Episodit
-
I slutet av 1800-talet och början av 1900-talet vallfärdar svenskarna till Strömstad för att dricka brunn och bada i gyttja. Eller för att festa. För det som händer i kurorten Strömstad, det stannar i Strömstad.
-
Stadshuset i Strömstad kan byggas efter att en affärsman skänkt pengar. Men donatorn är ett original som bråkar, kräver att ritningarna ska baseras på siffermystik och gör att invigningen blir 100 år försenad. Inte konstigt att han fortfarande verkar spöka i huset.
-
Puuttuva jakso?
-
Ingen förstår hur det går till, men under några år på 90-talet verkar alla ungdomar i Strömstad spela i death metal-band. Eller åtminstone lyssna på musiken. Vad är det som händer? Och varför är det här en så viktig tid för de som var med?
-
Med starka färger och skärgårdsmotiv blir Inge Schiöler en av Sveriges mest uppskattade målare. Samtidigt är han en person som plågas av svår schizofreni. I dag, drygt 50 år efter sin död, är Strömstads mest kände konstnär fortfarande glödhet.
-
Hon växer upp i Strömstad på 1800-talet och blir Sveriges första deckardrottning med stora internationella framgångar. Både folklig och prisad. Så varför är Emilie Flygare-Carlén nästan bortglömd i dag?
-
I slutet av 1800-talet åker hon till USA för att vaska guld. Efter nästan 30 år återvänder Hilma Svedal till Strömstad och bygger sitt eget paradis Alaska. Men hennes person är ännu mer imponerande än byggnadsverket.
-
Under 80- och 90-talet har tv-serien om polisen i Strömstad miljonpublik. Hur ser författaren Gösta Unefäldt på den i dag? Vad har tv-serien betytt för Strömstads turism? Och varför ser författaren Kristina Ohlsson om den varje sommar?