Episodes

 • Toukokuun musiikkijaksossamme sukellamme Varsinais-Suomen ja Satakunnan riippumattoman musiikin temmellyskentälle. Mukana on paljon uunituoretta musiikkia rockista räppiin ja progemetallista punkkiin. Lisäksi kuulemme itsekin vasta tuoreen levyn julkaisseen mainosmies Petri Materon vinkit onnistuneeseen Spotify-pitchaukseen sekä viimeisimmät tiedot nimenomaan pienille DIY-bändeille suunnatusta kotimaisesta Family in Music-start-upista joka lanseerataan kesällä ja jonka ajatus on toimia eräänlaisena musiikin Linked In-alustana. Näiden lisäksi kuunnellaan myös pätkät Annika Nordin ja Sysi & Savi-yhtyeen nokkamiehen Teemun haastatteluista. Annikan haastattelu on jo kuunneltavissa kokonaisuudessaan (Episodi X), Petrin haastattelu on luvassa ensi viikolla (Episodi XII) ja Teemua kuullaan pitkän kaavan kautta kesäkuun ensimmäisellä viikolla (Episodi XIII).

  Kuten aina, jakson tarkka ajastus löytyy bändiesittelyjen jälkeen sivun lopusta.

  01. Softcore Suicide (Turku, rock)
  Softcore Suicide on vuonna 2014 perustettu rock/metal/punk-yhtye Turusta. Lyhyen uransa aikana bändi on kerryttänyt runsaasti keikkakokemusta Suomessa ja hieman rajojen ulkopuolella sekä esiintynyt Leipomo Rostenin Pumpernikkelimainoksessa. Bändi sai ensidemolleen hyvän nosteen vuonna 2014, kun Jone Nikula ja Jussi69 valitsivat sen viikon demoksi Radio Rockin Koff Rock -kilpailussa, minkä ansiosta bändin ensimmäinen keikka oli Kotiteollisuuden lämppärinä Helsingin On The Rocksissa.

  Yhtye on julkaissut sinkkujen ja EP:n muodossa 9 biisiä omakustanteena. Niistä viimeisin on tänä vappuna julkaistu The Maze, jonka tuotantoprosessi keskeytyi useita kertoja mm. sormeen leikkaamisten, muuttojen, sähkökatkojen, tietoteknisten ongelmien ja tappeluiden takia. Vaikeuksista huolimatta biisi saatiin kuitenkin pakettiin, ja kesäksi bändi oli kiinnitetty soittamaan Kuopiorockiin, mutta koronaviruspandemia veti tälläkin kertaa maton tylysti alta, kun festari peruttiin tältä vuodelta.

  Keikoilla on riittänyt mitä eriskummallisimpia tilanteita. Tämän bändin esiintyessä ei lentele naisten pikkuhousut, vaan kirjaimellisesti ulostetta, moottoripyöriä ja nyrkkejä. Yhtye on soittanut keikkoja tavanomaisten keikkapaikkojen lisäksi moottoripyöräkerhoissa, uimarannalla, häissä ja strippiklubilla vain muutamia mainitaksemme. Keikkareissuilla ei ole epätavallista, että soittokamat jäävät toiselle paikkakunnalle, laulaja katoaa ilmoittamatta Tallinnan gettoalueen yöhön tuntia ennen keikkaa, tai että pohjoisen kiertueella keikkabussi sanoo itsensä irti Iisalmen syrjäteille keskelle ei mitään.

  Haasteista välittämättä bändi jatkaa edelleen kaljat kourassa uusien biisien säveltämistä ja odottelee parempia aikoja.

  Bändissä vaikuttavat Petri, Samu, Karma ja Aku

  LINKIT:
  Facebook
  Instagram
  Youtube (The Maze)
  Spotify
  Kaaoszinen juttu The Mazen julkaisusta
  EP:n arvostelu (Kaaoszine)
  Pumpernikkelimainos (Youtube)
  Soundin demoefektimaininta Wake Me Up -kappaleesta vuodelta 2017

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempipaikkamme Turussa on kolerahautausmaan ensimmäinen puistonpenkki.
  Keikkapaikkoja Turussa ei juuri ole, joten parhaaksi ravintolaksi valitsemme Orikedon Tavernan (timanttiset kebabit ja pizzat).

  TUE!
  Parhaiten bändin toimintaa voi tukea seuraamalla some-kanavia, ostamalla fyysisiä EP-levyjä ja hihamerkkejä, sekä koronatilanteen hellitettyä käymällä keikoilla.

  02. Kallablöös (Rauma, bluesrock)

  KallaBlöös esittää trio-kokoonpanolla originaalia musiikkia, joka voidaan lokeroida blues/bluesrock/roots -genreihin. Yhtyeen jäsenillä on vankka kokemus keikkailusta kotimaassa, Euroopassa sekä Amerikassa (mm. RelaxTrio & Black Dreams). KallaBlöös on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita bändeiltä kuten Cream, Free, Ten Years After ja ZZ-top, mutta myös herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin

  Bändi on Jere Kallan sooloprojekti, joka syntyi halusta kokeilla omia siipiä biisinkirjoittajana ja laulajana. Biisien teko alkoi talvella 2019 ja ympärille syntyi bändi tutuista muiden bändien soittajista Raumalla keväällä 2019. Bändin jäsenet vaikuttavat edelleen muissakin bändeissä kuten esimerkiksi Relax Trio ja Anu's Trio. Keikkailu lähti hyvin käyntiin Satakunnan alueella ja bändi sai hyvän vastaanoton fanikunnan pikkuhiljaa kasvaessa. Nyt koronan aiheuttamien rajoitteiden vuoksi jouduttiin kesän keikat perumaan. Näistä harmittaa varsinkin Järvenpään Puisto-Bluesin keikan peruuntuminen. Toivottavasti pian päästään kuitenkin taas keikkailemaan vanhaan tapaan.

  Julkaisimme ensimmäisen albumimme huhtikuun 10. Päivä ja se on kuultavissa kaikissa suoratoistopalveluissa sekä cd-formaatilla, joita voi tilata sähköpostiosoitteesta kallabloos@gmail.com. Levy on äänitetty omakustanteena ja pääosin studiolivenä, jotta yhtyeen uniikki ja energinen soundi saatiin taltioitua mahdollisimman hyvin. Levyn ensimmäinen single Falling from the Sky sai heti julkaisunsa jälkeen huomiota Esa Kuloniemeltä, joka soitti singlen Bluesministeri ohjelmassaan radio Yle Suomessa, sekä Jorma Hietamäeltä, joka teki samoin Suomi-rock ohjelmassaan. Soitimme levyjulkkarikeikan livestreaminä Raumalla kulttuurikuppila Brummissa ja pyrimme julkaisemaan taltioinnin myös siitä pian youtubeen kokonaisuudessaan nähtäväksi.

  Jere Kalla – Kitara/Laulu
  Vilho Voutilainen – Rummut
  Mikael Alakruuvi – Basso

  LINKIT:
  Youtube
  Spotify
  Instagram
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Parasta Raumalla on keikkapaikka Kulttuurikuppila Brummi. Siellä tulee istuskeltua katselemassa muiden keikkoja silloin kun ei ole omalla keikalla.

  TUE!
  Paras tapa tukea KallaBlöösiä on käydä kuuntelemassa levyä suoratoistopalveluissa ja ostamalla fyysinen kopio jos pitää kuulemastaan. Levyä tulee olemaan saatavilla myös vinyylinä. Tiedot tulevista keikosta, julkaisuista sekä bändin kuulumisia löytää parhaiten seuraamalla bändiä Instagramissa ja Facebookissa.

  03. Annika Nord (Turku, poprock)
  Olen Annika Nord laulaja-kitaristi-lauluntekijä. Keikkailen parhaimmillaan 150 keikan vuositahtia ympäri Suomea. Parikymppisenä tein muutaman keikan soolona, trubaduurina siis. Yllätyin itsekin keikkamääristä ja ihmisten palautteista keikoilla. Monet vaativat minua lupaaman, että jatkaisin tällä tiellä. Aion jatkaa, sillä minä ja kitara vaan rakastetaan soittaa ja laulaa yhdessä!

  Pari vuotta sitten tuli tarve tehdä omaa musiikkia. Aloin kirjoittaa tarinoita joka päivä. Biisien kirjoittelu vei täysin mukanaan. Yhtäkkiä löysin ympärilleni myös bändin, joka vei minut ihanaan uuteen musiikkikuplaan. Tällä hetkellä keikkailen kitaran kanssa, bändillä ja duolla. Meidän uusi albumi julkaistiin nyt huhtikuussa 2020.

  Erityiset keikat:
  Kaikenlaisia keikkapaikkoja on tullut nähtyä. Keikkailen trubaduurina, duon ja bändin voimin ravintoloissa, yksityistilaisuuksissa 150 keikan vuositahtia ympäri Suomen. Tähän asti jännittävin keikka on ollut Porin jäähallissa Ässät – Lukko matsin avausbiisin esittäminen. Levynjulkkari stream keikka oli myös uusi upea kokemus!

  Uusimmat maininnat mediassa:
  Heartbeatsjournal
  Takahuone
  Lehtiluukku
  Desibeli

  Tulevaa:
  Erityisesti odotan syksyä, jolloin YleX Nosteessa ohjelma alkaa, johon pääsin mukaan. Siitä tulee siistiä! Ihanaa että eka albumi on nyt julkaistu. Olen kirjoitellut lisää biisejä ja aiotaan toki julkaista lisää sinkkuja ja albumeja tulevaisuudessa. Tulevalta unelmoin suuria, joku päivä vielä pitää päästä soittamaan Ruisrockin rantalavalle.

  LINKIT:
  Nettisivut
  Facebook
  YouTube
  Instagram
  Spotify
  Levykauppa X

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempipaikkoihin kuuluu Turun jokiranta ja ylipäätään paikat joissa vesi on lähellä, merimaisema paikat ovat upeita.

  Paras keikkapaikka:
  Turun Old Bank on mun suosikki. Siellä olen soittanut vuosien varrella monet monet keskiviikko keikat. Siitä on ajan mittaan tullut kuin toinen olohuone. Se on ollut myös mun ensimmäinen keikkapaikka, kun muutin Turkuun. Silloin kävin koputtelemassa ravintoloiden ovia ja kyselemässä keikkaa. Sitä kautta on tullut monia muita keikkoja ja kalenteri on täyttynyt mukavasti musisoinnista.

  TUE!
  Kyllä musiikista saa ehdottomasti parhaat fiilikset livenä! Spotifysta tietty löytyy biisejä ja musavideoita pystyy vakoilemaan YouTubesta. Etänäkin voi siis hypätä Koordinaatit nimiselle musiikkimatkalle. Instagramista ja Facebookista saa aina ajankohtaista tietoa keikoista, biiseistä ja uusista kujeista.

  04. DJ Tikari (Turku, rap)
  © Aleks Talve

  DJ Tikari on rovaniemeläis-turkulainen rap-artisti, -tuottaja ja entinen DJ.

  DJ Tikari aloitti DJ-keikkailun Rovaniemellä 17-vuotiaana vuonna 2011. DJ-keikkoja kertyi sittemmin Rovaniemellä ja Turussa järjestettävien räppi-iltojen lomassa. Lisäksi DJ Tikari on soittanut taustoja keikoilla artisteille kuten Ruste Juxx (US), Kriso, Are, OG Ikonen, Eino Antiwäkki ja Talonpoika Lalli. DJ Tikari esiintyi viimeisen kerran levysoittimien takana SAY10V-tapahtumassa Helsingissä 12.10.2019.

  Hip hop -taustoja ja -lyriikoita DJ Tikari on tehnyt pöytälaatikkoon jo vuodesta 2009 alkaen, mutta vasta lähivuosina ottanut räppäyksen vakavasti pistäen sisään tarvittavat työtunnit. Ensimmäinen rap-julkaisu oli mixtape Takamehtien Tikari (10/2018), joka toimi eräänlaisena harjoitustyönä ennen ensimmäistä virallista julkaisua, joka näkee päivänvalon tänä talvena debyyttilevyn muodossa 25%.

  Levystä
  25% vanhaa, 25% uutta, 25% pöllittyä ja 25% jotain mitä ei voi sanoiksi laittaa; tällä reseptillä debyyttilevyni 25% on tehty. 25% edustaa aihesanoilta minulle seuraavia asioita: rollofunk, lappirap, golden era suomirap, southern rap, g-funk, west coast.

  Musiikin osalta seikkaillaan southern rapin, g-funkin ja west coastin välimaastoissa. Temaattisesti levy käsittelee nuoren miehen kasvutarinaa vuosina 2013-2019, ollen osalti autobiografinen. Kappaleiden tuotannosta vastaa allekirjoittanut itse yhtä kappaletta lukuunottamatta, jonka on tuottanut Espoon g-funk-auteur Phunky Mr. Olavi.

  Tekoprosessi alkoi jokseenkin päällekkäin mixtapen Takamehtien Tikari (2018) kanssa. Levy syntyi yksinkertaisesti halusta tehdä räppilevy, joka edustaisi omaa pohjoisamerikkalaista hip hop-musiikkimakua ja jotain vastaavaa mitä noin kymmenen vuotta sitten suomirapissä tehtiin. Oma isoin suomirap-fanitus osui juuri sille ajalle, levysoittimessa pyörien artistit kuten Hannibal & Soppa ja Pahat Viinit, Joku Roti Mafia, Julma Henri, Ruudolf, Heikki Kuula ym. Samalla halusin kokeilla, miten suomirap-skene reagoi siihen, että vie vähän tyylejä takaisinpäin siihen aikaan kun taustoja samplattiin paljon.

  Tulevaa
  Jonkun verran tänä keväänä tehnyt töitä muiden lukuun: säveltänyt taustoja, tehnyt featteja ynnä muuta. Ne varmaan materialisoituu, kun aika on kypsä heidän osalta - mitään ei pysty vielä paljastamaan! Omaa soolomatskua työstänyt myös. Ekalle levylle tulee jatkoa kunhan biitit ja riimit on kasassa ja vokaalit nauhotettu, eli varmaan joskus vuoden päästä aikaisintaan.

  DJ Tikari medioissa
  Feat.fi
  PelastaBandi.com
  Rumba
  Rumba 2

  LINKIT:
  25%-levyn kotisivu josta löytyy kaikki tarvittavat linkit levyn suhteen + musavideo
  Spotify
  Instagram
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Eurooppalaisimman näköinen, kaunis historiallinen kaupunki Suomessa. Kompakti ja lämmin meno meren ja saariston äärellä. Ei ihan niin hektinen kuin Helsinki, mutta ei kuollut pikkukaupunkikaan, siinä ehdottomat plussat!

  Paras meno Turussa on kavereiden kanssa ”jokirannan iltavuoro” eli toisinsanoen kesällä auringon hiljalleen laskeutuessa irtojuomien nauttiminen Aurajoen äärellä.

  TUE!
  Jaa meikän joku biisi Facebook-seinälles tai Instagram-storyyn! Se jeesaa jo paljon. ’25%’-CD-levyä saa ostettua suoraan artistilta osoitteesta https://slowpacerecords.bigcartel.com/, mutta myös esim. Levykauppa Äxästä ja Katin Tavarasta. Kiva aina jos levyt häviää käsistä, mutta toisaalta kyllä meikä tätä tekee vaikka ei häviäiskään.

  05. Whatever Motherfuckers (Turku, punk)
  Whatever Motherfuckers perustettiin 2015 kun Turussa vaikuttaneen AURA-nimisen yhtyeen kaksi jäsentä tapasi toisensa vuoden 1997 jälkeen.

  Saukki kitarassa ja Tommi rummuissa ottivat yhteyttä Peteen jonka pääbändi oli ja on edelleen Cannibal Accidentin jossa hän on kitaristina. Hän lupasi tulla bändiin kunnes löytyy pysyvä kitaristi.

  Tiago löytyi bassoon netin kautta.

  Pete hoiti alussa laulut mutta ei oikein digannut hommasta joten Jussi kiristettiin laulajaksi tuttujen kautta, hyvä kun oli hommassa.

  WEMF oli valmis.

  Pete alkoi olla liian työllistetty Cannibal Accidentin levytyksien ja WEMFin kanssa joten hän jätti paikan ja tilalle tuli Jani.

  Tiago jättäytyi pois henkilökohtaisten menojen vuoksi ja bassoon saatiin tilalle Tony.

  Tällä kokoonpanolla WEMF toimii edelleen.

  2019 keväällä Saukilla ja Jussilla oli sen verran paljon henkilökohtaisia menoja että bändi päätti jäädä hetkeksi tauolle.

  Jani, Tony ja Tommi eivät kuitenkaan halunneet taukoa joten päätettiin perustaa suomenkielellä esiintyvä projektibändi kesän ajaksi, joka tekisi yhden EPn ja sitten bändi laitettaisiin pakettiin.

  Tarina jatkuu Lintupuisto Klo 13 merkeissä…

  Whatever Motherfuckers:
  Jussi : laulu
  Jani : kirara
  Saukki : kitara
  Tony : basso
  Tommi : rummut

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook
  Bandcamp
  Instagram
  Youtube

  ASIAA:
  Sellainen tuli mieleen että terkkuja kaikille bändeille jotka miettivät bändin nimeä ja somemainostusta.

  Facebook dominoi kaikkea ja niiden politiikka on ihan mielivaltaista ja posketonta.

  Jos Whatever Motherfuckers yritti mainostaa jotain se meni banniin samantien kun painoi enteriä.

  Noin kymmenen sekunnin päästä tuli ilmoitus että se on sopimaton ja saattaa vahingoittaa jotain. FB myös kysyi tarvitsemmeko apua?

  Pistin niille meiliä että mikäs mättää ja mihin tarvitsen apua? No bändin nimi oli se joka saattaa vahingoittaa jotain ihmistä ja bändin nimen takia he olivat huolissaan meistä.

  Ja tämän meilin jälkeen FB algoritmi tarjosi Whatever Motherfuckersille kupongin jolla voi mainostaa, ja otsikkona luki: Whatever Motherfuckers…eli ympäri mentiin.

  Ehdotin nimen vaihdosta W.E.M.F nimeen, ei kelvannut pisteet. Kysyin no mites toi W.A.S.P sai nimensä sinne. Ei vastattu.

  Nykyään olemme facessa Bändi nimeltä Whatever Motherfuckers ja kaikki menee läpi. Maailma on taas onnellinen.

  06. Crackwhore (Turku, punk)
  Crackwhore perustettiin v. 2001 lähinnä Ranen ja Tapsan kaatuneiden bändien Monotonics ja Siamese Aunt raunioille. Heti kärkeen oli homman nimi silloin kovasti vallalla olleen action-rockin henkeen suoraviivaista mättörockia tiukalla punk-vivahteella. Keikkoja on tehty ja tehdään ja CD-r-julkaisuja. Julkaisuja on tähän asti neljä EP:tä ja viides on tuloillaan. Kaksi biisiä siitä on W.E.M.Fin kanssa julkaistulla Splitillä.
  Erityinen keikkamuisto turkulaiselta 2X-festarilta Youtubessa.

  LINKIT:
  Facebook
  Spotify
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Aivan ainutlaatuinen alakulttuurin kehto Rekisteri Turussa toivottavasti selviää tämän hetken kovista haasteista.

  07. Matero (Helsinki, rock – kuukauden tähtivieras)
  © Atte Mäläskä

  ”Matero on minulle pelikenttä, jolla asetan itseni vahvimmin epämukavuusalueelleni kuin koskaan aiemmin musiikin parissa. En olisi pystynyt kirjoittamaan näitä kappaleita yhtään aiemmin kuin nyt nelikymppisenä. Biiseissä kuulet sekä omakohtaisia tarinoitani että kertomuksia Kainuusta ja Helsingistä. Minä-hahmo sekoittuu kuultuun ja nähtyyn, koettuun ja tehtyyn.”

  Synnyin vuonna 1977. Kasvoin ja hakkasin päätäni seinään Kajaanissa vuoteen 2008 saakka. 10 vuotta Helsingissä valmisti minut tähän projektiin. Onko kyseessä nelikymppisen, kolmen lapsen isän ja aviomiehen keski-iän kriisi? En osaa sanoa, mutta moottoripyörää ja nuorempaa vaimoa ei tarvinnut tätä varten hommata.

  Olen soittanut ja tehnyt musiikkia 13-vuotiaasta saakka. Välillä olin päästää irti siitä, mutta tulin onneksi järkiini. Nyt olen yhdessä risteyksessä ja katson seuraavaan suuntaan. Ennen sitä haluan, että kuuntelet nämä biisit ja kysyt itseltäsi samat kysymykset mitkä minäkin jouduin omalle peilikuvalleni esittämään: mikä hitto sinä oikein olet ja miten päädyit tähän?

  Matero

  petri@petrimatero.com

  Petri Matero on markkinoinnin ja musiikin moniosaaja. Tällä hetkellä hän työskentelee markkinointistrategina mainostoimisto Miller & Leanissa sekä pyörittää omaa musiikkimarkkinoinnin ja manageroinnin yritystä Raate Musicia. Matero on toinen perustaja ja järjestäjä Helsinki Tonefest -kitaratapahtuman takana. Lisäksi hänellä on työn alla Alma Talnetin kustantama kirja Voittamaton, joka julkaistaan huhtikuussa 2020.

  LINKIT:
  Facebook
  Instagram
  Spotify

  08. Mind Abduction (Rauma, progemetal)
  ”Kerrassaan tyylitajuinen yhtye, joka ei häviä musiikillaan pätkääkään maailmanluokan kollegoileen” –Inferno Magazine 10/2014.

  Laulaja/kitaristi/kosketinsoittaja/biisintekijä Tuomas Pere perusti Mind Abductionin vuonna 2003 Raumalla, tarkoituksenaan perustaa projekti, jonka kautta voi toteuttaa kaikkia mahdollisia mieleen tulevia musiikillisia visioita ilman turhia genremääritelmiä tai muita rajoitteita. Musiikki on suurimman osan aikaa ollut pitkälti riffi- ja melodiapainotteista raskasta musiikkia, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti vaikutteita eri genreistä. Uusin, huhtikuussa 2020 vain musiikkivideona YouTubessa julkaistu biisi 2000000 Years edustaa taas täysin erilaista, syntikkaan ja puhtaaseen lauluun pohjautuvaa melodista musiikkia, josta aiemmilta kappaleilta tuttu kitarariffittely ja jopa rummut puuttuvat kokonaan, avaten bändin tyyliä täysin uusiin suuntiin ja osoittaen, että Mind Abductionin piirissä voidaan julkaista aivan minkä tahansa musiikkityylin musiikkia.

  Ensimmäisten vuosien aikana bändi julkaisi parit demot ja keikkaili jonkin verran kotimaassa. Tämän jälkeen yhtye oli joitain vuosia tauolla, kunnes vuonna 2014 julkaistiin ensimmäinen täyspitkä levy Monolith digitaalisena levynä maailmanlaajuisesti. Monolith sai aikaan runsaasti positiivisia arvosteluita sekä Suomen tärkeimmissä musiikkilehdissä ja nettilehdissä että nettilehdissä ulkomailla. Vaikka musa on kovatasoista ja bändiä on kovasti kehuttu, ei yhtye ole kuitenkaan levinnyt laajempaan tunnettavuuteen. Elanto saadaan muista asioista ja bändihommaa tehdään puhtaasti huvin ja taiteellisen vapauden vuoksi ilman mitään paineita mihinkään suuntaan. Bändin musa onkin ennen kaikkea taidetta ja luovuuden kanavointia, antaa musiikin puhua puolestaan.

  Comet on bändin toinen täyspitkä levy ja se on julkaistu 1.6.2018 maailmanlaajuisesti digitaalisena albumina. Levy on saatavilla kaikista tärkeimmistä digitaalisen musiikin suoratoistopalveluista ja verkkokaupoista ja sen voi kuunnella/ladata esim seuraavista: iTunes, Spotify, Amazon, Google play & Deezer. Lisäksi levyn voi kuunnella ja ladata ilmaiseksi Soundcloud-kanavaltamme. Olemme myös teettäneet levystä rajoitetun CD-painoksen, fyysinen CD on saatavilla Levykauppa X:n kautta.

  Cometin kappaleet vaihtelevat kitara- ja laulumelodioiden ohjaamista (Streams, The Fields, Comet, Wavelengths) nopeampiin, raskaampiin ja progressiivisempiin pyrähdyksiin (Spring, Blindfold, Ocean of Stone) jakaoottisiin äänimaailmoihin (Welcome). MIND ABDUCTIONin musiikkia ja tekemisen meininkiä kuvaavatkin parhaiten sanat "ennakkoluuloton" ja "monipuolinen".

  Bändi on myös aktivoitunut liveaktina tehden keikkoja säännöllisen epäsäännöllisesti kotimaisilla klubeilla ja festivaaleilla 2013-2019, osalta näistä keikoista löytyy myös peräti multikamera-livemateriaalia bändin YouTube-kanavalta.

  2020 Bändissä vaikuttavat ja livekeikoilla soittavat seuraavat henkilöt, vähän biisistä riippuen:
  Tuomas Pere (biisintekijä/laulaja/kitaristi/kosketinsoittaja/tuottaja)
  Martti Pere (basisti)
  Jussi Hautamäki (kitaristi)
  Olli Pirkkanen (rumpali)

  LINKIT:
  Youtube
  Spotify
  Facebook
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Rauman saaristo ja merenrantaympäristö.
  Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: Kulttuurikuppila Brummi

  TUE!
  Ja lopuksi kuuntelijoille vielä vihjeenä mikä on paras tapa tukea toimintaanne, esim. nettikauppa, keikat, suoratoistopalvelut tms.: Kuunnelkaa musiikkiamme netistä.

  09. Hämyrä (Turku, proge)
  Vuonna 2013 basisti Juhani ja kitaristilaulaja Mikko saapuivat kosketinvelho Danin makuuhuoneeseen soittohommiin ja tästä triosta sai alkunsa Hämyrä. Saimme bändikämpän Turun Runosmäestä ja bändiin liittyi rumpali sekä perkussionisti, ja vuonna 2015 olimmekin jo ensimmäisellä keikallamme Turun Asemapuistossa.

  Tämä poiki meille heti seuraavan keikan Turun TVO:lla, joka on jäänyt mieleen ekana kunnon keikkana miksaajineen, valoineen sekä backstageineen. Palkaksi saatiin bisseä ja hyvät safkat, mikä kruunasi nuoren bändin kokemuksen.

  2017 vaihtui sekä treenikämppä että rumpali. Heitimme Turun lisäksi pari keikkaa Pirkanmaalla, joista toisella tutustuimme äänittäjä/miksaaja Matti Vasaseen, joka ehdotti ja myös mahdollisti ensimmäisen levymme Ellam Ondren tekemisen. Äänitimme hänen kanssaan levyn pohjaraidat Turussa Rodhouse studiolla ja loput treeniksellämme. Matti myös miksasi sekä masteroi biisit, ja julkaisimme levyn omakustanteena toukokuussa 2019. Albumin tekoprosessi kokonaisuudessaan oli käänteistään huolimatta haaveiden täyttymys ja merkittävä askel bändille. Ellam Ondre myös arvioitiin mm. Turun Sanomissa ja Desibeli.netissä varsin positiiviseen sävyyn.

  Levynjulkkarikeikalla oli mukana ensimmäistä kertaa toinen kitaristi Juho, jonka rooli vakiintui perkussionistin jättäydyttyä bändistä. Viimeisimpinä käänteinä tiemme rumpalimme kanssa erkanivat keväällä 2020, ja sille tontille haemme nyt uutta kannuttajaa. Sopivan tyypin löydyttyä pyrimme palaamaan keikkalavoille mahdollisimman pian sekä aloittamaan seuraavan teoksen äänitykset.

  Nyt teemme demoja tulevia julkaisuja varten sillä materiaalia on vaikka millä mitalla.

  Musiikkimme on hämyisää rokkia lukuisin vivahtein ja arvaamattomin kääntein. Eteeristä jumitusta ja ankaraa paahtoa, tummia sävyjä ja suoraan pään läpi kulkevaa kirkasta valoa. Tavoittelemme psykedeelistä taajuutta hämärän rajamailta,valon ja varjon tuolta puolen, jossa ei ole mitään — ja kaikki.

  LINKIT:
  Spotify
  Youtube
  Facebook
  Soundcloud
  Instagram
  Distrokid

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Leppoisat puistomeiningit vuodesta toiseen. Puistosta keikkailummekin alkoi ja olemme niihin palanneet useina vuosina.
  Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: Turun kaupunginkirjaston portaat kesäaamuöisin. Kuolematon jatkopaikka.

  TUE!
  Meitä voi tukea parhaiten kuuntelemalla levyä, ottamalla somet ja Spotifyn seurantaan ja tulemalla keikoille sitten kun niitä taas on. Lisäksi vinkkaamalla kaikille vapaille rumpaleille meidän bändistä!

  10. Huolet ja murheet (Turku, punk)

  Huolet ja Murheet on turussa vuonna 2016 perustettu yhtye. Ryhmä on kiertänyt suomea perustamisvuodesta lähtien. Helsingistä Rovaniemelle, Porista Lappeenrantaan ja kolunnut lukemattomia lavoja näiden välillä. Ensimmäinen neljän musiikkiesityksen kasetti-EP julkaistiin jo 2016 alkusyksystä ja tästä eteenpäin kasetti-EP:eiden sarja jatkui aina kesään 2018. Näiden kasettien jälkeen, marraskuussa 2018 julkaistiin "18" CD, joka sisälsi uudelleenäänitettyinä versioina kokoelmahenkisesti 18 tekijöidensä mielestä parasta esitystä noilta yhdeksältä kasetilta.

  Se on vain pysyvää piirtää kuvan kasvaneesta yhtyeestä. Missä 18 kokosi yhteen oman aikajanansa realismin, edustaa Se on vain pysyvää tuota juuri täysi-ikäistynyttä entiteettiä kokonaisempaa ja itseensä luottavaisempaa yksilöä nimeltä Huolet ja Murheet. Rusin ja Solkion teksteissä on havaittavissa aiempaa enemmän olemassa olevan maailman hyväksymistä. Todelliset kokemukset ja olemassaolon turhuus. Arkirealismi tapahtuneiden asioiden synnyttämien, suurtenkin, tunteiden kera on läsnä. Se, millaisessa maailmassa elämme. Huonoine ja hyvineen. Pilkahduksia molemmista on olemassa. Kuten ihmiselämään kuuluu. Musiikillisesti sävellystuotanto on aiempaa uskaliaampaa. Levyllä on mahdollista havaita tunnelmia varhaisesta goottirokista, mietoja vivahteita 70-luvun progressiivisuudesta ja vaikutteita moderneista punkrokin sekä indierokin sanansaattajista. Jotain uutta, jotain vanhaa ja merkittävissä määrin huolta ja murhetta. Tietyissä tilanteissa duaalisuus ja toistaminen todella syventää koettua tilaa. Kaikesta lakonisuudestaan huolimatta. Kukaan ei pääse pakoon sitä tosiasiaa, että vain yksi asia on pysyvää. Kaikki muuttuu.

  Äänitystuotannollisesti levy edustaa myös uutta vaihdetta yhtyeen elämässä. Tällä kertaa äänimaailma on kuulaampi ja selkeämpi kuin aiemmin. Vaikka kyseessä onkin perinteinen laulu, kitara, basso ja rummut -rock-kokoonpano, on levyn kuuntelukokemuksesta odotettavissa hyvää. Tai niin ainakin uskomme. Tuotanto on alusta loppuun yhteen itsensä käsialaa. Äänitys on toteutettu talvipäivänseisauksen aikaan 2019 Orimattilan Artjärvellä ja jälkituotanto on tehty Varsinais-suomessa.

  LINKIT:
  Spotify
  Apple Music
  Youtube
  Bandcamp
  Facebook
  Instagram

  11. Lintupuisto Klo 13 (Turku, punk)

  Tarinan jatkoa Whatever Motherfuckersista…

  Kesäprojektiin löytyi toiseksi kitaristiksi netin kautta Arttu. Laulaja Valtteri löytyi tuttavapiiristä ja natsasi välittömästi.

  Kesä 2019 meni soitellessa ja biisejä tehdessä. Bändiltä puuttui nimi, eikä mikään oikein kolahtanut.

  Syksyllä bändi osallistui Turku punkfutikseen ja ensimmäinen peli bändillä oli Kupittaan lintupuistolla klo 13.

  Bändi oli paikalla mutta ketään ei näkynyt. Toimijat olivat päättäneet mennä sateen takia pubiin mutta kukaan ei kertonut sitä bändille…

  Siinä se nimi oli…Lintupuisto klo 13!!

  Poraa läpi pään EP:n äänitysten jälkeen Arttu kiitti ajasta ja palasi omien yhtyeidensä pariin.

  No Lintupuisto oli alkanut elää omaa elämää eikä hommaa haluttu lopettaa, niin kitaristiksi ystävällisesti suostuteltiin treenikämpille vahingossa eksynyt Turkulaisen legendaarisen punkbändi Sininen Kondomi rumpali Sakari.

  Siitä on eri näkemyksiä miten asia hoidettiin mutta lopputulos on se että nyt bändi on valmis. Valitettavasti koronavirus vei kaikki kevään jo sovitut keikat joten ensimmäinen keikka odottaa edelleen korkkausta.

  Lintupuisto Klo 13:
  Valtteri : laulu
  Jani : kitara
  Sakari : kitara
  Tony : basso
  Tommi : rummut

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook
  Bandcamp
  Instagram
  Youtube

  12. Rami Rafael (Laitila, iskelmä)
  Biisistä: Vaan luovuta en, koskettava tarina joka osuu ja kolahtaa tähän hetkeen todella hyvin.

  Teemme keikkaa noin 100 keikan vuosivauhdilla ympäri Suomea, laivoilla meitä voi nähdä useasti niin Turun kuin Helsingin linjoilla. Keikkaa teemme Rami Rafael & Valentinot nimellä. Soitamme keikoilla musiikkia laidasta laitaan Tapio Rautavaarasta Cheekiin.

  Olen valittu kolme kertaa kolmen parhaan joukkoon Seinäjoen tangomarkkinoilla, lisäksi olen saanut olla mukana vuosien varrella upeissa isoissa projekteissa niin teatterin kuin konserttien merkeissä.

  LINKIT:
  www.ramirafael.net
  www.saminieminen.fi
  www.pianisti.fi
  www.ohjelmanurkka.fi
  Facebook: rami rafael
  Youtube Rami Rafael

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Ehdottomasti Laitilan Kukko-olut!

  Laitilan ravintolakulttuuri on aika minimaalista, mutta tähän pakko vastata Laitilan legendaarinen kievari, jossa itsekkin 16-vuotiiaana poikana tein ekat tanssikeikat.

  13. Sysi & Savi (Loimaa, rock)
  Sysi & Savi on vuonna 2014 Loimaalla perustettu rockhybridi. Hommat lähtivät liikkeelle jonkunmoisena progressiivisena rockabillycorena, mutta 20-luvulle saavuttaessa moinen eksoottinen kuvaus yhtyeen genrestä on hieman haalistunut. Soutu on käymässä koko ajan raskaammaksi ja taivaan ylle on muodostumassa entistä tummempia pilviä. Lupsakoita hanttapulejahan nämä pelimannit ovat, joten synkän horisontin valaisevat kyllä ajoittain salamat ja strobovalot. Elämä Suomen Loimaalla muistuttaa saippuaoopperaa, mutta tästä huolimatta Sysi & Savi kokee olemansa enemmän nordic noir.

  Yhtye keikkaili ensimmäisinä vuosinaan lukuisissa maakunnissa, räjäytti renkaita moottoriteillä ja sai kotipaikkakunnaltaan yllätyksekseen taiteen kannustusapurahan vuonna 2016. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Zombijive omalla levymerkillään keväällä 2019 ja saavutti näin yhden virstanpylväänsä. Elävien kuolleiden askeleet päätyivät kuitenkin nopeasti takaisin maan alle. Vuonna 2020 kelmeä kalman haju on muuttunut hattaran, paukkumaissin ja tuoreen veren sulotuoksuun, bändin julkaistaessa vuosikymmenen ensimmäisen sinkkunsa Karnevaali. Yhtyeellä ei ole vuosikausiin ollut tulevaisuutta, mutta silti se löytää itsensä joka kerta nykyhetkestä.

  LINKIT:
  Karnevaali (Fanlink.to)
  Youtube
  Facebook
  Instagram: @sysisavi

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Sysi & Savi juo oluensa missä tahansa Loimaan baareista, mutta ensimmäisen keikkansa se heitti Bar Edgarissa joulukuussa 2014. Yhtye juo luonnollisesti mieluiten Loimaan Panimon Savi olutta, vaikka yhteys onkin sattumaa. Riittävän monta Savi -olutta nautittuaan yhteen voi löytää harhailemasta Eksyssuolla huutelemassa hävyttömyyksiä Ypäjän rajan puolelle.

  TUE!
  Sysi & Savi tervehtii mitä iloisimmin kaikkia, jotka antavat itsensä vietäväksi tuon maailman ensimmäisen kyläpahasen bändin mukaan suoratoistomaailmassa, levykaupoissa tai keikoilla.

  JAKSO KATSELTAVISSA MYÖS YOUTUBESSA!

  JAKSON AJASTUS

  0:00:00 Intro

  0:01:38 Softcore Suicide (Turku, rock)

  0:06:34 Kallablöös (Rauma, bluesrock)

  0:10:07 Annika Nord (Turku, poprock)

  0:16:44 DJ Tikari (Turku, rap)

  0:21:06 Whatever Motherfuckers (Turku, punk)

  0:24:25 Haastattelussa Petri Matero – Onnistunut Spotify-pitchaus

  0:33:21 Crackwhore (Turku, punk)

  0:35:39 Matero (Helsinki, rock)

  0:41:39 Mind Abduction (Rauma, progemetal)

  0:47:25 Hämyrä (Turku, proge)

  0:54:26 Haastattelussa Petri Matero – Family in Music

  1:02:13 Huolet ja murheet (Turku, punk)

  1:04:57 Lintupuisto Klo 13 (Turku, punk)

  1:10:13 Rami Rafael (Laitila, iskelmä)

  1:15:14 Sysi & Savi (Loimaa, rock)

  1:24:33 Outro

 • Joonas haastattelee huhtikuun alussa pahimpaan korona-aikaan debyyttialbuminsa "Koordinaatit" julkaissutta turkulaista Annika Nordia. Miten levyn julkaisu onnistui poikkeusoloissa, miten levyn tunnelmoivat pop-rock-helmet saivat alkunsa ja mitä ihmettä kouvolalaisten juomaveteen on lisätty?!? Kaikki tämä ja vielä rutkasti enemmän selviää tässä jaksossa.

  Jakso nähtävissä myös Youtubessa!

  Annika Nord
  Kotisivut
  Facebook
  YouTube
  Instagram
  Spotify
  Levykauppa X

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Kymenlaakson indiekenttä ei turhia ketään kumartele – herkimmilläänkin huhtikuun yhtyeemme laittavat kuuntelijan tanssimaan hirsipuutanssia... Rock rulaa Laaksossa, joten vauhtia piisaa! Tähtivieraanamme tässä kuussa PelastaBandi.com- ja Pliide.fi-sivustojen mastermind Riikka Koksu. Lisäksi saimme etäyhteyden päähän myös pari artistivierasta; Bad Mankeysin Tarmon sekä The Gallows Dance-yhtyeen Antin. Kaikkien kolmen haastattelut kokonaisuudessaan myös katseltavissa ja kuunneltavissa Episodeissa VI-VIII.

  Jakson ajastus lopussa.

  01. Choo Choo Juggernaut (Kouvola, garagerock)

  Alkujaan Jani Orpanan DIY-sooloprojekti tylsyyttä ja apatiaa vastaan.
  Ensimmäinen albumi CHOO CHOO JUGGERNAUT (2017) ja toinen TUNES FROM THE WAYSIDE (2019), lisäksi kahden biisin singlelevy THEN YOU CAME AROUND/SIDEWAYS (2018).

  Ensimmäinen live-keikka ja kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin.

  LINKIT:
  Facebook

  + Spotify ja Youtube

  Terveiset: Tulkaa keikkakuntoa tarkastamaan, kunhan näistä karanteeneista päästään!

  02. Bad Mankeys (Kouvola, rock)

  Bad Mankeys on sähisevä Hard Rock bändi Kouvolasta. Teemme nyt kolmatta levyämme kaikessa rauhassa, sillä kiire ei tunnu kyllä olevan tässä ajassa mihinkään.

  Ensimmäisen ja toisen levyn teon aikana Kiersimme myös Suomea,Ruotsia ja Viroa. Oikeastaan niin kauan kuin rahat ja pää kesti krapulaa. Nyt päätimme jättää nuo pienimmät tunnelmanurkat kiertämättä levynteon ajaksi, joitakin tilaushommia lukuunottamatta.

  No, rokin soittaminen on hiton hauskaa ja sitä kautta me yhdyttiinkin yhtyeeksi. Tekeminen halutaan pitää lähellä rytmin ja improvisaation ydintä, jonka ainakin allekirjoittanut on huomannut usein. Bändin laulajana olen monasti kotona pyöritellyt ja hinkannut mitä kummallisimpia sointukiertoja vain ymmärtääkseni, ettei porukalla jammatessa toimi.

  Rytmiä, räminää, huutoa, iloa. Sitä on Rock.

  03. HItto (Kotka, Rhythm & Blues)

  Hitto perustettiin kevättalvella 2011, ja yhtye on sen jälkeen heittänyt kymmenkunta keikkaa vuodessa. Toimintalue on rajoittunut Kymenlaaksoon.

  Soitamme suomenkielistä rytmibluesia, jossa paino sanalla blues.

  Muusikot: Mikko Bly basso, Risto Ahola kitara, Markku Jämsen rummut ja taustalaulu, Matti Tieaho, laulu, kitara ja huuliharppu.

  Julkaisimme ensimmäisen cd-albumimme Kovaa seksiä vuonna 2014. Toinen albumi Aina mielessä julkaistiin 2019. Molemmat albumit löytyvät myös tärkeimmistä striimauspalveluista. Kuten niistä kuuluu, asialla ovat kaiken kokeneet pelimiehet, jotka puhuvat pääosin fyysisestä rakkaudesta. Yhteiskunnalliset jollotukset jätämme nuorempien haltuun.

  Olemme jo setämiehiä, sillä olemme soitelleet erilaisissa kotkalaisyhtyeissä jo 1970-luvulla. Tieaho ja Jämsen soittivat 1980-luvulla legendaarisessa Peipposet-orkesterissa, joka teki lyhyen kiertueen Neuvostoliitossa ja julkaisi singlen Kotkan Kerttu (Bluelight Records). Iästä huolimatta olemme vaarallinen lavabändi, varsinkin Tieahon välispiikit voivat satuttaa ja nolostuttaa. Myötähäpeä on keikoillamme aina vahvasti läsnä.

  Keikat koronan takia jäissä. Kolmas albumi ilmestynee sen vuoksi jo mahdollisesti vuonna 2021.

  LINKIT:
  Juha Metson ohjaama musiikkivideo Aina mielessä (julkaistu helmikuussa 2020)
  Albumit löytyvät kaikista striimauspalveluista. (Kovaa seksiä, Aina mielessä)
  Hiton kotisivut
  Hiton sähköposti: hittorb@gmail.com
  Hitto Twitterissä: hitto@Hitto_soikoon
  Hitto Instagramissa: hitto-soikoon

  PARASTA KOTIKULMILLA:

  Ravintola Kairo on keikkapaikka, jossa menneisyys lyö tulevaisuutta kasvoille:)

  Pub Albert Kotkankadulla on intiimi kulttuurikapakka, jossa yleisö on kriittistä mutta myös palkitsevaa.

  04. Riikka Koksu (PelastaBandi.com & Pliide.fi)

  LINKIT:
  PelastaBandi.com
  Pliide.fi

  05. The Gallows Dance (Kouvola, murhafolk)

  Murhaballadeita, okkultistista folkia, henkiinherätettyjä Amerikan kansanlauluja kouvolalaiseen melankoliaan hukutettuna, tummasävyisiä duettoja ja pikimustaa huumoria. The Gallows Dance on Kouvolassa 2017 perustettu puoliakustinen hautajaissaattue, joka esittää tanssimusiikkia perkeleenpalvojille. Hiipunutta tarinankerronnan perinnettä elvyttävä monttubilebändi lapioi yleisölleen tarinoita surmista ja surullisista ihmiskohtaloista iloinen pilke silmäkulmassa kiiluen. Kettingit kolisee, banjot soi, kitarat vinkuu ja kuulijan saappaat tamppaa takuuvarmasti lattiaa. Taivaallisen heleistä demonisen tummiin sävyihin yltävä naissolisti saa hetkittäin seurakseen matalalla resonoivan mieslaulun.

  Hyvään keikkatahtiin ehtinyt yhtye on lukuisten suomalaisten kaupunkien lisäksi ehtinyt soittaa Saksassa, ja lämmitellä niin Jayke Orvista, Autiomaata kuin Lasten Hautausmaatakin. Alkuvuodesta 2019 julkaistu ensi-EP on saamassa jatkoa täyspitkästä albumista.

  The Gallows Dance on:
  Neme – laulu, kettinki
  Carlos – kitara, laulu, huuliharppu, basso
  Riina – kitara, banjo
  Antti – perkussiot

  Yhteystiedot:
  thegallowsdance@gmail.com
  Puh 045 636 2691 / Riina Laihomäki

  LINKIT:
  Kotisivu
  Spotify
  Facebook
  Instagram
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Anjalassa sijaitseva Wreden hautausmaa, jossa biisissämmekin mainittu itse Mathilda Wreden kummitus näyttäytyi meille promokuvia otettaessa. Vanhan paikallislegendan mukaan kummitus tulee esiin, kun kappelin kiertää keskiyöllä 12 kertaa ja istuu kappelin eteen penkille.

  Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme:
  Papulaari, mainio asialleen omistautunut kahvila, jossa on välillä myös intiimeitä ja lämpimän olohuonehenkisiä keikkoja.

  TUE!:
  Tulkaa todistamaan keikoille sitten kun sellaisia saa taas soittaa, ja sitä odotellessa ottakaa biisit haltuun Spotifysta!

  06. The Souls (Kouvola, rock'n'roll)

  The Souls perustettiin vuonna 2008 Kouvolassa Orpanan veljesten (Jani & Toni) ja Antti Takalon kesken. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa THE GRAND CONFUSION (2009) ja ensimmäinen keikka oli Kulttuuritalolla Danko Jonesin lämppärinä. Levy sai hyvän vastaanoton ja Souls kiersi kotimaan lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa ja Latviassa. Yhtye lämmitteli myös useita muita ulkomaanakteja kuten mm. Monster Magnet, Eagles Of Death Metal, Wilko Johnson, Juliette Lewis.

  Vuonna 2013 Antti Takalo siirtyi toisiin operaatioihin ja tilalle pestattiin Kouvolan bassohirmu Tsöötz Kettula (ex-Peer Gunt).

  Yhtye julkaisi toisen albuminsa SUPERHEROES (2016) ja on tällä hetkellä työstämässä kolmatta albumiaan.

  LINKIT:
  Facebook

  + spotify ja youtube

  Ajastus

  00:00 Intro

  01:24 Choo Choo Juggernaut – Tight Chain (garagerock, Kouvola)

  06:24 Bad Mankeys – Limousine & Tambourine (rock, Kouvola)

  09:20 Haastattelussa Tarmo (Bad Mankeys)

  17:54 Bad Mankeys – Honey Dripper (rock, Kouvola)

  20:54 Hitto – Aina mielessä (rhythm & blues, Kotka)

  26:13 Haastattelussa Riikka Koksu (PelastaBandi.com ja pliide.fi)

  33:13 The Gallows Dance – Gallows Pole (murhafolk, Kouvola)

  36:56 Haastattelussa Antti (The Gallows Dance)

  43:17 The Gallows Dance – Song for the Godless (murhafolk, Kouvola)

  48:25 The Souls – Suicide (rock, Kouvola)

  52:24 Outro

 • Murhafolk, occultist folk – The Gallows Dance tarjoaa jotain aivan omalaatuista sekä visuaalisesti että itse musiikin puolella. Yhtye on juuri julkaissut digisinglensä "Song for the Godless" ja valmistelee ensi vuodeksi suunniteltua debyyttialbumiansa. Miten näin omanlaistaan tietä kulkeva bändi oikein pääsi syntymään? Otimme selvää yhtyeen biisinkirjoittajalta Antti Silvennoiselta.

  Haastattelu nähtävissä myös Youtubessa!

 • Jo kaksi railakkaan vauhdikasta rocklevyä julkaissut kouvolalainen Bad Mankeys-yhtye valmistelee parhaillaan kolmatta pitkäsoittoaan. Saimme langan päähän yhtyeen solistin Tarmo Rannan ja kysyimme mm. miten kolmas lätty edistyy näin korona-aikana ja miten bändin mukanaan vievä soundi oikein syntyy.

  Haastattelu nähtävissä myös Youtubessa!

 • Riikka avaa meille syitä siihen minkä takia hän tuli perustaneeksi pieniä bändejä esille tuovan PelastaBandi.com-sivuston. Toimittuaan finanssialalla hän otti harppauksen musiikkikentälle ja on toiminut vuosien varrella sekä keikkamyyjänä, managerina että sparraajana monille bändeille jotka ovat hakeneet lisäpotkua uralleen. Näitä palveluita hän tarjoaa myös Pliide.fi-sivustonsa kautta.

  www.pelastabandi.com
  www.pliide.fi

  Haastattelu nähtävissä myös Youtubessa!

 • Uusimaan artistikattaus ei petä! Maaliskuun jaksostamme löytyy mm. kaksikin uutta Bon Jovia, juontajamme Joonaksen kaikkien aikojen TOP10-listalle menevä kappale jonka soisi soivan jokaisen itseään arvostavan amerikkalaisen indieleffan ja draamasarjan lopputekstien päällä, hulvatonta punkmenoa ja vaikka mitä muuta elintasopakolaisista tyylikästä soundia tuottaviin rap-artisteihin. Eikä siinä tietenkään kaikki, sillä tämän kuun tähtivieraana jututamme legendaarisen Tavastia-klubin kellarissa toimivan Semifinalin klubi-isäntää Tomi "Roudi" Hämäläistä. Ja odottakaahan vaan että hän pääsee ääneen! Tämä mies on nähnyt maamme suurimmat bändit jo silloin kun ne olivat vasta tämän jakson bändien kokoisia. Toivottavasti tästä jaksosta löytyy teille paljon uusia seurattavia suosikkeja!

  Jakson ajastus löytyy tuttuun tapaan alta. Tomin haastattelu Youtubessa liikkuvan kuvan kera.

  Tässä Uusimaan artistimme:

  01. Shout The Band – Falling Into You (Helsinki, rock)

  Shout on vuonna 2010 perustettu suomalainen pop-rock yhtye. Lyhyessä ajassa bändi on saavuttanut paljon vakuuttaen kuulijoitaan energisellä ja tiukalla otteellaan sekä tarttuvilla melodioillaan.

  Shout osallistui vuonna 2013 maailman suurimpaan Emergenza Festival -livebändikilpailuun ja voitti Tukholmassa käydyssä pohjoismaiden finaalissa ensimmäisen sijan. Finaalia edelsivät alkukarsinnat yli 500 bändin joukosta. Voitto avasi Shoutille tien Emergenza Festival -maailmanfinaaliin, Saksan Taubertal Open Air festivaaleille, josta bändi nappasi itselleen huikean viidennen sijan. Kilpailuun osallistui kyseisenä vuonna yhteensä 4000 bändiä eri puolilta maailmaa. Shout on käynyt esiintymässä Suomen, Ruotsin ja Saksan lisäksi myös Unkarissa sekä Venäjällä. Unkarissa Shout esiintyi yksillä Euroopan suurimmista festivaaleista, Szigetissä, missä bändi soitti täyspitkän keikan yhdellä festivaalin isoimmista lavoista.

  Määrätietoisen ja tavoitteellisen työskentelyn tuloksena Shout on hioutunut etenkin vahvana live-esiintyjänä. Viime aikoina Shout on työstänyt uutta materiaalia ja keikkaillut harvakseltaan panostaen keikoissaan enemmän laatuun, ei niinkään määrään. Kokoonpanoon kuuluvat Hannu Hirvensalo (laulu), Carl Sjöblom (kitara), Ville Sjöblom (rummut) ja Aki Karumaa (basso/laulu).

  LINKIT:
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Varmaan kesäinen stadi meren rannalla. Paras kahvi löytyy Cargo Coffeelta.

  TUE!
  Seuraile Facebookiamme keikkojen ja julkaisujen tiimoilta!

  02. The Liar – Flowers & Fists (Helsinki, rock)
  Helsinkiläinen rock-yhtye The Liar perustettiin vuonna 2009 laulaja-kitaristi Eero Mämmin ja rumpali Timo Halosen toimesta. Bändin muut jäsenet, basisti Ville ”VV” Virtanen liittyi mukaan myöhemmin.

  The Liarin ensimmäinen albumi ”Hard Times, Happy Lives” julkaistiin keväällä 2012. Albumilta julkaistiin kaksi singleä ja videota kappaleista ”Bad Excuse” ja ”Man Over Board”.

  Kolmikon etsittyä kauan toista kitaristia, yhtyeen basso-, ja kitarateknikko Mika Kivi liittyi yhtyeen riveihin 2013.

  Neljähenkisen miehistön ensimmäinen julkaisu oli video ja single kappaleesta ”Free Ride” keväällä 2014. Saman vuoden kesän aikana Halonen jätti yhtyeen, jonka jälkeen rumpaliksi tuli mm. Collarbonesta tuttu Janne Sivunen.

  Uuden kokoonpanon ensi julkaisu oli neljän kappaleen EP, joka julkaistiin syksyllä 2015. EP sisälsi kappaleet: "Suffering", "Sunday", "Rebound for Glory" ja "Half-Way There".

  The Liarin toinen albumi “The Final Chapter” julkaistiin 01.03.2019.

  LINKIT:
  Kaikki linkit täältä.

  03. Antti Karsee – Kunhan muistelin (Kirkkonummi, rap)
  Musiikki on ollut koko elämäni tärkeimpiä asioita, ensimmäisen räp-biisini kirjoitin 12-vuotiaana. Luojan kiitos sillon ei ollut youtubea. Sen jälkeen tuli tehtyä biisejä lähinnä omaksi iloksi. Vuonna 2010 tapasin Prossin ja siitä asti ollaan tehty musiikkia tiiviisti yhdessä vakavammalla otteella.

  Muutama vuosi sen jälkeen ”Läpimurto” tapahtui: kaulaa myöten kyliltä musiikkivideon julkaisun myötä ja tahti jatkuu! Antti Karsee nimellä teen soolona musiikkia ja kuuluin Etelän Vetelät nimiseen kokoonpanoon, joka kuopattiin. Olen myös solistina Rappio Saaga nimisessä bändissä, joka yhdistelee räppiä, punkkia ja metallia. Festareita ja baarikeikkoja on tullut kierrettyä ympäri Suomen useamman vuoden verran. Vaikea eritellä, mikä olisi mieleenpainuvin keikka, mutta kovimpia keikkoja on ne, missä yleisö laulaa mukana ja tukee artistia hyvällä meiningillä. Haastatteluja on ollut muutama ja musiikkimediat uutisoineet.

  Tällä hetkellä on työn alla uusi sololevy, toinen julkaisu Rappio Saagan kanssa, sekä kolmen eri artistin kanssa yhteislevyt, ei niistä vielä sen enempää. Stay tuned!

  LINKIT:
  Youtube
  Spotify
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Paras seikka Kirkkonummella on luonto, täällä on paljon upeita järviä ja metsiä, minne voi mennä rauhoittumaan. Täällä ei ole liikaa hulinaa ympärillä.
  Ruokapaikoista jo vuosia parhaiten on natsannut Pizzeria Angora, keikkapaikoista puitteiltaan paras on Bar Shake, se on myös tilavin. Parasta menomestaa en osaa sanoa, itselleni mieluisat ovat lopettaneet.

  04. Phunky Mr. Olavi – Aluekeskusmatalalento (Espoo, rap)
  Kuvan ottanut Jari Siili.

  Aloitin musiikin tekemisen FL Studiolla vuonna 2009, kun halusin saada tehtyä omia räppibiittejä joissa on kunnon syntikkavinkunaa 90-luvun Jenkkien länsirannikon hengessä. Biittien teko jatkui muutaman vuoden satunnaisena ja pääasiassa sämplepohjaisten instrumentaalien merkeissä, kunnes aloin tekemään musiikkia aktiivisemmin kotikaupunkini Espoon räppiskenen innoittamana. Vuonna 2013 aloimme tekemään Kassun kanssa yhteisiä biisejä, mutta ne eivät vielä päätyneet julkiseen jakoon. Varsinaisia diskografiaan kuuluvia julkaisuja ovat Phunky Ant –mixtape Lazy Antin kanssa (2016), Pitää olla phunky –debyyttialbumi (2017) ja Matinkylästä maailmalle (2019). Tein myös biitit Zörz Händel –nimisen kouvolalaisräppärin kasetille 2017. Erityisin tapahtuma on se, kun MCP & Kimbon Kartanovolvo-kappale nousi Suomen Spotifyn viraalilistan kärkeen (biisin sävellys ja talkbox ovat käsialaani).

  Toinen virstanpylväs on levyjen myyminen Japaniin: eräs levykauppa otti minuun taannoin yhteyttä ja halusi saada tuotantoani cd-formaatissa kaupan hyllyyn. Tällä hetkellä keskityn Matinkylästä maailmalle –albumin fyysisten kopioiden myymiseen. Myös ideoita seuraavaa julkaisua varten on olemassa, mutta en ole vielä päättänyt tarkemmin minkälaista projektia lähden työstämään. Tyyli tulee kuitenkin pysymään G-funkina, se on varmaa!

  LINKIT:
  Facebook
  Instagram
  Spotify
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Matinkylässä parasta on meren läheisyys. Olen asunut pari vuotta Kilossa ja hetken Helsinginkin puolella, mutta kaipasin aina merta ja Matinkylän rantamaisemia. Lähialueen paras meno- ja keikkapaikka on ehdottomasti sporttibaari Davisto Olarissa, jossa on tullut käytyä jo lähes vuosikymmenen ajan. Siellä törmäilee aina aluekeskuksen räppikollegoihin ja voi juonitella seuraavia musaprojekteja, sekä nauttia lähipanimon mallastuotteita. Davistossa vedin myös ensimmäisen keikkani vuonna 2017.

  TUE!
  Paras tapa tukea mun espoolaisia G-funk-unelmia on ostaa levy fyysisessä formaatissa levykaupasta tai suoraan minulta.

  05. Juoksukaljat – Ureapää (Vantaa, punk)
  Juoksukaljat syntyi, kun vuoden verran musiikin tekemisestä lomaa pitänyt Mitja päätti että nyt on pakko tehdä jotain ja ihan täysin puhtaalta pöydältä. Ideana oli perustaa bändi, tehdä EP:n verran biisejä ja tehdä se kaikki yksin. No melkeen tällä kaavalla mentiinkin, paitsi että miksaajaksi pestattiin silloinen tyttöystävä ja jokaiselle biisille tuli joku feattaamaan, joko kitaroinnin tai sitten taustalaulun muodossa. EP valmistui noin parissa kuukaudessa. Äänitysprosessi myös toimi eräänlaisena pariterapiana, sillä miksajaana toimineen tyttöystävän kanssa saatettiin käydä monia riitoja levyn soundeista jne.

  Juoksukaljan elämä loppui niin nopeasti kuin alkoikin ja niin kävi myös parisuhteelle. Juoksukaljat (ja se seurustelusuhde) kuopattiin melkeenpä heti sen jälkeen kun EP oli fyysisenä muodossa kätösissä.

  Vaikka kyseisen projektin historia oli lyhyt, avasi se paljon uusia ovia. EPllä vierailleen Juhon kanssa perustettiin peräti kaksi bändiä: Kirkkovene ja Ripitori OD jotka elää ja voi oikein hyvin tällä hetkellä.

  Ken tietää, ehkä Juoksukaljat julkaisee vielä EP part kakkosen...

  LINKIT:
  Youtube
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Parasta Vantaassa on se, että se on vähän ku landella, mutta silti niin lähellä Helsingin menoa ja hälinää.

  Itse Vantaan menomestoista en niin välitä, mutta Helsingin On the rocks ja Lepakkomies nappaa oikein hyvin!

  TUE!
  Jos jollakin tavalla haluaa nimenomaan Juoksukaljoja tukea, niin levyjä löytyy vielä 5e/kpl hintaan. Levytilaukset voi laittaa sähköpostiosoitteeseen: pahaasia@gmail.com

  06. Q&A – Left Hook (Espoo, laulaja-lauluntekijä)
  Q&A alkoi hyvin vaatimattomista lähtökohdista. Aloin tehdä kappaleita ihan omaksi huvikseni ja hyvin pelkistetysti. En silloin ajatellut, että niitä kukaan kuulisi, mutta kun kappale määrä kasvoi, niin ehkä myös ajatus niiden esittämisestä. Suuria tavoitteita ei minulla ollut, mutta halusin silti tehdä levyn. Koska rahaa minulla ei ollut silloinkaan liikaa, niin päätin nauhoittaa levyn itse omassa keittiössäni. Ja niin syntyi levy Regression To The Mean. Keikkoja on tullut soitettua melko monta ja olen niistä nauttinut paljon. Tällä hetkellä, viimeistelen seuraavaa levyäni ja siitä tulee ensimmäinen single ulos 5.6.2020 ja koko levy syksyllä. Kiitos.

  LINKIT:
  Facebook
  Regression To The Mean-levy (Spotify)
  Left Hook-lyriikkavideo (Youtube)

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempiseikkani Saunalahdesta on se, että täällä saa olla hyvin rauhassa. Toki, jos haluaa ihmisten ilmoille niin lähistöltä löytyy kaksi hiekkarantaa, kesällä auki oleva karaoke terassi ja ulkoilma punttisali

  Saunalahdessa ei ole kovin montaa, jos yhtään, menopaikkaa, mutta lähistöstä löytyy Gymstone, jossa käyn treenaamassa Thai nyrkkeilyä ja myös Espoon Oma Panimo. Ruokapaikkoja on muutama, mutta kotona loihditut ruokannokset ovat silti parhaita. Bravuurina on itse tekemä Moussaka.

  TUE!
  Paras tuki kuuntelijoilta on se, että he jatkavat kuuntelua ja jos keikkoja on tulossa niin sinne kannattaa tulla.

  07. Köysistö – Pohjaan (Järvenpää, suomirock)
  Romanttisen tabun soundeissa on himottu vahvaa suomirockiskelmää avaruusmaisilla beatlesvivahteilla. Biisit vaihtelevat tempoiltaan nopeasta badding-rockista gospelmaisiin tunnelmointeihin. Biisintekijänä olen hakenut suoraa ja röyhkeää ilmaisua henkilökohtaista punaista lankaa noudattaen; Omaa mieltä ja sydäntä kalvavat asiat ovat saatava ulos selkeässä paketissa. Biisien aiheet kulkevat parisuhdeongelmien, oman itsen etsimisen ja kuolemisen välimaastossa. Koko levy on avunhuuto , tai vastakohtaisesti sodanjulistus ihmisen eloon nykymaailmassa.

  Kävimme Köysistössä Romanttisen tabun äänitysten aikana läpi metamorfoosia. Nimi muuttui Köysistöön ja sen myötä myös uusien bändin jäsenten luut narahtivat paikoilleen. Suuri kiitos entiselle Et ceteralle menneistä vuosista. Joskus elämän oikkujen ja ryhmän jäsenten erilaisten näkemysten takia tapahtuu tällaisia luonnollisia amputaatioita. Oli hyvä, että ne tapahtuivat nyt ystävyyssuhteet edellä ja niitä arvostaen, eikä jääty löysään hirsiköysistöön roikkumaan. Köysistön kitaristin paikan otti Boneyardista tuttu Joni Ketola. Rumpalin pallille istahti Nätti Antti ja Rattopojista tuttu Teemu Ranta.

  LINKIT:
  Kotisivu
  Facebook
  Youtube
  Spotify

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Myllypubi klo 12-16 joka päivä! Kylän suopein tarjoilu, mut sit on tietty Eikan pubi, joka vilpittömänä musaihmisenä ja ratanaamana osaa arvostaa Köysistöläistä toimintaa. Joskus on hyvä lisätä suolaa maistamatta, ja kotikylämme kaikessa pienuudessaan tarjoaa siihen mahtavat puitteet ihan mihin ikinä menemmekin. Tarjonta on tuttua ja turvallista kaikkine vaaratekijöineen. Kamaa apatiaa vastaa laulettiin laulussa, me sanomme elämää apatiaa vastaan!

  Zapatan lounassalaattipöytä ja Sauhun peräreikäburgerit! Sen jälkeen onkin jo päivä täys ja on sopivaa ruveta miettimään Myllyyn tai Einoon siirtymistä. Myllyn pilvilinnakaraoket tarjoaa viihdebisneksen nellekarkit, jotka on tasan. Sit ku nallekarkit on vedetty, ni siirrytään Eikan pankkiin tai Eikan pubiin. Mikäli enemmän inde ja ug live-musiikkia mielii, niin kengän kärjet kohti Fridaa!

  TUE!
  Paras tapa tukea Köysistöä on ostaa vinyylit ja cd:t pois kuleksimasta ja kuunnella musiikkia, käydä aktiivisesti keikoilla seuraamassa nettisivuilta mitä ihmettä Köysistö on taas keksinyt.

  08. Päivi Johanna – Valopilkku 7 (Porvoo, instrumentaalinen)
  Teen musiikkia nimellä PäiviJohanna. Työkseni olen ihan muulla alalla, mutta musiikki on ollut aina jossain muodossa tärkeä osa elämääni.
  Lapsena ja nuorena kävin muutamia vuosia pianotunnilla, teoriaopintoja musiikista minulla ei juurikaan ole. Lasten aikuistuessa on jäänyt enemmän aikaa toteuttaa itseään.
  Luontevin tapa soittamisessani on aina ollut oman luominen, intuitiivisesti soittaminen ja improvisointi, vapaa säestys. Sävellyksiä pianolla vaan tulee, itsestään, miettimättä.

  Parisen vuotta sitten olen alkanut äänittää ja tallentaa kappaleitani muistiin.
  Intuitiivisia sävellyksiä syntyy myös ollessani silmät täysin kiinni. Tein vuosi sitten CD-albumin "Valopilkkuja", 15 kappaletta, silmieni ollessa soittaessani koko ajan kiinni. Kappaleet syntyivät siinä hetkessä ja niitä en pysty koskaan toistamaan. Podcastissa kuuluva sävellys on syntynyt ja soitettu silmät kiinni.
  Musiikkini sopii erityisesti rentoutumiseen ja mediaation taustalle.

  Varsinaisia esiintymiskeikkoja PäiviJohanna-nimellä en ole koskaan tehnyt. Olen vuosien varrella joissain tilaisuuksissa soittanut tilanteeseen sopivaa taustamusiikkia.
  Säestän mielelläni laulajia. Ystävättäreni kanssa minulla on ollut cover-duo, jossa hän soittaa kitaraa ja laulaa.
  Olin taannoin parin vuoden ajan eräässä harjoitus-jazz-bändissä, jossa sain kipinän erityisesti blues-improvisointiin. Niinpä blues-pohjainen improvisointi on jotain, mihin uppoudun huomaamattani joskus pitkäksikin ajaksi.

  Musiikin kuuntelijana olen melko kaikkiruokainen.
  Musiikin hoitavasta vaikutuksesta olen erityisen kiinnostunut ja tietynlainen ambience-musiikki on paljon esimerkiksi rentoutumisen ja keskittymisen taustalla itselläni käytössä.

  Jos pitäisi valita yksi genre, mikä jaksaa vuodesta toiseen koskettaa, se olisi progemusa. Ilmeisesti jonkinlainen proge-reseptori istutettiin minuun nuorena isoveljeni kautta. En voinut välttyä kuulemasta sitä ja se jätti jälkensä hyvällä tavalla. =)

  Perheeni ja ystäväni ovat kannustaneet minua tuomaan musiikkiani pöytälaatikosta ulos.
  Eräs ystäväni on hiljakkoin innostunut myös tekemään omaa musiikkiaan, ja kokemusten jakaminen myös inspiroi.
  Hyvin tärkeänä auttajana ja studiotöistä vastanneena julkaisuprosesseissani on ollut ystäväni Mika Kalmi, joka tekee itse myös hienoa intuitiivista musiikkia.

  Itselleni on ollut ratkaisevan tärkeää, että yhteistyökumppanini ymmärtää musiikkiani ja sen syntymistä pitkälti samalla tavalla kuin minäkin ja voin olla musiikkini kanssa täysin oma itseni. Sen myötä olen myös alkanut luottamaan huomattavasti enemmän siihen, että voin todellakin tehdä musiikkia juuri sillä tavalla, kuin sisimpäni eniten kutsuu. Välillä vaikka silmät kiinni.

  Moni on kokenut musiikkini rentouttavana ja hoitavanakin ja minulta onkin kysytty lisää julkaisuja, mikä on ilahduttanut mieltäni. Joten: lisää on tulossa. :)

  LINKIT:
  Youtube
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Porvoossa olen asunut reilut 20 vuotta, kotoisin olen Savosta. Porvoon Vanha kaupunki on tutustumisen arvoinen. Omat lempipaikkani Porvoossa ovat pari paikallista luontopolkua.

  Paras ruokapaikka Porvoossa on Ani´s Cafe

  TUE!
  Paras tapa tukea toimintaani on kuunnella pian keväällä ilmestyviä digitaalisia julkaisujani tai minut voi tilata vaikkapa johonkin tilaisuuteen soittamaan rauhallista taustamusiikkia.

  09. Lyrae – Bethesda (Sipoo, progrock)

  Lyrae on yhden miehen musiikkiprojekti Sipoosta.

  Idea Lyraeen syntyi pienistä pianoaihioista joita olin kirjoitellut viimeisten vuosien aikana. Näitä aihioita sitten yhdistin ja sekoitin läjään käyttämättömäksi jääneitä riffejä sekä harmonioita jotka olivat jääneet homehtumaan kaukaisiin muistini syövereihin ja pöytälaatikoihin.

  Answers-EP on tulos tällä erää. Jatkoa on luvassa...

  LINKIT:
  Kotisivu
  Facebook
  Instagram
  Youtube
  Vimeo

  10. Ludowica – Det är tyst (Hanko, roots)
  Uutta matskua pukkaa ja 2020 elokuussa keikka Le petite-festareilla Hangossa viulukvartetin kanssa.

  Koko Kärlek, kärlek-levy löytyy Spotifysta ja YouTubessa on myös musikkivideo nimikkobiisistä.

  LINKIT:
  Youtube

  11. Ville Paganus – Elintasopakolainen (Back in the U.S.S.R.)
  Ville Paganus, ei TeeVeestä, vaan puliukoista tuttu, on alkanut vääntämään musaa. Helsingin Kalliosta tähtitaivaalle ponnistava Paganus aloitteli musailut alunperin kotikaupungissaan Joensuussa ysärillä. Kallion jokaisen kadunkulman tullessa kuvatuksi, katosi kuvausinspiraatio. Tilalle tupsahti onnekkaasti musailu taiteentekemisen himoa sekä mielenterveyttä lääkitsemään.

  "Soittamisen lopettaminen aikoinaan on kaduttanut niin paljon että 13 vuoden tauon jälkeen otin itseäni niskasta ja aloin taas soittamaan. Asko Keräsen kannustamana aloin myös laulamaan, sanailemaan ja lopulta Altai Studiolle äänittämään. Altailla saatiin purkkiin vanha kipale "Masentunut ameba" uudessa muotissa, jossa Asko näki single potenttiaalia. Kesäkuussa 2015 julkaistiin ensimmäiset singleni Masentunut Ameba ja Orja. Vuoden edetessä tuli paljon uusia biisejä. Levy koostuu myös vanhoista kipaleista uusin sovituksin. Kuten valokuvanikin, myös musiikki on varsin melankoolista mollimongerrusta. Sekä yksinkertaista, mies ja kitara revitystä. Olin onnekas saamaan levylle apureita, bändimenoakin löytyy. Sanoituksissa panostan sanahelinän sijaan sisältöön. Sekakäyttöinen mieleni puuttuu välillä menoon ja levyltä löytyy myös huumoria sekä kreisi menoo. Biisit ovat hyvin aitoja, rehellisiä. Kokonaisuutta voisi kuvata "lihapiirakka kaikilla mausteilla", räkä punkista britti poppiin ja instrumenttaalista folkkiin. Alkuperäinen Potenttiaalia julkaistiin viime vuoden lopulla. Markkinointi ja jakelukanavien silloin puuttuessa on onni että Temmikongi julkaisee levyn uudestaan uusilla biiseillä höystettynä. Rok rok!"

  Eka levy julkaistiin kahdesti, 2015 sen julkaisi Bare bone music ja 2016 "deluxe editionin" julkaisi Temmikongi. Sen jälkeiset julkaisut on lähes kaikki omia julkaisuja ja nauhotettu kotona tietokoneella. Ei potenssiaalia levyn pääpointti on instrumentalit joita elävöitin sämpleillä. Levyllä myös remix versioita. Eka levyn mies ja kitara saundi laajeni tällä levyllä. Soittelin nettisyntikalla rumpuja ja koskettimia sun muuta levylle.

  2017 muutin Kalliosta elintasopakolaiseks tallinnaan, kun ei ole suomessa varaa asua. Siitä tuli Elintasopakolainen in the u.s.s.r. biisi ja toinenkin uusi biisi. Elintasopakolainen (back) in the u.s.s.r. ep:n täydensi remix versiot vanhoista biiseistä.

  Lopuissa julkaisuissa ei paljoa uutta ole, lähinnä biisiparannuksia kappaleista joiden alkuperäsiin versioihin en enää ollu tyytyväinen sekä alternate versioita.

  LINKIT:
  Kotisivu
  Youtube
  Spotify
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Paras ruokamesta kalliossa oli legendaarinen Mare chiaro pizzeria, paras juomamesta on oikeestaan maren "veli" juomapuolella eli Pub Sirdie. Kumpikin omalaatuisia paikkoja pitkällä historialla joissa aika pysähtynyt paikoilleen.

  TUE!
  Miten voisi tukea niin mulla on aina ollu vaikeuksia löytää kuuntelijoita, koska en tee keikkaa enkä ole somessa enää missään muotoa. Yleisön saantiin tartteisin jeesiä.

  Ajastus

  0:00:00 Intro & koronatilanteesta johtuvat solidaarisuusalennuksemme

  0:02:29 Shout The Band (rock, Helsinki)

  0:06:57 The Liar (rock, Helsinki)

  0:11:00 Antti Karsee (rap, Kirkkonummi)

  0:16:1 5 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 1/4: Tomin & Semin historia

  0:19:59 Phunky Mr. Olavi (rap, Espoo)

  0:24:36 Juoksukaljat (punk, Vantaa)

  0:27:01 Q & A (laulaja-lauluntekijä, Espoo)

  0:31:55 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 2/4: Semistä isoksi kasvaneet bändit

  0:35:33 Köysistö (suomirock, Järvenpää)

  0:39:59 PäiviJohanna (instrumentaalinen, Porvoo)

  0:44:02 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 3/4: Onnistuneen keikan anatomia

  0:50:45 Lyrae (proge, Sipoo)

  0:57:14 Ludowica (roots, Hanko)

  0:59:48 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 4/4: Mikä on toimiva ohjelma?

  1:03:49 Ville Paganus (alternative, Helsinki)

  1:09:10 Outro

 • Helsingin legendaarisen Tavastia-klubin kellarissa toimivan Semifinal-klubin parissa jo sen perustamisesta saakka puuhaillut Tomi "Roudi" Hämäläinen on Uudenmaan jaksomme nk. "tähtivieraanamme". Parhaimmillaan 150 henkeä vetävän klubin lauteilla on nähty Suomen rockhistorian suurimpia nimiä vielä ennen kuin niistä tuli suuria. Mm. HIM, Egotrippi, Ultra Bra, Mokoma ja monet muut ovat esiintyneet vannoutuneille diggareille jo ennen kuin heidän nimensä tulivat tutuiksi radioaalloilta ja listoilta. Tomi on ollut mukana buukkaamassa heitä kaikkia klubilleen, mutta on jotenkin maagisesti onnistunut välttämään antamasta kourallista enempää haastatteluja vuosien saatossa. Joten pakkohan mieheltä oli käydä lypsämässä kaikki pieniä bändiä ja ihan tavallista rockdiggariakin kiinnostava tieto irti!

  Haastattelu nähtävissä liikkuvan kuvan kera myös Youtubessa.

 • Käykää kuuntelemassa alla olevasta podcastistä koko Ulla Herpmanin haastattelu jossa paneudumme fyysisten levytysten yhteydessä huomioitaviin tekijänoikeusasioihin. Keskustelun tarkoituksena on ennen kaikkea selventää mahdollisesti olemassa olevia väärinkäsityksiä ja helpottaa pienienkin toimijoiden (artistien/bändien) luovintaa toisinaan rasittavalta tuntuvassa lupaviidakossa oman äänitteen julkaisun ympärillä.

  Ajastus:

  00:00 Intro
  01:03 Mikä NCB on?
  02:06 Mikä on NCB:n ja Teoston ero?
  03:56 Ulla Herpmanin työ- ja NCB:n yleistä historiaa.
  09:59 Onko NCB-maksu pakollinen vaikkei kuuluisikaan tekijänoikeusjärjestöön?
  13:35 Miksi minun pitää maksaa oman musiikkini julkaisemisesta NCB:lle?
  16:15 Miten NCB-maksu muuttuu jos levyllä on cover- tai muiden kirjoittamia kappaleita?
  18:37 Olen kuullut että joissain CD-tehtaissa tätä NCB:n tallennuslupaa ei tarvita. Miksen painattaisi levyjäni siellä?
  22:02 Onko NCB valvova elin? Millaisia sopimuksia NCB:llä on?
  26:07 Mihin NCB:n keräämät rahat menevät?
  28:56 Miten bändit ja artistit saavat NCB-korvauksensa?
  30:39 Teoston jäsenyydestä.
  33:53 Mitä tehdä jos on ongelmia NCB:n tallennuslupaa haettaessa? Mistä apua?
  40:39 Ulla Herpmanin yhteystiedot.

 • Koko jakso kuunneltavissa ja ajastus tsekattavissa tämän blogin lopussa!

  Ensimmäisessä maakuntajaksossamme sukellamme pintaa syvemmälle kalastelemaan firmamme syntysijojen, Pirkanmaan indiemusiikin helmet. Hyvä musa on hyvää musaa. Olkoon sen taustalla iso markkinointikoneisto tai viimeisiään vetelevä, savuava Windows XP-läppäri sinun makuuhuoneessasi. Koska ensin mainitulla musalla on jo rahakkaat puolestaanpuhujat leirissään, keskitymme täällä antamaan äänen sille skenelle josta se seuraava iso juttu ponnistaa. Ehkä kuuletkin jo heti tässä ensimmäisessä jaksossa seuraavan HIMin, Cheekin, Haloo Helsingin tai Sunrise Avenuen? Sen voimme jo tässä vaiheessa luvata, että pelkästään se mitä tässä jaksossa kuulemme PIrkanmaalta, on todellista rautaa. Indiemusiikki toden totta ei jää millään osa-alueella radioaalloilla ja soittolistoilla soivaa musiikkia jälkeen. Päinvastoin, tämän jakson kasattuamme ihmettelemme vielä entistä enemmän onko mitään syytä palata kuuntelemaan isojen markkinointikoneistojen, radioaaltojen ja algoritmien meille työntämää musaa. Joten vetäkää henkeä, pitäkää nenästänne kiinni ja sukeltakaa kanssamme uusiin syviin ja helmeileviin vesiin!

  Musan lisäksi ohjelmassa otteita haastattelusta NCB:n Ulla Herpmanin kanssa. Hänen kanssaan keskusteltiin fyysisten levyjen julkaisun yhteydessä huomioitavasta luparallista, joka ei loppujen lopuksi olekaan niin ylivoimainen mörkö jolta se aluksi ehkä vaikuttaa. Koko haastattelu on kuunneltavissa sivuiltamme sekä Applen, Spotifyn ja Youtuben podcast-formaateissa. Kyseessä on podcastimme Episodi III.

  01. Evil Bastards from Hell – Satan's Minions (Valkeakoski, glam rock)

  Evil Bastards From Hell on saatanallisen iskevää 80's -tyylistä glam metallia modernilla otteella.
  Bändi alotti minun (Velkku) ja veljeni (Veijo) makuuhuonerokkiprojektina 2009 Valkeakoskella. Tyylejä käytiin läpi Motörhead/Ramones-plagiaatiosta funkiin, mutta löydettyämme glam metal -hommelit n.2014 ollaan edelleen sillä tiellä.
  2016 julkasimme kokopitkän levyn vielä ihan kaksistaan, mutta samana vuonna saatiin basisti Kim ja Nas rumpuihin, molemmat minun vanhoja rinnakkaisluokkalaisia yläasteelta. Väännettiin koko bändin voimin viiden biisin EP joka julkaistiin 2018. Lisää kamaa on sävellyksen ja sovituksen alla!
  Ollaan keikkailtu vuodesta 2016 ja ainakin parikymmentä esiintymistä on takana. Mieleenjäävimpinä keikkoina henk.koht. varmaankin bändikisa Lohjalla, missä oli yleisönä vain muut bändit, ensimmäinen ulkoilmakeikka Lempäälän Myllyrannassa sekä eka kerta Jack The Roosterissa Tampereella, paikka jossa on itse käynyt katsomassa lempibändejäni.

  LINKIT:
  Linkit musaamme ja some-sivuille löytyy täältä!

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  – Parasta Valkeakoskella on bändikämpän halpa vuokra... ei vaan, kyllähän Koskissa on mukava asua kun löytyy palveluita keilahallista elokuvateatteriin ja juottoloihin ilman, että tarvitsisi lähteä Tampereelle asti aina viihtymään. Vuoden kohokohta Koskissa on eittämättä työväen musiikkitapahtuma, jolloin koko kylä herää eloon muutamaksi päiväksi.
  – Paras kuppila on varmaankin Panama, jossa ollaan varmaan neljä kertaa esiinnyttykin. Siellä on myös pizzauuni.

  TUE!:
  Yleensäkkin EBFH on edustettuna monella eri alustalla (Spotify, Youtube, mitä näitä nyt on), joten on myös paljon tapoja kuunnella/tukea yhtyettämme, muuta edelleen CD:n osto tukee meitä rahallisesti parhaiten, niitä löytyy täältä.
  Kannattaa myös seurata Facebook- ja/tai Instagram-sivuiltamme keikkauutisia.

  02. Kaskas – Kaupunki ja sen valot (Viiala, poprock)

  Kaskas Viialasta on ollut kasassa jo 12 vuotta, mutta vasta viime vuosina rohkeus ja innostus tehdä omaa musaa on syrjäyttännyt muun soittelun. Meitä on kolme kohta 30-vuotiasta naista, kitara, basso, rummut ja "erikoisuutena" rumpali on lead-laulaja.
  Soitetaan punkahtavaa suomirokkia, manserokin boxiinkin meitä on soviteltu. Uutta musaa syntyy jatkuvasti, ja niistä pääsee nauttimaan meidän keikoilla. Toukokuulle luvataan uusi sinkku vähintään diginä!

  LINKIT
  Spotify
  Instagram
  Facebook
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Viialassa kaikki on aika jees. Meillä on Viialassa aika paljon yhdistyksiä, joista viimeisimpänä Viialan Kulttuuriklubi lähti virkistämään kylän kulttuuritoimintaa.
  Viialan paras menomesta on se, missä sattuu olemaan jotain ohjelmaa, Pub Crossari tai Wanha holvi.

  TUE!:
  Tulkaa meidän keikoille, koska meidän musa on parasta livenä! Keikkatiedot löytyy facesta, jota pystyy katselemaan kirjautumatta.

  03. Markus Lapsi – Juhannuslavan laulu (Tampere, laulaja-lauluntekijä)

  Markus Lapsi on syntynyt sooloprojektiksi erottautuakseen aiemmasta sooloprojektistani Pääskystä, joka on jo aikapäiviä sitten eskaloitunut varsinaiseksi orkesteriksi. Pöytälaatikkoni oli täynnä muuhun kelpaamattomia aihioita, joista sitten alkoikin muotoutua itsellekin kelpaavaa materiaalia, kun niitä ei yrittänyt laittaa aiempaan muottiin. Markus Lapsi on entistä avoimemmin henkilökohtaista musiikkia, kun aiemmassa musiikissani on vaihdeltu kertomusten ja erilaisten roolien välillä. Studiossa pyörii kuitenkin pitkälti samoja tekijöitä, kuin Pääskyssäkin vaikuttaa.

  Erityinen tapahtuma oli viime vuonna, kun pääsin ensi kertaa yksin esittämään näitä kappaleita SOM-lauluntekijäklubille Tampereen Maanalaiseen, joka on muuten myös itselle muutenkin tärkeä keikkapaikka. Silloin varmistui, että Markus Lapsestakin tulee pysyvä entiteetti. Tekeminen on kuitenkin vielä alussa ja tasapainottelua eri projektien välillä on tehtävä. Siinä on kuitenkin luomista edesauttava vapaus, joka syntyy, kun ei tarvitse änkeä ideoitaan vain yhteen muottiin.

  Markus Lapsen musiikki on päivätöissä sinnittelevän ja vielä monella tapaa keskenkasvuisen nuoren aikuisen vuodatuksia maailmassa, jossa on niin käsittämättömän paljon surua, murhetta ja huolta, että vain sarkastinen huumori ja pieni vinoilu suuntaan jos toiseen voi siinä auttaa. Kaikissa biiseissä on viestejä, jotka niiden kohteet toivon mukaan joskus hoksaavat ja ottavat itseensä - samoja sanoja ei näet uskalla kasvotusten sanoa. Juhannuslavan laulu on laulu ystäville, joita itse pidin tärkeänä ja joille uhrasin ajatuksen jos toisenkin, mutta harvoin vastakaikua saaden. Jollain pervolla tavalla kuitenkin haluaisin edelleen "voittaa" nämä ystävät takaisin.

  Tulevaisuudessa Markus Lapsi koittaa taas aktivoitua keikoille ja uutta musiikkiakin julkaistaan onneksi jo ennen kesää.

  LINKIT:
  Facebook
  Spotify
  Instagram: @markuslapsi

  Musiikkia saatavilla myös suuresta osasta muita suoratoistopalveluita samoilla tiedoilla.

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempiasiani Tampereella on ehdottomasti tamperelainen pärisevä ärrä sekä loputtomiin venyvä sääääääää, jotka tekevät tamperelaisesta puheenparresta hauskaa ja tuntuvat näin kieli solmussa puhuvalle helpolta ja soljuvalta ääntää.
  Tampereen kovimmat keikkapaikat ovat ehdottomasti rohkealla ja määrätietoisella UG-meiningillä pyörivä Maanalainen sekä Vastavirta-klubi (ja erityisesti sen yläkerta) joissa on tullut monesti heitettyä ikimuistoisia keikkoja useammassa eri kokoonpanossa. Samat paikat ovat olleet myös kovin ystävällisiä, kun ovat päästäneet vielä toiseenkin kertaan lavojaan kuluttamaan.

  TUE!:
  Seuraa ja kuuntele musaa linkeistä!

  Nokkonen – Palapeili (Mänttä, rankempi rock)

  Nokkonen on rockyhtye, joka aloitti toimintansa vuonna 1995.
  Bändin kokoonpano on ehtinyt muuttua vuosien saatossa lukuisia kertoja ja omaa äänitettyä materiaalia on kerääntynyt jo usemman julkaisun verran.
  Musiikkityyli on poukkoillut (suomi)rockin, metallin ja progen välillä, alkuaikojen punkvivahteita unohtamatta. Aina yritetään kuitenkin luoda jotain uutta ja ihmeellistä, sillä kahta täysin samantyylistä äänitettä ei Nokkonen ole julkaissut.

  LINKIT:
  Kotisivu
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA:

  Lempiseikka kotipaikkakunnallanne: Knoppi. Mäntästä on kokoonsa nähden kotoisin/lähtöisin hämmentävän paljon, enemmän tai vähemmän tunnettuja muusikoita.
  Esim.
  - RATTUS
  - Jari Yliaho (Juice Leskinen Grand Slam, Donna, Siberia)
  - Tapio Manninen (Donna, Mikko Alatalo)
  - Eero Peltonen (Kontra)
  - Hannu Savolainen (Laiskat auringossa)
  - Keijo Tuominen (Kikka)
  - Sami Ekholm (Heidi Kyrö)
  - Kari Bonden (Klamydia, Metuja)
  - Lord Satanachia (Azazel)
  - Tero Vuorinen (Lyijykomppania, Nokkonen)

  Musiikin ulkopuolelta mainitsemisen arvoinen anekdootti lienee mäntän oma poika, Risto Siltanen, 562:lla NHL ottelullaan.
  Paras Pubi: Kestikeidas (since 1966) Siellä ei suut kuiva.

  05. Greenrose Faire – Brother Carry On (Tampere, folkrock)
  Greenrose Faire soittaa taianomaista kelttihenkistä folk-rokkia vastustamattomalla asenteella ja meiningillä. Tamperelaiskuusikon musiikkia hallitsee Sallan kirkas lauluääni, ja sen ympärille viulut ja mandoliinit kietoutuvat rokkikompin kanssa omanlaiseksi kudelmakseen. Greenrose Faire kuulostaa eloisalta ja modernilta mutta silti herättelee kaipuuta vanhoihin hyviin aikoihin kun musiikki oli aitoa ja elämä kunnollista.
  Orkesteri viihtyy hyvin lavalla, ja on soittanut monenlaisia keikkoja nurkkapubeista konserttisaleihin ja tunnelmallisista teemahäistä kansainvälisille festivaaleille. Lokikirjasta löytyy mm. Fantasy Forest -festivaali Englannissa, useampi vierailu Elfia-festivaalilla Hollannissa sekä kymmenen vuotta putkeen Suomen suurimmilla keskiaikafestivaaleilla Hämeenlinnassa. Greenrose Faire myös järjestää Tampereen Tallipihalla vuosittain omaa minifestaria nimeltä Medieval Folk Fest.

  Jäsenet:
  Salla Rimmi – laulu
  Hanna Heinonen – viulu
  Niilo Sirola – busuki
  Meiju Enho – koskettimet
  Mikko Gynther – basso
  Tomi Hyttinen – rummut

  Tarina tähän asti:
  Lauluntekijä Tomi Hyttisen ja toisen perustajajäsenen Niilo Sirolan tiet kohtasivat hard-rock-bändissä. Kesti muutama vuosi ennen kuin tuli puheeksi että kumpikin fanittaa fantasiakirjallisuutta ja keskiaikarokkia, jolloin heti päätettiin siltä istumalta pistää uusi yhtye kasaan. "Kumpikaan ei ollut aiemmin tehnyt oikein mitään akustista musiikkia, joten koko kenttä oli auki ja oli hauskaa kokeilla kaikenlaista. Ainoana sääntönä oli että sähkökitaroita ei tähän oteta mukaan," Tomi muistelee.

  Talven aikana Niilon kotistudiossa lyötiin nauhalle levyllisen verran demoja ennen kuin bändin muiden soittajien etsintä alkoi. Tampereelta löytyikin joukko soittajia jotka olivat aina halunneet soittaa tämänkaltaista musiikkia mutteivät vaan tienneet sitä vielä. Viimeinen peruskivi loksahti paikalleen kun koelauluun saapui laulajatar Salla Rimmi, jonka kirkas soundi ja luontevan tarkka fraseeraus ratkaisivat valinnan noin viidessätoista sekunnissa.

  Orkesterin ensimmäinen täyspitkä albumi "Neverending Journey" julkaistiin 2011, ja sitä seurasi "My Home Is Where My Heart Is" 2013 ja "Feed the Flames" 2015. Vuonna 2017 yhtye vietti kymmenvuotisjuhlaansa, ja sen kunniaksi julkaistiin kokoelma "Decade of Songs and Stories" sekä CD:nä että nuottikirjana. Neljäs levy "Riders in the Night" ilmestyi 1.6.2018 hollantilaisen Friendly Folk Records -yhtiön kautta. Kokoonpanoon on joka levyn myötä tullut pieniä vaihdoksia, ja viides levy onkin juuri äänitysvaiheessa uudella ja kaikkien aikojen kovimmalla miehi- ja naisituksella.

  Greenrose Faire vie iloista musiikkia ja markkinahenkeä joka linnaan ja pitäjään ympäri maailmaa. "On ollut mahtava huomata millainen vaikutus musiikillamme on ihmisiin. Tuntuu niin kuin lauluissa oikeasti olisi taikaa," Salla heittää. ìMeidän piti jopa lopettaa "Raindrops"-kappaleen soittaminen ulkokeikoilla kun sen aikana aina alkoi sataa."

  Lisätiedot ja yhteydenotot:
  Tomi Hyttinen
  +358 40 5454 208
  tomi@greenrosefaire.com
  keikat@greenrosefaire.com

  Keikoista sanottua:
  Aside from the fact that they are amazing musicians, and they seem to have a great talent for writing music that connects with the listeners, the one thing that I really want to point out about their performance is that they radiate fun. They enjoy their time on stage, they enjoy being together and playing together, and that shows!
  - CeltCast 28.5.2016

  Greenrosen esiintyminen nojaa pitkälti Salla Rimmin viehättävään lavaesiintymiseen ja upeaan ääneen, mutta ennenkaikkea erittäin kovaan, omaan biisimateriaaliin.
  - Keikkaguru 18.8.2014

  Nautin joka hetkestä. Olen aiemmin kuullut jotain vastaavaa, kun kuulin Blackmores Night -bändiä, jossa siis on vähän toimittu samoin, eli yhdistelty irkkuvaikutteita vähän rokahtavammin. Kiva todeta, että Greenrose Faire teki sen – miten sen nyt sanoisi – vähän paremmin.
  - Ilveksen pesä 10.10.2015

  Ja kuten jokaisella näkemälläni kyseisen bändin keikalla, tälläkin kertaa Greenrose Fairen jäsenet olivat iloisia, hyväntuulisia ja nauttivat lavalla olemisesta ja esiintymisestä.
  - Kulttuurikukkanen 5.12.2015

  LINKIT:
  Kotisivu
  Spotify
  Apple Music
  Youtube
  Bandcamp
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Eräs kotipaikkakuntamme Tampereen helmistä on Tallipiha. Sieltä löytyy suklaakauppaa ja kojua ja meille hyvin mieluinen esiintymislava. Siellä on aina ihan erityinen tunnelma jollaista ei heti kuvittelisi löytyvän noin kaupungin ytimestä.

  TUE!:
  Meidän pienten musiikin "käsityöläisten" toimintaahan voi parhaiten tukea käymällä keikoilla, ostamalla levyjä tai muita muistoja merkkaripisteeltä, ja ennen kaikkea kertomalla hyvistä löydöistä epäsuomalaiseen tapaan ylisanoin kavereillekin, niin digimaailmassa kuin tosielämässä.

  06. Skygazers – Living Sun, Dreaming Moon (Tampere, powermetal)

  Skygazers on vuonna 2018 Kitaristi Joni Jokisen perustama Power Metal yhtye Tampereelta. Bändi sai alkunsa Jonin sooloprojektista jonka materiaalin hän sävelsi ja sanoitti itsekseen ja alkoi äänittämään levyä Muusikoiden.netistä löytämänsä laulajan Heidi Valkaman kanssa. Äänitysten puolessa välissä kosketinsoittaja Henri Vekuna liittyi mukaan yhtyeeseen ja siitä asti tähän päivään yhtye on jatkanut tällä kokoonpanolla, samalla julkaisten 22.01.2019 ensimmäisen omakustanne albuminsa nimeltä "Call Of Eternity". Tällä hetkellä yhtye etsii Rumpalia joukkoonsa ja aikoo tähdätä heti sopivan tyypin löydyttyä keikkalavoille. Ja keikkoja yhtyeelle on jo tarjottukin.

  LINKIT:
  Facebook
  Youtube
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  - Lempiseikka kotipaikkakunnaltamme on ehdottomasti sen Upeat ja viihtyisät Puistot ja Luonto.
  - Paras ruoka kotipaikkakunnaltamme on tietenkin Tapolan Mustamakkara! Paras keikkapaikka kotipaikkakunnaltamme olisi tietysti South Park festarit ja sinne olisi siistiä päästä esiintymään tulevaisuudessa.

  TUE!:
  Ehdottomasti paras tapa tukea bändiämme on levittää sanaa musiikistamme! Kuunnelkaa ja jakakaa linkkejä musiikistamme ja kun keikkaa tulee niin tule paikalle ja ota kaverisikin mukaan!

  07. Iina Kuu – Morsiamen laulu (Tampere, popiskelmä)

  Olen tamperelainen laulaja-lauluntekijä Iina Kuu
  Syksyllä 2016 tein ison päätöksen lähteä tavoittelemaan ”kuuta taivaalta”. Päätin toteuttaa haaveeni
  ryhtyä lauluntekijäksi. Tästä alkoikin ihmeellinen seikkailu. Aluksi kaiken piti olla vain leikkiä ja nuoruuden haaveen hapuilua. En ihan itsekään uskonut, että siitä syntyy mitään sen kummempaa. Kunpahan vain vähän harrastelen.
  Pikkuhiljaa vauhti kiihtyi, tuli bändikokeilua, biisintekokilpailuja, duoa, sekä erilaisia tapahtumia. Askel askeleelta lähdettiin kohti korkeampia sfäärejä.
  Alun suurimpina tapahtumina voisin sanoa kesän 2018 Inspiraationa Juice-kilpailun, jossa Duo Arktinen Kuu kokoonpanolla lähetetty yksi kuudesta kilpailukappaleestani ylsi ihan mukavasti 20 parhaan joukkoon. Tällä kokoonpanolla tuli myös tehtyä muutamia keikkoja, joista hienoin oli olla Ruutana Rockin avauskokoonpanona
  2019 Kesän kynnyksellä toteutinkin sitten ultimate unelmani, sain tilaisuuden aloittaa debyyttisingleni Morsiamen laulu teon. Sävel ja sanat ovat käsialaani. Studiotuotannosta ja sovituksesta vastaa Jukka Ruostila. Ajattelin silloin että se on minun ”kuuni taivaalta”, mutta eivätpä asiat siihen jääneet..
  Kappale menestyi FinnRadioFM kesän Top10 listalla pysyen siellä juhannuksesta viikolle 31, eli listan loppuun. Jatkona pysyin saman kanavan syksyn TOP20 listalla täydet 8 viikkoa.
  Radio Suomi -Södertäljen TOP20 syyskuu, kappale saavutti ensimmäisen sijan. Syyskuussa vierailin myös Lähi Radio Helsingin vieraana ohjelmassa ”Vaunu ilman kuljettajaa”, jossa soitin livenä omia säveltämiä kappaleitani.
  Marraskuussa 2019 näki toinen singleni, Tarinoita päivän valon. Kappale pääsi kuten edeltäjänsä FinnRadio.FM äänestyksiin ja on pysynyt TOP20 listoilla tähän päivään saakka, eli tammikuussa 19 ollaan vielä TOP-lista äänestyksissä mukana.. Lisäksi kappaleen tiimoilta olen ollut haastattelussa Radio Suomi Södertäljen sekä SSS-Radion lähetyksissä. Nämä löytyvät podcasteina kanavien sivuilta.
  Tarinoita nappasi myös Joulukuun Top1 paikan Radio Suomi Södertäljen äänestyksissä. Olin myös FinnRadio.FM vuoden 2019 Suomi Pop artisti äänestyksessä sijalla 7.
  Kappaleeni ovat päässeet soimaan myös radiokanavilla, kuten Radio Pooki, Radio Sun, Pispalan Aallot, SSS-Radio sekä nettiradiossa, kuten Radio Hulabaloo, Jarskin Kuumat Aallot, FinnRadio.FM, Radio Suomi Södertälje, Radio Soi...
  Radioiden lisäksi minut on huomioitu mm. Pelastabändi.com ja Suomiviihde.fi sekä Häät.fi sivustoilla

  TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT,

  *Helmikuussa julkaistaan kolmas singleni ”Kaipuuni helinä”
  Suunnitteilla on julkaista lähitulevaisuudessa myös 2 muuta singleä.
  *Facebookissa perustimme muutaman musiikintekijä-ystäväni kanssa ryhmän Svengi-Jengi, joka on juuri suunnattu sellaisille ihmisille, jotka tosissaan ovat julkaisemassa tai jo julkaisseet radiosoittoon tähtäävää musiikkia. Ryhmän sisällä pohdimme tähän aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja jaamme tietoa. Näin kaikkien ei tarvitse keksiä polkupyörää uudestaan. Jos ryhmä kiinnostaa, yhteys allekirjoittaneeseen. Toistaiseksi ryhmä ei löydy hakemalla.
  *Jussi Kaakkolammin hyppysissä on lähitulevaisuudessa koota ammattilaisista koostuvaa bändiä, jolla päästäisiin keikoille tekemilläni kappaleilla.

  Helmikuun tienoilla ilmestyy Hervannan Sanomissa juttua minusta biisintekijäjä ja mahdollisesti raotamme salaisuuden verhoa tulevan singlen suhteen. Voisi sanoa, että pienestä ajatuksesta syntyi aikamoinen pöhinä ja vauhti kiihtyy. Ne muutama ensimmäinen vuosi oli ajatuksen kypsyttelyä. Toissa vuosi oli sitten vauhdin ottoa ja viime kesänä sitten uskalsin hypätä ja nousta lentoon.

  LINKIT:

  Kotisivu
  Instagram
  Facebook
  Apple Music
  Spotify
  Levytilaukset: Levykauppa X ja sähköpostilla suoraan Iinalta: iinankuu@gmail.com

  TUE!:
  Paras tapa puhaltaa ilmaa siipieni alle on streemata Spotifyssa kappaleitani ja laitta profiilini seurantaan. Näin algoritmit rupeavat toimimaan suotuisasti ja tietenkin toivoa kappaleitani soitettavan radiosta. Tarjonta on niin kovaa, että pieni musiikintekijä hukkuu siihen paljouteen. Toivomalla kappaleita, ne tulevat helpommin huomioiduksi. Artisti kiittää!

  08. Kormus – MC Perkele (Tampere, suomirock)

  Tamperelainen Kormus perustettiin vuonna 2013. Yhtye aloitti duona, johon kuuluivat Anton Äikäs ja Kari Luomaharju. Muutaman keikan jälkeen duosta päätettiin tehdä trio. Basistia pohtiessa Anton tokaisi Karille legendaariset sanat: "Mä tunnen tasan yhden kovan basistin ja sulla ei oo muuta vaihtoehtoo kuin tulla toimeen sen kanssa."
  Kokoonpano on ollut siitä asti sama: Anton Äikäs - kitara/laulu, Aaro Alatalo - basso/taustalaulu ja Kari Luomaharju - rummut/taustalaulu.
  Olemme tehneet omakustannebändinä 12 singleä, kolme EP:tä ja kolme pitkäsoittoa, joista viimeisin "MÖLINÄÄ" julkaistiin 4.10.2019. Levyn julkaisukeikka soitettiin täydessä Tampereen Bar Ihkussa. Levyn kruunasi Juho Juntusen taiteilemat kannet ja se julkaistiin neljässä eri formaatissa: CD, vinyyli, kasetti ja suoratoistopalvelut. Yhtyeellemme on aina ollut tärkeää tehdä suurin osa julkaisuista myös fyysisenä versiona ja panostaa kansitaiteeseen.
  Yhtyeen uusin julkaisu on tällä hetkellä jouluaattona 2019 suoratoistopalveluissa julkaistu live-ep "JAUZAA!". Ep on äänitetty levynjulkaisukeikalla Tampereen Bar Ihkussa 5.10.2019.
  Kappaleemme ovat saaneet soittoa paikallisradioiden taajuuksilla ja singlemme "Yhden illan prinsessa" vietti täydet 50 päivää Radio Suomipopin Pop top 10 -listalla fanien äänestyksen voimalla.
  Kantava ajatus Kormuksen toiminnassa on ollut alusta asti oman musiikin tekeminen ja esittäminen, terve ylpeys omasta tekemisestä sekä hyvien keikkojen soittaminen ympäri maata. Olemme tehneet kuudessa vuodessa noin 600 keikkaa kouluista takapihajuhliin ja pienistä pubeista suurten festareiden lavoille. Yhtye on vuosien aikana esiintynyt niin omakotitalon makuuhuoneessa, rippijuhlissa takapihan teltassa, festareista mm. Hämyvestareilla, Aitoon kirkastusjuhlilla, Pöheikön pölläyksessä ja pienempien kylien kesätapahtumissa kuin myös häissä ja senioritalon taloyhtiön kevätjamboreessa. Keikka kuin keikka, Kormus järjestää show'n.
  2016-2017 järjestimme Tampereella Kormus-klupia, jossa vieraana kävivät mm. Tommi Läntinen, Heikki Salo, Matthau Mikojan, Jussi Selo, Vesa Holmala, Hauli Bros ja Costello Hautamäki. Illat alkoivat Kormuksen omalla setillä, jonka jälkeen illan vieras esitti kanssamme omaa tuotantoaan kertoen tarinoita biisien takaa. Vuoden 2016 lopussa Ruoveden kunta palkitsi yhtyeen kunnan kulttuurielämän elävöittämisellä.
  2018 lanseerasimme yhdessä Kaleva Brewing companyn kanssa Kormus Sleep walker -oluen, jota myytiin kevään ajan. Olut oli osa "Unissakävelijä"-singlemme mainoskampanjaa. Kyseisen singlen myötä aloimme levittää sanomaamme myös nuoremmille kuulijoille. Kappale kehottaa olemaan rohkeasti oma itsensä ja uskomaan omaan tekemiseensä ja unelmiin. Tämän pohjalta toteutuivat vuonna 2019 aloitetut koulukeikat, joilla esiinnymme 6-12 -vuotiaille lapsille esittäen kappaleitamme, jotka sopivat kaikenikäisille sekä kertoen bänditoiminnasta, oman musiikin tekemisestä ja soittoharrastuksesta.
  Vuoden 2018 alussa julkaistiin myös Kormuksen tilaustyönä Ruoveden kunnalle tekemä tunnuskappale "Tää on Ruovesi!". Kappale sai valtakunnallista näkyvyyttä, kun kunnan TV-mainos pyöri Nelosen kanavilla huhtikuussa 2019.
  Kormus on myös tehnyt varuskuntakeikkoja, joiden ansiosta olimme vuonna 2018 Suomen Sotilaskotiliiton Vuoden yhtye.
  Uusin albumimme "MÖLINÄÄ" sisältää aiempaa rankempaa tuotantoa niin tekstien kuin soitonkin osalta. Sanoituksissa käsitellään vakavia aiheita rakkaudesta terveeseen itsetuntoon ja ilmastonmuutokseen. He, jotka tuntevat yhtyeen aikaisempaa tuotantoa, löytävät levyltä myös yhtyeelle ominaista huumoria. Musiikkivideoillaan Kormus on halunnut herättää keskustelua mm. päihteiden käytöstä, Tinder-kulttuurista ja itsetunto-ongelmista. Videoissa on käytetty karrikoituja hahmoja ja asiat on esitetty suoraan, jotta viesti menee perille. Jokaisessa videossa näkyy myös yhtyeelle ominainen huumori. Ja Maailmankaikkeuden Suvijenkka -videolla vierailee jopa kappaleen nimen keksinyt Popeda-basisti Jyrki K. Melartin.
  Nyt kun vuosi 2020 on startannut, Kormus katsoo eteenpäin.
  Kevääksi julkaistaan uutta musiikkia ja suurin tähtäin on huhtikuussa. Perjantaina 3.4.2020 Kormus esiintyy Tampereen G Livelabissa laajennetulla kokoonpanolla juhlistaen kitaristi-laulaja Antonin kymmenvuotista uraa ammattimuusikkona. Mies on 15-vuotiaasta asti elättänyt itsensä tehden omaa musiikkia ja keikkaillen ympäri Suomea. Lisäksi kevättalvi kuluu promoten lokakuussa ilmestynyttä "MÖLINÄÄ"-albumia ja keikkaillen koko vuosi ahkerasti. Tavoite on levittää yhtyeen musiikkia uusiin kaupunkeihin ja pienillekin paikkakunnille.

  LINKIT:
  Kotisivut
  Facebook
  Fanituotteet
  Spotify
  Instagram: @kormusband
  Musiikkivideot

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  – lempiseikka kotipaikkakunnallanne: Keskustasta on päässyt AINA aamun ekalla bussilla kotiin.
  – paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallanne: Public House Huurre Tampereen Kalevassa, Tampereen "Kormus-baari". Huurre on yhtyeemme kotikuppila. Siellä on kuvattu useat promokuvat, Ottakaa te tää!-kansikuvat ja Yhden illan prinsessa-singlen kansi. Kormus-klupit on pidetty siellä ja Kormuksen oma olut ja burgeri ovat kuuluneet paikan valikoimiin. Ja legendaariset Kormus-pikkujoulut vietetään aina Huurteessa.

  TUE!:
  Arvon kuuntelija: paras tapa tukea Kormuksen toimintaa on käydä yhtyeen keikoilla ja ostaa keikoilta löytyvästä Kormus-storesta tuotteitamme. Löytyy paitaa, pipoa, uninallea, lippistä ja tietenkin levyjämme. Iso apu on myös, jos aktiivinen kansalainen toivoo yhtyettämme radiosta, jakaa musiikkiamme somessa tai jopa ehdottaa kotipaikkansa ravintolalle, että "Ottakaa Kormus keikalle!". Kiitämme suuresti!

  09 Serko's Circuit – Pawnshop Bound (Tampere, blues)

  Serko´s Circuit perustettiin Tampereella alkuvuodesta 2017. Keikkaa on tehty muutamia kymmeniä eri puolella suomea ja olemme julkaisseet kaksi pitkäsoittoa. Serko on moninkertainen huuliharpunsoiton suomenmestari. Mieleenpainuvimpina keikkoina voisi mainita Tampereen Bluesloversien järjestämän Kulttuuriravintola Kiven keikan sekä Kouvosto Blues Festivaali 2019. Ensi levy otettiin hyvin vastaan ja saikin maininnan Blues Newsin 2018 kolmannen sijan Vuoden kotimainen julkaisu.

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook

  Levyjämme saa joko meiltä suoraan tai sitten Levykauppa Äxästä

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Tampereella mainitsemisen arvoinen ruokapaikka on ehdottomasti legendaarinen Vaakon Nakki.
  Keikkapaikkana voisi mainita Paapan Kapakan. Pidimme sielä toisen levyn levyjulkaisukeikan ja uudestaan olemme menossa 18.4.2020.

  TUE!:
  Tsekkaa linkit!

  10. Tim Creole & Hot Rods – Jitter Bop Baby (Pälkäne, rockabilly)

  Pälkäneläinen Tim Creole & Hot Rods perustettiin osittain vahingossa vuonna 2017. Me vanhat pitkän ja monipuolisen musiikkihistorian omaavat soittokaverit kokoonnuimme yhteen, kun tarvittiin pop-up ohjelmaa. Huomasimme, että tämähän on kivaa. Huomionarvoista on, että kukaan tässä bändissä ei soita ”ykkössoitintaan”. Bändimme on sen verran tuore, että tällä kokoonpanolla ei ole vielä kertynyt ikimuistoisia tekoja. Keikkailemme lähinnä Pirkanmaan alueella yksityistilaisuuksissa, kesätapahtumissa, musiikkipubeissa ja ravintoloissa.
  Soitamme 50-luvun Rock´n Rollia monipuolisesti Rockabillystä balladeihin. Kokoonpanomme on erikoinen; Loota -rummut, akustinen kitara, läskibasso sekä haitari. Tällä ”Goin´Electric” -levyllä käytämme poikkeuksellisesti myös sähköisiä soittimia.

  LINKIT:
  Youtube
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Pälkäneellä on iloksemme monta keikkapaikkaa. Olemme soittaneet Aapiskukon liikenneasemalla, Niitty-Seppälän Kesätorilla, Sappeen hiihtokeskuksessa, Ravintola Panamassa, Aitoon Honkalassa sekä Onkkaalan laivarannassa sekä tietenkin Pälkäneen torilla. Pälkäneellähän onkin parasta lukuisat järvet ja aktiivinen kesä!

  TUE!:
  Paras tapa tukea meitä on tulla keikoille ja vaikkapa ostaa paikan päältä levy.

  11. Luxury Toys – Never Go Out (Tampere-Helsinki, rock)

  Nyt kannattaa olla hereillä, sillä kohta on taas oikean rock-yhtyeen aika ja tässä on teille seuraava The Rolling Stones. Luxury Toys on kaikkea sitä, mitä rakastamme musiikissa. Se ei ole täydellinen, mutta se on aito ja kiinnostava yhtye. LToys ei ole parhaiden ystävien bändi eikä virheettömillä sessiomuusikoilla silattu, muovisen laskelmoitu projekti. Tämä yhtye on elämäntapamme ja henkireikämme. Se on lahjamme Suomen tylsälle rock-musiikin kentälle ja samalla pakomme todellisuudesta.
  Juuri 12 vuotta täyttänyt Luxury Toys on levyillään monipuolinen, kunnianhimoinen ja omaperäinen. Yhtyeen musiikillisessa noitakeitoksessa ovat aineksina rockin lisäksi, blues, soul, funk, country ja folk. Orgaanisten ainesosien annetaan kiehua ja lopuksi lisätään punk.
  Hakusanoilla löytää netistä ainoastaan kiitettäviä levyarvosteluja, mutta oikeat rock-yhtyeet kuuluu kokea livenä. LToys soittaa jokaisen livekeikkansa kuin se olisi viimeinen. Dynaamiset keikkasetit tarjoavat kauniin intiimejä akustisia hetkiä ja ukkosen lailla jyliseviä vaarallisia myrskyjä. Yhtyeen soitossa kuuluu roso ja juuri se jokin selittämätön lämpö, groove ja taika, joka saavutetaan soittamalla yhdessä näin kauan yhtyetoveria vihaten ja rakastaen.
  Luxury Toys on julkaissut ”They Come in Feathers” -debyytti EP:n lisäksi myös pitkäsoitot “Music is Liquid” ja “The Rest is Noise”. Molempien albumien tiimoilta rundattiin myös Euroopassa neljän viikon ja noin 20 keikan kiertueet tamperelaisyhtye Manzanan kanssa. Luxury Toysin kolmas studioalbumi on parhaillaan miksattavana Kujalandia-studiolla Lahdessa ja se julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Ensimmäinen sinkku videoineen näkee päivänvalon helmikuun lopulla.

  LUXURY TOYS:
  Lester Brisco – laulu
  Tom Hilding Wirtanen – kitara
  Matias Kemppinen – kitara
  Atte Sievänen – rummut
  Letku –basso

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook
  Instagram
  Fyysiset levyt: Levykauppa Äx
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  - Luxury Toysin lempipaikka ja ehdoton menovinkki Lahdessa on legendaarinen Loviisankatu 8. Tuosta osoitteesta löytyy sekä Torvi että Tirra. Nämä mestat ovat Suomen ensimmäisiä ja viimeisiä oikeita rokkibaareja. Torvessa ja Tirrassa vallitsee kaiken suvaitseva "tule sellaisena kuin olet" -kulttuuri ja useina iltoina viikossa kuulee livekeikkoja ilman genrerajoja. Hienoa, että tällä muovisten yökerhojen ja yhdentekevien cover- ja bilebändien aikakaudella on vielä mestoja, joissa pääsee soittamaan omaa musaa ihmisille. Kauan eläköön Torvi, Tirra ja Loviisankatu kasi, Lahti.

  TUE!:
  Paras tapa tukea LT:n toimintaa on tietenkin kuunnella levy ja jakaa biisejä sekä videoita netissä, jotta mahdollisimman moni kuulee. Jos diggaa biiseistä, niin sitten vain peukutus Facebookissa ja seuraajaksi instagramissa, niin saa tehokkaimmin tietoa keikoista. Jos osuu omaan maantieteelliseen sijaintiin ja aikatauluun, niin sitten ehdottomasti mestoille meitä moikkaamaan.

  12. Seppo V – Balladi (Akaa, suomirock)

  Seppo V on nimestään huolimatta akaalainen bändi, joka tarjoilee rehellistä ja reipasta suomenkielistä kitararokkia. Setillinen omia biisejä on matkassa mukana. Biisit on tarinoita elävästä elämästä ja sen vaiheista. Musiikki on vauhdikasta ja melodista meininkiä!
  Bändin soittajat koostuvat sekä ammattilaisista musiikin saralla että pidemmälle ennättäneitä harrastajista. Keikkoja on tehty vain yksi: Viiskytä -levyn julkaistus keikka 5.10.2019 ja paikkana Pub Leskirouva Akaan Toijalassa. Nimensä mukaisesti levy julkaistiin juhlistamaan bändin nokkamiehen puolen vuosisadan rajapyykkiä. Levynjulkaisukeikka oli oikein menestyksekäs ja mieleenpainuva ja se tehtiin täydelle ravintolayleisölle!
  Viiskytä levy oli jatkumoa kymmenen vuotta aikaisemmin julkaistulle EP levylle: Seppo & the Salminen Band: Ensimmäiset 40 vuotta. Levy julkaistiin sadan kappaleen CD painoksena ja sen tekemiseen osallistui samoja soittajia, kuin nyt uudemmalle Viiskytä albumillekin. Matkan varrella viimeisen kymmenen vuoden aikana on tehty musaa myös Maanantaikappale bändin kanssa ja levynjulkaisukeikalla lokakuussa 2019 kuultiin kappaleita myös niiltä ajoita. Näistä vanhemista kappaleista on julkaistu muutamia digitaalisella EP:llä "Nelkytä Plus".
  2020 on tarkoitus tehdä pari keikkaa, jos ja kun sopivia tilaisuuksia tulee eteen. Myös uusia biisejä kirjoitetaan parhaillaan ja niitä on tehty aikaisemmasta poiketen pienryhmässä biisileirimeiningillä. Saattaa olla hyvinkin, että uusi julkaisu tehdään vuoden sisällä. Mitään isoja odotuksia tai tavoitteita ei tulevaisuudelle ole rakennettu, mutta katsotaan rennosti mitä tulee vastaan. Homma jatkuu muodossa tai toisessa. On varmaa, että Seppo V etenee jatkossakin omilla biiseillä ja jätetään cover-pelikenttä muille bändeille.

  LINKIT:
  Spotify
  Youtube
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Akaan parhaat keikkapaikat ovat Toijalassa Pub Leskirouva sekä Kruuna & Klaava. Akaan isoin tapahtuma on Toijalan Markkinat, jolloin koko kylä kokoontuu juhlimaan kesää. Markkinat pidetään aina koulun päättymisen jälkeen seuraavan viikon viikonloppuna ja se on myös ainoa viikonloppu vuodessa jolloin meininki on kovaa kaupungissamme.. Akaan ylpeydet ovat Akaa-Volley lentopallossa sekä Akaa Futsal futsalissa. Molemmat pelaavat pääsarjatasolla ja menestyvät myös niissä mainiosti.

  TUE!:
  Hei käykäähän kuuntelemassa musaamme, joka löytyy useimmilta digialustoilta esimerkiksi hakemalla "Seppo V Viiskytä". Facebookin fanisivusta vois myös käydä tykkäämässä.

  13. J Mikael – Puolesta (Tampere, laulaja-lauluntekijä)

  Olen Janne M. Salo. Janne Saloja on niin monta että on pitänyt ottaa käyttöön toisen nimeni (Mikael) alkukirjain. Tästä muodostui äskettäin artiistinimi J Mikael.
  Viisitoistavuotiaana synnyinseudullani Jämsässä aloin soittamaan rumpuja, vaikka rytmiikan lisäksi musiikissa kiehtovaa oli myös tunnelmat ja tekstit. Koitin vähän myös kirjoittaa ja kohta sivarissa ollessani lauluja tulikin nipullinen. Siitä on jo aikaa -pari vuosikymmentä elämä oli taipumuksensa mukaisesti täyttynyt niin ettei luovuudelle vaan ollut riittävästi tilaa ja aikaa.
  Pikkuhiljaa aloin tietoisesti karsia asioita, jotta jäisi aikaa kirjoittamiselle. Ajatuksissa oli aluksi pelkkää kirjoittamista enkä vielä silloin tiennyt että se tulisi nivoituisi näin kiinteästi soittamiseen. Melodioita rupesi myös tulemaan ja 2017 juhannusaattona tuli eräällä istumalla ensimmäinen laulu. Siitä alkoi tämä uusi lauluntekokausi, joka kiihtyi kiihtymistään. 2018 oli tuottoisa ja siitä materiaalista valitsin levylle 16 kappaletta, jotka sitten julkaisin levynä 2019 lopulla. 2019 lauluja pulppusi samaan malliin ja alkoi olla aina silloin tällöin myös keikkoja itse sovitusti tai pyynnöstä. Näin aloin siten saada myös hieman esiintymiskokemusta. Uuteen maailmaan astuminen oli tapahtunut, siirtyminen rumpalin roolista eturiviin on ollut aika jännä ja mielenkiintoinen matka.
  Se on ollut eniten sisäinen matka. Laulujen synnyttäminen on hyvin innostavaa ja inspiroivaa touhua, ja samalla vaatii joidenkin sisäisten esteiden ylittämistä ja siten omaa prosessointia -luovuuskanavaa kun ei voi käskeä, mutta sitä voi hoitaa juuri suostumalla noihin prosesseihin. Esiintymisiin liittyy myös omat samankaltaset asiansa, eikä nekään ole itsestään selvää varsinkaan kun taidot kehittyvät omaa rauhallista tahtiaan.
  Laulujen teksteissä päälinja menee melko syvissä itsen ja elämän pohdinnoissa, mutta mukana on myös paljon muita sävyjä ja kepeämpää materiaalia.
  Keikkapaikat ovat olleet monenlaisia joogasalista rock klubeihin. Kaukaisin niistä oli istanbulissa Aasian puolella eräällä klubilla. Kotiseudullani Tampereella mainttavia mm. Tahmelan Huvilan musailta, romu&rahdomin kellari, Om yoga -koulun hyväntekeväisyysilta sekä Vastavirran yläkerta. Eräs kepeimmistä ja hauskimmista keikoista oli Pispalan saunayhdistyksen 30v juhla, jonne sain kutsun ja jossa siten viihdytin vartavasten tekemälläni sauna aiheisella laululla.
  Palautetta olen saanut ihan mukavasti. Yksi mieleen painunut tapaus oli kerran kun olin asematunnelissa katusoittamassa ja eräs kiireinen junaan menijä halusi kovasti ostaa levyn, joita siinä oli näkösällä, muttei hänellä ollut rahaa :D -laittoi kyllä myöhemmin tilille ja kertoi vielä kappaleen joka oli erityisesti vaikuttanut.
  Homma on suht alullaan mutta tuntuu menevän eteenpäin ja uusia kiinnostavia keikkojakin on tulossa. Ja aikomus julkaista levy nro.2 sitten syksyllä.
  Tervetuloa kuulemaan ja seuraamaan :)

  LINKIT:
  Youtube
  Apple Music
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Yksi parhaista asioista Tampereella on järvet ja erityisesti Pispalan ja tarkemmin Tahmelan upeat pyhäjärjen rannat ja vedet. Myös talvisin ja myös avantouiden. Haluan tässä mainita Tampereen tämän hetken vähiten tiedetyn nähtävyyden Tahmelan Huvilan, joka avattu nykyiseen käyttöönsä maaliskuun lopussa 2019. Se on myös kulttuurihistoriallisesti erittäin arvokas paikka. Yhteisölliseen kunttuuritoimintaan keskittyvä talo on saatu viime vuonna vuokralle kapungilta, joka uhkaa jättää vuokarasopimuksen lyhyeksi ja myydä rakennuksen tontteineen.

  TUE!:

  Tällähetkellä paras tapa tukea toimintaani on pyytää järjestämälleen keikalle. Tai levyn ostaminen myös (cd tai digi). Ja toki myös tykkääminen esim youtubessa ja facebookissa.

  Ajastus:

  0:00:00 Intro
  0:01:59 Evil Bastards from Hell (glamrock / Valkeakoski)
  0:06:19 Kaskas (suomirock / Viiala)
  0:10:10 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 1/4)
  0:13:08 Markus Lapsi (laulaja-lauluntekijä / Tampere)
  0:17:02 Nokkonen (rankempi rock / Mäntä)
  0:22:24 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 2/4)
  0:25:46 Greenrose Faire (folkpop / Tampere)
  0:30:18 Skygazers (powermetal / Tampere)
  0:35:26 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 3/4)
  0:37:45 Iina Kuu (popiskelmä / Tampere)
  0:42:47 Kormus (suomirock / Tampere)
  0:47:21 Ulla Herpman-haastattelu (pätkä 4/4)
  0:49:12 Serko’s Circuit (blues / Tampere)
  0:53:57 Tim Creole & Hot Rods (rockabilly / Pälkäne)
  0:56:44 Luxury Toys (rock / Tampere-Helsinki)
  1:01:06 Seppo V (suomirock / Akaa)
  1:05:49 J Mikael (laulaja-lauluntekijä / Tampere)
  1:08:49 Outro

 • Käy kuuntelemassa oheisesta podcastista miksi lähdimme moista puuhaamaan ja minkä takia tämä podcast on ehdoton MUST jos Suomen indiemusiikkikenttä kiinnostaa!