Episodes

 • Seinäjokelainen Memoremains ottaa uunituoreella debyyttikiekollaan "The Cost of Greatness" ensiaskeleita maailmanvalloituksessaan – faneja kun on jo Brasiliaa myöten, ensimmäinen Euroopan kiertue ja Provinssinkin keikka on jo takana ja Instagramissakin seuraajia on jo kuutisentuhatta...HUOM! Kaikki tämä jo ENNEN debyyttilevyn julkaisua. Mitä tämä yhtyeen esittämä "discometalli" bändin omasta mielestä oikein on ja minkälaisia poppakonsteja bändin esille tuomisessa on käytetty; tämä ja paljon muuta selviää tästä podcast-jaksosta.

  MEMOREMAINS
  https://memoremains.com
  https://instagram.com/memoremains/
  https://facebook.com/memoremainsband/
  https://twitter.com/memoremainsband
  https://youtube.com/channel/UC5oAdNuPAtyQ0gNxDtWpARQ
  https://open.spotify.com/artist/59YzmPPL4s9KUfV4kqWYS1?si=qDT6aj1wTfqx5EwrOQJJog

  Kuvakkeen valokuva: © Riku-Pekka Lappalainen.

 • Sonia Icaros julkaisi debyyttilevynsä viime vuoden toukokuussa, mutta myös hänen, vain välillisesti musiikkiin liittyvä, Luovuuden Lakeus-projekti on erittäin mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen.

  https://soniaicaros.com
  https://www.luovuudenlakeus.com

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Karjalassa ja Pohjanmaalla ei hirveästi anteeksi pyydellä, sillä kattaus on kaikista maakuntakierroksistamme rankin – kevyimmästä päästä löytyy goottirockia ja popmetallia! Mutta niin vain taas tämä nippu bändejä todistaa miten tasokasta, persoonallista ja mieleen jäävää musiikkia tahkotaan suurten rahoittajien hyppysten ulkopuolella. Mikä tahansa näistä bändeistä voi olla se seuraava iso juttu, ja meille on kunnia heidät teille esitellä!

  01. Memoremains (Seinäjoki, metalli)
  © Riku-Pekka Lappalainen

  Add together catchy pop melodies, headbanging metal riffs, groovy disco beats and a hint of symphonic epicness and you have the recipe for Memoremains.

  Mixing the most fertile elements of metal, pop and disco, Memoremains has created a recognizable sound that stands apart from similar artists in the genre. While the influences echo clearly throughout their music, Memoremains brings something new, creative and refreshing to the scene.

  The quintet is a fury on the stage and their soldout debut gig at Bar 15 was chosen as "The Best Gig of the Year at the Venue". Since the very first show, the road has already taken the group to a European tour and summer festivals in Finland - including Provinssi, one of the biggest festivals in Finland.

  Year 2019 was a rollercoaster and climaxed to gigs and a new single. Always flirting between metal and pop it was probably just a matter of time when this genre bending band would release their first pop cover song. Sorry!

  2020 Memoremains wastes no time and is fiercely working on their debut album after COVID-19 cancelled all the spring and summer gigs. A series of singles was released to support the album including Pounding Heart, Bring It On and Eternal Fame! The stage is set for the release of The Cost of Greatness!

  Keikat:

  5.12.2020 Rytmikorjaamo, Seinäjoki w/ Battle Beast

  LINKIT
  Kotisivu
  Instagram
  Facebook
  Twitter
  Youtube
  Spotify

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Seinäjoella on aika kattavat livemusamahdollisuudet. Monissa paikallisissa baareissa saattaa ihan vahingossakin törmätä johonkin orkesteriin. Keikkoja järjestellään paljon. Myös festareita tietysti löytyy kesällä isoa ja pienempäänkin!

  Parhaat keikkapaikathan ovat Seinäjoella tietysti Rytmikorjaamo ja Bar 15! Rytmikorjaamolta löytyy monenmoisia bändejä ja artisteja läpi vuoden. Sitten jos vähän intiimimpää kellaritunnelmaa haluaa, niin kantsii tosiaan suunnata Warttibaariin.

  TUE

  Meillä aukeaa kotisivuillemme Memoremains Shop ihan lähiviikkoina, eli parhaiten tuette bändiä tilailemalla sieltä suoraa Memoremains-merkkareita. Toimintaa pystyy tukemaan tietysti myös keikoilla käymällä ja musaa luukuttamalla!

  02. RiESA (Seinäjoki, punkmetal)
  © Tomi Salminen

  RiESA sai alkunsa 2018 kun vanhat kaverit perustivat uuden bändin. Yhteistä historiaa ja yhteisiä projekteja on ollut pikkupojista asti. Tyyli muotoutui paljon debyyttialbumin tekoprosessin aikana ja studiosta lähti huomattavasti määrätietoisempi bändi kuin sinne meni.

  Jo debyytin jälkeen päästiin keikkailemaan hyvin ja samalla taottiin uusia biisejä. Palaset loksahtivat kunnolla kohdilleen kun Pahasta- biisi syntyi. Vahva visio ja into synnytti Paholaisen musiikkia- EP:n, jota bändi pitää ensimmäisenä valmiina versiona bändistä. Hullut hurtat- sinkku striimasi hyvin ja Pahasta- video valittiin kisailemaan Oulun musiikkivideofestivaaleille. Bändi huomioitiin hyvin eri medioissa, yhdessä arviossa ärsyynnyttiin kun genreä ei saatu tarkasti määriteltyä ja toisessa tituleerattiin edelläkävijäksi. Bändi oli molemmista innoissaan. Keikkoja riitti, sana levisi ja biisihanat olivat auki.

  Toinen pitkäsoitto Olipa kerran Sikakylä on hyvin erikoinen ja härkäinen satu. Konseptialbumi ilmestyy 11.9. ja sitä pohjustaneet sinkut ovat saaneet hyvän vastaanoton. Myös musiikkivideoihin paljon panostava bändi ylitti itsensä Circus Colosseum- videolla. Levynjulkkareita vietetään Nummijärven Motosoundissa kera Kotiteollisuuden. Loppuvuodesta keikkaillaan niin paljon kuin mahdollista ja suunnitellaan jo ensi vuoden kuvioita.

  LINKIT
  Spotify
  Youtube
  Facebook
  Instagram
  Levykauppa X

  PARASTA KOTIKULMILLA

  – Hyvä sijainti, helppo lähteä keikalle minne päin tahansa.

  – Kovin oma keikkakokemus on ollut Kultainen Kulaus- ravintolan parkkihallissa järjestetty punk- ilta. Miljöö täydellinen, tupa täynnä ja kaikki toimi. Toivottavasti jatkavat vastaavien iltojen järjestämistä kun tilanne normalisoituu. Rytmikorjaamo on hieno keikkapaikka, Mallaskosken panimoravintolassa kannattaa käydä kesällä kaljalla.

  TUE

  Jos meno maistuu niin kuunnelkaa, se tässä se oleellisin. Toivottavasti nähdään keikoilla!

  03. Nameles (Lappeenranta, metal)

  Nameles on vuonna 2016 perustettu metalliyhtye lappeenrannasta. Riku myllymäki laulajakitaristi, leadkitaristi jesse kojo, basisti joni pakarinen ja rumpalina toimii eetu kamunen. 4 vuotisen uran aikana yhtye on äänittänyt räsynukke nimisen ep.n, omakustanne täyspitkän kohtalo ja kasvu nimisen singlen. Keikka kalenterikin näyttänyt ihan hyvältä siihen nähden että tehdään aivan kaikki itse. Seuraavan kerran meidät näkee lavalla 11.9 mikkelissä ja lokakuussa joensuussa. Ja tietenkin varmistettuna paikka nummirock 2021 lavalla ensi kesänä. Paikka aukesi kaaoszinen bändikilpailusta. Tuska-torstai kilpailuun ollaan osallistuttu 2 kertaa ja 3 kertaa päästiin soittamaan vuosina 2019 ja 2020. Pisin saavutus siinä kilpailussa oli semifinaalit helsingissä.

  Meillä on single odottamassa että se laitetaa levy-yhtöihin ja toivotaan että nappaa, koska kappale on sen verran kova että ei ole enää järkeä ainakaan tässä vaiheessa julkasta omakustanteisesti.

  LINKIT
  Spotify
  Facebook
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA

  Lappeenrantalaisen yhtyeenä mukavimmat paikat soittaa ovat totem ja lucky monkeys. Molemmat ovat yhtyeen jäsenten kantapaikkoja.

  TUE

  Paras tapa tukea meitä on tulla keikoille, seurata somekanavia ja kuunnella meidän musiikkia.

  04. PaleSloth (Joensuu, stoner/sludge-metal)
  Paleslothin historia kantaa pitkän ajan taakse. Ensimmäinen bändin esiaste lienee ollut olemassa jo silloin, kun veljekset Samuli ja Joonas Myller innostuivat 2000-luvun alkupuolella tarttumaan kitaraan ja rumpukapuloihin osittain oman isänsä musiikillisen harrastuneisuuden ja painostuksen vuoksi. Kaksikko on soittanut keskenään käytännössä aina, ja teoriassa sen visio bändistä on elänyt kauan sen mukana. Alkusysäys varsinaiselle bänditoiminnalle lähti kuitenkin Joonaksen ja Simo Puustisen (nykyisin Decrowned-bändin kitaristi) yhteisistä musisoinneista, joihin liittyi hyvin pian mukaan myös Samuli. Vuosien 2007-2008 aikana Palesloth oli kasvanut sen verran, että veljesten ja Simon lisäksi bassoa hakkasi Arttu Laakkonen. Tuomas Lautanen hyppäsi ensimmäisen kerran bändin vokaaleihin samoihin aikoihin. Tuolloin kaikki bändin jäsenet olivat vielä saman kylän alueelta Kiihtelysvaarasta.

  – Käytiin aikaisemmin kaikki samaa peruskoulua, joten sitä kautta tunnettiin toisemme ja musiikilliset mieltymyksemme, joten oli loogista, että ajauduttiin yhdessä saman katon alle fiilistelemään instrumenttien kera. Taisi touhu tuolloin olla vielä enemmänkin covereiden soittamista kuin omien biisien sahaamista. Mahtoi meillä olla kolme omaa biisiä ja muuten soiteltiin Slayer-, Kreator– ja Sepultura-osastoa. Rässipainotteisesti lähdettiin siis liikenteeseen!

  Hommat eskaloituivat kuitenkin ajan saatossa sen verran, että porukka alkoi sinkoilla omiin suuntiinsa osittain erimielisyyksien takia mutta myös osaltaan opintokiireiden ja työkiireiden myötä. Myllerin veljekset jäivät jälleen pitkäksi toviksi soittelemaan keskenään, mikä oli varmasti se suurin alkusysäys sille, että rässin sahaaminen sai jäädä, ja he alkoivat keskenään vääntää enemmän sellaista, joka tuntui omalta.

  Aikaa vierähti taas vuosia. Vuoden 2017 loppuun mennessä bändi oli saanut taas uutta verta ja lihaa joukkoonsa. Tällä kertaa veljesten lisäksi bassoa työsti Jaakko Saavalainen, ja toiseen kitaraan hyppäsi veljesten isän humppabändissä vaikuttava Jani Pulkkinen. Biisejäkin oli siunaantunut seitsemän kipaletta, jotka olivat kutakuinkin valmista kauraa pientä hieromista lukuun ottamatta. Alkuperäinen visio oli, että Samuli hoitaisi kitaran lisäksi vokaalit, mutta bändi päätyi kuitenkin kysymään, vieläkö Tuomas Lautasta kiinnostaisi lähteä kokeilemaan.

  – Tuomasta kiinnosti, ja pitkälti sillä tiellä ollaan, ja samalla poppoolla ollaan yhä jatkamassa toimintaa. Hyvin pian biisien isojen linjojen varmistuttua hypättiin vuoden 2018 alkupuolella Joensuun GURU-studioon äänittämään ensimmäistä täyspitkää. Koko homma tehtiin omakustanteisesti, digitaalijakelussa avitti Samsara Records. Paleslothin ensimmäinen täysipitkä ”The Burden of Existence” julkaistiin 1. päivä kesäkuuta vuonna 2018.

  – Pähkinänkuoressa Paleslothin biisit saavat usein alkunsa Samulin ja Joonaksen keskinäisistä ideoinneista. Koko ensimmäinen levy on Samulin ja Joonaksen kädenjälkeä lukuun ottamatta Janin kitarasooloja. ”The Burden of Existence” -rieskan punainen lanka kulkee vahvasti ihmisyydessä. Tietynlaista inhorealismia, ihmisyyden peili, draaman kaari kulkee kutakuinkin siemensyöksystä kohti helvettiä.

  – Emme ole kauhean mielellään halunneet määritellä itseämme kovin tiukasti mihinkään genreen. Jäsenten musiikilliset idolit sekä suurimmat vaikuttajat löytyvät kuitenkin vahvasti tuolta stoner/sludge-metallin syvistä syövereistä, ja olemme pyrkineet ammentamaan noista sfääreistä mahdollisimman paljon omaan tekemiseen unohtamatta kuitenkaan sitä halua toteuttaa omaa juttuamme.

  – Tavoitteenamme on keikkailun lisäksi saada mahdollisimman tehokkaasti uutta materiaalia pihalle. Istutaan parhaillaankin studiossa tätä haastattelua kirjaillessa. Ensimmäinen albumi oli tietynlainen ”wrap-up” pitkän ajan historiaa, joka oli aika saada yksiin kansiin ja ulos luolastaan. Nyt on hyvä keskittyä tyylimme kehittämiseen uuden materiaalin muodossa. Toistaiseksi ei olla vielä Joensuuta kauemmaksi keikkailtu, mutta tähän mennessä jokainen keikka on ollut hyvä ja ikimuistoinen kokemus. Yleisöltä on tullut ”high fivejä” ja energiastamme on pidetty, mikä on ollut toki iloinen yllätys. Varsinaisia huonoja kokemuksia ei ole vielä vastaan sattunut. – Toivotaan, että sellaisiakin tulee, kaikki on kotiin päin!

  Seuraavan kerran Paleslothin möyrintää pääsee kokemaan livenä 23. päivä maaliskuuta Joensuun La Barressa.

  Palesloth

  Tuomas Lautanen – vokaalit

  Joonas Myller – rummut

  Jaakko Saavalainen – basso

  Jani Pulkkinen – kitara

  Samuli Myller – kitara/laulu

  Julkaisut

  ”The Burden of Existence” (2018)

  LINKIT
  Facebook
  Youtube
  Spotify
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA

  Paikallislehtemme Karjalaisen haluan nostaa pedestaalille kun tekivät mukavan jutun meistä taannoin paperilehteen ja interwebsteriin myös. Juttu löytyy täältä.

  Ei maha Kiihtelysvaaraan paljon kummasia lempiseikkoja mahtua :D Vasta poltettu kirkko meiltä löytyy! Tule ja koe! Kuoleva kyläpahainen on sopiva taiteellinen indikaattori tän tyyppisen musiikin tekemiselle. Joensuun ehdoton ykköskeikkapaikka on La Barre ja siellä on tullut useamman kerran PALESLOTH remmin kanssa tanssahdeltua lavalla.

  TUE

  Paras tapa tukea toimintaamme on ostaa EP levykäistä bandcampimme kautta / striimata niin pirusti kapitalismin luomissa striimauspalveluissa. Mielekästä toki myös jos joku joskus keikallekkin eksyy.

  05. Killing Attack (Joensuu, metal)
  Killing Attackin historia alkaa alkuvuodesta 2015 jolloin nykyisen kokoonpanon laulaja/kitaristi ja rumpali muuttivat aikaisemman bändinsä nimen ja musiikkityylin nykyiseen Thrash metallin. Sittemmin bändiin on liittynyt soolokitaristi ja basisti vaihtunut nykyiseen. Nykyinen kokoonpano on ollut kasassa tammikuusta 2016. Bändi on vuosien saatossa keikkaillut Joensuun alueella ja viime vuonna myös ensimmäinen Joensuun ulkopuolinen keikka Helsingin Roihuvuoressa. Julkaisuja on yksi demo-EP ja kaksi sinkkua ennen vuoden 2020 kesäkuussa julkaistua debyyttialbumia Decadence. Tulevaisuuden suunnitelmissa on mahdollisimman ankaraa keikkailua ja myöskin uusien biisien sävellystä.

  Killing Attackin kokoonpano:

  Atte Heikkilä: Kitara ja laulu

  Niko Parviainen: Kitara ja taustalaulut

  Arttu Heikkilä: Basso ja taustalaulut

  Panu Vuojolainen: Rummut

  LINKIT
  Kotisivu
  Facebook
  Spotify
  Instagram: @killingattackofficial
  Youtube
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA

  Joensuussa parasta on metallin soittajien yhteilöllisyys ja paljous

  Joensuussa keikkapaikkana ehdottomasti ravintola La Barre

  TUE

  Paras tapa tukea on tietenkin tulla keikoille (seuraava Kuopion Ottopojassa 19.9.), ostaa levyjä Levykauppa Äx:stä, kuunnella musiikkia Spotifysta ja kehottaa kaveria tekemään samoin.

  06. MIrroria (Oulu, goottirock)

  Mirroria on suomalainen goottirocki yhtye joka on perustettu Oulussa 1995. Ensimmäinen demo, joka jäi nimeämättä ja oikeastaan myös julkaisematta, äänitettiin alkuvuodesta 1996. Nauhalla oli vahvoja folk-vaikutteita. Jonkinlaista pienimuotoista mainetta nauha keräsi kasetilta kasetille levitettynä kuitenkin.

  Toinen kahden biisin nauha äänitetttiin loppuvuodesta 1996. Se poikkesi hyvin paljon ensimmäisestä, sisälsi kaksi raitaa "The evil dream" ja "The path". Kyseessä oli eräänlainen kokeilu; raakaa industrial saundia ja hulluutta sekoitettuna.

  Sen jälkeen seurasi seuraavan vuosituhannen alusta useita CDr-julkaisuja.

  Celestial signs (2002) sisälsi aika pitkälle akustiselle kitaralle perustuvia herkkiä goottipop-balladeja. Levyä miksattiin pitkään ja tunteella, ja sen miksaus meni aika lailla pieleen.

  Forever dead (2005) oli edeltäjäänsä huomattavasti rokimpi.

  The evil dream... The path (2006) oli eräänlainen kokoelma joka sisälsi bändin siihenastisen uran varrella äänitettyjä nauhoja hieman epäloogisesti sekoitettuna.

  Canticles of the damned (2008) oli iso harppaus oikeaan suuntaan. Melodista ja synkkää goottirokkia.

  So deeply lost (2009) oli hieman raskaampi ja tunnelmaltaan omituinen.

  Hidden in this lovely night (2009) oli tupla albumi sisältäen aika pitkälle akustisen, vaikka välillä säröisen rokkaavammankin, melankolisen sinfonian.

  Kolme edellistä julkaistiin samaan aikaan CDr muodossa syksyllä 2010.

  God's images & Devil's reflections(2011) oli omituinen tunnelmaltaan, ja lisäsi vielä enemmän absurdia meininkiä Mirrorian musiikkiin.

  Has anyone heard about liberty..? (2012) Oli aika raskas ja industrial-vaikutteinen, ehkä Killing joke lähinnä kuuluu sieltä.

  Adore(2013) oli raastava ja demoninen, psykedeelinen ja kokeileva, päätti yhden aikakauden bändin historiassa.

  Bändin ensimmäinen aito painettu cd oli Wind has brought the most beautiful snowflake (2017); jo kypsempään saundiin perustuva levy ja aika massivinen eepos.

  Sitten seurasi vielä pari CDr-julkaisua: Moonlight - the silence of the dimensions (2017) oli tupla-CDr joka sisälsi yhtyeen julkaisemattomia nauhoja, ja sekä vanhan että uudelleen miksatun ja soitannoltaan hieman päivitetyn version Celestial signsistä.

  The Earth is Not pure oli tahatonta mustaa huumoria sisältävä, hieman jopa Ennio Morriconen tyylisiä sävellyksiä sisältävä CDr-julkaisu.

  Yhtyeen tuorein Dreams made flesh, God made God on aito painettu tupla-cd sisältäen paitsi uuden albumin myös yhtyeen edellisen The Earth is not pure-albumin. Tämä on hyvinkin omalaatuinen teos, varsinaista riffittelyä on suhteellisen vähän ja kuultavissa on myös deathrock-vaikutteet. Levyä voisi kutsua myös progressiiviseksi, mutta se on harhaa pääpainon ollessa pikemminkin hallitussa kaaoksessa. Levyn yhdestä biisistä "Night calls me sin" julkaistiin myös video Youtubessa.

  Mirrorian tyyli on jatkoa – ja se on saanut vaikutteita sekä old school goottirock, deathrock post-punk bändeistä että uudemmista loistavista bändeistä. Yhtyeen musiikki on melankolista, abstraktia, psykedeelistä, surrealistista ja kokeilevaa. Silti mielestämme sopivampaa leimaa ei ole kuin goottirock vaikka sen rajoja venytetäänkin.

  Vaikutteita olemme saaneet bändeiltä kuten Bauhaus, Fields of the nephilim, Siouxsie & the banshees, Joy division, varhainen Christian death, The Cure, Virgin prunes... Lista on pitkä. Myös uudempi goottimeininki on antanut vaikutteita.

  Sanoitukset ovat runollista tajunnan virtaa sivuten mystiikkaa, dualismia, surua, rakkautta ja koko ihmisen tunteen kirjoa. Poliittista sanottavaa sieltä on turha etsiä, vaan jos siltä vaikuttaa se on henkilökohtaisella tasolla koettua raivoa yhteiskunnan fasistisia piirteitä kohtaan. Korkeintaan siis anarkismia, jos yhtään mitään poliittista.

  Yhtye ei voi tehdä keikkoja kokoonpanon suppeuden vuoksi, mutta toivomme että tutustutte meihin. Ostan itsekkin kaiken musiikkini aitona ja fyysisenä ja toivomme että jos kiinnostutte, ostatte meidän musiikkia cd-muodossa. Iso osa vanhemmista levyistä löytyy netistä mm. Spotifystä.

  Yhtye on jäänyt kolmen vuoden levytystauolle, ideoita kypsytellään ja toivutaan yhden yhtyeen jäsenen vakavasta käsivammasta.

  LINKIT
  Discogs.com
  Spotify
  Apple Music
  Youtube

  07. Garter Snake (Oulu, rock)

  Garter Snake on pirteää ja hyväntuulista rock-musiikkia soittava yhtye Oulusta. Yhtyeen soundi nojaa tiukkoihin kitarariffeihin, nokkeliin sanoituksiin sekä naissolistin vahvaan ääneen. Kokoonpanon muodostavat Hannu (kitara), Veikko (basso), Henni (laulu), Ita (rummut) sekä Mikko (kosketinsoittimet).

  Garter Snake on julkaissut Penchant for Mischief nimeä kantavan EP:n, jolta on tähän mennessä lohkaistu musiikkivideosingleksi kappale Ménage à Moi. EP on kuunneltavissa kaikissa suurissa suoratoistopalveluissa ja musiikkivideo löytyy YouTubesta (linkit alla).

  Korona-pandemiasta johtuneen pakotetun keikkatauon olemme käyttäneet hyödyksemme ja säveltäneet lähestulkoon albumillisen uutta musiikkia, jota olisi tarkoitus lähteä pikapuoliin äänittämään studioon. Uutta Garter Snake -materiaalia siis luvassa, mahdollisesti vielä vuoden 2020 aikana!

  LINKIT
  Sähköposti: gartersnakeband@gmail.com
  Facebook
  Spotify
  YouTube

  PARASTA KOTIKULMILLA

  - Parasta Oulussa on ehdottomasti rakastettu yöllinen olento, joka tunnetaan mystisenä Nakkifakiirina. Joka viikonloppu, tuulessa tai tuiskussa, tämä yön väsymätön ritari tuo hotdog-kärrynsä Rotuaarille ja tarjoilee
  sieltä nakkisämpylöitä väsyneelle ja nälkäiselle juhlakansalle. Nakkifakiirin antimet ovat usein tarjonneet sekä unohtumattoman makuelämyksen, että paljon tarvittua energiaa kotiin raahustamiseen.

  - Paras menopaikka? 45 Special. Alakerta. Rokkidisco joka viikonloppu, taattua menoa.
  - Paras ruokapaikka? Kauppuri 5:sen gourmet-burgereita voi suositella varauksetta.
  - Paras keikkapaikka? Hevimesta tarjoilee hyvät puitteet ja runsaasti eri rock-genrejen ja ala-genrejen keikkoja (sekä edullista tanssijalanvoitelunestettä).

  08. lieteAllas (Tyrnävä, rock)
  Bändi kasattiin osin peukaloiden pyörittämisen, tekemisen puutteen takia ja luonnollisesti myös rakkaudesta musiikkiin TYRÄROKKIIN vuonna 2002, jolloin se muutamien reenien ajaksi toi yhteen perunapitäjä Tyrnävän silloin nuoret ja anarkistiset punkkarit.

  Heitä ei siihen aikaan löytynyt pienestä pitäjästä kuin trioksi asti, jollaisena bändi kuultiin ja nähtiin aina lokakuuhun 2011, jolloin se hankki riveihinsä Obelix Mädän. Mörinävoitoinen laulu jäi taustalle ja keulaan alettiin käyttää korkeampia ääniä biisien muuttaessa hieman suuntaa raskaampaan ja jopa suoraviivaiseen heavyyn punkkia unohtamatta.

  lieteAllas soittaa aina, kun niin sovitaan ja keikat ovat aina lupaus seikkailusta – tsekkaa TYRÄROKKI-live 2020 (linkki alla!!!)

  Aadolf: Basso, laulu

  Benito: Kitara, laulu

  Kemppainen: Rummut

  Obelix Mätä: Laulu

  LINKIT
  Facebook
  Youtube
  Spotify
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA

  Hienoja keikka- ja ruokapaikkoja:
  https://www.facebook.com/ravintolaranni
  https://www.facebook.com/Tikankontti

  09. Sonia Icaros (Tiisteenjoki, rock)
  Mä olen Sonia Icaros, laulaja-lauluntekijä. Mun suurin missio on voimaannuttaa ihmisiä ja pitää heikompien puolta. Ehkä mä oon yhdenlainen Soturiprinsessa, joka ratsastaa hevosellaan paikalle kun joku tarvii lohdutusta tai tukea. En voi sietää epäoikeudenmukaisuutta tai väärää vallankäyttöä ja tulenkin väliin jos sellaista kohtaan. Siksi mä laulankin. Vaikuttaakseni ympäröivään yhteiskuntaan laulamalla rohkaisua niille, jotka tarvii sitä siinä hetkessä. (Oon tehnyt biisejä myös erilaisissa laitoksissa ja palvelukodeissa niiden ihmisten tarinoista.)

  Mun kynästä lähtee koskettavia tarinoita ja kauniita melodioita, teen suurimman osan musiikistani alusta loppuun saakka itse. Mun musiikki on taidevivahteista pop-rockia, jossa yhdistyy symboliikka ja syvälliset tarinat helposti kuunneltaviin sävelkulkuihin. Tanssi ja liiketaide on mulle rakasta ja mun biiseihin onkin tehty myös tanssikoreografioita. Näitä tullaan näkemään esimerkiksi mun tulevassa musavideossa.

  Käy kuuntelemassa, voisko mun musa koskettaa tai lohduttaa sua jollain tavalla!

  LINKIT
  Kotisivu
  Spotify
  YouTube Tyttö joka ei tarvitse ystävää

  Viimeisimmät hienot jutut ovat olleet esiintyminen Antti Railion kanssa Kuninkuusraveissa 2020, saimme laulaa siellä Maamme-laulun yhdessä. Olen myös säveltänyt Seinäjoen Kuninkuusravien teemabiisin "Oodi hevoselle", joka laulettiin Lahden viime vuoden kuninkuusraveissa Ketolan Oskun kanssa noin 30 000 henkilön yleisölle täältä.

  Lisäksi sain nyt heinäkuulle elämäni ensimmäisen taiteilija-apurahan omaan sävellys- ja sanoitustyöhöni Musiikin Edistämissäätiöltä.

  PARASTA KOTIKULMILLA

  Etelä-Pohjanmaalla parasta on upea, puhdas luonto ja peltoaukeat. Täällä on tilaa olla ja hengittää vapaasti. Luoda rauhassa laulujaan lakeusmaisemassa. Kotikylässäni Tiistenjoella parasta on meidän oma levy-yhtiö Luovuuden Lakeus Records ja tietysti pankki, joka on mahdollistanut tämän kaiken. Myös retro-baari Tarina-Tupa on mainitsemisen arvoinen paikka, valtatie 66:sen varrella.

  TUE

  Paras tapa tukea toimintaani on käydä kuuntelemassa biisejä ja tilata vaikka albumini osoitteesta yhteys@soniaicaros.com. Myös ainakin Radio Pookista ja Järviradiosta voi toivoa minun musiikkiani soitettavaksi.

  Uusia biisejä on tulossa jatkuvasti ja olen myös kirjoittanut muille artisteille viime aikoina. Sitä työtä teen mielelläni oman artistiuteni lisäksi.

  Olen saanut kunnian päästä muutama vuosi sitten myös Suomen Musiikintekijät ry:n jäseneksi. Siellä saa olla kovassa seurassa ja sitä arvostan kovasti :).

  10. Glass Wipe (Kemi, punk)
  © Jussi Tuominen/JT17_photography

  Glass Wipe on:

  Mrs. La Dande - Laulu/Kitara

  Salvador Juan - Basso/Taustalaulu

  Dr. El Marco (Love) - Rummut

  -Glass Wipe on Kemistä Tampereelle ja Jyväskylään muuttanut punkbändi, joka jättää harvat kylmäksi livemeiningeillään tai kemiläisellä luonteillaan. Aiempiin vaikutteisiin verraten bändi on nykyään lähemmäs Skeittipunkkia energisyydellään ja tempoillaan, ynnä muilla musiikillisillä pensseleillään.

  Glass Wipe on perustettu vuonna 2013 bändin "etuasteen" tullessaan tiensä päähän. Bändiin liittyi Salvador Juan ja Danden pitkäaikainen soittokaveri Dr. El Marco (Love) molemmat aluksi tuuraajina, lopulta muodostaen bändin nykyisen/voimassa olevan kokoonpanon keväällä 2015.

  Bändille on aina ollut tärkeintä keikkailu, ja siinä bändi on parhaimmillaan. Kuluneen seitsemän vuoden aikana yhtye on ehtinyt tehdä noin sata keikkaa yli kymmenellä paikkakunnalla. Bändistä onkin tullut yksi tutuimmista nimistä Suomen skeittipunkkiskenessä Suntracen, Teresa Banksin, Kurituksen ynnä muiden rinnalla. Glass Wipen toimintaa tuetkin parhaiten käymällä keikoilla ja kuuntelemalla heidän musaansa!

  Seuraavan levyn teko ja äänitys aloitetaan lokakuussa 2020, jolloin uuden Glass Wipen musiikin odotus saa alkaa!

  ERITYISET KEIKAT ym. MERKITTÄVÄT TAPAHTUMAT:

  -HKI Skepu Fest 2019 (ensimmäinen suomessa), esiintynyt lähes kaikissa kemiläisissä tapahtumissa 2013-17 + kesävisiitit, DANDEFEST (oma festivaali Kemissä), keikat Kannuksen MONARILLA, S.kärt studio-livesessio (Fast Decade Records), lämppäyskeikkoja mm: Tryer, Jaakko & Jay, Flesh Roxon, The Scum Orchestra, Madcraft, Softengine jne. Keikkailu ympäri Suomea aina Kemistä Helsinkiin ja Turusta Kotkaan jo usean vuoden ajan!

  -Bändin haastattelu Saundi-lehdessä.

  -2 täyspitkää levyä Rabbit Hole (2015), Grateful & Allergic (2018). Kolmas levy 2021.

  -1 ep Franklin? (2013)

  -1 julkaisematon elokuva ;)

  LOPUKSI: Kiitos Tuspe, Mika Puro, Takitsu, Saukin Koriskenttä, Urbanpark ja HapagLoydi, ja äidit ja isät, kaverit ja opettajat, sekä Kemin loistavat open stage jamit. Paras menomesta Kemissä siis Ankkurin ja Sisäsatamat Open Stage -jamit missä ikinä ovatkaan!

  LINKIT
  Instagram
  Facebook
  Bandcamp
  Spotify
  Youtube
  Youtube, vol. 2

  Ajastus

  0:00:00 Intro

  0:01:07 Memoremains (Seinäjoki, metalli)

  0:08:16 RiESA (Seinäjoki, punkmetal)

  0:13:17 Nameles (Lappeenranta, metal)

  0:18:00 PaleSloth (Joensuu, stoner/sludge-metal)

  0:23:05 Haastattelussa Petri Varis (vastaava tuottaja, Ilosaarirock)

  0:34:37 Killing Attack (Joensuu, metal)

  0:39:55 Mirroria (Oulu, goottirock)

  0:44:03 Garter Snake (Oulu, rock)

  0:48:22 lieteAllas (Tyrnävä, rock)

  0:52:56 Sonia Icaros (Tiisteenjoki, rock)

  0:59:00 Glass Wipe (Kemi, punk)

  1:04:49 Outro

 • RiESAlta ilmestyi "Olipa kerran Sikakylä"-albumi 11.9. ja Joonas jututti yhtyeen laulaja-basisti Mollia uuden levyn tiimoilta. Splatterillä herkutteleva video "Circus Colosseum"-kappaleeseen sekä lämppärislotit Trio Niskalaukauksen ja Kotiteollisuuden kyljessä ovat herättäneet jo kiinnostusta bändiä kohtaan, mutta jo pelkästään levy, sen tarina ja kansitaide antavat jo tarpeeksi syitä nostaa tämä uudeksi lempibändiksenne.

  Mutta kuunnelkaa itse!

  "Circus Colosseum"-video

  RiESA haltuun:
  Spotify
  Youtube
  Facebook
  Instagram
  Levykauppa X

  Kuvakollaasi: Tomi Salminen

 • Miten pieni bändi voi päästä soittamaan isolle festarille kuten Ilosaarirockiin? Pitääkö olla jo heti syksystä yhteydessä?

  Näihin pieniä bändejä kutkuttaviin kysymyksiin, mutta myös mm. siihen miten kaikkien rakastaman festarin organisaatio on selvinnyt koronan aiheuttamasta välivuodesta, miten Petrin oma muusikkotausta ja kiinnostus elokuviin lopulta huuhtoivat hänet lapsuuden lempifestarin vastaavaksi tuottajaksi, ja miten kuka tahansa voi tulla festarin vapaaehtoistyöntekijäksi ja sitä kautta mahdollisesti päätyä isompiinkin töihin festariorganisaatiossa.

  Haastattelussa viitataan muutaman kerran YLE:n Petristä tekemään juttuun, joka julkaistiin heinäkuussa ja löytyy täältä.

  Ilosaarirockin kotisivut
  Joensuun Popmuusikot ry:n kotisivut

 • Kitarat kirjoitetaan Savossa isolla K:lla! Tästä jaksosta etsit turhaan mitään 70-lukulaista urkua elektronisempaa soitinta. Mutta voi tytöt ja pojat, miten kitaramusiikki potkiikaan menemään! Jos joku vielä väittää että rock on kuollut, niin suosittelemme vierailua joko hittiradioaaltojen ulkopuolella tai yksinkertaisesti Savossa. Olemme ylpeitä että pääsemme teille tarjoamaan taas ällistyttävän kattauksen uskomattoman kovatasoista musiikkia ja ennenkaikkea myös personaallisia artisteja.

  Tähtivieraana lisäksi lähetyksessä mukana Underground Loyals-yhdistyksen toiminnanjohtaja Don Satyr.

  Jakson ajastus, kuten tavallisesti, lopussa.

  01. Pretty Wild Ones (Iisalmi, rock)
  Pretty Wild Ones on munille potkivaa rockia Iisalmesta, suoraan Savon sydämestä! Nelihenkinen yhtye on ollut kasassa jo vuodesta 2008 lähtien, aloittaen lähinnä punkrock covereita soittaen. Todenteolla yhtye aktivoitui 2010-luvulla, jolloin se alkoi kirjoittaa myös omaa materiaalia vieden musiikkiaan myös melodisempaan suuntaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana Pretty Wild Ones onkin julkaissut viisi singleä ja keikkaillut ahkerasti ympäri Suomea, sekä tehnyt yhden ulkomaan kiertueen Itä-Euroopassa vuonna 2019.

  Bändin vahvuuksia ovat tarttuvat melodiat ja tiukat riffit, mutta ennen kaikkea energinen lavashow joka ei jätä ketään kylmäksi!

  Tulevaisuudessa Pretty Wild Onesin on tarkoitus keikkailla mahdollisimman paljon ja julkaista uutta musiikkia tasaiseen tahtiin. Yhtyeen ensimmäinen fyysinen EP "Stranger in Me" julkaistaan vielä kesän 2020 aikana.

  Pretty Wild Ones on:

  Teemu Airaksinen/Laulu
  Matias Ronkainen/Kitara
  Antti Pulkka/Basso
  Tuomas Ruotsalainen/Rummut

  LINKIT
  Facebook
  Instagram: @prettywildones
  Spotify
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Ehdottomasti parasta Iisalmessa on se, että täällä musiikin harrastaminen ja tekeminen on helppoa! Täällä on paljon treenikämppiä, sekä INTRY:n ylläpitämä äänitys-studio PAUSE. Ei siis ihme, että Iisalmesta tulee kokoonsa nähden paljon loistavaa musiikkia.

  Iisalmen keikkapaikoista on pakko nostaa jalustalle Bar & Cafe Graceville, joka on jo pitkään tarjonnut Iisalmelaisille laadukasta livemusiikkia viikoittain aina paikallisista yhtyeistä suomen eturivin artisteihin. "Gracessa" on aina hyvä meno, sekä loistavat pizzat ja burgerit!

  TUE
  Parhaiten meitä voi tukea kuuntelemalla meidän musiikkia, sekä seuraamalla meidän somekanavia.

  02. Dyecrest (Ristiina, metalli)
  Ristiinalaisen metallibändi Dyecrestin esihistoria ulottuu niinkin kauaksi kuin vuoteen 1993, jolloin varhaisteineinä raavittiin ensimmäiset yhteiset soinnut ydinryhmän kanssa. Tästä ryhmästä muotoutui vuoteen 2001 mennessä Dyecrest.

  2003 Dyecrest osallistui useiden eurooppalaisten musalehtien ja levy-yhtiö Noise Recordsin / Sanctuaryn järjestämään Young Metal Gods -kisaan, jossa toiseksi sijoittumalla bändi sai Noiselle diilin. Debyyttilevy The Way of Pain ilmestyi 2004, jonka tiimoilta Dyecrest pääsi myös täysimittaiselle Euroopan kiertueelle WASP:in lämppärinä.

  Kaikki näyttikin hyvältä, kunnes Noise/Sanctuary puhdisti lafkan pikkubändeistä talousvaikeuksiensa myötä, jolloin myös Dyecrest joutui "luudan uhriksi".

  Noisen väestä pari tyyppiä perusti oman lafkan (Dockyard 1), jonka kelkkaan bändi lähti. 2005 julkaistiin kakkoslevy This Is My World, jonka tekeminen – monista paljon potentiaalia sisältäneistä sävellyksistä huolimatta – epäonnistui varmaan kaikilla mahdollisilla mittareilla... Vielä muutaman vuoden Dyecrest yritti puskea eteenpäin, mutta homma pistettiin bändin oman ilmoituksen mukaan "pakastimeen" elokuussa 2008. 2011 alkaen taas soittajien kesken alettiin pikkuhiljaa heräillä ja tehtiin esim. cover-keikkoja. 2013 bändi aktivoitui jälleen Dyecrestinä ja heräsi ajatus myös uusien biisien teosta.

  Uusi tuleminen uuden laulajan kera

  Keväällä 2016 Dyecrest hyppäsi uuden albumin tekemiseen ajatuksella "tehdään nyt viimein se levy, mihin voidaan itse olla tyytyväisiä". Levyn tekoprosessi ei (tietenkään) mennyt täysin ennakkosuunnitelmien mukaan. Sitä lähdettiin esimerkiksi tekemään bändin alkuperäisen laulajan Janne Oksasen kanssa, mutta ennen kuin nimen Are You Not Entertained? (Inverse Records) -nimen saanut lätty julkaistiin vihdoin toukokuussa 2018, oli bändin keulilla uusi laulaja, Mikael Salo.

  Albumi otettiin varsin mukavasti vastaan sekä digitaalisissa palveluissa että fyysisenä levynä. Albumin julkaisuviikolla se oli Suomen virallisen listan fyysisten äänitteiden myynnissä sijalla 7. Albumilta on julkaistu kolme singleä, First Born Angel, Red Alert ja Fading/Reaching. Red Alert (jolla on laulussa mukana Mikaelin kanssa dueton esittävä Soilwork-laulaja Björn ”Speed” Strid) on ylittänyt Spotifyssä 100 000 kuuntelun rajan, ja Fading/Reachingistä julkaistiin bändin ensimmäinen musiikkivideo.

  Alkuvuodesta 2019 Dyecrest julkaisi digitaalisen EP:n The Stage Is Set, joka sisälsi nimiraidan lisäksi muun muassa akustisen version biisistä Winterblood. Akustinen versio onkin ”lähtenyt elämään omaa elämäänsä”, kun suomalaisen palkitun fantasiakirjailija Helena Wariksen Pohjankontu -trilogiaan (ja erityisesti sen päätösosaan Talviverinen) perustuvasta biisistä kuvattiin osin joukkorahoituksella tehty musiikkivideo, joka julkaistaan heinä-elokuussa 2020. Videon tehnyt tuotantoyhtiö Gallacas Films suunnittelee Pohjankonnun maailmaan suuntautuvan elokuvan ja/tai tv-sarjan tekemistä.

  Parhaillaan bändi äänittää materiaalia uudelle – toistaiseksi nimettömälle – albumille, joka julkaistaan vuonna 2021. Ennen koronaviruspandemiaa aikatauluksi ilmoitettiin alkuvuosi 2021, mutta korona aiheutti viivästyksiä aikatauluihin, joten tällä hetkellä bändistä uskalletaan luvata uuden albumin julkaisun ajankohdaksi vain että ”ensi vuoden aikana”. Tätä kirjoittaessa nauhalla on taustat (rummut, komppikitarat ja bassot) kuuteen biisiin, ja äänitysprojekti jatkuu elo-syyskuussa. Luvassa on takuuvarmaa Dyecrestiä, eli rapasakoita ralleja hyvillä melodioilla, erityisesti laulusovituksiin panostaen. Voi kai siis huoletta sanoa, että Dyecrest on löytänyt uuden elämän pakastimen kautta!

  Dyecrest:
  Mikael Salo – laulu
  Matti Pasanen – kitara, taustalaulu
  Henri Arola – kitara, taustalaulu
  Pirkka Ohlis – koskettimet, taustalaulu
  Jukka Matilainen – basso
  Niko Takala – rummut


  Sähköposti: dyecrestband@gmail.com
  Sosiaalinen media: @dyecrestband

  LINKIT
  Spotify
  Youtube (Red Alert-musiikkivideo)
  Facebook
  Instagram
  Haastattelu (Inferno)
  Haastattelu (Kaaoszine)

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Ristiinassa parasta on/ovat lupsakan letkeät ja sopivasti kieroutuneen huumorintajun omaavat ihmiset. Tervetuloa tutustumaan (omalla vastuulla tietysti)!!
  Menomestana toimii aina luotettava Sataman Valot!!

  TUE
  Spotify toimii hyvin ja sieltä löytyy orkesterin koko julkaistu tuotanto. Toki myös fyysisiä levyjä löytyy esim. osoitteesta: https://www.levykauppax.fi/.
  Ja keikoille sitten ilman muuta. Kunhan saadaan päivämääriä lyötyä lukkoon!! Toki tällä hetkellä ykkösprioriteetti on uuden taiteen tekeminen ja sen äänittäminen lähitulevaisuudessa.

  03. Käivärä (Iisalmi-Kuopio-Nousiainen, savothern rock)
  2-3 perusjäärän ryhmä remakoine vieraineen akselilla Iisalmi-Kuopio-Nousiainen. Ei olla menossa sen kummemmin mihinkään, tultu kyllä on vaikka mistä. Vuosikymmeniä on lähdetty ja rullattu suomenniemeä romuläjien kanssa, ja palattu enimmäkseen Savoon. Classic- ja southern-rock pääasiallisena polttoaineena. Päätettiin tehdään kaikki matkoilla kertyneet riffit ja jorinat pois laatikoista kuleksimasta. Rummut pauhaa, basso mutkittelee, urku ja kitarat kiemurtelevat ja jyräävät. Laulaja lyö viimeisen naulan päähäsi ja olet kiinni niin kuin alko ennen jouluna. Avaa stereon hanat, nauti savothernista ja liity ihmeessä käivärätiöön!

  LINKIT
  Spotify
  Soundcloud
  Youtube

  04. Wiener Melange (Iisalmi, hardcore punk)
  "Yksi espresso shotti tarjoiltuna isossa kupissa höyrytetyn maidon ja maitovaahdon kera." Wiener Melange on vuonna 2013 perustettu hardcore punk -yhtye, jonka ydinporukka on kyseisen tyylilajin keskellä touhunnut jo yläasteella. Ensimmäinen keikka soitettiinkin Iisalmen Nuorisotalolla Sotasairaala nimen alla. Lukuisten nimen- ja jäsenvaihdosten jälkeen yhtyeelle löydettiin lopullinen nimi paikallisen S-Marketin kahvikoneesta. Wiener Melange nimellä ensimmäinen keikka oli vuonna 2013 Iisalmen Bar Cavessa tapahtumassa Synkkää syksyä. (Se ei mennyt ns. ihan putkeen, tietäjät tietää.)

  Pitkän tauon jälkeen yhtye aktivoitui uusien jäsenten myötä 2018, jolloin julkaistiin Ayahuasca -täyspitkä. Seuraavana vuonna uusi albumi Tuhoa kaikki näki päivänvalon. Keikkailu alkoi vasta 2020 kesällä ja albumit saatetaan vihdoin fyysiseen muotoon. Kolmannen albumin biisejä työstetään parhaillaan.

  LINKIT
  Spotify
  Instagram
  Facebook
  Bandcamp
  Youtube
  Kaaoszinen Ayahuasca -arvostelu

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Iisalmesta löytyy muutamakin hienoa asiaa, kuten entisessä teurastamossa sijaitsevat treenikämpät ja etenkin yhteisöllisyys eri yhtyeiden/kämppien kesken. Toinen mainittava on vuosi sitten avattu Mähösen musiikkikauppa. Ei mikään peruspulju, kannattaa tsekata! Kolmanneksi vielä Iisalmen Nuorison Tuki ry:n ylläpitämä studio Pause, joka on nuorille maksuton. Myös wienereiden levyt on siellä äänitetty.

  Paras menomesta Tuoppi-Kellari. Jukeboksi 5/5.

  TUE
  Bändiä voi tukea ostamalla CD:tä, joita pääsee ostelemaan varmaan seuraavan kuun puolella viimeistään. Myös keikoille kannattaa tulla moikkaamaan, sieltäkin saa levyä!

  05. The Freaks (Iisalmi, kauhurock)
  The Freaks on iisalmelainen rock-bändi jonka musiikissa ja visuaalisessa ilmeessä kuuluu ja näkyy rakkaus 70- ja 80-luvun hard rockiin ja horror punkkiin. Rouheat riffit, punk asenne ja tarttuvat melodiat; näistä syntyy Friikkien kauhurock-soppa.

  The Freaks nimellä ja nykyisellä kokoonpanolla yhtye on toiminut vuodesta 2018. Tänä aikana yhtye on julkaissut muutaman sinkun, lyriikka videon kappaleeseen 'Voice in My Head' ja 'Get out of your Grave' - musavideon, sekä keikkaillut niin Suomessa kuin Itä-Euroopassakin. Yhtyeen kovin saavutus tähän mennessä onkin nimenomaan kahden viikon kiertue keväällä 2019, joka sisälsi Puolan, Tsekin ja Slovakian.

  Tuoreessa muistissa on myös heinäkuun alussa heitetty keikka Istuva Härkä -lähiöpubissa Iisalmessa. Erinomaiset järjestelyt ja mukavat ihmiset, parasta!

  Tällä hetkellä The Freaks on äänittämässä ensimmäistä kokopitkää levyään. Lähitulevaisuuden suunnitelmana on julkaista levy, tehdä sen tiimoilta uusi musiikkivideo ja keikkailla mahdollisuuksien mukaan kotimaassa. Materiaalia yhtyeelle on kertynyt sen verran, että toinen levykin tulee varmasti ajankohtaiseksi ennen pitkää.

  LINKIT
  Facebook
  Spotify
  YouTube
  Instagram
  Tilaa sinkku Levykauppa X:stä

  PARASTA KOTIKULMILLA
  The Freaks pitää tukikohtanaan Iisalmessa sijaitsevaa treenikämppää, tuttavallisemmin reenistä. Siellä on friikin hyvä olla ja soittaa freak 'n' rollia. Kauhurokkareille osuvasti tilat ovat osa entistä teurastamoa.

  Yhtyeen kantapaikka Iisalmessa on Bar & Cafe Graceville, jossa on mahtavat puitteet keikkailla eikä nälka tai jano pääse yllättämään.

  TUE
  Parhaiten pysyt ajantasalla The Freaksin toimista seuraamalla yhtyeen facebook-sivua, jonne päivitetään kaikki ajankohtainen keikoista ja julkaisuista: Facebook

  Keikkatiedustelut: thefreaks.contact@gmail.com

  06. Jaako Hyttinen (Kuopio, laulaja-lauluntekijä)
  Kesällä 1989, isä ajoi Saabilla Savon teitä ja kasettisoittimesta pärähti Irwiniä ja Shadowsia. Taapero sitten niitä kuunteli. Välillä kajahti Juicea ja Trasway Nineä. Isä soitti kavereidensa kanssa myös meidän olohuoneessa. Välillä oli hankaluuksia nukkua bongorumpujen jytkeessä. Sitä altistui musiikille koko ajan. Ala-asteella päästiin kavereiden kanssa Rajalan koulun musiikkiluokalle. Kaikki halukkaat eivät päässeet. Vetopasuunaa soitin itse ja pian pianoa ja bassoa. En kuitenkaan ikinä oppinut keskivertosoittajaa paremmaksi, saati laulajaksi! Kavereista tuli aikuisina kuitenkin melkoisia soittovirtuooseja!

  Ajattelin, että noista ei tyypit enää parane! Sitten piti itsekin alkaa tekemään monenlaisia hataria kyhäelmiä. Isä kannusti kokoajan, vaikka biisit eivät varmaan olleet kovin kummoisia. Niitä oli ainoastaan mukavaa tehdä ja sitä ajatteli, että "onpahan vanhana jotain muistoja näistä ajoista!". Isä loi uskoa omaan tekemiseen. Kaverit tulivat kuitenkin soittamaan osuuksia rallipohjiin, kun niitä riittävästi houkutteli.

  Nykyisin lauluja tehdään pääasiassa niin, että tarjoan kavereille raakapohjaa, että "voitko soittaa tähän jotakin?" Pekka sitten pimputtaa pianolla tai jollain zitarilla väriä pintaan ja Jussi kokeilee kitaralla, että mikähän ralli tämäkin on...Ja sitten ne vaan soittaan siihen päälle. Huumoria on hommassa mukana koko ajan vaikka lauluja tosissaan tehdään. Virheistä ei tehdä kovin kummoista numeroa. Välillä lauluista tulee hyviä ja välillä noloja. Ei sitä tekovaiheessa tiedä, että mikä ralli toimii ja mikä ei. Sen näyttää aika. Toisaalta onnistumisia tapahtuu useammin, kun hommaan tosissaan ottautuu.

  Lauluja on kertynyt vuosien mittaan paljon. Silloin tällöin äiti, isä tai joku kaveri on vinkannut, että "entäs jos laitat jonkun veisun vaikka youtubeen". Kerran kymmenen vuotta sitten laitoin, mutta otin sen sieltä pois parin päivän jälkeen. Sitä ajattelee, että "eihän ne niin kovin kummoisia ole, kun maailma on muutenkin musiikkia täynnä, ettei sitä jaksaisi edes kuunnella". Levyt ovat siksi varastossa. Fyysinen levy on kuitenkin tärkeä elementti, että se on olemassa.

  Tulevaisuudessa me tehdään vaan lisää musiikkia ja hoidetaan huushollejamme. Musiikkia tehdään, jos se tuntuu mukavalta. Väkisin ei aleta vääntämään. Ehkä tehdään keikka tai kaksi. Levyjä ainakin kolme! Äidin 60-vuotis synttäreillä 2022 ollaan luvattu esiintyä, koska äiti haluaa. Stressi aiheesta on jo nyt!

  Maalaan itse levyjen kansikuvat öljyväreillä, koska se on yksinkertaisinta tehdä niin. Lampelan Petri on moniin levyihin tehnyt taittotyöt. Kaiken kaikkiaan vuosien varrella levyillä mukana ovat olleet soittamassa: Jussi, Pekka, Pave, Rame, Matti, Aapo, Eero, Hilma, Onni, Teme ja Klaus. Yhtään orkesterikuvaa ei ole olemassa. Raimo Ruotsalainen antaa miksausvinkkejä. Hän on vanhanliiton jämpti tanssilavamuusikko. Kiertivät Suomea aikoinaan 28 vuotta. "Sitä varten orkesterilla on kolvit, jos keikalla piuha menee poikki!" - hän opastaa.

  Jaako on 34 vuotias isyyslomia viettävä, melko humoristinen hammashoitaja. Pekka 35 vuotias, pedantti kemian tutkija ja Jussi kuudenkympin korvilla oleva kitarataiteilija joka päivätöikseen ajelee taksia. Se on aktiivisin osa meidän orkesteria tällä hetkellä.

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Kuopio on kiistatta Suomen paras kaupunki. Kallavesi poreilee kaupungin ympärillä kuin mikäkin keidas ja Puijolta näkee hyvällä säällä ehkä 70 kilometrin päähän. Täällä vastuu on kuulijoilla. Kuopion lukuisia parhaita paikkoja kodin lisäksi ovat Kallavesi ja tuomiokirkon puisto ja ravintola Kummisetä ja tietenkin Rönön saari ja miksi ei lukuisat vanhat rakennukset seinäreliefeineen ja tori kalakukkoineen... Kieroja ollaan. Siksi ollaan selvitty. Veli venäläisen ja ruottalaistenkin kanssa.

  07. Baltix (Mikkeli, suomirock)

  Baltix on pitkän linjan mikkeliläinen suomirock-bändi, jonka tuorein pitkäsoitto III löytyy digipalveluista. Yhtye toimi vuosina 1989-91, piti sen jälkeen ”pienen” luovan tauon ja teki paluun 2011. Viime vuosina palaset ovat kokoonpanomuutosten myötä loksahtaneet kohdalleen. Musiikkia tehdään kunnianhimoisesti, tavoitteellisesti ja erittäin ammattimaisella otteella.

  Paluun jälkeen olemme soittaneet n. 160 keikkaa ja tarjoamme tiukan ammattimaisen vedon. Kesällä 2019 soitimme Savonlinnassa St Olof Summerfesteilla ja Mikkelissä St Michel Summerfesteilla. Lokakuussa 2019 juhlistettiin Baltixin 30-vuotisbileitä Mikkelissä Päämajalla. Kaiken kaikkiaan teimme viime vuonna yhteensä 17 keikkaa. Takana on mm. Juva Rokkaa (2013) ja Hummeripoikarock (2015, 2018) -festarit.

  Vuonna 2018 julkaistu III sisältää 12 biisiä, joiden tekstimaailmassa käsitellään ja jäsennetään maailmaa aikuisen miehen näkökulmasta arkirealistisella otteella. Levy nostaa melodisuuden entistä tiukemmin keskeiseen rooliin Baltixin musiikissa niin laulujen, kuin kitaroidenkin toimesta. Sävelyksistä vastaavat kitaristit Jari Valjakka ja Juha Perälahti sekä kosketinsoittaja Jani Lahikainen, jonka kynästä myös Baltixin biisien tekstit syntyvät.

  BALTIX

  Aki Menna - laulu
  Jari Valjakka - kitara
  Juha Perälahti - kitara
  Tero Väisänen - basso
  Kalle Myyryläinen - rummut
  Jani Lahikainen - koskettimet

  BIOGRAFIA

  Paluu EP (2011)
  Baltix EP (2013)
  Sun Elämä (2014)
  Elämä Opettaa digiEP (2015)
  Historiaa (2016)

  Toinen Todellisuus single (2017)
  Elettyä Elämää single (2018)
  III (2018)

  LINKIT
  Kotisivut
  Facebook
  Youtube
  Kaaoszine (Baltix-maininnat)
  Haastattelu (Pelasta Bändi)
  Länsi-Savo (uutinen 1)
  Länsi-Savo (uutinen 2)

  AJASTUS

  00:00 Intro
  01:08 Pretty Wild Ones (Iisalmi, rock)
  06:10 Dyecrest (Ristiina, metalli)
  11:54 Käivärä (Iisalmi-Kuopio-Nousiainen, savothern rock)
  17:23 Wiener Melange (Iisalmi, hardcore punk)
  20:30 Don Satyr (Vantaa, Underground Loyals)
  28:47 The Freaks (Iisalmi, kauhurock)
  32:27 Jaako Hyttinen (Kuopio, laulaja-lauluntekijä)
  36:36 Baltix (Mikkeli, suomirock)
  41:25 Outro

  Jakso katseltavissa myös Youtubessa.

 • Underground Loyals ry on vuonna 2013 perustettu elävän musiikin yhdistys, jonka tarkoituksena on antaa aloitteleville sekä kokeneillekin artisteille ja yhtyeille mahdollisuus esiintyä livenä. Don Satyr on yhdistyksen nokkamies ja kertoo meille miten voi olla että joku vielä ilmaiseksi järjestää pienille (ja vähän isommillekin...) bändeille keikkoja. Liian hyvää ollakseen totta? Ei UGL:n tapauksessa! Mutta kuunnelkaa ja katselkaa itse!

  Underground Loyals:
  Kotisivut
  Facebook

  Don Satyr Facebookissa: Don Satyr Stingl
  ​​​​​​​

 • Laurilla on pitkä historia pienten bändien promoamisessa internet- ja FM-radio-ohjelmissa. Mm. legendaarinen Finndietaivas-ohjelma oli hänen käsialaansa. Tätänykyä hän toimittaa viikottaista "Viikon promopaketti"-ohjelmaa, jota voi seurata Pispalan radion taajuuksilta tai internetissä, ja josta mediat Rumbasta alkaen ovat ollet kiinnostuneet. Kävimme Laurin pitkän keskustelun pienten bändien esille tuomisen haasteista ja hänen omasta historiastaan.

  Lisäksi hän valitsi meille neljä bändiä vuosien varrelta Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Keski-Suomen maakunnista jotka jokaisen kuuluisi tuntea!

  Lisää Lauria:
  https://www.facebook.com/viikonpromopaketti/
  http://www.pispalanradio.fi
  promopaketti@gmail.com

  Laurin esittelemät bändit haltuun Spotifysta:
  Kipinät-kuoro
  Oriental Jam
  The Indigo
  Helion

  Laurin kuva: Hanna Poropudas (http://wanhamarri.com)

  Jakso myös videona Youtubessa.

 • Jani Varpujärvi tekee (tietääksemme ainakin suomalaista) musiikkihistoriaa ja julkaisee tässä podcast-jaksossamme levynsä "Symphony Saga". Jo vuosi sitten valmistunut levy sisältää sinfonista metallia, painotuksena tuo sinfoninen puoli. Miksi levyn julkaisussa kesti näin kauan ja miten suuren työn takana se oli, sekä paljon muuta, selviää tästä haastattelusta.

  https://www.youtube.com/user/varpujarvi

  Jani omin sanoin: Olen soittanut ja tehnyt musiikkia niin kauan kuin muistan. Erilaisia bändi kokoonpanoja on ollut vuosien mittaan useita, myös tuurauskeikat ovat tulleet tutuiksi. Nurina poikina voitimme kilpailun, jonka palkintona oli päästä soittamaan Lahden hyppyrimäkien alla järjestettyyn "Ilta Altailla" tapahtumaan. Se oli nuorille 16v pojille kova juttu, kun yleisöä oli yli 2000. Olen ollut 10 vuotta Eki Jantusen Mutkattomissa (Basso/koskettimet). A1noa on puolestaan omaa tuotantoa. Teen pääosin sävellykset, sanoitukset ja sovitukset. Esitämme keikoilla myös covereita.

  Olen järjestänyt useita hyväntekeväisyyskonsertteja mm. Mll:n hyväksi. Sähkeet Uutiskomediashow (Hki) kanssa olen tehnyt muutaman vuoden tuotantoyhtyeistyötä. Minulta on tilailtu paljon erilaisille laulajille ja tarpeisiin sovituksia ja tuottanut musiikkia. Helsinkiläisen Krister Orren kanssa olen tehynt on-off yhteistyötä, josta on yksi sinkku/musavideo julkaistu. Krister Orre vaikuttaa 69eyes bändin taustalla.

  Olen Orimattilasta kotoisin. Orimattilan Tönnön koululla järjestettävä tenavatähti kilpailu on ollut henk.koht erittäin mukava tapahtuma: Minua pyydettiin koulun entisenä oppilaana säestämään ja uusimaan tapahtuman musiikillista puolta ja siitä tulikin huippusuosittu tapahtuma. Edellisen kerran tangokuningatar Heidi Pakarinen oli tuomaristossa mukana ja hänkin innostui tunnelmasta niin paljon, että muutamaa kuukautta myöhemmin järjestettiin kevätkonserttia jossa esiintyi Heidi, A1noa ja tenavatähtiä.

  Kappaleita on syntynyt vuosien mittaan paljon. Joitain löytyy youtubesta nimelläni, mutta nyt myös levyinä:
  Hiljaisuus ep 2017 (Kunnianosoitus sotaveteraaneille)
  The Symphony Saga 2018
  Jälkimmäisellä levyllä kitaroinneista vastaa Timo "Tinke" Niemistö ja Kai Korteila.

  Jakso myös videona Youtubessa.

 • Hämeen ja Keski-Suomen pienet bändit eivät jätä varmastikaan ketään kylmäksi; rujoa rockia, ammattimuusikoiden poppia, punkia ja ensimmäistä kertaa jopa kuoromusiikkia! Musiikin kirjo on jälleen valtava, mutta sen laatu pysyy vakaasti kympissä. Vieraina tässä jaksossa juuri soolouralle ampaissut Emppu Suhonen, jonka suurin osa teistä varmasti tuntee vielä Tiktakin kitaristina. Lisäksi Jani Varpujärvi julkaisee tässä podcast-lähetyksessä Symphoy Saga-levynsä ja legendaarisen Viikon promopaketti-ohjelman Lauri Nieminen valitsee omat neljä suosikkiansa vuosien varrelta tämän kuun maakunnistamme sekä kertoo meille tietenkin myös lähemmin ohjelmastaan.

  Ohjelman ajastus näkyy lopussa.

  Janin haastattelu ilmestyy kokonaisuudessaan 24.6. klo 9, Laurin viikkoa myöhemmin 1.7. klo 9. Empun haastattelu on puolestaan jo kuunneltavissa kaikilta kanaviltamme (Episodi XIV).

  01. Rujo Katras (Jyväskylä, rock)
  Rujo Katras on yhtä kuin:

  Joonas Rautiainen - Laulu
  Topi Lampinen - Kitara+taustamölinä
  Joni Haarala - Rummut
  Jari Rossi - Basso+taustamölinä

  Vuonna 2013 Jyväskyläläinen bändi sai alkunsa, jolloin aloimme tekemään suomenkielistä rujoa rokkia yksinkertaisuudesta tinkimättä. Bändi on siitä kehittynyt ja biisit ovat tulleet raskaammaksi ja trash metal vaikutteisiksi,joka on vaikuttanut bändin live toimintaan. Keikka-akti on mukaansa tempaavaa rokittelua ja vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Bändi on alusta saakka sitoutunut joka viikkoiseen treenaamiseen, ja siksi biisien teko on ollut äärettömän kivutonta ja yhteishengessä tehtyjä. Keikkoja on takana runsain mitoin. Musiikkia teemme Puhtaasta ilosta, raukkaudesta lajiin ja hamaan jallupulloon asti.

  Merkittävimmät yhteiskeikat:
  - Timo Rautiainen & Trio niskalaukaus lämppäys Saarijärvellä
  - Maj karma lämppäys Laukaanhovissa
  - Korpiklaani lämppäys Laukaanhovissa

  Saavutukset:
  -Tuska torstain semifinaali paikka 2019
  -Soundi lehden viikon paras demo (Kiitos! kappale)

  LINKIT:
  Facebook

  TUE:
  Ottakaa Facebook sivu seurantaan niin saatte tietoa keikoista, muusta touhuilusta ja bändin kuulumisista.
  TULKAA KEIKOILLE höpönassut ROCK!!!

  02. Madison Roam (Lahti, rock)
  Madison Roam on vuonna 2009 Lahdessa perustettu rock-bändi. Nelihenkisenä aloittaneen rytmiryhmän kokoonpano muuntautui trio-muotoon vuonna 2014.

  Bändin musiikillinen ajatusmaailma on ollut aina hyvin avoin ja turhia kategoriointeja sekä rajoitteita on vältetty. Pohjavaikutteena musiikkiin on kuitenkin ns. “oldschool-rock” Sabbatit, Floydit ja Zeppeliinit. Tähän kun sekoitellaan mukaan Misfitsiä ja 90-luvun grungea, niin alkaa Madison Roamin ns. perusvaikutteet olla kasassa.

  Yhtye on julkaissut kaksi promo-levyä “As The Daylight Goes By” sekä “Ready to Roll?” ja bändin nimeä kantava debyyttialbumi putkahti ulos 2012. Viimeisin äänite on vuonna 2019 julkaistu Dog From Hell -ep.

  Keikkarintamalla yhtyeen toistaiseksi merkittävimmät keikat ovat olleet omat levynjulkkaribileet sekä useita mainioita lämppäyskeikkoja (mm. Graham Bonnet band, OD Saxon, Kauko Röyhkä, Pelle Miljoona etc.)

  Tällä hetkellä bändi punoo koronatauon aikana juonia tulevaan ja tulee aktivoitumaan taas lähitulevaisuudessa. Tulossa varmasti lisää keikkoja sekä uutta materiaalia. Stay tuned!

  LINKIT:
  Facebook
  Spotify
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lihamuki ja Torvi!

  TUE:
  Parhaiten tuet bändin toimintaa saapumalla keikoille ja kuuntelemalla (sekä suosittelemalla kavereille) biisejä levyltä tai suoratoistopalveluista.

  03. Weightless World (Jyväskylä, rock)
  © Emmi Virtanen.

  Weightless Worldin taival alkoi pienessä kellarissa Päijänteen rannalla, Jyväskylässä. Neljä teini-ikäistä kaverusta perustivat ryhmän yhteisen kiinnostuksen kohteen ympärille; metalli ja musiikin tekeminen olivat kaikilla lähellä sydäntä. Alusta lähtien yhtye alkoi soittamaan omaa musiikkia. Vuosien edetessä yhtyeen oma tyyli alkoi muodostumaan jäsenten omien vaikutteiden kautta, mutta pääasiassa kitaristi Valtteri Viinikka kirjoitti kappaleet.

  Yhtye sai nykyisen muotonsa vuonna 2015, kun laulaja Perttu Korhonen liittyi mukaan. Tämän tapahduttua oman soundin löytäminen oli helppoa ja se johtikin yhtyeen ensimmäisen virallisen singlen julkaisuun. ”My Devotion” julkaistiin vuonna 2017 musiikkivideon kanssa.

  Ensimmäisten singlejen seurauksena yhtye alkoi kirjoittamaan myös täysipitkää albumia. Albumi äänitettiin Electric Fox studiolla Jyväskylässä, samoin kuin edeltävät singlet. Viimein toukokuussa 2019 yhtyeen debyyttialbumi näki päivänvalon saavuttaen loistavia arvioita musiikkimedioissa maailmanlaajuisesti.

  Weightless Worldin tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin koskaan. Vuonna 2020 on luvassa uutta musiikkia ja uuden materiaalin kirjoittaminen on parhaillaan käynnissä.

  LINKIT:
  Spotify
  Youtube
  Facebook
  Instagram
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Makeimmat naurut treenikämpältä lähdettäessä tarjoaa Vaajakosken nopeuskamera.
  Jyväskylähän on tietenkin Lutakosta tunnettu, mutta eniten ollaan keikkoja soitettu Freetimessä. Keikan jälkeen parhaat pizzat Pasargadista!

  TUE:
  Tue Weightless Worldia ilmaiseksi kuuntelemalla meidän musiikkia suosimassasi suoratoistopalvelussa ja seuraamalla meitä somessa! Jos haluat tukea vielä enemmän, voit vaikkapa tilata meiltä levyjä laittamalla viestiä somen välityksellä. Tule myös keikalle!

  04. Sakea Ilta (Jyväskylä, pop)
  © Joonas Purastie.

  Sakea Ilta perustettiin Jyväskylässä 2018. Kaikki jäsenet ovat kotoisin eri kaupungeista eivätkä tunteneet toisiaan, ainakaan muuten kuin veljen koiran kummin kaimoina, ennen bändin perustamista. Jäsenet ovat (koulutettuja) ammattimuusikoita ja lisäksi Ringa on vielä vaikka mitä ja muuta, esimerkiksi sirkusartisti, Elias autokauppias, Roope hipihtynyt punkkari ja Marko on oikeasti Tuomo. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään väsynyt konsaprogebändi joka on olemassa pienten piirien kikkailua varten, vaan ääniä halutaan päästää emotionaalinen ja esteettinen kokemus edellä. Kaikilla on yhteinen tahto tehdä omaa musiikkia kovalla intensiteetillä ja omistautumisella.

  Tulevaisuudessa aiomme palvella tarkoitustamme rakkauden ja musiikin lähettiläinä keikkailemalla mahdollisimman laajalti sekä julkaisemalla uutta musiikkia tasaiseen tahtiin. Tämän kesän mittaan julkaisemme kokoelman pirteitä sinkkuja, jotka edelleen laajentavat käsitystä Sakean genren rajoista, joita tunnetusti ei ole.

  Musiikillisesti olemme jatkuvalla tutkimusmatkalla emmekä tiedä mitä tulemme löytämään, mutta ydinajatuksemme sekä tarkoituksemme on sama: haluamme tehdä mahdollisimman hyvää musiikkia joka saa hengittää mahdollisimman vapaasti ja kasvaa oman luonteensa ja halunsa mukaisesti ilman bändin ja sen jäsenten omien egojen rajoittavaa otetta. Mielestämme Sakea Ilta on kuin hieno viini, se paranee, kypsyy ja moniuloitteistuu vanhetessaan, mutta pohjimmiltaan sen luonne pysyy samana, tuttuna, tunnistettavana.

  LINKIT:
  Instagram
  Facebook
  Youtube
  Spotify

  Lisäksi kangaskasseja ja levyjä voi tilata ja tiedustella suoraan bändiltä esimerkiksi ottamalla yhteyttä sosiaalisen median kautta.

  PARASTA KOTIKULMILLA:

  Paras paikka tavata ihmisiä ja hengailla tuopillisen tai viinilasin äärellä lienee Vakiopaine eli Vakkari. Sinne kokoontuvat opiskelijat, teatteriväki, muusikot, rivikansalaiset ja kaikenmaailman muut hipit. Siellä on myös erinomaista ja monipuolista kulttuuritarjontaa aina runonlausunnasta keikkoihin ja työpajoihin. Vakkarissa saa myös syödä häiriöttä omia ruokiaan, kuten usein pöydiltä löytyvät tyhjät viereisen Marian tyhjät pizzalaatikot vieraspaikkakuntalaisellekin kertovat.

  Aktiivisin keikka- ja jamipaikka taas on toisessa päässä keskustaa sijaitseva Poppari, jonka tutustumiskierros kuuluu sekä ammattikoulun, AMKin että yliopiston musiikin opiskelijoiden tutor-kierrokseen. Tiistaisin siellä on Jazz- ja keskiviikkoisin poprock-jamit ja lisäksi keikkoja monta kertaa viikossa. Lisäksi lava on vapaa jamittelijoille aina kun siellä ei ole jonkin esiintyvän bändin omat kamat levällään ja usein esimerkiksi keikkojen jälkeen alkaakin spontaani jamisessio. Poppari onkin toinen erinomainen paikka hengailuun ja kulttuurin kosketuksi tulemiseen.

  Tyypillinen Jyväskyläläinen ilta alkaa Vakkarissa istuskellen, josta siirrytään Poppariin jamittelemaan, josta pilkun jälkeen painutaan Freetimeen vielä pariksi tunniksi tanssimaan ja laulamaan karaokea.

  TUE:

  Ostamalla meidän levyjä ja kasseja, kuuntelemalla ja jakamalla paljon meidän musaa ja ylläpitämää Sakea Suomi spotifylistaa ja tietenkin tulemalla keikoille sitten kun sellaisia taas kyetään järjestämään!

  05. A1noa (Lahti, popiskelmä)
  A1noa syntyi vuonna 2013 kahden hyväntekeväisyyskonsertin tuotoksena.

  Pitkään musiikkia tehnyt ja erilaisissa kokoonpanoissa mukana ollut Jani Varpujärvi oli kuullut Kari Meriläisen laulua ja löysi siitä heti omiin kappaleisiin sopivan saundin. Mll:n Orimattilan osaston kanssa toteutettu konsertti antoi Mpt-palvelut Ky:n Sari LundNiemiselle kipinän lähteä tuottamaan A1noan ensimmäistä ep:tä.

  "Sydänverellä" levy tehtiin ja julkaistiin kesällä 2013.

  Keikoille A1noa otti omien biisien rinnalle tunnettuja menobiisejä menneiltä vuosikymmeniltä. Keikat ja erilaiset projektit pitivät poikia kiireisinä ja kesällä 2015 A1noa teki toisen ep:n "Jälkemme".

  2018 julkaistiin ”Sininen” Cd.

  Levyt ovat saaneet mukavasti radiosoittoa paikallisradioissa Suomessa.

  A1noa on osallistunut UMK kilpailuun vuosina 2017, 2018 ja 2020. 2018 Kilpailukappaleesta ”Sininen” tuli uusimman levyn nimikkokappale.

  Keväällä 2018 A1noa esiintyi Orimattilassa yhteiskonsertissa tangokuningatar Heidi Pakarisen kanssa.

  A1noa on keikkaillut tasaiseen tahtiin tehden hää, synttäri, pikkujoulu yms keikkoja.

  Kevään 20 poikkeustilanne aiheutti (niinkuin kaikille muillekkin esiintyjille) sen, että keikkakalenteri tyhjeni aivan täysin. Osa keikoista on siirtynyt loppuvuoteen ja toivotaan että tilanne paranee kesän ja syksyn aikaan. Toisaalta nyt on mainio aika miettiä ja suunnitella rauhassa vähän tulevia kuvioita.

  LINKIT:
  Facebook
  MPT Pavelut
  Youtube
  a1noayhtye@gmail.com

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lahdessa näkemisen arvoinen paikka on ehdottomasti satama-alue ja Lahtelainen lihamukihan on maailmankuuluu! Hyppyrimäet ja radiotornit hallitsevat Lahden kaupunkikuvaa.

  06. Jani Varpujärvi (Lahti, sinfoninen metalli)
  Olen soittanut ja tehnyt musiikkia niin kauan kuin muistan.

  Erilaisia bändi kokoonpanoja on ollut vuosien mittaan useita, myös tuurauskeikat ovat tulleet tutuiksi.

  Nuorina poikina voitimme kilpailun, jonka palkintona oli päästä soittamaan Lahden hyppyrimäkien alla järjestettyyn "Ilta Altailla" tapahtumaan. Se oli nuorille 16v pojille kova juttu, kun yleisöä oli yli 2000.

  Olen ollut 10 vuotta Eki Jantusen Mutkattomissa (Basso/koskettimet).

  A1noa on puolestaan omaa tuotantoa. Teen pääosin sävellykset, sanoitukset ja sovitukset. Esitämme keikoilla myös covereita.

  Olen järjestänyt useita hyväntekeväisyyskonsertteja mm. Mll:n hyväksi.

  Sähkeet Uutiskomediashow (Hki) kanssa olen tehnyt muutaman vuoden tuotantoyhtyeistyötä.

  Minulta on tilailtu paljon erilaisille laulajille ja tarpeisiin sovituksia ja tuottanut musiikkia.

  Helsinkiläisen Krister Orren kanssa olen tehynt on-off yhteistyötä, josta on yksi sinkku/musavideo julkaistu. Krister Orre vaikuttaa 69eyes bändin taustalla.

  Olen Orimattilasta kotoisin. Orimattilan Tönnön koululla järjestettävä tenavatähti kilpailu on ollut henk.koht erittäin mukava tapahtuma: Minua pyydettiin koulun entisenä oppilaana säestämään ja uusimaan tapahtuman musiikillista puolta ja siitä tulikin huippusuosittu tapahtuma. Edellisen kerran tangokuningatar Heidi Pakarinen oli tuomaristossa mukana ja hänkin innostui tunnelmasta niin paljon, että muutamaa kuukautta myöhemmin järjestettiin kevätkonserttia jossa esiintyi Heidi, A1noa ja tenavatähtiä.

  Kappaleita on syntynyt vuosien mittaan paljon.

  Joitain löytyy youtubesta nimelläni, mutta nyt myös levyinä:

  Hiljaisuus ep 2017 (Kunnianosoitus sotaveteraaneille)

  The Symphony Saga 2018

  Jälkimmäisellä levyllä kitaroinneista vastaa Timo "Tinke" Niemistö ja Kai Korteila.

  LINKIT:
  Youtube

  07. Runneltu (Joutsa, hardcore)
  Runneltu on vuonna 2004 perustettu metallista hardcorea soittava yhtye Joutsasta. Bändi vaikutti vuodet 2007-2011 Lahdessa, mutta tukikohta on vuodesta 2011 eteenpäin ollut alkuperäisellä kotipaikkakunnalla Joutsassa. Yhtye on tehnyt keikkoja silloin tällöin, yhteensä noin 30 (alkuaikojen keikat tosin eri nimellä).

  Julkaisut (kaikki omakustanteita):
  Demo 2006
  Demo 2007
  Demo 2008
  Selkäranka (pitkäsoitto, 2010)
  Aivotyömaa (EP, 2015)
  Sokea hyppy (pitkäsoitto, 2015)
  Rumentaja (EP, 2019)

  Levyt löytyvät Spotifysta ym. suoratoistopalveluista. Selkäranka, Aivotyömaa ja Sokea hyppy -levyjä löytyy myös cd-versioina. YouTubesta bändin kanavalta löytyy myös monenlaista erikoismateriaalia.

  Bändissä on tapahtunut vuosien varrella muutoksia kokoonpanossa. Viimeisin muutos on melko tuore tapaus kun laulaja Santtu Pihlaja (alunperin rumpali) lopetti bändihommat. Rumentaja jäi Santun viimeiseksi työksi bändissä. Sellainen ihme kuitenkin tapahtui, että Runneltu löysi uuden laulajan ja homma jatkuu! Uusi kokoonpano pääsi jo hyvään alkuun, mutta korona laittoi aikatauluja uusiksi. Tarkoitus on tehdä uusia levyjä ja keikkoja heti kun se on mahdollista!

  Nyky-Runneltu:
  Laulu - Uusi laulaja (liittyi juuri bändiin, paljastetaan myöhemmin)
  Basso - Vesa Pitkänen (alkuperäisjäsen)
  Kitara - Sami Tommola (ollut mukana alkuvuodesta 2009)
  Rummut - Tuomas Hämäläinen (ollut mukana kesästä 2012)

  Runneltu löytyy Facebookista ja Instagramista. Bändillä on nettisivut www.runneltu.com. Sivusto päivitetään ajan tasalle kun ehditään!

  Moni on varmaan ehtinyt 16 vuodessa perustaa ja lopettaa monta bändiä. Runneltu on kehittänyt omaa juttuaan eteenpäin kärsivällisesti kaikessa rauhassa. Myönnämme olevamme hieman hitaita, mutta parhaat levyt ja keikat ovat vielä tekemättä. Voisimme olla kulahtanut bändi, joka vain kokoontuu fiilistelemään menneitä, mutta asia ei suinkaan ole näin. Bändi on edelleen luova ja elinvoimainen! Suunta on kohti parempaa.

  Vaikka vastoinkäymisiä on ollut, niin kaikesta on aina selvitty. Eikä pelkästään selvitty vaan bändi on pystynyt kehittymään. Keikkailun kannalta vastoinkäymiset ovat kuitenkin usein osuneet huonoon saumaan. Toisaalta senkin takia meillä on nyt entistäkin nälkäisempi joukkue kasassa. Uusi laulaja on tuonut bändiin uutta virtaa. Alusta asti on ollut tarkoitus olla kova livebändi, eikä se tavoite ole miksikään muuttunut.

  LINKIT:
  Facebook
  Spotify
  Instagram
  Apple Music
  Kotisivut

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Joutsassa on ollut meille hyvät puitteet viritellä bändihommia. Jos joku joutsalainen meistä tykkää tai vihaa, niin se tapahtuu yleensä salaa. Rauhassa saa siis olla! Kotipaikkaamme liittyy paljon merkityksellisiä muistoja laidasta laitaan, kuten Joutsa Hardcore City -biisistäkin voi kuulla. Parhaat paikalliset menomestat ovat tietysti Kellari ja nuorisoseurantalo, sillä noissa paikoissa olemme olleet soittamassa. Toivottavasti lista vielä pitenee!

  TUE:
  Meitä voi tukea ostamalla levyjä (fyysisiä versioita voi kysellä suoraan meiltä esim. sähköpostilla tai Facebookin kautta), tykkäämällä bändin Facebook-sivusta, seuraamalla Instagramissa, tilaamalla Runneltu-YouTube -kanava... ja tulemalla keikalle sitten kun keikkailu on taas mahdollista!

  08. Korsakoff Oy (Riihimäki, punk)
  Korsakoff Oy on kasattu 2018 marraskuussa. Kitaristi-laulaja ja rumpali pyöritteli ideaa bändistä monta vuotta, ennen lopullista kokoonpanoa. Yksi sumuinen Halloween yö 2018 törmäsimme Hyvinkään villissä yössä tulevaan laulavaan basistiimme. Ei mennyt kauaakaan, kun aloimme tuumasta toimeen ja puoli vuotta myöhemmin meidän ensimmäinen EP Oireyhtymäkohtia (toukokuu 2019) oli valmis ja painettuna vielä CD:lle. Ekat keikat alkoivat rullaamaan ja seuraavana kolahti Kaaosmasennus digi-ep lokakuussa 2019.

  Hyvinkääläinen punkrockin konkari Traumat ottivat meihin yhteyttä ja halusivat alkaa tekemään splittiseiskaa. Kolme kovaa biisiä ja vuosisadan keikkakesä edessä. Keikat peruuntuivat jostain kumman syystä, mutta levyt jäivät kassinpohjalle pyörimään.

  Nyt paraikaa äänitämme ensimmäistä pitkäsoittoa, joka on tarkoitus julkaista vinyylinä ulos loppuvuodesta. Ensimmäinen single ''Kesäbiisi'' julkaistaan tältä soitolta 20.6.2020.

  Meidän basisti miksaa meidän kaikki itseäänitetyt biisit tästä splitistä lähtien. Miksaus hoituu Dave Draper-nimisellä brittiherralla.

  Paras tapa tukea Korsakoffin toimintaa on käydä niillä keikoilla. Myöskin splittiä, CD:tä, tarraa ja pinssiä saa ostettua suoraan bändiltä Facebookin ja Instagramin kautta.

  Meidän splittiä löytää tällä hetkellä Riihimäeltä pienliike Ehta Tradesta ja kohta myös Side Mission Recordsin nettikaupasta. Kummastakin löytyy tällä hetkellä myös meidän ekaa CD:tä.

  https://www.sidemissionrecords.com/

  LINKIT:
  Facebook
  Spotify
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:

  Paras asia Riihimäessä on se, että sieltä pääsee pois hyvien junaratojen takia.

  Riihimäki vihaa punkkia, joten palkittu Vihreä Talo on place to be. Siellä ollaan järkätty Joulupunkki festi viime jouluna ja nyt tulevana kesänä siellä tapahtuu Kotibileet fest 2020! https://www.facebook.com/events/vihre%C3%A4-talo/kotibileet-2020/530676424212283/

  Hyvinkäässä taasen parasta on se, että se on esimmäinen pysäkki Helsingin lähiliikenteen ulkopuolella. Selvää säästöä.

  Hyvinkään paras keikkapaikka on taasen Bar Zoom josta on tullut meidän vakkaripaikka soittaa. Hyvä palvelu, kamat valmiina ja itse saa myydä liput ja kääriä niistä voitot taskuun.

  09. Emppu (Helsinki, pop)
  © Juha Mustonen.

  Emppu ei paljon esittelyjä kaipaa. 13-vuotiaana alkoi hänen ja Tiktakin tarina sekä nousu Suomen musiikkimaailman huipulle. Mutta myös omia vähemmän tunnettuja projekteja hän on vuosien saatossa julkaissut; nu-metallilla ja post-grungella flirttaillut raskas Dame toimi eräänlaisena terapia-projektina Tiktakin (tai "Tiksun", kuten Emppu itse sanoo) vilkkaimpien vuosien aikana, kun taas Alavala oli Tiktakin jälkeen täysin toisen ääripään projekti keveine folkpop-viboineen. Nyt hän on julkaissut ensimmäisen soolosinglensä nimeltään "Tää laulu on sun" ihan vain omalla etunimellään. Joonas jututti Emppua ennen sinkun julkaisua, ja kävi ilmi, ettei pienten bändien ja "isojen nimien" (Emppu ei missään tapauksessa käyttäisi itsestään tätä ilmaisua!) pitkässä kaaressa lopulta onnistuneen levytyksen julkaisuun, ole juurikaan eroja.

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook
  Instagram
  Youtube

  10. Lauri esittelee: Kipinät-kuoro (Jyväskylä, kuoromusiikki)

  Spotify

  11. Lauri esittelee: Oriental Jam (Jyväskylä, poprock)

  Spotify

  12. Lauri esittelee: The Indigo (Jyväskylä, poprock)

  Spotify

  13. Lauri esittelee: Helion (Hämeenlinna, metalli)

  Spotify

  Ajastus
  0:00:00 Intro
  0:01:37 Rujo Katras
  0:06:36 Madison Roam
  0:09:41 Weightless World
  0:14:58 Haastattelussa Lauri Nieminen (Viikon promopaketti)
  0:22:14 Sakea Ilta
  0:26:09 A1noa
  0:30:45 Haastattelussa Jani Varpujärvi
  0:38:41 Jani Varpujärvi
  0:44:42 Runneltu
  0:48:54 Korsakoff Oy
  0:51:39 Haastattelussa Emppu Suhonen
  0:58:31 Emppu
  1:02:49 Lauri esittelee: Kipinät-kuoro
  1:08:34 Lauri esittelee: Oriental Jam
  1:14:19 Lauri esittelee: The Indigo
  1:19:21 Lauri esittelee: Helion
  1:27:53 Kiitos Lauri!
  1:35:32 Outro

  Jakso myös videona Youtubessa.

 • Emppu ei paljon esittelyjä kaipaa. 13-vuotiaana alkoi Tiktakin tarina ja nousu Suomen musiikkimaailman huipulle. Mutta myös omia vähemmän tunnettuja projekteja hän on vuosien saatossa julkaissut; nu-metallilla ja post-grungella flirttaillut raskas Dame toimi eräänlaisena terapia-projektina Tiktakin (tai "Tiksun", kuten Emppu itse sanoo) vilkkaimpien vuosien aikana, kun taas Alavala oli Tiktakin jälkeen täysin toisen ääripään projekti keveine folkpop-viboineen.

  Nyt hän on julkaissut ensimmäisen soolosinglensä nimeltään "Tää laulu on sun" ihan vain omalla etunimellään. Joonas jututti Emppua ennen sinkun julkaisua, ja kävi ilmi ettei pienten bändien ja "isojen nimien" (Emppu ei missään tapauksessa käyttäisi itsestään tätä ilmaisua!) prosesseissa ole juurikaan eroa, vaikka lähtökohdat erilaisilta aluksi vaikuttaisivatkin.

  Empun kuvat: Juha Mustonen.

  Haastattelu on nähtävissä myös Youtubessa.

 • Juttelemme Teemun kanssa Sysi & Savin uudesta "Karnevaali"-singlestä, bändin uudesta suunnasta, musiikin tekemisestä Loimaalla ja koronan aikana, sekä monesta muustakin asiasta tutun leppoisaan tyyliin.

  Jakso on nähtävissä myös Youtubessa.

  Sysi & Savi on vuonna 2014 Loimaalla perustettu rockhybridi. Hommat lähtivät liikkeelle jonkunmoisena progressiivisena rockabillycorena, mutta 20-luvulle saavuttaessa moinen eksoottinen kuvaus yhtyeen genrestä on hieman haalistunut. Soutu on käymässä koko ajan raskaammaksi ja taivaan ylle on muodostumassa entistä tummempia pilviä. Lupsakoita hanttapulejahan nämä pelimannit ovat, joten synkän horisontin valaisevat kyllä ajoittain salamat ja strobovalot. Elämä Suomen Loimaalla muistuttaa saippuaoopperaa, mutta tästä huolimatta Sysi & Savi kokee olemansa enemmän nordic noir.

  Yhtye keikkaili ensimmäisinä vuosinaan lukuisissa maakunnissa, räjäytti renkaita moottoriteillä ja sai kotipaikkakunnaltaan yllätyksekseen taiteen kannustusapurahan vuonna 2016. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Zombijive omalla levymerkillään keväällä 2019 ja saavutti näin yhden virstanpylväänsä. Elävien kuolleiden askeleet päätyivät kuitenkin nopeasti takaisin maan alle. Vuonna 2020 kelmeä kalman haju on muuttunut hattaran, paukkumaissin ja tuoreen veren sulotuoksuun, bändin julkaistaessa vuosikymmenen ensimmäisen sinkkunsa Karnevaali. Yhtyeellä ei ole vuosikausiin ollut tulevaisuutta, mutta silti se löytää itsensä joka kerta nykyhetkestä.

 • Petri Matero on markkinoinnin ja musiikin moniosaaja. Tällä hetkellä hän työskentelee markkinointistrategina mainostoimisto Miller & Leanissa sekä pyörittää omaa musiikkimarkkinoinnin ja manageroinnin yritystä Raate Musicia. Matero on toinen perustaja ja järjestäjä Helsinki Tonefest -kitaratapahtuman takana. Lisäksi häneltä julkaistiin huhtikuussa 2020 Alma Talnetin kustantama kirja Voittamaton. Vuoden 2020 toukokuusta lähtien hän on toiminut Family in Music-start-upin kaupallisena johtajana.

  Jakso nähtävissä myös Youtubessa.

  Ajastus:

  0:00:00 Intro

  0:00:50 Petri Petristä omin sanoin

  0:02:16 Materon ensimmäinen kokopitkä ”87150”

  0:04:20 Petri Matero Group

  0:06:14 ”87150”-levyn taustaa

  0:12:00 Petrin luovuus ja organisointi

  0:15:20 ”87150”-projektin prosessi

  0:21:10 Onnistunut Spotify-pitchi

  0:29:42 Oman musiikin markkinointi

  0:35:17 Family in Music – Petri mukana kaupallisena johtajana

  0:36:48 Family in Musicin idea

  0:38:36 Millaiselle bändille Family in Music sopii?

  0:40:29 Miten FiM bändin kannalta toimii?

  0:44:14 FiM työkaluna myös alan ammattilaisille

  0:48:04 FiMin tarjoama sisältö

  0:49:01 FiMin ulkomaille suuntautuminen

  0:54:28 Pienen bändin verkoston rakentaminen

  0:56:58 Petrin ajatukset omasta ”Routahammas”kappaleesta

  0:59:10 ”Routahammas”

  Petri haltuun:
  Facebook
  Instagram
  Spotify

  Family in Music

 • Toukokuun musiikkijaksossamme sukellamme Varsinais-Suomen ja Satakunnan riippumattoman musiikin temmellyskentälle. Mukana on paljon uunituoretta musiikkia rockista räppiin ja progemetallista punkkiin. Lisäksi kuulemme itsekin vasta tuoreen levyn julkaisseen mainosmies Petri Materon vinkit onnistuneeseen Spotify-pitchaukseen sekä viimeisimmät tiedot nimenomaan pienille DIY-bändeille suunnatusta kotimaisesta Family in Music-start-upista joka lanseerataan kesällä ja jonka ajatus on toimia eräänlaisena musiikin Linked In-alustana. Näiden lisäksi kuunnellaan myös pätkät Annika Nordin ja Sysi & Savi-yhtyeen nokkamiehen Teemun haastatteluista. Annikan haastattelu on jo kuunneltavissa kokonaisuudessaan (Episodi X), Petrin haastattelu on luvassa ensi viikolla (Episodi XII) ja Teemua kuullaan pitkän kaavan kautta kesäkuun ensimmäisellä viikolla (Episodi XIII).

  Kuten aina, jakson tarkka ajastus löytyy bändiesittelyjen jälkeen sivun lopusta.

  01. Softcore Suicide (Turku, rock)
  Softcore Suicide on vuonna 2014 perustettu rock/metal/punk-yhtye Turusta. Lyhyen uransa aikana bändi on kerryttänyt runsaasti keikkakokemusta Suomessa ja hieman rajojen ulkopuolella sekä esiintynyt Leipomo Rostenin Pumpernikkelimainoksessa. Bändi sai ensidemolleen hyvän nosteen vuonna 2014, kun Jone Nikula ja Jussi69 valitsivat sen viikon demoksi Radio Rockin Koff Rock -kilpailussa, minkä ansiosta bändin ensimmäinen keikka oli Kotiteollisuuden lämppärinä Helsingin On The Rocksissa.

  Yhtye on julkaissut sinkkujen ja EP:n muodossa 9 biisiä omakustanteena. Niistä viimeisin on tänä vappuna julkaistu The Maze, jonka tuotantoprosessi keskeytyi useita kertoja mm. sormeen leikkaamisten, muuttojen, sähkökatkojen, tietoteknisten ongelmien ja tappeluiden takia. Vaikeuksista huolimatta biisi saatiin kuitenkin pakettiin, ja kesäksi bändi oli kiinnitetty soittamaan Kuopiorockiin, mutta koronaviruspandemia veti tälläkin kertaa maton tylysti alta, kun festari peruttiin tältä vuodelta.

  Keikoilla on riittänyt mitä eriskummallisimpia tilanteita. Tämän bändin esiintyessä ei lentele naisten pikkuhousut, vaan kirjaimellisesti ulostetta, moottoripyöriä ja nyrkkejä. Yhtye on soittanut keikkoja tavanomaisten keikkapaikkojen lisäksi moottoripyöräkerhoissa, uimarannalla, häissä ja strippiklubilla vain muutamia mainitaksemme. Keikkareissuilla ei ole epätavallista, että soittokamat jäävät toiselle paikkakunnalle, laulaja katoaa ilmoittamatta Tallinnan gettoalueen yöhön tuntia ennen keikkaa, tai että pohjoisen kiertueella keikkabussi sanoo itsensä irti Iisalmen syrjäteille keskelle ei mitään.

  Haasteista välittämättä bändi jatkaa edelleen kaljat kourassa uusien biisien säveltämistä ja odottelee parempia aikoja.

  Bändissä vaikuttavat Petri, Samu, Karma ja Aku

  LINKIT:
  Facebook
  Instagram
  Youtube (The Maze)
  Spotify
  Kaaoszinen juttu The Mazen julkaisusta
  EP:n arvostelu (Kaaoszine)
  Pumpernikkelimainos (Youtube)
  Soundin demoefektimaininta Wake Me Up -kappaleesta vuodelta 2017

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempipaikkamme Turussa on kolerahautausmaan ensimmäinen puistonpenkki.
  Keikkapaikkoja Turussa ei juuri ole, joten parhaaksi ravintolaksi valitsemme Orikedon Tavernan (timanttiset kebabit ja pizzat).

  TUE!
  Parhaiten bändin toimintaa voi tukea seuraamalla some-kanavia, ostamalla fyysisiä EP-levyjä ja hihamerkkejä, sekä koronatilanteen hellitettyä käymällä keikoilla.

  02. Kallablöös (Rauma, bluesrock)

  KallaBlöös esittää trio-kokoonpanolla originaalia musiikkia, joka voidaan lokeroida blues/bluesrock/roots -genreihin. Yhtyeen jäsenillä on vankka kokemus keikkailusta kotimaassa, Euroopassa sekä Amerikassa (mm. RelaxTrio & Black Dreams). KallaBlöös on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita bändeiltä kuten Cream, Free, Ten Years After ja ZZ-top, mutta myös herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin

  Bändi on Jere Kallan sooloprojekti, joka syntyi halusta kokeilla omia siipiä biisinkirjoittajana ja laulajana. Biisien teko alkoi talvella 2019 ja ympärille syntyi bändi tutuista muiden bändien soittajista Raumalla keväällä 2019. Bändin jäsenet vaikuttavat edelleen muissakin bändeissä kuten esimerkiksi Relax Trio ja Anu's Trio. Keikkailu lähti hyvin käyntiin Satakunnan alueella ja bändi sai hyvän vastaanoton fanikunnan pikkuhiljaa kasvaessa. Nyt koronan aiheuttamien rajoitteiden vuoksi jouduttiin kesän keikat perumaan. Näistä harmittaa varsinkin Järvenpään Puisto-Bluesin keikan peruuntuminen. Toivottavasti pian päästään kuitenkin taas keikkailemaan vanhaan tapaan.

  Julkaisimme ensimmäisen albumimme huhtikuun 10. Päivä ja se on kuultavissa kaikissa suoratoistopalveluissa sekä cd-formaatilla, joita voi tilata sähköpostiosoitteesta kallabloos@gmail.com. Levy on äänitetty omakustanteena ja pääosin studiolivenä, jotta yhtyeen uniikki ja energinen soundi saatiin taltioitua mahdollisimman hyvin. Levyn ensimmäinen single Falling from the Sky sai heti julkaisunsa jälkeen huomiota Esa Kuloniemeltä, joka soitti singlen Bluesministeri ohjelmassaan radio Yle Suomessa, sekä Jorma Hietamäeltä, joka teki samoin Suomi-rock ohjelmassaan. Soitimme levyjulkkarikeikan livestreaminä Raumalla kulttuurikuppila Brummissa ja pyrimme julkaisemaan taltioinnin myös siitä pian youtubeen kokonaisuudessaan nähtäväksi.

  Jere Kalla – Kitara/Laulu
  Vilho Voutilainen – Rummut
  Mikael Alakruuvi – Basso

  LINKIT:
  Youtube
  Spotify
  Instagram
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Parasta Raumalla on keikkapaikka Kulttuurikuppila Brummi. Siellä tulee istuskeltua katselemassa muiden keikkoja silloin kun ei ole omalla keikalla.

  TUE!
  Paras tapa tukea KallaBlöösiä on käydä kuuntelemassa levyä suoratoistopalveluissa ja ostamalla fyysinen kopio jos pitää kuulemastaan. Levyä tulee olemaan saatavilla myös vinyylinä. Tiedot tulevista keikosta, julkaisuista sekä bändin kuulumisia löytää parhaiten seuraamalla bändiä Instagramissa ja Facebookissa.

  03. Annika Nord (Turku, poprock)
  Olen Annika Nord laulaja-kitaristi-lauluntekijä. Keikkailen parhaimmillaan 150 keikan vuositahtia ympäri Suomea. Parikymppisenä tein muutaman keikan soolona, trubaduurina siis. Yllätyin itsekin keikkamääristä ja ihmisten palautteista keikoilla. Monet vaativat minua lupaaman, että jatkaisin tällä tiellä. Aion jatkaa, sillä minä ja kitara vaan rakastetaan soittaa ja laulaa yhdessä!

  Pari vuotta sitten tuli tarve tehdä omaa musiikkia. Aloin kirjoittaa tarinoita joka päivä. Biisien kirjoittelu vei täysin mukanaan. Yhtäkkiä löysin ympärilleni myös bändin, joka vei minut ihanaan uuteen musiikkikuplaan. Tällä hetkellä keikkailen kitaran kanssa, bändillä ja duolla. Meidän uusi albumi julkaistiin nyt huhtikuussa 2020.

  Erityiset keikat:
  Kaikenlaisia keikkapaikkoja on tullut nähtyä. Keikkailen trubaduurina, duon ja bändin voimin ravintoloissa, yksityistilaisuuksissa 150 keikan vuositahtia ympäri Suomen. Tähän asti jännittävin keikka on ollut Porin jäähallissa Ässät – Lukko matsin avausbiisin esittäminen. Levynjulkkari stream keikka oli myös uusi upea kokemus!

  Uusimmat maininnat mediassa:
  Heartbeatsjournal
  Takahuone
  Lehtiluukku
  Desibeli

  Tulevaa:
  Erityisesti odotan syksyä, jolloin YleX Nosteessa ohjelma alkaa, johon pääsin mukaan. Siitä tulee siistiä! Ihanaa että eka albumi on nyt julkaistu. Olen kirjoitellut lisää biisejä ja aiotaan toki julkaista lisää sinkkuja ja albumeja tulevaisuudessa. Tulevalta unelmoin suuria, joku päivä vielä pitää päästä soittamaan Ruisrockin rantalavalle.

  LINKIT:
  Nettisivut
  Facebook
  YouTube
  Instagram
  Spotify
  Levykauppa X

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempipaikkoihin kuuluu Turun jokiranta ja ylipäätään paikat joissa vesi on lähellä, merimaisema paikat ovat upeita.

  Paras keikkapaikka:
  Turun Old Bank on mun suosikki. Siellä olen soittanut vuosien varrella monet monet keskiviikko keikat. Siitä on ajan mittaan tullut kuin toinen olohuone. Se on ollut myös mun ensimmäinen keikkapaikka, kun muutin Turkuun. Silloin kävin koputtelemassa ravintoloiden ovia ja kyselemässä keikkaa. Sitä kautta on tullut monia muita keikkoja ja kalenteri on täyttynyt mukavasti musisoinnista.

  TUE!
  Kyllä musiikista saa ehdottomasti parhaat fiilikset livenä! Spotifysta tietty löytyy biisejä ja musavideoita pystyy vakoilemaan YouTubesta. Etänäkin voi siis hypätä Koordinaatit nimiselle musiikkimatkalle. Instagramista ja Facebookista saa aina ajankohtaista tietoa keikoista, biiseistä ja uusista kujeista.

  04. DJ Tikari (Turku, rap)
  © Aleks Talve

  DJ Tikari on rovaniemeläis-turkulainen rap-artisti, -tuottaja ja entinen DJ.

  DJ Tikari aloitti DJ-keikkailun Rovaniemellä 17-vuotiaana vuonna 2011. DJ-keikkoja kertyi sittemmin Rovaniemellä ja Turussa järjestettävien räppi-iltojen lomassa. Lisäksi DJ Tikari on soittanut taustoja keikoilla artisteille kuten Ruste Juxx (US), Kriso, Are, OG Ikonen, Eino Antiwäkki ja Talonpoika Lalli. DJ Tikari esiintyi viimeisen kerran levysoittimien takana SAY10V-tapahtumassa Helsingissä 12.10.2019.

  Hip hop -taustoja ja -lyriikoita DJ Tikari on tehnyt pöytälaatikkoon jo vuodesta 2009 alkaen, mutta vasta lähivuosina ottanut räppäyksen vakavasti pistäen sisään tarvittavat työtunnit. Ensimmäinen rap-julkaisu oli mixtape Takamehtien Tikari (10/2018), joka toimi eräänlaisena harjoitustyönä ennen ensimmäistä virallista julkaisua, joka näkee päivänvalon tänä talvena debyyttilevyn muodossa 25%.

  Levystä
  25% vanhaa, 25% uutta, 25% pöllittyä ja 25% jotain mitä ei voi sanoiksi laittaa; tällä reseptillä debyyttilevyni 25% on tehty. 25% edustaa aihesanoilta minulle seuraavia asioita: rollofunk, lappirap, golden era suomirap, southern rap, g-funk, west coast.

  Musiikin osalta seikkaillaan southern rapin, g-funkin ja west coastin välimaastoissa. Temaattisesti levy käsittelee nuoren miehen kasvutarinaa vuosina 2013-2019, ollen osalti autobiografinen. Kappaleiden tuotannosta vastaa allekirjoittanut itse yhtä kappaletta lukuunottamatta, jonka on tuottanut Espoon g-funk-auteur Phunky Mr. Olavi.

  Tekoprosessi alkoi jokseenkin päällekkäin mixtapen Takamehtien Tikari (2018) kanssa. Levy syntyi yksinkertaisesti halusta tehdä räppilevy, joka edustaisi omaa pohjoisamerikkalaista hip hop-musiikkimakua ja jotain vastaavaa mitä noin kymmenen vuotta sitten suomirapissä tehtiin. Oma isoin suomirap-fanitus osui juuri sille ajalle, levysoittimessa pyörien artistit kuten Hannibal & Soppa ja Pahat Viinit, Joku Roti Mafia, Julma Henri, Ruudolf, Heikki Kuula ym. Samalla halusin kokeilla, miten suomirap-skene reagoi siihen, että vie vähän tyylejä takaisinpäin siihen aikaan kun taustoja samplattiin paljon.

  Tulevaa
  Jonkun verran tänä keväänä tehnyt töitä muiden lukuun: säveltänyt taustoja, tehnyt featteja ynnä muuta. Ne varmaan materialisoituu, kun aika on kypsä heidän osalta - mitään ei pysty vielä paljastamaan! Omaa soolomatskua työstänyt myös. Ekalle levylle tulee jatkoa kunhan biitit ja riimit on kasassa ja vokaalit nauhotettu, eli varmaan joskus vuoden päästä aikaisintaan.

  DJ Tikari medioissa
  Feat.fi
  PelastaBandi.com
  Rumba
  Rumba 2

  LINKIT:
  25%-levyn kotisivu josta löytyy kaikki tarvittavat linkit levyn suhteen + musavideo
  Spotify
  Instagram
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Eurooppalaisimman näköinen, kaunis historiallinen kaupunki Suomessa. Kompakti ja lämmin meno meren ja saariston äärellä. Ei ihan niin hektinen kuin Helsinki, mutta ei kuollut pikkukaupunkikaan, siinä ehdottomat plussat!

  Paras meno Turussa on kavereiden kanssa ”jokirannan iltavuoro” eli toisinsanoen kesällä auringon hiljalleen laskeutuessa irtojuomien nauttiminen Aurajoen äärellä.

  TUE!
  Jaa meikän joku biisi Facebook-seinälles tai Instagram-storyyn! Se jeesaa jo paljon. ’25%’-CD-levyä saa ostettua suoraan artistilta osoitteesta https://slowpacerecords.bigcartel.com/, mutta myös esim. Levykauppa Äxästä ja Katin Tavarasta. Kiva aina jos levyt häviää käsistä, mutta toisaalta kyllä meikä tätä tekee vaikka ei häviäiskään.

  05. Whatever Motherfuckers (Turku, punk)
  Whatever Motherfuckers perustettiin 2015 kun Turussa vaikuttaneen AURA-nimisen yhtyeen kaksi jäsentä tapasi toisensa vuoden 1997 jälkeen.

  Saukki kitarassa ja Tommi rummuissa ottivat yhteyttä Peteen jonka pääbändi oli ja on edelleen Cannibal Accidentin jossa hän on kitaristina. Hän lupasi tulla bändiin kunnes löytyy pysyvä kitaristi.

  Tiago löytyi bassoon netin kautta.

  Pete hoiti alussa laulut mutta ei oikein digannut hommasta joten Jussi kiristettiin laulajaksi tuttujen kautta, hyvä kun oli hommassa.

  WEMF oli valmis.

  Pete alkoi olla liian työllistetty Cannibal Accidentin levytyksien ja WEMFin kanssa joten hän jätti paikan ja tilalle tuli Jani.

  Tiago jättäytyi pois henkilökohtaisten menojen vuoksi ja bassoon saatiin tilalle Tony.

  Tällä kokoonpanolla WEMF toimii edelleen.

  2019 keväällä Saukilla ja Jussilla oli sen verran paljon henkilökohtaisia menoja että bändi päätti jäädä hetkeksi tauolle.

  Jani, Tony ja Tommi eivät kuitenkaan halunneet taukoa joten päätettiin perustaa suomenkielellä esiintyvä projektibändi kesän ajaksi, joka tekisi yhden EPn ja sitten bändi laitettaisiin pakettiin.

  Tarina jatkuu Lintupuisto Klo 13 merkeissä…

  Whatever Motherfuckers:
  Jussi : laulu
  Jani : kirara
  Saukki : kitara
  Tony : basso
  Tommi : rummut

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook
  Bandcamp
  Instagram
  Youtube

  ASIAA:
  Sellainen tuli mieleen että terkkuja kaikille bändeille jotka miettivät bändin nimeä ja somemainostusta.

  Facebook dominoi kaikkea ja niiden politiikka on ihan mielivaltaista ja posketonta.

  Jos Whatever Motherfuckers yritti mainostaa jotain se meni banniin samantien kun painoi enteriä.

  Noin kymmenen sekunnin päästä tuli ilmoitus että se on sopimaton ja saattaa vahingoittaa jotain. FB myös kysyi tarvitsemmeko apua?

  Pistin niille meiliä että mikäs mättää ja mihin tarvitsen apua? No bändin nimi oli se joka saattaa vahingoittaa jotain ihmistä ja bändin nimen takia he olivat huolissaan meistä.

  Ja tämän meilin jälkeen FB algoritmi tarjosi Whatever Motherfuckersille kupongin jolla voi mainostaa, ja otsikkona luki: Whatever Motherfuckers…eli ympäri mentiin.

  Ehdotin nimen vaihdosta W.E.M.F nimeen, ei kelvannut pisteet. Kysyin no mites toi W.A.S.P sai nimensä sinne. Ei vastattu.

  Nykyään olemme facessa Bändi nimeltä Whatever Motherfuckers ja kaikki menee läpi. Maailma on taas onnellinen.

  06. Crackwhore (Turku, punk)
  Crackwhore perustettiin v. 2001 lähinnä Ranen ja Tapsan kaatuneiden bändien Monotonics ja Siamese Aunt raunioille. Heti kärkeen oli homman nimi silloin kovasti vallalla olleen action-rockin henkeen suoraviivaista mättörockia tiukalla punk-vivahteella. Keikkoja on tehty ja tehdään ja CD-r-julkaisuja. Julkaisuja on tähän asti neljä EP:tä ja viides on tuloillaan. Kaksi biisiä siitä on W.E.M.Fin kanssa julkaistulla Splitillä.
  Erityinen keikkamuisto turkulaiselta 2X-festarilta Youtubessa.

  LINKIT:
  Facebook
  Spotify
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Aivan ainutlaatuinen alakulttuurin kehto Rekisteri Turussa toivottavasti selviää tämän hetken kovista haasteista.

  07. Matero (Helsinki, rock – kuukauden tähtivieras)
  © Atte Mäläskä

  ”Matero on minulle pelikenttä, jolla asetan itseni vahvimmin epämukavuusalueelleni kuin koskaan aiemmin musiikin parissa. En olisi pystynyt kirjoittamaan näitä kappaleita yhtään aiemmin kuin nyt nelikymppisenä. Biiseissä kuulet sekä omakohtaisia tarinoitani että kertomuksia Kainuusta ja Helsingistä. Minä-hahmo sekoittuu kuultuun ja nähtyyn, koettuun ja tehtyyn.”

  Synnyin vuonna 1977. Kasvoin ja hakkasin päätäni seinään Kajaanissa vuoteen 2008 saakka. 10 vuotta Helsingissä valmisti minut tähän projektiin. Onko kyseessä nelikymppisen, kolmen lapsen isän ja aviomiehen keski-iän kriisi? En osaa sanoa, mutta moottoripyörää ja nuorempaa vaimoa ei tarvinnut tätä varten hommata.

  Olen soittanut ja tehnyt musiikkia 13-vuotiaasta saakka. Välillä olin päästää irti siitä, mutta tulin onneksi järkiini. Nyt olen yhdessä risteyksessä ja katson seuraavaan suuntaan. Ennen sitä haluan, että kuuntelet nämä biisit ja kysyt itseltäsi samat kysymykset mitkä minäkin jouduin omalle peilikuvalleni esittämään: mikä hitto sinä oikein olet ja miten päädyit tähän?

  Matero

  petri@petrimatero.com

  Petri Matero on markkinoinnin ja musiikin moniosaaja. Tällä hetkellä hän työskentelee markkinointistrategina mainostoimisto Miller & Leanissa sekä pyörittää omaa musiikkimarkkinoinnin ja manageroinnin yritystä Raate Musicia. Matero on toinen perustaja ja järjestäjä Helsinki Tonefest -kitaratapahtuman takana. Lisäksi hänellä on työn alla Alma Talnetin kustantama kirja Voittamaton, joka julkaistaan huhtikuussa 2020.

  LINKIT:
  Facebook
  Instagram
  Spotify

  08. Mind Abduction (Rauma, progemetal)
  ”Kerrassaan tyylitajuinen yhtye, joka ei häviä musiikillaan pätkääkään maailmanluokan kollegoileen” –Inferno Magazine 10/2014.

  Laulaja/kitaristi/kosketinsoittaja/biisintekijä Tuomas Pere perusti Mind Abductionin vuonna 2003 Raumalla, tarkoituksenaan perustaa projekti, jonka kautta voi toteuttaa kaikkia mahdollisia mieleen tulevia musiikillisia visioita ilman turhia genremääritelmiä tai muita rajoitteita. Musiikki on suurimman osan aikaa ollut pitkälti riffi- ja melodiapainotteista raskasta musiikkia, joka yhdistelee ennakkoluulottomasti vaikutteita eri genreistä. Uusin, huhtikuussa 2020 vain musiikkivideona YouTubessa julkaistu biisi 2000000 Years edustaa taas täysin erilaista, syntikkaan ja puhtaaseen lauluun pohjautuvaa melodista musiikkia, josta aiemmilta kappaleilta tuttu kitarariffittely ja jopa rummut puuttuvat kokonaan, avaten bändin tyyliä täysin uusiin suuntiin ja osoittaen, että Mind Abductionin piirissä voidaan julkaista aivan minkä tahansa musiikkityylin musiikkia.

  Ensimmäisten vuosien aikana bändi julkaisi parit demot ja keikkaili jonkin verran kotimaassa. Tämän jälkeen yhtye oli joitain vuosia tauolla, kunnes vuonna 2014 julkaistiin ensimmäinen täyspitkä levy Monolith digitaalisena levynä maailmanlaajuisesti. Monolith sai aikaan runsaasti positiivisia arvosteluita sekä Suomen tärkeimmissä musiikkilehdissä ja nettilehdissä että nettilehdissä ulkomailla. Vaikka musa on kovatasoista ja bändiä on kovasti kehuttu, ei yhtye ole kuitenkaan levinnyt laajempaan tunnettavuuteen. Elanto saadaan muista asioista ja bändihommaa tehdään puhtaasti huvin ja taiteellisen vapauden vuoksi ilman mitään paineita mihinkään suuntaan. Bändin musa onkin ennen kaikkea taidetta ja luovuuden kanavointia, antaa musiikin puhua puolestaan.

  Comet on bändin toinen täyspitkä levy ja se on julkaistu 1.6.2018 maailmanlaajuisesti digitaalisena albumina. Levy on saatavilla kaikista tärkeimmistä digitaalisen musiikin suoratoistopalveluista ja verkkokaupoista ja sen voi kuunnella/ladata esim seuraavista: iTunes, Spotify, Amazon, Google play & Deezer. Lisäksi levyn voi kuunnella ja ladata ilmaiseksi Soundcloud-kanavaltamme. Olemme myös teettäneet levystä rajoitetun CD-painoksen, fyysinen CD on saatavilla Levykauppa X:n kautta.

  Cometin kappaleet vaihtelevat kitara- ja laulumelodioiden ohjaamista (Streams, The Fields, Comet, Wavelengths) nopeampiin, raskaampiin ja progressiivisempiin pyrähdyksiin (Spring, Blindfold, Ocean of Stone) jakaoottisiin äänimaailmoihin (Welcome). MIND ABDUCTIONin musiikkia ja tekemisen meininkiä kuvaavatkin parhaiten sanat "ennakkoluuloton" ja "monipuolinen".

  Bändi on myös aktivoitunut liveaktina tehden keikkoja säännöllisen epäsäännöllisesti kotimaisilla klubeilla ja festivaaleilla 2013-2019, osalta näistä keikoista löytyy myös peräti multikamera-livemateriaalia bändin YouTube-kanavalta.

  2020 Bändissä vaikuttavat ja livekeikoilla soittavat seuraavat henkilöt, vähän biisistä riippuen:
  Tuomas Pere (biisintekijä/laulaja/kitaristi/kosketinsoittaja/tuottaja)
  Martti Pere (basisti)
  Jussi Hautamäki (kitaristi)
  Olli Pirkkanen (rumpali)

  LINKIT:
  Youtube
  Spotify
  Facebook
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA
  Rauman saaristo ja merenrantaympäristö.
  Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: Kulttuurikuppila Brummi

  TUE!
  Ja lopuksi kuuntelijoille vielä vihjeenä mikä on paras tapa tukea toimintaanne, esim. nettikauppa, keikat, suoratoistopalvelut tms.: Kuunnelkaa musiikkiamme netistä.

  09. Hämyrä (Turku, proge)
  Vuonna 2013 basisti Juhani ja kitaristilaulaja Mikko saapuivat kosketinvelho Danin makuuhuoneeseen soittohommiin ja tästä triosta sai alkunsa Hämyrä. Saimme bändikämpän Turun Runosmäestä ja bändiin liittyi rumpali sekä perkussionisti, ja vuonna 2015 olimmekin jo ensimmäisellä keikallamme Turun Asemapuistossa.

  Tämä poiki meille heti seuraavan keikan Turun TVO:lla, joka on jäänyt mieleen ekana kunnon keikkana miksaajineen, valoineen sekä backstageineen. Palkaksi saatiin bisseä ja hyvät safkat, mikä kruunasi nuoren bändin kokemuksen.

  2017 vaihtui sekä treenikämppä että rumpali. Heitimme Turun lisäksi pari keikkaa Pirkanmaalla, joista toisella tutustuimme äänittäjä/miksaaja Matti Vasaseen, joka ehdotti ja myös mahdollisti ensimmäisen levymme Ellam Ondren tekemisen. Äänitimme hänen kanssaan levyn pohjaraidat Turussa Rodhouse studiolla ja loput treeniksellämme. Matti myös miksasi sekä masteroi biisit, ja julkaisimme levyn omakustanteena toukokuussa 2019. Albumin tekoprosessi kokonaisuudessaan oli käänteistään huolimatta haaveiden täyttymys ja merkittävä askel bändille. Ellam Ondre myös arvioitiin mm. Turun Sanomissa ja Desibeli.netissä varsin positiiviseen sävyyn.

  Levynjulkkarikeikalla oli mukana ensimmäistä kertaa toinen kitaristi Juho, jonka rooli vakiintui perkussionistin jättäydyttyä bändistä. Viimeisimpinä käänteinä tiemme rumpalimme kanssa erkanivat keväällä 2020, ja sille tontille haemme nyt uutta kannuttajaa. Sopivan tyypin löydyttyä pyrimme palaamaan keikkalavoille mahdollisimman pian sekä aloittamaan seuraavan teoksen äänitykset.

  Nyt teemme demoja tulevia julkaisuja varten sillä materiaalia on vaikka millä mitalla.

  Musiikkimme on hämyisää rokkia lukuisin vivahtein ja arvaamattomin kääntein. Eteeristä jumitusta ja ankaraa paahtoa, tummia sävyjä ja suoraan pään läpi kulkevaa kirkasta valoa. Tavoittelemme psykedeelistä taajuutta hämärän rajamailta,valon ja varjon tuolta puolen, jossa ei ole mitään — ja kaikki.

  LINKIT:
  Spotify
  Youtube
  Facebook
  Soundcloud
  Instagram
  Distrokid

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Leppoisat puistomeiningit vuodesta toiseen. Puistosta keikkailummekin alkoi ja olemme niihin palanneet useina vuosina.
  Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme: Turun kaupunginkirjaston portaat kesäaamuöisin. Kuolematon jatkopaikka.

  TUE!
  Meitä voi tukea parhaiten kuuntelemalla levyä, ottamalla somet ja Spotifyn seurantaan ja tulemalla keikoille sitten kun niitä taas on. Lisäksi vinkkaamalla kaikille vapaille rumpaleille meidän bändistä!

  10. Huolet ja murheet (Turku, punk)

  Huolet ja Murheet on turussa vuonna 2016 perustettu yhtye. Ryhmä on kiertänyt suomea perustamisvuodesta lähtien. Helsingistä Rovaniemelle, Porista Lappeenrantaan ja kolunnut lukemattomia lavoja näiden välillä. Ensimmäinen neljän musiikkiesityksen kasetti-EP julkaistiin jo 2016 alkusyksystä ja tästä eteenpäin kasetti-EP:eiden sarja jatkui aina kesään 2018. Näiden kasettien jälkeen, marraskuussa 2018 julkaistiin "18" CD, joka sisälsi uudelleenäänitettyinä versioina kokoelmahenkisesti 18 tekijöidensä mielestä parasta esitystä noilta yhdeksältä kasetilta.

  Se on vain pysyvää piirtää kuvan kasvaneesta yhtyeestä. Missä 18 kokosi yhteen oman aikajanansa realismin, edustaa Se on vain pysyvää tuota juuri täysi-ikäistynyttä entiteettiä kokonaisempaa ja itseensä luottavaisempaa yksilöä nimeltä Huolet ja Murheet. Rusin ja Solkion teksteissä on havaittavissa aiempaa enemmän olemassa olevan maailman hyväksymistä. Todelliset kokemukset ja olemassaolon turhuus. Arkirealismi tapahtuneiden asioiden synnyttämien, suurtenkin, tunteiden kera on läsnä. Se, millaisessa maailmassa elämme. Huonoine ja hyvineen. Pilkahduksia molemmista on olemassa. Kuten ihmiselämään kuuluu. Musiikillisesti sävellystuotanto on aiempaa uskaliaampaa. Levyllä on mahdollista havaita tunnelmia varhaisesta goottirokista, mietoja vivahteita 70-luvun progressiivisuudesta ja vaikutteita moderneista punkrokin sekä indierokin sanansaattajista. Jotain uutta, jotain vanhaa ja merkittävissä määrin huolta ja murhetta. Tietyissä tilanteissa duaalisuus ja toistaminen todella syventää koettua tilaa. Kaikesta lakonisuudestaan huolimatta. Kukaan ei pääse pakoon sitä tosiasiaa, että vain yksi asia on pysyvää. Kaikki muuttuu.

  Äänitystuotannollisesti levy edustaa myös uutta vaihdetta yhtyeen elämässä. Tällä kertaa äänimaailma on kuulaampi ja selkeämpi kuin aiemmin. Vaikka kyseessä onkin perinteinen laulu, kitara, basso ja rummut -rock-kokoonpano, on levyn kuuntelukokemuksesta odotettavissa hyvää. Tai niin ainakin uskomme. Tuotanto on alusta loppuun yhteen itsensä käsialaa. Äänitys on toteutettu talvipäivänseisauksen aikaan 2019 Orimattilan Artjärvellä ja jälkituotanto on tehty Varsinais-suomessa.

  LINKIT:
  Spotify
  Apple Music
  Youtube
  Bandcamp
  Facebook
  Instagram

  11. Lintupuisto Klo 13 (Turku, punk)

  Tarinan jatkoa Whatever Motherfuckersista…

  Kesäprojektiin löytyi toiseksi kitaristiksi netin kautta Arttu. Laulaja Valtteri löytyi tuttavapiiristä ja natsasi välittömästi.

  Kesä 2019 meni soitellessa ja biisejä tehdessä. Bändiltä puuttui nimi, eikä mikään oikein kolahtanut.

  Syksyllä bändi osallistui Turku punkfutikseen ja ensimmäinen peli bändillä oli Kupittaan lintupuistolla klo 13.

  Bändi oli paikalla mutta ketään ei näkynyt. Toimijat olivat päättäneet mennä sateen takia pubiin mutta kukaan ei kertonut sitä bändille…

  Siinä se nimi oli…Lintupuisto klo 13!!

  Poraa läpi pään EP:n äänitysten jälkeen Arttu kiitti ajasta ja palasi omien yhtyeidensä pariin.

  No Lintupuisto oli alkanut elää omaa elämää eikä hommaa haluttu lopettaa, niin kitaristiksi ystävällisesti suostuteltiin treenikämpille vahingossa eksynyt Turkulaisen legendaarisen punkbändi Sininen Kondomi rumpali Sakari.

  Siitä on eri näkemyksiä miten asia hoidettiin mutta lopputulos on se että nyt bändi on valmis. Valitettavasti koronavirus vei kaikki kevään jo sovitut keikat joten ensimmäinen keikka odottaa edelleen korkkausta.

  Lintupuisto Klo 13:
  Valtteri : laulu
  Jani : kitara
  Sakari : kitara
  Tony : basso
  Tommi : rummut

  LINKIT:
  Spotify
  Facebook
  Bandcamp
  Instagram
  Youtube

  12. Rami Rafael (Laitila, iskelmä)
  Biisistä: Vaan luovuta en, koskettava tarina joka osuu ja kolahtaa tähän hetkeen todella hyvin.

  Teemme keikkaa noin 100 keikan vuosivauhdilla ympäri Suomea, laivoilla meitä voi nähdä useasti niin Turun kuin Helsingin linjoilla. Keikkaa teemme Rami Rafael & Valentinot nimellä. Soitamme keikoilla musiikkia laidasta laitaan Tapio Rautavaarasta Cheekiin.

  Olen valittu kolme kertaa kolmen parhaan joukkoon Seinäjoen tangomarkkinoilla, lisäksi olen saanut olla mukana vuosien varrella upeissa isoissa projekteissa niin teatterin kuin konserttien merkeissä.

  LINKIT:
  www.ramirafael.net
  www.saminieminen.fi
  www.pianisti.fi
  www.ohjelmanurkka.fi
  Facebook: rami rafael
  Youtube Rami Rafael

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Ehdottomasti Laitilan Kukko-olut!

  Laitilan ravintolakulttuuri on aika minimaalista, mutta tähän pakko vastata Laitilan legendaarinen kievari, jossa itsekkin 16-vuotiiaana poikana tein ekat tanssikeikat.

  13. Sysi & Savi (Loimaa, rock)
  Sysi & Savi on vuonna 2014 Loimaalla perustettu rockhybridi. Hommat lähtivät liikkeelle jonkunmoisena progressiivisena rockabillycorena, mutta 20-luvulle saavuttaessa moinen eksoottinen kuvaus yhtyeen genrestä on hieman haalistunut. Soutu on käymässä koko ajan raskaammaksi ja taivaan ylle on muodostumassa entistä tummempia pilviä. Lupsakoita hanttapulejahan nämä pelimannit ovat, joten synkän horisontin valaisevat kyllä ajoittain salamat ja strobovalot. Elämä Suomen Loimaalla muistuttaa saippuaoopperaa, mutta tästä huolimatta Sysi & Savi kokee olemansa enemmän nordic noir.

  Yhtye keikkaili ensimmäisinä vuosinaan lukuisissa maakunnissa, räjäytti renkaita moottoriteillä ja sai kotipaikkakunnaltaan yllätyksekseen taiteen kannustusapurahan vuonna 2016. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Zombijive omalla levymerkillään keväällä 2019 ja saavutti näin yhden virstanpylväänsä. Elävien kuolleiden askeleet päätyivät kuitenkin nopeasti takaisin maan alle. Vuonna 2020 kelmeä kalman haju on muuttunut hattaran, paukkumaissin ja tuoreen veren sulotuoksuun, bändin julkaistaessa vuosikymmenen ensimmäisen sinkkunsa Karnevaali. Yhtyeellä ei ole vuosikausiin ollut tulevaisuutta, mutta silti se löytää itsensä joka kerta nykyhetkestä.

  LINKIT:
  Karnevaali (Fanlink.to)
  Youtube
  Facebook
  Instagram: @sysisavi

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Sysi & Savi juo oluensa missä tahansa Loimaan baareista, mutta ensimmäisen keikkansa se heitti Bar Edgarissa joulukuussa 2014. Yhtye juo luonnollisesti mieluiten Loimaan Panimon Savi olutta, vaikka yhteys onkin sattumaa. Riittävän monta Savi -olutta nautittuaan yhteen voi löytää harhailemasta Eksyssuolla huutelemassa hävyttömyyksiä Ypäjän rajan puolelle.

  TUE!
  Sysi & Savi tervehtii mitä iloisimmin kaikkia, jotka antavat itsensä vietäväksi tuon maailman ensimmäisen kyläpahasen bändin mukaan suoratoistomaailmassa, levykaupoissa tai keikoilla.

  JAKSO KATSELTAVISSA MYÖS YOUTUBESSA!

  JAKSON AJASTUS

  0:00:00 Intro

  0:01:38 Softcore Suicide (Turku, rock)

  0:06:34 Kallablöös (Rauma, bluesrock)

  0:10:07 Annika Nord (Turku, poprock)

  0:16:44 DJ Tikari (Turku, rap)

  0:21:06 Whatever Motherfuckers (Turku, punk)

  0:24:25 Haastattelussa Petri Matero – Onnistunut Spotify-pitchaus

  0:33:21 Crackwhore (Turku, punk)

  0:35:39 Matero (Helsinki, rock)

  0:41:39 Mind Abduction (Rauma, progemetal)

  0:47:25 Hämyrä (Turku, proge)

  0:54:26 Haastattelussa Petri Matero – Family in Music

  1:02:13 Huolet ja murheet (Turku, punk)

  1:04:57 Lintupuisto Klo 13 (Turku, punk)

  1:10:13 Rami Rafael (Laitila, iskelmä)

  1:15:14 Sysi & Savi (Loimaa, rock)

  1:24:33 Outro

 • Joonas haastattelee huhtikuun alussa pahimpaan korona-aikaan debyyttialbuminsa "Koordinaatit" julkaissutta turkulaista Annika Nordia. Miten levyn julkaisu onnistui poikkeusoloissa, miten levyn tunnelmoivat pop-rock-helmet saivat alkunsa ja mitä ihmettä kouvolalaisten juomaveteen on lisätty?!? Kaikki tämä ja vielä rutkasti enemmän selviää tässä jaksossa.

  Jakso nähtävissä myös Youtubessa!

  Annika Nord
  Kotisivut
  Facebook
  YouTube
  Instagram
  Spotify
  Levykauppa X

 • Kymenlaakson indiekenttä ei turhia ketään kumartele – herkimmilläänkin huhtikuun yhtyeemme laittavat kuuntelijan tanssimaan hirsipuutanssia... Rock rulaa Laaksossa, joten vauhtia piisaa! Tähtivieraanamme tässä kuussa PelastaBandi.com- ja Pliide.fi-sivustojen mastermind Riikka Koksu. Lisäksi saimme etäyhteyden päähän myös pari artistivierasta; Bad Mankeysin Tarmon sekä The Gallows Dance-yhtyeen Antin. Kaikkien kolmen haastattelut kokonaisuudessaan myös katseltavissa ja kuunneltavissa Episodeissa VI-VIII.

  Jakson ajastus lopussa.

  01. Choo Choo Juggernaut (Kouvola, garagerock)

  Alkujaan Jani Orpanan DIY-sooloprojekti tylsyyttä ja apatiaa vastaan.
  Ensimmäinen albumi CHOO CHOO JUGGERNAUT (2017) ja toinen TUNES FROM THE WAYSIDE (2019), lisäksi kahden biisin singlelevy THEN YOU CAME AROUND/SIDEWAYS (2018).

  Ensimmäinen live-keikka ja kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin.

  LINKIT:
  Facebook

  + Spotify ja Youtube

  Terveiset: Tulkaa keikkakuntoa tarkastamaan, kunhan näistä karanteeneista päästään!

  02. Bad Mankeys (Kouvola, rock)

  Bad Mankeys on sähisevä Hard Rock bändi Kouvolasta. Teemme nyt kolmatta levyämme kaikessa rauhassa, sillä kiire ei tunnu kyllä olevan tässä ajassa mihinkään.

  Ensimmäisen ja toisen levyn teon aikana Kiersimme myös Suomea,Ruotsia ja Viroa. Oikeastaan niin kauan kuin rahat ja pää kesti krapulaa. Nyt päätimme jättää nuo pienimmät tunnelmanurkat kiertämättä levynteon ajaksi, joitakin tilaushommia lukuunottamatta.

  No, rokin soittaminen on hiton hauskaa ja sitä kautta me yhdyttiinkin yhtyeeksi. Tekeminen halutaan pitää lähellä rytmin ja improvisaation ydintä, jonka ainakin allekirjoittanut on huomannut usein. Bändin laulajana olen monasti kotona pyöritellyt ja hinkannut mitä kummallisimpia sointukiertoja vain ymmärtääkseni, ettei porukalla jammatessa toimi.

  Rytmiä, räminää, huutoa, iloa. Sitä on Rock.

  03. HItto (Kotka, Rhythm & Blues)

  Hitto perustettiin kevättalvella 2011, ja yhtye on sen jälkeen heittänyt kymmenkunta keikkaa vuodessa. Toimintalue on rajoittunut Kymenlaaksoon.

  Soitamme suomenkielistä rytmibluesia, jossa paino sanalla blues.

  Muusikot: Mikko Bly basso, Risto Ahola kitara, Markku Jämsen rummut ja taustalaulu, Matti Tieaho, laulu, kitara ja huuliharppu.

  Julkaisimme ensimmäisen cd-albumimme Kovaa seksiä vuonna 2014. Toinen albumi Aina mielessä julkaistiin 2019. Molemmat albumit löytyvät myös tärkeimmistä striimauspalveluista. Kuten niistä kuuluu, asialla ovat kaiken kokeneet pelimiehet, jotka puhuvat pääosin fyysisestä rakkaudesta. Yhteiskunnalliset jollotukset jätämme nuorempien haltuun.

  Olemme jo setämiehiä, sillä olemme soitelleet erilaisissa kotkalaisyhtyeissä jo 1970-luvulla. Tieaho ja Jämsen soittivat 1980-luvulla legendaarisessa Peipposet-orkesterissa, joka teki lyhyen kiertueen Neuvostoliitossa ja julkaisi singlen Kotkan Kerttu (Bluelight Records). Iästä huolimatta olemme vaarallinen lavabändi, varsinkin Tieahon välispiikit voivat satuttaa ja nolostuttaa. Myötähäpeä on keikoillamme aina vahvasti läsnä.

  Keikat koronan takia jäissä. Kolmas albumi ilmestynee sen vuoksi jo mahdollisesti vuonna 2021.

  LINKIT:
  Juha Metson ohjaama musiikkivideo Aina mielessä (julkaistu helmikuussa 2020)
  Albumit löytyvät kaikista striimauspalveluista. (Kovaa seksiä, Aina mielessä)
  Hiton kotisivut
  Hiton sähköposti: hittorb@gmail.com
  Hitto Twitterissä: hitto@Hitto_soikoon
  Hitto Instagramissa: hitto-soikoon

  PARASTA KOTIKULMILLA:

  Ravintola Kairo on keikkapaikka, jossa menneisyys lyö tulevaisuutta kasvoille:)

  Pub Albert Kotkankadulla on intiimi kulttuurikapakka, jossa yleisö on kriittistä mutta myös palkitsevaa.

  04. Riikka Koksu (PelastaBandi.com & Pliide.fi)

  LINKIT:
  PelastaBandi.com
  Pliide.fi

  05. The Gallows Dance (Kouvola, murhafolk)

  Murhaballadeita, okkultistista folkia, henkiinherätettyjä Amerikan kansanlauluja kouvolalaiseen melankoliaan hukutettuna, tummasävyisiä duettoja ja pikimustaa huumoria. The Gallows Dance on Kouvolassa 2017 perustettu puoliakustinen hautajaissaattue, joka esittää tanssimusiikkia perkeleenpalvojille. Hiipunutta tarinankerronnan perinnettä elvyttävä monttubilebändi lapioi yleisölleen tarinoita surmista ja surullisista ihmiskohtaloista iloinen pilke silmäkulmassa kiiluen. Kettingit kolisee, banjot soi, kitarat vinkuu ja kuulijan saappaat tamppaa takuuvarmasti lattiaa. Taivaallisen heleistä demonisen tummiin sävyihin yltävä naissolisti saa hetkittäin seurakseen matalalla resonoivan mieslaulun.

  Hyvään keikkatahtiin ehtinyt yhtye on lukuisten suomalaisten kaupunkien lisäksi ehtinyt soittaa Saksassa, ja lämmitellä niin Jayke Orvista, Autiomaata kuin Lasten Hautausmaatakin. Alkuvuodesta 2019 julkaistu ensi-EP on saamassa jatkoa täyspitkästä albumista.

  The Gallows Dance on:
  Neme – laulu, kettinki
  Carlos – kitara, laulu, huuliharppu, basso
  Riina – kitara, banjo
  Antti – perkussiot

  Yhteystiedot:
  thegallowsdance@gmail.com
  Puh 045 636 2691 / Riina Laihomäki

  LINKIT:
  Kotisivu
  Spotify
  Facebook
  Instagram
  Youtube

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Anjalassa sijaitseva Wreden hautausmaa, jossa biisissämmekin mainittu itse Mathilda Wreden kummitus näyttäytyi meille promokuvia otettaessa. Vanhan paikallislegendan mukaan kummitus tulee esiin, kun kappelin kiertää keskiyöllä 12 kertaa ja istuu kappelin eteen penkille.

  Paras meno/ruoka/keikkapaikka kotipaikkakunnallamme:
  Papulaari, mainio asialleen omistautunut kahvila, jossa on välillä myös intiimeitä ja lämpimän olohuonehenkisiä keikkoja.

  TUE!:
  Tulkaa todistamaan keikoille sitten kun sellaisia saa taas soittaa, ja sitä odotellessa ottakaa biisit haltuun Spotifysta!

  06. The Souls (Kouvola, rock'n'roll)

  The Souls perustettiin vuonna 2008 Kouvolassa Orpanan veljesten (Jani & Toni) ja Antti Takalon kesken. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa THE GRAND CONFUSION (2009) ja ensimmäinen keikka oli Kulttuuritalolla Danko Jonesin lämppärinä. Levy sai hyvän vastaanoton ja Souls kiersi kotimaan lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa ja Latviassa. Yhtye lämmitteli myös useita muita ulkomaanakteja kuten mm. Monster Magnet, Eagles Of Death Metal, Wilko Johnson, Juliette Lewis.

  Vuonna 2013 Antti Takalo siirtyi toisiin operaatioihin ja tilalle pestattiin Kouvolan bassohirmu Tsöötz Kettula (ex-Peer Gunt).

  Yhtye julkaisi toisen albuminsa SUPERHEROES (2016) ja on tällä hetkellä työstämässä kolmatta albumiaan.

  LINKIT:
  Facebook

  + spotify ja youtube

  Ajastus

  00:00 Intro

  01:24 Choo Choo Juggernaut – Tight Chain (garagerock, Kouvola)

  06:24 Bad Mankeys – Limousine & Tambourine (rock, Kouvola)

  09:20 Haastattelussa Tarmo (Bad Mankeys)

  17:54 Bad Mankeys – Honey Dripper (rock, Kouvola)

  20:54 Hitto – Aina mielessä (rhythm & blues, Kotka)

  26:13 Haastattelussa Riikka Koksu (PelastaBandi.com ja pliide.fi)

  33:13 The Gallows Dance – Gallows Pole (murhafolk, Kouvola)

  36:56 Haastattelussa Antti (The Gallows Dance)

  43:17 The Gallows Dance – Song for the Godless (murhafolk, Kouvola)

  48:25 The Souls – Suicide (rock, Kouvola)

  52:24 Outro

 • Murhafolk, occultist folk – The Gallows Dance tarjoaa jotain aivan omalaatuista sekä visuaalisesti että itse musiikin puolella. Yhtye on juuri julkaissut digisinglensä "Song for the Godless" ja valmistelee ensi vuodeksi suunniteltua debyyttialbumiansa. Miten näin omanlaistaan tietä kulkeva bändi oikein pääsi syntymään? Otimme selvää yhtyeen biisinkirjoittajalta Antti Silvennoiselta.

  Haastattelu nähtävissä myös Youtubessa!

 • Jo kaksi railakkaan vauhdikasta rocklevyä julkaissut kouvolalainen Bad Mankeys-yhtye valmistelee parhaillaan kolmatta pitkäsoittoaan. Saimme langan päähän yhtyeen solistin Tarmo Rannan ja kysyimme mm. miten kolmas lätty edistyy näin korona-aikana ja miten bändin mukanaan vievä soundi oikein syntyy.

  Haastattelu nähtävissä myös Youtubessa!

 • Riikka avaa meille syitä siihen minkä takia hän tuli perustaneeksi pieniä bändejä esille tuovan PelastaBandi.com-sivuston. Toimittuaan finanssialalla hän otti harppauksen musiikkikentälle ja on toiminut vuosien varrella sekä keikkamyyjänä, managerina että sparraajana monille bändeille jotka ovat hakeneet lisäpotkua uralleen. Näitä palveluita hän tarjoaa myös Pliide.fi-sivustonsa kautta.

  www.pelastabandi.com
  www.pliide.fi

  Haastattelu nähtävissä myös Youtubessa!

 • Uusimaan artistikattaus ei petä! Maaliskuun jaksostamme löytyy mm. kaksikin uutta Bon Jovia, juontajamme Joonaksen kaikkien aikojen TOP10-listalle menevä kappale jonka soisi soivan jokaisen itseään arvostavan amerikkalaisen indieleffan ja draamasarjan lopputekstien päällä, hulvatonta punkmenoa ja vaikka mitä muuta elintasopakolaisista tyylikästä soundia tuottaviin rap-artisteihin. Eikä siinä tietenkään kaikki, sillä tämän kuun tähtivieraana jututamme legendaarisen Tavastia-klubin kellarissa toimivan Semifinalin klubi-isäntää Tomi "Roudi" Hämäläistä. Ja odottakaahan vaan että hän pääsee ääneen! Tämä mies on nähnyt maamme suurimmat bändit jo silloin kun ne olivat vasta tämän jakson bändien kokoisia. Toivottavasti tästä jaksosta löytyy teille paljon uusia seurattavia suosikkeja!

  Jakson ajastus löytyy tuttuun tapaan alta. Tomin haastattelu Youtubessa liikkuvan kuvan kera.

  Tässä Uusimaan artistimme:

  01. Shout The Band – Falling Into You (Helsinki, rock)

  Shout on vuonna 2010 perustettu suomalainen pop-rock yhtye. Lyhyessä ajassa bändi on saavuttanut paljon vakuuttaen kuulijoitaan energisellä ja tiukalla otteellaan sekä tarttuvilla melodioillaan.

  Shout osallistui vuonna 2013 maailman suurimpaan Emergenza Festival -livebändikilpailuun ja voitti Tukholmassa käydyssä pohjoismaiden finaalissa ensimmäisen sijan. Finaalia edelsivät alkukarsinnat yli 500 bändin joukosta. Voitto avasi Shoutille tien Emergenza Festival -maailmanfinaaliin, Saksan Taubertal Open Air festivaaleille, josta bändi nappasi itselleen huikean viidennen sijan. Kilpailuun osallistui kyseisenä vuonna yhteensä 4000 bändiä eri puolilta maailmaa. Shout on käynyt esiintymässä Suomen, Ruotsin ja Saksan lisäksi myös Unkarissa sekä Venäjällä. Unkarissa Shout esiintyi yksillä Euroopan suurimmista festivaaleista, Szigetissä, missä bändi soitti täyspitkän keikan yhdellä festivaalin isoimmista lavoista.

  Määrätietoisen ja tavoitteellisen työskentelyn tuloksena Shout on hioutunut etenkin vahvana live-esiintyjänä. Viime aikoina Shout on työstänyt uutta materiaalia ja keikkaillut harvakseltaan panostaen keikoissaan enemmän laatuun, ei niinkään määrään. Kokoonpanoon kuuluvat Hannu Hirvensalo (laulu), Carl Sjöblom (kitara), Ville Sjöblom (rummut) ja Aki Karumaa (basso/laulu).

  LINKIT:
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Varmaan kesäinen stadi meren rannalla. Paras kahvi löytyy Cargo Coffeelta.

  TUE!
  Seuraile Facebookiamme keikkojen ja julkaisujen tiimoilta!

  02. The Liar – Flowers & Fists (Helsinki, rock)
  Helsinkiläinen rock-yhtye The Liar perustettiin vuonna 2009 laulaja-kitaristi Eero Mämmin ja rumpali Timo Halosen toimesta. Bändin muut jäsenet, basisti Ville ”VV” Virtanen liittyi mukaan myöhemmin.

  The Liarin ensimmäinen albumi ”Hard Times, Happy Lives” julkaistiin keväällä 2012. Albumilta julkaistiin kaksi singleä ja videota kappaleista ”Bad Excuse” ja ”Man Over Board”.

  Kolmikon etsittyä kauan toista kitaristia, yhtyeen basso-, ja kitarateknikko Mika Kivi liittyi yhtyeen riveihin 2013.

  Neljähenkisen miehistön ensimmäinen julkaisu oli video ja single kappaleesta ”Free Ride” keväällä 2014. Saman vuoden kesän aikana Halonen jätti yhtyeen, jonka jälkeen rumpaliksi tuli mm. Collarbonesta tuttu Janne Sivunen.

  Uuden kokoonpanon ensi julkaisu oli neljän kappaleen EP, joka julkaistiin syksyllä 2015. EP sisälsi kappaleet: "Suffering", "Sunday", "Rebound for Glory" ja "Half-Way There".

  The Liarin toinen albumi “The Final Chapter” julkaistiin 01.03.2019.

  LINKIT:
  Kaikki linkit täältä.

  03. Antti Karsee – Kunhan muistelin (Kirkkonummi, rap)
  Musiikki on ollut koko elämäni tärkeimpiä asioita, ensimmäisen räp-biisini kirjoitin 12-vuotiaana. Luojan kiitos sillon ei ollut youtubea. Sen jälkeen tuli tehtyä biisejä lähinnä omaksi iloksi. Vuonna 2010 tapasin Prossin ja siitä asti ollaan tehty musiikkia tiiviisti yhdessä vakavammalla otteella.

  Muutama vuosi sen jälkeen ”Läpimurto” tapahtui: kaulaa myöten kyliltä musiikkivideon julkaisun myötä ja tahti jatkuu! Antti Karsee nimellä teen soolona musiikkia ja kuuluin Etelän Vetelät nimiseen kokoonpanoon, joka kuopattiin. Olen myös solistina Rappio Saaga nimisessä bändissä, joka yhdistelee räppiä, punkkia ja metallia. Festareita ja baarikeikkoja on tullut kierrettyä ympäri Suomen useamman vuoden verran. Vaikea eritellä, mikä olisi mieleenpainuvin keikka, mutta kovimpia keikkoja on ne, missä yleisö laulaa mukana ja tukee artistia hyvällä meiningillä. Haastatteluja on ollut muutama ja musiikkimediat uutisoineet.

  Tällä hetkellä on työn alla uusi sololevy, toinen julkaisu Rappio Saagan kanssa, sekä kolmen eri artistin kanssa yhteislevyt, ei niistä vielä sen enempää. Stay tuned!

  LINKIT:
  Youtube
  Spotify
  Facebook

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Paras seikka Kirkkonummella on luonto, täällä on paljon upeita järviä ja metsiä, minne voi mennä rauhoittumaan. Täällä ei ole liikaa hulinaa ympärillä.
  Ruokapaikoista jo vuosia parhaiten on natsannut Pizzeria Angora, keikkapaikoista puitteiltaan paras on Bar Shake, se on myös tilavin. Parasta menomestaa en osaa sanoa, itselleni mieluisat ovat lopettaneet.

  04. Phunky Mr. Olavi – Aluekeskusmatalalento (Espoo, rap)
  Kuvan ottanut Jari Siili.

  Aloitin musiikin tekemisen FL Studiolla vuonna 2009, kun halusin saada tehtyä omia räppibiittejä joissa on kunnon syntikkavinkunaa 90-luvun Jenkkien länsirannikon hengessä. Biittien teko jatkui muutaman vuoden satunnaisena ja pääasiassa sämplepohjaisten instrumentaalien merkeissä, kunnes aloin tekemään musiikkia aktiivisemmin kotikaupunkini Espoon räppiskenen innoittamana. Vuonna 2013 aloimme tekemään Kassun kanssa yhteisiä biisejä, mutta ne eivät vielä päätyneet julkiseen jakoon. Varsinaisia diskografiaan kuuluvia julkaisuja ovat Phunky Ant –mixtape Lazy Antin kanssa (2016), Pitää olla phunky –debyyttialbumi (2017) ja Matinkylästä maailmalle (2019). Tein myös biitit Zörz Händel –nimisen kouvolalaisräppärin kasetille 2017. Erityisin tapahtuma on se, kun MCP & Kimbon Kartanovolvo-kappale nousi Suomen Spotifyn viraalilistan kärkeen (biisin sävellys ja talkbox ovat käsialaani).

  Toinen virstanpylväs on levyjen myyminen Japaniin: eräs levykauppa otti minuun taannoin yhteyttä ja halusi saada tuotantoani cd-formaatissa kaupan hyllyyn. Tällä hetkellä keskityn Matinkylästä maailmalle –albumin fyysisten kopioiden myymiseen. Myös ideoita seuraavaa julkaisua varten on olemassa, mutta en ole vielä päättänyt tarkemmin minkälaista projektia lähden työstämään. Tyyli tulee kuitenkin pysymään G-funkina, se on varmaa!

  LINKIT:
  Facebook
  Instagram
  Spotify
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Matinkylässä parasta on meren läheisyys. Olen asunut pari vuotta Kilossa ja hetken Helsinginkin puolella, mutta kaipasin aina merta ja Matinkylän rantamaisemia. Lähialueen paras meno- ja keikkapaikka on ehdottomasti sporttibaari Davisto Olarissa, jossa on tullut käytyä jo lähes vuosikymmenen ajan. Siellä törmäilee aina aluekeskuksen räppikollegoihin ja voi juonitella seuraavia musaprojekteja, sekä nauttia lähipanimon mallastuotteita. Davistossa vedin myös ensimmäisen keikkani vuonna 2017.

  TUE!
  Paras tapa tukea mun espoolaisia G-funk-unelmia on ostaa levy fyysisessä formaatissa levykaupasta tai suoraan minulta.

  05. Juoksukaljat – Ureapää (Vantaa, punk)
  Juoksukaljat syntyi, kun vuoden verran musiikin tekemisestä lomaa pitänyt Mitja päätti että nyt on pakko tehdä jotain ja ihan täysin puhtaalta pöydältä. Ideana oli perustaa bändi, tehdä EP:n verran biisejä ja tehdä se kaikki yksin. No melkeen tällä kaavalla mentiinkin, paitsi että miksaajaksi pestattiin silloinen tyttöystävä ja jokaiselle biisille tuli joku feattaamaan, joko kitaroinnin tai sitten taustalaulun muodossa. EP valmistui noin parissa kuukaudessa. Äänitysprosessi myös toimi eräänlaisena pariterapiana, sillä miksajaana toimineen tyttöystävän kanssa saatettiin käydä monia riitoja levyn soundeista jne.

  Juoksukaljan elämä loppui niin nopeasti kuin alkoikin ja niin kävi myös parisuhteelle. Juoksukaljat (ja se seurustelusuhde) kuopattiin melkeenpä heti sen jälkeen kun EP oli fyysisenä muodossa kätösissä.

  Vaikka kyseisen projektin historia oli lyhyt, avasi se paljon uusia ovia. EPllä vierailleen Juhon kanssa perustettiin peräti kaksi bändiä: Kirkkovene ja Ripitori OD jotka elää ja voi oikein hyvin tällä hetkellä.

  Ken tietää, ehkä Juoksukaljat julkaisee vielä EP part kakkosen...

  LINKIT:
  Youtube
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Parasta Vantaassa on se, että se on vähän ku landella, mutta silti niin lähellä Helsingin menoa ja hälinää.

  Itse Vantaan menomestoista en niin välitä, mutta Helsingin On the rocks ja Lepakkomies nappaa oikein hyvin!

  TUE!
  Jos jollakin tavalla haluaa nimenomaan Juoksukaljoja tukea, niin levyjä löytyy vielä 5e/kpl hintaan. Levytilaukset voi laittaa sähköpostiosoitteeseen: pahaasia@gmail.com

  06. Q&A – Left Hook (Espoo, laulaja-lauluntekijä)
  Q&A alkoi hyvin vaatimattomista lähtökohdista. Aloin tehdä kappaleita ihan omaksi huvikseni ja hyvin pelkistetysti. En silloin ajatellut, että niitä kukaan kuulisi, mutta kun kappale määrä kasvoi, niin ehkä myös ajatus niiden esittämisestä. Suuria tavoitteita ei minulla ollut, mutta halusin silti tehdä levyn. Koska rahaa minulla ei ollut silloinkaan liikaa, niin päätin nauhoittaa levyn itse omassa keittiössäni. Ja niin syntyi levy Regression To The Mean. Keikkoja on tullut soitettua melko monta ja olen niistä nauttinut paljon. Tällä hetkellä, viimeistelen seuraavaa levyäni ja siitä tulee ensimmäinen single ulos 5.6.2020 ja koko levy syksyllä. Kiitos.

  LINKIT:
  Facebook
  Regression To The Mean-levy (Spotify)
  Left Hook-lyriikkavideo (Youtube)

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Lempiseikkani Saunalahdesta on se, että täällä saa olla hyvin rauhassa. Toki, jos haluaa ihmisten ilmoille niin lähistöltä löytyy kaksi hiekkarantaa, kesällä auki oleva karaoke terassi ja ulkoilma punttisali

  Saunalahdessa ei ole kovin montaa, jos yhtään, menopaikkaa, mutta lähistöstä löytyy Gymstone, jossa käyn treenaamassa Thai nyrkkeilyä ja myös Espoon Oma Panimo. Ruokapaikkoja on muutama, mutta kotona loihditut ruokannokset ovat silti parhaita. Bravuurina on itse tekemä Moussaka.

  TUE!
  Paras tuki kuuntelijoilta on se, että he jatkavat kuuntelua ja jos keikkoja on tulossa niin sinne kannattaa tulla.

  07. Köysistö – Pohjaan (Järvenpää, suomirock)
  Romanttisen tabun soundeissa on himottu vahvaa suomirockiskelmää avaruusmaisilla beatlesvivahteilla. Biisit vaihtelevat tempoiltaan nopeasta badding-rockista gospelmaisiin tunnelmointeihin. Biisintekijänä olen hakenut suoraa ja röyhkeää ilmaisua henkilökohtaista punaista lankaa noudattaen; Omaa mieltä ja sydäntä kalvavat asiat ovat saatava ulos selkeässä paketissa. Biisien aiheet kulkevat parisuhdeongelmien, oman itsen etsimisen ja kuolemisen välimaastossa. Koko levy on avunhuuto , tai vastakohtaisesti sodanjulistus ihmisen eloon nykymaailmassa.

  Kävimme Köysistössä Romanttisen tabun äänitysten aikana läpi metamorfoosia. Nimi muuttui Köysistöön ja sen myötä myös uusien bändin jäsenten luut narahtivat paikoilleen. Suuri kiitos entiselle Et ceteralle menneistä vuosista. Joskus elämän oikkujen ja ryhmän jäsenten erilaisten näkemysten takia tapahtuu tällaisia luonnollisia amputaatioita. Oli hyvä, että ne tapahtuivat nyt ystävyyssuhteet edellä ja niitä arvostaen, eikä jääty löysään hirsiköysistöön roikkumaan. Köysistön kitaristin paikan otti Boneyardista tuttu Joni Ketola. Rumpalin pallille istahti Nätti Antti ja Rattopojista tuttu Teemu Ranta.

  LINKIT:
  Kotisivu
  Facebook
  Youtube
  Spotify

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Myllypubi klo 12-16 joka päivä! Kylän suopein tarjoilu, mut sit on tietty Eikan pubi, joka vilpittömänä musaihmisenä ja ratanaamana osaa arvostaa Köysistöläistä toimintaa. Joskus on hyvä lisätä suolaa maistamatta, ja kotikylämme kaikessa pienuudessaan tarjoaa siihen mahtavat puitteet ihan mihin ikinä menemmekin. Tarjonta on tuttua ja turvallista kaikkine vaaratekijöineen. Kamaa apatiaa vastaa laulettiin laulussa, me sanomme elämää apatiaa vastaan!

  Zapatan lounassalaattipöytä ja Sauhun peräreikäburgerit! Sen jälkeen onkin jo päivä täys ja on sopivaa ruveta miettimään Myllyyn tai Einoon siirtymistä. Myllyn pilvilinnakaraoket tarjoaa viihdebisneksen nellekarkit, jotka on tasan. Sit ku nallekarkit on vedetty, ni siirrytään Eikan pankkiin tai Eikan pubiin. Mikäli enemmän inde ja ug live-musiikkia mielii, niin kengän kärjet kohti Fridaa!

  TUE!
  Paras tapa tukea Köysistöä on ostaa vinyylit ja cd:t pois kuleksimasta ja kuunnella musiikkia, käydä aktiivisesti keikoilla seuraamassa nettisivuilta mitä ihmettä Köysistö on taas keksinyt.

  08. Päivi Johanna – Valopilkku 7 (Porvoo, instrumentaalinen)
  Teen musiikkia nimellä PäiviJohanna. Työkseni olen ihan muulla alalla, mutta musiikki on ollut aina jossain muodossa tärkeä osa elämääni.
  Lapsena ja nuorena kävin muutamia vuosia pianotunnilla, teoriaopintoja musiikista minulla ei juurikaan ole. Lasten aikuistuessa on jäänyt enemmän aikaa toteuttaa itseään.
  Luontevin tapa soittamisessani on aina ollut oman luominen, intuitiivisesti soittaminen ja improvisointi, vapaa säestys. Sävellyksiä pianolla vaan tulee, itsestään, miettimättä.

  Parisen vuotta sitten olen alkanut äänittää ja tallentaa kappaleitani muistiin.
  Intuitiivisia sävellyksiä syntyy myös ollessani silmät täysin kiinni. Tein vuosi sitten CD-albumin "Valopilkkuja", 15 kappaletta, silmieni ollessa soittaessani koko ajan kiinni. Kappaleet syntyivät siinä hetkessä ja niitä en pysty koskaan toistamaan. Podcastissa kuuluva sävellys on syntynyt ja soitettu silmät kiinni.
  Musiikkini sopii erityisesti rentoutumiseen ja mediaation taustalle.

  Varsinaisia esiintymiskeikkoja PäiviJohanna-nimellä en ole koskaan tehnyt. Olen vuosien varrella joissain tilaisuuksissa soittanut tilanteeseen sopivaa taustamusiikkia.
  Säestän mielelläni laulajia. Ystävättäreni kanssa minulla on ollut cover-duo, jossa hän soittaa kitaraa ja laulaa.
  Olin taannoin parin vuoden ajan eräässä harjoitus-jazz-bändissä, jossa sain kipinän erityisesti blues-improvisointiin. Niinpä blues-pohjainen improvisointi on jotain, mihin uppoudun huomaamattani joskus pitkäksikin ajaksi.

  Musiikin kuuntelijana olen melko kaikkiruokainen.
  Musiikin hoitavasta vaikutuksesta olen erityisen kiinnostunut ja tietynlainen ambience-musiikki on paljon esimerkiksi rentoutumisen ja keskittymisen taustalla itselläni käytössä.

  Jos pitäisi valita yksi genre, mikä jaksaa vuodesta toiseen koskettaa, se olisi progemusa. Ilmeisesti jonkinlainen proge-reseptori istutettiin minuun nuorena isoveljeni kautta. En voinut välttyä kuulemasta sitä ja se jätti jälkensä hyvällä tavalla. =)

  Perheeni ja ystäväni ovat kannustaneet minua tuomaan musiikkiani pöytälaatikosta ulos.
  Eräs ystäväni on hiljakkoin innostunut myös tekemään omaa musiikkiaan, ja kokemusten jakaminen myös inspiroi.
  Hyvin tärkeänä auttajana ja studiotöistä vastanneena julkaisuprosesseissani on ollut ystäväni Mika Kalmi, joka tekee itse myös hienoa intuitiivista musiikkia.

  Itselleni on ollut ratkaisevan tärkeää, että yhteistyökumppanini ymmärtää musiikkiani ja sen syntymistä pitkälti samalla tavalla kuin minäkin ja voin olla musiikkini kanssa täysin oma itseni. Sen myötä olen myös alkanut luottamaan huomattavasti enemmän siihen, että voin todellakin tehdä musiikkia juuri sillä tavalla, kuin sisimpäni eniten kutsuu. Välillä vaikka silmät kiinni.

  Moni on kokenut musiikkini rentouttavana ja hoitavanakin ja minulta onkin kysytty lisää julkaisuja, mikä on ilahduttanut mieltäni. Joten: lisää on tulossa. :)

  LINKIT:
  Youtube
  Soundcloud

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Porvoossa olen asunut reilut 20 vuotta, kotoisin olen Savosta. Porvoon Vanha kaupunki on tutustumisen arvoinen. Omat lempipaikkani Porvoossa ovat pari paikallista luontopolkua.

  Paras ruokapaikka Porvoossa on Ani´s Cafe

  TUE!
  Paras tapa tukea toimintaani on kuunnella pian keväällä ilmestyviä digitaalisia julkaisujani tai minut voi tilata vaikkapa johonkin tilaisuuteen soittamaan rauhallista taustamusiikkia.

  09. Lyrae – Bethesda (Sipoo, progrock)

  Lyrae on yhden miehen musiikkiprojekti Sipoosta.

  Idea Lyraeen syntyi pienistä pianoaihioista joita olin kirjoitellut viimeisten vuosien aikana. Näitä aihioita sitten yhdistin ja sekoitin läjään käyttämättömäksi jääneitä riffejä sekä harmonioita jotka olivat jääneet homehtumaan kaukaisiin muistini syövereihin ja pöytälaatikoihin.

  Answers-EP on tulos tällä erää. Jatkoa on luvassa...

  LINKIT:
  Kotisivu
  Facebook
  Instagram
  Youtube
  Vimeo

  10. Ludowica – Det är tyst (Hanko, roots)
  Uutta matskua pukkaa ja 2020 elokuussa keikka Le petite-festareilla Hangossa viulukvartetin kanssa.

  Koko Kärlek, kärlek-levy löytyy Spotifysta ja YouTubessa on myös musikkivideo nimikkobiisistä.

  LINKIT:
  Youtube

  11. Ville Paganus – Elintasopakolainen (Back in the U.S.S.R.)
  Ville Paganus, ei TeeVeestä, vaan puliukoista tuttu, on alkanut vääntämään musaa. Helsingin Kalliosta tähtitaivaalle ponnistava Paganus aloitteli musailut alunperin kotikaupungissaan Joensuussa ysärillä. Kallion jokaisen kadunkulman tullessa kuvatuksi, katosi kuvausinspiraatio. Tilalle tupsahti onnekkaasti musailu taiteentekemisen himoa sekä mielenterveyttä lääkitsemään.

  "Soittamisen lopettaminen aikoinaan on kaduttanut niin paljon että 13 vuoden tauon jälkeen otin itseäni niskasta ja aloin taas soittamaan. Asko Keräsen kannustamana aloin myös laulamaan, sanailemaan ja lopulta Altai Studiolle äänittämään. Altailla saatiin purkkiin vanha kipale "Masentunut ameba" uudessa muotissa, jossa Asko näki single potenttiaalia. Kesäkuussa 2015 julkaistiin ensimmäiset singleni Masentunut Ameba ja Orja. Vuoden edetessä tuli paljon uusia biisejä. Levy koostuu myös vanhoista kipaleista uusin sovituksin. Kuten valokuvanikin, myös musiikki on varsin melankoolista mollimongerrusta. Sekä yksinkertaista, mies ja kitara revitystä. Olin onnekas saamaan levylle apureita, bändimenoakin löytyy. Sanoituksissa panostan sanahelinän sijaan sisältöön. Sekakäyttöinen mieleni puuttuu välillä menoon ja levyltä löytyy myös huumoria sekä kreisi menoo. Biisit ovat hyvin aitoja, rehellisiä. Kokonaisuutta voisi kuvata "lihapiirakka kaikilla mausteilla", räkä punkista britti poppiin ja instrumenttaalista folkkiin. Alkuperäinen Potenttiaalia julkaistiin viime vuoden lopulla. Markkinointi ja jakelukanavien silloin puuttuessa on onni että Temmikongi julkaisee levyn uudestaan uusilla biiseillä höystettynä. Rok rok!"

  Eka levy julkaistiin kahdesti, 2015 sen julkaisi Bare bone music ja 2016 "deluxe editionin" julkaisi Temmikongi. Sen jälkeiset julkaisut on lähes kaikki omia julkaisuja ja nauhotettu kotona tietokoneella. Ei potenssiaalia levyn pääpointti on instrumentalit joita elävöitin sämpleillä. Levyllä myös remix versioita. Eka levyn mies ja kitara saundi laajeni tällä levyllä. Soittelin nettisyntikalla rumpuja ja koskettimia sun muuta levylle.

  2017 muutin Kalliosta elintasopakolaiseks tallinnaan, kun ei ole suomessa varaa asua. Siitä tuli Elintasopakolainen in the u.s.s.r. biisi ja toinenkin uusi biisi. Elintasopakolainen (back) in the u.s.s.r. ep:n täydensi remix versiot vanhoista biiseistä.

  Lopuissa julkaisuissa ei paljoa uutta ole, lähinnä biisiparannuksia kappaleista joiden alkuperäsiin versioihin en enää ollu tyytyväinen sekä alternate versioita.

  LINKIT:
  Kotisivu
  Youtube
  Spotify
  Bandcamp

  PARASTA KOTIKULMILLA:
  Paras ruokamesta kalliossa oli legendaarinen Mare chiaro pizzeria, paras juomamesta on oikeestaan maren "veli" juomapuolella eli Pub Sirdie. Kumpikin omalaatuisia paikkoja pitkällä historialla joissa aika pysähtynyt paikoilleen.

  TUE!
  Miten voisi tukea niin mulla on aina ollu vaikeuksia löytää kuuntelijoita, koska en tee keikkaa enkä ole somessa enää missään muotoa. Yleisön saantiin tartteisin jeesiä.

  Ajastus

  0:00:00 Intro & koronatilanteesta johtuvat solidaarisuusalennuksemme

  0:02:29 Shout The Band (rock, Helsinki)

  0:06:57 The Liar (rock, Helsinki)

  0:11:00 Antti Karsee (rap, Kirkkonummi)

  0:16:1 5 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 1/4: Tomin & Semin historia

  0:19:59 Phunky Mr. Olavi (rap, Espoo)

  0:24:36 Juoksukaljat (punk, Vantaa)

  0:27:01 Q & A (laulaja-lauluntekijä, Espoo)

  0:31:55 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 2/4: Semistä isoksi kasvaneet bändit

  0:35:33 Köysistö (suomirock, Järvenpää)

  0:39:59 PäiviJohanna (instrumentaalinen, Porvoo)

  0:44:02 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 3/4: Onnistuneen keikan anatomia

  0:50:45 Lyrae (proge, Sipoo)

  0:57:14 Ludowica (roots, Hanko)

  0:59:48 Tomi Hämäläinen, Semifinal, osa 4/4: Mikä on toimiva ohjelma?

  1:03:49 Ville Paganus (alternative, Helsinki)

  1:09:10 Outro