Bölümler
-
İlk bölümde Suriyeli gazeteci Sarkis Kassargian ile Lübnan odağında Orta Doğu'daki son durumu ve Türkiye - Şam arasındaki mesaj trafiğini konuşuyoruz. İkinci bölümde Norayr Daduryan ile iki hafta boyunca işleyeceğimiz bir konuya başlıyoruz: Doğu Ermenicesi-Batı Ermenicesi ayrımı nasıl başladı, nasıl gelişti? Son bölümde ise Hrant Dink Vakfı'nın KarDes uygulamasındaki son yeniliği ele alıyoruz; Bağlarbaşı. Vakıftan Mayıs Oğuz ve Lorin Kurtlukaya, Ermeniler açısından da tarihi öneme sahip bu semtin kültür ve hafıza haritasını çıkarmak için yürütülen çalışmayı aktarıyorlar.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşurken, ikinci bölümde Norayr Daduryan ile Ermeni halk ozanları serimiz devam ediyor ve Vanlı Nahabed Kuçag'ın şiirlerini bu hafta da konuşuyoruz. Son bölümde Parrhesia Kolektifi ile ayda bir kez yaptığımız yayınlara yaz arasının ardından tekrar dönüyoruz. Bu hafta Talin Suciyan ile Harutyun Kürkçüyan'ı anıyor ve Hrant Dink Ödülü'nün sahiplerinden Rugiatu Neneh Turay'ın hikayesinden hareketle Afrika'daki kadın mücadelesine değiniyoruz.
-
Eksik bölüm mü var?
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan le Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşurken, ikinci bölümde Norayr Daduryan ile Orta Çağ Ermeni halk ozanları arasındaki gezintimizi sürdürüyoruz ve bu hafta Van doğumlu Nahabed Kuçag'ın şiirleri üzerinde duruyoruz. Son bölümde ise sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan ile geçen hafta kaybettiğimiz Tomris Giritlioğlu'nu, Varlık Vergisi'ni konu edinen unutulmaz filmi Salkım Hanım'ın Taneleri"ni konuşuyoruz.
-
İlk bölümde konuğumuz yazar ve eski diplomat Aydın Selcen ile İsrail'in Hizbullah üyelerine yönelik siber saldırısıyla yeni bir aşamasına daha girilen Ortadoğu'daki ateş çemberini konuşuyoruz. İkinci bölümde Norayr Daduryan ile Ermeni halk ozanlarını konuşmaya devam ediyor ve bu hafta 16. yüzyıldan bir ozan üzerine konuşuyoruz; mekânımız Gümüşhane. Son bölümde ise 12 Eylül darbesi ve hukuk ihlalleri ile ilgili belgeleme çalışmalarının sürdüren Bellek Müzesi'nin yeni yayınladığı işkence raporunu, müzenin Hukuk Çalışmaları Direktörü avukat Hülya Deveci anlatıyor.
-
Radyo Agos'un ilk bölümünde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşuyor, ikinci bölümde Norayr Daduryan ile Ermeni halk ozanları arasında yaptığımız gezintiyi sürdürüyoruz; bu kez 17. yüzyıl'a, Erzurum'a uzanıyoruz. Son bölümdeyse Ermeni toplumunun tanınan şarkıcılarından Sibil'le, Hrant Dink Çocuk Korosu ile birlikte kaydettikleri 'Pari Luys' şarkısını konuşuyor ve 15 Eylül'deki doğum günü öncesinde Hrant Dink'e bir selam gönderiyoruz.
-
İlk bölümde Norayr Daduryan ile bu kez Ortaçağ sonrası Ermeni halk edebiyatında bir gezinti yapıyoruz. İkinci bölümde, Elçin Macar ve Samim Akgönül ile hem Tarih Vakfı Yurt Yayınları'ndan çıkan Çemberin Dışındakiler: Azınlıklar kitabını konuşuyoruz, hem de 69. yıldönümünde 6-7 Eylül pogromunu ele alıyoruz. Son bölümde ise Ortaköy Tarkmanças Okulu Müdürü Diruhi Berin ve Akademik Proje Danışmanı Lara Özer, eğitim dünyasının bir araya geldiği 'Öğretmenden Öğretmene İyi Örneklerin Paylaşımı' konferansını anlatıyorlar.
-
İlk bölümde, sanatçı Anet Sandra Açıkgöz ile katılımcıları arasında yer aldığı ve Çemberlitaş Barın Han'da devam eden "Yıkıntılar Arasında" sergisini ve projesini konuşuyoruz. Zabel Yesayan'ın kitabının isminden ilham alan sergi, İstanbul’un Balat, Fener, Ayvansaray, Hasköy, Tarlabaşı, Dolapdere, Kurtuluş ve Samatya gibi semt ve mahallelerindeki yıkıntı mekânlara odaklanıyor. İkinci bölümde, Norayr Daduryan ile Ortaçağ Ermeni edebiyatı ve kadın ozanlar temalı serimize devam ediyoruz. Bu bölümde, yine ilginç bir hayat hikayesi anlatıyor. Son bölümde, Lora Baytar Çapar ile Vakıfköy'e uzanıyoruz. Çapar, Vakıfköy Kadın Kooperatifi'nin çalışmalarını ve bölgede depremden bir buçuk yıl sonra oluşan durumu aktarıyor.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini; bu yıl da Sümela Manastırı'ndaki ayin için çıkarılmak istenen engelleri değerlendiriyoruz. İkinci bölümde Norayr Daduryan ile Ortaçağ Ermeni edebiyatında kadın ozanlar temamıza devam ediyor, pek bilinmeyen bir şiiri ele alıyoruz. Son bölümdeyse mimar Gül Köksal ile Kadıköy Rexx Sineması için alınan yıkım kararını ve modern mimari mirasımıza nasıl sahip çıkamadığımızı konuşuyoruz.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini, TBMM'deki Can Atalay oturumunu, Ahmet Şık'a saldırıyı konuşurken, ayrıca Dr. Vahe Aliksanyan'ı ve Tarık Ziya Ekinci'yi anıyoruz. İkinci bölümde Norayr Daduryan, Pazar günü kutlanan Meryem Ana Yortusu'nun tarihsel önemini anlatırken, Ortaçağ Ermeni dünyasından, hayatını Meryem Ana'ya adamış rahibe bir ozanı tanıtıyor. Son bölümde ise Hrant Dink'in de avukatlığını yapmış hak savunucusu Fethiye Çetin ile 12 Eylül dönemi tutukluluk anılarını anlattığı Zulamdaki Şiir kitabını konuşuyoruz.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşuyoruz. İkinci bölümde Norayr Daduryan eski Ermeni takviminde yeni yıla yani Navasart'a denk gelen bu haftanın önemini, o zamanın yeni yıl kutlamalarını anlatıyor. Son bölümde ise belgesel yönetmeni Lusin Aurora, bu hafta Agos'ta da yayınlanan yazısında bahsettiği Ermenistan'daki 61 yıllık Bilim ve Teknik Kütüphanesi'ni ve onu ayakta tutmuş dört kadının hikâyesini paylaşıyor.
-
İlk ve ikinci bölümde Türkiye'nin, Ermeni toplumunun ve dünyanın gündemini değerlendirirken, Türkiye - Ermenistan sınırında buluşma, Instagram'a erişim engeli, Genco Erkal'ın hayatı ve sanatı, Hamas lideri Haniye'ye suikast, Beyaz Adam Kitabevi'ne, Agos'a ve Hrant Dink Vakfı'na emek verenlerden Daniel Kuzuluk'a veda konularını işliyoruz. Son bölümde ise yazar Sepin Sinanlıoğlu ile Boyacıköy Kilisesi'nin tarihi orgunun tamir edilmesine ilham veren Hoyrat romanının konuşuyoruz.
-
İlk bölümde Agos Ermenice sayfalar yazarlarından Norayr Daduryan ile Ortaçağ Ermeni Halk Edebiyatı ve o dönemin kadın şairleri arasında bir gezinti yapıyoruz. İkinci bölümde, Türkiye Rum toplumunun köklü gazetelerinden Apoyevmati'nin 100. yılı vesilesiyle Mihail Vasiliadis'i konuk ediyor, gazetenin tarihini konuşacağız. Son bölümde ise Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini ele alıyoruz.
-
İlk bölümde Adalar'daki 'azmanbüs' yani elektrikli minibüs meselesine yakından bakıyor, Dünya Mirası Adalar'ın programcılarından gazeteci Nevin Sungur konuğumuz oluyor. İkinci bölümde Dink Ailesi avukatlarından Hülya Deveci ile hafta içi gerçekleşen Hrant Dink Cinayeti Davası'nın detaylarını konuşuyoruz. Son bölümde ise Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini ele alıyoruz.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşuyoruz. İkinci bölümde akademisyen ve yönetmen Nagehan Uskan, Adana'daki aile köklerini arayışını konuk ettiği ve ödül kazandığı Sweet Home Adana adlı belgeselini anlatıyor. Son bölümde ise Agos'un Ermenice sayfalar yazarlarından Norayr Daduryan, İstanbul'da katıldığı söyleşilerden notlar aktarıyor ve ABD'deki eğitimcilik hayatının köşe taşlarını anlatıyor.
-
Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini ele alıyoruz. İkinci bölümde Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ohannes Gaffur Türkay, Suriçi Surp Sarkis Kilisesi ile ilgili restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veriyor. Son bölümde ise Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra ve Açık Radyo programcısı Özdeş Özbay, RTÜK'ün Açık Radyo'ya verdiği cezalarla ilgili son durumu aktarıyor ve dinleyicilerin dayanışma mesajlarını paylaşıyor.
-
Yönetmen Ümit Kıvanç ile Ankara ve İzmir'in ardından bugün İstanbul'da gösterime girecek olan Çok Kötü Bir şey Oldu-Madımak Katliamı ve Ötesi Üzerine Bir Film başlıklı belgesel filmi konuşuyoruz. Kıvanç, yönetmenliğini yaptığı dört saati aşkın süren belgeselin yapım aşamasını ve Sivas Katliamı'na dair bilinen, az bilinen ya da bu belgesel vesilesiyle gün yüzüne çıkan ayrıntıları anlatıyor.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşuyoruz. İkinci bölümde konuğumuz Tahir Elçi Vakfı Başkanı ve avukat Mahsum Batı ile hafta içinde sonuçlanan Tahir Elçi Cinayeti Davası'nı ele alıyoruz. Son bölümde ise yazarlarımızdan Aylin Vartanyan, Burgazada'daki koya adını veren Madam Martha'nın hayat hikayesinden ve kadın olarak var olma mücadelesinden kesitler aktarıyor; ayrıca Madam Martha Koyu'nun ranta açılmasına karşı verilen mücadeleye de değiniyoruz.
-
İlk bölümde Pakrat Estukyan ile Türkiye'nin ve Ermeni toplumunun gündemini konuşuyoruz. İkinci bölümde belgesel yönetmeni ve gazeteci Kazım Kızıl bir süredir yaşadığı Antakya'dan, 6 Şubat depremlerinden sonra hala sorunlarla boğuşan bölgeden izlenimlerini aktarıyor. Son bölümde ise 'Parrhesia Kolektif ile Ermenice Edebiyat' köşemiz var; Talin Suciyan ve Dença Değirmenci, köşe yaz tatiline girerken yeni dönem projelerinden bahsediyor, Hagop Oşagan'ın pek bilinmeyen eserleri üzerinde duruyor.