Episodes

 • Op 16 januari 2024 was er na 6 jaar hard werken de officiële opening van het NeherLab Auditorium, het kloppende hart van de Speakers Club. Deze dag was een waar spektakel en in deze aflevering geniet je kort met ons mee.

  Een broeinest van woorden en een tempel van tonaliteit, het overtrof alle verwachtingen. Met hoogtepunten zoals verbluffende Videomapping, ons inspirerende Keynote "het perfecte praatje' door Nancy Rademaker, en een drone die onze ruimte binnen vloog als ware opening, was de middag onvergetelijk. Live podcasts op het podium met mijzelf, Jos Burgers, Joyce de Ruiter, en Hans Janssen. De onthulling van de kracht van stem door Mariska Wessels. Tot slot werd de middag prachtig afgesloten met de muzikale tonen van Nicolaas Duin en de pubquiz door Rico bakker. Een middag die de kunst van het spreken eerde, is nu een deel van onze geschiedenis.

  Maak kennis met het www.neherlab.com

  Deze unieke locatie leent zich dankzij zijn bestemming niet alleen uitstekend voor het faciliteren van (sprekers) evenementen, ook is het auditorium de perfecte omgeving voor het opleiden van sprekers/presentatoren en/of leidinggevenden. Dat zullen we doen vanuit de Speakers Club, waarbij we kennis, ervaring, netwerk en professie met elkaar verbinden door ervaren sprekers en (story) designers in te zetten om sprekers en/of leiders te coachen op presentatiecontent, -design en -delivery.

  Het auditorium zal hierbij worden ingezet om try-outs te kunnen doen een podium. Aan de hand van verschillende trajecten bieden Speakers Club, Present Savvy en haar partners de kans om zichzelf te ontwikkelen op het gebied van presenteren. Zo kan er een podium worden gecreëerd voor nieuwe businessmodellen en andere sectoren.

  Dus in het kort: in het NeherLab Auditorium vind je een inspirerende en luxe ruimte geschikt voor maximaal 100 personen, ideaal voor presentaties, vergaderingen of coaching.

  Het Rijksmonumentale gebouw leent zich perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke plaats voor belangrijke bijeenkomsten. Maar ook voor coaches en sprekers die willen spreken in een bijzondere omgeving.

 • Soms kom je mensen tegen die hun eigen droom werkelijkheid maken. Urschi Koetje is zo iemand.

  Zij werkt als fiscalist maar had de droom om een eigen theatershow te maken, inclusief liedjes en gedichten. Twee jaar heeft ze eraan gewerkt en in oktober 2023 was het eindelijk zover. De kern van haar show vat ze het best samen met een quote uit The Lion King: ‘Verder kijken dan je ogen kunnen zien.’ Wie daarin slaagt, wordt crisisbestendiger, krijgt meer kansen en minder problemen en maakt en passant ook nog eens de wereld wat mooier.

  In dit interview bestuderen we stap voor stap hoe zit dit heeft aangepakt. Hoe zag haar creatieproces eruit? Wat komt er allemaal bij kijken als je een theatershow wilt maken maar nog nooit een minuut op het podium hebt gestaan?

  Ik ken maar weinig mensen die hun dromen omzetten in plannen. Nog minder mensen die die plannen omzetten naar resultaat. Ze verdient dus terecht een plek in deze podcast. Maak je klaar voor een bak aan inspiratie over hoe ook jij jouw droom in vervulling laat gaan.

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Hoe ga je zonder gedoe om met de reactie van de ander? En hoe krijg je grip op grenzen? Leer in deze podcast een vat vol direct bruikbare tips.

  Niemand minder dan Iris Posthouwer, ja die topper van 'Smalltalk Survival', schreef een tweede boek: 'Iets met grenzen stellen'.

  In het begin van het boek beschrijft zo hoe lastig zij het zelf vond om grenzen aan te geven in gesprekken en menselijke interacties. De neiging tot pleasen, conflict vermijdend zijn of behoefte van harmonie hebben allemaal positieve intenties maar helpen je niet altijd.

  Grenzen stellen kan een sociaal mijnenveld zijn. Daarom was het tijd voor een boek (en deze podcast) met praktische tips en onderbouwde technieken om je daardoorheen te loodsen.

  We hebben het over hoe hoe je soepel nee zegt, lastige dingen aankaart, en egosparende tikjes uitdeelt. Ook leer je hoe je ontspannen omgaat met weerwoord, en met je eigen schuldgevoel. Oeh, en mijn persoonlijke favoriet: 'de spinazietoon'.

  Wil je meer weten over Iris en haar boek(en)? Check haar website www.irisposthouwer.nl

  Wil je zelf praten met resultaten? Kijk dan op www.speakersclub.nl . We helpen je graag aan je next level.

  Al 5 jaar lang onderzoekt Glenn Vergoossen het onderscheidende vermogen van de beste sprekers. Tweewekelijks staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Maak een connectie aan met Glenn via LinkedIn en laat een review achter via je favoriete podcastapp.

 • Wauw, we zijn aangekomen bij de laatste aflevering van de podcastspecial Verandering in teams en organisaties. In het afgelopen half jaar hebben verschillende experts hun licht laten schijnen op complexe verander vraagstukken.

  Door het luisteren van deze aflevering zul je antwoorden vinden hoe je om moet gaan met weerstand, hoe je veranderingen initieert, hoe je de onderstroom erkent, waar verander begint, eindigt en hoe je anderen daarin meekrijgt.

  We got one more thing... We go out with a bang!

  Ontmoet Shirine Moerkerken. Shirine interventiekundige. Ze helpt bestuurders, directeuren, managers en medewerkers in organisaties bij het veranderen van de wijze waarop zij antwoorden geven op maatschappelijke vraagstukken.

  Shirine leerde het ambacht van interventiekunde van een aantal leermeesters, die aan de wieg hebben gestaan van dit mooie vak.

  In 2008 richtte zij Strange | Strategy and Change op, een netwerk van interventiekundigen en kunstenaars die het bestaande denken binnen organisaties veranderen op een methodisch verantwoorde en voor betrokkenen respectvolle en veilige manier.

  Shirine schotelt je dan ook geen pasklare antwoorden voor, maar ondersteunt bij het zoeken naar behulpzame interventies. Interventies die werken als het zetten van mooie kraken. Interventies die helpen bij het vinden van oplossingen die recht doen aan de complexiteit van jouw vraagstuk.

  Ik ben weinig mensen tegengekomen die zoveel kennis en passie over dit vak hebben en tegelijkertijd missie gedreven zijn om vooral een maatschappelijke impact te maken.

  Het is een eer om de veranderingsspecial met haar af te sluiten. Check voor meer informatie over Shirine en haar bedrijf haar website: https://www.strange.nl

  Wil je zelf praten met resultaten? Dat kan: check www.despeakersclub.nl om zelf impactvol te spreken.

  Glenn Vergoossen onderzoekt al 5 jaar het onderscheidende vermogen van de beste sprekers, beïnvloeders en gedragsveranderaars. Samen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact.

 • Denk aan organisatieverandering en je denkt aan Arend Ardon. Arend is sociaal psycholoog, bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio, een bureau dat inspirerende trajecten begeleidt op het gebied van leiderschap en vernieuwing. Ook treedt hij op als spreker en is hij als kerndocent aan diverse business schools verbonden.

  Met bekende boeken als 'traag versnellen', 'doorbreek de cirkel' en onlangs verschenen 'wat speelt hier?' is hij de thought leader voor het begeleiden van verandering.

  Stap in een kwetsbaar gesprek waarin we reflecteren op leermomenten, persoonlijke fuck up's en bovenal een hoop inspiratie over hoe jij verandering in jezelf en je omgeving kunt vormgeven.

  Verandering wordt voorspelbaar wanneer we fundamentele principes in acht nemen. Deze leer je in dit interview kennen.

  Wil je meer weten over Arend, zijn keynotes en boeken? Check de website van zijn bedrijf www.changestudio.nl wil je meer weten over zelf praten met resultaten? Check www.speakersclub.nl samen ontwikkelen we next level speakers in Nederland.

  Om de week vind je een nieuwe aflevering bij de Over Spreken Gesproken podcast. Samen met host Glenn Vergoossen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact.

 • Terug van weggeweest: het tweede deel van de verandering special! Hoe begeleid je teams en organisaties door de verandering van de toekomst?

  In deze aflevering niemand minder dan Menno Lanting. Menno is expert op het gebied van de snel veranderende wereld en de impact op innovatie, leiderschap en organisaties.

  Hij schrijft en spreekt over digitale transformatie en welke rol mensen hier (nog) in spelen.

  Met boeken als 'Olietanker of Speedboot', 'Uit het transformatiemoeras', 'De Disruptie Paradox' en '20 vragen en antwoorden over digitale transformatie' weet hij al inmiddels meer dan 250.000 lezers te bekoren.

  In dit gesprek leren we hoe we van de kansen en bedreigingen van AI-technologieën zoals Chat GPT, tot het ontwikkelen van nieuwe, digitale businessmodellen.

  Hij beantwoord vragen als

  - Welke rol speelt data in digitale transformatie?

  - Hoe gaan we om met weerstand?

  - Wat betekent digitale transformatie voor het leiderschap?

  - Wat moeten we in de organisatie opnieuw inrichten?

  Wil je meer weten over Menno en zijn keynotes en boeken? Check zijn website www.mennolanting.nl wil je meer weten over zelf praten met resultaten? Check www.speakersclub.nl samen ontwikkelen we next level speakers in Nederland.

  Om de week vind je een nieuwe aflevering bij de Over Spreken Gesproken podcast. Samen met host Glenn Vergoossen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact.

 • Wat een bijzonder moment om het nieuwe jaar samen te vieren met mijn eigen moeder.

  In 2023 kwam haar debuut roman uit, gebaseerd op ons leven en het leven van mijn zusje Lisa.

  In dit gesprek blikken we terug op het jaar, op het schrijven van het boek en over omgaan met verandering.

  Rosalie en Arjan hun dochtertje Lisa na negen maanden ziekenhuis, voor het eerst mee naar huis mogen nemen, zijn ze dolblij maar ook bezorgd.

  De gevolgen van de extreme vroeggeboorte zijn groot. Lisa is volledig afhankelijk van sondevoeding, maar Rosalie is vastberaden haar dochtertje te leren eten.

  Terwijl Arjan vlucht in zijn werk, moet Rosalie noodgedwongen haar plan bijstellen.

  Ze leert dat het leven niet maakbaar is en krijgt van haar kleine Lisa de mooiste levensles ooit.

  Niet alle kleine meisjes worden groot is een roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het verhaal gaat over veerkracht en verdriet, over hoop en doorzettingsvermogen, maar vooral over het leven.

  Door de verhalende verteltrant is het boek zeer toegankelijk en helder. Het leest hierdoor gemakkelijk. Bovenal raakt het je; als mens en ouder, maar zeker ook als zorgverlener.

  Mona Toet, kinderarts-neonatoloog

  Josje Swinkels schrijft al vanaf jonge leeftijd korte verhalen en later artikelen voor diverse personeelsbladen. Tijdens haar werk voor de patiëntenorganisatie NEE-eten, was ze hoofdredacteur van het gelijknamige blad. Josje is werkzaam in de geboortezorg. Ze heeft naast Lisa drie, inmiddels volwassen kinderen. Niet alle kleine meisjes worden groot is haar debuutroman.

 • Ja, hij is er weer! De kerstspecial! 🎄 Terug van weggeweest. Samen met goede vriend, en fantastisch spreker en geluksonderzoeker Thijs Lindhout, bespreken we het afgelopen jaar en blikken we vooruit op het komende jaar. Wat kun je verwachten van deze aflevering?

  -> Gezelligheid! Een gesprek tussen twee vrienden in de sfeer van kerst.

  -> Een uitnodiging om zelf ook te reflecteren op het afgelopen jaar en vooruit te kijken op het komende jaar.

  -> Twee kwetsbare, romantische love stories ;)

  -> Ontdek wat onze favoriete kersthit is! En wat is die van jou?

  Glühwein erbij en luisteren maar!

  Liever kijken? Deze aflevering staat (incl. kerstversiering!) op YouTube: https://youtu.be/GJaQxgFgPag

 • Eind 2022 sloot Wilfred Genee zich aan bij ShowBird, het bedrijf van zakenman Hassan Tagi. ShowBird is een platform waar je snel en transparant een live act kunt boeken. Wilfred: “Ik heb me altijd enorm verbaasd over de volstrekt intransparante wereld van tussenpersonen en boekingsbureaus. Met ShowBird weet je als spreker en klant precies waar je aan toe bent.”

  In dit gesprek licht Wilfred deze gedachte toe. Daarnaast deelt hij zijn visie over spreken met impact. Hij heeft het onder andere over:

  Jezelf goed voorbereidenBewust zijn van je (uitvergrote) personaHet gebruik maken van meta-communicatie

  In samenwerking met www.speakersclub.nl en Niek van den Adel.

 • Wat een feest op maandag 20 november 2023, bij het allereerste Over Spreken Gesproken podcast event! 🎉

  Dit feestelijke moment luidde de samenwerking met de podcast, SPEAKERS.CLUB en het Neherlab Auditorium in en dat deden we samen met te gekke sprekers en fantastische luisteraars.

  Het was zo bijzonder om met vrienden en dierbaren, die passie voor het sprekersvak delen, samen te zijn. Serieus, de energie was zo aanstekelijk dat ik nu nog steeds met een grote glimlach rondloop!

  Super trots dat het, te midden van de bouwchaos, toch gelukt is dit event door te laten gaan. Een mooi voorproefje van wat het Neherlab in petto heeft in 2024, na de officiële opening in januari. 🚧

  Tijdens het event deelden ik en Nancy Rademaker een keynote over effectief spreken. Maar we hebben ook live een podcast en daar ga je in deze aflevering naar luisteren.

  De volgende gasten kwamen gedurende deze talkshow voorbij:

  ⭐️ Koos Wolcken & Jennet Burghard waren de aller-eerste gasten in de podcast, bijna 5 jaar geleden! Hoe gaat het nu met ze en waarom is 'relational presence' misschien wel belangrijker dan ooit? Check hun hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/3a84ggSnwKKj5m8w4oIxRh?si=4d1626aca74649cd

  ⭐️ Thijs Lindhout over het bouwen van een theatershow en spelen in een uitverkocht Beatrix Theater. Check zijn hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/6eunNjYU4Z4c3NwQRuPtU1?si=d90669f00e594883

  ⭐️ Eva Brouwer⭐️🎤 over het pakken van je podium en het bouwen van een persoonlijk merk. Check haar hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/7u9qNtco81nFv6coCKwsMp?si=063a1786ca174700

  ⭐️ Sander Reijn over hoe presentaties in het bedrijfsleven de potentie hebben om een onvergetelijke indruk achter te laten. Check zijn hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/15lYaLbdpOI76JIYhiePym?si=3eccdeec37b942b9

  ⭐️ Serge van Rooij over de meest gestelde vragen (en antwoorden) over presenteren. Check zijn hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/0m62vjmhqLHBXb6CULkDvN?si=d2b7daac544447e7

  ⭐️ Paulien Vervoorn over geloofwaardig (s)preken met een goede opbouw en structuur. Check haar hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/3IEKYXVINi6zyinKuMcmAy?si=9aa20c8eaf594bae

  ⭐️ Iris Posthouwer over hoe je van ieder ongemakkelijke (netwerk)borrel een top ervaring maakt. Check de hele aflevering hier: https://open.spotify.com/episode/3Bv0Wr3S6e85RwQWV6odIO?si=8f998ee6016b40a5

  Samen met deze gasten hebben we er een geweldige middag van gemaakt. Ik wil iedereen super bedanken voor hun bijdrage. Was je er niet bij? Het heeft er alle schijn van dat we dit event volgend jaar nog een keer dunnetjes over zullen doen. Hopelijk ben je er dan lachend bij.

  Maak een connectie via LinkedIn en laat ons weten wat jou mooiste inzicht was van de aflevering.

  Samen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact.

 • Wil jij moeiteloos kunnen presenteren en zelfverzekerd leren spreken? Wil je ontspannen en authentiek op het podium staan?

  Ontmoet Jonas van der Vlugt. Hij was jarenlang (radio-)dj en richtte samen met Gijs Nillessen 360talk op, een bureau gespecialiseerd in softskill trainingen.

  Samen schreven ze het boek zelfverzekerd spreken. Hierin brengen ze de essentie van spreken in het openbaar terug tot vier essentiële stappen: authenticiteit, je punt, storytelling en strategie. Of je nu één keer per jaar spreekt of dagelijks voor een groep mensen staat, deze methode schept rust in je hoofd, geeft houvast en maakt je meteen een betere en zelfverzekerde spreker.

  In gesprek met Jonas leer je er alles over. Wil je meer weten over 360talk? Check hun website: https://360talk.nl.

 • Door verregaande digitalisering ondergaat onze maatschappij een fundamentele verandering en versnelling. Organisaties en mensen willen flexibeler werken en eerder tot resultaten komen.

  Andere manieren van denken en werken zijn daarvoor noodzakelijk. Agile is hierdoor hard op weg om de meest gebruikte manier van werken te worden en voor de meeste vormen van samenwerking is agile inmiddels al het uitgangspunt. Je kunt agile vergelijken met fitheid: als team, afdeling of organisatie zo fit zijn dat je met alle omstandigheden kunt omgaan.

  Snel, vlug en wendbaar kunnen reageren op alles wat er maar op je pad komt. En laat dat nu net een heel belangrijke vaardigheid zijn in een tijd van digitalisering, disruptie en vliegensvlugge veranderingen.

  Rini is een eindbaas als het om Agile gaat. En daarnaast is het een geanimeerd spreker die al talloze keren op het podium heeft gestaan. Ik zag hier een mooie combinatie: hoe kunnen we de principes van Agile toepassen in ons sprekersvak / of professional waarbij je communicatieve vaardigheden essentieel zijn?

  Welke principes gebruikt Rini zelf als professional? Puttende uit de 'Agile Manifesto' deelt hij praktische tips hoe je zelf ook wendbaar en effectief kunt zijn als spreker, in een veranderende wereld.

  Meer weten of Rini? Check zijn website: https://rinivansolingen.nl. Download hier het gratis document dat besproken werd in de podcast: https://rinivansolingen.nl/wp-content/uploads/2023/06/AG0523_AgileProductDiscovery_HeerschopSolingen.pdf

  De Over Spreken Gesproken podcast heeft om de week een nieuwe aflevering. Samen met host Glenn Vergoossen maken zo'n duizend luisteraars per week korte metten met plankenkoorts en leren ze spreken met meer impact. Voor meer info check: https://www.desprekersregisseur.nl

 • In een wereld die vol verandering is, is het hoog tijd om verandering, wendbaarheid en verander-bereidheid bij de lurven te pakken. Want verandering is een constante en leiderschap is vorm geven aan die verandering, voor jezelf, je team en de organisatie.

  In deze special ben ik dus super blij dat de crème de la crème van veranderkunde, wendbaarheid en transformatie jou gaan inspireren hoe jij jezelf en anderen begeleid door verandering heen.

  De experts:

  🎤 Steven van den Heuvel, stond jaren als veranderkundige met de poten in de klei en bundelde zijn kennis in het boek 'High impact veranderen', over de 7 C's (eigenschappen) van effectieve veranderaars

  🎤 Annemarie Mars, verander-expert die heel blij wordt wanneer het écht ingewikkeld is. Auteur van o.a. 'De functie van frictie', over de dark-side van veranderen

  🎤 Rini Solingen, van, expert over Agile en wendbaarheid en al jaren veelgevraagd spreker. Hoe kunnen we deze principes gebruiken in betere communicatie op - en naast - het podium

  🎤 Menno Lanting, innovator en expert op digitale transformaties, eveneens gerenomeerd spreker. Wat betekent dit digitale tijdperk voor leiderschap, omgaan met weerstand en het effectief inrichten van organisaties?

  🎤 Shirine Moerkerken interventiekundige en eigenaar van Strange. Over conflict-eren en het vergoten van functioneel omgaan met conflict en verschillen.

  🎤 Arend Ardon sociaal psycholoog, bedrijfskundige en ervaren docent over traag versnellen, de onderstroom laten spreken en beweging creëren.

  In deze aflevering Annemarie Mars! Annemarie is een bevlogen veranderexpert die al bijna 30 jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Ze helpt bestuurders, directeuren en managers om ruimte, richting en sturing te geven aan veranderingen die echt verschil maken.

  In dit gesprek hebben we het over de "Dark Side" van verandering. Wat te doen wanneer het gaat schuren?

  Verandering ontstaat in het gesprek dat we erover voeren. In die interactie raken we elkaar, zoeken we elkaar en botsen we met elkaar. Die wrijving en schuring heeft een belangrijke functie. Hij helpt om samen de best mogelijke richting te kunnen vinden én om hem met ons gedrag tot leven te wekken.

  Zonder frictie geen verandering. Toch komt bij veranderingen ook gedoe en negativiteit los die beweging in de weg zit. Of er komt juist te weinig frictie los, waardoor de beweging stilvalt. Als we verandering willen laten slagen, is er alles aan gelegen dat we de frictie opzoeken die helpt en wegblijven bij de frictie die hindert.

  Wil je meer weten over Annemarie? Check haar website: https://www.forachange.nl

 • Tijd voor een nieuwe special bij de Over Spreken Gesproken podcast speciaal over verandering, wendbaarheid en verander bereidheid in teams en organisaties.

  Of je nu manager, spreker, trainer, coach of een ander beroep hebt, we hebben allemaal te leren hoe om te gaan met verandering. Maar zeker in een professionele rol is het begeleiden van verandering tegenwoordig een hoofdtaak geworden.

  In de eerste aflevering van deze (maar liefst 6-delige) special interview ik verandercoach Steven van den Heuvel. Hij is oprichten van Inloop, een beweging van zelfstandige consultants en interim managers.

  Aan de hand van de 7C's - Contextbewustzijn, Contractvaardigheid, Commitment, Compassie, Conflictvaardigheid, Creatievaardigheid en Coalitievaardigheid - laat hij zien welke eigenschappen nodig zijn om een betere veranderprofessional te worden.

  Wil je meer weten over Stevan en zijn bedrijf? Check: https://www.unloop.nl.

  Wil je zelf praten met resultant? Check: https://www.desprekersregisseur.nl en meldt je aan voor de online sprekers academy, een gratis online training met de 9 beste lessen van de eerste twee jaar van de podcast.

  Samen met host Glenn Vergoossen maken de luisteraars korte metten met plankenkoorts en leren zij spreken met meer impact. Om de week staat er een nieuwe aflevering voor je klaar.

 • Tom Jessen is een bekende, veelgevraagde dagvoorzitter. Het grote publiek kent hem als presentator van BNR Nieuwsradio en RTL Z. Jaarlijks begeleidt Tom tientallen zakelijke congressen en seminars in binnen- en buitenland.

  In de rol van dagvoorzitter onderscheidt Tom zich door scherpte, kennis, snelheid én humor. Opdrachtgevers omschrijven hem als een dynamische dagvoorzitter die bezoekers tot de laatste seconde boeit. Met zijn charisma en enthousiasme tilt hij elk congres naar een hoger niveau.

 • Sander wie? Sander Reijn! Die gast van Powerpoint.

  Sander studeerde communicatie en management, had 7 jaar lang een eigen radioprogramma en rolde via een eigen internetbureau voor webteksten de wereld van Powerpoint in.

  Als eigenaar naar de PPT Academy, onderdeel van PPT Solutions, is hij de presentatie architect die ervoor zorgt dat je PowerPoint gebruikt waar het voor is bedoelt: om je boodschap met nog meer impact over te brengen.

  Stop dus met de dia-diarree en focus op waar het echt over gaat: jou en je verhaal. Deze aflevering gaat dan ook veel verder dan louter tips voor je slides. We hebben het over de essentie van presenteren, over hoe je je goed kunt voorbereiden en hoe PowerPoint je daarbij kunt helpen.

  Wil je hier meer over weten? Check de website van Sander: https://pptacademy.nl .

  Wil je zelf praten met resultaten? Kom dan naar het event van de Over Spreken Gesproken podcast in november! Check voor meer info: https://www.speakersclub.nl/events/event-over-spreken-gesprokenosg_20_nov/

  Om de week op maandag staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Samen met host Glenn Vergoossen maken luisteraars korte metten met plankenkoorts zodat ze spreken met meer impact.

 • Misschien wel een van de meeste gekregen vragen bij de voorbereiding van een presentatie: wat trek ik aan?

  Wees gerust: Merel van 't Wout in in da house. Merel van't Wout helpt je je kleur- en kledingkeuze te optimaliseren op een manier die bij jou past en kansen biedt.

  Merel van ’t Wout is stylingcoach, auteur en opleider. Inmiddels heeft zij 25 jaar ervaring met het geven van kleuradvies, styling- en kledingadvies aan particulieren, bedrijven en het verzorgen van opleidingen voor scholen. Elke stylist heeft één of meerdere boeken van Merel in de kast staan: ‘Kleding Genoeg Vrouwen’ is een bestseller. Het vervolg hierop: ‘Mooi met Kleding’ is afgelopen jaar uitgekomen.

  Merel weet als geen ander jou te laten stralen. Ze leert je welke kleuren en pasvormen jou het mooiste staan en hoe je elke dag en moeiteloos leuke sets combineert. Uiteraard in overeenstemming met je persoonlijkheid, wensen en product of dienst.

  Welke (eerste) indruk wil jij achterlaten?

 • In de tweede zomerspecial van 2023 een reeks aan fragmenten uit eerdere afleveringen die allemaal gaan over hoe om te gaan met weerstand. Dat kan zijn interne weerstand (denk aan zenuwen of niet helpende gedachten in je hoofd) of externe weerstand (ongewenste emoties uit de personen en groepen die je toespreekt).

  Ik beloof je één ding: je perceptie op weerstand zal radicaal veranderen na het luisteren van deze aflevering. In plaats van je te verzetten of weg te gaan van de weerstand is het misschien wel een fundamenteel proces dat bij verandering komt kijken. Door weerstand naar leerstand te kanaliseren verhoog je niet alleen de betrokkenheid van je volgers, het draagt bij aan de onderlinge verbinding, veiligheid en resultaat dat samen kunt bereiken.

  Je kunt genieten van de volgende sprekers:

  Jan van Setten (aflevering 12 - hoe krijg ik ze zover)Peggy Overmeer (aflevering 20 - Speech of Cake)Jitske Kramer (aflevering 17 - Kampvuur gesprekken & Deep Democracy)Bart van den Belt (aflevering 26 - Mindset en fluitend veranderen)Judith de Bruin (aflevering 24 - Hooggeëerd publiek)Eva Brouwer (aflevering 43 - Pak je podium)Bas Mouton (aflevering 26 - Magie in al je communicatie)Margreet Jacobs (aflevering 102 - Stage heroes)Saakje Bakker (aflevering 58 - kwetsbaarheid en spreekmoed)Podiumavonturen met Thijs Lindhout, Arjen Banach & Sydney Brouwer (aflevering 108)

  Wil je zelf praten met resultaten? Meld je aan voor de Over Spreken Gesproken Academy via https://www.desprekersregisseur.nl/online-sprekers-academy.

  Kom je ook langs tijdens het allereerste Over Spreken Gesproken podcast event op 20 november 2023? Check https://www.speakersclub.nl voor meer informatie!

 • Tijdens deze eerste zomerspecial van 2023 wordt je getrakteerd op een reeks fragmenten uit de meest geluisterde afleveringen van 4 jaar Over Spreken Gesproken podcast.

  De fragmenten zijn ingedeeld op drie niveau:

  Beter presenteren en sprekenBetere gesprekken en interactieBeter leven en meer verbinding met jezelf en je relaties

  Bij pilaar 1 kun je genieten van de beste sprekers van Nederland, Remco Claasen (check hier aflevering 4) en Jos Burgers (check hier aflevering 25)

  Bij pilaar 2 leren we van Elke Wiss, auteur van meest verkochte communicatieboek van de afgelopen jaren 'Socrates op Sneakers' (check hier aflevering 35) en Bert van Dijk, expert interactiekunde en de Roos van Leary (check hier aflevering 79)

  Bij pilaar 3 de meeste geluisterde aflevering ooit met Jan Geurtz over verslaafd aan liefde (check hier aflevering 32). En naar Mieke Bouma over storytelling en hoe we op die manier betekenis geven aan ons leven (check hier aflevering 72).

  Ik wil al deze fantastische gasten bedanken voor hun mooie inzichten. Het was een feestje om de afleveringen zelf terug te luisteren en deel nu een waardevol fragment uit die aflevering.

  Wil je zelf praten met resultaten? Check de website van de Speakersclub waar professionele sprekers (in spé) hun next level behalen. Op 20 november staat er, in samenwerking met de Speakersclub, het eerste Over Spreken Gesproken podcast event gepland. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

  Samen met host Glenn Vergoossen maken we korte metten met plankenkoorts zodat we spreken met meer impact.

 • In deze aflevering zijn we live te horen vanaf het Talk Like a Pro-gramme van de Speakersclub. Dit is voor iedereen die zijn carrière als spreker wilt professionaliseren en ieder podium in Nederland – en daarbuiten – wilt bestormen.

  Onder intensieve begeleiding van ervaren professioneel sprekers en experts uit het vakgebied, werkten de deelnemers de afgelopen periode aan drie factoren – content, design & delivery. Tijdens dit event deelden ze hun eerste try-out van hun eerste keynote.

  Samen met co-host en oprichter van de Speakersclub Niek van den Adel kropen we achter de microfoon om alles wat los en vast zit te bevragen. We horen de sprekers die op het podium stonden voorbij komen. Dit waren:

  🎤 Pauline de Wilde – Het lef om jezelf te laten zien

  🎤 Chantal Saes – Ja, zo wil ik ook wel oud worden!

  🎤 Jeroen Krouwels – Leren in de 21e eeuw

  🎤 Pieter Blonk – Het geheime wapen van mentale gezondheid

  🎤 Pierre Semudenge – Het regent, maar ik word niet nat

  Maar we horen ook mensen die achter de schermen actief zijn: van coach Nancy Rademakers tot de PA van Joyce de Ruiter tot de man achter de techniek.

  Een pressure cooker vol tips en inzichten over wat zij leerden van hun reis bij de Speakersclub, maar ook wat jij daar aan hebt.

  Daarnaast delen we in deze aflevering een primeur: Speakersclub en de Over Spreken Gesproken podcast gaan samenwerken. Op 21 november organiseren we het eerste OSG-event, speciaal voor de luisteraars van de podcast.

  Naast een live-opname is het een mooie kans om host Glenn Vergoossen en sprekers uit de podcast te ontmoeten, te netwerken en van elkaar te leren. Meer informatie volgt snel!