Episodes

 • Velkommen til Workflow - en podcast om HVAD vi arbejder med og HVORDAN vi arbejder - og ikke mindst hvilke værktøjer vi bruger.
  Sådan har det lydt i 69 episoder, men nu er det slut. For i denne episode skal det ikke rigtig handle om at arbejde, men i virkeligheden om at holde op og sige farvel.
  Lad mig lige dog med det samme sige, at jeg altså ikke er ved at gå på pension – jeg arbejder fortsat videre med masser af spændende og sjove projekter, og det skal jeg nok vende tilbage til!
  Men først det med at sige farvel. I dag vil jeg nemlig sige et vemodigt farvel til work.flow-podcasten her, med denne sidste, korte episode.
  Og det er vemodigt. Da jeg blev selvstændig for over 4-et-halvt år siden, var work.flow det første projekt jeg for alvor lancerede som mit eget, og jeg havde fantastisk mange gode oplevelser med at producere de i alt 69 episoder, og jeg mødte masser af kloge, søde og dygtige mennesker.
  Jeg er dybt taknemmelig for alle de mange, som sagde ja til at være med og til at dele deres oplevelser og erfaringer og tips om arbejde og arbejdsprocesser og apps og gadgets og alt mulig andet nørderi.
  Og jeg er selvfølgelig også virkelig glad for, at så mange valgte at lytte med gennem tiden – tusind tak også til jer.
  Work.flow er død, Workflow længe leve!
  Men! Det er selvfølgelig ikke helt slut endnu. Work.flow kommer som en anden Fugl Føniks nu i en version 2.0!
  Den 15. september lancerede vi nemlig en ny podcast med navnet Workflow (https://ida.dk/viden-og-netvaerk/idas-podcast/workflow).
  Denne spritnye udgave sætter fokus på fremtidens arbejdsliv, fra hybridmøder og innovation til todo-lister og seniorpolitik, og meget, meget mere.
  Og når jeg siger at 'vi lancerer en ny podcast', så er det fordi Workflow (2.0) bliver udgivet af IDA – Ingeniørforeningen i Danmark, og ikke mindst fordi jeg ikke er alene som vært.
  Jeg får selskab bag mikrofonerne af Nana Wesley Hansen, der er lektor på Sociologisk Institut på Københavns Universitet. Hun kan især tage sig af de store, samfundsmæssige spørgsmål og emner, mens jeg fortsat får lov til at nørde mere igennem med teknologi, digitalisering og den slags.
  De første par episoder handler om flow-begrebet og om STEM-fag, og jeg synes i al ubeskedenhed at det er en god start. Det er også supersjovt at lave, og Nana og jeg har masser af gode emner linet op.
  Det er IDA der udgiver, men Workflow kan lyttes af alle, der er bare den mindste smule interesserede i, hvordan vores arbejdsliv kommer til at udvikle sig de kommende år. Og vi håber selvfølgelig at du vil give vores nye podcast en chance 😄
  Du kan finde Workflow i enhver velassorteret podcast-app.
  Så igen: tak for nu – og på genhør!

 • I denne episode skal det handle om…ja, om workflow. Altså denne her podcast.

  Sagen er nemlig den, at jeg har taget den tunge beslutning at sætte work.flow på pause et stykke tid.Det er forhåbentlig netop en pause, og jeg satser helt bestemt på at reboote og starte igen senere, men lige nu ryger work.flow altså i dvale på ubestemt tid.

  Jeg er stadig rigtig glad for konceptet, men har lidt meget om ørerne for tiden, og kan ikke give podcasten nok fokus og kærlighed. Og så tænker jeg det er bedre at holde pause.

  Samtidig er det her den 1. maj faktisk også 2 år siden jeg sendte den første episode, og jeg syntes jubilæet var en passende anledning til at gøre status.

  Det er i mellemtiden blevet til 68 episoder - om alt fra iOS-automatisering over kafferistning til musikproduktion - og jeg har haft timevis af spændende samtaler med fantastiske mennesker.

  Det har været an absolut fornøjelse at lave podcasten, og jeg er enormt taknemmelig for at så mange har været søde at stille op - og ikke mindst at så mange har gidet lytte med!

  (Og hvis jeg lige må være lidt flabet - hvis du er kommet til for nylig, så er der mange af episoderne, der sagtens kan lyttes nu, selvom de altså har nogle måneder på bagen.

  Så her afslutningsvis:

  Jeg har valgt at lade work.flow gå i dvale, mens legen er god. Men der er ingen tvivl om, at ideen stadig lever for mig, og jeg regner afgjort med at kunne trykke ‘play’ igen en dag, og finde nye, spændende folk at tale med om deres arbejde, processer og værktøj.

  (Så lad endelig bare abonnementet blive i din afspiller).

  Stay tuned - og på genhør! 😀🎧

 • Missing episodes?

  Click here to refresh the feed.

 • Denne episode er en helt special udgave, hvor jeg bryder en lillebitte smule med konceptet. I dag skal det nemlig handle om whisky - mere specifikt whisky-smagning.

  Der er også helt ekstraordinært TO gæster med i work.flow - nemlig Jens Hjerrild Poder og Morten Mølgaard, som sammen med undertegnede dannede KWP - Københavns WhiskysmagerPanel tilbage i slut–90’erne.

  Det har dog været lidt sløjt med at mødes og nørde whisky de senere år, men det forsøger vi at råde bod på.

  Vi har genforenet Københavns WhiskysmagerPanel for at tale om vores yndlingswhiskyer og konkurrere om hvem der kan lave den bedste samling.

  Vi skiftes til at vælge hver en yndlingsdram, der skal være i almindelig handel og koste under 1000 kr. Og når én har valgt en whisky, så er det pågældende destilleri off limits for de andre. Så det er bare med at få lavet den rigtige plan og vælge de absolut bedste whiskier.

  Så det bliver afgjort anderledes, men forhåbentlig hyggeligt - og hvis du har lyst, så skænk et lille glas derude og sæt dig godt til rette og lyt med.

  (PS. I denne særudgave springer vi tiprunden over - hele episoden er jo én lang snak med gode råd 😃🥃).

  Links

  KWP - Københavns WhiskysmagerPanels minimalistiske website

  Jens på Twitter

  Morten på LinkedIn

 • Esport er for alvor ved at være mainstream. Der bliver holdt kæmpestore turneringer med tusindvis af tilskuere, og hjemme ved skærmene følger millioner af mennesker med over hele verden.

  Spillerne selv er sportsstjerner, og hos esportsorganisationen North er dét ekstra tydeligt. North ejes nemlig af FCK og Nordisk Film, og så bliver kombinationen af sport og underholdning næppe tydeligere.

  Men hvordan ser det ud bag kulisserne på 5. sal i Parken, og hvordan fungerer hverdagen og organisationen, der sørger for at spillerne kan koncentrere sig om Counterstrike eller FIFA, om deres fysiske og mentale træning - for slet ikke at tale om de mange, mange rejsedage, der følger med en karriere som professionel esports-udøver?

  work.flow har besøgt pressechef Christian Slot, der fortæller og viser rundt.

  Links

  Norths hjemmeside

  Christian Slot på Twitter

  North på Twitter

  Discord - forum til diskussioner, nyheder og snak med Norths fans

  De 3 tipsHabitica - hvis du vil gamifye dit liv, vi bruger det her på kontoretReddit, der er noget for enhver smag i de mange subredditsLiquidpedia - fakta om esportsspillere og -turneringer
 • De fleste har nok oplevet, at det altid er de samme snakkehoveder, der bruger al tiden på møder med en næsten ustoppelig ordstrøm. Eller måske er man selv en af dem, der altid har noget at sige, og gerne fortæller vidt og bredt om sine gode ideer.

  Men den evindelig snak kan være dræbende for kreativiteten, produktiviteten og fællesskabet, siger Bastian Overgaard.

  Bastian er stilheds-konsulent og varm fortaler for, at vi holder flere pauser i hverdagen i stedet for bare at snakke, snakke, snakke. Det kan være svært, men heldigvis har han nogle gode råd til, hvordan man fx kan lægge stille-pauser ind i møder på jobbet.

  Og det behøver ikke være svært - nogle gange er det nok med en lille påmindelse på telefonen om at man skal tage en stillepause - men det kan godt være svært at overtale andre til at være med på ideen…

  Lyt med, når vi - lidt paradoksalt - taler om stilhed i denne episode af work.flow.

  Links

  Bastians site - mindresnak.nu

  Bastian Overgaard på LinkedIn

  Imran Rashid har også fokus på pauser (især fra den digitale verden)

  Quiet af Susan Cain handler om at være introvert og stille

  Thinking, fast and slow af Daniel Kahnemann - om vores hjerners (manglende) evne til at kapere hverdagens input

  De tre tipsBrug uret på din telefon til at tage tid på stilletid, eller minde dig og andre om at holde små stillepauser i løbet af et møde*Intermittent fasting* - rutine hvor man kun spiser i relativt begrænsede “vinduer” i løbet af dagenPrøv i det små at bringe stille-pauser ind i hverdagen - på jobbet, med venner eller familie
 • Simon Støvring blev i 2018 lidt af en programmerings-stjerne i de - indrømmet nok lidt indforståede - kredse, hvor man går meget op i automatisering på iOS.

  Hans app Scriptable kan give temmelig nørdet specifik kontrol med masser af tjenester og funktioner på iPhone og iPad - hvis ellers man kan eller har lyst til at lære JavaScript.

  Simon blev færdiguddannet softwareingeniør i 2016, og arbejder til daglig som udvikler i Shape, et udviklingshus med forkærlighed for mobile platforme.

  En stor del af sin fritid bruger han så altså på udvikling af sine egne apps til iOS, når han ikke roder med mere generel automatisering af hjemmet og hverdagen.

  Scriptable blev rigtig godt modtaget, og Simon har netop fulgt succesen op med endnu en nørde-app, Jayson, der gør det nemmere at arbejde med JSON-data.

  Links

  Simon Støvring på Twitter

  Scriptable-appen

  Jayson-appen

  Shape, hvor Simon arbejder

  De tre tipsSmartDNSproxy kan hjælpe med at se fx amerikansk Netflix i DanmarkSøvntracking - AutoSleep samler automatisk data om din søvnAutomators-podcasten med Rosemary Orchard og David Sparks
 • Her er min lægmands-fortolkning af problemet:

  Nogle mennesker har en lille udposning på et af hjertekamrene, en slags blindtarm, som giver øget risiko for blodansamlinger og blodpropper.

  Det er ikke altid en god idé at behandle med blodfortyndende medicin, der kan have en række bivirkninger. Derfor har man i en del år efterhånden udviklet på et indgreb, hvor man anbringer en slags prop i den lille udposning, så der ikke kan dannes blodansamlinger.

  Men alle “blindtarmene” er forskellige, og det er svært på forhånd at regne ud, hvilke prop der skal bruges - og derfor har bla. Ole de Backer og kollegerne på Riget eksperimenteret med at lave 3D-printede modeller af patienternes hjerter, så de inden indgrebet kan finde den helt rigtige prop-størrelse og -form.

  I denne episode af work.flow fortæller Ole om det grundlæggende problem, og om processen med at scanne, printe og indsætte prop i hjertet.

  Interviewet foregår på engelsk og er en slags sær-episode med fokus på denne helt bestemt proces.

  (En af ambitionerne for work.flow i 2019 er at gå lidt tættere på helt specifikke problemer og løsninger), og derfor må man også undvære tip-runden i denne omgang…

  Links

  Ole De Backer - Consultant Interventional Cardiology - Rigshospitalet | LinkedIn

  Hjerteforeningen

  Den oprindelige artikel: Use of 3-Dimensional Models to Optimize Pre-Procedural Planning of Percutaneous Left Atrial Appendage Closure | JACC: Cardiovascular Interventions - med fine billeder af både scanning, 3D-modeller, print og “paraply-proppen”.

 • Der er nok mange der har oplevet at være til konference eller seminar, hvor der står en kreativ M/K i hjørnet foran et stort stykke papir og tegner løs, mens der er oplæg, debat eller workshop.

  Michael Eriksen er præcis sådan en ‘visual storyteller’, der med sin tus fanger de vigtigste pointer, laver overskuelige opsummeringer og kreerer et referat, der kan bruges til fremtidig diskussion eller “bare” hvis man har behov for at opfriske hukommelsen.

  Det begyndte egentlig som lidt mere eller mindre tilfældigt ‘doodleri’ i det gamle job, men i dag er Michael selvstændig og har gjort tegneriet til en levevej.

  I denne episode af work.flow fortæller han om sin proces og sine værktøjer, og giver gode råd til hvordan man selv kan komme igang.

  Links

  Visuel retning - Michaels firma

  Michael Eriksen på Instagram og LinkedIn

  Se eksempler på Michaels arbejde her

  I denne video kan man se Michael skabe et visuelt referat. Her er tale om 3x3 meter tegninger fra en digitaliseringskonference i november 2018.

  Michael vil helst bruge tusser fra Neuland - hvis han kan vælge

  De tre tipsMotion - det er vigtigt at være i god fysisk form, også hvis man skal stå op og tegne i timevisLydbøger er fantastiske til bilture. Michael anbefaler fx Lars Tvedes “Det kreative samfund”Find “idol” - person, der kan inspirere dig (fx maleren Basquiat)
 • I en stor bygning lige ved Vesterport i København ligger Kammeradvokaten - et af Danmarks største advokathuse, som både løser private opgaver og samtidig er det firma, som er statens primære advokat.

  Her sidder - blandt over 300 advokatkolleger - it-advokat Thomas Dithmer, der har speciale i it-projekter og agil projektledelse.

  Vi møder ham i et højloftet mødelokale i bagbygningen, med kaffe og sunde snacks, til en snak om både tidsregistrering, kontorpakker og samarbejds-værktøjer, og om hvordan digitaliseringen påvirker ham og firmaet i hverdagen.

  Og så er der selvfølgelig tre tips (med bonus-tips) til sidst!

  Links

  Thomas Dithmer hos Kammeradvokaten

  Thomas Dithmer på LinkedIn

  Carpe Diem til tidsregistrering (og meget mere)

  Microsoft Office 365

  Trello - såkaldt kanban-board til både todo og samarbejde

  Sharepoint - Microsoft-værktøj til samarbejde

  Time Blocking - sæt tid i kalenderen til alle dine opgaver

  Toggl - tidsregistrerings-tjeneste til computer og mobil

  Fristberegneren og Konkursportalen - tjenester fra Kammeradvokaten

  ROSS - advokat-software med “kunstig intelligens” fra IBM

  Test af advokater mod AI på NDA’er

  De tre tipsTaknemmelighedsdagbog, refleksion - skriv hver dag eller hver uge tre fede ting du har oplevet og tre hårde ting du har klaretBrug mobilen som telefon - nogle gang er det bedre at tale med folk…Dyrk klassikerne - både musik og andre kunstformer - de er som regel klassikere af en årsagBonustips fra Thomas

  Få dine indkøb fra Nemlig og Aarstiderne

  Sonos laver trådløs hifi til hjemmebrug

 • De fleste af os har nok prøvet at sidde til et kursus eller en konference, og se på en tåkrummende præsentation - hvor oplægsholderen mumler, læser stammende højt af sine noter eller giver hele forestillingen med ryggen til publikum mens de læser højt af deres overproppede slides.

  Mange mennesker giver præsentationer og pitches, men det er langt fra alle, der er lige skarpe til at skrue en fortælling og et ‘slidedeck’ sammen.

  Det er ikke fordi vi allesammen skal give ultrapolerede oplæg i TED-klassen eller bruge ugevis på at tilrette overgangene mellem punktliste-punkterne, men mindre kan også gøre det.

  Og faktisk handler det næsten mest af alt om at starte tidligt, lave god brainstorm og - surprise - tænke over, hvad det egentlig er man gerne vil sige.

  Jeg har besøg af præsentations-guru Linda Greve, der giver gode råd til både begyndere og øvede.

  P.S. Efter optagelsen har LInda søreme fået nyt job - og skal være formidlingschef på Science Museerne (Steno museet, væksthusene og Ole Rømer Observatoriet) på AU fra 1. januar 2019. Tillykke!

  Links

  [Linda Greves side på Aarhus Universitet](http://pure.au.dk/portal/da/persons/linda-greve(88a8f528-c3a6-4bd3-9057-b8010aa62d0b).html)

  Linda Greves’ eget site

  Bogen - Den gode Præsentation

  Lindas fiskemodel-video

  Aristoteles - berettermodel og…stort set alt andet

  Keynote fra Apple

  Powerpoint fra Microsoft

  Google Slides

  Prezi

  Pitcherific

  Deckset - præsentationer på Mac fra markdown

  Logitech Spotlight

  De tre tipsForbered dig på at være sammen med nogen - ikke at hviske foran din computerBrug visuelle redskaber, men pas på at det ikke bliver overfyldt eller metaltrætSelve optræden - kig folk venligt og imødekommende i øjnene og smil lidt til dem
 • Infografik kan være mange ting - fra en simpel samling fx af vigtige datapunkter fra en artikel til fuldfed, interaktiv web-ballade.

  Men uanset format, så er det vigtigste ved god infografik, at det klart og tydeligt formidler vigtig information, at det både opsummerer og supplerer, og hjælper læseren med at forstå kernepunkter og sammenhæng.

  Michael Werge har 20 års erfaring som infografiker, både på Ritzau og som selvstændig, og fortæller både om opgaver fra hverdagens nyhedsflow og nogle af de lidt større projekter han arbejder på.

  Links

  Michael Werge Infografik

  Ritzau

  Adobe Illustrator

  Wacom tablet

  DR webdok

  “What makes a good infographic?”

  De tre tipsLøb en turElsk dine kunderAdobe Capture
 • Planter og blomster er både visuelt stimulerende og gode for vores helbred, især hvis vi bor i grå, proppede og forurenede storbyer.

  Mads Boserup Lauritsen står bag firmaet TagTomat, der forsøger at gøre noget ved det, og skabe grønne fællesskaber.

  Det sker med plantekasser til både gårdhaver og kontorer, med ‘frøbomber’ der kan kastes allevegne af grønne terra-rister, med svampebokse til hjemmedyrkning og meget, meget mere.

  Den grønne vision er naturligvis (høhø) i sig selv spændende, men Mads fortæller også om hvordan det er at drive et lille firma, der både designer, kører forretning, holder styr på de ansatte, har en webshop og hele tiden forsøger at udvikle sig og hitte på nyt.

  Som en bonus besøger vi til allersidst taget hvor de allerførste tagtomater blev plantet!

  Links

  Tagtomat

  Frøbombe

  Ubuntu - version af open source-systemet Linux

  Knast - interiørbutik der leverer overskudstræ til TagTomat

  Socialøkonomisk virksomhed

  Batterirygsæk til haveudstyr, fx fra Husqvarna

  Google Suite - apps til forretningen

  Podio - samarbejdsværktøj og projektstyring

  Woocommerce - webbutik til Wordpress

  Webshipper - danske logistik og pakketransport

  Quickpay betalingsløsning

  Episode 22 af work.flow med Christian Villum, blandt andet om REMODEL og åbne forretningskoncepter for hardware

  REMODEL på Dansk Design Center

  OpenDesk - open source møbeldesign

  Discourse - forum-platform

  TagTomats forum

  De tre tipsPrøv et “gammeldags” Casio digital-ur - ikke så mange distraktioner i hverdagen, som når man bruger mobilen som urSæt en clockradio i soveværelset eller “bare” et vækkeur - så du slipper for at have mobilen i soveværelsetPrøv at skrive spørgsmål direkte på engelsk i Google, hvis du har brug for hjælp til et eller andet
 • Jeg har efterhånden kendt Adam Bindslev halvandet års tid - vi har lavet teknologi-podcast hos HK med Jeppe Engell som redaktør - og jeg har altid været imponeret over, hvor meget Adam egentlig gaber over som selvstændig.

  Han er fotograf, underviser, podcaster, udvikler - og det løse - og så går han aldrig af vejen for at fortælle om sine processer og give tips og gode råd.

  Så en dag hvor vi havde optaget tog stk SAMDATA HK Podcast og mikrofonerne var fremme alligevel, lokkede jeg Adam til at fortælle også i en episode af work.flow.

  Det betyder også, at der er en decideret røvfuld links nedenfor til (forhåbentlig) alle de dimser og tjenester, vi fik talt om i episoden.

  (Siden optagelsen har Adam i øvrigt fået job hos Edutasia som e-læringsudvikler, men han fortsætter med at lave ting ved siden af).

  Links

  Adam Bindslev (@adambindslev) • Instagram photos and videos

  Semiosis Formidling ApS – digitalt indhold – kurser – foredrag

  Fotokurser - Fotografikurser.dk

  Edutasia E-learning i SAP, Microsoft Office, ledelseskurser med mere

  SAMDATA HK Podcast

  Sony α99 II with back-illuminated f…e sensor | ILCA–99M2 | Sony US

  FUJIFILM X100F | Fujifilm Global

  FE 24–105 mm F4 G OSS-objektiv | SEL24105G | Sony DK

  FE 85 mm F1,4 GM | SEL85F14GM | Sony DK

  Henri Cartier-Bresson - Wikipedia

  Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Danmark

  PalmPilot - Wikipedia

  Wacom | Interactive Pen Displays & Tablet Styluses | Wacom

  High-dynamic-range imaging - Wikipedia

  Køb Adobe Lightroom CC | Fotored. - og organiseringssoftware

  Photoshop

  Affinity Photo - Professional … software for desktop and iPad

  Capture One Pro - Professional… Editing Software - Free Trial

  GIMP - open source fotobehandling

  SmugMug: Protect, Share, Store, and Sell Your Photos

  Photos - Google Photos

  Flickr

  Ninja Flame - Atomos

  RØDE Microphones - smartLav

  RØDE Microphones - RØDELink Filmmaker Kit

  EFX12 | Soundcraft - Professional Audio Mixers

  Gratis lydoptagelse, redigerin…veversion af Adobe Audition CC

  Hindenburg | Radio editing software

  RØDE Microphones - NT1

  AudioBoard App for iPad - New iPad Productivity App

  Online regnskabsprogram | send dine fakturaer i en fart

  DJI Osmo Series – Handheld Gim…& Smartphone Stabilizers – DJI

  Computational photography - Wikipedia

  Zoom H6 Handy Recorder | Zoom

  De tre tipsAdobe LightroomKøb et ordentligt stativ MeFOTO lille stativ MeFOTO Travel Tripods | Compact Tripods in all your favorite colors!Jabra Elite 65 T trådløse earbuds 100% trådløst headset til opkald og musik fra Jabra
 • De fleste danskere kan nok finde ud af at brokke sig, når S-toget er forsinket eller når sporarbejde betyder ekstra rejsetid mellem landsdelene.

  Men det er ikke ligefrem trivielt at forsøge at lave de planer, som skal få alting til at gå op i en højere enhed for de millioner af mennesker, der hvert år rejser omkring med tog, lokalt, regionalt eller intercity.

  I det spritnye Trafiktårn ved Dybbølsbro i København sidder en god portion af Banedanmarks trafikplanlægning og forsøger at løse det temmeligt avancerede puslespil, som skal få tog til at køre til tiden - også når der er storm, ombygninger eller uheld.

  Det er endnu forholdsvis basale værktøjer der bruges, selvom udfordringen er kompliceret. Men man er så småt gået igang med at indføre mere avancerede analyseværktøjer, og flirter også lidt med avancerede algoritmer og simulation.

  Det fortællerJette Brogaard Corfitzen fra Trafikal Analyse og Opfølgning og Pernille Vesterager Neergaard fra Kapacitetsplanlægning.

  LINKS

  Banedanmark

  ComputerWorld har været på besøg i Trafiktårnet for at se nærmere på teknikken

  Her kan man finde en masse af de køreplaner, der bliver udgivet (men de er henvendt til operatører, ikke til passagerer…

  TIPSBliv sur på planen, ikke dem der står derude og prøve at udføre den (hvis dit tog er forsinket (Pernille)TegnApp - tegnsprogs-app til iOS og AndroidFilmen Grænse om en meget speciel kvindelig grænsekontrollør er HELT fantastisk. Men lad være med at læse for meget om den inden du ser den…
 • Alting var nemmere i gamle dage - i hvert fald på avisen Ingeniøren, hvor man skrev til den ugentlige papirudgivelse og havde faste processer og rytmer.

  I dag udkommer alting hele tiden på ing.dk, version2.dk og diverse betalings-sites, og så selvfølgelig de sociale medier - og det kræver helt nye redaktionelle processer, og et nyt værktøj til at holde styr på alting.

  I små to år har redaktionschef Henrik Heide og hans kolleger brugt Airtable, der er en slags mellemting mellem et regneark på steroider og en database på speed.

  Det er blevet omdrejningspunktet for et nyt, ugentligt flow, hvor Henrik hele tiden kan holde øje med, hvilke ideer og artikler, der er undervejs, hvem der skriver dem, hvor langt de er, og meget mere.

  I åbenhedens navn: jeg er selv tilknyttet Ingeniøren som freelance-producent af den ugentlige podcast Transformator (som man naturligvis også er meget velkommen til at lytte til 😃).

  LINKS:

  Henrik Heide på LinkedIn

  Ingeniøren

  Transformator - podcast fra Mediehuset Ingeniøren

  Airtable

  IFTTT - If This Then That, enkel webbaseret automatisering

  Zapier - avanceret udgave af IFTTT

  Google Keep - digitale post-it noter til skærmen

  TIPS:1. Taknemmelighedsdagbog - eller count your blessings, som Heide fik at vide af en prædikant i Harlem for mange år siden2. Mindmaps - helt generelt er de fantastiske til at skabe overblik3. Simulator til fjernstyrede modelflyvere - fx RealFlight, der oven i købet kan kobles til et Virtual Reality-headset :-)

 • Der er stadig lang vej til ægte kunstig intelligens og digitale butlere og den slags - desværre. Og der går nok også et stykke tid, før Skattefar er en robot.

  Ikke desto mindre arbejder blandt andre Simon Wang Thellesen og hans kolleger i Skattestyrelsen med at indføre automatisering i udvalgte dele af behandlingen - i håbet om at skabe større konsistens, og frigøre nogle medarbejdere af kød og blod til mere krævende og kreative opgaver.

  Og det behøver ikke være superavanceret at begynde med. Hvis man tager fat i repetitive, computerbaserede opgaver kan mange af dem faktisk udføres af såkaldte software-robotter og processer man kalder RPA - Robotic Process Automation.

  Det handler basalt set om at få et program til at gøre præcis det samme som en medarbejder ellers ville gøre, fx at indsamle data fra bestemte webistes, indsætte dem i regneark eller lignende, og måske sende det samlede resultat i en mail eller gemme dokumentet på en server.

  Hør Simon forklare om arbejdet med RPA og hvad det kan bruges til også på længere sigt.

  LINKS:Simon på LinkedIn

  Skattestyrelsen

  Hvad er Robotic Process Automation (RPA)?

  Softwarerobotten Tyra i Odense

  TIPS:1. Kinesisk aktivitetsmåler + Mi Fit app (plus den store guide til søvntracking)2. Nyd både gamle og nye vinylplader - måske fra Moby Disc i Odense3. Google Tasks - todo-liste fra søgedrengene

 • Hjemme hos mig, der har vi nogle Philips Hue-pærer, der kan styres trådløst og sættes op til ændre farve på bestemte tidspunkter og den slags.

  Men det er fuldstændig latterligt, når man sammenligner med en anden Philip, nemlig Philip Meisner og hans hjem, der er kablet op til den store guldmedalje, så man kan styre lys og lyd centralt, fra kontakter allevegne, og med et kolossalt udstyrs-skab i entreen.

  Philip Meisner har en fortid i DR bla som Radioavis-vært, og arbejder i dag på Frederiksberg Bibliotek, men det er altså ikke dét, vi skal tale om.

  Vi ser i stedet på hjemmeautomatisering og på hvordan Philip selv har tilpasset både hardware og software, så tingene kan styres præcis som han gerne vil, med P1-stream i seks forskellige musikzoner, lysdæmpning allevegne, og meget meget mere.

  Kabelnørderi til den store guldmedalje!

  TRE TIPSHvis du lukker andre ude, lukker du dig selv inde. Det er Philips bonmot når det handler om at tænke på sine medmennesker.Hvis du navngiver filer og dokumenter, så husk at tage højde for forskellige versioner - og kald dem noget med 001, 002, etcMad, der bliver vakuumpakket holder sig bedre - og det er vigtigt, så man ikke bare smider rester ud. Philip bruger en Inox35 (eller noget i den stil).LINKS

  Philip Meisner på LinkedIn

 • Jeg har adskillige gange oplevet at gå til lønforhandling og blive skuffet (og hvem har ikke det?), og har flere gange tænkt at jeg nok burde blive bedre til at forhandle.

  Derfor har jeg med fornøjelse læst Kaare Thomsens lille bog “Lær at forhandle” og er glad for at have fået besøg af ham i hjemmestudiet til en snak om forhandling og ikke mindst nogle af de - ganske basale - værktøjer man kan bruge for at blive bedre.

  Det handler helt grundlæggende om at forberede sig - og ikke mindst forsøge at sætte sig i modpartens sted - og Kaare har lavet nogle skemaer, der kan hjælpe.

  I løbet af samtalen idéudvikler vi også på nogle app-versioner af skemaerne, selvom Kaare holder fast i vigtigheden af at bruge blyant og papir 😃

  TRE TIPSForbered dig skriftligt til forhandlinger, med blyant og papir - og gør det gerne sammen med nogenForbered dig med rollespil - det er svært og akavet, men det hjælperVær bevidst om resultat: er det et ‘ja’ (så brug argumenter), eller er det et kompromis (så brug forhandling)LINKS

  Gottleben - sitet hvor Kaare tilbyder kurser og udvikling af forhandlingsteknik og kommunikation

  Læs bla. mere om de 5 basale teknikker

  Negotiators - Kaares nye podcast

  Negotiations360(tm) var en af de få apps til decideret forhandlingsteknik jeg kunne finde

 • Jeg skal indrømme, at det pludselig var gået lidt galt med planlægningen af work.flow - men så traf det sig så heldigt, at jeg havde en aftale om et tatovør-besøg, hvor jeg skulle have lagt lidt ny farve på nogle gamle tatoveringer.

  Kathrine i FineLine Tattoo på Frederiksberg var sød nok til at stille op til snak med meget kort varsel, så jeg hankede op i mine knaphulsmikrofoner og min iPad og lavede et lille mobilstudie over nålene.

  Nu larmer sådan en tatovør-maskine rimeligt meget, og det var lidt svært at kontrollere med det begrænsede optageudstyr, men hvis man kan holde til den næsten konstante summen så får man et fint lille indblik i Kathrines karriere som tatovør, og i de værktøjer og processer der ligger bag.

  Og hvis man lytter godt efter kan man måske også høre at værten ømmer sig lidt en gang imellem - huden er ret følsom på indersiden af armen!

  TIPS

  Nu er det som sagt endnu en special-episode, så vi springer de tre tips over denne gang, men vi skal nok komme med gode råd og ideer i de næste afsnit af work.flow!

  LINKS

  FineLine Tattoo på Facebook

  FineLine på Instagram

 • Jeg kan jo godt lide systemer, struktur og overblik - og jeg har i mange år været på jagt efter værktøjer, der kan hjælpe, uden dog nogensinde at finde det helt rigtige.

  De primære behov er noget med at kunne samle links, artikler og pdf’er, organisere og strukturere samlingen, lave highlights og noter i dem, og så også gerne kunne dele eller eksportere de highlights til de apps, jeg så skriver i.

  I denne sommer har jeg taget endnu en tur, og set på adskillige håndfulde tjenester og apps, uden dog at være blevet helt tilfreds.

  Det fortæller jeg om i denne lidt specielle episode, hvor jeg selv er gæst…

  Og husk - har du tips om apps jeg ikke har nævnt (eller hvis du har fundet features, jeg åbenbart har overset), så sig endelig til!

  Det samme gælder naturligvis, hvis du mener du rent faktisk kan lave præcis det værktøj, jeg har behov for 😃

  Links - diverse apps i uprioriteret rækkefølge

  Instapaper

  Pocket

  Raindrop.io

  Diigo

  Keep It

  Mendeley

  Zotero

  DevonTHINK

  The Brain

  Evernote

  Liner

  Scrible

  Docear

  ElCurator

  Memosnag

  Readcube

  Endnote