Episodit
-
På mandag bliver det muligt at se dokumentaren "Metoo: Sexisme Bag Skærmen" på discovery+. Alle tre afsnit er oppe klokken 7:00.
Så vi formoder, at Michael Dyrby, Jes Dorph-Petersen, Flemming Rasmussen, Jens Gaardbo og ikke mindst TV 2 er i fuld gang med at lægge sidste lune hånd på krisestrategien, når det går løs i næste uge. Nogle af d'herrer er måske hjulpet lidt på vej af Københavnske kommunikationsbureau, der er kendt for den snart legendariske “sådan-en-type-er-jeg-ikke-strategi.”
Vi skal tale om dokumentaren: Om den kommer til at forandre noget, eller om den er blevet reduceret til en sommerhat?
Vi bliver i sexisme, om man så må sige. Vi skal en tur forbi DR og Pigekoret. DR har lagt sig flat ned og sagt undskyld for deres svigt. Men Michael Bojesen, der var leder af koret gennem 10 år, spiller ikke i samme takt som DR, og håndterer krisen ved at benægte og gemme sig.
Ja, det er fredag og tid til Ugens Krise.
Anna og Lasse
-
Så tabte Aggesen sgu lige 112 års konservativt styre på Frederiksberg. Surt show. Men sådan er det, når man tordner mod boligspekulanter, men selv er en og kører en noget aparte krisehåndtering, hvor man blandt andet gemmer sig for pressen.
Vi skal også en tur til Hørsholm, hvor politimand og konservativ lokalpolitiker, Jan Klit, har bygget en garage, der ikke kan parkeres biler i, og som mest ligner lidt ekstra bolig-kvadratmeter. Hr. Klit er faldet for det ældste trick i den frække journalists bog. Hør hvad det er i dagens program.
Ja, det er fredag og tid til Ugens Krise.
Anna og Lasse
-
Puuttuva jakso?
-
Statsminister Mette Frederiksen forsætter med at pleje sit image som barsk og magtfuld. Sproget er stadig hårdt, og os/dem-retorikken kører videre. Men det begynder at gøre ondt: Nye målinger giver tæsk til Socialdemokraterne og Mettes popularitet.
Pfizer får kritik for fusk med vaccine-data af et anerkendt tidsskrift for læger. Det ser sørme ud til, at Pfizer har investeret nogle af de mange vaccine-milliarder på solid risikostyrring og kommunikation fra øverste hylde. Vi uddeler noget så sjældent som ros for begavet krisehåndtering. Lev med det!
Ja, det er fredag og tid til Ugens Krise.
Anna og Lasse
-
Ja, det kan vidst ikke være anderledes: Ugens Krise handler om Statsminister Mette Frederiksens mink-krise, der kulminerede med et timelagt pressemøde forleden. Var det et hofnummer i kristestyring eller det stik modsatte?
Og vi bliver i samfundets højere luftlag og tager - hvertfald i ånden - en tur til Gludsted Plantage ved Silkeborg, hvor Kronprins Frederik forleden holdt kongejagt. Men på gæstelisten, der talte mere end 25 gæve jægere, var der ikke en eneste kvinde. Og det er faldet nogen for brystet. Højst overraskende svarer Kongehuset på kritikken.
Sidste uges halvsløje humør er også pakket lidt væk, så det bliver en dejlig weekend.
Ja, det er fredag og tid til Ugens Krise.
Anna og Lasse -
Ugens Krise er Mikkeller og Thisted Bryghus
Der har været gang i øllets verden i denne uge: Bryggeriet Mikkellers ølfestival blev boykottet af en række bryggerier efter anklager om “giftigt arbejdsmiljø” og sexisme. Først mente stiftereren, Mikkel Bjergsø, at det bare var vilde woke-typer på Instagram, der forsøgte at ødelægge hans ølfestival, men senere bryggede Bjergsø en anden historie.
Vi skal også en tur forbi Thisted Bryghus, der har produceret en øl for Nye Borgerlige. Først fortrød de og kaldte forsigtigt partiet for racister. Men Thisted Bryghus, hvis største kunde vidst er Fristaden Christiania, trak i land.
Endelig pisker vi (utilsigtet) mere drama op omkring os selv: Ugens Krise hang i en tynd tråd i den forgangne uge, og Anna har droppet sladder-podcasten på Ekstra Bladet.
Ja, det er fredag og tid til Ugens Krise. God weekend!
Anna og Lasse
-
For én gangs skyld handler Ugens Krise om damer, der har jokket i spinaten. Og i denne uge er der fuld plade på dame-kriserne.
Den tidligere elitesvømmer, Jeanette Ottesen, er ude med en ny bog: Her fortæller Ottesen eksplicit om mobning af svømmekollegaen Lotte Friis, som hun får kaldt et “klassisk mobbeoffer”. Det har kastet Jeanette Ottesen ud i en shitstorm og Lotte Friis ud i en lovestorm.Og vi bliver ved bøger, der skal “plugges” (sælges): Linse Kessler fortæller i sin nye bog om et planlagt knivstikkeri og efterfølgende tæsk og trusler, så kniv-offeret blev så bange, at hun flyttede til udlandet. Linse fortryder skam ikke noget. Men det mest vanvittige er, at TV3 ikke rigtigt vil sige noget om sagen, og DR lægger bløde sofaer til “retfærdiggørelsen” af knivstikkeriet. Shit altså.
Endelig fortæller Anna om hendes afgang fra den sindsygt populære podcast “Det vi taler om”.
Anna og Lasse
-
Direktøren for den magtfulde interesseorganistion Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, har taget sit gode tøj og er skredet.
Baggrunden handler om topchef, Thomas Muurmann, over hos sæd-pusherne Danbred, der fik lov at blive i den bløde og varme chefstol i læder, selvom han havde krænket en række kvinder. Landbrug & Fødevarer, der ejer en stor del af Danbred, mente sgu ikke, der var noget i vejen for, at Muurmann kunne forsætte, selvom der var lidt gramserier og upassende opførsel. Og så alligvel: For Anne Arhnung synes, det var en træls idé at lade Muurmann køre videre i disse #metoo-tider og gik imod sin bestyrelse. Vi skal tale om, hvad hulen der foregår over hos Landbrug & Fødevarer, der er ude i en meget alvorlig krise.
Vi skal også forbi den kendte forfatter Sara Omar, der skildrer kvindeundertrykkelse i muslimske miljøer. Hun bliver anklaget for at overdrive fortællingen om sig selv, smøre tykt på og lyve. Vi har fået henvendelser om sagen, fordi Anna er presserådgiver for Sara Omar. Lasse prøver at spørge ind til strategien og håndteringen.
Ja, den er skam god nok: Det er fredag og tid til Ugens Krise. God weekend!
Anna og Lasse -
Det har været en uge i whistleblowerenes tegn: Både hos den verdensomspændende sociale mediegigant, Facebook, og under lidt mere jordnære og lokale forhold hos “den røde” kendisadvokat Knud Foldschack.
Hos Facebook handler det om, at SoMe-giganten udemærket er klar over, at særligt Instagram (som Facebook ejer) er skadeligt for piger og unge kvinders selvværd. Men Facebook gør noget - eller hvert fald for lidt - for at komme det til livs. Vi skal se på, hvordan Facebook forsvarer sig.
Hos Foldschack handler det om skærpede tilsyn, tilbagebetaling af fondsmidler og sådan. Men sagen er ikke blevet rigtig stor i medierne? Vi skal tale om, hvorfor nogle kriser aldrig rigtigt bliver store og farlige.
Jaja, det er fredag og tid til Ugens Krise.
God weekend.Anna og Lasse
-
Sidste fredag var Lasse inviteret i DR Byen som gæst i programmet “Klog på Sprog” med kulturkoryfæet Adrian Hughes til at tale om flere forskellige krise-sager. Programmet gik umiddelbart godt. Der blevet taget billeder efter showet, trykket hænder og sagt god røv og god weekend. Men mandag eftermiddag tikker der en lokumskold og små-intimiderende mail ind fra Adrian Hughes: Hvad hede hulen helvede er det for nogle uvederhæftige og urigtige udtalelser, Lasse er kommet med i én af krise-sagerne: Krisen med Ulveman&Børsting og kopi-typerne Bitz og F&H.
En hemmelig “John Doe” er åbenbart lykkedes med at hive godt og grundigt fat i kraven på Adrian. Det taler vi om i dagens program.
Og vi bliver i Adrian Hughes, om man så må sige: For han har også givet den godt med sprogligt peber i sagen om Danmarks Radios bortvisning af "fastlancer" og kreativ producer, Jens Kjær Larsen, der har skrevet en satirisk bog om mediebranchen. Vi skal tale om, hvordan den sag er blevet en noget mærkelig krise.
Det er et mere dramatisk program end vanligt og bølgerne går højt. Så er du advaret.
Jaja, det er fredag og tid til Ugens Krise. God weekend.
Anna og Lasse
-
Der er landet en af de helt store krisesager på bordet ovre hos kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting. Og F&H har åbnet den store prangerpung, for der er kørt i stilling med store krise-landingpages og lange mails til forhandlerne med “den fulde sandhed og den faktuelle tidslinje”.
Alle de gode kontakter fra den gamle rollerdex er i spil og påvirkningen af medier og meningsdannere er i fuld hopla. Nu skal danskerne fandme forstå, at F&H ikke har kopieret en skid, og Kasper Würtz bare skal lukke arret, så de kan få gang i salget af Kina-sagerne igen inden jul.
En del af krisestrategien er som sagt at påvirke meningsdannere, men for én af dem blev Ulveman & Børstings metoder for meget: Debattør og kommunikationsdame, Anne Kirstine Cramon, udleverede dem live i programmet "Det, vi taler om". Det kunne de ikke li’.
Vi har inviteret Cramon i studiet til en snak Ulveman & Børstings metoder under Bitz-sagen og til en generel snak om bøllemetoderne i PR- og lobbybranchen. Vi skal tale om luderture, besøg på strip-klubber, grooming, intimideringer og andre hyggelige ting.
Vi har også professor i lobbyisme ved Aarhus Universitet, Peter Munk Christiansen, med på en telefon, der fortæller om nogle af bureauernes bøllemetoder.
Endelig skal vi naturligvis tale om vores egen sponsor, Hello Fresh, der virkelig har jokket i måltidkassen: De har byttet rundt på datomærkningerne, og det ser sq ikke for kønt ud.
Ja, for hulen. Det er fredag og tid til Ugens Krise. God weekend.
Anna og Lasse -
Det tager som bekendt mange år at opbygge et godt omdømme, men kun fem minutter at ødelægge det. Det lader til at være tilfældet med Christian Bitz. Ifølge rygterne har Imerco meget, meget svært ved at sælge Christian Bitz’ Kina-sager for tiden. Måske var det også derfor, Bitz valgre at gæste sin gamle hjemmebane "TV2 Go’ aften Live!", hvor han forsøgte at sætte en stopper for sagen.
Men måske har Christian Bitz sat sig selv i rigtig dårligt selskab med de hårde drenge fra F&H? Og nu giver det alvorligt bagslag, og Bitz kan ikke forlade “klubben”.
Bitz sidder i en sløj Brenderup-trailer spændt fast på en matsort Range Rover med tonede ruder, og F&H-drengene bag rattet - og de høvler ned af Kassel-bakker med klampen i bund.
Og så en lille kuriositet: Christian Bitz siger i interviewet: “Det er simpelthen ikke, sådan et menneske jeg er”. Hov..! Hvad er nu det? Da Jes Dorph prøvede at redde sin bagdel i det famøse interview på DR lige efter, han blev fyret, sagde han også: “Sådan et menneske er jeg ikke”. Har de to herrer mon købt kommunikationsrådgivning samme sted?
Ja for hulen, det er fredag og tid til Ugens Krise.
God weekend.
Anna og Lasse -
Ernæringseksperten Christian Bitz har sammen med den lidt bistre brandvirksomhed F&H tabt i både by- og landsret. De har ifølge anklagerne taget et godt grundigt kig på den lille keramiker KH Würtz’ stel og sendt det til en sweatshop i Kina, hvor det kan laves good-price-very-cheep. Og så har Christian Bitz eller turneret rundt med det det overalt som sit hans eget shizzle, og Imerco har solgt løs af det.
Men efter DR Kontant tog sagen op, er folk altså blevet gale i skralden: Hvad hulen bilder Bitz og F&H sig ind at tryne en lille keramiker? Bitz er ude med noget kriserespons, der vidst kun får ham til at fremstå endnu mere usympatisk.
Vi har set nogle af retsdokumenterne, og de gør altså ikke Bitz og F&H mere sympatiske og runde i kanten- i en mail sendt internt fra indkøbschefen i F&H til den kommercielle direktør, kalder han allerede i 2015 kalder stellet for “BITZ (Wurtz)”. Det er da en dead give away.
Og vi runder også lige Zulu Comedy Galla, der får kritik for at være usjov, selvoptaget og for fuldstændigt at ignorere sidste års show, hvor Sofie Linde holdt sin famøse tale, der satte gang i sagerne. TV2 svarer på kritikken i vanlig boomer-stil, og Hans Pilgaard giver gode råd til, hvordan man er sjov med memes. Det går godt.
Jaja, det er fredag og tid til Ugens Krise. God weekend. -
…Ja, vi havde egentlig en anden stor krise på programmet, men med sidste uges lytterstorm og glødende indbakke efter Dorph-interviewet, måtte vi til bunds i sagerne. Og det tog lidt tid. Vi svarer på den kritik, vi har fået, og vi taler om, hvad Dorph i denne uge gør for at holde PR-gryden i kog sammen med de gamle buddies.
Vi skal forbi DR, der får kritik for programmet “Våde Veninder”, hvor to unger piger sælger pornovideoer på nettet. Vi kommer helt tæt på, hvordan en af pigerne sælger videoer af lokumsbesøg og prutter. Programmet bliver kaldt “dybt grænseoverskridende tv, som ingen bliver klogere af.” Vi taler om, hvordan DR pakker deres programmer ind i fin, fin Public Service, selvom det vidst efterhånden bare er udstillende reality-tv. Se i den forbindelse Søren Baastrups geniale anmeldelser af “Gift ved første blik”.
Storslagteriet Danish Crown har givet Rådhuspladsen i København en mindesten for at fejre 100-året for pølsevognen. Men mindesten har skabt palaver, fordi den til forveksling ligner de såkaldte snublesten - mindesmærker for ofre for nazisme. Nu skal stenen væk igen, og Danish Crown beklager tågeriet.
-
Lad det være sagt med det samme: Vores samtale med Jes Dorph-Petersen er hård og til tider brutal. Vi er kommunikations-nerds, men ikke professionelle interviewere, det er Jes. Det var en hård nyser for både os og Jes (tror vi). Vi havde aftalt 10 minutter, men det blev dælme 33 minutter langt! Vi er (stadig) uenige med Jes om meget, men respekt for, at han stillede op i et program som vores, hvor vi satte præmisserne og var to mod en.
Samtalen med Jes er helt “rå” og uredigeret, og vi har ikke selv hørt optagelsen. Den eneste, der i skrivende stund, har hørt interviewet, er Jacob Heinel Jensen fra B.T., som vi sendte lydfilen til i går. Du kan læse, hvad han skrev i B.T. under overskriften "Skænderi i studiet".
Lyt selv til interviewet og dan dit eget indtryk.
Jes Jes, det er lille fredag, som vi siger i showbizz, og det er tid til UGENS KRISE.
Husk at like vores FB-side og følg os på insta: instagram.com/ugenskrise
Lyt med på Apple Podcasts, Podimo, Spotify, og Google Podcasts.
Anna og Lasse
-
Den radikale politiker, Kristian Hegaards, har sagt farvel til dansk politik, fordi han med egne ord udviste "grænseoverskridende adfærd”. Vi får ikke at vide, hvad det dækker over, men må forstå, at han også engang har kørt folks fødder over på dansegulvet, og det er han faktisk lige så ked af. Og nu søger han hjælp, så han ikke skal havne i situationer med risiko for dum adfærd igen. Med andre ord: Han er snart tilbage i dansk politik. Vi skal tale om det på overfladen faktisk gode krisesvar, Kristian Hegaard laver, men som ved nærlæsning bliver lidt mere comsi comsa.
Efter sidste uges program om fyringen af Flemming Rasmussen, fik vi henvendelser med bud på, hvad der - foruden Rasmussens medvirken i dokumentarnen om krænkelser på TV2 - også kan være årsagen til bruddet mellem ham og tv-stationen.
Endelig botaniserer vi lidt i, hvordan de påstående krænkere i TV2-dokumentaren, kan og måske vil håndtere det mediefokus, der vil komme på dem, når dokumentaren lander i efteråret. I den forbindelse går vi i gult og har en lille “breaking”.
-
TV2 har lavet mange tågede ting rent kommunikationsmæssigt det sidste år. Men forleden tog tågeriet nye højder: Big boss på kanalen, Flemming Rasmussen, blev fyret. Forklaringen hedder "uenigheder i direktionen om ansvar”, men han har også gjort det skide godt og tjent en hulens masse penge til TV2 og passet sit job til UG og været helt med på alt det digitale og sådan. Men den gensidige tillid er ikke til stede, fortæller bestyrelsensformanden på TV2.
Det stritter i alle retninger, og derfor er vores nysgerrighed pirret: Måske handler det om noget helt andet end uenigheder om ansvar? Vi har sat alt ind på rygtebørsen og banket hårdt på vandrørene for at finde ud af, hvad den mere sandsynlige forklaring på fyringen kan være.
Og så skal vi naturligvis forbi champen i bar’ kasse, Naser Khader. Han har snigløbet sit eget parti og lavet et pludseligt comeback, der ikke er klappet af med formand-Pape. Til trods for vilde nye anklager, ser det (igen) ud til, at Khader kan gå på vandet.
Endelig kommer vi forbi en af de gamle travere: Udklædning til fester kan krænke andre. Må man klæder sig ud som indianer, cowboy og så videre? Ejeren af det kendte skomærke, Billi Bi, Carsten Friis, har holdt fed klædud-fest for sønnike og bestilt en stripper/event-dude til at malet sig sort i hovedet og iklæde sig afroparyk for at ligne en kendt helt fra en Quentin Tarantino film. Vi skal tale om, hvordan Friis prøver at fedte sig ud af den dumme sag.
-
I dette program samler vi op på kriserne i agurketiden. Og sikke en agurketid!
Vi skal forbi Fredericias tidligere S-borgmester, Jacob Bjerregaard der har fået nyt fedt lobby-job hos GRACE PA. De gode relationer til S-toppen er penge værd trods skandalerne. Vi skal forbi den konservative Naser Khader, der har fået flere sexisme-sager på halsen. Denne gang er det etnisk danske kvinder, der stiller sig frem, og så har piben ellers fået en anden lyd hos formand-Pape, der nu tager sagerne meget alvorligt.Vi skal forbi den folkekære skuespiller Ghita Nørby, der har uddelt verbal spanking til en TV2-vært. Er det en fed mediekritik af de bløde fløde-programmer, eller viser det bare, at Ghita sq ikke har så meget indhold at byde på, siden hun skal svare surt?Vi skal forbi Tommy Ahlers, der er skredet fra Venstre - han er blevet træt af magtspillet og de lange udsigter til løsningerne. Endnu et søm i Ellemanns formandskab. Vi skal til slut forbi komiker - eller hvad vi snart skal kalde ham - Brian Mørk, der tåger rundt med gode råd til kvinder for at undgå sexisme og sådan lidt. Logikken mangler, og det lyder allermest som om, Hr. Mørk skal sælge et show efter de hårde Corona-tider.Der bliver også tid til en lille historie om Lasses mødes med Jes Dorph i sommerferien.
Et program absolut spækket til bristepunktet.
God weekend og godt at være tilbage…!
Anna og Lasse
-
Det sidste af vores sommerprogrammer handler tager de helt tunge temaer op.
Vi skal tale om at se døden i øjnene: Om dengang Lasse mistede sejlet på båden i hårdt vejr, og Anna faldt i søvn bag rattet på og - ellers ukendt for Anna - var stille i fem dage bagefter.
Vi kommer også forbi den såkaldte “sygdomsmetator”, som kriseteorien bygger på. Mange kriser kan nemlig forstås som en sygdom, der rammer.
1000, 1000 tak til alle jer, der har lyttet til vores sommerprogrammer.
Anna og Lasse
-
Det fjerde af i alt fem sommerprogrammer handler om arbejde og penge: Ja, karrieren og de hårdtjente gysser kan føre til et overflødighedshorn af bekymringer og søvnløse nætter.
Vi skal tale om at finde sin “rette hylde” - i livet og på arbejdsmarkedet.
Vi skal også forbi den grumme nærighed. Besidder du den, er du sikker på at komme i krise på et tidspunkt. Men det er jo sådan set hele præmissen for vores programmer: At vi alle sammen kommer i krise på et tidspunkt - det er en naturlig del af livet. Vi skal i den forbindelse tale om den skam mange får, når de bliver fyret - slap nu af for hulen.
Det er en lidt længere podcast, og der bliver rullet lommefilosofi og samfundsdiagnostiske frihåndstegninger ud. Så er I advaret.
Vi håber, I nyder sommeren og finder en rolig stund til at lytte.Kh Anna og Lasse - fortsat god sommer
-
Det tredje af i alt fem sommerprogrammer handler om venskabet: Har du et noget-for-noget-venskab, et vi-har-altid-sjovt-venskab, eller er du ligefrem så heldig at have det såkaldt “perfekte venskab”, som den græske filosof, Aristoteles, mente var det bedste?
Ofte handler kriser i venskabet om, at man troede, man havde et perfekt venskab, men så var det bare et noget-for-noget-venskab eller vi-har-altid-sjovt-venskab, og så får man krise.
I denne udgave af Ugens (livs)Krise skal vi blandt andet tale om ødelagte venskaber, der ikke bare sådan lige kan lægges på hylden, men følger os. Og så skal vi botanisere lidt i, om vi (Anna og Lasse) overhovedet kan kalde os venner?
Vi taler også om, hvorfor nogen har de samme venner helt fra barndommen, mens andre skifter ud og løbende får nye venner gennem livet.
Vi håber, I nyder sommeren og finder en rolig stund til at lytte.
Kh Anna og Lasse - fortsat god sommer
- Näytä enemmän