Episodes

 • Hävittäjä-ässät työssään! Hymy on Oopperan kummituksen luolassa herkässä, kun analyysiin pääsee viimein Powerslaven avausraita ja sinkkulohkaisu Aces High. Voiko tätä selvempää klassikkoa ollakaan: reilut neljä minuuttia Maiden-hekumaa tarjoiltuna tulisten soolojen, kitaraharmonioiden, lennokkaan rumputyöskentelyn, ankaran bassottelun ja tietysti Bruce Dickinsonin ikonisen tulkinnan kera. Jaksossa tutkitaan myös muinaisia hieroglyfejä Powerslaven kansitaiteessa ja kuullaan runsaasti kuulijoiden kommentteja biisistä – kiitoksia niistä!

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Jaksossa tehdään Iron Maidenin mukana minikokoinen maailmankiertue, kun bändi toistaa jo Piece of Mindin teossa hyväksi havaitun kaavan: sävellys, treenaus ja levyn äänitys eri puolilla maailmaa. Ensimmäisenä matkakohteena on Ranskan rannikolla sijaitseva Jerseyn saari, jonne bändi eristäytyy tammikuussa 1984 säveltämään Powerslaven biisimateriaalia. Kolea Normandia vaihtuu pian hikiseen Bahamaan, kun bändi matkaa Piece of Mindin sessioista tutulle Compass Point Studiolle äänittämään levyä. Sessiot Nassaun hellässä huomassa ovat rennot ja hyväntuuliset – paitsi silloin kun Steve Harris pakottaa kaikki paikalla olevat ankariin juoksutreeneihin, joiden seurauksena huonokuntoisimmat joutuvat tyhjentämään vatsansa Karibianmereen.

  Levy miksataan New Yorkissa, minkä jälkeen bändi siirtää kesäksi 1984 tukikohtansa Fort Lauderdaleen Floridaan, jossa on määrä treenata syksyllä alkavaa World Slavery -maailmankiertuetta varten. Onneksi aikaa jää kuitenkin muun muassa Disneylandissa vierailuun!

  Keskusteluun liittyy mukaan pitkän linjan kotimainen muusikko Samae Koskinen, jonka musiikissa kuuluu tänäkin päivänä Riihimäen “hevikaupasta” vuonna 1984 ostetun Powerslaven kaiut. Miksi juuri Powerslave teki niin lähtemättömän vaikutuksen herkässä iässä olleeseen Samaeen?

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Viikonloppusotureiden vappu on täällä – jo toista kertaa! Oopperan kummituksen luolassa vappua vietetään perinteisin menoin eli keskustelemalla Iron Maidenista ja nauttimalla hyvistä virvokkeista. Tällä kertaa erikoisjakson teemana on Iron Maiden -maininnat ja -viittaukset muiden yhtyeiden tuotannossa. Jaksossa musiikkigenret vaihtelevat siis perinteisen hevituuttauksen sijaan indierockista hiphopiin, kun hiljalleen illan edetessä muodostuu melkoinen Maiden-viittausten verkosto. Iron Maiden todellakin on kaikkialla!

  Vappujuomaksi Viikonloppusotureiden drinkkikoulussa syntyy Niilin jalokivi -juomasekoitus, joka ammentaa makumaailmansa muinaisen Egyptin mystiikasta. Jaksossa käydään myös läpi mielenkiintoisia palautteita mukaan lukien tuore kuulija-Excel sekä harhaillaan vähän ohi Maiden-aiheidenkin. Eiköhän näillä eväillä jälleen yksi vappu vietellä!

  Hauskaa vappua kaikille podcastin kuulijoille!

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Iron Maidenin Suomen-keikka lähestyy! Keikan ennakko- ja jälkifiiliksiin tullaan varmasti palaamaan pitkin kevättä ja kesää moneen kertaan, mutta päätimme aloittaa fiilistelyt kurkkaamalla festaribisneksen verhojen taakse. Minkälainen prosessi Iron Maidenin tuominen keikalle Suomeen on? Minkälaisia neuvotteluita bändin kanssa käydään ja mitä itse keikkapäivänä tapahtuu? Minkälainen taloudellinen satsaus Iron Maiden on isolle rockfestivaalille? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saapuu vastaamaan Nelonen Media Liven promoottori Janne Tamminen, jonka vastuulla on Hyvinkään Rockfestin bändikattauksen laatiminen ja siten myös Maidenin buukkaamiseen liittyvät asiat.

  Itsekin intohimoisena Maiden-fanina Tamminen on päässyt tarkastelemaan musa- ja keikkabisnestä harvinaisen laaja-alaisesti, hänen toimiessa ennen Nelosen pestiä niin pienlevy-yhtiön pyörittäjänä, levykauppiaana, tapahtumatuottajana isoissa areenakonserteissa kuin HIM-yhtyeen kiertuemanagerinakin. Luvassa on Jannen johdolla erittäin mielenkiintoinen katsaus festareiden ja Iron Maidenin kulisseihin!

  Palautetta voi ja pitää lähettää esimerkiksi somen kautta (Facebook ja Instagram) tai sähköpostitse viikonloppusoturit@gmail.com

 • Evoluution saatossa aivomme ovat oppineet kategorisoimaan, jäsentämään ja listaamaan ympäröivää maailmaa. Tämän ovat myös markkinoinnin ja viestinnän ammattilaiset huomanneet, ja erilaisia top-listauksia onkin verkko väärällään. Tämän viikon jaksossa käydään läpi Oopperan kummituksen luolaan saapunut kuulija-Excel, jossa on laskettu eri verkkojulkaisujen laatimien Iron Maiden -albumirankingien keskiarvot ja muodostettu näin eräänlainen definitiivinen Iron Maiden -levyjen listaus.

  Ja totta kai: kuullaan jaksossa myös Teron ja Henkan omat albumilistaukset. Minkälaisista erilaisista kulmista tällaista albumirankingia voi lähestyä ja onko siinä ylipäätään mitään järkeä, jos lista on vuoden tai viikon päästä aivan eri näköinen? Keskustelun lomassa kuullaan myös runsaasti kuulijoiden mielipiteitä yli- ja aliarvostetuista Maiden-levyistä, ja aikamoisen järeitä statementeja kuullaankin!

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Paluu parin viikon takaisiin tunnelmiin! Jos missasit Viikonloppusoturit-klubin 26.3., niin ei hätää, paneelikeskustelu on kuunneltavissa jälkikäteen näin jakson muodossa kera jälkiäänitettyjen jälkifiilisten. Lämmin kiitos vielä Mikael Huhtamäelle osallistumisesta ja mielenkiintoisista knoppitiedoista liittyen 80-luvun konserttitoimintaan.

  Jos järjestämme jatkossa klubi-iltamia, niin mitä toivoisit ohjelmanumeroksi levyjen soiton lisäksi? Lisää vastaavia keskusteluja vai kenties jotain ihan muuta?

  Palautetta saa ja pitää lähettää. Vastaanotamme sitä esimerkiksi somen kautta (Facebook ja Instagram) tai sähköpostitse viikonloppusoturit@gmail.com

 • Voiko Iron Maidenin kitarasooloja lähestyä taulukkolaskentaohjelman avulla? Käy ilmi, että voi, mutta on kokonaan eri asia, kannattaisiko näin toimia. Joka tapauksessa tällä viikolla Oopperan kummituksen luolassa paketoidaan sooloteema perkaamalla massiivinen kitarasoolo-Excel, jonka aineistona on jokaikinen Maidenin levytetystä tuotannosta löytyvä soolo.

  Kyllä, tällä viikolla sukelletaan niin syvällä Maiden-nörtismin syövereihin, että vedenpintaa tuskin enää näkee ylöspäin katsoessa. Paljonko sooloja kultakin Maiden-levyltä löytyy ja ketkä niitä pääsevät soittamaan? Onko soolojen kestoista tehtävissä jotain johtopäätöksiä levyn fiiliksestä? Äärimmäisten ankarien nippelitietojen lisäksi aineistosta hahmottuu onneksi myös suurempia trendejä ja huomioita Maidenin soundin muutoksesta.

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

  Linkki ekassa kommentissa.

 • Hevi on kitaramusiikkia ja soolot ovat kitaristien mahdollisuus esitellä tyyliään ja taitojaan. Seuraavat kaksi viikkoa Viikonloppusoturit keskustelevat “kolmesta amigosta” eli Dave Murraysta, Adrian Smithistä ja Janick Gersista erityisesti kitarasoolojen näkökulmasta. Minkälaisista elementeistä kunkin Maiden-kitaristin oma tyyli rakentuu? Mikä on kitarasoolon funktio kappaleessa ja mikä tekee soolosta hyvän tai huonon?

  Henkka perkaa konkreettisten esimerkkien avulla kolmen kaveruksen soittotyylejä (kannattaa olla tarkkana, sillä tiedot testataan pistokokeella!) ja lopussa käydään läpi fiilispohjalta syntyneitä Top 5 -soolojen listoja. Ensi viikolla sooloteemaa lähestytään kylmän datan avulla ja käydään läpi massiivinen kitarasoolo-Excel.

  Huomenna lauantaina 26.3.2022 Bar Loosisterissa Viikonloppusoturit-klubi! Koko illan soi Iron Maiden ja äänitellään siellä jaksokin. Levyjen soitto alkaa viimeistään 17.00 mutta todennäköisesti jo aikaisemmin, jos saamme kaiken kuntoon sitä ennen. Ajantasaiset infot löydät Facebook-tapahtumasta.

  ***

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

  Linkki ekassa kommentissa.

 • Viimeisessä Katulampun alla -kokonaisuuden jaksossa Viikonloppusoturit keskustelevat alun perin singlenä julkaistusta Sanctuary-kappaleesta, joka on kuitenkin hieman painoksesta ja tuulen suunnasta riippuen löytynyt myös Maidenin debyyttilevyn eri versioilta. Jaksossa käydään läpi levyä seuranneen kiertueen tapahtumia, mukaan lukien bändin ensimmäinen vierailu Suomeen ja Oulun Kuusrockiin heinäkuussa 1980.

  Vielä vuoden 1980 aikana myös Dennis Strattonin aika Iron Maidenin kitaristina päättyi potkuihin. Oliko todellisuudessa syynä väärä musiikkimaku, sandaalien käyttö ja halu viettää aikaa perheen kanssa, vai löytyykö taustalta suurempi, mutta ehkä inhimillisesti ymmärrettävä salaliitto? Tervetuloa jälleen tunniksi mukaan Iron Maidenin loputtoman kiehtovaan maailmaan!

  Ja muistutetaan vielä, että Viikonloppusoturit-klubi järjestetään 26.3.2022 Bar Loosisterissa (Hämeentie 50)! Paikka on siis vaihtunut aikaisemmin mainostetusta, mutta ohjelma on sama: koko illan soi Iron Maiden ja äänitellään siellä jaksokin. Ajantasaiset infot löydät Facebook-tapahtumasta.

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Iron Maidenin debyyttilevyn analyyseissä vuoroon pääsevät huikenteleva 70-lukulainen rokkirykäisy Charlotte the Harlot sekä yhtyeen nimikkobiisi Iron Maiden, joka varsinkin livetilanteessa on yksi Maiden-kokemuksen kulmakivistä. Mutta pärjääkö albumiversio omillaan, ilman liveshow’n tuomaa tukea?

  Kiitos vuodelta 1977 säästyneiden äänitteiden, päästään jaksossa jälleen tekemään arkeologisia kaivauksia molempien biisien syntyhistoriaan. Aasinsiltoja rakennellaan tällä kertaa muun muassa Leevi and the Leavingsin tuotantoon.

  Ensi viikolla keskustellaan vielä levyn toisesta singlejulkaisusta Sanctuarysta, levyä seuranneesta kiertueesta, Dennis Strattonin lähdöstä ja vedetään alkuvuoden ajan jatkunut keskustelu Maidenin debyytistä nippuun!

  Ja muistutetaan vielä, että Viikonloppusoturit-klubi järjestetään 26.3.2022 Bar Loosisterissa (Hämeentie 50)! Paikka on siis vaihtunut aikaisemmin mainostetusta, mutta ohjelma on sama: koko illan soi Iron Maiden ja äänitellään siellä jaksokin. Ajantasaiset infot löydät Facebook-tapahtumasta.

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Iron Maidenin debyyttilevyn käsittelyssä päästään jo kääntämään levyn b-puoli soittimeen, kun analyysivuorossa ovat oudon sisarusparin muodostavat Transylvania ja Strange World. Musiikillisesti biiseillä ei ole kovinkaan paljon tekemistä toistensa kanssa, mutta sekä Maidenin varhaisilla keikoilla että myös albumilla kappaleet sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi.

  Jaksossa pohditaan hieman instrumentaalien paikkaa Maidenin tuotannossa ja käydään läpi iso läjä kuulijakommenttien pohjalta tehtyjä vertailuklippejä jo käsitellyistä debyyttilevyn biiseistä. Miten lähtikään Bruce Dickinsonilta Prowler ja Doug Sampsonilta Phantom of the Opera? Entä minkälaista luovuutta Viikonloppusotureilta tällä kertaa vaaditaan, jotta Adrian Smith saadaan ujutettua mukaan jaksoon?

  Ja muistutetaan vielä, että Viikonloppusoturit-klubi järjestetään 26.3.2022 Bar Loosisterissa (Hämeentie 50)! Paikka on siis vaihtunut aikaisemmin mainostetusta, mutta ohjelma on sama: koko illan soi Iron Maiden ja äänitellään siellä jaksokin. Ajantasaiset infot löydät Facebook-tapahtumasta.

  Palautetta voi (ja pitää) lähettää Facebookin sekä Instagramin kautta, unohtamatta sähköpostia: viikonloppusoturit@gmail.com

 • Mietimme pitkään, kiinnostaako ketään näiden uutisten keskellä podcastimme kuuntelu, mutta tässä tämä nyt kuitenkin on:

  Oopperan kummituksen luolassa mielikuvamatkaillaan tällä viikolla Oopperan kummituksen luolaan, kun käsittelyssä on yksi Iron Maidenin debyyttilevyn ehdottomista huippuhetkistä, kunnianhimoinen Phantom of the Opera. Kappale nostaa framille useita elementtejä, jotka myöhemmin muodostavat Maiden-ilmaisun selkärangan: kulttuurilainailua, rohkeita proge-elementtejä, eeppistä mittaa lähestyvän keston sekä ikonisen laukkakompin! Mutta koituiko kappaleen äänitys lopulta Dennis Strattonin kohtaloksi bändin kitaristina? Keskustelussa hurahtaakin reippaasti aikaa, sillä Viikonloppusotureiden kuulijoille tuskin tulee yllätyksenä, että nyt maistuu!

  Palautetta voi lähettää Facebookissa ja Instagramissa sekä sähköpostitse viikonloppusoturit@gmail.com

 • Viikonloppusoturit-podcastin uusimmassa jaksossa liikutaan tunnelmasta toiseen, kun analyysivuorossa ovat Iron Maidenin debyyttilevyn kappaleet Remember Tomorrow ja Running Free. Biisejä yhdistää syntyaika – molemmat on kirjoitettu verrattain vähän ennen debyytin äänityksiä – ja Paul Di’Annon kirjoittamat sanoitukset, mutta paljon muuta yhteistä biiseillä ei sitten olekaan.

  Jaksossa pohditaan Dennis Strattonin roolia Maidenin kitaraharmonioiden synnyssä. Mies itsehän on väittänyt tuoneensa harmonia-ajattelun Maideniin, mutta onko todellisuudessa näin? Entä miltä kuulostaisi, jos Remember Tomorrow’n ikumuistoisen proto-doom-riffin päällä olisikin ollut laulumelodia?

  HUOM. Viikonloppusoturit-klubilla on uusi päivämäärä: 26.3.! Silloin soi Kallion On the Rocksissa Iron Maiden. Ajantasaiset infot löydät FB-tapahtumasta!

  Palautetta voi lähettää Facebookin ja Instagramin kautta tai sähköpostitse viikonloppusoturit@gmail.com.

 • Oopperan kummituksen luolassa vilkuillaan tällä viikolla hermostuneesti olan yli. Varjoissa vaanii epämääräinen hiiviskelijä, kun Iron Maidenin debyyttilevyn käsittelyssä päästään viimein avausraidan Prowlerin kimppuun. Neil Kayn Heavy Metal Soundhouse -iltamissa underground-hitiksi noussut Prowler onkin ainoa oikea aloitus Maidenin ensimmäiselle levylle. Jaksossa kuunnellaan näytteitä Prowlerin kehittymisestä haparoivista ensiversioista kohti albumin tiukasti soitettua heviklassikkoa. Jaksossa tutustutaan myös levyn kansitaiteeseen, ja Henkka kaivaa luolan kitaran esiin demonstroidakseen soittovirheen Iron Maidenin varhaisen kitaristin Tony Parsonsin esiintymisestä Ruskin Arms -pubissa syksyllä 1979. Tämän syvemmälle Iron Maiden -nörtteilyn syövereihin ei ole ehkä mahdollista päästä! ///

  Palautetta voi lähettää Facebookissa tai Instagramissa sekä sähköpostin välityksellä viikonloppusoturit@gmail.com

 • Vieraina rumpalit Kai Hahto (Nightwish, Rotten Sound) ja Otto Luotonen (mm. Malicious Death, Força Macabra, Rytmihäiriö)!

  Viikon teemana on Iron Maiden rumpaleiden näkökulmasta. Minkälainen soittaja Clive Burr oli ja mikä oli hänen merkityksensä Maidenin kolmen ensimmäisen levyn soundille? Entä miten Nicko McBrainin tyyli eroaa edeltäjästään?

  Mitkä Maiden-kappaleet ovat rumpalille kaikkein hankalimpia soittaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus keskustelussa, joka varmasti avartaa monen Maidenin ystävän korvat kuuntelemaan tuttuja kappaleita hieman uudesta vinkkelistä.

  Ensi viikolla Maidenin debyyttilevyn käsittelyssä päästään biisianalyyseihin ja Prowlerin pariin.

  Palautetta voi lähettää Facebookissa tai Instagramissa sekä sähköpostin välityksellä viikonloppusoturit@gmail.com

  P.S. Jaksossa mainitut Paul Di’Annon keikat olivat vuonna 2009.

 • Viikonloppusotureiden kolmas tuotantokausi alkaa! Alkuvuoden jaksojen aiheena on Iron Maidenin debyyttilevy. Kauden ensimmäisessä jaksossa matkataan tammikuuhun 1980 ja Lontoon keskustassa sijaitsevalle Kingsway-studiolle, jossa nousukiidossa olleen Iron Maidenin on määrä äänittää ensimmäinen levynsä. Aikataulu on tiukka, sillä NWOBHM-liikkeen nimet yhteen keräävän Metal for Muthas -kiertueen alkuun on vain pari viikkoa – eikä tilannetta helpota lainkaan se, ettei levyn tuottajaksi pestattua Will Malonea tunnu kiinnostavan nuoren bändin ensilevyn äänitykset lainkaan. Jaksossa kuullaan myös herkullisia ääninäytteitä vuodelta 1980 ja keskustellaan yleisesti nimikkolevyn identiteetistä ja paikasta Maidenin tuotannossa.

  Tervetuloa jälleen tauon jälkeen tunniksi Iron Maidenin loputtoman kiehtovaan maailmaan!

  Podcastia voi seurata Facebookissa tai Instagramissa. Kaikki palaute somen tai sähköpostin (viikonloppusoturit@gmail.com) välityksellä on enemmän kuin tervetullutta!

  P.S. Ennakkomarkkinoitu rumpalivierailu siirtyi ensi viikkoon. Silloin aiheena on Clive Burr, hänen merkitys Maidenin varhaisten levyjen soundille sekä Maiden yleisesti rumpaleiden näkökulmasta.

 • Toisen kauden finaali on täällä! Viikonloppusoturit juhlistavat kauden päätöstä ja podcastin 1-vuotissynttäreitä jouluisissa tunnelmissa. Joulukalenterin luukuista paljastuu 23 Iron Maidenin levyttämää tai livenä soittamaa lainakappaletta, joista keskustellessa vierähtää tunti jos toinenkin. 24. luukun takaa löytyykin sitten todellinen KULTATURBOMANTELI, Viikonloppusotureiden joululahja kaikille podcastin kuuntelijoille!

  Jakson mittaan käydään läpi myös palautteita ja fiiliksiä toiselta tuotantokaudelta. Joulutunnelman löytämisessä auttaa Henkan keittiössä syntyneet juhlajuomat, kuten joulun 2021 potentiaalinen hitti, jalapeñon potkua kermaliköörin pehmeyteen yhdistävä Blazin’ Baileys -drinkki, jota juodessa alkaa pulisongit väkisin kasvaa.

  Kiitoksia kuulijoille vuodesta 2021 – ja ensi vuonna jatketaan!

 • // LIVE AFTER DEATH JA MENO PÄÄLLÄ //

  Huhtikuussa 1985 Iron Maidenin massiivinen 188 keikan mittainen World Slavery -maailmankiertue rantautuu Los Angelesiin, jossa bändi myy loppuun Long Beach Arenan neljänä iltana putkeen. Nämä illat tallennetaan Live After Death -livelevylle ja videolle, jotka molemmat mainitaan usein, kun maailmalla listataan kaikkien aikojen parhaita livetallenteita. Massiivinen Egypti-teemainen lavarakennelma, 80-luvun hevi-kitchistä uutetut esiintymisasut, tien päällä vietettyjen kuukausien hitsaama yhteissoitto ja Maiden-klassikoita toisensa perään tarjoileva settilista – ihmekös tuo?

  •••

  Viikonloppusoturit viettivät jälleen yhden talvisen illan Oopperan kummituksen luolassa Iron Maidenista keskustellen, mutta tällä kertaa tavoite oli kunnianhimoisempi kuin koskaan: Live After Death pyörimään, tallennus päälle ja kaikki keskustelu raakana talteen. Lopputuloksena syntyi siis eräänlainen kommenttiraita, joka toimii yhdessä VHS- ja DVD-julkaisun kanssa. Äänen ja kuvan synkkausohjeet löytyvät jaksosta – ja saa sitä kuunnella ilman kuvaakin.

  •••

  Ensi viikolla jouluaattona ilmestyy toisen tuotantokauden päätösjakso, Viikonloppusotureiden Jouluspecial.

  •••

  Palautteita ja muita aatoksia voi laittaa tulemaan Facebookin, Instagramin tai viikonloppusoturit@gmail.com-osoitteen kautta.

 • // COPYPASTE LAULAA RION YÖSSÄ //

  Viikonloppusotureiden katsaus Iron Maiden -bootlegien maailmaan jatkuu 1990- ja 2000-lukujen osalta. Jaksossa kuunnellaan jälleen runsaasti harvinaislaatuisia äänitteitä ja Maiden-hetkiä virallisen historiankirjoituksen ulkopuolelta: Manchester, Milano, New York, Boston… Matka vie ympäri maailmaa keikkapaikkojen hikisiin tunnelmiin.

  Bootlegien ja hienostuneiden äänianalyysimenetelmien avulla selvitetään totuus Rock in Rio -livelevyn aitoudesta ja palauteosiossa saadaan ensikäden kertomus bootlegien äänittämisen arjesta, kun Oopperan kummituksen luolaan saapuu viesti mieheltä, jota saamme kiittää ohjelmassa aikaisemmin kuunnellun bootlegin olemassaolosta. Tervetuloa jälleen tunniksi Iron Maidenin loputtoman kiehtovaan maailmaan!

  Palautetta voi lähettää Facebookissa tai Instagramissa sekä sähköpostin välityksellä viikonloppusoturit@gmail.com