Episoder
-
מה זה מיתוג אישי ואיך אפשר לעשות את זה באופן לא מתאמץ או ״מפוצץ״? איך מוצאים את הנקודות שמבדלות אותנו, גם אם נדמה שאין לנו מה לחדש? ומה הדרך הכי טובה ליצור קשרים משמעותיים בעולם העבודה?
השבוע בפרק ה-300 של הפודקאסט (!) אנחנו חוזרים לסדרת פרקי הסופטסקילז שלנו - כל הדברים שלא כתובים בקורות החיים אבל יכולים לעשות את כל ההבדל בקריירה. בפרק רוני הרניב מארחת את נטי דנור, Head of People בקרן ההון סיכון NFX, מרצה, מנטורית לפיתוח קריירה, ודמות בולטת באקוסיסטם עם יותר מ-18 אלף עוקבים בלינקדאין, לשיחה פתוחה על אחד הכלים הכי חשובים (ואולי גם המפחידים?) בהתפתחות המקצועית שלנו: נטוורקינג ומיתוג אישי.
בפרק נדבר על איך יוצרים רשת קשרים שממשיכה לשרת אותנו לאורך זמן, גם כשאנחנו לא מחפשים עבודה באופן אקטיבי, איך נראית פנייה טובה בלינקדאין (ומה כדאי לא לכתוב), למה דווקא קבוצת וואטסאפ נישתית יכולה להיות המקום הכי נכון לייצר ממנו קשרים משמעותיים, ואיך בכלל מתחילים כשלא מרגישים שזה חלק מה-DNA שלנו.
אז אם את מרגישה לא בנוח לפנות לאנשים שלא פגשת מעולם ורוצה ללמוד איך עושים את זה בצורה נעימה ומדויקת אם אתה מחפש דרכים להתבלט בלינקדאין מבלי להרגיש שאתה לא עצמך אם את עובדת בתפקיד מעולה, אבל יודעת שכדאי לבנות את קשרים גם כשהכל יציב אם אתה יזם שרוצה להבין איך בונים רשת קשרים אם את רוצה להבין איך ליצור נטוורקינג שלא מרגיש מאולץ, אלא כזה שמחזיק לאורך זמן- הפרק הזה הוא בשבילך!
אם אהבת את הפרק, תאהבו כנראה גם את הפרקים הקודמים בסדרה:
סטוריטלינג עסקי - 6 דרכים לספר את הסיפור שלך
כלים מעולם הדיבייט למשא ומתן בעבודה - איך לבנות טיעון מעולה
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים חוסר אותנטיות, ואי אפשר להחליף הבנה אמיתית של השוק והלקוח בשום כלי. בבלוג שכתב של יניב גולן, שותף מנהל ב־Lool Ventures, הוא פירט איך להשתמש נכון ב-AI כדי לחזק את המסר שלכם, ולא להיבלע בתוך הרעש.
קישורים לכלים שהפנינו אליהם בפרק:
The Big Bad Evil VC Simulator
The VC Debulshitter
קישור לבלוג הכתוב
קריינות: תומר לוי
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
Manglende episoder?
-
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו?
בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
---
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
איך אנחנו מתכננים קדימה כשמדובר במוצר שלנו? איך מוודאים שהתכנון נשאר מחובר לצרכים בשטח ורותמים פרסונות נוספות בארגון לתהליך? ועד כמה אנחנו יורדים לפרטי פרטים בתכנון הרואודמאפ וכמה משאירים מקום לאג׳יליות?
תהליך תכנון מוצר של שנה מסוימת מתחיל בארגון הפרודקט של מאנדיי כבר במאי של השנה שלפני כן. זו דרך ארוכה, שבמהלכה הארגון שם דגש בין היתר על עמידה ביעדים שלנו ובשאלה איזה חברה אנחנו רוצים להיות עבור הלקוחות שלנו - ולא בתוכנית שהצבנו, שמירה על קשר בלתי אמצעי עם המשתמשים, מהירות הביצוע ועשייה מכוונת אימפקט.
בפרק השבוע אדוה שיסגל יושבת לשיחה מעמיקה עם דניאל לריה, CPTO במאנדיי, וסיתוון אמיר VP Product, על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
האזינו גם לפרק 277: המסע לעבר ה-OKR: המתודולוגיה שעזרה לנו ליצור פוקוס ושפה משותפת (שירן נאווי ויוליה פרגו)
פרק 288: מדריך מקוצר לכתיבת תוכנית OKR
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
בעידן שבו הבינה המלאכותית מתפתחת במהירות, ארגונים רבים עדיין מתנסים בהשקה של פתרונות מבוססי GenAI, במיוחד מול לקוחות. איך ניתן לפרוץ את מעגל ה"בטא" ולהגיע למימוש מלא? ניב נצר, Product Lead ב-ONE ZERO, צולל בבלוג הזה אל האתגרים המרכזיים: מהחשש לאמינות ולשקיפות ועד לחשיבה מחודשת על אדריכלות מודלים. דרך הסיפור של ״אלה״, הבנקאית הדיגיטלית של ONE ZERO, נבחן כיצד ניתן ליצור ערך אמיתי ללקוחות באמצעות אימון פנימי וחיצוני, גישה מודולרית לשיפור מתמיד, ומעקב חכם אחר ביצועי המערכת.
קריינות: תומר לוי
לבלוג הכתוב באתר לחצו כאן
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
מה השיקולים בבחירת מסלול Go To Market? מה המשמעות של Sales Led Growth ו-Product Led Growth ומה ההבדל ביניהם? ואילו אתגרים יש בכל אחד ממסלולי הצמיחה?
בחירת אסטרטגיית צמיחה של סטארטאפ היא החלטה מורכבת וכזו שמשפיעה על כל אזור בחברה, משלב פיתוח המוצר ועד לאופן שבו היא מגיעה ללקוחות חדשים. בסדרת פרקים חדשה אנחנו נשתף בדרך של מאנדיי בבחירת מנוע הצמיחה שלה - תחילה בהתבסס על המוצר בלבד, ולאחר מכן בשילוב מערך מכירות.
בפרק הראשון אדוה שיסגל יושבת עם רועי מן וערן זינמן, המייסדים והמנכ״לים של החברה, לשיחת מבוא על תחילת הדרך. הם משתפים איך הסתכלו על מאנדיי כחברה שבה ״הכל הוא מוצר״ והבטיחו שלא יהיו בה אנשי מכירות, למה זה עבד מעולה לאורך תקופה ארוכה, וגם - למה בסוף נתקלו בקיר והחליטו להוסיף לאסטרטגיה בכל זאת אנשי מכירות.
בפרקים הבאים בסדרה נתמקד גם בשינוי שההחלטה הזו הובילה במוצר עצמו, במכירות ובמרקטינג.
קישור למאמר עליו דובר בפרק
------
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
להיות יזם זה לא רק לחלום בגדול, זו גם ההתמודדות עם חוסר ודאות, משברים, ולילות בלי שינה. בפרק הזה של ״על הספה״, סדרת שיחות שבה אנחנו מדברים על האספקטים הפסיכולוגיים של יזמות - נועה מץ מארחת את אופיר ארליך, מייסד-שותף ומנכ"ל EON, לשיחה על הדלק שמניע יזמים.
איך מתמודדים עם רגעים שבהם הכל נראה תקוע? מה עושים כשהדרך קדימה לא ברורה? ואיך אפשר להמשיך לרוץ קדימה גם כשהרכבת הרים של הסטארטאפ לוקחת סיבוב חד למטה?
אופיר משתף בחוויות מהדרך – מהקמת CloudEndure ומכירתה לאמזון ב-250 מיליון דולר, דרך הגיוס של 200 מיליון דולר ב-EON בשווי של־1.4 מיליארד ועד להחלטה להמר בגדול ולוותר על מכירה מוקדמת כדי לבנות חברה ענקית. הוא מספר איך הוא "מדביק" אנשים בהתלהבות שלו, איך הוא מתמודד עם חוסר ודאות, ולמה דווקא הרגעים הכי קשים הם אלה שגורמים לו לקום בבוקר עם יותר אנרגיה. וגם – איך הוא מתמודד עם תסמונת המתחזה, למה הוא מאמין שיזמות היא משחק אכזרי, ומה השיטה שלו כדי להוציא ערך ממשקיעים, עובדים ולקוחות.
האזינו לפרק הראשון בסדרה: רן רבנזפט על שתי מערכות היחסים החשובות בדרך היזמית
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
יזמים רבים חושבים שהדרך היחידה לגייס כסף היא דרך משקיעים. אבל מה אם אפשר היה לקבל מימון – בלי לוותר על שליטה בחברה? מיכל זילברברג, מנכ"לית ומייסדת-שותפה של Twina, חושפת בפרק את העולם של מימון לא מדלל – מענקים ממשלתיים ובינלאומיים שיכולים לעזור לסטארטאפ שלך לצמוח בלי לדלל אחזקות.
בפרק אודיו-בלוג הזה, נבין למה מדינות משקיעות מיליארדים בטכנולוגיה, אילו מענקים זמינים לסטארטאפים ישראליים, ואיך לשלב אותם באסטרטגיית הגיוס שלך בצורה חכמה.
קריינות: עמית צפריר
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
מכירה לאנטרפרייז היא תהליך מורכב ומאתגר. אחרי שבפרק הקודם דיברנו על השלבים הראשונים—איך יוצרים קשר ראשוני, בונים אמון ומציגים דמו, הגיע הזמן לצלול לחלק השני במסע: איך הופכים התעניינות לעסקה סגורה?
בפרק הזה, יחד עם אמיתי וייזר, Director of Sales, ו-שקד הרשקוביץ, Solution Engineering Manager במאנדיי, נמשיך לפרק את שלבי המכירה ונעמיק באתגרים שמגיעים כשהעסקה מתקדמת. נדבר על הרגע שבו מתחילים לדבר על כסף, איך לגשת לנושא בצורה חכמה, מתי נכון להעלות אותו, ואיך מבינים מה באמת התקציב של הלקוח. נצלול לתוך תהליך בניית ההצעה הראשונית, איך מוודאים שהיא פוגעת בדיוק בנקודות החשובות ללקוח, ואיך משתמשים ב-POC בצורה שתעזור לסגור את העסקה ולא תהפוך לתקופת ניסיון אינסופית.
בהמשך, ניגע בשלב הקריטי של המשא ומתן: איך מתמודדים עם אנשי רכש מנוסים שיודעים ללחוץ על המחיר, ואיך אפשר לנווט את השיחה כך שתשמור על הערך של המוצר שלכם. לבסוף, ניגע גם בצד הפחות מדובר של התהליך—מה עושים כשעסקה נופלת ברגע האחרון? איך מתמודדים עם זה ברמה המקצועית, ואיך שומרים על מערכת יחסים טובה שיכולה להוביל לסגירה בעתיד.
האזינו גם לפרק 295: איך למכור לאנטרפרייז שלב אחרי שלב, חלק 1
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
למכור את המוצר שלנו לחברות קטנות ובינוניות זה דבר אחד, אבל איך מוכרים לחברה עם אלפי עובדים, מחלקות מסועפות, שלל צרכים מגוונים ותהליכי רכש ארוכים? זהו מסע מורכב – מהצעד הראשון של יצירת קשר ועד הרגע שבו העסקה נסגרת (או נופלת). מכירה לאנטרפרייז היא שפה, ובפרק השבוע ננסה להתחיל ללמוד אותה.
בפרק הזה אנחנו בחלק הראשון של ספיישל בשני חלקים, שבו נפרק שלב אחרי שלב את תהליך המכירה לארגונים הגדולים באמת. אדוה שיסגל מארחת את אמיתי וייזר, Director of Sales, ושקד הרשקוביץ, Solutions Engineering Manager במאנדיי, ששיתפו את השיעורים שלהם ממכירות ללקוחות הענקיים.
ביחד, נצלול אל השאלות הגדולות: איך מזהים את האנשים הנכונים לפנות אליהם? איך מייצרים פגישה ראשונה שפותחת דלתות? ולמה מכירת אנטרפרייז היא לא עניין של כסף ומוצר, אלא של בניית מערכת יחסים אמיתית עם הלקוח?
צפו בוידאו: איך מייצרים מכירות מלידים קרים?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
בכל סטארטאפ יש טעויות – השאלה היא איך לומדים מהן. יוסי אברמוב, Head of Engineering ב-Lili, משתף בחמישה אתגרים מרכזיים שבהם נתקל בצמיחת קבוצת הפיתוח של החברה, ואיך כל אחד מהם הפך לשיעור חשוב. מבחירות טכנולוגיות, דרך דילמות של Outsource מול פיתוח פנימי, ועד מבנה הצוותים, גיוס מפתחים ודוקומנטציה – הפרק הזה מלא בתובנות פרקטיות למי שמוביל צוותי פיתוח או מקים סטארטאפ.
קראו את הבלוג באתר שלנו
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
איך נותנים שירות אישי ומדויק ללקוחות כשחברה גדלה בקצב מהיר? איך ממשיכים להקשיב לכל לקוח בלי להעמיס על הצוות? איך מודדים יעילות של צוותי CS?
בפרק השבוע, אדוה שיסגל יושבת לשיחה עם קים לנדאו, CS Regional Director במאנדיי ותומר שדה, Senior Pooled CSM, כדי לדבר על איך עושים CS בסקייל – בלי לפגוע בחוויית המשתמש.
הם משתפים מה קורה מאחורי הקלעים: איך הם מחלקים את לקוחות החברה כך שכל אחד מקבל בדיוק את רמת הליווי שהוא צריך, איך דאטה עוזרת להבין מי עומד לעזוב ואיפה מסתתר פוטנציאל לצמיחה, ואיך משתמשים ב-AI וכלים דיגיטליים כדי לאפשר שירות מצוין בלי לגייס אינסוף אנשים. וגם – מתי צריך להבין שהגיע הזמן לשנות את השיטה.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
כשיוני אלבז הקים את Loox עם שותפו, הם עשו את מה שכמעט כל יזם עושה – הכינו מצגת, רצו בין קרנות והציעו את המוצר שלהם. רק שהיה פרט קטן שהפריע: אף אחד לא רצה להשקיע. במקום לוותר, הם בחרו ללכת על בוטסטראפ ולבנות עסק עם הכנסות בלי גיוסים, ועם חופש להוביל את החברה לבד. היום Loox היא חברה רווחית, עם הכנסות של עשרות מיליוני דולרים, וכל זה עם צוות של כ-60 איש בלבד.
בפרק השבוע יוני משתף איך הם הצליחו לגדול בלי תקציבי ענק – מהבחירה בשרתים זולים יותר, דרך יצירת מוצר שגדל בלי להגדיל הוצאות, ועד לבניית מנועי צמיחה אורגניים ששומרים על החברה רווחית. הוא גם מסביר איך מתמודדים עם האתגרים של בוטסטראפ: איך מחליטים לאיזה פיצ'ר להגיד לא, איך מתכננים את ההוצאות על ספקים שונים, ואיך משיגים תמיכה וייעוץ בלי לוותר על שליטה.
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
להוביל סטארטאפ זה מסע מרגש ומלא משמעות, אבל לצד ההצלחות מגיע גם אתגר לא מדובר – הבדידות שבתפקיד המנכ"ל. בפרק הזה נצלול לעומק התחושה שמלווה מנהלים רבים, החל מהשלבים הראשונים של הסטארטאפ ועד לחברות ענק. למה מנכ"לים רבים מרגישים לבד, אפילו כשהם מוקפים באנשים תומכים? ואיך קבלת החלטות כבדות משקל מגבירה את הבדידות ומעמידה אותם מול רגעים קשים של אחריות אינסופית?
בבלוג שכתב ליאור סגל, שותף-מנהל בקרן ההון סיכון Horizon Capital הוא מדבר על המחקרים שממחישים עד כמה הבדידות יכולה להשפיע על ביצועי מנכ"לים, במיוחד בעולמות הסטארטאפ, ואיך היא הופכת לאחת הסיבות המרכזיות לשחיקה ולכישלון של חברות. נסקור את הלחצים הייחודיים שמנכ"לים נדרשים להתמודד איתם – מהמשקיעים, מהצוות, ומהמשפחה – ואיך כל אלה מעצימים את התחושה שאין באמת עם מי לדבר בכנות על האתגרים האמיתיים.
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
בכל יום בעבודה אנחנו נמצאים באינטרקציות של משא ומתן, מנסים לשכנע מישהו בדעה המקצועית שלנו, או לרתום אנשים למטרה שלנו. יכול להיות שמדובר בבוס - שיגבה את הרעיון שלנו, הצוות שירוץ איתנו על פיצ'ר חדש, או את הלקוח שיבחר בנו. אבל איך גורמים לטיעון שלנו להיות באמת משכנע?
בפרק השבוע רוני הרניב מדברת עם עמיחי אבן חן, סניור פרודקט מנג׳ר במאנדיי וזוכה אליפות אירופה בדיבייט, שמסביר איך לבנות טיעון שעובד – מול מנהלים, משקיעים, חברי צוות או אפילו כשמבקשים העלאת שכר.
עמיחי משתף אותנו בטכניקה פשוטה אך עוצמתית של בניית טיעון SEXC – שמסייעת להציג רעיון בצורה חדה וברורה: איך להגדיר את המסר המרכזי, איך להסביר אותו, איך לגבות אותו בדוגמאות, ואיך לסיים בבקשה ברורה. בעזרת סיפורים מהחיים, הוא מראה איך הכלים של דיבייט יכולים לשמש אותנו בכל שיחה חשובה – מהצגת רעיונות בעבודה ועד להתמקחות מול בעל הדירה.
------
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
מוזמנים לפנות לעמיחי כאן: https://www.linkedin.com/in/amichayevenchen/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
בעולם של היום זה ברור שתוכן הוא חלק מהעסק - אבל איך אפשר להפוך לייקים לצמיחה עסקית? איך יוצרים תוכן ברשתות שלא רק צובר צפיות, אלא גם מביא לקוחות, בונה אמון והופך סטארטאפ למותג?
חדש! הפרק שלנו זמין לצפייה גם בגרסת וידאו ביוטיוב. לחצו כאן
השבוע בפרק אנחנו מדברים עם נוסייר יאסין (נאס דיילי), אחד מיוצרי התוכן המובילים בעולם, עם יותר מ-68 מיליון עוקבים ושתי חברות מצליחות. נאס מדבר על למה סטארטאפים בכלל צריכים ליצור תוכן, איך מהפכת ה-AI תעזור לנו ליצור תוכן חכם, אפקטיבי וזול, ולמה לדעתו סטארטאפים ישראלים מתקשים בבניית מותגים.
אחרי שיצר אלפי סרטונים, נאס מסביר למה רוב הסטארטאפים טועים כשהם מתעקשים על Performance marketing במקום לבנות אמון, ועל איך לזהות את הפורמט שיעבוד הכי טוב עבור פונקציות שונות בחברה - בין אם זה לינקדאין, טיקטוק, טוויטר או אינסטגרם.
בפרק דיברנו גם על הצעדים הראשונים שצריך לעשות כדי להתחיל ליצור תוכן, על כללי מפתח, על הדרך הנכונה למדוד הצלחה, ואפילו על למה לפעמים לאבד עוקבים זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו.
------
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
איך מתכננים תקציב סטארטאפ בצורה חכמה? סלביק מרקוביץ׳, Co-founder & CEO של Descope, משתף מניסיונו כיזם וכמשקיע על עקרונות קריטיים לניהול קצב שריפת המזומנים והגיוס הבא. למה לא תמיד נכון לגייס לפי הכללים המקובלים של 24-30 חודשים? איך מגדירים יעד עסקי שמוביל את תכנון התקציב? ולמה עיקרון "זהבה ושלושת הדובים" תקף גם בעולם הפיננסים של סטארטאפים?
בפרק הזה נבחן את ההשלכות של גיוס יתר מול גיוס חסר, נבין איך לתכנן מראש לתרחישים בלתי צפויים, ומהם הטעויות שהכי קל (והכי מסוכן) לעשות כשבונים תקציב. סלביק משתף תובנות ממקרי מבחן אמיתיים – כולל הטלטלות של 2008 – ומסביר איך להתאים את התקציב למציאות המשתנה, לעבוד בשקיפות עם משקיעים ועובדים, ולנצל הזדמנויות בזמן הנכון.
קריינות: תומר לוי
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
מה ההבדלים הקריטיים בין דיווחים פיננסיים בישראל לעומת ארה"ב? איך לבחור את המערכות הנכונות לניהול כספים? ומהן הטעויות הנפוצות שיכולות לעלות לנו ביוקר?
בפרק השבוע אנחנו צוללים לעומק האתגרים וההזדמנויות של הקמת פעילות עסקית בארצות הברית. גלעד פנחס, רואה חשבון ועורך דין ממשרד ERP, משתף במפת הדרכים שכל סטארטאפ ישראלי חייב להכיר כשהוא מתרחב לשוק האמריקאי.
גלעד מדבר על נושאים כמו חובת דיווחים ומיסוי ב-50 מדינות שונות, החשיבות של רישום מדינתי (State Registration), והדקויות של העסקת עובדים בארה"ב – כולל חוקים פדרליים מול חוקים מקומיים, ביטוחי בריאות, שכר ואופציות.
הצטרפו לפרק שבו נבין למה חוקים שתקפים בישראל לא בהכרח חלים בארה"ב, איך לבחור את הכלים הפיננסיים הנכונים, ומהם השלבים הקריטיים שכל סטארטאפ צריך לעבור בדרך להצלחה בשוק האמריקאי.
האזינו גם לפרקים הקודמים בסדרה:
287: דרך של סטארטאפ בניו-יורק - איך התחלנו בשוק האמריקאי (יותם כהן, Daisy)
288: דרך של סטארטאפ בניו-יורק - איך בונים ארגון מכירות, ולמה זה כל כך מאתגר? (ליאור פנסו, Qwak)
289: דרך של סטארטאפ בניו-יורק - להתחיל את החיים במקום חדש (ניר לזניק, Sedric)
------
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
השבוע אנחנו בעוד פרק של מיני סדרה שעוסקת בבניית סטארטאפים בניו יורק, ובשאלה עד כמה אנחנו רוצים להיות קרובים לשוק האמריקאי כשאנחנו מקימים את הסטארטאפ שלנו.
בפרק אנחנו צוללים אל המסע האישי והמקצועי של ניר לזניק, מייסד ומנכ"ל חברת Sedric, שעבר לניו יורק כדי לקדם את פעילות החברה בשוק האמריקאי. ניר משתף בכנות על הדילמות הגדולות – מההחלטה לעזוב את החיים המוכרים בישראל ועד לשלב ההתאקלמות במדינה חדשה עם משפחה וילדים קטנים. איך מתמודדים עם תחושת אי הוודאות, ומה עושים כשהאתגרים נראים גדולים מהחיים?
ניר חושף את החששות האישיים והמשפחתיים שהגיעו יחד עם המעבר, כולל ההתמודדות של ילדיו עם סביבה חדשה ושפה זרה, והאופן שבו הוא ואשתו הכינו את עצמם לקראת השינוי ואפילו הציבו KPI's למעבר מוצלח. ניר מדבר על איך תמיכה משפחתית, הכנה מוקדמת וטיפים קטנים, כמו חיפוש נני מראש, עשו את כל ההבדל ברגעים המאתגרים.
ניר גם משתף בתובנות ייחודיות על השפעת המעבר על הדינמיקה עם השותף הטכנולוגי שלו, אייל, שנשאר לנהל את הפעילות בישראל. הוא מדבר על חשיבות התקשורת המתמדת, קבלת החלטות מושכלת והתמודדות עם מרחק – הן פיזי והן רגשי – שמשפיע לא רק על הארגון אלא גם על המשפחה והחיים האישיים.
האזינו גם לפרקים הקודמים בסדרה:
287: דרך של סטארטאפ בניו-יורק - איך התחלנו בשוק האמריקאי (יותם כהן, Daisy)
288: איך בונים ארגון מכירות, ולמה זה כל כך מאתגר? (ליאור פנסו, Qwak)
------
מוזמנים להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהמשיך את השיח -
www.facebook.com/groups/startupforstartup/
ניתן למצוא את כל הפרקים ותכנים נוספים באתר שלנו -
https://www.startupforstartup.com/
See omnystudio.com/listener for privacy information.
-
בעולם המהיר של ניהול פיתוח תוכנה, ההמלצות המסורתיות של "90 הימים הראשונים" כבר אינן רלוונטיות כפי שהיו פעם. באודיו-בלוג הזה, דניס נרוש Director of AI, Elementor מציע אלטרנטיבה לדינמיקה של ההתחלה בתפקיד חדש – במקום להשקיע חודשים בלמידה ובתכנון, יש לפעול במהירות וליצור השפעה מיידית. דרך פגישות הכרות מהירות, הבנת צרכי הארגון והצוות, ותיעדוף בעיות דחופות, מנהלי פיתוח יכולים להתחיל לייצר ערך כבר בשבועות הראשונים שלהם בתפקיד.
דניס מדגיש את החשיבות של "ניצחונות מהירים" – פעולות פשוטות כמו אוטומציה של תהליכים, שיפור חוויית הפיתוח, והתקנה מהירה של כלים מתקדמים – שמחזקות את האמון בצוות וביכולות הניהוליות. באמצעות גישה פרואקטיבית ותקשורת שקופה, ניתן לא רק להתגבר על המיתוס של 90 הימים, אלא גם לבסס תרבות ארגונית של שיפור מתמיד ולהבטיח הצלחה לטווח ארוך.
קריינות: תומר לויSee omnystudio.com/listener for privacy information.
- Vis mere