Episodios
-
De zorgkosten lopen op, er is te weinig personeel, de bureaucratie is enorm. Hoe houden we de kosten behapbaar en zorgen we dat er voor iedereen goede zorg is als het nodig is. We bespreken het met huisarts Pieter Barnhoorn, Tweede Kamerlid voor het CDA Evert Jan Slootweg en voormalig bestuursvoorzitter van het Spaarne Gasthuis Peter van Barneveld.
-
De technologische ontwikkelingen zijn nauwelijks bij te benen. En dat terwijl die ontwikkelingen ook kansen biedt om de zorgkosten drastisch terug te dringen. Gaat die innovatie snel genoeg? We bespreken het met Peter Gisberts van Roche Diagnostics, René Baljon van NAAST en Anna Dijkman van het Financiële Dagblad.
-
¿Faltan episodios?
-
Als patiënt volg je het advies van de artsen op, maar wat als je zelf mee mag beslissen. In de praktijk merken artsen dat patiënten zelf niet tot het uiterste willen gaan maar liever een goede kwaliteit van hun laatste levensfase hebben. We bespreken het met Hanneke Takkenberg - hoogleraar klinische besliskunde ErasmusMC, René Ligthart - patiënt en vrijwilliger Erasmus MC en huisarts Pieter Barnhoorn.
-
De zorgkosten lopen steeds meer op. Maar wie verdienen daar eigenlijk aan? En kan slim ondernemerschap bijdragen aan het terugdringen van die torenhoge zorgkosten? We bespreken het met drie ondernemers: Joey Scheick, Michiel Hageman en Marijke Horstink.
-
We bespreken de zorgen van de mantelzorg met Kim Putters - directeur van het Centraal en Cultureel Planbureau, Evert-Jan Slootweg - lid van de Tweede Kamer voor het CDA en Liesbeth Hoogendijk - Directeur van Mantelzorg Nederland.
-
Kim Putters - directeur van het Centraal en Cultureel Planbureau - geeft in de eerste aflevering zijn kijk op de toekomst van de zorgkosten. De rekening van de laatste levensfase is een zesdelige serie van De Stand van Nederland van Omroep WNL.