Episodes
-
The Story of Travis is een co-productie van Theater Rotterdam met Well Made Productions, het productiebedrijf van Ellen Tjon A Meeuw & Samora Bergtop dat met theater en film het bi-culturele perspectief een hoofdrol geeft. Tussen 2016 en 2019 haalde Well Made Productions âThe Raisin Cycleâ naar Nederland: in 2016 verscheen âA raisin in the sunâ, gevolgd door âBeneatha's placeâ (2018) & âClybourne parkâ (2019).
In de intro noemt Romana een paar voornamen, ze doelt hierbij op Samora Bergtop & Alida Dors, relaties die ook bij het maken van âThe story of Travisâ betrokken zijn.
Rond minuut 9 somt Romana meerdere betrokken makers op: Alida Dors (choreografie), Samora Bergtop, Ellen Tjon A Meeuw (producenten) en Esther Duysker (tekst).
Rond minuut 24 heeft Romana Vrede het over de voorstelling âDe tijd zal ons lerenâ, die zij gemaakt heeft en bij VPRO te bekijken is: https://www.vpro.nl/programmas/etc/tijd-zal-ons-leren.html.
Rond minuut 26 noemt Romana Aukje, ze doelt op Aukje Verhoog, dramaturg bij The Story of Travis.
Rond minuut 27 noemt Romana de tentoonstelling âMatter of placeâ van Thomas J. Price in de Kunsthal Rotterdam als bron van inspiratie: https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/thomas-j-price-matter-of-place/.
Meer info & tickets: https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/9628/well-made-productions-theater-rotterdam-romana-vrede/the-story-of-travis
-
In deze aflevering praat Nelly dos Reis live met Thomas & Marijn Ă©n horen we digitale versie van Jimi, alledrie van performance-collectief URLAND.
Ze praten over hun nieuwste project âFormerly Known Asâ, een voorstelling geschreven door artificial intelligence.
Je luistert naar de podcast van Theater Rotterdam. Wij maken en tonen grenzeloos theater uit het hart van de stad.
Meer info, tickets & tourdata via: https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/11639/urland/formerly-known-as
Performance collectief Urland: www.urland.nl
Rond minuut 18 gaat het over TikTak, een oldskool kinderprogramma dat per ongeluk heel absurd is: https://www.youtube.com/watch?v=YGKIcBnU-z4&t=224s
-
Missing episodes?
-
In deze aflevering gaat Nelly Dos Reis in gesprek met Dalton Jansen.
Wij zijn Theater Rotterdam. We maken en tonen grenzeloos theater aan het hart van de stad. In deze podcast vind je verdieping bij een voorstelling of kom je meer te weten over de maker van een voorstelling.
Rond minuut 13 noemt Nelly in haar vraag naar de titel van de voorstelling Jah! Dat deze term âGodâ betekent en een verwijzing is naar âHaile Selassieâ, wiens naam (Ras) Tafari Makonnen was en waar de term Rastafari van afgeleid is.
Haile Selassi was een Ethiopische keizer. Marcus Garvey âvoorspeldeâ kort daarvoor de komst van de eerste zwarte Afrikaanse keizer.
-
In deze aflevering gaat Nelly Dos Reis in gesprek met Davy Pieters, die op de dag van de opname midden in de repetities zit van haar nieuwe voorstelling HEAT. In HEAT vraagt Davy zich af welke invloed stijgende hitte en een veranderd klimaat hebben op de onderlinge verhoudingen binnen een familie.
Wij zijn Theater Rotterdam. We maken en tonen grenzeloos theater aan het hart van de stad. In deze podcast vind je verdieping bij een voorstelling of kom je meer te weten over de maker van een voorstelling.
Referenties in de voorstelling:
Nelly refereert naar de vier elementen in het vierluik van Davy Pieters. Vuur is het 3e element in HEAT. Hiervoor zijn water en aarde aan bod gekomen. Element lucht wordt volgend jaar gemaakt.âŻâŻ
Rond minuut 15:30 refereert Davy aan haar eerdere voorstelling âDo Not Look back with regretâ, waarin ze zwarte sneeuw gebruikte als metafoor, meer over de voorstelling:âŻtr.nl/noregret
Rond minuut 19 doelt Davy op het decor van de voorstelling âEindspelâ, gemaakt door Erik Whien. Davy gebruikte diens decor, zodat er niet onnodig nieuw materiaal voor de decorwanden gebruikt hoefde te worden.
-
In deze aflevering gaat Nelly Dos Reis in gesprek met Erik Whien over zijn voorstelling A Case for the Existence of God. Wij zijn Theater Rotterdam. We maken en tonen grenzeloos theater uit het hart van de stad. In deze podcast vind je verdieping bij een voorstelling of kom je meer te weten over de maker van een voorstelling.
Erik Whien brengt met A Case for the Existence of God een hartroerend pleidooi voor hoop, zĂ©lfs wanneer alles verloren lijkt. In dit nieuwe stuk van de Amerikaanse toneelschrijver Samuel D. Hunter zien we een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee vaders ontstaan. Twee mannen die op het eerste gezicht niets met elkaar gemeen hebben, behalve dat ze beiden grandioos te grazen worden genomen door het leven. Die tegenslag is de basis voor een connectie waar misschien wel iets groots, of goddelijks, in verscholen ligt.â â http://www.tr.nl/case
-
In deze aflevering gaat Nelly Dos Reis in gesprek met Alida Dors over haar voorstelling Closed Eyes.
Wij zijn Theater Rotterdam. We maken en tonen grenzeloos theater uit het hart van de stad. In deze podcast vind je verdieping bij een voorstelling of kom je meer te weten over de maker van een voorstelling.
Met poëtische dans, filmbeelden, opzwepende livemuziek en krachtige spoken word van Alida Dors zelf dompelen zeven dansers en drie musici je onder in een magisch parallel universum. Closed Eyes is een uitnodiging om je te laten leiden door je dromen, in een wereld tussen verleden, heden en toekomst. Ter inspiratie ging Dors met een crew naar Suriname. Ze filmden boven Ganzee, het dorp van haar voorouders, dat verdween onder het water van het stuwmeer.
â http://www.tr.nl/
-
In deze aflevering gaat Peggy Olislaegers in gesprek met Nastaran Razawi Khorasani over haar voorstelling This is not a dance.
Wij zijn Theater Rotterdam. We maken en tonen grenzeloos theater uit het hart van de stad. In deze podcast vind je verdieping bij een voorstelling of kom je meer te weten over de maker van een voorstelling.
Tijdens de voorstelling geeft Nastaran het podium aan stemmen van choreografen en dansers die wonen in Iran en de diaspora. Hoe gaan zij om met het dansverbod? Hoe beoefenen zij hun beroep, welk gevaar lopen zij, voor welke vrijheden strijden zij? This is not a dance is een eerbetoon aan het lichaam dat wil bewegen. Een eerbetoon aan de kunst die gemaakt mĂłet worden, in welke vorm dan ook.
http://www.tr.nl/