Episodes
-
Korkosijoittaminen voi olla hyvä lyhyemmän aikavälin sijoituskohde ja varteenotettava vaihtoehto, jos uskallus ei riitä sijoittaa osakkeisiin – mutta onko asia ihan näin yksinkertainen? Mitä korkosijoittamisesta tulee tietää ja mitkä ovat ne pienet präntit, jotka tulee tarkastaa etukäteen? Entäs vastuullisuus? Onko korkosijoituksissa “hyviksiä” tai “pahiksia”?
Jasminin ja Kaisan vieraana jaksossa on Danske Bankin korkosalkunhoitaja Teemu Liikanen, joka muistuttaa hajauttamisen tärkeydestä myös korkosijoituksissa. Teemu avaa jaksossa myös, millaisia harhaluuloja korkosijoittamiseen liittyy ja millaisia ovat korkosijoittajan näkymät tällä hetkellä.
-
Miten sijoittaja voi tunnistaa, missä vaiheessa pörssin sykliä liikutaan? Missä vaiheessa olemme tällä hetkellä ja mitä tämän hetkisestä tilanteesta pitäisi ajatella? Millaisia mittareita jokainen sijoittaja voisi käyttää pörssin tilaa arvioidessaan?
Jasminin ja Kaisan vieraana sijoituskonkari ja “pörssiarkeologi” Petri Ukkola, joka on seurannut pörssin liikkeitä vuosikymmenten ajan. Jaksossa Petri valoittaa, kuinka pörssiä voi tulkita ja kertoo, mihin suuntaan hänen arveluidensa mukaan pörssin tilanne on kehittymässä. Entä mitä ihmettä joulupukkiralli oikein tarkoittaa?
-
Missing episodes?
-
Kaikille tuttuihin yhtiöihin kuten Keskoon, Puuiloon, Tokmanniin, Verkkokauppa.comiin ja Musti Groupiin voi olla houkuttelevaa sijoittaa, mutta mikä on yllättävintä, joka pitäisi näistä yhtiöistä tietää? Entä miltä kuluttajayhtiöiden tulevaisuus näyttää? Onko jotain mielenkiintoisia tai huolestuttavia muutoksia näköpiirissä toimialan osalta?
Jasminin ja Kaisan vieraana on Danske Bankin osakeanalyytikko Calle Loikkanen, joka kertoo, milloin kuluttajasektorin yrityksillä on momentumia ja milloin saattaa alkaa sakata. Calle myös vinkkaa, että jokainen sijoittaja voi itse käydä yhtiön toimipisteissä tarkastelemassa muun muassa hintojen kehitystä ja tarkkailla yhtiön toimintaa sijoittajan vinkkelistä.
-
Minkälaiselle sijoittajalle metsäsektorin yritykset sopivat ja mistä niissä olisi hyvä olla kiinnostunut? Missä vaiheessa talouden sykliä metsäyhtiöt yleensä pärjäävät muuta markkinaa heikommin tai paremmin? Mihin kannattaa varautua ja millaisia tunnuslukuja seurata, mikäli aikoo sijoittaa metsäyhtiöihin?
Jasminin ja Kaisan vieraana Danske Bankin osakeanalyytikko Antti Koskivuori, joka kertoo millaisia riskejä ja mahdollisuuksia metsäyhtiöihin sijoittamiseen liittyy. Vihreä siirtymä ja kestävän kehityksen tavoitteet vaikuttavat väistämättä yritysten arvostukseen ja sijoitusmahdollisuuksiin – mutta miten?
-
Rahapuhe on rakkausteko, jolla moni parisuhderiita voisi olla vältettävissä. Miksi ja miten lisätä avointa rahapuhetta suhteeseen? Entä jos pariskunnan osapuolten elämäntilanteet ja rahankäyttöpersoonat eroavat kovasti toisistaan? Miksi pariskuntien ja perheiden olisi tärkeää sopia rahankäytön pelisäännöt ja yhteinen budjetti, ja mihin niitä laatiessa kannattaa kannattaisi erityisesti kiinnittää huomiota?
Jasminin ja Kaisan vieraana aiheesta on keskustelemassa Kaksi äitiä -tubekanavan ja -podcastin toinen host Susanna Silvander-Rosti.
Lue lisää aiheesta osoitteesta danskebank.fi/rahajarakkaus -
Miksi Yhdysvaltojen talouden liikkeet ja Yhdysvaltojen keskuspankin korkomuutokset vaikuttavat niin paljon osakemarkkinoihin maailmanlaajuisesti, myös meillä Suomessa? Miksi Yhdysvaltojen talous on tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin Euroopan talous? Entä miksi ja miten suomalaisen sijoittajan kannattaisi ottaa Yhdysvaltojen taloustilanne haltuun?
Jasminin ja Kaisan vieraana Danske Bankin analyytikko Antti Ilvonen, joka seuraa työkseen Yhdysvaltojen taloutta ja markkinoita. Antti kertoo, missä Yhdysvaltojen taloudessa mennään ja mitä asioita ja mittareita kannattaa seurata, jos haluaa ymmärtää Yhdysvaltojen talouden tilaa ja kehitystä jatkossakin.
-
Ilmastonmuutoksen ja geopolitiikan uhkakuvat vaikuttavat myös sijoittajien salkkuihin. Mitä jokaisen sijoittajan pitäisi ymmärtää maailmantilanteesta? Maailma muuttuu kovaa vauhtia, mutta kuinka sijoittaja tai yritys voi pysyä kaikissa muutosten tuulissa mukana ja poliittisen pelin perässä? Millaiset yritykset ovat voittajia, kun ilmastonmuutos muovaa yritystoiminnan tavoitteita – vai muovaako?
Jasminin ja Kaisan vieraana Danske Bankin pääanalyytikko Minna Kuusisto, joka
seuraa työkseen ilmastonmuutoksen ja geopolitiikan vaikutuksia maailmantalouteen. -
Vuosi vanhenpainvapaauudistuksesta - missä mennään? Miten suhtaudutaan siihen, kun jako tehdään perinteistä kaavaa rikkoen? Ovatko asenteet muuttumassa ja jaetaanko vanhempainvapaat jo tasavertaisemmin? Mitkä asiat perheissä meinaavat yhä unohtua vanhempainvapaista sovittaessa, entä mikä rooli työpaikoilla on vanhempainvapaisiin liittyen?
Jasminin ja Kaisan vieraina Akavan työmarkkinaekonomisti Eugen Koev sekä Koti-iskä 88 -instatilin pitäjä Ville Viholainen, joka on ollut itse isyysvapaalla. Ville kertoo kokemuksistaan sekä siitä, miksi suosittelisi isyysvapaita kaikille.
-
Mitä harhaluuloja sijoittamisen aloittamiseen liittyy, ja mitkä ovat yleisimmät kompastuskivet, jotka kannattaa ainakin yrittää taklata? Miten tärkeää on tuntea itsensä, kun sijoittaa, entä kuinka usein salkun tuottoja kannattaa vilkuilla ja miksi?
Jasminin ja Kaisan vieraana Omavaraisuushaaste-blogin kirjoittaja, kirjailija ja sijoittaja Esa Juntunen, joka jakaa merkittävimmät oppinsa oman sijoitusmatkansa varrelta.
Lue Esan tarina siitä, miten hän on onnistunut kerryttämään itselleen lähes 450 000 euron varallisuuden: https://danskebank.fi/sinulle/tule-asiakkaaksi/asiakastarinat/nain-tunnettu-sijoitusbloggaaja-oppi-sijoittamaan
-
Mitä jokaisen ja erityisesti sijoittajan tulisi ymmärtää talouden tilasta juuri nyt? Aiheuttaako taantumasta puhuminen lopulta itseään toteuttavan ennustuksen? Mitä ovat talouden kovat ja pehmeät laskut ja kumpaa kannattaisi toivoa? Onko kaikki koronnostot Euroopassa nähty ja koska korkojen laskua on luvassa?Jasminin ja Kaisan vieraana Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki.
-
Päätämme podikauden Q&A-jaksolla!
Kannattaako lainaa lyhentää 200€ extraa kuukaudessa? Miten inflaatiolta voi suojautua? Mitä jos asunto ei vain mene kaupaksi? Entä milloin sijoitukset kannattaa nostaa tilille?
Jaksossa Jasmin ja Kaisa vastaavat kuulijoiden kysymyksiin sekä kertovat omista kesäsuunnitelmistaan ja vinkkaavat, miten kesäbudjetti kannattaa suunnitella.
-
Miten osakkeita valitaan ja miten osakesalkku rakennetaan? Mistä voi tietää, onko jokin osake hyvä sijoitus? Täytyykö yrityksen tulos- ja taselaskelmat tuntea kuin omat taskunsa, vai riittääkö, että ostaa yhtiöitä, joilla on lupaava kasvutarina? Entä mistä tietää milloin pitää luopua osakkeesta?
Jasminin ja Kaisan vieraana Danske Bankin seniorisalkunhoitaja Ville Kivipelto.
-
Ulkomaisiin osakkeisiin sijoittaminen on monen aloittelevan sijoittajan mielikuvissa vaikeaa. Eroavatko ulkomaiset osakkeet ja niiden ostaminen niin kovasti kotipörssin sijoituksista? Miksi kannattaa harkita sijoittamista myös ulkomaisiin osakkeisiin eikä pelkästään suomalaisiin? Mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja mistä löytyy tarvittavaa tietoa? Entä paljonko ulkomaisiin osakkeisiin sijoittaminen maksaa ja mitä verotuksesta tulee tietää?
Jasminin ja Kaisan vieraana Suomen Osakesäästäjät ry:n toimitusjohtaja Victor Snellman.
-
Asuntosijoittamisen suurimpia riskikohtia ovat puutteellinen taustatyö sekä nousevat asunnon hoitokulut ja korot. Aikeet sijoittaa asuntoihin ovat olleet laskussa taloustilanteen vuoksi. Mitkä ovat asuntosijoittamisen näkymät ja kannattaako asuntoihin nyt sijoittaakaan?
Jasminin ja Kaisan vieraana yrittäjä ja asuntosijoittaja Katja Pesonen, joka kertoo matkastaan asuntosijoittajaksi. Mitä matkalla on opittu, mitkä ovat Katjan vinkit ja kuinka taloustilanteen käänteet ovat vaikuttaneet omaan sijoittamiseen?
-
Miksi talouskasvua pidetään niin sanotusti ”itsestään selvänä” tavoitetilana niin yrityksissä kuin yhteiskunnassa laajemmin? Miksi sitten talouskasvu on hyvästä ja mitä hyvää talouskasvu tuottaa minun lompakolleni tai hyvinvoinnilleni? Entä mitä bruttokansantuote (BKT) kertoo? Kuinka ainaisen kasvun tavoitteet suhteutuvat tavoitteeseen ratkoa ympäristöongelmia? Millainen ylipäätään on tai olisi hyvä talousjärjestelmä? Jasminin ja Kaisan vieraana Ellun Kanojen pääekonomisti Heikki Pursiainen, ja yhdessä he lähettävät terveisiä tulevalle hallitukselle.
-
Kuinka löytää kuluttamisen balanssi? Mistä tietää, että on valinnut itselleen sopivat kulutustottumukset? Miksi ja miten jokaisen pitäisi tarkastella omaa kuluttamistaan? Määrittääkö se, minkälainen kuluttaja olet lopulta sen, millainen ihminen olet?
Jasminin ja Kaisan vieraana tutkimusjohtaja ja kuluttajaekonomian dosentti Päivi Timonen Helsingin yliopistosta.
-
Voiko Suomen eläkejärjestelmään luottaa sataprosenttisesti vai olisiko varmempi kartuttaa eläkettä itse? Kuinka eläkejärjestelmä toimii, miltä sen tulevaisuus näyttää ja millaisia uudistuksia on luvassa? Ja mikä tärkeintä - saanko koskaan eläkettä?
Jasminin ja Kaisan vieraana työeläkeyhtiö Elon yhteiskuntasuhdejohtaja Katja Veirto.
-
Onko järkevää mennä naimisiin, jos ei ole lapsia? Mitä avioehdosta pitää tietää? Mitä sen sijaan ovat avoehdon hyödyt? Milloin testamentti on tarpeellinen? Mitä vanhemman veloille ja omaisuudelle tapahtuu, kun hänestä aika jättää?
Näihin ja moneen muuhun kiperään kysymykseen jaksossa vastaa Lexly Finlandin juristi Sanna Herrala.
-
Miten sijoittaminen on muuttunut vuosien saatossa ja pystyykö tulevaa ennustamaan? Millaisia oppeja vuosikymmeniä pitkä ura sijoittamisen maailmassa on antanut? Millaista on ollut työskennellä naisena rahoitusalalla 80-luvulta alkaen, entä kuinka naisia voitaisiin rohkaista lähtemään rahoitusalalle?
Jasminin ja Kaisan vieraana pitkän linjan finanssialan asiantuntija ja sijoittaja Eija Koskimies.
-
Helena paikkasi vauva-arjen yksinäisyyttä shoppailulla ja eli velkakierteessä. Mutta kuinka hän sai muutettua taloutensa suunnan? Entä mistä löytää motivaatio pistää asiat takaisin järjestykseen ja selvitä voittajana omassa taloudessa? Millaisin konstein ja työkaluin siinä onnistuu?
Jasminin ja Kaisan vieraana sijoittaja, yrittäjä ja talousvalmentaja Helena Rostedt, joka pitää Instagram-tiliä @sijoitakuintavis.
- Show more