Episodes

  • Idag sender Reporterne for sidste gang. Derfor sender vi en særudsendelse, hvorvi kigger tilbage og mindes mange gode, mindeværdige øjeblikke. Og så byderudsendelsen også på et gensyn med de mange værter, der har præget din radio.

    Værter:Morten Jeppesen, Jens Anton Tingstrøm Klinken, Anders Olling, Katrine JoAndersen, Asger Juhl, Anna Ingrisch, René Fredensborg, Andreas Østergaard ogCasper Gronemann

  • I dag sender Reporterne for sidste gang. Derfor sender vi ensærudsendelse, hvor vi kigger tilbage og mindes mange gode, mindeværdigeøjeblikke. Og så byder udsendelsen også på et gensyn med de mange værter, derhar præget din radio.

    Værter: Morten Jeppesen, Jens Anton Tingstrøm Klinken, Anders Olling, KatrineJo Andersen, Asger Juhl, Anna Ingrisch, René Fredensborg, Andreas Østergaard og Casper Gronemann

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • Integrationsminister IngerStøjberg opfordrer nu alle danskere til at ringe til myndighederne, hvis de sernoget mistænkeligt hos deres pizzabager. Det kan for eksempel være flereansatte, der ikke taler dansk eller andre tegn på at beværtningen hyrer illegalarbejdskraft. Vi har snakket med Rigspolitiet, og de vil gerne tage imod folksanmeldelser, men da vores kollega Asger Juhl fandt et pizzeria, hvor de ikketalte dansk, ville politiet ikke tage imod.

    Få fiskere sidder på detmeste af alt fiskeri i Danmark. Kvotekongerne bliver de kaldt. De ragerkvoterne til sig ved at købe små erhversfiskeres kvoter. Det betyder, at havnelukker og fiskere må skrotte kutterne. Esben Lunde Larsen har ikke gjort detstore for at gøre noget ved kvotekongerne, og han har meldt tilbage til deandre partier, at ministeriet ikke mener, at der er meget man kan gøre. Men detpasser ikke. Hør mere i dagens udgave af Reporterne.

    Bill fra Bornholm har set et ukendt objekt på himlen i lørdags. Han er ikke sikker på, hvad det er, men det har givet stof til eftertanke. Hør mere i Reporterne. 

    Vært: morten Jeppesen

  • Få fiskere sidder på detmeste af alt fiskeri i Danmark. Kvotekongerne bliver de kaldt. De ragerkvoterne til sig ved at købe små erhversfiskeres kvoter. Det betyder, at havnelukker og fiskere må skrotte kutterne. Esben Lunde Larsen har ikke gjort detstore for at gøre noget ved kvotekongerne, og han har meldt tilbage til deandre partier, at ministeriet ikke mener, at der er meget man kan gøre. Men detpasser ikke. Hør mere i dagens udgave af Reporterne.

    Integrationsminister IngerStøjberg opfordrer nu alle danskere til at ringe til myndighederne, hvis de sernoget mistænkeligt hos deres pizzabager. Det kan for eksempel være flereansatte, der ikke taler dansk eller andre tegn på at beværtningen hyrer illegalarbejdskraft. Vi har snakket med Rigspolitiet, og de vil gerne tage imod folksanmeldelser, men da vores kollega Asger Juhl fandt et pizzeria, hvor de ikketalte dansk, ville politiet ikke tage imod.

    For et par måneder siden fikDanmark en ny identitetspolitisk aktionsgruppe. De hedder FedFront og er ifølgederes hjemmeside "Et fedtaktivistisk initiativ med et ønske om atdokumentere og bekæmpe kropshadet og skabe et netværk for tykke mennesker. Baggruppen står den danske komiker Sofie Hagen og Andrea Storgaard Brok, som eraktivist og sygeplejerske.

    Vært: Morten Jeppesen 

  • SelvomRasmus Paludan ved, at de ikke er glade for ham på Nørrebro i København, så erhan alligevel taget derud i dag for at interviewe DF’s kultur- ogfritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen foran Folkets Hus, hvorfolk fra den yderste venstrefløj holder til.Reporter Sara Meyer tog med for atse, hvordan det gik tidligere i dag.

    Vihar før diskuteret, om det skal have konsekvenser, hvis man nægter at lade sinebørn vaccinere. Nu foreslår regeringspartiet Liberal Alliance, at forældre kunkan få deres børn i daginstitution, hvis de er vaccineret mod mæslinger. Vitaler med  

     

    I morgen skal vores danskestatsminister, Lars Løkke Rasmussen til Washington DC, hovedstaden i USA. Førstskal han i audiens hos et par senatorer, der sidder i SenatetsUdenrigskomité,mMen efter det, så skal Lars Løkke videre til turens højdepunkt.Nemlig 45 minutter i selskab med selveste præsidenten, Donald Trump. Vi talermed Brian Weichardt, politisk redaktør på Radio24syv.

     

     

     

    2time

     

    SelvomRasmus Paludan VED, at de ikke er glade for ham på Nørrebro i København, så erhan alligevel taget derud i dag for at interviewe DF’s kultur- ogfritidsborgmester i København, Carl Christian Ebbesen foran Folkets Hus, hvorfolk fra den yderste venstrefløj holder til.Reporter Sara Meyer tog med for atse, hvordan det gik tidligere i dag.

     

     

    Vihar før diskuteret, om det skal have konsekvenser, hvis man nægter at lade sinebørn vaccinere. Nu foreslår regeringspartiet Liberal Alliance, at forældre kunkan få deres børn i daginstitution, hvis de er vaccineret mod mæslinger. Vitaler med Michael Dupont, næstformand i Lægeforeningen.

    Denvestlige del af storbyen Mosul spidser kampene til mellem de irakiskeregeringsstyrker og Islamisk Stats krigere.

    Og flygtningestrømmen ertaget til, så der nu - ifølge FN og Reuters - dagligt flygter i omegnen af10.000 civile hver eneste dag ud af byen. Vi taler med Osama Al-Erhayem, hvisbror og søster bor i Mosul.

    Vært: Morten Jeppesen.

  • Vi har før diskuteret, om detskal have konsekvenser, hvis man nægter at lade sine børn vaccinere.  Nu foreslår regeringspartiet LiberalAlliance, at forældre kun kan få deres børn i daginstitution, hvis de ervaccineret mod mæslinger. Det sker efter Verdenssundhedsorganisationen WHO,efter en række udbrud af mæslinger i Europa, opfordrer EU-landene til at skridetil handling for at få flere vaccinenet mod mæslinger. Vi taler med  Laura Lindahl, børneordfører for LiberalAlliance

    Lige nu er EU's størsteparti, EPP (European People's Party), ved at beslutte, om de samlet går ind foret burkaforbud på offentlige steder i hele Europa, som ledelsen i partiet harforeslået. Det sker under en EPP-kongres på Malta. Vi taler med JosephineKofoed, vært her på programmet, der er tilstede på Malta.

    I morgen skal vores danskestatsminister, Lars Løkke Rasmussen til Washington DC, hovedstaden i USA. Førstskal han i audiens hos et par senatorer, der sidder i SenatetsUdenrigskomité,mMen efter det, så skal Lars Løkke videre til turens højdepunkt.Nemlig 45 minutter i selskab med selveste præsidenten, Donald Trump. Vi talermed Brian Weichardt, politisk redaktør på Radio24syv.

    Vært: Morten Jeppesen

  • Nye Borgerlige og LiberalAlliance i Region Syddanmark vil forbyde ansatte på sygehusene at bærereligiøse symboler. Det skriver Kristeligt Dagblad. De to partier lægger ikkeskjul på, at forslaget er blevet til, for at få forbudt muslimske symboler someksempelvis tørklædet. Men hvis det bliver vedtaget vil det også bliveforbudt at bære kristne symboler, som eksempelvis korset, i en halskæde,ørering eller tatovering. Vi taler med Holger Gram Petersen, Regionsrådsmedlemi Region Syddanmark for Nye Borgerlige og Morten Weiss-Pedersen, konservativspidskandidat til Regionsrådsvalget i Region Syddanmark.

    Regeringen vil som et forsøgsætte 20 stærekasser op på udvalgte strækninger, hvor der sker mangefærdselsuheld. De og Dansk Folkeparti mener, at der skal advares med skilte,hver gang man nærmer sig en stærekasse. Men det vil bare betyder, at fartbøllervil sætte farten op andre steder, hvor de dermed kan være mere sikre på, at derikke er fartfælder. Dermed vil både Regeringens og Dansk Folkepartisfartfælde-politik skabe flere døde og kvæstede på de danske landeveje, fordifolk simpelthen vil køre hurtigere. Det mener Trafikforsker Harry Lahrmann fraÅlborg Universitet.

    En forening  på cirka 300 kristne, der hedder "Med GrundlovSkal Land Bygges", har i tre et halvt år prøvetat få straffet tidligere radikale kirkeminister Manu Sareen for at krænkeDanmarks grundlov, da han tillod homoseksuelle vielser i folkekirken tilbage i2012. I grundloven står der nemlig at "Den evangelisk-lutherske kirke erden danske folkekirke og understøttes som sådan af staten." Men isidste uge tabte foreningen sin sag en gang for alle i Højesteret. Journalistog morgenvært Kristoffer Eriksen har talt med foreningens talsmand hedderJohnny Noor.

    Vært: Morten Jeppesen

  • Hvertiende lærer i den danske folkeskole har ikke en læreruddannelse, viste enopgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for nyligt. Det er blandt andetfordi, folkeskolelærerne forlader faget i hobetal. Men hvad skal der egentligttil for at gøre det mere attraktivt at være folkeskolelærer? Det spørger vi enrække folk fra faget om.

    Nye Borgerlige og LiberalAlliance i Region Syddanmark vil forbyde ansatte på sygehusene at bærereligiøse symboler. Det skriver Kristeligt Dagblad. De to partier lægger ikkeskjul på, at forslaget er blevet til, for at få forbudt muslimske symboler someksempelvis tørklædet. Men hvis det bliver vedtaget vil det også bliveforbudt at bære kristne symboler, som eksempelvis korset, i en halskæde,ørering eller tatovering. Vi taler med Marie Vejrup Nielsen, leder af Centerfor Samtidsreligion på Aarhus Universitet og ekspert i religiøse symboler.

    TaxivirksomhedenÜber har selv valgt at lukke i Danmark den 18. april. Uber siger, atvirksomheden lukker på grund af den nye danske taxilov, som et flertal iFolketinget blev enige om for nylig. Men Uber har ellers flere gange sagt, atvirksomheden mener, at den holder sig inden for den gamle taxilov, der var MERErestriktiv end den nye. Vi taler med Kristian Agerbo, talsmand for Uber iDanmark.

    Vært: Morten Jeppesen

  • Store demonstrationer mod den russiske præsident VladimirPutin og omfattende korruption har præget dele af Rusland denne weekend. Dervar demonstration i mindst 99 russiske byer, og her blev der demonstreret modmagtmisbrug og korruption. Vi taler med Simon Kruse, Korrespondent i Moskva.

    Tre ud af fire danskere mener, at det skal være lovpligtigtat cykle med hjelm på hovedet, enten for alle eller for børn. På trods afflertallet og at cykelhjelme kan redde 5-10 menneskeliv årligt, hvis allebruger dem, så er Rådet for Sikker Trafik imod, at man indfører en lov om, atbørn og voksne skal have cykelhjelm på. Vi taler med Jesper Sølund,dokumentationschef for Rådet for Sikker Trafik, og Harry Lahrmann,trafikforsker. Og Jason Nunn, der er danskboende arkitekt fra Australien.

    Danmarks Naturfredningsforening er blevet afvist, når de harprøvet at aflevere underskrifter til Esben Lunde Larsen. Men noget tyder på, atmiljøministeren har en god grund til ikke at tage imod underskriftsindsamlingerfra Danmarks Naturfredningsforening så seriøst, som man ellers kunne mene, athan burde.

    Vært: Morten Jeppesen

  • Tre ud af fire danskere mener, at det skal være lovpligtigtat cykle med hjelm på hovedet, enten for alle eller for børn. SF’stransportordfører Karsten Hønge, vil gøre cykelhjelmen lovpligtig for børnunder 12, selvom de 15 til 18 årige cykler mindre med hjelm. Ham taler vi med.

    Store demonstrationer mod den russiske præsident VladimirPutin og omfattende korruption har præget dele af Rusland denne weekend. Dervar demonstration i mindst 99 russiske byer, og her blev der demonstreret modmagtmisbrug og korruption. Vi taler med Flemming Splidsboel, seniorforsker medspeciale i Rusland ved DIIS.

    Erdogan er en diktator. Det skriver Udenrigspolitiskordfører fra De Konservative Naser Khader i et debatindlæg i Jyllands-Posten oghans egen facebookvæg. Han mener, at vi bør suspendere Tyrkietsoptagelsesforhandlinger i EU og give Tyrkiet ”det gule kort” i forbindelse medNato-medlemskabet. Vi taler med ham og Martin Lidegaard, udenrigsordfører forDe Radikale.

    Vært: Morten Jeppesen

  • – til bunds i dagen. Reporterne tjekker verden og samler trådene i dagens nyhedsvæld #nysgerrig #kritik #dig #os. Du er velkommen til at sende dine kommentarer til Reporterne i studiet på 42 600 247.

  • – til bunds i dagen. Reporterne tjekker verden og samler trådene i dagens nyhedsvæld #nysgerrig #kritik #dig #os. Du er velkommen til at sende dine kommentarer til Reporterne i studiet på 42 600 247.

  • Alle andre partier end Enhedslisten og Alternativet har stemt for den nye Nordsøaftale, der faldt på plads i går eftermiddags. Efterfølgende kogte debatten mellem tilhængere modstandere af aftalen på det sociale medie Twitter. Er nordsøaftalen en gevinst for de danske skatteborgere? Vi spørger Gårn hansen, professor i miljøøkonomi ved Københavns Universitet, miljøøkonomisk vismand og en del af formandskabet i De Økonomiske Råd.

    I næste uge skal to forældre med somalisk baggrund i rette - anklaget for at have sendt deres to døtre på otte og 15 år ud af Danmark til et land i Afrika for at blive omskåret. Og det er ulovligt ifølge Straffelovens paragraf 245A. Forældrene nægter sig skyldige. Vi taler med tidligere formand for Foreningen mod pigeomskæring og formand for tænketanken Fanny Files, Vibeke Næser.*

    Islamisk stat har ifølge Reuters taget skylden for det terrorangreb, osm i går eftermiddag ramte London. Fire mennesker blev dræbt, inklusive gerningsmanden, og fyrre blev såret. Den danske blogger og debattør Erik Winther Paisley bor i London, ham taler vi med.

    Vært: Josephine Kofoed.

  • Alle andre partier end Enhedslisten og Alternativet har stemt for den nye Nordsøaftale, der faldt på plads i går eftermiddags. Efterfølgende kogte debatten mellem tilhængere modstandere af aftalen på det sociale medie Twitter. Er nordsøaftalen en gevinst for de danske skatteborgere? Vi spørger Gårn hansen, professor i miljøøkonomi ved Københavns Universitet, miljøøkonomisk vismand og en del af formandskabet i De Økonomiske Råd.

    I næste uge skal to forældre med somalisk baggrund i rette - anklaget for at have sendt deres to døtre på otte og 15 år ud af Danmark til et land i Afrika for at blive omskåret. Og det er ulovligt ifølge Straffelovens paragraf 245A. Forældrene nægter sig skyldige. Vi taler med tidligere formand for Foreningen mod pigeomskæring og formand for tænketanken Fanny Files, Vibeke Næser.*

    Islamisk stat har ifølge Reuters taget skylden for det terrorangreb, osm i går eftermiddag ramte London. Fire mennesker blev dræbt, inklusive gerningsmanden, og fyrre blev såret. Den danske blogger og debattør Erik Winther Paisley bor i London, ham taler vi med.

    Vært: Josephine Kofoed.

  • Mellem 2011 og 2014 er mere
    end 7 milliarder kroner blevet kanaliseret via konti i Danske Bank og Nordea
    til selskaber i skattely. Det afslørende Berlingske og en række internationale
    medier mandag aften. Reporterne spørger: kan man overhovedet have en bank i
    Danmark med god samvittighed? Vi taler med afdelingsdirektør i Merkurs
    Københavnske afdeling, Claus Skytt, Bankdirektør i Ringkjøbing Landbobank, Jørn
    Nielsen og Mogens Ulderup, regnbuefar og underviser på daghøjskole.

    I januar udsendte Sundhedsstyrelsen nye
    retningslinier for, hvornår man som overvægtig bør få en fedmeoperation.
    Grænsen blev sat ved et BMI på 40, hvilket svarer til en person på 175
    centimeter, der vejer 123 kilo. Men det bliver ikke noget alligevel siger
    Sundhedstyrelsen og Danske Regioner nu. De vil holde grænsen på et BMI på 50.
    Der er simpelthen ikke penge til det. Vi taler med Maybritt Kattrup,
    sundhedsordfører i Liberal Alliance.

    I Slagelse Kommune har borgmesteren Sten Knuth helt usædvanligt meldt
    hele byrådet til politiet. Kommunen jagter nemlig en sladrehank blandt byrådspolitikerne,
    der har lækket fortrolige oplysninger til pressen i en sag om en fyring af en
    leder af en Ungdomscafe, som også sidder i byrådet. Det skriver Sjællandske.
    Det er ikke sjovt at blive mistænkeliggjort, men det er nødvendigt for at få
    ram på sladrehanken, siger Tonny Borgstrøm, der er løsgænger i byrådet. Vi
    taler med ham.
    Værter: Josefine Kofoed og Morten Jeppesen

  • Ijanuar udsendte Sundhedsstyrelsen nye retningslinier for, hvornår man somovervægtig bør få en fedmeoperation. Grænsen blev sat ved et BMI på 40, hvilketsvarer til en person på 175 centimeter, der vejer 123 kilo. Men det bliver ikkenoget alligevel siger Sundhedstyrelsen og Danske Regioner nu. De vil holdegrænsen på et BMI på 50. Der er simpelthen ikke penge til det. Vi talermed Henrik Ullum, formand for Lægevidenskabeligt Selskab, Emine Aradagi, der er164 cm høj og vejer 120 kilo, Krestina Hansen, Overvægtig med BMI på 47 og JensMeldgaard Bruun, professor ved Institut for Ernæring og Idræt på KøbenhavnsUniversitet og en af de udvandrede eksperter.

    Mellem 2011 og 2014 er mereend 7 milliarder kroner blevet kanaliseret via konti i Danske Bank og Nordeatil selskaber i skattely. Det afslørende Berlingske og en række internationalemedier mandag aften. Reporterne spørger: kan man overhovedet have en bank iDanmark med god samvittighed? Vi taler med Carl Valentin, talsmand forSkift-Bank.nu og Rasmus Søgaard, journalist på Radio24syv, der ikke længere ønskerat være kunde ved Nordea, fordi de hvidvasker penge.

    Liberal Alliance vil fjerneal statsstøtte til Kvinfo. Partiet mener at Kvinfo er"dybt venstreorienteret" og står for en kvindesyn, som borgerligekvinder generelt ikke deler. Vi taler med Laura Lindahl fra Liberal Alliance og Lea Vermelinfra Socialdemokratiet.

    Værter: Josefine Kofoed og Morten Jeppesen

  • Den anmelderroste dokumentarfilm Unrest bliver i disse dage vist under filmfestivalen CPH:DOX. Den portrætterer instruktøren selv, der lider af kronisk træthedssyndrom. Vi taler med Lars Erik Kristensen, forskningschef ved Parker Instituttet på Frederiksberg Hospital.

    "Giv os træskoene tilbage". Det er sloganet for en lidt utraditionel kampagne, der skal sætte fokus på besparelserne på landets sygehuse. Vi har besøg i studiet af Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og Sophie Hæstorp Andersen, regionsformand i Region Hovedstaden.

    Ifølge Berlingske har kriminelle brugt danske banker til at hvidvaske mere end syv milliarder af kroner. Vi taler Eva Jung, journalisten bag historien.

    Værter: Josefine Kofoed og Morten Jeppesen

  • "Giv os træskoene tilbage". Det er sloganet for en lidt utraditionel kampagne, der skal sætte fokus på besparelserne på landets sygehuse. Vi har besøg i studiet af manden bag kampagnen, Harun Demirtras, sygeplejerske på Rigshospitalet.

    Ifølge Berlingske har kriminelle brugt danske banker til at hvidevaske mere end syv milliarder af kroner. Vi taler med erhvervsminister Brian Mikkelsen fra de Konservative og Peter Hummelgaard Thomsen, folketingsmedlem for Socialdemokratiet.

    Den anmelderroste dokumentarfilm Unrest bliver i disse dage vist under filmfestivalen CPH:DOX. Den portrætterer instruktøren selv, der lider af kronisk træthedssyndrom. Vi har besøg i studiet af Lena Nyhus, der selv lider af Fibromyalgi, kronisk træthed og aktivitetsintolerans.

    Værter: Josefine Kofoed og Morten Jeppesen

  • Fjernvarmekunder risikerer ekstraregninger i milliardklassen - uden nødvendigvis at få noget for pengene. Vi spørger Henrik Højlund Christensen, presseansvarlig i Eniig Varme, hvad han siger til, at Uffe Bro, bestyrelsesformand i Dansk Fjernvarme, kalder det 'ulovligt tyveri'.

    S-formand Mette Frederiksen har udtalt til Dagbladet Information, at indvandringen truer vores adfærd. Men en ny undersøgelse fra Gallup viser, at mere en 2/3 af S-vælgerne går ind for et multikulturelt samfund. Vi ringer rundt til kredsene for at høre, om de mener, at indvandrerne er en gevinst for samfundet.

    Verden står lige nu over for den største sultkatastrofe siden 1945, meddeler FN. Uden hjælp er 20 millioner mennesker i fare for at dø af sult alene i 2017. Vi taler med Afrika-korrespondent, Mathilde Utzon, om situationen i Sydsudan.

    Vært: Josefine Kofoed

  • Fjernvarmekunder risikerer ekstraregninger i milliardklassen - uden nødvendigvis at få noget for pengene. Vi taler med Uffe Bro, bestyrelsesformand i Dansk Fjernvarme, som mener, at det er 'ulovligt tyveri'.

    Danmark har købt morterrør til granater fra et datterselskab til den israelske våbenproducent Elbit, der er kendt for at overtræde menneskerettigheder. Men bør staten tage hensyn til, hvem den køber grej af til forsvaret? Vi taler med Christian Sundsdal, redaktør for Krigeren.dk, og Nikolaj Willumsen, forsvarsordfører for Enhedslisten.

    29-årige Anita Petersen er født i Danmark, har en dansk far og en thailandsk mor. I starten af februar måned fik hun inddraget sit pas, fordi hendes danske statsborgerskab var en fejl. Nu har Anita også fået at vide, at hun ikke længere kan modtage dagpenge. Vi taler med Anita Petersen om sagen.

    Vært: Josefine Kofoed