiistaiaudio #175

  Olympiatason korkosuojausta Sami Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #157

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

 • Viime sunnuntain Ostan Asuntoja Blogissa kerroin, että tänään käynnistyy toistaiseksi voimassa oleva kokeilu, jossa joka tiistai 174 kertaa putkeen Ostan Asuntoja YouTube -kanavalla ilmestynyt tiistaivideo muuttuu tiistaiaudioksi ja ilmestyy Ostan Asuntoja YouTube-kanavan lisäksi kaikilla podcastalustoilla.

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan kannalta toiminnan kasvattaminen on kaikista haasteellisinta ympäristössä, jossa asuntojen hinnat nousevat aikaisempaa kovemmilla prosenteilla ja samanaikaisesti vuokrien nousuvauhti hidastuu. Jokainen uusi hankinta on yhä vaikeammin laskelmin perusteltavissa, kun hankintahinta nousee mutta vuokratulo ei.

  Sellaiselle asuntosijoittajalle, joka on pitänyt taukoa hankintojen osalta, haasteet ovat rajoittuneet vuokrasopimusten uusimistilanteisiin, joissa tasokorotus ei välttämättä ole onnistunut. Myös sopimusten mukaisia vuokrankorotuksia on jäänyt ja jätetty tekemättä.

  Muutama viikko sitten kirjoitin Ostan Asuntoja Blogin puolella pohdintojani samasta aihepiiristä ja joku kävi kommentoimassa sarkastisesti, että “onnea vuokrankorotustes kanssa”. Asiaa on kuitenkin kysytty ja pohdiskeltu viime viikkoina, kun vuokrattavien asuntojen kanta on monessa opiskelukaupungissa pienentynyt.

  Listasin muutamia ajatuksia siitä, mitkä tekijät yhdessä tai erikseen voisivat saada aikaiseksi tilanteen, että vuokrien kehityskäyrä kääntyisi laskusuunnasta nousevaksi.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntopehtoori tarjoaa asiakkailleen vuokravälitystä, vuokra-asuntojen hallinnointia ja asuntomyyntiä sekä isännöintiä ympäri Suomen. Huolenpitopalvelulla ulkoistat vuokrasuhteen hoidon Asuntopehtoorille, joka takaa vuokrat koko vuokrasuhteen ajan ja hoitaa asuntoon liittyvät käytännön asiat.

  Vuokravälityksen Asuntopehtoori hoitaa edullisesti 12 kuukauden vuokratakuulla.

  Asuntopehtoori Isännöinti tarjoaa nykyaikaista ja tehokasta isännöintiä, jolla pystytään nostamaan taloyhtiöiden arvoa.

  Lisätietoa asuntopehtoori.fi

  Tiistaiaudion kuuntelumestat:

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

  Jos olet Audible -käyttäjä, sieltäkin löytyy

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Vuokranantaja – tee nämä 5 asiaa ennen ensimmäisen vuokrasopimuksen allekirjoittamista – Blogi #262

  Olympiatason korkosuojausta Sami Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #157

  Kyvyttömyys sanoa EI. Asuntosijoittajan makrovirheet osa 5 – YouTube #174

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

  Viime sunnuntaina tuli kesätarjous Marko Kaarton esikoiskirjasta Sijoita Asuntoihin! Aloita, kehity, vaurastu. Hyvien suhteiden kautta onnistuin saamaan tähän linkin, joka on kaikille muillekin saatavissa eli kirjan voi tilata 27 EKP:n fiat-yksikön kesähintaan tästäkin klikkaamalla.

 • Mulla on tallessa lehtileike noin vuodelta 2005, jossa Mika Korhonen kertoo asuntosijoitustoiminnastaan. Jutussa muistaakseni Mika harppoo aurinkoisena päivänä Kallion kadulla kravatti tuulessa liehuen. Jutussa oli myös ote Mikan excelistä, jossa oli kannattavuusseurantataulukko eri asunnoille. Juttu on jäänyt mieleen oman asuntosijoittajaurani alkuvaiheilta innostavana ja silmiä avaavana.

  Tämän viikon nostalgiajaksossa Jenni Witikkala haastattelee Mika Korhosta Radio Ravun ohjelmassaan. Haastattelun ensiesitys oli 3.6.2015.

  Jos joku tuntee Mikan hyvin ja pystyisi houkuttelemaan hänet Ostan Asuntoja Podcastin vieraaksi, olisin todella kiitollinen, sillä hän on aikoinaan ollut yksi minua asuntosijoittajana inspiroinut henkilö nimenomaan tämän lehtijutun kautta. Olisi hienoa kysellä häneltä näkemyksiä eri vuosikymmeniltä.

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

  Jos pohdit korkosuojausta tai mietin rahoituksen saamista osakeyhtiölle asuntosijoittamisen aloittamiseksi, kannattaa kuunnella Sami Pietilän asiantunteva haastattelu edeltävältä kahdelta viikolta.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

  Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

  Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

  OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

  OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

  Asuntosijoittamista, vuokraustoimintaa, yrittämistä, Lappeenrantaa – Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #49

  Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.

  Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Vuokranantaja – tee nämä 5 asiaa ennen ensimmäisen vuokrasopimuksen allekirjoittamista – Blogi #262

  Olympiatason korkosuojausta Sami Pietilä Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #157

  Kyvyttömyys sanoa EI. Asuntosijoittajan makrovirheet osa 5 – YouTube #174

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

 • Asuntosijoittaminen on pitkäjänteistä ja nousujohteista harjoittelua vaativa omaisuuslaji. Viime viikolla aloitettiin ja tänään jutellaan lisää kaikista näistä asioista kokemusta omaavan Sami Pietilän kanssa.

  2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa 30 ja 50 kilometrin kisamatkat hiihtäneellä on paljon mielenkiintoista kerrottavaa kaikille asuntosijoittajille ja laajemminkin tavoitteellisesta toiminnasta kiinnostuneille.

  15 vuotta työkokemusta pankkialalla, josta viimeiset vuodet OP Marketsin palveluksessa tuovat Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelijoille pitkän keskustelun erilaisen asuntosijoittajia kiinnostavien lainamuotojen korkosuojauksista. Meillä riitti juttua yli 2 tuntia.

  Tänään jutellaan ainakin seuraavista asioista:

  Mitä tarkoittaa, että taloyhtiölaina on yrityslaina? Miten laina-ajat muuttuu, kun aloitetaan asuntosijoittaminen uuden osakeyhtiön kautta? Luulitko, että pankki ei tee rahaa millään muulla kuin korkosuojauksilla ja siksi korkoriski kannattaa pitää itsellä pankin kiusaksi? Mita tarkoittavat tasekiinteä, korkoputken forward startti ja koronvaihtosopimus? Onko luoti ja bullet yleisiä Suomessa?

  Lisäksi pohdittiin inflaationäkymiä, niiden tilapäisyyttä ja onko inflaatiokeskustelu näkynyt mitenkään pankissa?

  Sami Pietilä LinkedIn Twitter

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

  Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

  Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

  Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

  Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

  UUTTA: Ilmainen verkkokurssi - Asuntosijoittajaksi 10 päivässä

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Ifin vuokaranantajan vakuutuksen saat helposti verkosta. Laske hinta if.fi/vuokranantaja.

  Vuokraovi on suosituin vuokra-asuntojen markkinapaikka, jossa hyvää vuokrakotia etsivät vuokralaiset ja niitä tarjoavat vuokranantajat onnistuvat löytämään toisensa helposti. Vuokraovi.com.

  Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Miten sijoitusasunto toimii, jos inflaatio kiihtyy? – Blogi #260

  Seniorimpi hhhyvempi vuokranantaja Markus Grahn Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #155

  Asuntosijoitustoimintaani eniten vaikuttaneet KAIKKI kirjat – Blogi #261

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

 • Asuntosijoittaminen on pitkäjänteistä ja nousujohteista harjoittelua vaativa omaisuuslaji. Tänään jutellaan kaikista näistä asioista kokemusta omaavan Sami Pietilän kanssa. 2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa 30 ja 50 kilometrin kisamatkat hiihtäneellä on paljon mielenkiintoista kerrottavaa kaikille asuntosijoittajille ja laajemminkin tavoitteellisesta toiminnasta kiinnostuneille.

  15 vuotta työkokemusta pankkialalla, josta viimeiset vuodet OP Marketsin palveluksessa tuovat Ostan Asuntoja Podcastin kuuntelijoille pitkän keskustelun erilaisen asuntosijoittajia kiinnostavien lainamuotojen korkosuojauksista. Meillä riitti juttua yli 2 tuntia, joista ensimmäinen tunti tässä Osassa 1.

  Sami Pietilä LinkedIn

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille: Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

  Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

  Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

  Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

  Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

  UUTTA: Asuntopehtoorin Blogista: Asuntosijoitusyhtiön tase

  Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

  Asuntoja Pehtoroiva yrittäjä Miika Vuorensola is back – Ostan Asuntoja Podcast #149

  UUTTA: Asuntopehtoorin arviointipalvelu

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Etsitkö löytöjä asuntoflippaukseen? Haetko tuottavia kohteita osta ja pidä salkkuusi? Meitä asuntosijoittajia kiinnostava kauppapaikka on Huutokaupat.com.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Miten sijoitusasunto toimii, jos inflaatio kiihtyy? – Blogi #260

  Seniorimpi hhhyvempi vuokranantaja Markus Grahn Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #155

  Kerro joku käytännön jälleenrahoitusesimerkki – YouTube #171

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

  Tilaa uunituore Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirja

 • Viimeksi Ostan Asuntoja Podcastissa kuultiin rakkaustarinaa Viivi Kotimatka Rintasen käydessä vieraana. Viikko sitten osassa 1 vieraaksi vihdoin palasi Markus Grahn, joka oli Ostan Asuntoja Podcastin ensimmäinen vieras. Meistä kumpikaan ei osannut missään ajatuksissaan nähdä, että tänään oltaisiin mikrofonien äärellä ja päivitettäisiin Markuksen kanssa tilannetta, mitä 3 vuoden aikana on tapahtunut. Liity mukaan.

  Alusta löytyy ohjeet, miten voi osallistua Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan arvontaan, joita Markus arvoo 5 kappaletta. Tänään ihmetellään alkuun, miten töykeästi jotkut päättäjäeliittiin kuuluvat puhuvat yksityisistä vuokranantajista. Sitten käydään SenioriSolu Kodit- ja Apila Asunnot -konsepteja läpi, miten yksityiset vuokranantajat voivat halutessaan niistä hyötyä.

  MG Asunnot

  SenioriSolu Kodit Etusivu, sivu Vuokranantajille

  VuokraNet

  Petri Roininen; Asunto - Elämäsi tärkein sijoitus

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

  Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissätai Facebookissa.

  Tutustu ja pistä talteen kattava paketti Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Vuokratulojen verotus vuonna 2021

  Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Pohdintoja valmistuvan uudiskohdeasunnon vuokrauksesta – Blogi #259

  Rakkautta ja asuntosijoittamista Viivi Kotimatka Rintanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #152

  Kerro joku käytännön jälleenrahoitusesimerkki – YouTube #171

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

 • Viimeksi Ostan Asuntoja Podcastissa kuultiin rakkaustarinaa Viivi Kotimatka Rintasen käydessä vieraana. Tänään äijät pyyhkii roskia silmistä, kun vieraaksi vihdoin palaa Markus Grahn, joka oli Ostan Asuntoja Podcastin ensimmäinen vieras.

  Meistä kumpikaan ei osannut missään ajatuksissaan nähdä, että tänään oltaisiin mikrofonien äärellä ja päivitettäisiin Markuksen kanssa tilannetta, mitä 3 vuoden aikana on tapahtunut. Liity mukaan. Lopusta löytyy myös ohjeet, miten voi osallistua Asuntosijoittamisen lumipalloefekti -kirjan arvontaan, joita Markus arvoo 5 kappaletta.

  MG Asunnot

  SenioriSolu Kodit Etusivu, sivu Vuokranantajille

  VuokraNet

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

  Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

  Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

  OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

  OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

  Asuntosijoittamista, vuokraustoimintaa, yrittämistä, Lappeenrantaa – Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #49

  Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

  Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

  Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

  Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

  Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Pitäisiköhän myydä pari asuntoa salkusta ja kotiuttaa voitot? – Blogi #258

  Rakkautta ja asuntosijoittamista Viivi Kotimatka Rintanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #152

  Kumpi on parempi osta ja pidä asuntosijoittajalle – arvonnousu- vai kassavirtastrategia? #170

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

 • Ostan Asuntoja Podcastissa ei ole kovin usein rakkaustarinoita kuultu, mutta tämän vieraan Osassa 1 sellainenkin kuultiin ja se vain jatkuu.

  Kun haastattelua tehtiin muutama viikko sitten, Instagramissa Kotimatka -nimisellä tilillä oli reilut 10 000 seuraajaa. Osan 1 julkaisuhetkellä niitä oli 12 300 ja nyt viikkoa myöhemmin 12 800. Joku muukin Viivin jutuista inspiroituu. Viikon kuuntelijatilastot ja -palautteet vahvistavat tämän.

  Kotimatka -tilin taustalla on Viivi Rintanen, jonka tarinan ensimmäisessä osassa pohjustetaan sitä, minkä päälle asuntosijoitusmatka kohti 100 sijoitusasunnon tavoitetta on perustettu. Bambu on kasvi, joka kasvattaa juuristoa pitkään ennen kuin maan pinnalla tapahtuu mitään. Kun juuristo on tarpeeksi vahva, on aika puskea vihreää maan pinnalle ja se tapahtuu vauhdilla. Viivi kuvasi omaa matkaansa bambua esimerkkinä käyttäen.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

  Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

  Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

  Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

  Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Asuntosijoitustavoitteeni 2021 – Blogi #257

  Rakkautta ja asuntosijoittamista Viivi Kotimatka Rintanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #152

  Onko osta ja pidä -asuntosijoittajien markkinoilla jo kupla? – YouTube #169

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Ostan Asuntoja Podcastin voi tilata tästä

 • Ostan Asuntoja Podcastissa ei ole kovin usein rakkaustarinoita kuultu mutta tänään sellainen kuullaan.

  Kun haastattelua tehtiin muutama viikko sitten, Intagramissa Kotimatka -nimisellä tilillä oli reilut 10 000 seuraajaa. Nyt niitä on 12 300. Joku muukin Viivin jutuista inspiroituu.

  Kotimatka -tilin taustalla on Viivi Rintanen, jonka tarinan ensimmäisessä osassa pohjustetaan sitä, minkä päälle asuntosijoitusmatka kohti 100 sijoitusasunnon tavoitetta on perustettu. Bambu on kasvi, joka kasvattaa juuristoa pitkään ennen kuin maan pinnalla tapahtuu mitään. kun juuristo on tarpeeksi vahva, on aika puskea vihreää maan pinnalle ja se tapahtuu vauhdilla. Viivi kuvasi omaa matkaansa bambua esimerkkinä käyttäen.

  Pistä Ostan Asuntoja Podcast tilaukseen suosimallasi alustalla.

  Ostan Asuntoja Podcast löytyy myös Audiblen ja YouTuben kautta

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

  Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

  Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

  Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

  Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

  Asuntopehtoorin Blogista: Yrittäjyys on avain asuntosalkun kasvattamiseen

  Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

  UUTTA: Asuntoja Pehtoroiva yrittäjä Miika Vuorensola is back – Ostan Asuntoja Podcast #149

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Kahden viikon häätö siirtyi – osa 4 – YouTube #168

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Vuokranantajana toimimisen 4 rankkaa puolta – Blogi #256

 • Palataan vaihteeksi noin 6 vuotta ajassa taaksepäin Radio Ravun kahteen jaksoon, joissa Jenni Witikkala haastatteli Timo Metsolaa. Jaksot on tässä yhdistetty yhdeksi reilun tunnin mittaiseksi jaksoksi.

  Vaikka Jenni haastatteli Metsolaa 6 vuotta sitten, mukana on taas paljon ajatonta viisautta, jota kannattaa ehdottomasti kuunnella tarkalla korvalla. Yksi näiden vanhojen jaksojen suola on markkinatilannenäkemysten kuunteleminen ja peilaaminen, miten asiat ovat omasta mielestä toteutuneet. Omat ajatukseni koroista ja rakennemuutoksista Suomessa oli tuohon aikaan täysin samat.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

  Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissätai Facebookissa.

  Tutustu ja pistä talteen kattava paketti Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Vuokratulojen verotus vuonna 2021

  Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on johtava vuokranantajan elämää helpottava palvelu.

  Flatco sähköistää vuokraustoiminnan paikkkariippumattomaksi asuntohakemuksesta vuokravalvontaan asti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Kannattaako kylppäriremontti 70-luvun kerrostalossa? – 8 pointtia – YouTube #167

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  5 asiaa, jotka “osta ja pidä” -asuntosijoittaminen on tuonut elämääni – Blogi #255

 • Viime viikolla Osassa 1 käytiin läpi Henrin yrittäjäuraa, opiskelua ja startup-yrittäjyyttä. Jaksossa kävi ilmi, kuinka Fiksuvuokraus.fi sai alkunsa Henri Haaksialan ja Kimmo Lehtilän toimesta.

  Tänään Osassa 2 käydään perusteellisesti läpi jo Osan 1 lopulla aloitettu Fiksuvuokrauksen palvelu. Juttelemme myös asuntomarkkinoista ja koronan mahdollisesti niihin tuomista muutoksista.

  Fiksuvuokraus.fi nettisivu ja blogi, Henri Haaksiala LinkedIn Twitter IG

  Muista tehdä kaikki verovähennykset huolellisesti. Linkit ohjeisiin alla.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

  Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

  Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

  Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

  Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Häätö kahdessa viikossa – osa 3 – YouTube #166

  Häh?!? 120 euroo kuussa lisää veroa yhdestä vuokrakodista? – YouTube #162

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoittajan psykologiaa: Heikki kysyy, Harri vastaa – Blogi #252

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246

 • Syksyllä 2020 oltiin Henri Haaksialan kanssa yhteydessä ja pohjusteltiin tätä haastattelua. Epäonnisten sattumien myötä lopullinen haastattelu tuli lopulta parsittua kokoon parin yrityksen paloista. Alussa äänen laatu on huonompi mutta parinkymmenen minuutin kohdalla paranee.

  Onnellinen puolikas tässä oli se, että sattumoisin sain ensin julkaistua Asuntopehtoorin haastattelun ja heti perään Fiksuvuokraus.fi -haastattelun. Kaksi perättäistä erilaista, ei parempaa tai oikeampaa, vaan erilaista yrittäjätarinaa ja erilaista lähestymistapaa vuokranvälityspalveluiden tarjoamiseen ja yrityksen kasvattamiseen.

  Fiksuvuokraus.fi nettisivu ja blogi, Henri Haaksiala LinkedIn

  On muuten sitten 150. jakso. En olisi ikinä uskonut, mitä kaikkea onkaan matkalla tapahtunut. Kiitos taas kaikille vierailijoille, kuuntelijoille ja sponsoreille.

  Muista tehdä kaikki verovähennykset huolellisesti. Linkit ohjeisiin alla.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

  Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

  Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

  Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

  Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Onko asuntosijoittaja huru-ukosta tullut bitcoineri? – YouTube #165

  Häh?!? 120 euroo kuussa lisää veroa yhdestä vuokrakodista? – YouTube #162

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoittajan psykologiaa: Heikki kysyy, Harri vastaa – Blogi #252

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246

 • Lokakuussa 2019 vieraana oli asuntosijoittaja Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67, jonka kanssa puhuttiin paljon asuntosijoittamisesta ja vähän hänen perustamastaan Asuntopehtoori -yrityksestä. Nyt vieraana on yrittäjä Miika Vuorensola, jonka kanssa puhutaan paljon Asuntopehtoorin kasvutarinasta ja vähän asuntosijoittamisestakin.

  Juttelemme muun muassa seuraavista asioista:

  Miten kypsyi muutos siitä, että asuntosijoittajasta kuoriutui yrittäjä? Mihin suuntaan nyt 14 työntekijää työllistävä Asuntopehtoori on kehittymässä ja miksi? Miksi Miika näkee orastavan yksityisen asuntosijoittajan siirtymäpolun poispäin asunnon omistamisesta omistusasunto-osakeyhtiössä? Miten säilyttää fokus tärkeässä tekemisessä ja silti saada hyötyä Twitterin käytöstä? Mitkä 2 erilaista tapaa yrittää Miika on tunnistanut ja miten toisesta aukeni Asuntopehtoorin kasvu perinteisen vuokravälitystoiminnan kautta? Mitä muutoksia korona on aiheuttanut ja onko joku niistä mahdollisesti pysyvämpi?

  Asuntopehtoori nettisivu ja blogi, Miika Vuorensola Twitter ja LinkedIn

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

  Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissätai Facebookissa.

  Tutustu ja pistä talteen kattava paketti Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Vuokratulojen verotus vuonna 2021

  Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

  Asuntopehtoori on viiden tähden kumppani - asiakaskokemus

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Vuokrasopimuksen purkaminen käynnissä osa 2 – YouTube #164

  Häh?!? 120 euroo kuussa lisää veroa yhdestä vuokrakodista? – YouTube #162

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoittajan psykologiaa: Heikki kysyy, Harri vastaa – Blogi #252

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246

 • Viime viikolla kuultiin uutisia Kemissä sijaitsevan Veitsiluodon paperikoneen alasajosta ja sulkemisesta. Muutama tunti uutisten jälkeen oli aikataulutettuna Ostan Asuntoja Podcastin haastattelu Kemistä kotoisin olevan ja siellä sijoitusasuntoja erilaisilla kokoonpanoilla omistavan Arttu Pasasen kanssa.

  Arttu on yrittäjähenkinen, yrittäjäperheestä, sijoittamisesta kiinnostunut asuntosijoittaja, joka inspiroitui aiheesta Ostan Asuntoja Podcastin vieraiden tarinoita kuunnellessaan. Lisäksi hän opiskelee kolmatta vuotta lääketiedettä. Spontaanius lähteä tekemään ja yrittämään kuultaa läpi Artun jutuista.

  Kemi ei paikkakuntana täytä Kehä III:n sisältä asuntosijoittamisen oppeja antavien kriteerejä millään tavalla. Arttu kertoo omat ajatuksensa, miten hän on mielessään rakentanut etenemispolkunsa, jonka alkupäässä sadan tonnin sijoitusasunnolla aloittaminen ei olisi ollut edes mahdollista.

  Arttu Pasanen LinkedIn, Kotisi Kemissä, Villa Kemi

  Harri Hurun ja Marko Kaarton uusi asuntosijoituskirja "Asuntosijoittamisen lumipalloefekti" julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata. Esilukijat ovat saaneet työnsä valmiiksi ja heidän arvionsa kirjasta löytyvät asuntosijoituskirja.fi -sivustolta.

  "Erinomainen tietopaketti nopeuttamaan asuntosijoittajana vaurastumista! Koko prosessi avattiin perinpohjaisesti ja sitä havainnollistettiin hyvin konkreettisilla luvuilla ja esimerkeillä. Jos tavoittelet enemmän kuin yhtä sijoitusasuntoa, niin näillä opeilla nopeutat prosessia huomattavasti!" Joonatan Voltti, Sijoitusvalmentaja ja Airbnb-kirjailija

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntosalkunrakentaja.fi on asuntosijoittajille tarkoitettu sivusto, jossa voit tankata tietoa asuntosijoittamisella vaurastumisesta sekä artikkeleista että ladattavasta E-kirjasta. Voit myös liittyä sisäpiiriin, jota kautta pääset käsiksi hyviin sijoitusasuntoihin alle markkinahintojen. Tutustu sivustoon Asuntosalkunrakentaja.fi

  Etukäteisvinkit uusista kohteista saa seuraamalla Asuntosalkunrakentajia Twitterissätai Facebookissa.

  Tutustu ja pistä talteen kattava paketti Asuntosalkunrakentaja.fi Blogista: Vuokratulojen verotus vuonna 2021

  Pekka “Asuntosalkunrakentaja” Väänänen osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #24

  Asuntopehtoori on viiden tähden kumppani - asiakaskokemus

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

  Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

  Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

  Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

  Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Häh?!? 120 euroo kuussa lisää veroa yhdestä vuokrakodista? – YouTube #162

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246

 • Syksyllä 2019 vieraana oli Suvi “Think a Million” Schwab Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #70. Silloin ajatusasteella ollut "Think a Million" on toteutunut ja "Bought a Million" vaiheen jälkeen lähestyy jo "Own a Million" -vaihe.

  Suvi kävi uudestaan kylässä kertomassa, mitä ihmettä ovat miljoonakonseptit ja miten hän on niihin päässyt kiinni ilman satoja tuhansia euroja käteistä pääomaa. Ja miten kuulijakin voi päästä, jos sille päälle sattuu. Kyseessä ei ole mikään "täydellä riskillä kurviin" -strategia ja siksi keskustelemme myös korko-, vuokralais- ja taloyhtiöriskeistä sekä visioidaan jo hajautusajatuksiakin.

  Suvin ajatuksista pääsee nykyään oppimaan laajemminkin ja koti näille oppimahdollisuuksille löytyy Asuntoasiaa -sivustolta.

  Suvi Schwab Asuntoasiaa

  Harri Hurun ja Marko Kaarton uusi asuntosijoituskirja "Asuntosijoittamisen lumipalloefekti" julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjoushintaan 18.4.2021 asti. Esilukijat ovat saaneet työnsä valmiiksi ja heidän arvionsa kirjasta löytyvät asuntosijoituskirja.fi -sivustolta.

  "Monipuolinen ja virkistävän havainnollistava kenttäopas asuntosijoittajille. Olen sijoittanut asuntohin pitkään sekä Suomessa että Amerikassa, ja tämä kirja onnistui herättämääm uusia ajatuksia. Kirja antaa varsin realistisia toimintamalleja varallisuuden nopeammaksi kartuttamiseksi ja liiallisten riskien välttämiseksi. On monta tapaa tehdä asioita oikein, ja tässä kirjassa on esitelty niiden parhaimmistoa." - JAAKKO SAVOLAINEN, Amerikan asuntosijoittaja

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Vuokraustoiminta on tärkeä osa asuntosijoittamista. Ajan tai taitojen puuttuessa sen voi ulkoistaa OVV:n ammattilaiselle oli kyseessä sitten yksittäinen vuokra-asunto tai suursijoittajan asuntosalkku.

  Mikäli haluat vain keskittyä nauttimaan sijoitusasuntosi tuotosta, OVV Kokonaispalvelu on sopiva vaihtoehto. Se on kaiken kattava ”avaimet käteen” -konsepti, jossa OVV hoitaa kaiken vuokrasuhteen alusta loppuun myöntäen vuokratakuun koko vuokrasuhteen ajalle. Jos vuokralainen ei maksaisi vuokraansa, paikallinen OVV:n toimisto maksaa sen.

  Mikäli haluat apua hyvän vuokralaisen löytämisessä mutta hoidat vuokrasuhteen hallinnan itse, OVV Vuokravälityspalvelu on oikea vaihtoehto.

  OVV palvelee ja neuvoo koko vuokrasuhteen ajan. OVV.com

  OVV Asuntopalvelut Instagram, Facebook

  Asuntosijoittamista, vuokraustoimintaa, yrittämistä, Lappeenrantaa – Ville Vesterinen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #49

  Pirjo Timonen vuokravälitystä 2:lla vuosituhannella Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #112

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Häh?!? 120 euroo kuussa lisää veroa yhdestä vuokrakodista? – YouTube #162

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246

 • Rahoituksen saaminen ja toistuva onnistuminen on asuntosijoittamisen yksi tärkeistä kulmakivistä. Tällä kertaa saadaan taas erilainen tarina, kun vieraana on pankissa asuntolaina- ja asuntosijoituslainojen parissa työskentelyn kautta asuntosijoittamisesta innostunut tamperelainen Mika Valjakka.

  Mikalla oli monen nuoren tapaan pohdintojen alla, mitä hän isona haluaa tehdä. Työskentely rahan ja sijoittamisen parissa ja sitä kautta pankissa jollain tavalla kiinnosti. Sen perusteella Mika valitsi opiskelupaikkansa ja haki samalla ahkerasti harjoittelupaikkaa ja työmahdollisuutta pankissa. Osassa 1 kuultiin, miten Mikasta tuli ensin vuokranantaja, kun hän päätti laittaa ensiasuntonsa vuokralle. Vuokraustoiminnan aloittamisen jälkeen vahvistui ajatus sijoitusasunnon ostamisesta.

  Osassa 2 jutellaan vähän, miten ja kuinka usein pankkiin voi olla uudestaan yhteydessä, jos ensimmäinen lainahakemus tulee hylkynä takaisin. Mika kertoo, miten hän etsii kohteita Oikotieltä ja Etuovesta. Kiinteä korko ja korkokatto käsitellään ja Mika kertoo, miksi hänellä on 14 vuodeksi kiinteä korko korkokaton avulla.

  Mika Valjakka Facebook

  Harri Hurun ja Marko Kaarton uusi asuntosijoituskirja "Asuntosijoittamisen lumipalloefekti" julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjoushintaan 18.4.2021 asti. Esilukijat ovat saaneet työnsä valmiiksi ja heidän arvionsa kirjasta löytyvät asuntosijoituskirja.fi -sivustolta.

  "Monipuolinen ja virkistävän havainnollistava kenttäopas asuntosijoittajille. Olen sijoittanut asuntohin pitkään sekä Suomessa että Amerikassa, ja tämä kirja onnistui herättämääm uusia ajatuksia. Kirja antaa varsin realistisia toimintamalleja varallisuuden nopeammaksi kartuttamiseksi ja liiallisten riskien välttämiseksi. On monta tapaa tehdä asioita oikein, ja tässä kirjassa on esitelty niiden parhaimmistoa." - JAAKKO SAVOLAINEN, Amerikan asuntosijoittaja

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Sijoitusasunnot.com tarjoaa hyvätuottoisia sijoitusasuntoja alle markkinahintojen ja arvokasta tietoa sekä ajankohtaisia näkemyksiä asuntosijoittamisesta. Käy katsomassa vuodelle 2021 päivittyneet nettisivut, uusimmat kohteet, liittymässä sähköpostilistalle, lataamassa ilmaiset asuntosijoittajan työkalut ja katsastamassa uusimmat artikkelit osoitteesta sijoitusasunnot.com.

  Näin ostat sijoitusasunnon Sijoitusasunnot.com:lta

  Anttoni & Waltteri, Kerkkonen & Hiljanen Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #106

  Tosi laadukas opas: Sijoitusasunnon valokuvaus ja kuvien editointi nykyaikaisella kännykällä

  Pistä muuten Sijoitusasunnot.com YouTube -kanava tilaukseen

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Miten jatkaa osta ja pidä asuntosijoittajana, vaikka tuntisi riskien kasvavan? – YouTube #161

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoittajan ja vuokranantajan 2020 veroilmoitus OmaVerossa – Blogi #249

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246

 • Rahoituksen saaminen ja toistuva onnistuminen on asuntosijoittamisen yksi tärkeistä kulmakivistä. Tällä kertaa saadaan taas erilainen tarina, kun vieraana on pankissa asuntolaina- ja asuntosijoituslainojen parissa työskentelyn kautta asuntosijoittamisesta innostunut tamperelainen Mika Valjakka.

  Mikalla oli monen nuoren tapaan pohdintojen alla, mitä hän isona haluaa tehdä. Työskentely rahan ja sijoittamisen parissa ja sitä kautta pankissa jollain tavalla kiinnosti. Sen perusteella Mika valitsi opiskelupaikkansa ja haki samalla ahkerasti harjoittelupaikkaa ja työmahdollisuutta pankissa.

  Mikasta tuli ensin vuokranantaja, kun hän päätti laittaa ensiasuntonsa vuokralle. Vuokraustoiminnan aloittamisen jälkeen vahvistui ajatus sijoitusasunnon ostamisesta.

  Mika Valjakka Facebook

  Harri Hurun ja Marko Kaarton uusi asuntosijoituskirja "Asuntosijoittamisen lumipalloefekti" julkaistaan kesäkuussa 2021. Sillä on omat nettisivut asuntosijoituskirja.fi, josta kirjan voi ennakkotilata ennakkotarjoushintaan 18.4.2021 asti. Esilukijat ovat saaneet työnsä valmiiksi ja heidän arvionsa kirjasta löytyvät asuntosijoituskirja.fi -sivustolta.

  "Monipuolinen ja virkistävän havainnollistava kenttäopas asuntosijoittajille. Olen sijoittanut asuntohin pitkään sekä Suomessa että Amerikassa, ja tämä kirja onnistui herättämääm uusia ajatuksia. Kirja antaa varsin realistisia toimintamalleja varallisuuden nopeammaksi kartuttamiseksi ja liiallisten riskien välttämiseksi. On monta tapaa tehdä asioita oikein, ja tässä kirjassa on esitelty niiden parhaimmistoa." - JAAKKO SAVOLAINEN, Amerikan asuntosijoittaja

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Asuntopehtoori LKV:n toimintaperiaate on tuottaa lisäarvoa asuntosijoittajille vuokrasuhteen hallinnoinnin ja vuokravälityksen avulla.

  Huolenpitopalvelussa Asuntopehtoori toimii asuntosijoittajan ammattimaisena kumppanina hoitaen kaiken koko vuokrasuhteen ajan. Vuokra maksetaan Asuntopehtoorin takaamana joka kuun 5. päivä.

  Vuokravälityspalvelussa Asuntopehtoori hoitaa kaiken vuokrasopimuksen tekemiseen asti. Lisäarvolupauksen mukaisesti palkkioon sisältyy 12 kuukauden vuokratakuu.

  Mikäli vuokraustoiminnan ydin kuuluu omiin vahvuuksiisi, voit vapauttaa aikaasi ulkoistamalla vuokravalvonnan rutiinit Asuntopehtoorille.

  Asuntopehtoori on kasvanut asiakkaidensa mukana tarjoamaan palveluitaan koko Suomen alueelle. Lisätietoa palveluista ja kilpailukykyisistä hinnoista Asuntopehtoori, p. +358407772808

  Asuntopehtoorin Blogista: Vuokravälityspalkkio

  Välittävä asuntosijoittaja Marco Matrone Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #121

  Miika “Asuntopehtoori” Vuorensola Osa 1 – Ostan Asuntoja Podcast #67

  Asuntosalkenrakentaja ja Asuntopehtoori tiedottivat keskinäisen yhteistyön aloittamisesta

  Kiitos Ostan Asuntoja Podcast -sponsorille:

  Kiinnostaako sinua tarjota huolettomia uusia vuokrakoteja Suomen kasvukeskuksissa?

  Peab on pohjoismainen yhteiskuntarakentaja, joka suunnittelee ja rakentaa tutkitusti* parhaan asiakastyytyväisyyden uusia koteja.

  Asunnot sijaitsevat hyvillä paikoilla, ne suunnitellaan toimiviksi ja rakennetaan kunnolla täyttämään sijoitusasunnon omistajien tärkeimmät kriteerit. Huolettomuutta voi halutessaan lisätä ulkoistamalla vuokrauksen luotettavalle yhteistyökumppanille.

  Ainoastaan avainasiakkaat saavat tiedon asuntosijoittajille suunnatuista erikoistarjouksista. Käy liittymässä helposti osoitteessa peabkoti.fi/avainasiakas.

  Lue Peabin sivuilta: Asuntosijoittaminen uudiskohteisiin

  Video Peabin sivuilta: Asuntosijoittamisen tuotto - Joonas Orava

  * Peab jo kolmatta neljättä kertaa peräkkäin ykkönen

  Flatco on palvelu, jonka avulla hoidat toistuvat vuokranantajan rutiinit joustavasti ja tehokkaasti.

  Kiitos Ostan Asuntoja -sisällön mahdollistavalle sponsorille:

  Onko sinulla ollut pitkään asunto myymättä? Tai onko asuntoa vaikea saada vuokralle kovan kilpailun takia?

  Rentel tarjoaa virtuaalisisustuspalvelua, jonka avulla saat asunnon erottumaan muista kohteista. Rentel sisustaa asuntosi kuvat tyylikkääksi moderneilla huonekaluilla jolloin potentiaalinen ostaja tai vuokralainen pystyy helposti hahmottamaan mittasuhteet ja näkemään asunnon kotinaan.

  Alla esimerkki Rentelin virtuaalisisustamasta 70-luvun kerrostaloyksiöstä. Jos olisit itse etsimässä asuntoa kumpi herättäisi mielenkiintosi?

  Virtuaalisisustus nopeuttaa tutkitusti* myyntiä ja vuokraamista, erottaa kohteen muista asunnoista ja auttaa parhaassa tapauksessa saamaan korkeamman hinnan tai vuokran.

  Käy katsomassa esimerkkejä sisustuksista ja tilaa virtuaalisisustus osoitteesta rentel.fi/virtuaalisisustus

  Tuoretta tai ikivihreää tavaraa Ostan Asuntoja -tuuteista:

  Mitä tapahtuu “osta ja pidä” -asuntosijoittajan turvamarginaalille, kun hinnat nousevat? – YouTube #160

  Ostan Asuntoja YouTube -kanavan voi tilata tästä

  Asuntosijoitustavoitteeni 2020 – tilinpäätös – Blogi #248

  Asuntosijoittajan veroilmoitus ja verojen laskeminen 2021 – Blogi #246