Episodes
-
Kompetent, positiv och tydlig är de tre kvaliteter vi uppskattar allra mest hos våra chefer. Detta enligt Employee Engagement 2022.
Men vad betyder det egentligen att som chef vara tydlig? I vilka situationer är det viktigt att vara det?Finns det några knep för att arbeta med feedback på ett bra sätt?
Men det finns också några saker vi önskar att chefen var lite bättre på.
Och den listan toppas av feedback, coachning och tydlighet.Samtalsexperten Serena Mon de Vienne hjälper oss att navigera i ledarskapsdjungeln.
Programledare är Kristofer Sandberg. -
Går det att jobba med medarbetarengagemang redan på rektyeringsstadiet? Kan man se om en kandidaten är en person som kommer att göra det där lilla extra, det där som ibland är så svårt att sätta ord på
Om det går, hur gör man?
Översälj inte tjänsten, var ärlig med vad jobbet handlar om.Ha självinsikt om er som företag.Se utanför din egen horisont – var finns era nästa talanger?Använd psykometriska tester.Använd verktyg i sourcingprocessen.
Filip Strömbäck är en av grundarna bakom matchningstjänsten Exparang. Här är hans fem tips för att få med sig engagemanget i en rekryteringsfas:Programledare: Kristofer Sandberg på &frankly
-
Missing episodes?
-
Vad ska vi ha kontoret till och hur kan det stötta medarbetarengagemanget?
Det senaste årets mer eller mindre frivilliga förflyttning av arbetsplatsen, från kontoret till hemmet, har på många håll satt fart på diskussionerna om kontorets uppgift.
Data från &frankly visar samtidigt att 6 av 10 medarbetare känt sig effektiva när de jobbat hemifrån. Omkring hälften tycker att de är produktiva och fokuserade. Men siffrorna avslöjar också att många känt sig ensamma och oinspirerade.
Ladda ner vår rapport, Employee Engagement 2021Vad betyder det här för en eventuell återkomst till kontoret? Vad behöver vi tänka på för att skapa en engagerande fysisk plats? Och handlar arbetsplatsen bara en den fysiska miljön?
Gäst i det här avsnittet är Kati Barklund, arbetsplatsstrateg på Tenant & Partner.
Programledare är som vanligt Kristofer Sandberg. -
Vad betyder egentligen självledarskap? Vad förväntas av HR och av cheferna inom organisationen när man pratar om självledarskap? Vad innebär det att som medarbetare leda sig själv? Vad är vinsterna och vilka är fördelarna? Vad är fallgroparna och vad måste finnas på plats i organisationen för att det här ska fungera?
I det här avsnittet gästas vi av Gisela Bäcklander, arbetslivs- och organisationsforskare, doktor i industriell ekonomi och organisation på Kungliga Tekniska Högskolan.
-
Feedback och bekräftelse är viktiga pusselbitar för att skapa engagemang på arbetsplatsen. Inte minst för dig som chef, då du med dessa verktyg kan uppmuntra de beteenden som tar hela organisationen framåt.
Men vad måste man tänka på för att göra det här bra? Och varför är det viktigare än någonsin att förstå det här, när organisationen jobbar på distans?
Gäst i programmet är Agnes Mellstrand, legitimerad psykolog och arbetar med kognitiv beteendeterapi både med individer och organisationer. -
Förändring är inte ett tillstånd som omfamnas av alla. Tvärtom så skapar omorganisationer, nya strategier och nya förutsättningar många gånger osäkerhet och oro. Och när man blir osäker så blir man passiv och rädd för att göra fel – och då får förändringen en trög start.
I det här avsnittet berättar Charlotta Rydholm, expert på förändringsarbete, hur metoden Andetaget fungerar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för förändring.