Episodes
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم فرزانه ثابتان، تحلیلگر مسائل روانشناسی و مشاور خانواده همراه میشیم. موضوع این برنامه نقش خانواده در ترویج فرهنگ صلح هست. جایی که به اهمیت تعاملات خانوادگی، آموزش ارزشها و ایجاد محیطی صلحآمیز برای نسلهای آینده میپردازیم. شنیدن این گفتگوی ارزشمند را از دست ندید.
-
در بخش گفتگوی امروز، با دکتر سعید روحانی، پزشک و پژوهشگر علوم انسانی، همراه میشیم و به بررسی مفهوم «بیداری وجدان» و تأثیر آن بر رفتار فردی و جمعی میپردازیم. دکتر روحانی در این گفتگو به سوالاتی درباره آموزههای آئین بهائی، نقش وجدان در تقویت عدالت و کاهش تضادهای اجتماعی، و معیارهای سنجش آگاهی معنوی پاسخ میدهند. همچنین، مثالهایی از بیداری وجدان و نقش رهبران فرهنگی و مذهبی در گسترش این آگاهی بررسی خواهد شد.
-
Missing episodes?
-
در بخش گفتگوی امروز، باهم به قسمتهایی از یکی از بخشهای پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش میکنیم. توی این قسمت با کارشناسان و پژوهشگرانی همراه میشیم که درباره روششناسی علوم اجتماعی و تأثیر اصول روحانی بر ایجاد عدالت و صلح جهانی صحبت میکنن. با مثالهای واقعی، این پادکست ما رو به چالش میکشه تا به نقش علم و دین در ساختن دنیای بهتر فکر کنیم. اگه دنبال الهام گرفتن و درک عمیقتر از تغییرات اجتماعی هستین، این قسمت رو از دست ندین.
-
در بخش گفتگوی امروز با دکتر فرهاد ثابتان و آقای معین خزائلی، همراه میشیم و به بررسی ابعاد حقوقی، اجتماعی و انسانی سرکوب بهائیان در ایران میپردازیم. اگر میخواهید بیشتر درباره این چالشها بدانید، شنیدن این اپیزود را از دست ندهید.
-
در بخش گفتگوی امروز، با آقای پویا موحد، مترجم و جامعهشناس، همراه میشیم و بحثمون در خصوص موضوع نقش دین در دنیای معاصر رو پی میگیریم. پویا برامون از تعامل میان سکولاریسم و دین در دنیای امروز میگه و این که دولتهای مدرن چطور میتونن ضمن احترام به باورهای دینی، چارچوب قانونی سکولار رو حفظ کنن.
-
در بخش گفتگوی امروز، با آقای پویا موحد، مترجم و جامعهشناس، همراه میشیم و درباره موضوع نقش دین در دنیای معاصر گپی میزنیم. پویا برامون از دیدگاه جامعهشناسان مختلف نسبت به آینده حضور دین در عرصههای اجتماعی میگه. پویا به این نکته اشاره میکنه که برخلاف باور عمومی که تصور میشه نقش دین نسبت به گذشته در جوامع کمرنگ شده همچنان شاهد گسترش باورهای معنوی در جهان امروز هستیم.
-
در بخش گفتگوی امروز، با آقای نیسان سبحانی، فیلمساز، همراه میشیم و درباره سه فیلم کوتاهی که با موضوع زندگی و مرگ ساختن گپی میزنیم. آقای سبحانی از انگیزه ساخت این سهگانه برامون میگن و این که با چه چالشهایی در این مسیر روبرو شدن. اگر تمایل دارین این فیلمها رو تماشا کنین حتما سری به وبسایت ایشون بزنین. www.neysan.com
-
در بخش گفتگوی امروز، با آقای دکتر منصور سهرابی، متخصص بومشناسی، همراه خواهیم شد تا به بررسی تاثیر دموکراسی بر محیط زیست بپردازیم. چگونه نظامهای دموکراتیک میتونن به حفاظت از منابع طبیعی و مقابله با بحرانهای زیستمحیطی کمک کنن؟ آیا مشارکت شهروندان در تصمیمگیریها نقشی کلیدی در حفظ پایداری زیستمحیطی داره؟ پاسخ به این پرسشها رو از دیدگاه دکتر سهرابی از دست ندین.
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم فرزانه ثابتان، تحلیلگر برجسته مسائل روانشناسی و مشاور خانواده، همراه میشیم تا به بررسی یکی از موضوعات مهم در روانشناسی بپردازیم: طرحواره شرم و نقص. در این برنامه، خانم ثابتان به نقش این طرحواره در شکلگیری احساسات و روابط انسانی پرداختن و راهکارهایی برای مدیریت و بهبود اون ارائه کردن.
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای دنیل پرل، نماینده جامعه جهانی بهائی از دفتر نیویورک، همراه میشیم تا درباره ضرورت پذیرش یگانگی نوع بشر بهعنوان اصل محوری در نظامهای حکمروایی جهانی از ایشون بشنویم. این گفتگو بر چالشها و فرصتهای پیشرو در «اجلاس آینده» سازمان ملل متحد که چندی پیش برگزار شد تمرکز داره و راهکارهایی رو برای ساختن آیندهای عادلانه و پایدار ارائه میده.
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای وثاق سنایی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، و خانم لیلی پورزند، فعال حقوق بشر، درباره موج جدید سرکوب زنان بهائی در ایران گپی زدیم. آقای سنایی با تأکید بر اهمیت بیانیه هجده گزارشگر سازمان ملل، این اقدام را نقطه عطفی در جلب توجه جهانی به نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران دونستن و به پیامدهای این سرکوب بر آزادیهای اساسی و حقوق دینی اشاره کردن. خانم پورزند هم با تمرکز بر تأثیرات این فشارها بر نهاد خانواده، توضیح دادن که چطور این آزار و اذیتها نه تنها زنان، بلکه کل جامعه را تحت تأثیر قرار داده و پایههای همبستگی اجتماعی را تضعیف می کنه.
-
در بخش گفتگوی امروز در ابتدا با خانم راشل بیانی یکی از اعضا دفتر بروکسل جامعه جهانی بهائی، همراه میشیم و در خصوص برگزاری گردهمایی با موضوع کمپین «داستان ما یکیست» در بروکسل میشنویم. خانم بیانی با اشاره به حضور نماینده پارلمان اروپا در این گردهمایی اون رو اقدامی موثر در جهت ترویج پیام این کمپین دونستن. در ادامه خانم پدیده ثابتی، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، برامون از اهداف و دستاوردهای این کمپین میگن و اشاره میکنن که چطور این کمپین تونسته همه کسانی رو که به نوعی از نابرابری رنج میبرن کنار هم بیاره و با پررنگ کردن نقاط اشتراک روایت زندگی آنها باعث عمیقتر شدن پیوندهای انسانی بشه.
-
در بخش گفتگوی امروز در ابتدا با آقای سعید فروغی، هنرمند و موزیسین در کانادا همراه میشیم و از پروژه اخیرشون که یک نمایشنامه موزیکال در مورد زندگی طاهره قرهالعین هست بیشتر میشنویم.آقای فروغی برامون از اهمیت برابری زنان و مردان میگن و این که چهطور کمپین «داستان ما یکیست» الهام بخش ایشون برای خلق این اثر هنری بوده. در ادامه بخشهایی از صحبتهای خانم سیمین فهندژ نماینده جامعه جهانی بهائی در دفتر سازمان ملل متحد در ژنو رو میشنویم که در خصوص اهداف و دستاوردهای کمپین «داستان ما یکیست» برامون میگن. خانم فهندژ با اشاره به دستاوردهای مهم کمپین، یکی از مهمترین اونها رو مبارزه با نفرتپراکنی حکومتی علیه بهائیان ایران میدونن.
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم راشل بیانی یکی از اعضای دفتر بروکسل جامعه جهانی بهائی، همراه میشیم و در خصوص مفهوم انسجام اجتماعی و اقدامات جامعه جهانی بهائی در این راستا صحبت میکنیم. خانم بیانی در تعریف این مفهوم عنوان کردن که انسجام اجتماعی به این معناست که جمعیتها، افراد و جوامع در سطح مردمی واقعاً بتونن روابط معناداری با یکدیگر ایجاد کنن و به جای این که فقط در کنار هم زندگی کنن، از نزدیک با هم در ارتباط باشن و با همکاری و تلاش، طوری عمل کنن تا اصول و چیدمانی که بر اساس اون زندگی میکنن رو متحول کنن.
-
در بخش گفتگوی امروز با هم به بخشهایی از یکی از قسمتهای پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش میکنیم که نگاهی داره به ابتکارات موسسه فوندائیک در زمینه کشاورزی. در این قسمت خانم لزلی استوارت، مدير اجرايى فوندائيك، در مورد شیوههایی كه اصول بهائی همچون هماهنگى علم و دين، يگانگى نوع انسان و خدمت خالصانه به اجتماع مىتونن الهامبخش مردم باشن تا مسئوليت پيشرفت و رفاه خودشون رو به عهده بگيرن صحبت میکنن.
در یک مورد، خانم استوارت توضیح میدن که چگونه فارغالتحصیلان جوان برنامه آمادگی برای اقدام اجتماعی (PSA) که به عنوان «مروجان سلامت جامعه» شناخته میشن، به طور فزایندهای به مراقبت، حفظ و احیای محیط طبیعی توجه میکنن. خانم استوارت عنوان میکنن که این پروژهها به بازیابی برخی از گونههای بومی که به دلیل تککشتی آسیب دیدن کمک میکنن. -
در بخش گفتگوی امروز با سهند جاوید، فعال و پژوهشگر مسائل اجتماعی، همراه میشیم و درباره نقش آئینهای بابی و بهائی در ایجاد تحولات عمیق اجتماعی در ایران و جهان صحبت میکنیم. سهند در ابتدا با توصیف شرایط اجتماعی ایران در زمان ظهور حضرت باب برامون تصویر روشنتری از لزوم ایجاد تحولات عمیقی در لایههای مختلف جامعه ارائه میده. در ادامه با بیان دیدگاههای نظری و عملی بابیان و بعدتر بهائیان از شیوه پاسخگویی این دو آئین به نیازهای جامعه صحبت میکنه و با اشاره به تلاش دیرینه جامعه ایران برای دستیابی به تجدد و ورود به دنیای تازه، تعالیم حضرت باب و حضرت بهاءالله رو به عنوان یکی از موثرترین راهکارها در این راستا قلمداد میکنه.
-
در بخش گفتگوی امروز با هم به بخشهایی از یکی از قسمتهای پادکست سرویس خبری جامعه جهانی بهائی گوش میکنیم که اثر متقابل فناوری، ارزشها و اجتماع را بررسی میکنه.
آقای مت واینبرگ، متخصص فناوری از ایالات متحده، مهمان این پادکست هستند و تلاش میکنن که به این سوال پاسخ بدن که چگونه میتوان از ادغام ارزشها، آرمانها و نیازهایمان، در طراحی، توسعه و استفاده از فناوری اطمینان حاصل کنیم؟ در بخشی از سخنان خودشون آقای واینبرگ اشاره میکنن که: «دیدگاه کلی نسبت به توسعه فناوری نمیتواند از خود فناوری بدست آید. فناوری، تجلی از قابلیت انسان است. فناوری، اهداف انسان را برجسته میکند، توانمندی ما را تقویت میکند و تواناییهای ما را افزایش میدهد، اما ویژگیها یا عاملیت ذاتی لازمی که ما داریم را ندارد.» -
در بخش گفتگوی امروز با خانم سمانه الفتی، فعال اجتماعی در زمینه مهاجرت اجباری گپی میزنیم. خانم الفتی از وجود ساختارهای تبعیضآمیز در جوامع مختلف به عنوان یکی از علل اصلی مهاجرت اجباری گروهی از مردم یاد میکنن. جنگ، تبعیض و فقر فرهنگی و مالی هم از موارد دیگهای بود که خانم الفتی در همین راستا بهش اشاره کردن. در نهایت با تاکید بر نقش شهروندان کشور میزبان در کمک به مهاجران تازهوارد، خانم الفتی از این همدلی و همراهی به عنوان عامل موثری برای شکوفایی توانمندیهای مهاجرین تازه وارد در جامعه میزبان یاد کردن.
-
در بخش گفتگوی امروز با آقای کامیار بهرنگ، دبیر ارشد خبر در تلویزیون ایران اینترنشنال، صحبت میکنیم. کامیار به ما کمک میکنه با نقش خبرنگار در مسیر کشف حقیقت بیشتر آشنا بشیم. کامیار از اهمیت بی طرف نبودن خبرنگار در مسائل مهم حقوق بشری میگه و تاکید میکنه که بیطرفی رسانه به خودی خود لزوما بک ارزش نیست و باید در راستای سعادت انسانی بازتعریف بشه. کامیار همینطور برامون میگه که چطور با تحول مفهوم رسانه و ظهور شبکههای اجتماعی مسئولیت شهروندان و رسانهها در بازتاب واقعیت و کشف حقیقت ابعاد تازهای پیدا کرده.
-
در بخش گفتگوی امروز با خانم ماندانا کمالی و آقای وحدت دانا، کارشناس در زمینه تعلیم و تربیت، همراه میشیم و درباره نقش آموزش و پرورش در دستیابی به صلح و وحدت صحبت میکنیم. مهمانان برنامه از لزوم تحول نگاه و اصول بنیادین سیستمهای آموزشی میگن و تاکید میکنن که در وهله اول باید شیوه رقابتی موجود در این سیستمها به نوعی تغییر کنه که در اون فرد براساس تواناییها و امکانات خودش سنجیده بشه نه با دیگران. خانم کمالی و آقای وحدت همینطور به این نکته اشاره میکنن که برای دستیابی به صلح در جهان، کودکان باید با این مفهوم و زوایای مختلفاش عمیقا آشنا بشن.
- Show more