エピソード
-
Een blij weerzien tussen Tim en Max: we hebben het over mei, de gayste maand van het jaar, want in welke andere maand komen Eurovision, Beyoncé en Pride samen? Maar er wordt ook een cliché getackeld: de eenzame queer. Is de queer gemeenschap vatbaarder voor eenzaamheid? En waarom? We hebben het erover met schrijver Fleur Pierets, de vrouw achter 'Julian' en 'Heerlijk monster'.
-
Wat een queer zomer zonder zorgen moest worden, is toch anders uitgedraaid. Een nieuw virus strooide roet in het eten: apenpokken. Er was pijn, paniek en vooral: amper respons van de overheid. Dus moesten queers in ons land zich zelf organiseren. Om aan informatie, zorg en vaccins te geraken. Max, Tim en Filip spreken over de impact van apenpokken op ons welzijn. Om het als Mia Doornaert te zeggen: 'J'accuse!'
-
エピソードを見逃しましたか?
-
Het is een bekend riedeltje: om jezelf te zijn, moet je kiezen voor je queerness, boven je geloof of je cultuur. Maar is dat wel zo? Emma Verhoeven praat erover met Kubra Mayda, een jonge journaliste met Turks-Armeense roots, en Fenya Fischler, bezieler van het queer, Joodse collectief Shabbes 24/7.
-
Mannenseks is gevaarlijk. Het is een hardnekkig cliché dat al te veel mensen pijn doet. Het mag niet, je wordt er ziek van, en als je het te veel doet, ben je een slecht mens. Dat soort dingen. Deze aflevering sloopt dat cliché. Want seks moeten we vieren. En vieren doen we dat. Samen met @maxdemoor @timyvesmieke en extra special guest @avataryazo spreken we over veilig vrijen, prep en u=u (undetectable = untransmittable)
-
Homo’s vereren vrouwen en parodiëren vrouwen, kunnen niet zonder en willen niet met. Scheef Bekeken neemt de haast mythische band tussen vrouw en homo onder de loep. Van confidante tot zielepoot, van ballast tot bitch. Wie wil er vandaag nog fag hag zijn?
-
Zoals beloofd: we bekijken de nationale feestdag van België scheef. Met Jonas Roelens spreken we over de Belgische queer geschiedenis, wat die precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is om die te kennen.
-
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: Polen en Hongarije proberen homoseksualiteit en queer identiteiten in de ban te doen. Elders in de wereld klinkt het soms dat al wat met lgbtqia+ te maken heeft een 'decadent Westers folieke' is. Waar komt die gedachte vandaan? En hoe kunnen we queer identiteiten buiten Europa en de VS beter begrijpen?
We spreken erover met historicus Jonas Roelens en onderzoeker Hari Prasad Adhikari Sacré.
-
Do women cruise? Writer Amelia Abraham is joining us this episode to explore this question. She speaks to feminist historian Marian Lens and writer Yelena Moskovich (The Natashas, Virtuoso, A Door Behind A Door) about cruising and female sexuality. Oh and what does astrology have to do with all of this? Find out!
This episode was produced with the help of Passa Porta: International House of Literature. Our immense gratitude goes to them for making this possible.
-
Wanneer ben je voor het laatst uitgegaan? Scheef Bekeken neemt je terug mee naar de club. Het belang van het nachtleven voor queers is niet te onderschatten.
-
Eindejaarsspecial! Tim en Max zeggen 2020 vaarwel. Opgeruimd staat netjes. Maar eerst passeren we nog langs een Brusselse regenpijp en leert Tim het jaar een lesje dat ie nooit zal vergeten. Max gaat skateboarden. En dan is er nog Chanel ...
-
We duiken het studentenleven in. Of toch wat we ons ervan kunnen herinneren. We praten met Senne Misplon over zijn transitie die samenviel met zijn studietijd. En een dubbelgesprek met Eva Sevrin over haar queer awakening op Erasmus ontspoort bijna in groepstherapie. O-ow!
-
Tim neemt Max op sleeptouw door Mr. B, de meest kinky winkel van Antwerpen. Kinkster Mu Delta wijdt ons in in zijn community.
-
Queerentine special! We biechten onze quarantaineconfessions op, missen de gaybars en achterhalen wat Mothers & Daughters, de trans- en lesbische bar die elke zomer in Brussel oppupt, dit jaar van plan is.
-
Juni is Pridemaand, dus bekijken we wat Pride eigenlijk betekent en wat de toekomst is voor het protestfeest. Nu de parades overal ter wereld zijn geannuleerd, is het misschien tijd voor een update? Met grote dank aan Rachael Moore van het Rainbow House in Brussel die met verve de regenboogkleuren verdedigt. En een grote shoutout naar: Rainbow Nation Brussels, For all queens, Transemble, Black speaks back, Belgian Network for Black Lives, Mémoire Coloniale
-
Er staan veel letters in onze regenboognaam, maar de B vergeten we nog het vaakst.