Episodes
-
Podcastens første afsnit med to overordnede emner.
Først et redskab til din trænings-værktøjskasse: autoregulering. Helt simpelt, det er din evne til at tilpasse din træningsmængde og intensitet, baseret på din dagsform. Jeg går lidt i dybden med hvad du helt konkret kan bruge til at tilpasse din træningsintensitet under løb og under styrketræning, og taler også ind i hvordan det overordnet kan bruges hvis du kombinerer løb og styrketræning.
Bagefter taler jeg løst om det jeg kalder et begynder mindset, hvad jeg synes det indebærer og hvorfor jeg synes det er en enormt værdifuld kvalitet at besidde. Særligt når du begynder på en ny træningsform, men også til livet generelt.
Jeg håber, at afsnittet kan give dig noget værdi! Hvis du får noget ud af afsnittet vil jeg sætte utrolig meget pris på en (positiv) anmeldelse og/eller feedback fra dig.
Rigtig god lytning! -
I dette afsnit fortæller jeg om Carsten. Han er i midt 30'erne, har børn og arbejde, og har sat sig nogle ambitiøse træningsmål for i 2025.
Han er også fiktiv. Jeg bruger personaen Carsten til at give konkrete eksempler på hvilke tiltag man kan gøre sig, for at øge chancen for at få succes med sin træning. Både i 2025, men også for evigt og altid fremover.
De råd jeg giver forholder sig mindre i det træningsspecifikke, men mere i selve det at skulle ændre nogle vaner og adfærd for at sætte dig selv op til succes med din træning.
Jeg mener selv at afsnittet byder på guldkorn både nytårsforsætteren som skal til at begynde sin træningsrejse, såvel som den træningserfarne som har sat sig nogle ambitiøse træningsmål for 2025.
God lytning! -
Missing episodes?
-
SKAL man følge et træningsprogram hvis man træner?
Det korte svar er nej. Det lidt længere svar er nej, men i langt de fleste tilfælde vil det gøre en positiv forskel for din træning.
Skal der kobles lidt flere nuancer på kunne der tilføjes, at et træningsprogram kan se ud på 1000 forskellige måder, have større eller mindre grader af fleksibilitet og muligheder for individuel tilpasning, samt at mængden af detaljer også kan variere.
Skal der kobles ENDNU flere nuancer på, så synes jeg faktisk bare at du skal lytte til afsnittet ;)
God lytning. -
For nybegynderen kan løb måske være lidt mere lige til at gå til. På med løbeskoene. Ene ben foran det andet. Start langsomt ud. En kort, overskuelig distance. Byg langsomt på.
Her oplever jeg en lidt større barriere i forhold til at styrketræne på egen hånd. Hvor fa'en starter man? Hvilke muskler skal man træne? Hvor ofte? Hvor skal det kunne mærkes?
I afsnittet her gennemgår jeg en simpel skabelon som alle kan anvende i deres styrketræning. Jeg starter med de minimale man som udgangspunkt kan gøre, for at styrke størstedelen af kroppen, og tilføjer løbende muligheder som man kan gøre brug af, afhængig af sit ambitionsniveau, tid og overskud (jeg antager, at man har en idé om navnene på de fleste almindelige øvelser).
Ca. 18:45 min inde i afsnittet gennemgår jeg hvad man som løber med fordel kan prioritere, hvis ens mål ikke er generel helkropsstyrke, men man derimod udelukkende styrketræner for at blive en bedre løber.
Jeg håber, at du kan lære noget! Om ikke andet, få noget inspiration til din egen styrketræning.
God lytning! -
Løb er fedt. Styrketræning er fedt. Kombinationen er muligvis det fedeste.
Ligesom med alt andet i livet, er der dog ulemper ved at kombinere de to træningsformer. De ulemper redegør jeg for i dette afsnit. Jeg redegør også for alle de største fordele ved at kombinere løb og styrketræning, frem for kun at træne én af de to træningsformer. I min optik opvejer fordelene ulemperne med længder. -
Første afsnit! Hovedemnet i første afsnit henvender sig primært til løbesegmentet. Jeg diskuterer nemlig det sagnomspundne zone 2 - hvad er det, hvad kan det og ikke mindst - lever det op til hypen?